Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Házi nutella
  2010-11-20 18:58:56, szombat
 
 


Házi nutella

elkészítési idő: 35 perc
nehézségi fok: könnyű

Hozzávalók:
9 dkg porcukor
10 dkg mogyoró
10 dkg étcsokoládé
7 dkg vaj
1 dl sűrített tej

Elkészítés:
A cukrot és a ledarált mogyorót alaposan összekeverjük, és hozzáöntjük a gőz fölött megolvasztott csokoládét.
A vajat és a sűrített tejet a még meleg csokoládés keverékhez adjuk, és addig kevergetjük, amíg teljesen krémszerű nem lesz. Üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.

Forrás: receptvarázs
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Szegedi halászlé
  2010-11-20 17:52:59, szombat
 
 


Szegedi halászlé

Hozzávalók:
1 kg hal
3 db vöröshagyma
ízlés szerint só
1 kk pirospaprika
1-2 db cseresznyepaprika
10 dkg lecsó

Elkészítése:
A legkitűnőbb halászlevet háromféle halból készíthetjük. Minél nagyobb mennyiségben főzzük, annál ízletesebb. A legjobb, ha harcsából, pontyból és kecsegéből főzzük. A hagymát apróra összevágjuk és a hal fejével, uszonyaival megfőzzük. Tegyünk bele néhány kárász halacskát, és ha ez is puha, törjük át az egészet szitán. Közben megtisztítjuk a halat, 3 centi vastagságú szeletekre vágjuk, és negyed óráig hagyjuk besózva. A halszeleteket ezután rakjuk bele egy megfelelő nagyságú lábosba, és öntjük rá az áttört levet, továbbá oly mértékben öntjük fel, hogy a halat teljesen ellepje. (Egyenletes, lassú tűznél főzzük, míg a hal megpuhul. Ugyanabban az edényben tálaljuk, amiben a hal megfőtt.) Belerakjuk a hal ikráját és tejét, s mikor felfőtt, óvatosan megsózzuk, majd ráhintjük a pirospaprikát, lecsót és cseresznyepaprikát is teszünk bele.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Zöldbableves
  2010-11-20 17:50:08, szombat
 
 


Zöldbableves

Hozzávalók:
30 dkg zöldbab
30 dkg borjúcsont
4 dkg zsír
3 dkg liszt
1 csomó zöldpetrezselyem
5 dkg vöröshagyma
ízlés szerint pirospaprika
2 dl tejföl
2 csipet só

Elkészítés:
A megtisztított és rövid darabokra vágott babot forrásban levő vízbe tesszük, és a csontot külön kifőzzük. Ha a bab puha, felöntjük a csontlével, világos zsömleszínű rántást készítünk, az apróra vágott hagymát és a finomra vágott zöldpetrezselymet és egy kevés pirospaprikát teszünk, mielőtt felengednénk. Berántjuk, felforraljuk a levest, csipetkét főzünk bele. A tejfölt közvetlen tálalás előtt keverjük hozzá. A zöldbablevest szájíz szerint ízesíthetjük kevés ecettel és cukorral.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Szárnyas raguleves
  2010-11-20 15:03:36, szombat
 
 


Szárnyas raguleves

Hozzávalók:
kb.50 dkg Csirke- vagy egyéb szárnyasaprólék
20 dkg vegyes zöldség
10 dkg zöldborsó
10 dkg csiperkegomba
6 dkg zsír
4 dkg liszt
3 dkg vöröshagyma
1 kis csomó zöldpetrezselyem
20 dkg kelvirág
2 g törött bors
2 dkg vaj
ízls szerint só

Elkészítése:
A szárnyasaprólékot előkészítjük a leveshez, összevágjuk. Jól megmosva kis fej hagymával feltesszük főni. Az apró, egyenletes kockákra vágott vegyes zöldséget szeletekbe vágott gombával zsíron kissé lepirítjuk, meghintjük finom, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és fedő alatt félig puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az aprólékhoz. Megsózzuk, törött borssal fűszerezzük és nyári idényben néhány karfiolrózsát, és spárgafejet is beleteszünk. Az egészet puhára főzzük. Ezután világos rántással - melyhez egy kis zöldpetrezselymet tettünk - berántjuk a levest. Külön főtt zöldborsót, kelvirágot is teszünk a levesbe. Utánízesítjük, és jól kiforraljuk. Vajas galuskát vagy apróra vágott, illetve szaggatott velős gombócot főzünk bele betétként.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Bakonyi betyárleves
  2010-11-20 11:10:12, szombat
 
 


Bakonyi betyárleves

Hozzávalók:
35 dkg marhaszegy
1 pár csirkecomb
20 dkg vegyes zöldség
1 db vöröshagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint egész bors
kevés csípős paprika
csusza tészta 1 tojásból hozzá lisztből

Elkészítése:
A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a felaprított hagymát, az erős paprikát, majd készre főzzük. A lisztből, és a tojásból vékony, kemény tésztát gyúrunk, a levesbe tépkedjük és megfőzzük

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Palócleves
  2010-11-20 11:05:41, szombat
 
 


Palócleves

Hozzávalók:
25 dkg bárányhús
15 dkg burgonya
15 dkg zöldbab(sárga hüvelyű)
3 dkg vöröshagyma
1,5 dkg fokhagyma
1 dl olaj
1,5 dkg fűszerpaprika
3 dkg liszt
1 dl tejföl
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint babérlevél

Elkészítése:
A faggyútól mentes bárány húst 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágjuk. Pörkölt alapot készítünk. Olajban a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, oldjuk a pirospaprika gyönyörű színét, majd kevés víz hozzáöntésével kiforraljuk. Ehhez tesszük a kocka húst, fűszerezzük babérlevéllel, őrölt köménnyel, borssal, zúzott fokhagymával és sóval. Mindig kevés víz aláöntésével -rövid lében- félpuhára pároljuk. A burgonyát 1x1 cm-es kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A zöldbabot 2x2 cm-es darabokra vágva főzzük meg, majd a főtt zöldbabot, burgonyát a főző lével együtt a bárányhúshoz tesszük. A levest zsemleszínű rántással besűrítjük. Tejföllel dúsítjuk. A tejfölt simára keverjük, a leves levével fellangyosítjuk, és így tesszük a levesbe. Ezután forraljuk ki. Ha így tesszük a tejfölt az ételhez, nem csapódik ki, és nem lesz "túrós" az ételben. Ha igazán finom palóclevest szeretnének készíteni, sárga hüvelyű babot használjunk. Így méltó emléket állíthatunk a jó palócoknak, és ráadásul egy kitűnő levest is ehetünk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
  2010-11-20 11:02:44, szombat
 
 


Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

Hozzávalók:
10 dkg mazsola
fél dl rum
25 dkg édes gesztenyepüré
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint méz

Elkészítése:
A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülő mixerrel habosítjuk. A rumos mazsolát belekeverjük, és mézzel pettyezve tálaljuk akár melegen, akár hidegen.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Brokkolikrémleves
  2010-11-20 10:53:28, szombat
 
 


Brokkolikrémleves

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
15 dkg burgonya
15 dkg sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dkg margarin
1 csipet chilipor
1 l erőleves (kockából)
2 dl tejszín
1 ek ételkeményítő

Elkészítése:
A brokkolit apró rózsákra bontjuk és megmossuk. A burgonyát, a sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát kockákra, a sárgarépát vékony csíkokra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A vajban/margarinban megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a chilit és az erőlevest, felforraljuk. Beletesszük a brokkolit (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig főzzük. Kiveszünk a levesből 4 szép brokkolirózsát és 4 kávéskanál sárgarépacsíkot a díszítéshez, a többit vajpuhára főzzük (további 15-20 perc). A tejszínt félkemény habbá verjük. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a zöldségeket a főzőlében, botmixerrel krémmé zúzzuk, majd visszatesszük a tűzre. Elkeverjük az ételkeményítőt 3 evőkanál vízben, a leveshez adjuk, és éppen csak összeforraljuk-besűrítjük. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, végül lazán belekeverjük a tejszínt, de ezzel már nem forraljuk. A levest mélytányérokba szedjük, a félretett, félbevágott brokkolirózsákkal és a répacsíkokkal díszítve azonnal tálaljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Babgulyás
  2010-11-20 10:50:44, szombat
 
 



Babgulyás

Hozzávalók:
15 dkg tarkabab
60 dkg füstölt csülök
1 fej vöröshagyma
fél fej fokhagyma
1 nagy sárgarépa
1 db zöldséggyökér
2 db burgonya
1 ek olaj
1 ek liszt
1 tk pirospaprika
2 dl tejföl

Elkészítése:
A babot előző este megmossuk, és bő, hideg vízben beáztatjuk. A csülköt szintén megmossuk, és külön tálban azt is beáztatjuk. Másnap a húst megmossuk, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és a hússal együtt tiszta, hideg vízben feltesszük főni. Kb. másfél órát főzzük. Közben megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket, és kis kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát kidobjuk, megkóstoljuk a levet. Ha túl sós, leöntünk belőle, és vízzel pótoljuk. Hozzáadjuk a babot, a zöldségeket, és lassú tűzön további másfél órát főzzük. A húst kivesszük, kicsontozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Visszatesszük a levesbe. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, és félrehúzzuk. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük a tejföllel, és a leveshez szűrjük. Összeforraljuk, és tálaljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Hideg,tejszínes eperkrémleves
  2010-11-20 10:46:01, szombat
 
 


Hideg, tejszínes eperkrémleves

Hozzávalók:
4 dl tej
2 dkg liszt
2 dkg vaj
30 dkg eper
10 dkg kristálycukor
2 dl száraz fehérbor
1 db citrom leve
2 dl tejszín
fél csomag vaníliás cukor

Elkészítése:
A tejet felforraljuk, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrjuk, majd kis darabkákban hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez. Folytonosan kevergetve öt percig forraljuk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, egyharmad részét félretesszük, a többit megcukrozzuk és fél óráig állni hagyjuk. A besűrített, kihűtött tejet a lecukrozott eperrel, a kioldódott gyümölcslével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk. Finom szűrőn leszűrjük, hogy az eper magvai ne kerüljenek a levesbe. Tálalás előtt alaposan lehűtve csészékbe töltjük és a tetejét a félretett eperszemekkel díszítjük.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 16 db bejegyzés
e hónap: 210 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49318 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1912
  • e Hét: 3895
  • e Hónap: 17644
  • e Év: 222345
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.