Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Kényes kérdések
  2010-11-20 21:56:21, szombat
 
  Kényes kérdések


Nincs már erőm ehhez. Írni is nehéz róla. Csak nézem, de nem értem. A többség pedig nézi és nem is akarja megérteni. Engem viszont nem hagy nyugodni. Kérdések kérdések hátán.

Nekem ugyanis fogalmam nincs, hogy milyen értékazonosságot szükséges fenntartani Magyarország és a Gázai-övezetben elkövetett háborús bűnök (például egy 600 civilnek menedéket nyújtó ENSZ-fennhatóság alatt álló iskola elleni foszforbomba-támadás) miatt, az ENSZ közgyűlése által, Richard Goldstone dél-afrikai zsidó (!) bíró jelentése nyomán, valamint a Mavi Marmara török segélyhajó, illetve a Rachel Corey ellen nemzetközi vizeken elkövetett terrortámadás miatt Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár által is elítélt Izrael között? Miért kell bármiféle közösséget vállalni egy olyan állammal, amely több, mint hatvan éve önkényesen fosztott meg egy népet földjétől? Egy olyan országgal, amely mindenféle nemzetközi felügyelet és egyezmény hiányában szerelte fel magát atomfegyverek garmadájával! Miért blamálja magát az egyre kétségbeejtőbb kijelentéseket tevő Németh Zsolt azzal, hogy az “Izraelnek nincs helye Európában" véleményt a zsidók kiutasításának szándékával azonosítja? Kinek akar megfelelni, hogy a magyar nyelv igen jól érthető szavainak jelentését bicskanyitogató módon hagyja figyelmen kívül és forgatja ki végtelenül ostobán? Miért szerelmes az MSZP, az LMP és a Fidesz egyformán a fajgyűlölő-terrorista Izraelbe? Ha pedig nem szerelmes, akkor miért igazodnak hozzá, nyilvánvalóvá téve ezzel azt, hogy valamiért tartanak tőle? És ha tartanak tőle, miért nem mondják el őszintén ennek okait? Mi végre a kettős mérce? Van nekünk bármi közünk is ehhez az emberi jogokat lábbal tipró, habzó szájjal őrjöngő terrorállamhoz, amely mostanra már kísérletet sem tesz arra, hogy legalább a látszatát fenntartsa ennek ellenkezőjéről? Miért? Miért antiszemitizmus az, ha valaki felszólal egy nyilvánvaló genocídium ellen, ami különösképp annak tekintetében gyalázatos, hogy maguk a zsidók voltak azok, akik - némi különbséggel - ugyanezt szenvedték el, miért? Miért kell nekünk, s egyáltalán bármelyik Nyugati országnak közösséget vállalnia egy ilyen terrorállammal az emberi jogok korában?

Egyvalami azért feltűnt. Izrael rajongói, a filoszemiták, a pszeudo-cionisták következetesen hazudják, hogy a cionista ragadozóállam a Közel-Kelet egyetlen demokráciája. Nos, e “demokrácia" ezidőtájt épp állampolgári hűségesküt követel nem zsidó származású polgáraitól, fajtörvényekkel gátolja az arab-zsidó házasságokat, palesztin polgárai jelentős részét pedig kőfallal zárja gettókba és irtja ki szisztematikusan. Gettókba, amelyek 70 évvel ezelőtti formáiért tekintendő bűnösnek kollektíve az emberiség, és szisztematikusan, amelynek már csak elméleti feszegetéséért is börtön jár, ha azt a zsidók vonatkozásában teszik. Tények kellenek? Tessék:

Deir Jaszin: 254 civil áldozat
Salha: 105 civil áldozat
Houla: 90 civil áldozat
Al-Dawaymá: 100 civil áldozat
Abbassieh: 100 civil áldozat
Tahta:20 civil áldozat
Khiam: 105 civil áldozat
Sabra-Satilla: 2000 civil áldozat

A tíz legborzalmasabb izraeli népirtás, valamint ezek civil áldozatainak számai. Adatok, melyeket jelentések és bizonyítékok igazolnak.

Ez “a Közel-Kelet egyetlen demokráciája". Nem ám Libanon (mely ország ellen 2006-ban Izrael háborút indított, ám azt csúful elveszítette), ahol kínosan ügyelnek arra, hogy az állam legfőbb közjogi hatalmi pozícióit igazságosan osszák el a síita és szunnita muzulmánok, valamint a maronita keresztények között, óh dehogy. Izrael. Nekünk az kell. De kérdezem még egyszer Tisztelt Országgyűlés: Miért?!

Nem értem. Válasz pedig nem érkezik, s így csak a kérdéseim maradnak. Kérdések, melyek józan ésszel és tisztes erkölccsel várnak tovább a válaszokra.


http://ellenkultura.info/kenyes-kerdesek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vak nyuszi visszanéz
  2010-11-20 21:50:57, szombat
 
  Vak nyuszi visszanéz


2010.11.15. 19:19

Olyan statisztika még nem készült tudomásom szerint, hogy mi magyarok mennyire vagyunk átverhetőek a különféle tévés jóslásokkal és mindenféle olyan emeltdíjas betelefonálós tévés játékokkal, ahol állítólag rengeteg pénzt nyerhetünk, ha valamilyen blőd feladványt meg tudunk oldani.

Szerintem ugyanúgy ott vagyunk valahol az élvonalban ebben is, mint teszem azt az öngyilkosságok számában.

De hogyan hihet kicsit is értelmes ember például abban, amit az ATV pénzözön című műsorában művelnek a nézővel?

Érdemes idézni a játékszabályokból.

,,A nézők által kezdeményezett telefonhívás a kimenetele szerint az alábbi lehet:
Ha a ,,megfelelő pillanatban" telefonálnak, akkor automatikusan adásba kerülnek, és ha jó megfejtést adnak, készpénz-nyereményt nyerhetnek.
Ha nem jó pillanatban telefonálnak, egy hangüzenetet hallanak, amelyben arról értesülnek, hogy sajnos nem sikerült adásba kapcsolódniuk és elmondani a megfejtést és sajnos ebben a pillanatban nincs lehetőségük nyerni."

De a játékszabályzat legfontosabb mondata ez: ,,A telefonhívás nem garantálja a műsorba kapcsolást, a stúdióba bekapcsolásra nem kerülő hívások is számlázásra kerülnek."

Ez utóbbi információ a műsor ideje alatt a képernyő alatt futó szövegben folyamatosan ki is íródik.

Vagyis igazából senki nem állíthatja, hogy őt - Juszt László ugyanezen csatornán elhangzó szavaival élve - átverték, félrevezették, megkárosították volna.

Az más kérdés, hogy a műsorvezető azt nem hangsúlyozza, ki, milyen módon kerülhet,pontosabban inkább nem kerülhet adásba, sőt ellenkezőleg folyvást azon méltatlankodik, hogy miért nem telefonálunk már ebben a pillanatban, és fejtjük meg a feladványt.

Akár kétmillió egyszázezer forintért!

Egyszerűen nem érti ez a folyton ordibáló pali, miért nem emeljük fel azt a rohadt telefont, nyomban. Hiszen már vagy egy jó félórája azonnal, de azonnal vége az adásidőnek.

Ma például egy jó csomó nyuszi fejet mutattak, nagy fülekkel, s azt kellett volna kitalálnunk, hogy a tapsifülesek között hol lapulnak meg a kakukktojások. Négy ilyen tojás volt, amiből a műsorvezető engedékenysége folytán előbb hármat, aztán pedig már elég lett volna mindössze kettőt kitalálnunk.

Természetesen a gyermeteg feladvány megoldására a tízéves fiam kábé két másodperc alatt jött rá. Két nyuszinak nem volt szeme. Vagyis vakok voltak a szerencsétlenek.

Vakok voltak, mint a balek telefonálók. (Akik mostanság már, ha kellően beszélnek magyarul, a megadott számokat akár Szlovákiából és Romániából is tárcsázhatják.)

S vakok persze, mint a médiaellenőrző hatóságok. Akik egy sima bazmegbe, vagy egy kivillanó cicibe is belekötnek, és büntetnek, de ezrek naponta történő becsapásába nem.

Ez a műsor karika nélküli, tehát elvileg akár egy hétéves kisgyerek is telefonálhat a megadott számra.

Legfeljebb ez a kis nyuszifül sem kerül adásba, mert éppen ,,nem jó pillanatban" hívta a tengernyi pénzzel hadonászó, kiabáló bácsit.


http://proszektura.blog.hu/2010/11/15/vak_nyuszi_visszanez#c11587421
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csülök száraz fröccsel
  2010-11-20 21:48:14, szombat
 
  Csülök száraz fröccsel


csulok081022A parlamenti választások előtt Csurka István, Posta Imre és apró neonáci, nyilas, hungarista és egyéb hipermodern nézeteket valló szervezetek támadták naponta több cikkel, nyilatkozattal a Jobbikot. Érvkészletük nemhogy hasonló, szinte ugyanaz volt a nemzeti párt ellen.

A Fideszes és MSZP-s aljas és legtöbbször névtelen támadásokkal ellentétben a felsoroltak áldásos tevékenysége nem vitt el százalékokat a Jobbik választási eredményéből. Míg a volt kormány és ellenzéke össztüzet zúdított a Jobbikra és a lehető legalantasabb hazugságaik médiafölényük miatt (a hazugságokra nem lehetett reagálni) szavazók százezreit riaszthatta el, addig Csurka, Posta és a reszliszervezetecskék legföljebb fejkapkodásra késztethették az egyszeri nemzeti érzelmű internetezőt.

Ugyanis ezen expolitikusok, exrendőrök, provokátorok és besúgók, netán egyszeri bolondok is szeretettel használják nemzeti jelképeinket honlapjaikon (például Turul). Csurka Pista és Posta taktikája végtelenül egyszerű volt: a megfelelő hazugsággal minden rossznak beállítani a jobbikosokat, amit csak utálhat egy nemzeti érzelmű ember. Így hamisított dokumentumok terjesztésével próbálták bizonyítani Vona Gábor zsidó mivoltát, vezető jobbikos politikusokat ügynököztek, mi több, szerintük pont az a Jobbik az izraeliek legnagyobb szálláscsinálója hazánkban, amely pártnak a programjába van foglalva az izraeli térfoglalás megállítása és e párt politikusai tettek eddig egyedüliként (Hegedűs Lorántné Kovács Enikő és Volner János) feljelentéseket izraeli ingatlanmutyik miatt, s nem csak a szájukat jártatták.

A szájkaratéban politikai pályája kezdete óta élen járó Csurka István gondolatai és látványos mocskolódásai lehettek talán kezdetben a legmeglepőbbek a jobbikosoknak. Annál kevésbé döbbentek meg a Csurkát jól ismerők: 2002-ben a MIÉP (és a Fidesz-kormány) biztos választási bukását alapozta meg az ,,öreg", mivel a voksolást megelőző március 15.-i rendezvényen előre bejelentette a miépes képviselők visszaléptetését a fideszesek javára. Csurka most látványosan mindenben egyetért a Fidesszel. Ám emlékeztetnék rá: a Fidesz mostani kétharmados győzelmét a jobbikosok és egyéb radikálisok kaparták ki, az utcára is kimentek Gyurcsány ellen, addig a Fidesz hátradőlve várhatta a kormányzást és kikaparta a kétharmados gesztenyét.

Ezzel ellentétben Csurka és a MIÉP 2002-től folyamatosan a földbe döngölte az akkor ellenzékbe került Fideszt politikai beszédeiben és a Magyar Fórum hasábjain. Ez a Fidesz támogatottságára akkor már aligha lehetett hatással, a MIÉP-et és Csurkát ekkor már senki nem vette komolyan. Amikor Csurka ,,kapcsolt" ezügyben is, rögtön az akkor még gyerekcipőben járó, de a nemzeti táborban nagy szimpátiát élvező szervezeteket (Jobbik, HVIM, Lelkiismeret'88) kezdte el imamalom módjára ismételgetett baromságokkal támadni, bármit tettek. Ügynöknek tartotta az Erzsébet hidat elfoglalókat, a Medgyessy-Nastase koccintás ellen tüntetőket, de gyakorlatilag minden nemzeti rendezvény szervezőjét. Mindenkit, aki többet óhajtott tenni a nemzetért, mint balatonedericsi dácsájában üldögélve fogyasztani a csülköt tormával, ,,szétcsapatva" némi száraz fröccsel.

Posta Imre, a Köztársasági Őrezred egykori pszichológusa 2006-ban, a bizonyítottan, feltártan aktív titkosszolgálati közreműködéssel vérbe fojtott utcai tiltakozások után bukkant rendőröket és rendőri vezetőket leleplező írásaival az interneten, majd tévéműsorokban. Több könyvet is megjelentetett a témáról. Hogy az ezekben leírtak mennyire fedték a valóságot, arról aligha lehet fogalmunk, azonban jó okunk lehet feltételezni: a leírtak és tévéműsorokban elmondottak jó része inkább a mese kategóriájába tartozik, ahogyan a Vona Gábor körülmetélési ünnepségéről szóló hamis dokumentum is, amit Posta Imre komoly érvnek-fegyvernek gondolt.

A hungarista, náci, vagy nyilas irányítás alatt álló Magyarország mákonyos álmának az ismertetése mellett a Jobbik gyalázásával (és nem kritizálásával) vannak elfoglalva az interneten olyan pár, vagy pártucat főből álló csoportok, honlapok is, mint az Arcvonal, a Pax Hungarica, a jovonk.info a kitartas.hu, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Ők maguk közérthetőnek tartják ideológiájukat, normális magyar ember (de az őrült magyar embereket is ide sorolhatjuk) nem érti, miért kell az ilyen szervezeteknek például magyar-szlovák, vagy magyar-szerb barátság napokat szervezni és olyan szervezetekkel összefogni, mint a magyarverő szlovák hasonszőrűek, vagy a balkáni háborúkban részt vevő és ott magyarokat (is) gyilkoló szerb csetnikek. Ezen fölül e szervezetek a pártrendszerben sem hisznek, de érdekes módon 2006-ban nem vettek részt semmilyen eseményben, nem is tervezték azt, gyakorlati céljaik finoman fogalmazva is kétségeket vethetnek fel.

A kisebb szervezetek felbukkanása még a neten harcolóknál is viccesebb. A török EU-csatlakozás kapcsán a nemzeti oldal két új titánja (Nemzeti Forradalmi Párt, Nemzeti Munkáspárt) is fontosnak tartotta a megszólalást, igaz, senki sem hallott róluk soha és neveket sem találni honlapjaikon, ami egy párt esetében (legyen az bármilyen kicsi is), pestiesen szólva is: ,,necces".

(A cikk megjelent a bar!kád hetilap múlt heti számában.)

http://ellenkultura.info/csulok-szaraz-froccsel.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3 dolog, amiért a Női nemi sze
  2010-11-20 21:29:44, szombat
 
  3 dolog, amiért a Női nemi szerv a legjobb motor a világon!!!!!!!

1. : Minden dugattyú passzol bele( hála Istennek)
2. : Önmagát olajozza
3. : Havonta egyszer automatikusan olajat cserél

Szeretjük..!!!:)
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A kuruc.info védelmében
  2010-11-20 21:27:59, szombat
 
  A kuruc.info védelmében

2010.11.20. 09:00

Felszólítjuk Elnök asszonyt, hogy haladéktalanul kezdeményezze a kuruc.info azonnali és végleges hatályú betiltását. Meggyőződésünk, hogy Önnek, mint a média irányításáért és ellenőrzéséért felelős állami intézmény legfőbb vezetőjének alkotmányos és erkölcsi kötelessége a portál bezárásához szükséges jogi lépések megindítása.

Ezzel a SZEMA honlapján megjelent, Szalai Annamáriának címzett, és az index által (az Espresso Webshopból származó Illy kávé segítségével) idézett - különben csupa jó szándékú és tisztességes ember által jegyzett - nyílt levéllel először is az a bajom, hogy kissé megkésettnek és provokatívnak érzem. Vajon ugyanezeknek az aláíróknak miért nem jutott eszükbe hasonló kemény levelet fogalmazni teszem azt Draskovits Tibor, vagy Hiller István részére?

És miért éppen egy olyan rezsim képviselőjétől kérik, sőt inkább követelik a portál megszüntetését, amely hatalom legfőbb képviselőjéről (Orbán a Romboló) az a véleményük, miszerint: ,,Irigylésre" méltó magabiztossággal rombolja le Orbán az elmúlt 20 év eredményeit. Az alkotmányosságot, a jogbiztonságot, a piacgazdaságot, az öngondoskodást, a szolidaritást, az arányos teherviselést, a párbeszédet, az egyeztetést stb.

A sorozatos választási buktáktól megzavarodott liberális baloldal legnagyobb baja, hogy nem veszi észre, a Kóka, Kuncze félék pökhendi, lenéző, lekezelő, gúnyos stílusa (nem a békákat kérdezik, a mocsár lecsapolásakor, Révész Mártiriusz, stb.), valamint az álszent és hazug ,,Lop STOP!" mozgalom és hasonló farizeus megnyilvánulásaik végképp lejáratták őket. Azt hiszem a népszerűségük utolsó morzsáit akkor veszítették el végképp, amikor Gyurcsánnyal összeálltak.

Vagyis, hogy sarkosan fogalmazzak, a baloldali liberális megmondó emberekre most nem hallgat senki, sőt a megszólalásaikkal sokszor éppen ellenétes hatást érnek el.



Természetesen én sem szeretem a kuruc.info-t.

De előttem lebeg az a példa is, amikor a Magyar Gárdát Gyurcsányék ideje alatt a biróságok némi időhúzó hezitálás után betiltották. Hamarosan megjelent az Új Magyar Gárda, s ha azt is betiltatták volna, akkor követi őket a Legújabb Magyar Gárda vagy valami más. Ami jelen esetben azt jelenti, hogy ha Szalai Annamária valóban akarná is, és sikerülne is neki a kuruc.info elnémítása, akkor jönne egy új.kuuc.info, vagy mit tudom én milyen fantázianevű hasonlóan fasiszta szellemű portál. Például szittyakürt.hu, karikásostor.hu, szentjobb.hu, stb.

Egy régi vicc szerint a tanár beírt a szülőknek az ellenőrzőbe. A gyerek büdös, mosdatni. Mire a szülő válasza az volt. Nem szagolni, tanítani.

Számomra e vicc szimbolikus értelme a jelen helyzetre vetítve az, hogy nem betiltani kell ezt a szennyes portált, hanem megrendszabályozni. Az aláírók által is kifogásolt sokszorosan törvénysértő tevékenységet, törvénysértő cikkeket mind, mind emberek követik el. Van arcuk (nem is akármilyen), van nevük, lakcímük, csak fel kell deríteni a kilétüket. Ha törvényt sértenek, fel kell őket jelenteni, s ha a törvénysértés gyanúja valóban megalapozott, akkor a megfelelő kártérítési, büntető, szabálysértési, államigazgatási eljárást az arra illetékes igazságszolgáltatási szerveknek és egyéb hatóságoknak le kell folytatni.

Ilyen egyszerű. Néhány hazafit börtönbe csukni, milliós kártérítésekre kötelezni.

Kötve hiszem, hogy a magyar titkosszolgálatok ne tudnák, ténylegesen kik állnak a kuruc.info mögött. Évek óta tisztában kell, hogy legyenek ezzel.

Lehet találgatni, mégis miért nem tesznek semmit ellenük.

Sőt. A minap például éppen egy állítólag a Nemzetbiztonsági Szakszolgálattól származó "szigorúan titkos!" dokumentumot közöltek a kuruc.info-n Pintér Sándor lányának megfigyelésével kapcsolatban.

http://proszektura.blog.hu/2010/11/20/a_kuruc_info_vedelmeben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választottak!
  2010-11-20 21:15:25, szombat
 
  Választottak!

Hallgatom - hallgatom a híreket s megtudtam , hogy Scmidtt Pali leköszönt s helyette Borkai Zsoltot vállasztották meg. Mit gondoltok hogyan ? Hát úgy hogy egyedüli jelölt volt... Ugyan úgy lehetett rá...tovább » szavazni mint a régi szép időkben a tanácstagokra : Igen s nem. szavakat kellett ,--illetve hát dehogy kellett-- , be lehetett X.- elni . S ki gondolta volna a jelölt nyert ebben a hallatlanul izgalmas küzdelemben ! Amúgy ez a derék ember Fideszes is és polgármester is és , országgyűlési képviselő is , úgy hogy ideje lesz bőven az olimpiai feladatok ellátására. Legfeljebb vesznek fel néhány tanácsadót ,ebből a körből ,ide is oda is . Már mint alpolgármestert és titkárnőket, titkárokat , mert hát ezt a rengeteg feladott mégis csak el kell látni valahogy ha már rá szakadt ez nagy tisztség és más meg nem akadt ...

Szóval azt gondolná az embert , hogy valamit mégis csak megyünk előre . Aztán kiderül , hogy dehogy . Merthogy legalább egy sánta gerelyhajíítót indíthattak volna ellene a nagy büdös democsokrácia szemléltetése végett. De hát ugyi mán erre se fussa... Mer minek mikó kétharmad van !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összenőtt, ami mindig is össze
  2010-11-20 19:48:19, szombat
 
  2010-11-20. 12:14
Összenőtt, ami mindig is összetartozott: Feldmájer, TGM, Alföldi és a chartások együtt ünneplik az országvesztést

A magyar történelem egyik legkártékonyabb alakja, Károlyi Mihály "Hit, illúziók nélkül" néven kiadott memoárjának címét választotta mottóként november 21-ei, vasárnapi demonstrációjához Feldmájer Péter MAZSIHISZ-elnök, Márton László demokratikus chartás író és Tamás Gáspár Miklós nyugalmazott filozófus az általuk aláírt, antifasiszta rendezvényre invitáló meghívón.

E notórius antifasiszták jelen pillanatban azért vizionálnak az apokaliptikus világvégéről, mert a Jobbik november 16-án tiltakozó nagygyűlést tartott a vörös gróf Kossuth téri szobránál, melyen a résztvevők követelték Trianon első számú felelőse emlékművének eltávolítását, majd egy kipát helyeztek - utalva arra a tragikus múltbeli körülményre, hogy 1918-1919-es magyar vészkorszakban a politikai vezetés csaknem kizárólag a hazai, kozmopolita zsidóság köréből verbuválódott - a történelmi arisztokrata család elfajzott sarjának fejére, sőt - leírni is istenkísértő borzalom - egyes elvetemült "országgyűlési képviselői igazolvánnyal hadonászó huligánok" le akarták dönteni a hazaáruló antant-ügynök, majd a bukása után NKVD-s zsoldba szegődő, a magyargyűlölő Benessel és Masarykkal baráti kapcsolatokat ápoló bolsevik ágens Varga Imre által 1975-ben készített szobrát.
Korunk "haladó értelmiségiei" nyilván ma is úgy látják Károlyi történelmi szerepét, miként egy 33 évvel ezelőtti, a korszakról írott marxista áfiummal megfertőzött szellemiségű történelemkönyvben olvashatjuk:

Ritka ünnep egy kis nép életében, amikor az emberi haladás fősodrába kerül, s ott is a legelsők között vállalja a világtörténelmi szerepet. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc után 1918-19 emel ismét bennünket, magyarokat (sic!) az úttörők élvonalába. Százezer magyar önkéntes harcol az orosz forradalmárok oldalán a fehérek ellen: mi adtuk a legnagyobb közvetlen nemzetközi segítséget a Nagy Októberi Szocialista Forradalom (korabeli helyesírással - L.Zs.) győzelmének a megszilárdításához (valóban, bő negyed század múlva meg is kaptuk a történelmi viszonzást és hálát a bolsevik szörnyállamtól - L.Zs.).
S 1918 őszén győz a polgári demokratikus forradalom Magyarországon. 1919 márciusában pedig a szocialista forradalom diadalmaskodik: megalakul a Magyar Tanácsköztársaság, kikiáltják a proletárdiktatúrát. Hazai urak és külföldi hatalmasok összefogtak ellene, és pár hónap alatt vérbe fojtották, de az a 133 nap, küzdelmeivel, áldozataival, vívmányaival, mégis olyan hősi fejezete történelmünknek, amelyre méltán lehetünk büszkék.
Nagy történelmi tettek nem születnek előzmények nélkül: 1918-19 sem váratlan ajándékként köszöntött ránk. (...) Károlyi Mihály, Jászi Oszkár, Szabó Ervin, Szamuely Tibor, Kun Béla, a Galilei-kör szabadgondolkodó forradalmárai parlag-Magyarországot (e jelzős szószerkezet alkalmazása már önmagában is súlyos történelmi blaszfémia, ugyanis Széchenyi használta először az 1848 előtti magyar viszonyok metaforikus megjelenítésére a "nagy parlag" megnevezést - L.Zs.) a haladó szellemi mozgalmak egyik messzire világító központjának rangjára emelték.

Nos tehát Károlyi, akár az antikvitás egyik csodájaként emlegetett Pharosz, a hazai éjsötét maradiság feudális-reakciós, no meg klerikális-antimodernista viszonyai között reflektorfénnyel a jövőbe utat pásztázó óriása a magyar történelemnek - legalábbis a fasiszta szörny véresen vicsorító rémképe ellen lankadatlan éberséggel és heroikus vitézséggel küzdő derék antifáink olvasatában, akik a jelek szerint immáron súlyos neurotikus zavarokkal is küszködnek, elegendő itt a közelmúltbeli Ungváry Rudolf-beszédre gondolnunk, melynek retorikai csúcspontján a bátor "européer, felvilágosult, kifinomultan cizellált gondolatokat artikuláló entellektüel" lényegében minden valós vagy vélt politikai ellenfelét a szent neoliberális tolerancia és empátia jegyében elküldött a "jó kurva anyjába".
Azon szemernyit sem kell csodálkoznunk, hogy a polgári radikálisok és szociáldemokraták egyenes ági, politikai-evolúciós mai leszármazottai mindig védelmükbe és pártfogásuk alá veszik Károlyit, valahányszor támadás, súlyos, de jogos kritika éri személyét bárkitől, többnyire persze a "szélsőjobboldalról". Honnan is máshonnan? A magyar közvélemény azonban még ma is Kovács András '80-as években forgatott "A vörös grófnő" című filmje alapján ismeri - a házastárs, Andrássy Katinka teljesen elfogult, szubjektív nézőpontjából - Károlyit mint jelentős, nagy formátumú államférfit. A "vörös grófnak" ugyanis a Kádár-korszakban nagy kultusza volt: az 1919-es bolsevik horror-rezsim előfutárát tisztelték benne - egyébként történelmileg hitelesen és teljes joggal -, sőt, 1962-ben, amikor ötvenhatos mártírjaink százszámra, haló poraikban is meggyalázva jeltelen gödrökben földeltettek el, Károlyit újratemették. Állami gyászpompával, a legnagyobb nemzeti hősöknek kijáró főhajtással.
Az ún. első magyar köztársaság elnökének fő bűne az volt, hogy demilitarizálta az országot, s a frontokról hazaérkező k.u.k. - kaiserlich und königlich, azaz a császári és királyi, monarchiabeli közös - hadsereg magyar alakulatait azonnal leszereltette. (Csupán témánkhoz szorosan nem kapcsolódó, de figyelemre méltó kuriozitásként jegyzem meg, hogy a Múlt-kor történelmi portálon - ezen lap jó másfél évvel ezelőtt azzal vádaskodott, hogy szerénységem minden történelmi tényt mellőző, gyűlölködő írást publikált a Kuruc.infón az első judeo-bolsevik horrordiktatúráról - Károlyit mint a második magyar köztársaság elnökét nevezik meg, eltekintve attól a történeti apróságtól, hogy hazánk az 1849. április 14-ei trónfosztás után nem lett köztársaság, még az ún. Kossuth-címer bevezetése ellenére sem.) Az önlefegyverzés eredménye lett a történelmi Magyarország idegen - szerb, cseh, román - katonai erőkkel történő megszállása és feldarabolása. 1918. december 1-jén Gyulafehérvárott összeült az ún. román nemzeti gyűlés a Károlyi-kormány hathatós közreműködésével és támogatásával. A MÁV ugyanis ebből az alkalomból különvonatokat indított az erdélyi városba, hogy az oláh szakadárok minél nagyobb számban vehessenek részt azon az irredenta összejövetelen, melyen kimondták "Magyarország románok lakta részeinek egyesülését Romániával". Erre, az összmagyarság számára tragikus gyásznapra emlékezett volna most Alföldi Róbert, a "Nemzeti Színház" igazgatója oly módon, hogy ez év december 1-jének előestéjén a Budapesti Román Kulturális Intézet számára bérbe adta volna az irányítása alatt álló intézmény nagytermét. Végül a tiltakozások hatására Alföldi visszavonta a színház bérlésére vonatkozó szóbeli megállapodást, de még ma sem érti, hogy miért merítette volna ki a hazaárulás fogalmát, ha a románok Budapesten ünneplik meg Erdély elrablásának évfordulóját, s a 103 ezer km2 magyar terület meghódítása és két milliónyi magyar kisebbség annektálása árán létrejött mai, jelenkori Románia születésnapját. Talán Alföldi egy kellemes, kötetlen, oldott hangulatú fogadáson még örömmel koccintott is volna a román kollégákkal, akárcsak - a szintúgy hazaáruló - Medgyessy, Kovács László és Göncz Árpád 2002-ben a Kempinski Hotelben Adrian Nastase román kormányfővel.
Károlyi, Linder Béla, Göncz, Medgyessy, Feldmájer, Alföldi, Márton László, illetve a többiek mind ugyanabból az akolból valók, s egy és ugyanazon történelmi és politikai hagyományon szocializálódtak. Csupán a hívószavakat említve: család-, gyermek-, kereszténység-, tradíció- és nemzetellenesség, illetve az ezzel együtt járó kozmopolita gyökértelen univerzalizmus, valamint a multikulturalizmusként eufemizált civilizációs anyagcsere-végterméknek a kultusza. Útjuk szükségképpen vezet a szerencsétlen dilettáns, egyben céltudatos hazaáruló, előbb antant-, utóbb szovjet ügynök Parlamenthez közeli szobrához. Ez az az alkalom, amikor a nemzeti radikális erőknek rá kell szervezniük egy tömegeket felvonultató ellen-demonstrációt az antifákéra, lehetőleg vasárnap, ám mindenképpen a közeli napokban. Amennyiben ezt elmulasztják, ebből a történetből a mai Károlyi-pártiak fognak győztesen kikerülni. S az a veszély fenyeget, hogy a nemzeti erők tehetetlenkedésükkel asszisztálnak ahhoz, hogy a legutóbbi választásokon halálos sebet kapott neoliberalizmus tetszhalotti állapotából újraéledhessen.
Számoljunk le véglegesen, oly módon ezzel a 21. század pestisét jelentő, romboló, destruktív politikai ideológiával, miként egy másik nemzetpusztító hóhérral, Haynauval végeztek az orvosok anno a boncasztalon!

Lipusz Zsolt - Kuruc.info


http://kuruc.info/r/7/69739/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vitézy Dávid miniszterelnök?
  2010-11-20 19:42:21, szombat
 
  Vitézy Dávid miniszterelnök?


Vitézy Dávid miniszterelnök lesz? Kizárt, hogy ne legyen az majd egyszer. Álljon itt ez a rövidke elmélkedés mindezt alátámasztandó. 2010. november 19. péntek 06:38 - Gedei SzilárdKi is az a Vitézy Dávid?

Dávid édesapja, László filmrendező, tévés guru. Édesanyja Hankiss Ágnes - sokan Erdős Ágnesként ismerik -, a Fidesz képviselője az Európai Parlamentben. Anyai nagyapja Erdős Péter jogász. Apai nagybátyja Vitézy Tamás üzletember. Igen, az a Vitézy Tamás, aki Magyarország száz leggazdagabb embereit felvonultató listáján a középmezőnyben helyezkedik el, nem mellesleg ő alapított még 2004-ben a Helyi Téma néven futó lapcsaládot.

Családi kör

Dávid másik apai nagybátyja Vitézy András, aki annak idején Antall József miniszerelnök tanácsadójaként dolgozott, majd a BÁV egykori vezére volt, sőt a Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság korábbi miniszteri biztosa, jelenleg pedig a Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatótanácsának tagja. Ja, és Vitézy Dávid édesapának első felesége nem más, mint Orbán Viktor édesanyjának testvére.

Mindezek ellenére azonban a fiú felfelé ívelő pályáját nagy hiba lenne családja, illetve saját vélt vagy valós politikai kapcsolatainak tulajdonítani.

Nem kötött pálya

Vitézy Dávidnak ugyanis a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaságtudományi Karáról származik a diplomája, mégpedig közgazdász végzettségen, regionális település- és területfejlesztési szakirányon.

Meg amúgy is, kiskora óta rajong a villamosokért. Meg a buszokért is. Meg mindenért, ami nagyjából a BKV-t jelenti.

Dávid nagy utat tett meg a VEKE szóvivői posztjától a BKV igazgatótanácsán keresztül az új BKK bársonyszékéért. Az újonnan létrehozandó Budapesti Közlekedési Központ vezetőjeként 1,6 milliós fizetést fog zsebre tenni.

Megcsapta a villamos szele

Itt jegyezzük meg, hogy valószínűleg nem igaz az MSZP-s Horváth Csaba megjegyzése, miszerint a BKK új vezérének diplomáján még meg sem száradt a tinta. A tintának ugyanis egy teljes nyara volt a száradásra.

Az viszont már igaz, hogy Vitézynek aligha lehet komoly vezetői tapasztalata. Azt persze túlzás lenne állítani, hogy ilyen családi háttérrel a háta mögött ne tudná ezt megoldani.

Érdekes lehet elképzelni, mi lett volna, ha Vitézy Dávid kiskorában nem a sárgán csillogó böhöm nagy villamosokba szeretett volna bele egy hűvös őszi délutánon az óvodába menet, hanem mondjuk otthon maradt volna és megbabonázva bámulta volna a tévét? Talán akkor hamarosan ő lenne a Magyar Televízió legfiatalabb elnöke!

Bizony. Micsoda fantasztikus álomkép...

Kertész leszek, fát nevelek...

És ha a vonatokba szeretett volna bele? Minden kétséget kizáróan ő lenne a MÁV valaha volt legfiatalabb vezérigazgatója!

Vagy ha nem tömegközlekedésesdit, hanem rendőrösdit kezdett volna játszani? Minimum az országos rendőrfőkapitányi posztnál tartana. Sőt nem is... lehet, hogy nem Pintér Sándornak hívnák Magyarország jelenlegi belügyminiszterét.

És ha a virágok kerítették volna hatalmukba? Ő lenne a Főkert minden idők legfiatalabb vezetője.

Ha James Bond keltette volna fel az érdeklődését? Ő lenne a Nemzetbiztonsági Iroda első számú vezére.

Ha a színművészet bűvölte volna el? Ő lenne a Nemzeti Színház igazgatója. Meg főrendezője. Meg az egész társulat egy személyben.

Tűzoltó, katona...

És ha a sport? Ő lenne a Magyar Olimpiai Bizottság első embere. De nem csak úgy Schmitt Pál után, hanem helyette is meg előtte!

Ha pedig megmaradt volna hétköznapi tinédzsernek, és semmi sem érdekelte volna a csajokon, a zenén és a hétvégi bulikon kívül? Nehéz kérdés. Na azért akkor is csak találtak volna neki valamilyen posztot - lehetett volna frakcióvezető-helyettes a Fidesznél, vagy elszámoltatási kormánybiztos.

Na és ha az utcán látott katonai surranó ébresztette volna fel benne az érdeklődést? Ő lenne a honvédelmi miniszter. Plusz igazi nagy fejes a NATO-ban.

Vitézy Dávid miniszterelnök úr

És végezetül - kéretik hosszasan és alaposan elgondolkodni rajta, miközben azért mégiscsak félve írja le az ember; ha igazi, vérbeli, minden hájjal megkent politikussá cseperedett volna?

Miniszterelnök?

Na ugye, hogy nem is olyan nagy baj, hogy egy huszonöt éves ifjú kerül az amúgy is romokban lévő fővárosi közlekedés élére...

http://www.hirextra.hu/2010/11/19/vitezy-david-miniszterelnok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Weinek nem nyilatkozik a hírTV
  2010-11-20 19:31:17, szombat
 
 
2010-11-20 18:04
Weinek nem nyilatkozik a hírTV-nek a botrányos ügyben

Nincs mondanivalója Zugló volt szabad demokrata polgármesterének a Hunvald Györggyel kötött alkuról. Az ügyészségi gyanú szerint Weinek Leonárd és a volt erzsébetvárosi szocialista polgármester abban egyezett meg, hogy fiktív szerződésekkel juttatják kiegészítő jövedelemhez egymás bizalmasait. Hunvald Györgyöt már ki is hallgatták gyanúsítottként, Weinek Leonárd ellen viszont egyelőre nem indult büntetőeljárás. Hunvald egyébként az egyértelmű és védhetetlen visszaéléseket nem tagadta a kihallgatáson.



Hunvald György igyekezett gondoskodni a gyanú szerinti bűntársai szívéhez közelálló hölgyek megélhetéséről is a vád szerint. Gál György SZDSZ-es frakcióvezető barátnőjének közvetlenül fizetett a VII. kerületi önkormányzat a semmiért. A szintén szabad demokrata Kardos Péter élettársának, Nyári Mariannak a jövedelmét már stróman közbeiktatásával egészítették ki. A nyomozati iratok tanúsága szerint a Kardos-féle szerződést Hunvald György nem is tagadta az ügyészségi kihallgatáson. Nem is lett volna értelme a tagadásnak, a volt szocialista polgármester és Kardos Péter telefonbeszélgetését ugyanis rögzítették.

- Felmerült esetlegesen az, hogy a VI. kerületnél én próbálok Nyári Mariann részére keresni valamilyen szerződéses lehetőséget, de ez irányban mint mondtam nem tettem lépéseket. A másik megoldás - amely végül realizálódott is - az volt, hogy egy Kardos Péter által megnevezett ismerősével fogok megbízási szerződést kötni abból a célból, hogy így egészítsük ki Kardos élettársának jövedelmét. Kardos Péter úgy nyilatkozott a beszélgetőtársának, hogy velem úgy egyeztetett, hogy nem kell csinálnia semmit a megbízási szerződés fejében - mondta a kihallgatásán Hunvald.

Nem csak kereste, meg is találta

A VI. kerületet akkoriban Hunvald párttársa, Verók István irányította, aki a terézvárosi ingatlanpanamában gyanúsított. Egy másik kerülettel, az SZDSZ-es irányítású Zuglóval nemcsak kereste, de meg is találta a szerződéses lehetőséget Hunvald György a hatóságok szerint.

Weinek egyelőre nem gyanúsított

A főváros XIV. kerületében az első ciklusban Gyurcsány Ferenc chartamozgalmának szimpatizánsa, Weinek Leonárd volt a polgármester. Őt egyelőre nem gyanúsította meg az ügyészség, csak Hunvald Györgyöt. A hírTV próbálta telefonon elérni a volt SZDSZ-es polgármestert, de ő családi programjára hivatkozva elhárította érdeklődésünket.

Weinek Leonárd egyébként hajlandó lett volna Hunvald Györggyel közösen levelet írni Szilvásy György akkori titokminiszternek. Gál György pedig abban bízott, hogy egy bizonyos "Rókaképű" segítségével megúszhatják az őrizetbe vételt. Ez a gúnynév Szilvásy György megfelelője volt a szabad demokraták szótárában.

Szilvásy azt állítja, hogy Hunvald és Weinek célja nem a büntetőügy befolyásolása lett volna, a két polgármester az önkormányzatok nemzetbiztonsági védelmével kapcsolatos kormányhatározat miatt fordult volna hozzá. (rá)

hírTV

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=349051
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ellenségem ellensége a bar
  2010-11-20 18:41:17, szombat
 
  Akkor majd megyünk perzsát ölni a zsidók védelmében?
2010. november 20. 17:46
Hunhír.info

A NATO európai rakétavédelmi terve Irán ellen irányul - jelentette ki szombaton Lisszabonban Nicol...tovább »as Sarkozy francia elnök.

A NATO pénteken kezdődött csúcsértekezletén az első napon elfogadták az észak-atlanti szervezet új stratégiai kocepcióját, amely tartalmazza az európai lakosság és terület számára kialakítandó rakétavédelmi rendszer tervét tartalmazza. Oroszország helyett a NATO szerint Irán a fő ellenség.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=35275

Az ellenségem ellensége a barátom!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.