|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2010-11-21 21:43:42, vasárnap
|
|
|
*Ki terít meg ebédre az állatóvodában?*------- A napos csibe.*
* Ki lehet a mosómedve eszményi társa?*------- A teknősbéka.*
* Miért rossz a tetűnek?* Mert hajszálon múlik az élete.*
* Miért tévednek kevesebbet az állatok? ----- Mert tévedni emberi dolog.*
* Mi az, 100 homokos a pincében?*------- Padlófűtés.*
* Mi hasonlít legjobban az emberre?* ----A rendőr. Megszólalásig.*
* Hogyan vetik terhelési próba alá az új hidakat ? Telerakják anyósokkal. Ha kibírja jó, ha nem, az is.*
* Mit mond az orosz a halálos ágyán?*----- Szentpétervár.*
* Mivel lepte meg Jimmy a vendégeit?*----- Egy ravasz húzással.*
* 3 km hoszzú és kettő az IQ-ja, mi az?*-------- Feminista tüntetés.*
* Miért jó az ejtőernyősöknek?*------- Mert esőben nem áznak.*
*Hogyan nevezik a vízen járó matrózt?*------ Tengerész gyalogos.*
* Hogy hívják a zöldruhás papot?*------Környezetbarát.*
* Mi a különbség a méh és a darázs között?*--- A darázs nem gyűjt vasat.*
* Mi az? Fekete, szikrázik, és a plafonról lóg?*---- Szőke villanyszerelő.*
* Miért szór a szőke morzsát a WC-be?*----- Eteti a toalett-kacsát*
* Miért jobb az Alzheimer kór a Parkinson kórnál?*---- Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, mint hogy kilötyögtessem.*
* Ki az abszolút lusta férfi?*------ Aki vibrátort vesz a guminőjének*
* Melyik hely a legveszélyesebb a világon?*----- Az ágy, hiszen ott hal meg a lakosság 80%-a.*
* Mi a legveszélyesebb sütemény?*----- Az esküvői torta*
* Mit látsz, ha mélyen egy szöszi szemébe nézel?*----- A hajhagymáit*
* Mi az: kicsi,fekete, és nem bírja el a kaszát?*----- A halál fia*
* Mi lesz, ha elütnek egy matematikust?*----- Már nem számít*
* Melyik a legnépszerűbb télen űzött sportág?*----A hosszútávfűtés*
* Mi a neve a kanos indiánnak?*------- Dugós Puska*
* Hogy dadog a süketnéma?*--------- Remeg a keze*
* Hogy csodálkozik a leprás?*------- Leesik az álla*
* Mi a neve a nagyon kemény sajtnak?*----- Cementáli*
* Kiknek prédikál az AIDS-es pap?*----- A híveknek*
|
|
|
0 komment
, kategória: bohókás |
|
|
|
|
|
2010-11-21 11:56:17, vasárnap
|
|
|
Kiküldik a fiatal, agilis APEH ellenőrt a rabbihoz felülvizsgálatra azon hátsó utasítással, ha lehet találjon hibát. Átnézi az összes papírt oda-vissza, de minden rendben. Mielőtt elindul, elkezdi faggatni még a
rabbit:
- Ne haragudjon, hogy megkérdezem, de mit csinálnak a megmaradó kenyérmorzsával a szertartás után?
- Összegyűjtjük, átküldjük Weissnek, aki időnként macesz gombócot küld belőle vissza.
- És a lecsurgó gyertyaviasszal?
- Összegyűjtjük, átküldjük Grünnek, aki időnként új gyertyát küld vissza belőle.
- Utolsóként: a metéléskor keletkező maradékkal mi történik?
- Összegyűjtjük, átküldjük az APEH-nek, akik időnként kiküldenek egy nagy faszt.
|
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
2010-11-21 11:46:46, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók 4-6 főre:
1 kg tisztított szarvas comb
A páchoz: 2 ek mustár, 2-3 tk medvehagymás vadfűszer keverék, 1 dl olaj
A raguhoz: 30 dkg csiperke, 5-5-5 darab szárított róka-, szegfű- és vargánya gomba, 2 szál sárgarépa, 1 kis darab zellergumó, 1 közepes méretű padlizsán, 2 paradicsom, 2 fej hagyma
Továbbá: 5 dl száraz vörösbor, 2-3 dl hús alaplé (vagy víz), só, 5 szem borókabogyó, 2 dl tejszín, 1 ek liszt
A húst vágjuk kis kockákra, mintha pörköltet készítenénk.
A páchoz valókkal keverjük át alaposan a húst, majd legalább 3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni, érlelődni.
A raguhoz tisztítsuk meg a zöldségeket, majd daraboljuk fel őket.
A hagymát kockára, a répát és a zellert ferdén karikára, a padlizsánt kockára, a paradicsomot szeletekbe, a csiperkét nagyobb szeletekre.
Vegyünk egy római tálat, amit sütés előtt áztassunk bel fél órára.
Tegyük az aljára a húst, amit sózzunk meg.
Majd helyezzük a húsokra a zöldségeket, a szárított gombákat.
Öntsük fel a borral és az alaplével, majd fedjük le, és tegyük hideg sütőbe.
Ezt követően állítsuk be a hőfokot 200 fokra, és másfél óráig ne nyúljunk hozzá.
Amikor letelt az idő, vegyük le a fedelét (nekem ekkor már majdnem puha volt a húsom), keverjük át, öntsük rá a tejszín, és ez után 30-40 percig süssük fedő nélkül.
A szaft be fog lassan sűrűsödni. Ha mégsem lenne a sütés végén elég sűrű a szaft, keverjünk bele egy csapott evőkanálnyi lisztet.
Köretként polentát ajánlok hozzá!
POLENTA:
Hozzávalók a polentához: 800 ml víz, 400 ml tej, 2 evőkanál vaj,
1 kávéskanál só, frissen őrölt színes bors, 1 csipet frissen reszelt szerecsendió, 200 g kukoricadara, 150 g jóféle (hegyi) sajt.
Miközben a hús párolódott, egy nagy lábasban felforraltam a vizet és a tejet, beledobtam a vajat és a fűszereket. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadtam a kukoricadarát és lassú tűzön 10 perc* alatt sűrűvé főztem. Legvégül hozzáadtam a reszelt sajtot. Jól összekeverem, amíg a sajt el nem olvadt a polentában. Az egészet beleöntöttem egy vízzel kiöblített nagyobb tepsibe, és elegyengettem. Fél óra múlva kockákra szabtam, és adagonként kisütöttem. Serpenyőben kellene, kevés olajon, mindkét oldalát 5-5 percig, de most kitaláltam, hogy kipróbálom a gofrisütőm csíkos sütőlapját. Bevált!
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2010. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
37 db bejegyzés |
e év: |
698 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 179
- e Hét: 344
- e Hónap: 4748
- e Év: 36477
|
|
|