Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Vona Gábor: Ehhez pofa kell!
  2010-11-22 22:18:57, hétfő
 
 
Vona Gábor: Ehhez pofa kell!

barikad.hu
2010, november 22 - 16:28

Sokan mások mellett Vona Gábornál is kicsapta a biztosítékot a belőve cserbenhagyásos balesetet okozó Stohl András visszatérése a képernyőre. A Jobbik elnöke honlapján adott hangot felháborodásának.
Cikk Front kép - 280x185:

Vona GáborSokan mások mellett Vona Gábornál is kicsapta a biztosítékot a belőve cserbenhagyásos balesetet okozó Stohl András visszatérése a képernyőre. A Jobbik elnöke honlapján adott hangot felháborodásának.

Az elmúlt napokban több kultúrsokk is ért. Megdöbbentett az Alföldi-affér, amelyet ha a nemzeti oldal nem utasít el azonnal és kőkeményen, annak az lett volna a következménye, hogy nemzeti színházunkban ünnepelnek meg egy számunkra rettenetesen fájó román ünnepet - emlékeztet a politikus.

Aztán hétvégén jött a hír, az RTL KLUB valóság-show-jának mégsem a beharangozott Balázs, hanem Stohl Buci lett a vezetője. Na, ez tényleg kemény - ad hangot megdöbbenésének Vona Gábor

Mint írja, nem is az háborítja fel, hogy a csatorna eképpen döntött. A pártelnök szerint a csatorna arra kalkulált, hogy a nyilvánvaló botrány majd beszédtémát szolgáltat és ezáltal nézőszámot hoz. A számításuk be is vállt - állapítja meg Vona.

A politikust igazán az döbbenti meg, hogy "van egy ember, aki ezt be is vállalja." Ahogy az ember az utcán mondja: hogy ennek itt van pofája... Mert ehhez tényleg pofa kell. Vagy van az a pénz... - írja honlapján Vona Gábor.

vonagabor.hu - barikad.hu


http://barikad.hu/vona_g%C3%A1bor_ehhez_pofa_kell-20101122
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem szabad megengedni a zsidós
  2010-11-22 22:13:55, hétfő
 
  Nem szabad megengedni a zsidóság démonizálását
2010-11-21 17:45:44


Mazsihisz

Dr. Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének a Károlyi Mihály szobránál, 2010. november 21-én vasárnap tartott demonstráción elhangzott beszédét közöljük.


Hölgyeim és Uraim!

Amiért ma itt összegyűltünk az nem Károlyi Mihály ügye, nem csak egy szobor ügye. Ami itt történt néhány napja, az nyílt és világos támadás a zsidóság, az egyenlőség eszméje, az egész magyar társadalom ellen.

Azokat az országgyűlési képviselőket, és elvbarátaikat, akik a múlt héten ezen a helyen összegyűltek, egy dolog fűzi össze; a rasszizmus, a zsidóság elleni mérhetetlen gyűlölet.

Nagykárolyi gróf Károlyi Mihálynak, ennek az ősi családból származó magyar főúrnak a személye, aki Magyarország egyik legrégebbi nemesi családjában született, akik egészen Kond vezérig vezették vissza származásukat. Akik várakat, kastélyokat, templomokat építettek, akik a kurucz seregek vezetői voltak, akik az ország politikai vezetői közé tartoztak, miniszterelnököt adtak a Magyar királyságnak az ő számukra pusztán ürügy, hogy ismételten kimutassák azt, hogy helye van a faji alapú gyűlöletnek, s legveszélyesebb formájának, az antiszemitizmusnak.

Mi mást jelentene az, hogy az általuk gyűlölt személy szobrát zsidóként jelenítették meg barátaik, és a szélesebb közvélemény előtt, kipát raktak a fejére azért, hogy mindenkinek jelezzék, hogy ez az áruló is zsidó volt, mert mindenki, aki szerintük rosszat tett, az zsidó és gyűlölni való, és a zsidók csak rosszat tesznek, ezért gyűlölni kell őket.

Tettük, és az elhangzott beszédek egymást tökéletesen kiegészítették, ugyanazt sugallták, ha valaki nem értette volna az egyes beszédek jogilag cizellált mondatait, vagy éppen a durva, világos zsidóellenes beszédeket, az megérthette ebből, hogy mit tartanak a világról. Számukra mindeni ellenség, aki nem osztja a faji alapú gyűlöletüket, mindenki ellenség, aki nem érzi, és nem hangoztatja ordas eszméiket.

A beszédek világosan fogalmaztak, nekik nem csak Károlyival, nem a szobrával, nem csak a zsidósággal, nem csak a baloldallal, hanem a konzervatív erőkkel is, vagyis összesen Magyarország több mint 90%-ával van bajuk, mindazokkal, akik nem akarnak rálépni arra az útra, ami Magyarországot egyszer már tömeggyilkossághoz vezette.

Akik így nézik a világot, azok persze mindent rosszul látnak, elfelejtik a történelem tényeit, elfelejtik a valóságot. A történelem sokféleképpen értelmezhető, a történelmi személyiségek tetteit értékelhetjük így, vagy úgy, egyeseket szerethetünk, másokat elutasíthatunk.

Van, aki Károly Róbertet szereti, és van, aki Mátyás királyt, van, aki Kossuth Lajost tartja nagyobbra és van, aki Gróf Széchenyi Istvánt. Az döntés kérdése, hogy kinek állítunk szobrot, Károlyinak, vagy Tisza Istvánnak, én például mindkettőnek szobrot állítottam volna. Sokan vannak, akik csak az egyiknek, vagy csak a másiknak, de egyet bizton tudhatunk: Károlyi és Tisza hittek Magyarországban, a magyar népben, és mindketten mindent megtettek azért, hogy megőrizzék ezt az országot úgy, ahogy azt az előző nemzedéktől, az országépítőktől átvették, a '48-asoktól, és Deák Ferenctől. Persze nem voltak hibátlanok követtek el hibákat, azokat lehet utólag értékelni, utólag könnyű okosnak lenni, de a tények makacs dolgok!

Ezek az emberek néhány napja azt követelték itt, hogy rombolják le Károlyi szobrát, és állítsanak szobrot annak az embernek, aki majd egymillió magyar halálért felelős. Vegyük sorra! Micsoda hazugság az, hogy Károlyi lenne felelős Trianonért, és a kormányzó pedig valamiféle hős lenne.

A tények azok tények!

Károlyi a vesztes háború utolsó csatáit próbálta megvívni, próbálta megóvni a megmaradt magyar katonák százezreinek életét az iszonyatos négy éves háború végén, és amikor látta, hogy nincs esélye megőrizni az ősi magyar földeket, nincs esélye méltányos békét kötni, akkor félretéve személyes érdekeit, nem habozott otthagyni a hatalmat, mert az őseitől örökölt nemesi becsülete nem engedte meg, hogy lemondjon hazája nagy részéről.

A kormányzó, aki hatalmát senkitől sem kapta, hanem fegyverrel ragadta magához, annak megtartása érdekében nem habozott aláíratni az általa kreált kormánnyal az úgynevezett békeszerződést, Trianonban, és ezzel lemondott hazája területének 2/3-ról, odadobta magyarok millióit idegen uralom alá.

Aki tudja ezeket a tényeket, az tudja, hogy hova kellett volna akasztani azt a táblát, amelyet ide tettek. Azt kiabálták a beszédeikben, hogy a Gróf úr hazaáruló, vagyis áruló volt. Gróf Károlyi Mihály rangját, és társadalmi helyzetét nem valamiféle hivatali előmenetelnek, hanem őseinek, - akiknek joguk volt királyt választani -, és személyes politikai munkájának köszönhette, hatalmát pedig a népnek.

Horthy Miklós egész karrierjét, rangját a császárnak köszönhette, mint katonatiszt őrá esküdött fel, azért kapta a fizetését, azért kapta az előjogokat, hogy fegyverrel védje meg az uralkodóház hatalmát. Gondolkodás nélkül árulta el a királyt, akit a Magyar Szent Koronával koronáztak meg, gondolkodás nélkül szegte meg esküjét, és árulóként támadt a király csapataira, hogy megtartsa lopott hatalmát. Mindenki eldöntheti ki volt az áruló, mindenki eldöntheti, hogy ki volt az esküszegő kettejük közül.

Károlyi Mihály a saját vagyonát is feláldozta, hogy kiragadja a magyar népet a szörnyű szegénységből, és földet adott a nincstelen parasztoknak. Károlyi mindent megtett azért, hogy megóvja a magyar emberek életét, a magyar katonák életét.

A kormányzó hatalma megtartása érdekében gondolkodás nélkül odadobta katonák százezreinek életét a Szovjetunió elleni háborúban, köztük a fegyvertelen és kiszolgáltatott több tízezer zsidó munkaszolgálatosét, majd hatalma megtartása érdekében hozzájárult ahhoz, hogy az egész magyarországi zsidóságot haláltáborokba hurcolják, ahhoz, hogy a saját személyére felesküdött csendőrség e tömeggyilkosság közvetlen részesévé váljon. Nem rajta múlott, hogy a magyar zsidóság töredéke túlélte a vészkorszakot. A végeredmény közismert, majd egymillió elpusztított magyar ember, földig rombolt ország, egy egész nemzedék tönkretétele.

Hölgyeim és uraim ez hát a valós mérleg!

Kérdés, hogy mégis miért Károlyit gyűlölik akkor a szélsőjobboldali parlamenti párt képviselői és követői. A válasz egyszerű, mert nem volt elvakult antiszemita, nem volt zsidógyűlölő. Akik itt tüntettek, azokat engesztelhetetlen faji gyűlölet fűti, gyűlölik a zsidókat, gyűlölik a cigányokat, gyűlölik a feketéket, gyűlölnek mindenkit, aki nem olyan, mint ők. Az itt elhangzott beszédekben világosan fogalmaztak, hatalmat akarnak, olyan hatalmat, amellyel meg tudják valósítani őrület elképzeléseiket, és aki ennek az útjában áll, az szerintük áruló, a nép ellensége.

Szerintük árulók a legutóbbi parlamenti választáson több mint 2/3-ot szerzett párt vezetői és képviselői csak azért, mert nem fajgyűlölők, csak azért mert nem antiszemiták. Féktelenül gyűlölik a zsidóságot, feltétlenül gyűlölik a Zsidó Államot, és mivel nézeteiket nem osztja, és Izraellel normális államközi kapcsolatok kíván fenntartani a mostani Kormány is, ezért annak eltávolítást követelik.

Mondják néhányan, hogy e szobor meggyalázásának az ügye nem a magyar zsidók ügye, de nagyon tévednek. Károlyit, és egyben a magyar zsidóságot ismételten démonizálni akarták. Ezt nem tűrheti szó nélkül egyetlen rendes magyar ember sem, mint ahogy egyetlen rendes zsidó ember sem tűrheti el szó nélkül, ha rátámadnak Izraelre, ha gyalázzák és szidalmazzák.

A kör bezárult, a szélsőjobbnak Károlyi hazaáruló, és minden hazaáruló zsidó, és minden zsidó hazaáruló, és aki nem így gondolja, az zsidóbérenc, legyen az egyszerű magyar ember, elkötelezett fideszes, kereszténydemokrata, szocialista, vagy bárki más, az is hazaáruló. És hazaáruló persze a Miniszterelnök, és a parlamenti többség vezetője, mert megszavazza a nemzetközi szerződéseket, és áruló a külügyminiszter, és a hadügyminiszter, mert Izraelbe utazik, csak ők, a gyűlölet prófétái az igazi hazafiak.

Azt hirdetik, hogy egy szebb jövőt akarnak megvalósítani, pedig csak a rémes múltat akarják újra visszahozni, hogy megint szétrombolják Magyarországot.

Rajtunk, akik itt vagyunk, és a parlamenti többséget támogatókon, és a demokratikus ellenzéket támogatókon, és az otthonmaradókon, az ország túlnyomó többségén múlik, hogy sikerül-e megálljt parancsolni a fasisztáknak, a nyilas gyilkosok szellemi utódjainak. Világosan és egyértelműen kell fogalmazni, hogy megmutassuk az embereknek, hová vezet az az út, amelyet a szélsőjobboldal kínál.

Köszönöm, hogy eljöttek, köszönöm, hogy segítenek megvédeni Magyarországot.


http://www.mazsihisz.hu/index.php?nid=3746
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az írek oszlatják a parlamente
  2010-11-22 21:55:21, hétfő
 
  Az írek oszlatják a parlamentet
barikad.hu
2010, november 22 - 21:36


David Cowen ír kormányfő hétfőn bejelentette, hogy a következő évre szóló költségvetés megszavazása után feloszlatja a parlamentet, hogy a "választók döntsék el, ki vállalja el a kormányzás felelősségét".

Cowen szerint "vannak körülmények, amikor a nemzeti érdekek szolgálatának alá kell rendelni más megfontolásokat, beleértve a párt-, a politikai és személyes érdekeket, és ez ilyen körülmény." Ezzel arra célzott, hogy Írország pénzügyi segítségért fordult nemzetközi intézményekhez, mint az Európai Unióhoz és a Nemzetközi Valutaalaphoz.

Egyúttal felszólította a képviselőket arra, hogy szavazzák meg a jövő évre szóló intézkedéseket a "páratlanul súlyos körülmények között".

Az EU és az IMF jóváhagyta vasárnap este Dublin kérését, így hivatalos tárgyalások kezdődhetnek a pénzügyi segítség kereteiről. Írország akár 90 milliárd eurós támogatást is kaphat.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/az_%C3%ADrek_oszlatj%C3%A1k_parlamentet-20101122
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EU jövő évi költségvetése
  2010-11-22 21:35:51, hétfő
 
  VAN ROMPUY: AZ EURÓÖVEZET HALÁLA AZ UNIÓ HALÁLA Az EU jövő évi költségvetése zsákutcában
2010. november 21. 18:00:53

Még ez kellett az amúgy is rossz hangulatú Európai Uniónak: hétfőn az Európai Parlament (EP), az Európai Bizottság és a Miniszterek Tanácsa között a jövő évi költségvetésre vonatkozó tárgyalások az éjféli határidő lejártával eredménytelenül fejeződtek be.

Ha az uniós vezetők legkésőbb egy hónapon belül megtartott csúcsán nem lesz megállapodás, és egy újabb európai bizottsági költségvetési javaslat sem kap támogatást január elsejéig, az Európai Unió kénytelen lesz az idei költségvetéssel beérni, amilyen kudarcra 1988 óta nem került sor. Ez esetben veszélybe kerül az Európai Unió új, több ezer diplomatát foglalkoztató külügyi gépezetének felállítása is.

A borús hangulatot nem javította, hogy tegnap Herman Van Rompuy, az Európai Unió elnöke Brüsszelben az Európai Politikai Központban tartott beszédében azt mondta, az euróövezet és vele az Európai Unió ,,nem éli túl" a jelenlegi válságot, ha egyes országok jelenlegi költségvetési problémáit nem oldják meg. Ezzel együtt ,,bizodalmát" fejezte ki abban, hogy sikerül úrrá lenni a nehézségeken.

A lisszaboni szerződés értelmében a jogaiban megerősödött Európai Parlament a költségvetési vitában egyenlő félként tárgyalt a tagállamokkal, és eredetileg azt akarta, hogy az idei, 123 milliárd eurós költségvetést 6,2 %-kal növeljék, amit David Cameron brit miniszterelnök vezetésével tíz uniós állam sokallt. Az álláspontok közeledtek az idei költségvetés 2,9 százalékos növelésében, de Nagy-Britannia, Hollandia és Svédország nem volt hajlandó beleegyezni abba, hogy az EP - ugyancsak a tavaly életbe lépett lisszaboni szerződés értelmében - nagyobb szabadságot kapjon a költségvetés alakításába.

A kudarc nyomán José Manuel Barroso bizottsági elnök ,,rendkívüli csalódottságának" adott hangot és figyelmeztette a keményvonalas országokat, hogy ne örüljenek győzelmüknek, mert az öngól: az emberektől veszik el a pénzt.

Guy Verhofstadt, az EP-ben helyet foglaló Liberálisok és Demokraták Szövetségének frakcióvezetője ,,nagyon szerencsétlen" fordulatról beszélt és kijelentette, az EU-nak nem lesz 2011-es költségvetése.

,,Nem jó hír", reagált Jerzy Buzek, az EP elnöke, ,,néhány tagállamot" felelőssé téve a kudarcért..

Janusz Lewandowski, a költségvetésért felelős európai biztos szerint a megegyezés hiánya ,,rossz vért" szül.

Surján László, az Európai Parlament magyar néppárti delegációjának és a testület költségvetési bizottságának tagja sajtóközleményében azt hangoztatta, hogy a magyar elnökségre marad az unió 2011. évi költségvetésének elfogadása. Elmondta még, a Magyarország számára legfontosabb tételek nincsenek veszélyben: a mezőgazdasági támogatásokra jogszabályok kötelezik az uniót, és ,,ha a felzárkóztatási programokra (kohéziós politikára) a tagállamok a meglévőnél többet igényelnének, akkor a szükséges összegek előteremtésére átcsoportosítással vagy pótköltségvetés formájában lesz lehetőség".

Lovas István
Brüsszel

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=2&AID=14&Direkt=7361 3
[Vissza] Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenkinek vannak rossz monda
  2010-11-22 21:26:32, hétfő
 
  Mindenkinek vannak rossz mondatai.. erősödik a zsidó belháború..
2010. november 22. 13:25:26

A MAZSIHISZ értékrendje szerint egy brutális korrupciós, anyagi-gazdasági bűncselekmény elsikálása. az abban való részvétel, a köz megkárosítása belefér egyes zsidó vezetők tevékenységébe, és Zoltai Zukker ügyvezető elnök belekeveredése egy bűnszövetkezetbe nem elítélendő cselekmény. Feldmáyer zsidó "csodarabbi" legalábbis a fentiek szellemében nyilatkozott. Be kell perelni a gurut az antiszemitizmus erősítése miatt.

Nem ítéli el Zoltai Gusztávot a Hunvald Györggyel folytatott telefonbeszélgetésért a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke. Feldmájer Péter ezért nem is kezdeményezi az ügyvezető igazgató leváltását.Zoltai Gusztáv a volt erzsébetvárosi szocialista polgármester elleni büntetőeljárás leállításához ajánlott segítséget a lehallgatott telefonbeszélgetések jegyzőkönyvei szerint. Zsidó értelmiségiek egy köre a napokban aláírásgyűjtésbe kezdett Zoltai menesztéséért. A csodarabbi csak azon méltatlankodik, hogy miért kellett a sikálást telefonon megbeszélni.

Hunhír.info kommentár:

Igaz, ahogy van buta magyar, úgy van buta zsidó is. De ez a derék műmájer nem tartozik a hülyék közé, csupán rosszul mérte fel az erőviszonyokat. No, nem a többségi társasdalom kapcsán, hanem a zsidó falkán belül. Már hónapok óta nem ők a királyok, elveszítették például az Iránból korábban az Államokba költözött befolyásos cionista-ortodox lobbi támogatását. A zsidók azt nem engedik meg, hogy a kisebb befolyással rendelkező fajtársak át akarják verni a hatalmasabbakat. Határozottabban leszámolnak velük, mint akármilyen senkiházi gój esetében. Zukker magával rántja Feldmáyert, hiába akarnak időt nyerni.

Beszegő Bálint - Hunhír.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=73636
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan idegesítheted fel a rep
  2010-11-22 21:20:31, hétfő
 
  Hogyan idegesítheted fel a repülőn

1. Laptopot előveszed
2. Lassan, gondosan, kinyitod ...
3. Bekapcsolod
4. Meggyőződsz róla, hogy a szomszéd nézi
5. Internetet bekapcsolni
6. Szemedet rövid időre becsukod, majd kinyitod, és az égre nézel
7. Mélyet lélegzel és megnyitod ezt a linket:

http://www.myit-media.de/the_end.html
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Magyargyalázó Provokáció
  2010-11-22 21:00:44, hétfő
 
  NOVEMBER 21 - MAGYARGYALÁZÓ PROVOKÁCIÓ

KITOMBOLTÁK MAGUKAT
A ZSIDÓBUZIK
A GETTÓSZÍNHÁZUKBAN
GOBBI HILDÁNAK ÉS
MAJOR TAMÁSNAK CSOROG
A NYÁLA A TÚLVILÁGON
ÖMLÖTT A ZSIDÓ TRÁGYALÉ

TISZTÁZZUNK VALAMIT
Alföldi nem rendező és nem színész, hanem egy alja ripacs, akit csak a bűnügyi hírekben tartanak számon. Závada Pál sem író, hanem a zsidó pornográf szennyirodalomban tartják számon. Nem vitás, hogy ez a mocskos provokáció nemcsak időzítve volt, hanem a FIDESZ támogatásával történt. A szennyműsort csak Alföldi fajtái láthatták és feltételezzük, hogy közben önkielégítéssel fejezték ki rajongásukat a mocsok láttán. Ma a cionrádióban egy zsidó rendező azon kesergett, hogy már nem tud azon izgalomba jönni egy ,,színházban", ha a férfiszínész letolja a gatyáját és levizeli a közönséget. Csak azt nem tette hozzá, hogy az ilyen mocsok csak a zsidószínházakban fordul elő, ahová egészséges magyar emberek be sem teszik a lábukat. De ne búsuljon senki, jön még lángszórós féregirtás, a bemocskolt színházaknál is. Kép: a mocskos buzidarabból




Nem dobált senki paradicsomot, nem volt fütty, se bekiabálás, és nem is adott hangot szolidaritásának felállással a közönség. Minden nyugalmas volt a Magyar ünnep pénteki premierjén, mintha a héten nem is indult volna kemény támadás a darabot rendező színházigazgató, Alföldi Róbert ellen. A gyülekező közönség inkább azt találgatta, hogy fog beférni a bemutató tervezett helyszínénél - a MűPa fesztiválszínházánál - jóval kisebb Gobbi Hilda terembe. Végül nem volt fennakadás. Ironikus, hogy éppen egy ünnep miatt indult most vita Alföldi körül - és még ironikusabb, hogy egy román ünnep miatt. Závada Pál darabja ugyanis éppen az ominózus román emléknap magyar történelmi ellenpárját állítja középpontba. A román nép december 1-jén Erdély Romániához való 1918-as csatolását ünnepli, a darab meg 1940. szeptember 16-án indul, amikor a magyar csapatok örömünnep kíséretében bemasíroztak Kolozsvárra, hogy a második bécsi döntés értelmében visszavegyék Észak-Erdélyt. Závada Pál darabja egy baráti-rokoni társaság különböző származású és habitusú tagjainak életét követi végig 1940-től 1946-ig. (...) A második világháborús Magyarország történelmi tablójának kell elférnie a színpadon. A szereplők egy félzsidó, modern fényképésznő (Nagy Mari), barátnője, a zsidó divatáruboltos Emma (Söptei Andrea), annak kisfia, a kiskamasz Palcsi (Mátyássy Bence) és férje, a munkaszolgálatos Dezső (Závada Pál hangja). Valamint egy sváb származású, zavarodott katonatiszt (Znamenák) és testvéri féltékenység miatt szélsőségekre hajló antiszemita öccse (Földi Ádám). És még nincs vége, mert ott a jóakaratú meleg zsidó segédlelkész (Szatory Dávid), a fejét a homokba dugó püspök (Mátyássy Bence), az újságíró (Szabó Kimmel Tamás) és szeretője, egy vörös hajú csábító démon (Gáspár Kata), no és a tömeg. (...) Egy látványosan ringó csípő, szitáló eső, román népviseletbe öltözött asszony, önkielégítést imitáló katonák, egy kondér babgulyás, az évszámok kivetítése a falra, néma szexjelenet, egy kép a falon, a vér csattanása. Sok ötlet nemcsak a látványt szolgálja, hanem értelmez is, például a szereplő, akiről éppen szó van, egy hirtelen ugrással megmutatja magát). (...) A darabból egy derül ki: semmi sem fekete-fehér. A nyilas sem velejéig gonosz, a látszólag józan embernek is vannak fatálisan rossz döntései. (origo, részlet)


http://zionistterror-inhungary.blogspot.com/2010/11/november-21-magyargyalazo-pro vokacio.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haza-árulás: /a betelepülő szl
  2010-11-22 20:53:21, hétfő
 
  Haza-árulás: /a betelepülő szlovákok részére:

"Tisztelt Hölgyem, Uram!

Dunakiliti község érdekében ...tovább »áll jobb minőségű szolgáltatásokat nyújtani minden lakosának, köztük a növekvő létszámú ltszámú szlovák állampolgároknak is!

A község polgármesterének közreműködésével, ezért önökhöz kéréssel fordulunk, hogy vegyenek részt egy közvéleménykutatáson, melynek célja azon specifikus szükségletek felmérése, amik a községben vagy annak külterületén lakó vagy házat birtokló szlovákokat érintenek.

A közvéleménykutatás két fő részre van osztva, 16 kérdésből áll, melyek megválaszolása nem tart tovább mint 15 percnél:

1. A községi hivatallal kapcsolatos kérdések - öt kérdés


2. A kommersz szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdések, melyek egyszerűsítenék a Magyarországon való lakhatást - 11 kérdés


A csatolt irat /?/kinyomtatott verzióját kitölthetik és a községi hivatalban adhatják le Július 12-ig.

Amennyiben a kérdőív kitöltésének és elküldésének elektronikus változatát részesítik előnyben, azt megtalálják a www.exot.sk/dotaznik-3A címen.


Ezen kérdőívek eredménye alapján javítva lesz a Dunakiliti község által nyújtott tájékoztatás a betelepülő szlovákok részére és a feltérképezett igények alapján javaslatot tesznek a új szolgáltatások kínálására, hogy a magyarországi lakhatás még kényelmesebb legyen a szlovák állampolgárok részére."


Üdvözlettel:


(Eredeti levélből bemásolt aláírás:)


****************************

DUNAKILITI A BETELEPÜLŐ SZLOVÁKOKHOZ: -KÉRDŐÍV:

A KÖZSÉGI HIVATAL INFORMÁCIÓI ÉS SZOLGÁLTATÁSAI

...tovább »
1. Igénylik-e a községi hivatal rendeleteinek lefordítását szlovák nyelvre.


2. Lenne-e igényük részt venni a község által szervezett kulturális - vagy sporteseményeken, amennyiben azok legalább részben tolmácsolva lennének.


3. Szeretnének-e rendszeresen információkat kapni a község által rendezett kultuúrális- vagy sport és más rendezvényekkel kapcsolatosan melyek a községben vagy a régióban kerülnek megrendezésre.

4. Amennyiben igénylik a rendezvényekkel kapcsolatos rendszeres informálást, milyen formában lenne a legkedvezőbb az önök részére.

Milyen más információra lenne igényük a községi hivatal részéről?


Üdvözöljük minden hasznos ötletüket, illetve hozzáfűzésüket a községi hivatallal kapcsolatban.

KOMMERSZ SZOLGÁLTATÁSOK:

LEHETŐSÉGET AJÁNLUNK ÖNNEK, HOGY ELINTÉZZE A KÜLÖNBÖZŐ ÜGYEIT A MAGYARORSZÁGON VALÓ LAKHATÁSSAL KAPCSOLATOSAN, SZLOVÁK NYELVEN, A SAJÁT IRODÁJUKBAN VAGY HÁZTARTÁSUKBAN. ABBAN AZ IDŐBEN AMI ÖNNEK A LEGINKÁBB MEGFELELŐ.

Minden írásos dokumentum, szlovák és Magyar nyelven is el lesz készítve az ön számára.

Önöknek lenne-e igényük a következő szolgáltatásokra? :


Képviselik önt mindennemű magyarországi hivatalban, az előre írásban egyeztetett terjedelemben, (meghatalmazottként).

7. Az építési engedély illetve rekonstrukcióra való engedély elintézése.
11.Képviselik önt az energia szolgáltatókkal való tárgyalások során, hogy ami elintézze a szükséges dolgokat, és a legkedvezőbb feltételeket kapja meg.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rossz az irány
  2010-11-22 20:51:17, hétfő
 
  Rossz az irány

A helyzet szerintem is kezd aggasztó fordulatot venni. A FIDESZ meg sem kísérli, hogy emberi hangon szólaljon meg. Minden ellenvetésére a ,,nekünk kétharmados többségünk van, a túlnyomó többség akaratát valósítjuk meg" a válasz. A mai Navrasics válasz, melyben sajnálkozik az ellenzék kivonulásán az alkotmányozó tanácsból szinte vérlázító. Amikor azt mondja, hogy így sajnos az ellenzék álláspontját nem tudják figyelembe venni, mindenkit hülyének néz. Eszük ágában sincs más véleményét figyelembe venni, soha nem is volt. Nem volt elegáns az Alkotmánybíróság jogkörének csökkentése. Nem volt elegáns - és rendkívül átlátszó - a Költségvetési Tanács költségvetésének megvágása Kopits vitatható, de autonóm (sugallt?) véleményének elmondása után (elfelejtette megkérdezni OV-t, hogy mi legyen a véleménye). Nem sok idő fog eltelni és a ,,kegyelmi" időszak elmúlik (ahogy egy szoci ma Kálmán Olgának megfogalmazta) és akkor végleg temethetjük reményeinket és álmainkat. Népünk meghatározó többségére a befolyásolhatóság a jellemző és jó vevők a demagóg szövegekre. Könnyen megismétlődhet 1994 és 2002. Lehet, hogy OV tehetséges politikus - bár ebben régóta kételkedem. De biztos, hogy tanácsadóinak megválasztásában súlyos hibákat vét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Elnökválasztás": Elég egy cv
  2010-11-22 20:37:17, hétfő
 
  "Elnökválasztás": Elég egy cv és egy öt perces "interjú"

- 2010.11.22. 09:01

Csütörtökön megválasztotta a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma a közmédiumok új vezetőit. 2-2 jelölt közül kellett választani a Magyar Televízió, a Magyar Rádió, a Duna Televízió és az MTI élére.

A jelölteket személyesen Szalai Annamária Médiaatyaúristen jelölte. A 8 tagú kuratóriumban 2/3-os arány kellett egy jelölt megválasztásához, a 8 tagból 3 fideszes, 1 lmp-s, 1 mszp-s, 1 jobbikos, 2 tagot pedig a Médiatanács nevezett ki (vagyis Szalai Annamária).

Az első fordulóban egyik jelölt sem kapta meg az elegendő szavazatot, tegnap azonban minden összejött.


A Duna Televízió elnöke Ókovács Szilveszter lett. Ókovács a HírTV műsorvezető-szerkesztője (volt).

A Magyar Televízió elnöke Medveczky Balázs lett, aki jelenleg is a MTV ügyvezető alelnöke.

A Magyar Rádió elnöke Jónás István lett. Jónás a Lánchíd Rádió főszerkesztője (volt).

Az MTI elnöke pedig Belénessy Csaba lett. A Lánchíd Rádió alapító főszerkesztője volt, jelenleg az MTI stratégia alelnöke.

A négy neven végigfutva gondolom Gyurcsány most fogja a fejét, hogy nem csinált Bolgár Györgyből mondjuk rádióelnököt...

De nem is ez a lényeg, hanem hogy hogyan lehet valakiből közmédium elnök. Azonkívül természetesen, hogy jobbos.

Nos, a szabályok szerint a "jelölteknek" elég elküldeni az önéletrajzukat a kuratóriumnak ... és ennyi.
Nincs felvételi interjú, nem kell pályázatot benyújtani, nem kell papírra vetni az elképzeléseiket, nem kell semmit sem csinálniuk. Csak az önéletrajzot beküldeni, és várni a szavazás eredményét.

Az első, érvénytelen szavazás előtt azért a Kuratórium megpróbálta személyesen is meghallgatni a jelölteket, igaz, a 8 jelölt közül 3 el sem ment. Balogh László, a Kuratórium elnöke szerint "ismerik a jelöltek munkásságát egyébként is és megkapták az önéletrajzukat. Azok közül, akik megjelentek a meghallgatáson azok közül volt, akivel több mint fél órát is tudtak beszélni."
Sőt, Balogh szerint "ugyanakkor a jelölés és a koncepciók ismerete, elfogadása nem volt feladatunk. Különben is, a végeredmény a fontos".

Hűha, "harminc perc"!

Kránitz László, a testület MSZP-s delegáltja azonban azt nyilatkozta, hogy a jelöltek öt perces bemutatkozási lehetőséget kaptak, de hosszú távú stratégiai elképzelésekről nem beszéltek a közmédiumokat illetően.

A szavazás után Balogh László szerint "azt várják, hogy folyamatosan emelkedő színvonalú, sokszínű, pártatlan, a kulturális sokszínűséget bemutató rádióval és televízióval találkozzanak a fogyasztók a jövőben, és hogy "teljesítsék kötelezettségeiket".

Hogyan legyél közmédium elnök?
Küldd be a cv-et, majd beszélgess 5 percet, ami nem is kötelező.

Baszki, egy kocsitologatónak a Tesco-parkolóban komolyabb felvételi eljáráson kell túlesnie az állásért, mint ezeknek az elnök uraknak.

A kurva Való Világba nehezebb bekerülni, mint egy közmédium élébe, a szerencsétlen valóságsó-szereplőnek vagy három körös interjún kellett maguknak átverekedni, hogy aztán élő adásban vagy még vagy 45 percen faggassa hót unalmasan a műsorvezető.

A kuratórium a szavazás után egyből megkötötte a 4 új elnökkel a munkaszerződést, határozatlan időre, havi 1,7 millió forint bruttóval, plusz 25 százalék prémiummal.

A NMHH honlapján a szerződések és az önéletrajzok nem találhatóak meg. Csak tisztán, átláthatóan, ugye?

ui:
Belénessy az első napján, mint MTI-elnök kinevezte Szabó László Zsoltot helyettesének. Szabó Zsolt az Echo TV vezérigazgatója. Úgy néz ki, ez kell ahhoz, hogy Vincze Mátyás végre eltakarodjon. Na, melyik a kisebbik rossz. (Vincze-interjú a NOL-on, egészen elképesztő ... 330 dolgozó, pártatlan és kiegyensúlyozott MTI, komolyan híradót nem lehet az MTI nélkül csinálni ...)

Lánchíd Rádió, HírTV, Echo -> Duna, MTV, Rádió, MTI
Done.


http://vastagbor.blog.hu/2010/11/22/egy_cv_es_egy_ot_perces_interju
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.