|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2010-11-23 07:42:50, kedd
|
|
|
Füstöltsajt-krémleves
Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 ek finomliszt
8 dl víz
1,5 db húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
1/2 mk szerecsendió
1/2 mk őrölt feketebors
4 db tojássárgája
4 szelet kenyér
Elkészítés:
A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal vagy pirított kenyérkockával kínáljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-23 07:39:53, kedd
|
|
|
Tejszínes zellerkrémleves
Hozzávalók:
1 nagy fej zeller (zöldjével)
1 db nagy burgonya
2 dl tejszín
ízlés szerint só, bors
1 db húsleves kocka
Elkészítés:
A zellert megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A zöldségeket a megmosott zellerzölddel feltesszük főni annyi vízben, ami jól ellepi, és hozzáadjuk a húsleveskockát is. Ha puhára főtt, levesszük a tűzről, kissé hűlni hagyjuk, kivesszük a zöldjét majd jól összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, esetleg egy kevés szerecsendiót reszelhetünk bele, és kissé összemelegítjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-23 07:38:15, kedd
|
|
|
Orosz zöldségleves
Hozzávalók:
1 db marhahúsleves kocka
20 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
15 dkg fejeskáposzta
10 dkg karalábé
1 dl olaj
fél tk só
1 csipet őrölt feketebors
1 pohár tejföl
1 ek liszt
fél ek olaj
Elkészítése:
A friss, megtisztított zöldségeket vékony csíkokra vágva kevés olajon megfuttatjuk, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a marhahúsleves kockát, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Ha felforrt, kevés rántással megfogatjuk. A végén a vékony csíkokra vágott ecetes uborkát és a tejfölt beletesszük, összeforraljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2010. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
210 db bejegyzés |
e év: |
840 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1149
- e Hét: 9931
- e Hónap: 41417
- e Év: 246118
|
|
|