Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Pokorni Zoltán csak reményked
  2010-11-06 23:13:51, szombat
 
 
Pokorni Zoltán csak reménykedni tud, hogy puszta revansvágyból a következő időszakban nem fogják tönkretenni azt, amit elmúlt években eredményként könyvelhetett el a hazai oktatásügy. A Fidesz alelnöke egy nevelésügyi konferencián többször is érzékeltette, hogy nem tud azonosulni a Hoffmann Rózsa oktatásügyi államtitkár által képviselt irányzattal, de nincs ráhatása a KDNP-s irányvonalra.
A fideszes oktatáspolitikus többször, több formában is kifejtette, csak remélni tudja, hogy a jelenlegi szakvezetés nem növeli majd az oktatás bajait, és puszta revansvágyból nem teszik tönkre az előző ciklusokban elért eredményeket. Sokak illúziója, hogy a '70-es évek oktatásügye jól működött, amihez érdemes visszatérni, de Pokorni leszögezte, ő az ellenkezőjét gondolja: a korszak szakmai teljesítménye szerinte rossz volt.

Abban a "rossz korszakban" ténylegesen világhírű volt a magyar oktatás.
Azóta lecsúsztunk a béka feneke alá. Ez nyilván megfelelő Pokorni elvtársnak a lebutítás apostolának.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvtársak!
  2010-11-06 22:38:26, szombat
 
  Elvtársak!

itten ez a Medgyessy elvtársunk asztat nyilatkozta a tv-be, hogy a ferikénk orbánozása az csacsiság volt, és a ferikénk egy kissé hebrencs.

Mostanakkor elvtársak ez a Medgyessy ez nem velünk van? Vagy ő velünk van csak a ferike nincs velünk? Vagy mindakettő ellenünk van és a szanyikapitány van velünk? Vagy hogy is van?

Elvtársak, eligazítást kérünk itten az Fidel Kasztró lakótelep 1917-es számú épületének alagsori mosókonyhájába működő pártalapszervezet tagjainak a nevébe, mer mink nemigazán ércsük, hogy mostakkor merre az van az arra!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Hangos Talmud
  2010-11-06 22:36:39, szombat
 
  Mottó:
Mint napihír már nem aktuális. Mint
probléma továbbra is aktuális. A
probléma pedig az, hogy veszély-
ben vagyunk.


A Hangos Talmud.

Ovádjá exfőrabbi recitációi





Nemrég járta be a világsajtó minden zegét - zugát, hogy Ovádjá Joszéf izraeli főrabbi népes gyülekezet, ill. sajtónyilvánosság előtt elmondott hitszónoklatában (d'rásájában), a nemsokára újrakezdődő izraeli-palesztin béketárgyalásokról szólván, kissé elragadtatta magát. A palesztin tárgyaló bizottság vezetőjéről, Ábu Mázenről, a Palesztin Nemzeti Hatóság elnöké
ről (híveinek többször is fölhangzó ámen, úgy legyen kurjongatása közepette), ilyesmiket mondott: ,,bárcsak pusztulnának el az ellenségeink és a gyűlölőink, Ábu Mázen és az összes gonosz gazember! Vesszenek ki ebből a világból! Sújtson le rájuk a Jóisten a dögvész csapásával! Ámen!" Ez speciel talán rendben is lenne. Az átkozódás általában ilyen. Ha csak ennyit mondott volna...

De ő általánosságban is szólt a "világ nem zsidó embereiről". Szerinte "ezek csak azért jönnek a világra és élhetnek aránylag tisztes kort, hogy minél jobban kiszolgálhassák a zsidókat." E megállapítását példával is illusztrálja. "Gondoljuk csak meg, ha elpusztul a szamár elveszítjük a pénzünket. Így van ez a szolgálóval is, ha időnap előtt meghal elveszítjük a pénzünket. Éppen ezért hagyjuk, hogy a szolga hosszú életet éljen, annak érdekében, hogy jól dolgozzon a zsidónál."

Tekintve, hogy ez a finom elhatárolás mintegy hatmilliárd nemzsidóra vonatkozik, a nyájas olvasó magyarázatot keres. Eszébe juthat az ismert formula: "ha a zsidó hülye - nagyon hülye", vagy "bolond lukból bolond szél fúj", stb. Úgy látom, derék szélsőségeseink is így gondolják a dolgot. Lebüdöszsidózzák a rabbit, aztán elfelejtik egy másik zsidó kedvéért. Szerencsére oly sok van belőlük... A köpködés meg nem árt nekik.

A jelek szerint senki se' veszi észre, hogy a bölcs rabbiból a Talmud szelleme, ill. betűje szól! Ez természetes is, hisz egy ilyen szent ember nem beszélhet sem a Korán, sem a Mein Kampf szellemében.

A Talmud elég régen felkeltette már érdeklődésemet . Két kommentárt is írtam róla. Az egyiket 2003.11.06-án, Hamisítják a Talmudot? - a másikat 2004.06.20-án, Mégsem hamisítják a Talmudot? cimmel. Jó sok idő telt tehát azóta, hogy hallgatok róla. Mi gójok már csak ilyenek vagyunk. Hallgatunk ha békén hagynak bennünket. De nem hagynak!

Amit a cikkekben leírtam, nem ismétlem. Úgy gondolom azonban, hogy mostani mondanivalóm megértéséhez szükséges elolvasásuk. Ezt tehát tisztelettel javaslom olvasóimnak.


A baloldali képen a pirosbetűs sorok Luzsénszky Talmud fordításából kerültek beillesztésre egy Talmud facsimilébe, annak kimutatására, honnan jut a rabbi eszébe a szamár hasonlat és miből gondolja, hogy a világ népei a zsidók szolgái.

A "szentbeszédről" készült videón látható és hallható az is, hogy a nem zsidók (gójok) említése után gondosan odabiggyeszti a
,,töröltessék, pusztuljon ki a nevük (jimmáh s'mám ימח שמם)" átokformulát, azaz idéz (!) a Talmudból!

Ami a gójokon folyton - folyvást számonkért "elhatárolódást" illeti, Slomo Ammár, Izrael Állam jelenlegi országos szefárd főrabbija a beszéd elhangzása után kezet csókolt Ovádjának, aki a XX. század végén egy évtizeden át maga volt Izrael Állam orszá gos szefárd főrabbija. Az utód fiúi tisztelete természetes, hisz Ovádját vallási körökben olyan díszítő jelzőkkel illetik, mint pl. ,,a nemzedék legna gyobbja", ,,Izrael fényessége", ,,a nemzedék vallástörvényi döntőbírá
ja".

Ez még hagyján is volna, de Izrael eme fényessége a Sász nevű ortodox vallásos szefárd zsidó párt szellemi irányítója is. Ez a szélsőségesen idegengyűlölő, kormánykoalíciós párt az ő engedélye nélkül még a parla mentben sem mer igennel vagy nemmel szavazni. A jelenlegi Netanjáhu-kormányban az Ovádjá Joszéf által kézivezérelt Sász párt adja a belügyi az építésügyi és lakásügyi minisztert Ez meg akár izraeli belügy is lehetne.

Csakhogy a bölcs és derék rabbi "lelki" befolyást gyakorol Izrael állam legfelsőbb politikai, katonai vezetőire is. A közismerten vallástalan(t alakitó) Simon Peresz államfő (Magyarország felvásárlója) is gyakran felkeresi, hogy áldását kérje áldásos tevékeny ségére. Ez már azért nem vallási ügy, ill. izraeli belügy, mert az ilyen "lelkigyakorlatok" hatása alatt egy - egy vezető politikus hajlamossá válik hogy parancsot adjon a hadseregenek arra, hogy népirtó támadásokat indítson "saját" gójok lakta területei és más államok gójok lakta területei ellen, különös tekintettel az arabokra, még különösebb tekintettel a palesztinokra.

"Bibi" Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatala (!) szerint Ovádja megjegyzései nem tükrözik a kormányfő nézeteit, illetve az izraeli kormány álláspontját. Ezt nem tudjuk ellenőrizni, mindenesetre az izraeli kormány és a hadsereg módszerei mindenben megfelelnek a főrabbi nézeteinek.

Ami engem illet, elemző írásokat próbálok irsogálni. Az ilyesfajta híreket tér,- idő és logikai összefüggéseikbe ágyazva igyekszem olvasóimat rábírni, hogy ebben a kontextusban szemléljék a dolgokat. Nincs is sok olvasóm...

Rálegyinthetnénk persze, hogy miket locsog Jeruzsálemben egy agresszív öregúr, de sajnos nem tehetjük. Több okból. Legfőbb ok, hogy a zsidókérdés egyre áttekinthetetlenebbé, egyre fenyegetőbbé válik, főleg magukra a zsidókra nézvést... Izrael, hála az Ovádjához hasonló bölcs rabbiknak (is), lassan abba a helyzetbe manőverezi magát, hogy a Talmudot becsukva elő kell kotorniuk a sublótból a Tórát, különös tekintettel Mózes második könyvére, a Kivonulás könyvére [héberül: ‏‏שֵׁמו& ;#1465;ת Sémót vagy ‏‏שְׁמו& ;#1465;ת Semót/Smót, askenáziúl: Smajsz; jiddisül: שמות Smojsz; latinul: Exodus - Kivonulás].

Ha nem sikerül Amerikát beleugratni egy harmadik világháborúba, amelynek nyitányaként együtt megtámadnák Iránt, régi szövetségeseit Szíriát, Libanont és új szövetségeseit Törökörszágot és Irakot (!), akkor Izraelnek az "Ígéret Földjén" - annyi.

Tehát a kivonulás. Az ilyesmi többnyire szálláscsinálással kezdődik, miként most is. Az egyik célország kétségtelenül Magyarország. Szót ejtettem már arról, hogy 2004. május 1-én államközi egyezmény ( keretterv) született, melynek aláírásán Mose Kacav - Izrael államfője, Mádl Ferenc - Magyarország köztársasági elnöke, Medgyessy Péter miniszterelnök, Kovács László és Hiller István (MSZP), Dávid Ibolya és Herényi Károly (MDF), és persze (a nemzeti színü) Orbán Viktor, Áder János és Pokorni Zoltán (Fidesz MPP), valamint a Magyarországi Zsidó Hitközség vezetői vettek részt. A dokumentum arról szól, hogy Magyarország mint, befogadó célország, abban az esetben, ha Izraelt külső agresszió érné, mely veszélyezteti az ott élő zsidók életét, 500 ezer zsidó befogadását vállalja, állampolgári jogokat adva a befogadottaknak.

Akkor Izraelt semmiféle külső agresszió nem fenyegette. Hát tettek róla... A süllyedő hajót most a rágcsálók el akarják hagyni, persze úgy, hogy bele ne fulladjanak az általuk kiontott embervér tengerébe. Csakhogy ez nem lesz olyan egyszerű.

A történelem sohesem ismétli, de néha utánozza önmagát. Az igazi [echte] antiszemitizmus Magyarországon akkor lángolt fel, amikor az oroszországi pogromok elől menekülő mosdatlan, fésületlen kazárok elözönlötték az országot. Erre azért kerülhetett sor, mert Rostchildék akarták és az államkölcsönnel folytatott zsarolással megpuhították a azt rohadt "keresztény" Magyarországot, amelynek olyan miniszterelnöke volt, mint Tisza Kálmán, olyan igazságügy minisztere mint Pauler Tivadar, olyan királyi főügyésze mint Kozma Sándor és olyan ügyvédei, mint Eötvös Károly, a vajda. Ezek a nyomorultak kreáltak Solymosi Eszter ügyéből "vérvádpert". Ezek szabadították rá az országra a saktereket.

A lényeg az, hogy az akkor még nagy Magyarország nem bírta elviselni és feldolgozni azt a sokkot, amit a tömeges bevándorlás jelentett.

Hát most? Az egyharmadára csonkított, elszegényedett, fogyatkozó Magyarország hogy bírja - bírná ki a félmillió alijázót, aki itt uralkodni akar, ahogy rabbi leben Ovádjá volt szives érzékletesen szemléltetni.

Mi "magyarok" ezt nem birnánk ki, de tűrnénk, mert már csak erre vagyunk képesek. A vágóhíd már elő van készítve számunkra, jöhetnek a sakterek.

Orbán Viktor személyében már van Tisza Kálmánunk. Akad majd egy Pauler Tivadarunk is. Ki van szemelve (kilenc évre) az új Kozma Sándor az ékesszavu Polt Péter személyében és van vajda is, a kis Bánáti személyében.

Akkor könnyebbnek látszott a helyzet, mert a történelmi egyházak kiemelkedő vezetői felismerték a zsidó veszélyt és szóltak miatta, a katolikus főpapról Prohászka Ottokárról és a református főpapról Ravasz Lászlóról van szó. Az előb bi "A zsidó recepció a morális szempontjából" c. írása (1893) már határozott állásfoglalás ,,... A zsidóság fekélye már csontvázzá rágta a keresztény magyar népet, s a nemzetnek nagy részét a koldusbotra juttatta. A zsidóság mindenütt fekély, mely megmérgezi a morálist, kiváltképpen az üzleti világban. Lealacsonyítja az erkölcsi színvonalat, s a korrupciót általános divattá emeli. Meghamisítja az erkölcsi fogalmakat, tagad minden törvényt és eszményt, s lelkiismerete nem lévén, megfojtja szívtelenül áldozatait, melyeket behálóznia sikerült." (79. old.)

Miért gazdag a zsidó és koldus a magyar? - tette fel a kérdést (1900, 102-105. old.). "Keresztényszociális alapú nemzetgazdasági programot javasol az uzsora ellen (hasonlót, mint amilyet ugyanekkor Bécs polgármestere, Karl Lueger (!) javasolt). Magyarországon nem segíthet senki és semmi egyéb, csakis a népfölkelés az uzsora ellen: de népfelkelés nem bunkóval, nem kaszával, hanem a gazdasági erők tömörülésével és összpontosításával. Azért áldozzunk nagylelkűen a szövetkezeti mozgalomra: Lelkesülést, pénzt, bizalmat és kitartást." (104. old.)

Prohászka pontosan meghatározta a saját antiszemitizmusát is. "Mármost mi az én 'antiszemitiz musom'? Nem az, hogy üsd a zsidót, hanem az, hogy ébreszd fel, s ha kell, korbácsold fel a magyar tunyaságot a statisztika számsoraiból font ostorral, hogy fogjon hozzá, hogy fogja meg azt, amije van, amihez léte, hite, tradíciói kötik, s amit el lehet veszteni s így azután koldusbotra jutni. Az én antiszemitizmusom nem gyűlölködés, hanem a nemzet emelése, szellemének ébresztése, s ha nevezetesen ez utóbbit veszem, hát nem egyéb, mint antidekadencia, antiintellektualizmus, antiblazírtság. [...] Nem akarom a zsidókat a gettóba zárni, de viszont azt sem akarom, hogy a gettók szelleme kiömöljék lelki életünk virányaira." (116. old.)

Máshol a következőket írja. "Nálunk Európa legelzsidósodottabb állama jött létre, a XX. század elejére a kiegyezés után egy évvel életbe lépett, a zsidóságot nem fajnak, csupán ,,bevett vallásnak" tekintő nemzetiségi törvény és az ennek hatására megerősödő galíciai (és egyéb zsidó) bevándorlás következtében. Nem véletlenül írta a 'Herkó Páter' című, katolikus papok s újságírók szerkesztette élclap 1896-ban: ,,Magyarország már Judea! Komolyan!"

* * *

Ami Karl Luegert illeti, ez a téma is meg fog érni egy külön misét. Luegerről nagyon rosszakat mond a Hetek c. "magyar" folyóírat, a "Gyűlölet nyelve" c. cikkben. "Mielőtt a náci birodalom nyelvének konkrét sajátosságaira rátérnénk, nézzük meg, melyek azok a technikai alapelvek, melyeket Hitler tudatosan is alkalmazott beszéd- és írásműveiben. A náci fővezér különös fogékonysággal rendelkezett a szavak hatalmát illetően. Példaképe, Karl Lueger 1897 óta volt Bécs polgármestere, akinek gyújtó hatású beszédeiről így vallottak a kortársak: az embert "hatalmába kerítette valami elemi erő, és magával sodorta, úgy, hogy képtelen volt a legcse kélyebb ellenállásra is". Hitler is hasonlóan emlékezett vissza arra a napra, amikor először hallotta Luegert beszélni a bécsi városháza csarnokában. Hitler állítólag tisztelte Bécs polgármesterét, hogy még a harcok idején is pénztárcájában hordott egy kis Lueger medált talizmán gyanánt."

* * *

Ravasz László számára viszont a zsidókérdés már 1917-ben faji kérdés volt. Egy róla szóló tanulmányban a következők olvashatók. "Tizenkilenc (!) parlamenti felszólalásában konzekvensen támogatta a zsidótörvényeket, és 'Zsidó kérdés az egyházban' címmel külön könyvet is írt 1939-ben. Ravasz 1944-ig nem is okozott az antiszemitáknak csalódást. [1944-ben elborzadt és tiltakozott, amikor a deportálások körülményeiről értesült]. Egy 1942-ben elhangzott rádióprédikációban felveti 'Tudományosan még nincs eldöntve, hogy a zsidófajtával való keveredés a magyar fajtára előnyös e, vagy hátrányos. Ameddig az egyéni tapasztalatok érvek, inkább az utóbbit lehetne állítani. A magyarságtudomány tegye módszeres vizsgálat tárgyává, s ha úgy találná, hogy a magyar-zsidó-keverék nem szerencsés, meg kell tenni a védő intézkedéseket.' ... A tiszta fajiságú magyar a sarokban áll, a kevert, vagy idegen fajok pedig az asztal tetején ágálnak. Egyenjogúságot a magyaroknak (!) - Magyarországon', mondta a református püspök. Ravasz vezetése alatt számos olyan intézkedés született, mely a zsidók áttérését volt hivatott nehezíteni. A református egyházi zsinat többséggel szavazta meg azt a rendelkezést, mely szerint áttértek keresztelése egyéves várakozási idő előtt tilos. Az ezt megszegő papok ellen kivétel nélkül fegyelmi eljárást indítottak. A második zsidótörvényt a felsőházban mind a katolikus, a református és az evangélikus egyházfők (Serédi Jusztinián, Ravasz László, Raffay Sándor) támogatták."

A XX. század végére eljutottunk odáig, hogy egymás után - zsinórban - három hercegprímásunk kikeresztelkedett zsidó vallású: Lékai, Paskai, Erdő. Együtt már egy szettet alkotnak... Ők, mint a az egyébként is judeokeresztény egyház helytartói, elméletileg sem azonosulhattak, azonosul hatnak semmiféle magyar érdekkel.

Dehát itt nem a gyűlölet nyelve a téma, hanem a zsidó elnyomás, rabbi Ovádjá kitűnő (!) tolmácsolásában és ennek ellenszere egy keresztényszociális alapú nemzetgazdasági program, amelyet tartalmilag végülis Hitler valósított meg. Lényegében csak az elnevezés változott. Hitler nemzeti-szocializmusnak nevezte társadalmi gazdasági rendszerét, amely túlélte őt, olyannyira hogy most készül felépíteni egy új világot a judeokapitalizmus romjain.

Ez azt jelentheti, hogy nem a zsidó, hanem keresztény egyházatyák írásai lesznek időszerűbbek, hogy nem mondjam, divatosabbak.

2010.11.01

Sz. Gy.

http://szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Ovadja%20rabbi/Gyulolet.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akik külföldre szaladnak hazán
  2010-11-06 20:28:24, szombat
 
  Akik külföldre szaladnak hazánkról hazugságokat terjeszteni
2010. november 2. 14:09:22

Magyarországba szabad és érdemes belerúgni, mert a rugdosó büntetlenül tetszeleghet az érdekvédő szerepében

,,Jó ötlet lenne."
(Mahátma Gandhi válasza arra, hogy mit gondol a nyugati civilizációról)

Az, hogy ki a szélsőjobb, ,,én" határozom meg. Hogy ki az ,,én", arra már nehezebb válaszolni. A hanyatló nyugat uniós tagországi része úgy döntött, immár a szélsőjobb fogalmát is felbontja tolerálható és nem tolerálható szélsőjobbra.

Október 23-án Bécsben hat radikális párt találkozott: az osztrák és a dán Néppárt, az olasz Északi Liga, a Flamand Érdek, a szlovák Nemzeti Párt és a Svéd Demokraták. A találkozóra nem hívták meg a francia Nemzeti Frontot, a Jobbikot, a Brit Nemzeti Pártot és a bolgár Atakát sem. A hatok most az EU-ban egymillió aláírást szeretnének összegyűjteni, hogy népszavazást rendezzenek Törökország uniós csatlakozásáról. Vállalkozásukat ösztönzi, hogy a baloldali Avaaz-csoport a hónap elejére már összegyűjtött egymillió aláírást, követelve a génmódosított organizmusok uniós betiltását. A lisszaboni szerződés ugyanis lehetővé teszi az uniós népszavazást egymillió aláírás összegyűjtése esetén.

A hat radikális párt azért nem hívta meg említett társait a tanácskozásra, mert új rend van kialakulóban az eddig egységesen szélsőjobboldalinak nevezett európai pártok táborában. Jó ideje látszik, hogy az EU, a kormányok és a sajtó már csak enyhe szigorral, de olykor nem titkolt rokonszenvvel figyeli a szerinte nem is annyira szélsőségesek politikai tömörülését. Amelyeket az köt össze, hogy muzulmán/iszlámellenesek és kitüntetetten szeretik Izraelt. A nyugat-európai sajtó ezeket a radikális pártokat ,,far-right lite"-nak nevezi, azaz enyhe szélsőjobboldalnak. És már azt sem ítéli el, ha e ,,light"-os pártok belülről vagy kívülről támogatnak nyugat- és észak-európai kormányokat, noha eddig nagy koalíciós partnereik égre-földre esküdöztek a szélsőjobboldali pártok köré vont egészségügyi kordon fenntartására. Az unióban pedig még nem egészen halványult el az Ausztria elleni bojkott emléke, amelyben a belgák vállaltak úttörő szerepet az azóta elhunyt Jörg Haider Szabadság Pártjának koalícióba lépése miatt. Hogy mennyi víz folyt le azóta a Meuse folyón, bizonyítja, a belga király már Bart de Wever pártvezért is felkérte a kormányalakításra a kormány nélkül működő Belgiumban. A flamand politikus szakadár pártja volt a júliusi választások legnagyobb győztese, azonkívül - közismerten - holokauszttagadók barátja, és nem ismeri el, hogy a holland nyelvű Flandriának vallon (francia ajkú) kisebbsége lenne, mert ők csak ,,bevándorlók". Súlyosan téved, aki azt hiszi, hogy a mozlimellenes szélsőjobb átfazonírozását a világban nem veszik észre azok - és itt nem csak a civilizációs törésvonalakon átellenben állókra gondolok -, akik a Nyugat fennen hangoztatott értékeit egyszerűen képmutatásnak és cinikus hatalmi eszközrendszere részének tekintik, rámutatva a kettős mérce napi példáira a CIA bérkínzási állomásaitól az Abu Ghraib börtönön át Guantánamóig.

Azt pedig különösen észrevették, hogy Angela Merkel, az uniós nagyhatalom Németország kancellárja bejelentette a multikulturalizmus csődjét - éppen néhány héttel azután, hogy Thilo Sarrazint törvényellenesen eltávolították a Bundesbankot irányító tanácsból. Az volt ellene az egyik vád, hogy az eddig egyébként egymillió példányban eladott könyvében (Németország szétveri önmagát) ő is pontosan ezt mondta ki, elsősorban a török bevándorlókon verve el a port. Merkel kijelentésével mintegy rehabilitálta Sarrazint. A hanyatló nyugaton (2015-re a világ legnagyobb gazdasága Kínáé lesz, azaz száz év alatt először nem demokratikus berendezkedésű országé, kesergett a Financial Times október 26-án) a látszólag az emberi jogokért vívott képmutató harc az erőviszonyok közötti egyre pitiánerebb játékká válik. Mint a cigányok ügyében is az Európai Unióban. Az Európai Bizottság - az unió napi irányításával megbízott testülete - egyértelműen meghátrált Franciaország megbüntetése elől, amiért az az egyik uniós alapelvet, az emberek szabad mozgását egyszerűen figyelmen kívül hagyva illegális roma telepeket számolt fel, és a cigányokat minden teketória nélkül hazazsuppolta. Eközben - mint kiderült - a belügyminiszter a rendvédelmi szerveket kifejezetten utasította a cigányok elszállítására. Olaszországban a cigányellenes politika központja - írta nemrégiben az amerikai Washington Post - Milánó lett. A város alpolgármestere, Riccardo De Corato azt jelentette ki a cigányokról, hogy ,,sötét bőrű emberek, nem európaiak". Akiben van annyi tisztesség, hogy kimondja: egy kisebbség elleni diszkrimináció sokkalta súlyosabb, ha az (ön)kormányzati szervektől jön, méghozzá szervezetten, nem pedig egyénektől, nem érti, hogy míg korábban az Európai Bizottság zavaros vádak alapján elítélte Magyarországot a romák elleni erőszak miatt, addig ma ugyanaz az Európai Bizottság és annak beilleszkedésért felelős biztosa, Andor László, a Gyurcsány-kormány egykori tanácsadója finoman kifejezve mélyen hallgat a diszkrimináció minősített eseteiben.

Hogy miért? Egyszerű: Franciaországnak, Olaszországnak vagy az éppen a koszovói cigányok hazatoloncolásában jeleskedő Németországnak a súlya Magyarország súlyához és befolyásához képest óriási. Másként: Magyarországba szabad és érdemes belerúgni, mert a rugdosó büntetlenül tetszeleghet az érdekvédő szerepében, retorzió nem éri álságos hazugságai miatt. A nyugati sajtó előszeretettel gyakorolja ezt a számára oly felemelően kellemes rugdosást. (Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy az orosz és kínai sajtó ezt nem teszi.) Hogy milyen Magyarország-képet alakít ki ,,baráti" országaink sajtója rólunk, azt olvasóink is tudják, noha olykor a leggaládabb vádak hazai ismertetése el-elsikkad. Az elmúlt hetek beszámolói alapján e külföldi lapok olvasóiban figyelemre méltó kép rajzolódik ki rólunk ismét. Budapest az antiszemitizmus európai fővárosa, írja a Spiegel, Németország vezető hetilapja, amely már bevezetőjében közli, a Jobbik az Orbán-kormány része. Mivel egy cikk annál tetszetősebb, minél jobban hazudik, a Spiegel-írást - amelynek fő forrása Konrád György, akinek korábbi pártfunkcióját a hetilap, akár az írónak tág teret adó külföldi média, mélyen elhallgatja - több lap is átvette. Legutóbb - teljes terjedelemben - a chilei La Nación. A Jerusalem Post szerint nálunk az utcán öldösik a zsidókat és a cigányokat. Az osztrák Kuriernak nyilatkozó Paul Lendvait a Fidesz uralma a harmincas évekre emlékezteti (mi másra?), míg a Soros-féle egyetemen tanító Anton Pelinka szerint Magyarországot Amerika-ellenesség jellemzi, és feltűnő az antiszemitizmus. A világ szocialistáinak portálján jelentkező Markus Salzmann azt írta, a helyhatósági választásokat a Jobbik nyerte, és a sztálini uralom után most jobbikos uralom köszöntött az országra.

Magyarország különleges elbírálásban részesül e lapok és tudósítóik részéről. A világ egyetlen országa voltunk, amelyen nyugati lapok elverték a port a demokratikus jogok gyakorlása miatt. Azért, mert Gyurcsány hazugságbeszéde után - mint a szociálliberális pénzen élt holdudvar néhány támogatója e tudósítók szájába adta - az akkori ellenzék ,,utcai politizálást" folytatott, és idézték Gyurcsányt, aki szerint ,,Orbán Viktor azzal, hogy utcára vitte a politikát, aláássa a parlamentáris demokráciát". Garantálható: a nyugati lapok pozitívan fogják kommentálni azt, ha most Gyurcsány viszi az utcára a politikát. Feltűnő, hogy esetünkben a valóság és néhány tucat volt helyi SZDSZ-es mondanivalója közötti harcban a nyugati lapokban vagy emberi jogi szervezeteknél mindig az utóbbi kerül ki győztesen. Szemben milliók véleményével is, akik - Gyurcsány szófordulatával - nem kicsit, de nagyon megbuktatták a korrupcióra és hazugságra épült neoliberális rendet nem utolsósorban az említett miniszterelnök szemkilövetési politikája miatt, amelyről nyugati emberi jogi szervezetek és lapok egyöntetűen hallgattak.

A nép hatalmas többsége által meggyűlölt és a magyar történelem pöcegödrébe hajított rend egyik tagja Mohácsi Viktória volt, akiről a német Tagesanzeiger 2004. június 11-én elragadtatott hangon írt, hogy az SZDSZ-es lista harmadik helyén álló nő lehet az Európai Parlament első roma képviselője. Nem ő lett, hanem a fideszes Járóka Lívia, ami persze nem volt hír, mint ahogyan az sem, hogy az egyéb gazemberségek mellett álláshalmozásra is hajlamos volt főpolgármester, Demszky Gábor Mohácsit rúgta félre, hogy ő, Demszky, EP-képviselő is legyen, ameddig ki nem derült, a két állás összeférhetetlen.

A hazáját SZDSZ-MSZP módon szerető Mohácsi Viktória - aki október 3-án a települési kisebbségi választásokon cigány jelöltként az utolsó helyen végzett az apró Bedő községben, mert őt ott ugyanúgy ismerik, mint kerek e hazában - SZDSZ-es társaihoz hasonlóan most a magyar imázs elleni kampányát régi nemzetközi kapcsolatain keresztül a neki legkedvezőbb terepen, külföldön viszi tovább. Élete legnagyobb lehetőségének nevezte, hogy - mint a Human Rights First nevű New York-i emberjogi szervezet kitüntetettje - az Egyesült Államok kormányától kérhet segítséget a magyarországi gyűlöletbűnözés miatt. Arról viszont nálunk millióknak van véleménye, hogy mi az igazi gyűlöletbűnözés, és kik követik el kik ellen.

Lovas István

Forrás: mno.hu

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=2&AID=14&Direkt=7297 7&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zavar a Fideszben: Orbán helye
  2010-11-06 20:07:50, szombat
 
  Mit mond Navracsics? - Zavar a Fideszben: Orbán helyettese mindenkit meglepett

2010. november 6. 01:20:24

Több információ is napvilágot látott, miszerint nem egységes a Fidesz az Alkotmánybíróság korlátozásának kérdésében. A kormány "második embere", Navracsics Tibor állítólag határozottan nem értett egyet pártja döntésével, most azonban meglepetést okozott azoknak, akik hittek a korábbi értesüléseknek.

Minden jel arra mutat, hogy a Fidesz hajlandó változtatni korábbi tervein: finomítana az Alkotmánybíróságot korlátozó törvényjavaslaton, és a tervek szerint a 98 százalékos különadó alól mentesülnének a közszolgálati dolgozók törvényesen járó juttatásai. Hogy ez a fordulat annak eredménye-e, hogy az ellenzék és a kormánypárt részéről is érkezett ellenállás, nem tudni, de tény: a Fidesz-frakción belül is volt ellenérzés a fejleményekkel szemben.

Ahogy arról a Heti Válasz csütörtökön beszámolt, Balsai István, a parlament alkotmányügyi bizottságának fideszes elnöke a testület csütörtöki rendkívüli ülése után újságíróknak úgy fogalmazott: bizonyos esetekben mégsem gátolnák meg az Ab kontrollját az eredeti törvénymódosítási javaslatban foglalt tilalmak - például a költségvetés, az adók, az illetékek - tekintetében. Tudomása szerint finomodhat az eredeti indítvány, és megjegyezte: nem további hatáskörszűkítés, hanem "normalizálás" várható.

Lázár János eredeti javaslata azt tartalmazza, hogy a népszavazási tilalom alá eső kérdésekben az Ab-nek ne legyen felülvizsgálati joga. Ezzel párhuzamosan kibővítené a népszavazási tilalom alá eső tárgyak körét a járulékokkal. A Fidesz frakcióvezetője azt követően kezdeményezte az alkotmány és az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosítását, hogy az Ab megsemmisítette a 98 százalékos különadóról szóló törvényt.

Lapunk korábban arról értesült, hogy az ötletet a kormánypártok soraiban nem fogadta egyöntetű lelkesedés: a Heti Válasznak több frakciótag is úgy fogalmazott, hogy "nem vagyunk boldogok ettől".

A Stop.hu már arról ír, hogy Orbán-ellenes blokk van kialakulófélben a kormánypárt berkeiben. A portál informátorai szerint a párt nagy részében a korlátozás általános ellenérzést váltott ki, mégis elfogadják a döntést.

Navracsics Tibor igazságügyi miniszter, aki egyben kormányfőhelyettes is, eddig kerülte a nyilvánosságot a kérdésben, és lapinformációk szerint nem értett egyet az Alkotmánybíróság korlátozásával. Az országgyűlésben a napirend előtti felszólalások idejére elhagyta a termet, államtitkárára hagyva a válaszadást a felszólaló ellenzéki képviselők kérdéseire.

Névtelenséget kérő fideszes politikusok már múlt héten arról beszéltek az [origo]-nak, hogy Navracsics rosszallással fogadta Lázár javaslatát. Egy fideszes képviselő akkor azt mondta: a korábban az ELTE jogi karán oktató kormányfőhelyettes nem kedveli a támadható alkotmányjogi megoldásokat, a Lázár által beterjesztett javaslatot pedig ilyennek tartják független jogi szakértők.

Két vezető lengyel napilapnak azonban már egészen más álláspontról tett tanúbizonyságot a politikus. A konzervatív Rzeczpospolita október 30-i számában az AB hatáskörének szűkítésére vonatkozó kérdésre válaszolva megismételte pártja politikusainak okfejtését, mely szerint azokban az ügyekben akarják korlátozni az AB kontroll-lehetőségét, amelyek nem bocsáthatók népszavazásra, és mivel hárommillió ember él szegénységben, a koalíció továbbra is magas adót vetne ki az igazságtalan végkielégítésekre.

Ugyanaznap jelent meg egy interjú Navracsiccsal a liberális Gazeta Wyborczában is. Arra a kérdésre, hogy ki fogja ellenőrizni a kormányt, ha a gyenge ellenzék mellett az AB működését is aláássák, a miniszterelnök-helyettes kijelentette, hogy majdnem minden országban vannak olyan kérdések, amelyeket az AB nem szabályozhat. Ezen túl felhozta, hogy bizonyos országokban egyáltalán nincs alkotmánybíróság, sőt, a briteknek írott alkotmánya sincs - számol be a beszélgetésről az Index.

R. A. - itthon@hetivalasz.hu
Forrás: hetivalasz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tesco-támadás a magyar gazdasá
  2010-11-06 19:49:09, szombat
 
  Tesco-támadás a magyar gazdaság ellen

Szinte minden más terméket külföldről vásárolna jövőre a magyarországi Tesco a friss élelmiszereken kívül.
A multinacionális vállalat elképzelései szerint 2011-től honfitársaink helyett szlovák beszállítók látják majd el iparcikkekkel a lánc magyar egységeit.

Emiatt idehaza több száz kis- és közepes vállalkozás kerülhet csődbe.

----------------

Megjegyzés: A magyar vásárló bármennyire is ellene van a külföldi üzletláncoknak, de az árverseny mindent eldönt. Ezt a helyzetet, csak kormányzati intézkedéssel lehet hatékonyan kezelni, bele értve a jogi és gazdasági lépéseket. Csak a kormány rendelkezik olyan eszközökkel, hogy akár a ,,Csemege" üzletláncot állami tulajdonban újra építse.
A magyar gazdaság beindítására egyetlen megoldást látok; az államnak új nemzetstratégiára van szüksége:

1. Csak magadban bízhatsz és honszerető polgáraidban!
2. Az idegen tőke - rablótőke! (Tisztelet a ritka kivételnek.)
3. Amit magad termelsz és magad végzel el az mindig olcsóbb, mintha idegenektől veszed meg. (Az egészségügyi segédeszközök külföldi forgalmazói tíz-tizenkétszeres áron adják tovább a hazai egészségügyi intézeteknek termékeiket.)
4. Őszinte gazdasági potencia felmérés és államilag felügyelt nemzeti innováció! Nemzeti Innovációs és Találmányi ZRT felállítása a magyar szellemi tőke hazai hasznosítására!
5. A magyar adottságokra épülő iparágak állami fejlesztéssel, akár párhuzamos beruházásokkal, a külföldiekével szemben!

Takács András





Információk szerint a kiszervezés egyelőre a friss élelmiszereket nem érinti, ugyanakkor a Tescóban árusított több ezernyi iparcikk hazai beszállítójának jövője veszélybe kerülhet.

Ráadásul a lépéssel a magyar költségvetés is súlyos bevételektől eshet el, hiszen azok a hazai beszállítók,
akik partnerei maradnak a Tescónak, az adózási szabályok szerint nem itthon fizetik majd meg forgalmuk után az áfát.

A kis alapterületű Tesco Expressz áruházak árubeszerzéseit már manapság sem a Tesco itteni központja, hanem a szlovák beszerzés fogja össze.

Emellett egyre több szlovák beszállító jelenik meg a Tesco áruházakban, akik többféle előnyt is élveznek a magyar versenytársakkal szemben.
A hazai kiskereskedelmi forgalom egyébként is óriásit zuhant az elmúlt évben, ám ez nem a válság hatása, hanem a kormányzati megszorításoké.

Értsd meg! Amíg Te a külföldi élelmiszert veszed- megjegyzem MINDIG gyengébb minőségű, mint a Magyar. ----

Talán még emlékszel, amikor az átkosban az oroszoknak exportálta Hazánk Pl.: a lének való vagy a küllemre nem éppen megnyerő almát, mondtuk is, "Jó az nekik, ők azt is megeszik"- na így van most az EU velünk.

+ minél hamarabb tönkreteszik mezőgazdaságunkat, iparunkat nekik annál jobb.

Nem lesz versenytársa az ő "almájuknak"-

Szóval minden egyes külföldi árura elköltött Forintod a saját Nemzeted, Gyermekeid, azok Gyermekei...... sorsát pecsételi meg és taszítja nyomorba. - nagy szavak ezek, de gondolj bele!

Akkor lesz esély az Ország emelkedésére, amikor a Magyar ember munkát teremt magának.

Tehát a városi a termelői tejet, kenyeret, gyümölcsöt, húst.... veszi, a vidéki pedig a Magyar gyárakban (ilyen alig van-belegondoltál , kinek volt érdeke szétzúzni őket?), üzemekben előállított termelőeszközöket, ruhákat, gépeket.... veszi.

Másként NEM fog menni, KÉPTELENSÉG, hogy bármilyen kormányzat beindítsa egy ország gazdaságát e nélkül.

EMBEREK egységben kell gondolkodni !!!!

Ne az Önös érdek vezéreljen, hanem a nemzeti, és be fogjátok látni, hogy a Nemzeti érdek csiszolása, előrehozása jobb életet teremt az egyéneknek és saját gyermekeidnek, unokáidnak.

EZ CSAK így működhet, de így viszont működni fog- az biztos.

És ne sajnáld az időt, amit a vásárcsarnokokban, piacokon töltesz, hanem használd ki!

Beszélgess emberekkel, hidd el, jobb a saját életed élni, mint a TV előtt ülni, és elhinni, amit az agymosodában előállítanak számodra.

Ja és küldd tovább!!! - amennyiben tényleg érdekel a családod sorsa, jövője!

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4055
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan alkották meg a zsidó né
  2010-11-06 19:44:33, szombat
 
  Hogyan alkották meg a zsidó népet?

A napokban látogatott hazánkba Dr. Shlomo Sand, a Tel Aviv Egyetem történészprofesszora, hogy a magyar közönségnek is bemutassa a Kairosz Kiadó jóvoltából immár magyarul is olvasható - 19 nyelvre lefordított -, ,,Hogyan alkották meg a zsidó népet?" című vaskos tanulmánykötetét, amely 2008-as megjelenése óta alighanem a legnagyobb szálka a cionista politika szemében.



Könyve megírására elmondása szerint az inspirálta a professzort, hogy képtelen volt tovább nézni azt a rendszerré épített történelmi, kulturális és politikai hazugságözönt, amellyel Izrael Állam a maga létét, identitását és jogosultságát próbálja igazolni. Bevezetőjében ezt írja: ,,E könyv megírása nélkül nem lettem volna képes továbbra is Izraelben élni. Nem hiszem, hogy a világot könyvek változtatják meg, de amikor a változás elkezdődik, az emberek új könyvek után kutatnak. Talán jóhiszemű a feltételezés, de azt remélem, hogy a jelen mű ezek közé tartozik."

Könyvében - ahogy arra a címéből is következtetni lehet - Dr. Sand nem kevesebbet állít, minthogy a zsidó nemzet fogalma, vagyis a cionizmus, amely alibiként szolgált Palesztina 1948-as megszállására, nem más, mint egy alig száz évvel ezelőtt kitalált mítosz.

Állítását, azzal támasztja alá, hogy a zsidókat soha sem űzték ki a Szent Földről, s a mai zsidók többségének nincs semmiféle történelmi kapcsolata azzal a földdel, amelyet ma Izraelnek neveznek. A rómaiak általi kiűzetés egyetlen ,,bizonyítékául" ugyanis csak a Bibliában leírt történet szolgál, amelynek történelmi hitelességére adni egyszerien szólva is képtelenség. Ezen kívül viszont semmiféle írásos dokumentum nem létezik erre a feltételezett esetre. Sand számára nem kétséges: ügyes és okos cionisták találták ki azt a zsidó népet, amelyre hivatkozással Izrael Állam meghozza törvényeit, s amelyekkel - többek között - jogot formálhat az ottani őslakos nép szisztematikusan kiirtására a világ szeme láttára (és szégyenére).

Dr. Sand fő érve szerint száz évvel ezelőtt a zsidók csak a közös vallás alapján tekintették magukat zsidóknak. A XX. század elején a cionisták (élükön Theodor Herzllel) azonban elvetették ezt a nézetet, és egy nemzeti történelem megalkotásához láttak, amely arra a kitalált állításra épült, hogy a zsidók a vallástól függetlenül is önálló népként léteztek. A zsidók vallási alapú meghatározása alapján azonban, a judaizmus eszméjétől idegen az a gondolat, hogy a zsidóknak vissza kell térniük az Ígéret Földjére. Ennek hagyományát egyébként a Neturei Karta nevű ultra-ortodox zsidó szervezet ápolja, s következetesen képviseli azt palesztin párti tüntetések és egyéb lobbi-tevékenységek formájában. Sand szerint ,,a cionizmus megváltoztatta Jeruzsálem gondolatát. A cionista mozgalmat megelőzően, a szent helyek a vágyakozás helyeit jelölték meg, nem pedig a tényleges lakóhely lehetőségét. A zsidók kétezer évig nem azért maradtak távol Jeruzsálemtől, mert oda nem volt lehetőségük visszatérni, hanem amiatt, mert vallásuk megtiltotta nekik az oda való visszatérést a messiás eljöveteléig."

Shlomo Sand könyve a maga tudományos igényességével és alaposságával állít kérdőjelet, a zsidósággal kapcsolatos összes alapvetőnek tartott identitásbeli (nép?, nemzet?, vallás?, etnikum?), származási (askenázi, kazár, spanyol, jemeni, berber, görög, szláv, német zsidótípusok), illetve történelmi mesék és realitások (Mózes, Dávid alakja, kivonulás Egyiptomból) mellé, szembesítve ezeket egymással, hogy végül rámutasson: a szekularizálódott, vallását nem folytató, héberül nem tudó, a zsidó hagyományokat nem követő zsidó - vagyis Izrael Állam lakóinak cirka 80%-a! - valójában nem tekinthető zsidónak.

Miért is? A zsidók közötti legfőbb összekötő kapocs ugyanis a zsidó vallás, ami azonban a szekularizálódott világban elgyengült. Példával élve: a magyar akkor is magyar, ha ateista, hiszen Magyarországon él, magyarul beszél, magyar ételeket eszik, magyar hagyományok szerint viselkedik, s adott esetben magyar értékrendek szerint is gondolkodik. De mitől zsidó egy jemeni arab, egy ateista szovjet menekült, vagy egy, az USA-ból Izraelbe ,,hazatelepült", szekularizálódott pénzember? Mi a közös bennük? ,,A zsidóság mindig is jelentős vallási kultúra volt, amely azonban sokfélesége miatt nem tekinthető különös vándorló népnek" - nyomatékosítja Sand, aki önmagát is második generációs vallástalannak nevezi. ,,Izrael Államban már az olyan vallástalan zsidók vannak túlsúlyban, akik nem hisznek Istenben, de hisznek abban, hogy Isten nekik adta Izraelt!" - vélekedik Sand.
E tanulmánnyal pedig igazolást nyernek azok az állítások, miszerint ilyen égbekiáltó hazugságokra épül a velejéig erőszakos, despotikus, fajgyűlölő izraeli politika, ahol a mai napig nem köthet törvényes házasságot egy zsidó egy nem zsidóval, illetve a hazatérési törvény néven ismert fajtörvény értelmében nem telepedhet le Izraelben nem zsidó! Sand pedig egyenesen leszögezi: ,,a cionistáknak az Ószövetség, valamint ‚a zsidó nép száműzetésének' emlékezete nélkül nem lett volna jogalap az arab Jeruzsálem bekebelezéséhez".

A rendkívül alapos és megalapozott tanulmány olvasása után, a tények tekintetében pedig nincs okunk kételkedni abban, hogy ez a könyv a változás könyve lesz, a tisztánlátási igénnyel fellépő XXI. század könyve. Ezt annál is inkább hihetjük, mert valójában nem előzmények nélküli húrokat penget Sand, gondoljunk csak Fred Leuchter, David Irving, David Cole, Dr. David Duke tényfeltáró kutatásaira, vagy éppen Roger Garaudy másfél évtizede világot látott, híres munkájára, Az izraeli politikát megalapozó mítoszokra. A trouville, mivel Sand (David Colehoz hasonlóan) maga is zsidó.

Sand a könyvbemutatója végén egy nagyon érdekes, groteszk ellentmondásra is felhívta a figyelmet: száz éve, de még tíz éve is az volt ,,antiszemita", fajgyűlölő, aki a zsidókat, mint külön fajt merte felfogni. Napjainkban, Izraelben és az USA-ban már az számít antiszemitának, aki kételkedik a zsidó genetikusok új - némileg a sztalinista Liszenkót idéző - eredményeiben: a zsidógén létezésében, vagyis abban, hogy a zsidó igenis egy külön faj! Sand szerint erre a mítoszra azért van szüksége Izraelnek, hogy az elszekularizálódott vallás helyett legyen valami olyan egyetemes, kétségbe nem vonható összekötő kapocs a hihetetlenül tarka, soknyelvű, elütő kultúrájú és múltú ,,zsidó nemzet" tagjai között, amire, mint közös nemzeti sajátságra hivatkozni lehet. Shlomo Sand meg van győződve arról, hogy ez utóbbi megint csak egy tudományos blöff, amelyet Izrael érdekében felkaroltak az Amerikában élő zsidók, s ahol az ottani sajtó már szinte naponta emlegeti, mint tényt. ,,Természetesen zsidógének nincsenek, de ha mértékadó genetikai körök mégis bebizonyítanák, hogy vannak, akkor nyilvánosan visszavonom és elégetem ezt a könyvet. Ezt megígérhetem".

Kultúra


2010. november 02.

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4057
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak annyit mondhatok
  2010-11-06 19:43:27, szombat
 
 
Csak annyit mondhatok, még egyetlen kuncsaftom sem panaszkodott a munkámra!
- Ez szép! És mi a foglalkozása?
- Koporsókészítő vagyok.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Szávay István a Rongyos Gárdár
  2010-11-06 19:39:44, szombat
 
  Szávay István a Rongyos Gárdáról - Mert ők valóban hősök voltak



Gyors egymást követően érkeztek hozzánk felemelő, majd szomorú hírek a nyugati végekről. Október 3-án Felsőőrön megemlékezést tartottak a Lajtabánság megalakulásának 89. évfordulóján. A Rongyos Gárda hősies fegyveres ellenállásának köszönhetően létrejött miniállam alig egy hónapig létezett, szimbolikus értéke azonban felbecsülhetetlen: az igazságtalan trianoni békediktátumot követő egyetlen sikeres vállalkozásunk volt ez. A Prónay Pál és Héjjas Iván ?rongyos? katonái által életre hívott testvérállam a hadseregét szélnek eresztő Magyarország egyik sikertörténete volt.

A Lajtabánság ugyan megszűnt 1921. november 5-én, ám a katonai akció hatására kikényszerített népszavazás eredményeképp Sopron és környéke megmaradt csonka hazánk határain belül. A Rongyos Gárda megmutatta, hogy a honvédelem milyen sokat tehetett volna az ezeréves Magyarország határainak megőrzéséért. A felkelők hőstette számomra személyes jelentőséggel is bír. Egyik dédapám, Font Mihály ? akit kisgyermekként még ismerhettem, és történeteit hallgathattam ? egyike volt annak a hatvanhárom alföldi gazdalegénynek, akik nem tudtak belenyugodni a trianoni tragédiába, nem tudtak belenyugodni abba, hogy még az egykor szövetséges sógorok is zsákmányt követeltek hazánk testéből, ezért 1921 nyarán fegyvert fogtak és leponyvázott teherautókon elindultak Nyugat-Magyarország védelmére.

Nyolcvankilenc esztendő telt el azóta, ám úgy látszik, nem volt még elég idő az osztrák baloldal számára, hogy kellőképpen tájékozódjanak az akkori eseményekről, hiszen a megemlékezés előtt már többször is szót emeltek a ?fasiszta? összejövetel ellen. Gőbl Gábor, a Jobbik soproni alapszervezetének elnöke a szervezés során még semmiféle ellenállásba nem ütközött, Gerhard Pongratz, Felsőőr szociáldemokrata párti polgármestere ? ha nem is nagy lelkesedéssel ? szintén engedélyezte a rendezvényt. Kezdetben a helyi református lelkész is pártfogója volt a kezdeményezésnek, ám végül nem jelent meg a Pro Patria szobornál. Pedig rendkívül fontosak az ilyen és ehhez hasonló identitásőrző programok, amelyek Őrvidéken kiemelt jelentőséggel bírnak, a burgenlandi magyarság száma ugyanis a 20-as évekhez képest nagyon megcsappant, mára gyakorlatilag csak szórványmagyarságról beszélhetünk.

Megkerestem Gőbl Gábor főszervezőt, aki elmondta: ?Nagyon meghitt, méltó megemlékezés volt a felsőőri főtéren. 50-60 résztvevő volt, többségében magyarországi magyarok. Az évtizedeken át elhallgatott történelmi tényeket Sarkady Sándor történész ismertette a hallgatósággal, és Dr. Eva Maria Barki jogvédő asszony is felszólalt, aki többek közt a magyar önrendelkezés fontosságát hangsúlyozta. Az emelkedett hangulatot azzal is tudtuk emelni, hogy korhű bakák álltak a több száz nevet márványban megörökítő emlékműnél. Az ünnepség, amit néhány rendőr biztosított, senki sem zavarta meg, sőt a polgármester is jelen volt. A helyi rendfenntartóknak nagyon tetszettek a korabeli fegyverek, amit megcsodáltak és baráti beszélgetések is kialakultak.?

Sajnos azonban a megemlékezés után egy durva incidens is történt, amelyről úgy gondolom, hogy a Bar!kád olvasóinak is tudniuk kell. A rendezvényt követően a polgármester ellenszenvét fejezte ki a helyi sajtóban, majd az önkormányzat közterület-felügyelőivel elvitette az elhelyezett koszorúkat. A Rongyos Gárda gyalázása az osztrák parlamentben folytatódott, ahol egy képviselő sértődöttségének adott hangot az esemény kapcsán, az osztrák média pedig arcátlan módon mindent elkövetett, hogy összemossa a megemlékezőket az osztrák neonácikkal. Az ún. ?mértékadó baloldali lapok? vezényszóra egymást túlharsogó fasisztázásba, rasszistázásba és nácizásba kezdtek, amely tökéletesen belesimul abba az önmarcangoló, identitását vesztő, saját történelmétől is folyamatosan elhatárolódó politikába, amelybe Ausztriát az utóbbi évtizedekben belekényszeríttették.
Az eset kapcsán dr. Eva Maria Barki feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, kíváncsian várjuk, hogy az osztrák rendőrség eljár-e majd az ügyben.

A szervezőket és résztvevőket pedig hála és köszönet illeti, hogy emlékeztek és emlékeztettek honvédő hőseinkre. Mert ők valóban hősök voltak!

Szávay István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mózes úr álma
  2010-11-06 19:19:24, szombat
 
  Mózes úr álma

2010. november 02. kedd, 10:53 Pozsonyi Ádám


Tisztelt Európai Unió, tisztelt ombudsman úr, kedves demokratikus charta s a világ valamennyi demokratikus, haladó szellemű állampolgára! Szeretném felhívni a közvélemény figyelmét egy súlyos visszaélésre.

Pozsonyi Ádám publicisztikája.

Bár az emberi jogok terén az utóbbi időben történt előrelépés - például egyre több országban kerül bevezetésre a homoszexuálisok házassága -, azonban ez még kevés. Van tudniillik egy témakör, melyről soha senki nem beszél. Melyet mindenki kínosan kerül. Amelyről mindenütt mélyen hallgatnak.

Ez pedig nem más, mint a hazai zsidóság helyzete.

A zsidóság üldöztetése - el nem tudom képzelni, hogyan kerülhette el mindez honi emberjogi aktivistáink figyelmét -, azt kell, hogy mondjam, még ma is folyamatban van. Vannak az életnek ugyanis olyan területei, ahová egész egyszerűen nem engedik be őket. Ahol nem tudnak kellő levegőhöz jutni. Ahol sorozatos kirekesztés és diszkrimináció az osztályrészük.

Az elmúlt hétvégét a könyvtárban töltöttem, s a kezembe került egy kimutatás. Egy statisztika. Azt tanulmányozva rá kellett döbbenjek: a honi zsidóság szinte teljesen kiszorul egyes foglalkozási ágakból. Elképedve állapítottam meg például, hogy a vájárok közt a zsidók számaránya nem éri el a 0, 5 százalékot sem! Nem akartam hinni a szememnek! De a kazánkovácsok és az aratók közt még rosszabb a helyzet. Ott a statisztika még 0, 2 százalékos részvételt sem tud kimutatni. Sokan közülük így kénytelenek a banki szférában elhelyezkedni. Egyedül a cserzővargák közt tomboló rasszizmus áll egy fokkal közelebb a fejlett európai normákhoz, ott ugyanis a zsidók számaránya megközelíti az 1,1 százalékot.

Meddig tűrjük még? Ez a megkülönböztetés az égre kiállt! Haladéktalanul el kell indítani egy programot - akár uniós pénzből is -, melynek célja a hátrányos megkülönböztetés teljes felszámolása lenne. Törvénybe kell iktatni, hogy egy cégnél nem lehet addig alkalmazni senkit, amíg a zsidóság számarányának megfelelő módon nem képviselteti magát.

Tudjuk, semmilyen ügy nem vihető sikerre propaganda nélkül. Ezért plakátkampányt is kell majd indítani. Akár ezzel a szöveggel: ,,Mózes úr álma, hogy csillét tologasson. Megfosztaná tőle?" Bízom benne, hogy javaslatom végre eljut a magasabb körökhöz, s hozzájárul egy megkülönböztetéstől mentes, szebb világ létrejöttéhez.

Szabadság, egyenlőség, testvériség!

http://bombahir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=6999%3Amo zes-ur-alma&catid=110%3Arovat-publicisztika-pozsonyi&Itemid=492
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.