Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Nem felülről, belülről - avagy
  2010-11-09 23:06:38, kedd
 
  Nem felülről, belülről - avagy: Ki a magyar?



Publicisztika
Fanyalogni mindig muszáj. Elvégre hová jutnánk, ha egyszer színt kellene vallanunk! Ha egyszer meg kellene fogalmaznunk: ki vagyok én. Mindenkinek, egyes szám első személyben. Nem azért, mert valaki kéri: hanem hogy legalább én magam tisztában legyek vele. Nem másnak fontos tudni: ki vagyok én, hanem nekem. Nem felülről, belülről kell kérni és hallani a választ.


A süket csönd, a tétovaság, a választalanság is válasz. Sokat elmond magamnak, önmagamról. A belülről jövő némaság is kihívás. S lehet felháborodva világgá kiáltani, hogy ,,... milyen kritériumok alapján döntik el, hogy ki a magyar", de a felelet csak belül fogalmazódhat meg, ahogy a kritériumok is, melyeket minden ember maga választ, mikor önnön kérdéseire a saját válaszait megfogalmazza.

Egy nemzeti kataszter nem adhat választ annak, aki maga sem tudja, kicsoda. A gúnyolódó fanyarság sem leplezi el a kérdező fellengzős gyatraságát. A nemzeti kataszter lehetőség a számbavételre annak, aki magyar. Megvallása és felvállalása, hogy én én vagyok. Kényszer a más emberek, intézmények elvárásainak való mindenáron megfelelni akarás, s ha ez vezérel, akkor igen komoly gond, hogy nincsenek kritériumok, mert hát honnan is tudnám, hogyan lehetek a megfelelő, hogy most és itt éppen mihez kell igazodnom...

Néhány héttel a népszámlálás esztendeje előtt különös mellékíze van az írástudói felelősségre áhítozó véleményformáló ,,... milyen kritériumok alapján döntik el, hogy ki a magyar" kérdésének. Teljesen mindegy, mi vettette papírra vele a fellengzős fanyalgást, a logikátlan következtetésekkel teli pamfletet, többet árul vele kisebbségünk derékhadának - a harmincas-negyvenesek - dilemmáiról, mint hinné. Mert nem csupán az foglalkoztatja, kik és milyen kritériumok alapján döntik el, hogy ki a magyar, hanem az is: lehet-e magyar az, aki nem magyar állampolgár. Ha Trianon után kilencven évvel véleményformáló harmincas-negyveneseinknek ilyen kérdések okoznak nyugtalan éjszakákat, a baj nagyobb, mint hinnénk. Nagyobb, mert a fel nem tett igazi kérdésük úgy hangzik: aki szlovák állampolgár, megengedheti-e magának, hogy ne szlovák nemzetiséget valljon be az összeíráskor?! Elvégre: a ki a szlovák kritériumait sem fogalmazta meg nekik senki, a népszámláláson is kataszter készül, egészen pontos személyi azonosító adatokkal... Csak a többségi közelvárás világos a mindenáron megfelelni akarás kényszere alatt cselekvőknek, bár azon eddig még nem fanyalogtak.

Csak minden máson, ami nem felülről, hanem belülről fakad.

N. Gyurkovits Róza

Felvidék Ma
http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=69587
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MEGINT KIOKTATTAK BENNÜNKEt!
  2010-11-09 22:51:10, kedd
 
  NOVEMBER 9 - DEMOKRATA BŰNÖZŐK
MEGINT
KIOKTATTAK
BENNÜNKET

Ma a Házban egész nap a terrorról volt szó, de egyetlen képviselő sem mondta ki, hogy nálunk
ÁLLAMI TERRORRÓL VAN SZÓ, AZ ŐSLAKOS MAGYARSÁG ELLEN. Répássy Róbert (képen) finyeszes államtitkár kioktatta a Jobbikot és a magyar nézőket. Zavaros mondókájában azt mondta, hogy a szólásszabadság ott végződik, ahol az erőszak kezdődik. Ugye nem értjük?! Ezért ezt a narancsos logikát le kell fordítani magyarra, hogy mit is akart mondani az államtitkár. Répássy szerint - aki a holocsalók nagy támogatója - arra utalt, hogy majd a Fidesz mondja meg, hogy a magyarok mit beszélhetnek. Ezzel szemben a zsidók disznólkodhatnak, okádhatnak szabadon a parlamentben, filmekben, lapokban, tévékben, az nem tartozik a Fidesz látókörébe, hiszen azok a disznók az ő fajtájából kerülnek ki. De a magyarok azok nem mondhatnak véleményt a dolgok állásáról, főleg nem a megszálló bűnözőkről. Ahogy ezt Móricka elképzeli. Répássy azt próbálta győzködni, hogy nálunk van "belső terrorizmus", de közelebbit erről nem árult el. Vadai Ágnes, kommunista képviselő viszont kimondta hogy mi a helyzet. Orbán az új terrorelhárító központját az egykori testőreiből toborozta, akik most az ő magánhadseregét képezik. Figyeljünk az összefüggésekre, mert ez a lényeg. A cionista patkányállam csak az erőszak eszközeivel képes létezni, se ennek keretében állandó megfélemlítésekben tartja a lakosságot. Ha ne adj isten lázadni merészelnek, mint 2006-ban Csótány bűnözései ellen, akkor most már nemcsak a hazai terrorelhárítók fognak lőni a magyar népre, hanem külföldről behozott idegen "rendőrök" is. A Fidesz megszavazta ezt is. Hirtelen sürgős lett nekik Izraellel egy megállapodás is. Közben Izrael EU-s csatlakozását is erőltetik. Tehát ez az Orbáni trükk lényege, elszámoltatási mese a kampányban, cionista terrorállam kiépítése a gyakorlatban. Szó esett még a Házban az ÁVH továbbéléséről is, amit most úgy neveznek, hogy Alkotmány Védelmi Hivatal, a korábbi NBH jogutóda. Honlapjuk azóta sem működik, mióta átnevezték őket. De az már látszik, hogy a magyar TURUL-t narancsszínűre festették. (képen)

http://zionistterror-inhungary.blogspot.com/2010/11/november-9-demokrata-bunozok. html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tescóra néz a világ legnagyobb
  2010-11-09 22:49:08, kedd
 
  Tescóra néz a világ legnagyobb Krisztus-szobra
2010. 11. 8. hétfő. - 10:50 Kitartás

Szombaton került a helyére a tizenöt tonnás koronás fő, így elkészült a világ legnagyobb Krisztus-szobra. Az alkotás a nyugat-lengyelországi Swiebodzinban (Zielona Góra környéke) áll, a harminchat méteres, négyszáz tonnás kolosszust több kilométernyi távolságból is lehet már látni. A becslések szerint három méterrel magasabb a Corcovadóban (Brazília) levő Megváltónál.

Az ötlet Sylwester Zawadzki atyától, a negyvenezres város egyik plébánosától származott, aki a szobor elkészültekor a meghatottságtól sírva fakadt. Az atya elmondta: Jézus alakja azért harminchárom méter magas (a koronát nem számítva), mert a Megváltó is ennyi idősen szenvedett kereszthalált. "Ha elkészül, ez lesz a világ legmagasabb Krisztus-szobra" ígérte Zawadzki már néhány évvel ezelőtt.

A vasbetonból készült mű egy tizenhat méteres mesterséges dombon áll, arccal a szomszédos város (és a közeli Tesco-áruház) felé néz. A szobor törzse már hónapok óta épült, a fej helyreillesztéséhez speciális darura volt szükség, amelyet Gdanskból hozattak. A munkálatokat a plébánia által megbízott kivitelező végezte. A becslések szerint a beruházás 15 millió zlotyba került. A szobor felavatását november 21-én tervezik megtartani. (Kitekintő)

Kapcsolódó:
POMNIK CHRYSTUSA KRÓLA




http://www.youtube.com/watch?v=Aaka1v-Zc_E

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez nagyon jóóó...lenne...hmm.
  2010-11-09 21:30:51, kedd
 
 
Ez nagyon jóóó...lenne...hmm.
Visszafelé leélni az életet: ha újra születnék, ezt szeretném.
Halva kezdem és rögtön kikelek a koporsóból. Öregként felébredve nap mint nap jobban érzem
magam. Miután túl egészséges lettem, kirúgnak az öregek otthonából,majd évekig élek gondtalan
nyugdíjasként és bekaszálom a lejáró öregségi biztosításokat. Ezután, amikor dolgozni kezdek, az
első napon arany karórát kapok a főnökömtől. Negyven-egynéhány évet dolgozom, mialatt egyre
fiatalabb leszek, míg végül kiskorú lévén abba kell hagynom a munkát. Jönnek a gimnáziumi évek: pia,
bulik, boldog promiszkuitás. Ahogy fiatalodom, úgy válok egyre gyerekesebbé. Jön az általános iskola:
végtelen játék, semmi felelősség! Pár év múlva kisbaba leszek és mindenki kezét-lábát töri, hogy
mosolyogjak rájuk. Az utolsó 9 hónapot békés lebegéssel töltöm egy termálfürdő-szerű helyen, ahol
mindent megkapok, ami csak kell: központi fűtés, on-line szobaszervíz, stb. Míg végül. . . befejezem
egy jó orgazmusként.

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Dobszay Károly: Láss, ne csak
  2010-11-09 21:30:23, kedd
 
  Dobszay Károly: Láss, ne csak nézz!


Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem valahogy már nagyon elegem lett mindenből. Elegem lett abból, hogy itt a nemzeti oldalon tulajdonképpen semmi értelmes dolog nem történik, mert ugyanazoknak ötvenszer is elhisszük ugyanazokat az átlátszó hazugságokat. Elegem lett abból, hogy itt semmi értelmes dolgot nem lehet csinálni, mert dumálni aztán tudunk reggeltől estig, de ha cselekedni, vagy egy kis áldozatot kellene hozni, a nagyhangú ordibálók hirtelen kámforrá válnak.

Elegem lett abból, hogy itt a legtöbben úgy gondolják, van még bőven időnk mindenre (sose halunk meg), majd csak alakul valahogy, és ez a nemzetrontó rendszer egyszer úgyis magától megbukik.

Elegem lett abból, hogy ebben az országban a "hivatalos" nemzeti ellenzéknek kikiáltott FIDESZ hívei szinte lassan már hetente hagyják magukat szembeköpködni a saját vezetőiktől, akik a hazaárulás és a gazemberség területén semmivel sem maradnak el Gyurcsány bandájától.

Elegem lett abból, hogy mi magyarok mindig bedőlünk ugyanazoknak az olcsó trükköknek. Elég, ha egy tegnapi bolsevista csemete hirtelen valamelyik tévéadón kimondjon egy féligazságot, máris leborulunk előtte és holnap már az új magyar miniszterelnököt látjuk benne.

Elegem lett abból, hogy itt a nemzeti oldalon a nagy többség a saját történelmünket sem ismeri és még mindig a kommunista történetírás ezerszer lelepleződött hazugságait szajkózza.

Elegem lett abból, hogy itt lassan már mindenki írástudónak tartja magát anélkül, hogy 2-3 könyvön kívül olvasott volna valamit életében. Elegem lett abból, hogy itt mindenki csak ír, anélkül, hogy olvasna.

Elegem lett abból, hogy itt minden jöttment pártot, mozgalmat alapít, hordóról szónokol és megváltónak tüntetheti fel magát. De abból mégjobban elegem lett, hogy még követőkre is talál, mert napjainkban egy hülye nem százat, hanem ezret csinál.

Elegem lett abból, hogy a történelmünket már az úgynevezett nemzeti oldalon lavírozó zugfirkászok és önjelölt történészek is ugyanúgy hamisítják évek óta, mint az egykori pártállami idők hivatalos judeobolsevista történetírói. Sőt még jobban.

Elegem lett abból, hogy itt a nemzeti oldalon már mindenki ismeri az éppen ügyeletes hőbörgők nevét, de halvány gőze sincs, hogy ki volt Istóczy Győző, Tormay Cecile, Prohászka Ottokár, Milotay István, Rajniss Ferenc, Hubay Kálmán, Bosnyák Zoltán, Erdélyi József, Sértő Kálmán vagy - Uram bocsáss! - ki volt Fiala Ferenc, Alföldi Géza és Marschalkó Lajos.

Elegem lett abból, hogy itt mindenki forradalmár, anélkül, hogy lenne forradalom.

Elegem lett abból, hogy 17 évvel az állítólagos rendszerváltás után önjelölt fűzfapoétáink, politikai elemzőink és áltörténészeink senkit sem érdeklő "műveitől" roskadoznak a polcok, de a nemzeti gondolat irodalmi értékeit a kutya sem ismeri, mert az egyetlen Gede Testvéreken kívül nincsenek nemzeti könyvkiadók, akik végre felkarolnák az igazi értékeket.

Elegem lett abból, hogy egyszerűen nem tudunk megteremteni végre egy működőképes, valóban nemzeti sajtót, lapokkal és könyvkiadókkal és néhány mindenre elszánt embernek kell már évek óta önerőből felvenni a harcot egy olyan túlerővel szemben, ahol megbecsülik a saját embereiket, és ahol napi nyolc órai jól megfizetett, kényelmes munka keretében onthatják a magyarságra hazugságaikat és rágalmaikat. Elegem lett abból, hogy ha nem lenne néhány, valószínűleg elmebeteg megszállott, aki egyedül havonta többet csinál, mint a többség egész életében, akkor már régen befellegzett volna mindennek.

Elegem lett abból, hogy az utóbbi 17 évben nem született egyetlen olyan kimagasló irodalmi vagy történelmi írásmű, amit majd az unokáink is emlegethetnének az iskolában.

Elegem lett abból a nemzeti oldalból, ahol pl. a kommunista éra egyik példaképének számító Bajcsy-Zsilinszky Endre még mindig a mérvadó példakép, és csak az lehet szalonképes, aki valamilyen módon antifasiszta meggyőződését is bizonyítani tudja, mert ugye nagy a fasiszta veszély. Másról sem hallunk itt már évek óta. És a jólismert "hivatalos" nemzeti gyászvitézeink természetesen behúzzák fülüket, farkukat és a holokauszt-templom lépcsőin meaculpáznak reggeltől estig.

Elegem lett abból, hogy itt valaki magát a nemzeti radikalizmus egyedüli képviselőjének feltüntetve, minden valódi radikálist rögtön leügynököz, közben pedig o maga a Kádár-korszak utolsó mohikánjával is hajlandó lebratyizni, mert más már nem is áll vele szóba.

Elegem lett abból, hogy így szállnak el fejünk fölött az évek, ilyen semmittevés közepette.

Elegem lett az örökös keresztényi alázatból és a "ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel" öngyilkos felfogásból. Akik tőlünk a keresztényi alázatot naponta számonkérik, sem nem keresztények, sem nem alázatosak. De elegem lett az örökös csodavárásból is. Az Isten is csak azokat segíti, akik saját magukon segítenek.

Elegem lett egy olyan nemzeti oldalból, amelynek prominens közszereplői - vagy a családtagjai - majdnem kivétel nélkül a kommunista pártállam haszonélvezői voltak. Elegem lett azokból a birkanyájakból, amelyek mindezek ellenére még mindig mindent elhisznek ezeknek a hétpróbás szélhámosoknak.

Elegem lett abból, hogy itt még mindig mindenki a demokráciát szajkózza, a demokráciát kéri számon, holott már ezerszer bebizonyosodott, hogy a demokráciának nevezett világcsalás nem más, mint a modern rabszolgaság - sajnos - önként elfogadott kerete.

Elegem lett és csak remélni tudom, hogy velem együtt nagyon sokaknak elege lett már mindenből, ami itt az utóbbi években folyik. Különben jól vagyok.


Dobszay Károly
2010. november 08

http://jovonk.info/2010/11/08/dobszay-karoly-lass-ne-csak-nezz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két tűz között
  2010-11-09 20:24:27, kedd
 
  Két tűz között

http://vastagbor.blog.hu/2010/11/09/ket_tuz_kozott_11

- 2010.11.09. 13:41

Múlt héten nyilvánosságra hozták az új felsőoktatási törvény 52 oldalas tervezetét (pdf), megindítva ezzel a társadalmi vitát.

Szimpatikus módon akár még a véleményünket is megírhatjuk a minisztériumnak:
"A tervezetet az államtitkárság vitaanyagnak szánja, melyhez december 10-ig a felsooktatas@nefmi.gov.hu e-mail címre várja az észrevételeket, javaslatokat. A koncepció a jobbító javaslatokat befogadja, az egyeztetés lezárását követően készül el az Országgyűlés elé kerülő törvénytervezet végleges szövege."

Hoffman Rózsa egyből két tűz közé került, két volt oktatási miniszter indított erős hangvételű támadást a tervzet és Hoffmann ellen: Hiller István és Pokorni Zoltán.


A koncepció főbb pontjai:
- A felvételihez kötelezővé tennék az emelt szintű érettségit két tárgyból, amelyek közül csak az egyik fog az egyetemi szakhoz kötődni, a másik szabadon választható lesz.
- A javaslat szerint nem lehetne felvenni sehová azt a diákot, aki az összes megszerezhető pont felét nem gyűjtötte össze. Vagyis a maximális 480 pontból 240-et kéne elérnie. 2010-ben 200 pont volt a felvételi minimum ponthatár, korábban pedig ennél jóval alacsonyabb. Egy diák legfeljebb öt egyetemet vagy főiskolát jelölhetne meg a jelentkezési lapján.
- Az egyetemek lehetőséget kaphatnak majd szóbeli felvételiztetésre is bizonyos szakokon.
- Lehetővé tennék, hogy a mindenkori érettségizők 45 százaléka jusson be a felsőoktatásba államilag finanszírozott képzésre, és ehhez további 10-15 százalék csatlakozhat önköltséges hallgatóként.

- Jövőben kibukhatnak az egyetemekről azok a diákok, akik egy tantárgyból többször sikertelen vizsgát tesznek.
- Egy hallgató legfeljebb két félévvel csúszhatna túl az előírt képzési időtartamon, akármeddig nem húzhatná a diploma megszerzését. Ezzel "ésszerű mértékben" szeretnék korlátozni a felsőoktatásban eltöltött időt.
- A pálya presztízsének növelése érdekében alakítaná át a tanárképzést a javaslat, ezért osztatlanná tenné azt. Így ismét öt évig tanulhatnának a leendő tanárok. Az öt évet egyéves iskolai gyakorlat követné, azután még két éves gyakorlótanári időszak. A leendő tanároknak két tárgyból kellene emelt szinten érettségizniük, és még egy alkalmassági vizsgán is át kellene esniük, mert "a felvételi eljárás keretében kell biztosítani a jelentkezők pedagógus pálya iránti elkötelezettségének és alkalmasságának vizsgálatát.

- Az eddigi 20-25 százalékkal szemben a hallgatói önkormányzatok csak 15 százalékos aránnyal vehetnének részt az egyetemek vezetésében, vagyis a szenátusokban és a kari tanácsokban.
- A javaslat csökkentené az iskolák hallgatóktól való függését. A költségvetésük 70 százalékát ezentúl nem normatívaként kapnák meg a felsőoktatási intézmények. A hallgatók után járó képzési normatíva aránya 50 helyett 15-re csökkenne, a maradék 15 százalékot pedig a tudományos normatíva adná - ezzel a minőségi oktatást díjaznák.
- A rektoroknak járó plusz fizetést az oktatásért is felelős miniszter határozhatná meg: ez legfeljebb a tanári alapbér kétszerese lehetne.
- A felsőoktatási intézmények gazdálkodását a javaslat szerint a jövőben irányító gazdálkodási igazgatót, és a belső ellenőrt a kormány nevezné ki.
- Az egyetemi karok eszerint csak akkor működhetnének, ha az oktatók és kutatók kétharmadának van tudományos fokozata, és ha az egy minősített oktatóra jutó hallgatók száma nem több 25-nél. Egy karon legalább 40 tanárnak kellene teljes állásban dolgoznia. Főiskolai karok esetében ez 35 fő lenne, és a tanári kar harmadát minősített oktatóknak kellene kitennie.
- Magánfőiskolák és -egyetemek semmilyen állami támogatást nem kapnának, az csak az állami és az egyházi felsőoktatási intézményeknek járna.

Mint volt ELTE-BTK-s hallgató, erre csak annyit mondhatok: bravó! Minden pontja csillagos ötös, nagyon tud ez a Rózsa.

Egyszerre letörni a HÖK-ös és rektori kiskirályságokat (Véleményvezér: Mi legyen a HÖK sorsa?), szembeszállni azzal, hogy az egyetemek minél több hallgatót próbálnak összeszedni a normatíva miatt, hogy boldog-boldogtalan eljuthat egyetemre gyenge tudással, hogy 7-8 évig "elbulizgatnak" ...
Sajnos az még nincs benne, hogy ne "gyártsanak" az egyetemek évente annyi munkanélküli, pályaelhagyó diplomást ... ugye, például az a sok bölcsész (köztük én). 2009-ben például 752 történelem szakost vettek fel. Vajon 2014-ben, mikor lediplomáznak, lesz 752 történelem szakos tanári állás az országban?

Hoffman Rózsa KDNP-s politikus, így az oktatás területe mondhatjuk, hogy a KDNP kezében van. Az egy dolog, hogy ez nem tetszik az MSZP-nek, de hogy a Fidesznek sem ...

Nézzük előbb, hogy Hiller mivel érvel:

"A hatvanas évek szelleme nyomja rá bélyegét a koncepcióra: kevés hallgató, bezárkózó intézmények és állami felügyelet jellemzi.
A tervezet színvonal-, hallgató-, és autonómia ellenes. Az új felsőoktatási törvény koncepciójának legfőbb célja a hallgatói létszám csökkentése. A tervezet kidolgozói kevesebb diplomást akarnak Magyarországon, amit egyrészt az államilag támogatott hallgatói helyek csökkentésével érnének el, másrészt a felvett hallgatói létszámot is csökkentenék úgy, hogy szűkítik a vizsgalehetőségeket.
A statisztikák azt mutatják, hogy Magyarországon könnyebb elhelyezkedni diplomával, mint nélküle, vagyis kevesebb diplomás több munkanélkülit jelent.
Helytelen, hogy megszüntetik a gazdasági tanácsokat is. Helyettük költségvetési ellenőrök "gyakorlatilag kormány komisszárok" ellenőriznék az intézmények gazdálkodását.
A jelenlegi, 370-400 ezer körüli hallgatói létszámot hosszú távon is őrizzék meg."

Igen, diplomával lehet, hogy könnyebb (?) elhelyezkedni, de mivel már annyi diplomás van, és olyan kevés a munka, hogy a diplomások már az érettségivel betöltendő állásokat is elviszik ... ugye, már egy recepciós álláshoz is kérik a diplomát. 2009-ben a 127 ezer hallgató jelentkezett a felsőoktatásba, és 94 ezret, 74%-ukat fel is vették.

Pokorni pedig szokatlanul éles hangon ment neki frakciótársának a Ma Reggelben, mikor azt mondta, nem akarja Hoffmannt támadni, ugyanakkor jelenlegi formájában a tervet működésképtelennek tartja. Szerinte ez a vitaanyag nem ad választ a hazai felsőoktatás legnagyobb problémáira. "A vitaanyagból nem derül ki, hogy mitől lesznek versenyképesek a hazai egyetemek. A koncepció zárt rendszerként számol a felsőoktatással - mondván, hogy az közszolgáltatás -, pedig ez egy piac, ahol mindenki abban érdekelt, hogy elcsábítsa a diákokat. A magyarokat például Bécsbe, Berlinbe, Párizsba."

A diákokat érintő korlátozások - például a vizsgalehetőségek szűkítése - nem jó lépés:
"Lehet a diákokat vegzálni, hogy hányszor vizsgázhatnak, de egy idő után a legtehetségesebbek elmennek, pusztán azért, hogy "legyen rend", a hasonló intézkedéseknek nem látom értelmét. Nem látom értelmét, miért kellene ezt szabályozni; ha egy diák plusz költséget okoz magánnak azzal, hogy pótvizsgázik, tegye, de mi értelme van annak, hogy az évek alatt ráköltött milliót kidobjuk az ablakon és kitegyük az iskolából, mert nem sikerült neki egy vizsga?"

"A vitaanyag egyik jelszava, a minőség szép szó, de ilyen jellegű korlátozások a hetvenes-nyolcvanas években voltak az egyetemeken, amelyekkel szemben diákmozgalmak jöttek létre, többek között a Fidesz is. Illúzió azt gondolni, hogy a hetvenes években minőségi oktatás volt az országban."

"A vitaanyagot egy olyan szakértői kör állította össze, akik arról ábrándoztak, hogy milyen lenne egy kényelmes felsőoktatás, ahol a diákok nem sokat szólnak bele a dolgok menetébe."

Várjuk a folytatást ...vajon mennyire herélik ki Hoffman Rózsát és ez terveit?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mily meglepő: engedélyezte a G
  2010-11-09 20:14:30, kedd
 
  2010-11-09. 17:31
Mily meglepő: engedélyezte a GVH, hogy Fellegi cége megvegye az RTL Klub 31%-át

A GVH engedélyezte, hogy az Infocenter megvegye az IKO Média Holding Zrt.-t, és ezzel együtt az RTL Klub 31 százalékát. A HVG szerint a vételárat azonban az április bejelentés óta még nem utalta át Fellegi Tamás miniszter volt cége.
A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte, hogy az Infocenter részvényei száz százalékának megvásárlásával egyedüli, közvetlen irányítást szerezzen az IKO Média Holding Zrt.-ben. A cégnek 31 százalékos tulajdonrésze van az RTL Klubban, így az Infocenter végül tulajdonrészt szerzett a tévécsatornában.
A tranzakció eredményeként az eddig csak a hetilapkiadásban és a rádiós piacon érdekelt Infocenter-csoport médiapiaci érdekeltségei bővülnek, hiszen az IKO Holding-on keresztül 31 százalékos tulajdonosa lesz az RTL csoportnak, valamint irányítójává válik a magyar nyelvű televíziós műsorokat gyártó IKO M és Videovox társaságoknak, valamint a televíziós hirdetési megoldásokat kínáló IKO SH-nak.
Az Infocenter a választások második fordulója után jelentette be, hogy az IKO Média Holding megvásárlásával tulajdonrészt szerzett az RTL Klubban. Az Infocenteré a Heti Válasz, az Advenión keresztül tulajdonrésze van a Class FM-ben, és egy ideig portfóliójába tartozott a Lánchídrádió is. A cégben a választásokig többségi tulajdona volt Fellegi Tamás, jelenlegi nemzeti fejlesztési miniszternek.
Az Infocenter.hu Médiabefektetési Zrt.-t 2009 júliusában egyszemélyes részvénytársaságként alapította Fellegi Tamás, a cég jegyzett tőkéje 5 millió forint volt. Később jött a dán DEFAP csoport, amely kockázatitőke-alapként definiálja magát, de több jel utal arra, hogy valójában befektetési szolgáltatást nyújtó cégcsoport, amely más, ismeretlen befektetők pénzét kezeli. Az Infocenter.hu projektcégben Fellegi Tamásnak 51 százalékos többségi részesedése volt.
Az Infocenter pénteken közölte, hogy az üzletember eladta az Infocenter.hu-ban meglévő részesedését. Az Infocenter.hu Zrt. összesen 52 százalékos új tulajdonosai: Nyerges Zsolt, a Class FM országos kereskedelmi rádiót birtokló Advenio Kft. többségi tulajdonosa, Fellegi Tamás eddigi üzlettársa, valamint Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke. A tranzakció során a dán DEFAP tulajdonrésze változatlanul 48 százalék maradt.
A HVG október közepén arról írt, hogy az Infocenter még nem fizette ki még az IKO-t tulajdonló Rákosi Tamásnak a cég vételárát. A hetilap információi szerint még az ár is vita tárgya, ráadásul az Infocenter még nem is vette fel a kifizetéshez szükséges bankhitelt.

(Index)

http://kuruc.info/r/2/69240/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb pofon a középosztálynak
  2010-11-09 20:06:58, kedd
 
  Újabb pofon a középosztálynak

A Fidesz munkavállalói járulékemelése újabb pofon még azoknál az átlagnál jobban keresőknek is, akik nem tudnak családi kedvezményt érvényesíteni. Még szűkebbé vált azok köre, akik jól járnak az új adórendszerrel.

K.M.
2010. november 9. 06:30

Nagyjából bruttó 294 ezer forint körüli az a szint, amely alatt keresők nettókereset-csökkenést tapasztalhatnak, ha nem képesek érvényesíteni családi kedvezményt. Feltéve, ha megvalósulnak a kormány jelenleg ismert adótervei, amelybe már a munkavállalói járulékemelést is beleszámítottuk (az erről szóló módosítót hétfő este már megszavazta az Országgyűlés).

A kormány a félszázalékos járulékemelési szándékot a nők kedvezményes (40 év szolgálati év utáni) nyugdíjba vonulási lehetőségének megteremtésével magyarázza. Nem szól viszont a kormányzati kommunikáció arról, hogy a munkaadói járulékplafon bevezetése súlyos milliárdokkal rövidíti meg az állami nyugdíjrendszert.

A korábbi adóelképzelés - amelyről Orbán Viktor azt mondta: ,,mindenki jobban jár, mert az elmúlt húsz év legalacsonyabb jövedelemadóját vezetjük be" - szerint körülbelül már 10 ezer forinttal alacsonyabb bérszinten maradt volna változatlan a nettó bér (alatta csökkent volna). Ennél a bérszintnél sem jár feltétlenül jobban az illető, hiszen a kormány jövőre 3,5 százalékos inflációval számol. Ha a közszférában dolgozik az illető, akkor (hacsak nem kerül magasabb besorolásba) nem nő a bére 2011-ben. A jövő évi béremelkedésre a versenyszférában sem vehet mérget mindenki. A nettó kereset valódi (reál) értéke tehát ezen a bérszinten is csökkenhet.

Aki azonban már havi bruttó 353 000 forint körül keres, az akkor sem sír, ha nem emelik a bérét, az adórendszer változásának köszönhetően nem csökken a reálbére. Akiknek pedig ezen szint fölötti a jövedelmük, azok már valóban jól járnak akkor is, ha nem emelik a bérüket, mégpedig annak arányában járnak egyre jobban, amennyire magas a jövedelmük (neokonzervatív szóhasználattal: minél keményebben dolgoznak, minél nagyobb értéket állítanak elő).

Aki például bruttó havi 500 ezer forintot keres, annak jövőre csaknem 10 százalékkal nő a reálbére, egymilliónál már 22 százalék körüli a növekedés.

Nem ennyire rózsás a kép a minimálbér környékén (igaz, mint láthattuk az átlagbér szintjén keresők sem ünnepelhetnek mind jövőre).

A kormány 4,5 százalékos minimálbér-emelést javasol (73 500 forintról 76 800 forintra), ,,így nem ér senkit sem veszteség" a nemzetgazdasági miniszter szerint. A mondat igaz lenne, ha a kormány végül eltekintene a járulékemeléstől, és ha a minimálbéresek 2011-ben is képesek lennének 2010-es árakon vásárolni (további feltétel, hogy a bruttó 294 ezer forint alatt keresők is mind megfelelő béremelést kapnának). Hogy a mondat legalább a minimálbéresekre nézve igaz legyen, ahhoz bruttó 80 ezer forint fölé kellene emelni a legkisebb bér összegét.

Mindemellett azonban meg kell hagyni, a kormányzati adópolitika fő kedvezményezettjei, a jól kereső családosok (és a nagyon jól kereső család nélküliek) valóban jól fognak járni, a járulékemelés dacára is.

http://www.fn.hu/ado/20101108/ujabb_pofon_kozeposztalynak/?action=nyomtat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szarháziak vagytok
  2010-11-09 19:54:24, kedd
 
  Pörzse Sanyinak megint igaza volt: szarháziak vagytok


Tegnap tartotta az országgyűlés ,,Az EU és Izrael közötti társulás létrehozásáról szóló megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslat" általános vitáját. A híradásokat olvasva, a beszámolókat megnézve azt hiszem bátran kijelenthető, hogy ismét mindenki számára tanulságos napot zártak a képviselők.

Tegnap ismét kiderült, hogy kinek mi a fontos, hogy ki hol áll, hogy a honi politikai életben hol húzódnak az igazi törésvonalak. Igaz mindez még akkor is, ha maga a törvényjavaslat már az igazi lényegen nem változtatott, hisz a képviselők nem magáról a társulásról szavaztak, hanem csak annak a legutolsó módosítását tartalmazó szabályozás kihirdetéséről, mivel az EU és Izrael közötti Társulási Megállapodás már 2000. június 1-én hatályba lépett, így annak magyar ratifikálása már 2004-ben megtörtént azzal, hogy Magyarország belépett az Európai Unióba:

,,A Magyar Köztársaságnak az Európai Unióhoz történő csatlakozásáról szóló szerződés kihirdetéséről szóló 2004. évi XXX. törvény I. Mellékletében foglalt Csatlakozási Okmány 6. cikk (2) bekezdése, második albekezdése alapján, az Európai Unió tagállamai nevében az Európai Unió Tanácsa jegyzőkönyvet kötött Izrael Állammal, amely révén az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott tagállamok, köztük a Magyar Köztársaság, részes feleivé váltak az Európai Közösségek és a tagállamok, valamint Izrael Állam között létrejött euro-mediterrán megállapodásnak. Tekintettel arra, hogy a Jegyzőkönyv által a Magyar Köztársaság a Megállapodásban részes féllé vált, szükséges mind a megállapodás, mind a Jegyzőkönyv kihirdetése."


Magyarul a Társulási Megállapodás tényleges tartalma nem volt kérdés, hisz azt nekünk akkor is tudomásul kellett volna vennünk, ha történetesen nem is értünk vele egyet. Azaz ebbe semmi beleszólásunk nincs, csak annyi, hogy szolgai módon a kihirdetését törvénybe iktatjuk.

Igen. Ez az Európai Unió demokráciája és ez az országot megalázó feltételek mellett csatlakoztató senkiháziak hazaáruló tevékenységének az eredménye. Ugyanis a Társulási Megállapodás ,,1. Módosítás 1. cikke kimondja, hogy az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott tagállamok az euro-mediterrán megállapodás szerződő feleivé válnak, és a Közösség más tagállamaihoz hasonló módon, elfogadják és tudomásul veszik az euro-mediterrán megállapodás, valamint az ahhoz főzött közös nyilatkozatok, nyilatkozatok és a levélváltások szövegét."

Ez van.

De talán a tegnapi nap történései ezért még árulkodóbbak. Hisz tegnap igazából nem érdemi kérdésekről volt szó, hanem elvekről, hozzáállásról és Magyarország helyéről a világban. Bár az mondjuk, okozhatott volna kisebb zavart, ha most nem fogadjuk el a törvény kihirdetést, de ettől még valószínűleg nem állt volna le a folyamat. Persze ez is csak fikció, hisz esély nem volt arra, hogy ez megtörténhessen.

Gondolom, mondanom sem kell, hogy a jobbikos képviselőkön kívül mindenki csak nagyokat sunnyogott, mindenki játszotta a polkorrektet és a végén az elvtársaktól, a zelempéseken át a narancsosokig, mindenki megszavazta a törvényt. Csak mi, radikálisok mondtunk nemet, csak mi mutattunk rá Izrael gaztetteire és a hozzájuk kapcsolódó aljasságok hosszú sorára.

Vona Gábor felszólalása


Balczó Zoltán felszólalása
[Morvai Krisztina hozzászólása ITT, Gaudi-Nagy Tamás hozzászólása pedig ITT megtekinthető.]


A többieket a tények egyátalán nem zavarták, meg az sem, hogy a kihirdetésre váró törvényben olyan elképesztő megfogalmazások szerepelnek, mint:
[a teljes dokumentum ITT elolvasható]

,,Az EU számára Izrael nyugati kötődése, gazdasági súlya és közel-keleti térségi geopolitikai szerepe, illetve kapcsolatai folytán figyelemre méltó partner, amellyel előnyös a kétoldalú politikai és gazdasági, továbbá kulturális kapcsolatok további elmélyítése. A kétoldalú viszony továbbfejlesztésére és újabb területekre való kiterjesztésére jó alkalmat teremt az gazdasági és kereskedelmi témákon túl a globális kihívások elleni közös fellépésre."

,,A Megállapodás demonstrálja a felek számos nemzetközi kérdésben meglévő politikai nézetazonosságát, illetve értékazonosságot mutat több globális és regionális kérdést illetően. A megállapodás megfelel az EU politikai érdekeinek. Együttműködést irányoz elő olyan fontos területeken, mint az emberi jogok védelme, a demokratikus alapelvek tiszteletben tartása. A politikai párbeszéd fenntartása mellett lehetőséget ad a térségi biztonság és stabilitás erősítésére. A Megállapodás együttműködést teremt olyan területeken, mint az illegális migráció, a pénzmosás, a drogkereskedelem, a szervezett bűnözés és a korrupció elleni küzdelem."


Most biztosan sokakban felmerül a kérdés: Vajon normális esetben milyen érték- és érdekazonosság lehet az EU-tag Magyarország és Izrael között? Vajon milyen közös fellépés lehet a globális kihívások ellen? Az pedig már a pofátlanság és a cinizmus netovábbja, hogy Izraellel kapcsolatban valaki is emberi jogokról és demokratikus alapelvekről mer beszélni.

De ezek az égbekiáltó ellentmondások nagy többségnek egyátalán nem okoztak gondot és végül 287 igen, 45 nem, 6 tartózkodás mellett elfogadták a megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot.

A történethez hozzátartozik még, hogy Vona Gábor felszólalását követően az emeszpés Bárándy Gergely kért szót, aki kijelentette, hogy Gábor felszólalása kimerítette a "holokauszt relativizálását tiltó büntetőjogi szabályt" és szerinte a pártelnök szavai bűncselekménynek minősülnek. Majd közölte, hogy Lezsák Sándor házelnök akkor járna el helyesen, ha megvizsgálná egy büntetőfeljelentés szükségességét.

Bárándy után Mesterházy Attila szólalt fel, aki azt mondta: ,,Bárándy Gergely felszólalása közben Pörzse Sándor jobbikos képviselő azt kiabálta a szocialistának: szarháziak vagytok". Az elnöklő Lezsák az eset miatt összehívta az országgyűlés házbizottságát. Azonban ez a lényegen mit sem változat:

Pörzse Sanyinak megint igaza volt: szarháziak vagytok.


Jobbikos tiltakozás


[A vita fináléja ITT megnézhető. Mesterházy, Kovács László, aztán Balczó Zoltán, akitől elveszik a szót, majd Pörzse Sanyi és végül Z. Kárpát Dániel.]

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/11/porzse-sanyinak-megint-igaza-volt.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Martonyi Peresz-szel tárgyalt
  2010-11-09 19:49:57, kedd
 
 
Martonyi Peresz-szel tárgyalt, míg Izraelt keblünkre öleltük
barikad.hu
2010, november 9 - 13:29

Balczó Zoltán véleménye szerint Németh Zsolt államtitkár a tipikus klisét alkalmazva antiszemitázta le, ugyanis, aki Izrael politikáját bírálja azt rendszeresen ilyen jelzővel illetik.
Cikk Front kép - 280x185:

Balczó Zoltán véleménye szerint Németh Zsolt államtitkár a tipikus klisét alkalmazva antiszemitázta le, ugyanis, aki Izrael politikáját bírálja azt rendszeresen ilyen jelzővel illetik.

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja azt, hogy a zsidó állam vállalkozói az új együttműködési nyilatkozat értelmében, például hazai közműcégek pályázatain is indulhatnak, sőt tulajdonosokká is válhatnak.

Balczó Zoltán a Jobbik alelnöke az Európai Unió és Izrael közötti társulás létrehozásáról szóló euro-mediterrán megállapodás tegnapi vitájához fűződően felidézte kijelentését.

,,Akkor azt mondtam Izraelnek nincs helye az Európai Unióban. Ezt követően Németh Zsolt közölte, ez olyan kijelentés mintha azt mondtam volna, a zsidóknak nincs helye Európában. Az államtitkár kijelentését kikértem magamnak. A szokásos hozzáállást láthatjuk ebben az esetben is, amikor valaki Izrael politikáját bírálja. A Jobbiknak elfogadhatatlan a Simon Peresz kijelentette, felvásárlás, valamint Izrael emberjogi kérdéseket és az ENSZ határozatait figyelmen kívül hagyó agresszív politikája. Természetesen azonnal antiszemitizmus a vád." - nyilatkozta Balczó Zoltán.

A Jobbik politikusa hozzátette, megdöbbentő az a társulási nyilatkozat, amelyet a kormánytöbbség most elfogadott. Ennek értelmében a vámokat és a termékek behozatali mennyiségének korlátozását eltörlik Izrael esetében, sőt a zsidó állam az összes közbeszerzésben részt vehet akár közműcégek kiírta tendereken is. Ez különösen veszélyes Simon Peresz korábbi kijelentésének fényében. Balczó Zoltán a nyilatkozatban foglaltakkal összefüggésben kérdést intézett tegnap Németh Zsolthoz afelől érdeklődve, mit jelent az a mondat miszerint regionális kérdésekben nézet és értékazonosság áll fenn Magyarország és Izrael között. ,,Rákérdeztem, hogy ez a regionális politika netán Palesztinára és Közel-Keletre vonatkozik, mert akkor nagyon remélem, hogy ez a nézetazonoság nem áll fenn. Németh Zsolt erre a felvetésemre viszont nem válaszolt.

A kérdéseimet Martonyi János külügyminiszternek címeztem eredetileg, ám a tárcavezető a szavazás idején éppen Izraelben tárgyalt többek között Simon Peresz-szel. " - tette hozzá Balczó Zoltán.

barikad.hu

http://www.barikad.hu/martonyi_peresz-szel_t%C3%A1rgyalt_m%C3%ADg_izraelt_kebl%C3 %BCnkre_%C3%B6lelt%C3%BCk-20101109
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1310
  • e Hét: 5074
  • e Hónap: 8819
  • e Év: 162315
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.