Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 84 
Szilveszteri matiné
  2010-12-31 14:17:16, péntek
 
 Ügetőszilveszter a Kincsem Parkban. Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten velem van !
  2010-12-31 09:12:13, péntek
 
  Karácsony - Újév - Isten veled van!

Az angyal pedig ezt mondta nekik: ,,Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz. (Lukács 2:10)

Isten megismerése megváltoztatja az egész életszemléleted. Már nem úgy fogsz gondolni Istenre, mint aki néz le a mennyből, készen arra, hogy bármikor rád kiáltson ,,Most elkaptalak!", ha elrontasz valamit.

Helyette inkább felismered, hogy Isten szeret téged. Isten veled van, Isten érted van! Isten azon munkálkodik, hogy sikeres légy az életben; ő egy bizonyos célra teremtett téged, és azt akarja, hogy ezt elérd. Egyedül Isten, a te Teremtőd, aki igazán értékeli a sikereidet az életben, senki más.

Ez kifejezetten jó hír!

Ez azt jelenti, hogy nem kell félned Istentől, mert Isten veled van. Mégis sokan félnek Istentől, már attól is idegesek lesznek, ha csak beszélnek róla. Tudod, hogy miért? Mert bűnösnek érzik magukat, aztán így kezdenek gondolkozni: ,,Ha közel kerülök Istenhez, akkor ő elkezd majd leckéztetni engem, emlékeztetni fog mindenre, amit elrontottam, és még rosszabbul fogom érezni magam."

Semmi sincs távolabb Isten igazságától. Jézus azt mondta: ,,Nem azért jöttem, hogy kárhoztassam a világot, hanem hogy megtartsam a világot" (János 12:47) Végeredményben Jézus azt mondja: ,,Nem azért jöttem, hogy összeszidjalak, hanem azért jöttem, hogy megmentselek."

,,Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?" (Róma 8:38)

Jézus megmenteni jött minket, nem megrémiszteni. Ezért van, hogy mikor az angyal Jézus születéséről beszélt a pásztoroknak, ez volt az első, amit mondott: ,,Ne féljetek!"

Tény, hogy a Bibliában mikor Isten üzenetet küld az embereknek, nem ritka, hogy ezek az első szavak: ,,Ne féljetek!" Istentől 365 üzenet van a Bibliában, melyek a ,,Ne félj!" vagy hasonló kifejezéssel kezdődnek. Más szavakkal az év minden napján olvashatsz üzenetet Istentől, amely gyakorlatilag ezt mondja: ,,Nem kell félned, én veled vagyok, érted vagyok, szeretlek téged."

Ezért az Istentől jövő jó hírért ünnepeljük Karácsonyt és várjuk az Újévet!


Daily Hope by * Rick Warren
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Bízd Újra Életed Krisztusra
  2010-12-30 15:49:21, csütörtök
 
 

Halálos szeretet!


Egykor a szeretet, az eget áttörve,

lejött világunkba, embertestet öltve!

Tudta: szeretete, drága kincs lesz nekünk,

kész volt, szeretetét megosztani velünk!

Tudta: szívünk olyan szeretetre vágyik,

mely - gyűlölet mezőn - nem nő, nem virágzik.

Amerre elvonult, veszekedést látott,

a harag, gyűlölet, nem ismert barátot.

Két testvérszív között, látva keménységet,

szeretet adhatott volna, egyességet.

A kevélyt, szavakkal legyőzni, nem lehet,

de legyőzheti azt, Krisztusi szeretet!

Mert Jézus szerelme, oly hatalmas erő,

mely előtt elnémul a kevély, kérkedő.

Jézus azért jött, mert hevíteni vágyott,

jéggé dermedt szívű, bús embervilágot!

Jézus a szeretet, s ki őt befogadja,

oltalmába veszi, elveszni nem hagyja.

Jézus szeretete, megszégyenít minket,

szelíddé formálja, kevély szíveinket.

De áldozat nélkül, nem lehet szeretni,

Jézus kész volt értünk, keresztfára menni!

Ott lett nyilvánvaló, milyen mélyen szeret,

az Ő szeretete, halálos szeretet!

E nagy szeretetet hozta le minékünk,

midőn átvállalta, tengernyi sok vétkünk!

Így vált lehetővé, hogy Vele lehessünk,

s hozzá hasonlóan, áldozva szeressünk!


Pecznyík Pál

Celldömölk, 2010. XII. 25.

 
 
2 komment , kategória:  Pecznyík Pál * Celldömölk  
Családi BLOGJAINK
  2010-12-30 11:35:21, csütörtök
 
  "Én és az én házam népe az Urat szolgáljuk!" Józs 24,15. BIBLIA Link

Link Link Link Link Link Link Link

Link BIBLIA
 
 
1 komment , kategória:  BLOGJAINK  
Mit fogsz adni Jézusnak?
  2010-12-30 10:04:45, csütörtök
 
  ,,Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát." (Máté 2:11.)

Mit adsz annak, akinek megvan mindene? Mit adsz Jézusnak? Azt, hogy belé veted a bizalmadat.

Isten szabad akaratot és választási lehetőséget adott, választhatsz, hogy bízol benne vagy sem. A hit önkéntes. Isten sosem fog kényszeríteni, hogy bízz benne. Tőled függ, hogy mennyira fogsz bízni Istenben 2011-ben.

Mit vársz Istentől az életedre vonatkozóan 2011-re? Ha azt várod, hogy sok mindent meg fog cselekedni, akkor az úgy is lesz. Ha csak kicsi dolgokat vársz tőle, akkor Isten csak kis dolgokat fog tenni. Ha nem vársz tőle semmit, akkor Isten nem fog tenni semmit, mert Jézus mondja: ,,Legyen a ti hitetek szerint!" (Máté 9:29.)

Magadban fogsz bízni? Vagy a gazdaságban? Esetleg valaki másban? Vagy Istenben?

Bízol annyira Jézusban, hogy neki add az egész életed? Jézus egy csodálatos ígéretet adott mindenkinek, aki benne bízik. Azt mondja: ,,De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek." (Máté 6:33.)

De először az Ő országát kell keresnünk. Isten célját, tervét és igazságát kell keresnünk a mi életünkre. Ehhez viszont bíznunk kell benne. Kérd Istent, hogy segítsen belé vetni minden bizalmadat az elkövetkező évben, aztán csak figyeld meg, hogy hogyan cselekszik.


Daily Hope by Rick Warren,
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Milyen déligyümölcsöket ismer
  2010-12-29 11:14:43, szerda
 
 


Link Datolya

A datolya pálmafák a 30 méter magasságot is elérik. Indiában és Arábiában őshonos, de eljutott Amerikába és Afrikába is. Nagy, tömött virágzataiból fejlődnek ki az éretlenül zöld, éretten sárga, édes, leves gyümölcsei, amelyek hozzánk főleg aszalt állapotban kerülnek.
 
 
1 komment , kategória:  Édenkert - Bálint Gazda  
Eljöttünk, hogy imádjuk Őt
  2010-12-29 09:25:50, szerda
 
  "Hol van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát, amikor feltűnt, és eljöttünk, hogy imádjuk őt." Máté 2:2

A legjobb jele, hogy bölcsek valóban bölcsek voltak az, hogy Jézus elé helyes indíttatással jöttek. Az igazságot keresték. Akármilyen messzire elmentek volna, hogy megtalálják Jézust, azonban azért jöttek, hogy imádják Őt. Vannak emberek, akik nem szeretik Jézust, csak kihasználják őt. A politikusok arra használják Jézust, hogy szavazatokat szerezzenek, az üzletemberek arra, hogy áldás legyen az üzletükön, a kereskedők arra, hogy el tudják adni a termékeiket. Az emberek Jézust a saját önző céljaikra használják.

Gyakran feltesszük a kérdést, ,,Mit tehet értem Jézus?" - mintha egy automatáról lenne szó. Úgy teszünk, mintha Isten egy hatalmas dzsinn lenne - csak dörzsöld meg a lámpást, bármit kívánsz, az számára parancs. Azonban Isten nem a dzsinned. Ő az Istened. Őrá van bízva minden, neki van joga megmondani, hogy mit tegyél, nem pedig fordítva.

Tehát, a bölcsek megfelelő indíttatással jöttek. Nem azért, hogy kapjanak valamit Jézustól, hanem hogy kifejezzék felé a hálájukat, a szeretetüket, a megbecsülésüket, a tiszteletüket.

A legjobbat adták, amijük volt. Nem a feleslegükből adtak, nem csak mézesmázos szavakat hoztak, sem pedig üdvözlőkártyákat. Alaposan végiggondolták, hogy mit kellene Jézusnak hozni. A bölcsek három ajándékának nagyon fontos jelentése van:

Az arany királyok számára adott ajándék. A régi időkben a hódolatukat úgy fejezték ki az emberek, hogy aranyat vittek a király elé. Abban az időben az volt a legértékesebb fém, így a bölcsek is királyi ajándékként hozták.

A tömjén egyfajta füstölőszer volt, amit a templomban Isten imádatára használtak. Tehát a bölcsek szerint ez a kisgyermek nem csak király, hanem Isten is. Méltó arra, hogy imádják.

A mirha a halottak bebalzsamozásához szükséges illatszer volt. Mindenképp szokatlan ajándék egy kisbabának az a szer, amit a holttestre öntenek, mielőtt gyolcsokba tekerik. Tehát a bölcsek az ő ajándékaikkal elismerték, hogy Jézus a testet öltött Isten, hogy ő király és hogy meg fog halni. Jézus a világ megváltója, és azért jött, hogy meghaljon a bűneinkért.

Még mielőtt Jézus kimondhatta volna az első szavakat, már nyilvánvaló volt: ,,Ő a Megváltó, aki meg fog halni a világ bűneiért."Daily Hope by Rick Warren, Napi Remény.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Nyomok a hóban * Ifjusági film
  2010-12-28 21:40:51, kedd
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!Link Link Patricia M. St. John Nyomok a hóbanPatricia M. St. John Nyomok a hóban (Treasures in the Snow) című regényéből készült film.
Egy kislány édesapjával neveli fel kisöccsét, Danit, aki meg szeretné menteni a kiscicáját a szakadékból....de ő is beleesik. Mi történik Danival, miután nem tud járni? Nővére hogy viszonyul barátjához, aki miatt történt a baleset? Harag, megbocsátás, szomorúság és felhőtlen boldogság kíséri végig a film szereplőinek kalandjait.

Keresztény Filmek - Christian Movies
Link
 
 
1 komment , kategória:  KERESZTÉNY FILMEK  
Minden lehetséges
  2010-12-28 12:26:13, kedd
 
 


LEHETETLEN
(Bódás János)

Te azt mondod, hogy lehetetlen
És leereszted a kezed,
Csüggedt-fásultan belenyugszol:
Ha nem lehet, hát nem lehet!

Te azt mondod, hogy lehetetlen
S befagy az ajkad, a szíved,
Már alig mersz, s kihal belőled
Minden nagy, hősi lendület.

S miattad dúlhat itt a gazság,
Fertőzhet a bűn, a kapzsiság,
Hagyod, hadd rohanjon vesztébe
Dühödt őrültként a világ.

Hát mit tehetnék? Nincs hatalmam;
Se szó, se vér, se könny, se jaj,
Se ész, se fegyver nem segít már,
Se ezer nábob, se arany...

Legyen mi lesz... ha ég az erdő,
Ki oltja el, s mit ér a gát,
Ha a tenger kilép medréből,
S őrültként dobálja magát?

Lehetetlen, - hát lehetetlen!
Méreggel, átokkal teli
A világ, - szenny, láz, kelevény már!
Lehetetlen megmenteni.

Így szólsz, mert hitvány, nyavalyás vagy,
S tapló van melleden belül.
És nem tudod, hogy a hívőnek
A lehetetlen sikerül!

Szavára forrás kél a pusztán,
A néma szól. a béna megy,
Manna hull, a hegyre hág a tenger,
Vagy a tengerbe lép a hegy!

Szeretet lesz a gyűlöletből,
A büszke megalázkodik,
A kapzsi ingét odaadja
S a káromló imádkozik!

Vizen játhatsz, tüzön mehetsz át,
Ha hiszel! - s mindez nem mese,
Példák beszélnek, nézd, körülvesz
A "bizonyságok fellege"!

Higgy, és minden lehet! Ne ejtsd
Le csüggedt-fáradtan fejed,
Lehet béke, lehet bocsánat,
Új élet, jóság, szeretet...

Erő, fegyver, ész, pénz, ravaszság,
Könyörgés, - semmi nem segít:
De megmentheti a világot
A legnagyobb erő: A HIT!

Minden lehetséges annak, aki hisz! (Márk 9:23)
Link

Link Keresztény Versek
 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Szeretet által munkálkodó hit
  2010-12-28 11:16:25, kedd
 
 Galata 5. : A szeretet által munkálkodó hit. Link Link

"Az Úr Jézus kijelentette ennek feltételét is: ,,Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem.

Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik" (Ján. 15,4-6).


 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 84 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 862 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 373
  • e Hét: 694
  • e Hónap: 1394
  • e Év: 50959
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.