|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2010-12-01 06:36:07, szerda
|
|
|
Currys masni sült cukkínivel
500 g Vita Pasta masni tészta
0,5 dl olívaolaj
50 g vaj
250 g cukkíni
150 g színes paprika
3 szál zöldhagyma
1 db citrom héja
1,5 csomó petrezselyem
1 dl tejszín
ízlés szerint só, őrölt bors, curry, chilipaprika
Tálaláshoz reszelt sajt
Elkészítése:
A citromhéjat (csak a sárga részt) vékony csíkokra vágjuk, és forró vízbe tesszük 2-3 másodpercre, majd leöblítjük. Ezt a műveletet megismételjük, és félretesszük. A zöldségeket megmossuk, szeleteljük. Olajon megpirítjuk a cukkínit, majd hozzáadjuk a paprika csíkokat és a gorombára vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig összepirítjuk. Megszórjuk a gorombára vágott petrezselyemmel, a kimagozott összevágott chilivel és beletesszük a citromhéjat, és curryt. Összeforgatjuk. Ráöntjük a tejszínt és teszünk hozzá a tészta főzőlevéből. Összeforraljuk. Beletesszük a roppanósra főtt leszűrt, de nem lemosott tésztát. Lazán összeforgatjuk és tálaljuk. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-12-01 06:32:59, szerda
|
|
|
Fetasajtos tésztasaláta
Hozzávalók:
250 g Vita Pasta penne tészta
200 g fetasajt
1 dl olívaolaj
1 szál rozmaring
Fél csomag oregánó
150 g lilahagyma
5 szál zöldhagyma
150 g uborka
150 g paradicsom
20 szem fekete olajbogyó
20 szem zöld olajbogyó
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt feketebors
1 db citrom leve
ízlés szerint zöldsaláta
Elkészítése:
A sajtot kis kockára vágjuk és beletesszük a gorombára vágott rozmaringgal, oregánóval elkevert olajba. Kevés borsot darálunk rá, és 1-2 napot pihentetjük.A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az uborkát kettévágjuk magját, kikaparjuk. A paradicsomok héját eltávolítjuk belsejét, kikaparjuk. A lilahagymát kockára vágjuk, és enyhén sózzuk, majd 3 perc után lemossuk.
Összevágjuk az előkészített zöldségeket és a zöldhagymát, majd keverőtálba tesszük a lilahagymával együtt. Ráöntjük a sajtot olajjal együtt. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a citromlevet, belekeverjük a tésztát. A tányérokon elosztjuk az összetépkedett salátát, rátálaljuk a sajtos tésztasalátát, és elősztjuk az olajbogyókat.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-12-01 06:29:14, szerda
|
|
|
Brokkolis tésztasaláta színes orsóval
Hozzávalók:
250 g Vita Pasta színes orsó tészta
200 g brokkoli rózsa
200 g forrázott lehűtött zöldspárga
10 db kis paradicsom
1 dl olívaolaj
1,5 dl tejföl
0,2 dl fehérborecet
1 csomó petrezselyem
fél csomó snidling
40 g magos dijoni mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt feketebors
10 db füstölt fürjtojás olajával együtt
ízlés szerint zöldsaláta
Elkészítése:
A mustárt összekeverjük az olívaolajjal és a fürjtojások olajával. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az ecetet. Hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget és a gorombára vágott petrezselymet. Belekeverjük a tejfölt. Keverőtálba tesszük a brokkoli rózsákat, a darabolt spárgákat, és apró paradicsomokat. Hozzáadjuk a tésztát és összekeverjük az öntettel. Ha szükséges ízesítjük, és a megmosott összetépkedett salátára tálaljuk. A tetejére tesszük a felezett fürjtojásokat.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-12-01 06:21:23, szerda
|
|
|
Zöldfűszeres, szardíniás spagetti
Hozzávalók:
500 g Vita Pasta spagetti
250 g megtisztított apró szardínia
1 dl olívaolaj
50 g pesto
4-5 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem
2 szál rozmaring
Fél csomag snidling
Fél csomag korianderzöld
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint só
1 db citrom héja
Tálaláshoz: kömény, sajtforgácsok
Elkészítése:
A halakat megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk. A citromhéjat (csak a sárga részt) vékony csíkokra vágjuk, és forró vízbe tesszük 2-3 másodpercre, majd leöblítjük. Ezt a műveletet megismételjük, és félretesszük. A megmosott fűszernövényeket gorombára összevágjuk. Az olaj felén megfuttatjuk a tisztított zúzott fokhagymát, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a zöldfűszereket. Hozzákeverjük a pestót, és a citromhéjat és félretesszük. Az olaj másik felén megpirítjuk a darabolt halakat 1-2 perc alatt, majd hozzáadjuk a fűszeres olajhoz. Lazán összekeverjük, teszünk kevés vizet a tészta főzőlevéből, majd beletesszük a kifőtt, leszűrt de nem lemosott tésztát. Összerázzuk és tálaljuk. Tetejére adhatunk sajtforgácsokat.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-12-01 06:18:11, szerda
|
|
|
Szűzpecsenyecsíkok aszalt paradicsommal, orsó tésztával
Hozzávalók:
500 g Vita Pasta orsó tészta
500 g szűzpecsenye
5 szál zöldhagyma
75 g parajlevél
75 g aszalt paradicsom
200 g paradicsom
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
25 g kapribogyó
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt feketebors
4 szál kakukkfű
Elkészítése:
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A húst megtisztítjuk, lemossuk és leszárítjuk. Vékony csíkokra vágjuk. Az olaj felén, erős lángon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A paradicsomokat lobogó forró vízbe tesszük 8-10 másodpercre, majd kivesszük, és egyből hidegvízbe lehűtjük. Így a bőre könnyen eltávolítható. Ha megtisztítottuk, kettévágjuk, és a magjait kikaparjuk, majd daraboljuk. Az olaj másik felén megfuttatjuk a szeletelt zöldhagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát és a lelevelezett kakukkfüvet, és a durvára összevágott kapribogyót. Összeforgatjuk. Hozzáadjuk a parajleveleket, (ha erősek, a levelek forrázzuk le.) Sózzuk, borsozzuk. Amikor a paraj összeesett belekeverjük az összevágott aszalt paradicsomot és a friss paradicsomot. Amikor rotyog, hozzáöntjük a félretett húscsíkokat, teszünk hozzá a tészta főzőlevéből, és összeforraljuk. Összekeverjük a kifőtt, de nem lemosott tésztával, ha szükséges fűszerezzük és tálaljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-12-01 06:14:11, szerda
|
|
|
Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók:
2 db tojás
15 dkg liszt
1 dl tej
1 dl szódavíz
1 csipet só
1 dl olaj a sütéshez
1/2 kg csirkemell
1 fej vöröshagyma
3 dl tejföl
2 dl tejszín
kevés olaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint pirospaprika
Elkészítése:
Első lépésként elkészítjük a palacsintatésztát. A tojásokat jól elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sót, és palacsinta sűrűségű tésztát keverünk. A palacsintasütőbe egy kiskanál étolajat csöpögtetünk, ráöntünk egy közepes merőkanálnyi tésztát, majd mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
A húsból pörköltet főzünk. Az apróra vágott vöröshagymát kis tűzön üvegesre hevítjük, majd a tűzrol levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, és a darált csirkemellet. A pörkölt alapot kevés vízzel felengedjük, és addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Amikor elkészült a pörkölt, a szaftját leszűrjük, a levét újból felforraljuk, a tejföllel behabarjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és alaposan összekeverjük a pörkölttel. A palacsintákat gazdagon megtöltjük a töltelékkel, háromszög alakúra hajtjuk, további tíz percre betesszük a sütőbe. A sütőböl kivéve meglocsoljuk a maradék tejfeles mártással, és forrón tálaljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-12-01 06:10:45, szerda
|
|
|
Mákos guba
Hozzávalók:
6 db kifli
5 dl tej
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg darált mák
a tetejére porcukor
Elkészítése:
A kiflit felkarikázzuk és egy tálba tesszük. A tejet a cukorral felforraljuk, beleszórjuk a vaníliás cukrot, és a kiflikarikákra locsoljuk. Megszórjuk a mákkal, és alaposan összekeverjük. Azon melegében tálaljuk. A tetejét porcukorral megszórjuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-12-01 06:01:01, szerda
|
|
|
Diós guba tepsiben sütve
Hozzávalók:
15 db kifli
1,2 l tej
30 dkg dió
ízlés szerint cukor
2 csomag vaniliás cukor
3 db tojás
2 db alma
Elkészítése:
Kis tejbe felfőzzük a darált diót. Maradék tejet felforraljuk, a tojás sárgáját cukorral elkeverjük és beleöntjük a tejbe. A felkarikázott kiflire ráöntjük a diós tejet, majd a cukros tojásos tejet. A fehérjét cukorral habnak felverjük. Az almát feldarabolva megpároljuk, hogy barna legyen. A tepsi aljába diós kifli, majd az alma, aztán újra diós kifli, hab. Betesszük a sütőbe, kb 10-15 perc (amíg megnem barnul a hab) sütjük.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-12-01 05:56:58, szerda
|
|
|
Húsos lasagne, reszelt sajttal
Hozzávalók:
1-1,50 kg darált hús
4 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
ízlés szerint bazsalikom
1,5 liter paradicsomszósz
kb. fél liter tej
3-4 ek liszt
kb. 8 dkg vaj
ízlés szerint só
kevés olaj
50 dkg lasagne tészta
Sajt
Elkészítése:
Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig pároljuk, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután pici vizet teszünk alá, és fedő alatt megpároljuk. Amikor már majdnem készen van, felengedjük a másfél liternyi paradicsomszósszal, bazsalikommal ízesítjük, és jól összefőzzük. Közben a vajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet, és addig hevítjük, míg kezd kifehéredni. Felengedjük tejjel, sózzuk és felfőzzük, nem túl sűrű szósszá (besamel). Ha sűrűsödne, tejjel lehet hígítani. Amikor mindkét massza készen van, összekeverjük. Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazunk, erre teszünk ragut, majd jön a tészta, ragu és tészta, a lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. Teszünk rá jócskán sajtot, alufóliával letakarva középmeleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-12-01 05:52:37, szerda
|
|
|
Vargabéles
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
30 dkg finommetélt
50 dkg félzsíros tehéntúró
4 db tojás
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 dkg mazsola
5 dl tejföl
1 dkg vaníliáscukor
1 db reszelt citromhéja
Elkészítés:
Az áttört túrót keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Adjuk hozzá a kifőzött, leszűrt finommetéltet. A tojások fehérjét verjük kemény habbá és óvatos keverés mellet ezt is adjuk a masszához. Egy magasszélű tepsit kenjünk ki olvasztott margarinnal és béleljük ki az egyik réteg réteslappal. Terítsük el benne a tölteléket, majd fedjük le a réteslap maradékával. A tetejét kenjük meg margarinnal és mérsékelt tűzön süssük pirosra. Nagy kockákra vágva, a maradék porcukorral megszórva tálaljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Desszertek- sütik |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2010. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
344 db bejegyzés |
e év: |
840 db bejegyzés |
Összes: |
49256 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1274
- e Hét: 4852
- e Hónap: 24714
- e Év: 200589
|
|
|