Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Currys masni sült cukkínivel
  2010-12-01 06:36:07, szerda
 
 


Currys masni sült cukkínivel

500 g Vita Pasta masni tészta
0,5 dl olívaolaj
50 g vaj
250 g cukkíni
150 g színes paprika
3 szál zöldhagyma
1 db citrom héja
1,5 csomó petrezselyem
1 dl tejszín
ízlés szerint só, őrölt bors, curry, chilipaprika
Tálaláshoz reszelt sajt

Elkészítése:
A citromhéjat (csak a sárga részt) vékony csíkokra vágjuk, és forró vízbe tesszük 2-3 másodpercre, majd leöblítjük. Ezt a műveletet megismételjük, és félretesszük. A zöldségeket megmossuk, szeleteljük. Olajon megpirítjuk a cukkínit, majd hozzáadjuk a paprika csíkokat és a gorombára vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig összepirítjuk. Megszórjuk a gorombára vágott petrezselyemmel, a kimagozott összevágott chilivel és beletesszük a citromhéjat, és curryt. Összeforgatjuk. Ráöntjük a tejszínt és teszünk hozzá a tészta főzőlevéből. Összeforraljuk. Beletesszük a roppanósra főtt leszűrt, de nem lemosott tésztát. Lazán összeforgatjuk és tálaljuk. Tetejére reszelt sajtot szórunk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Fetasajtos tésztasaláta
  2010-12-01 06:32:59, szerda
 
 


Fetasajtos tésztasaláta

Hozzávalók:
250 g Vita Pasta penne tészta
200 g fetasajt
1 dl olívaolaj
1 szál rozmaring
Fél csomag oregánó
150 g lilahagyma
5 szál zöldhagyma
150 g uborka
150 g paradicsom
20 szem fekete olajbogyó
20 szem zöld olajbogyó
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt feketebors
1 db citrom leve
ízlés szerint zöldsaláta

Elkészítése:
A sajtot kis kockára vágjuk és beletesszük a gorombára vágott rozmaringgal, oregánóval elkevert olajba. Kevés borsot darálunk rá, és 1-2 napot pihentetjük.A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az uborkát kettévágjuk magját, kikaparjuk. A paradicsomok héját eltávolítjuk belsejét, kikaparjuk. A lilahagymát kockára vágjuk, és enyhén sózzuk, majd 3 perc után lemossuk.

Összevágjuk az előkészített zöldségeket és a zöldhagymát, majd keverőtálba tesszük a lilahagymával együtt. Ráöntjük a sajtot olajjal együtt. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a citromlevet, belekeverjük a tésztát. A tányérokon elosztjuk az összetépkedett salátát, rátálaljuk a sajtos tésztasalátát, és elősztjuk az olajbogyókat.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Brokkolis tésztasaláta
  2010-12-01 06:29:14, szerda
 
 


Brokkolis tésztasaláta színes orsóval

Hozzávalók:
250 g Vita Pasta színes orsó tészta
200 g brokkoli rózsa
200 g forrázott lehűtött zöldspárga
10 db kis paradicsom
1 dl olívaolaj
1,5 dl tejföl
0,2 dl fehérborecet
1 csomó petrezselyem
fél csomó snidling
40 g magos dijoni mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt feketebors
10 db füstölt fürjtojás olajával együtt
ízlés szerint zöldsaláta

Elkészítése:
A mustárt összekeverjük az olívaolajjal és a fürjtojások olajával. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az ecetet. Hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget és a gorombára vágott petrezselymet. Belekeverjük a tejfölt. Keverőtálba tesszük a brokkoli rózsákat, a darabolt spárgákat, és apró paradicsomokat. Hozzáadjuk a tésztát és összekeverjük az öntettel. Ha szükséges ízesítjük, és a megmosott összetépkedett salátára tálaljuk. A tetejére tesszük a felezett fürjtojásokat.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Zöldfűszeres, szardíniás spage
  2010-12-01 06:21:23, szerda
 
 


Zöldfűszeres, szardíniás spagetti

Hozzávalók:
500 g Vita Pasta spagetti
250 g megtisztított apró szardínia
1 dl olívaolaj
50 g pesto
4-5 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem
2 szál rozmaring
Fél csomag snidling
Fél csomag korianderzöld
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint só
1 db citrom héja
Tálaláshoz: kömény, sajtforgácsok

Elkészítése:
A halakat megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk. A citromhéjat (csak a sárga részt) vékony csíkokra vágjuk, és forró vízbe tesszük 2-3 másodpercre, majd leöblítjük. Ezt a műveletet megismételjük, és félretesszük. A megmosott fűszernövényeket gorombára összevágjuk. Az olaj felén megfuttatjuk a tisztított zúzott fokhagymát, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a zöldfűszereket. Hozzákeverjük a pestót, és a citromhéjat és félretesszük. Az olaj másik felén megpirítjuk a darabolt halakat 1-2 perc alatt, majd hozzáadjuk a fűszeres olajhoz. Lazán összekeverjük, teszünk kevés vizet a tészta főzőlevéből, majd beletesszük a kifőtt, leszűrt de nem lemosott tésztát. Összerázzuk és tálaljuk. Tetejére adhatunk sajtforgácsokat.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Szűzpecsenyecsíkok
  2010-12-01 06:18:11, szerda
 
 


Szűzpecsenyecsíkok aszalt paradicsommal, orsó tésztával

Hozzávalók:
500 g Vita Pasta orsó tészta
500 g szűzpecsenye
5 szál zöldhagyma
75 g parajlevél
75 g aszalt paradicsom
200 g paradicsom
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
25 g kapribogyó
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt feketebors
4 szál kakukkfű

Elkészítése:
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A húst megtisztítjuk, lemossuk és leszárítjuk. Vékony csíkokra vágjuk. Az olaj felén, erős lángon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A paradicsomokat lobogó forró vízbe tesszük 8-10 másodpercre, majd kivesszük, és egyből hidegvízbe lehűtjük. Így a bőre könnyen eltávolítható. Ha megtisztítottuk, kettévágjuk, és a magjait kikaparjuk, majd daraboljuk. Az olaj másik felén megfuttatjuk a szeletelt zöldhagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát és a lelevelezett kakukkfüvet, és a durvára összevágott kapribogyót. Összeforgatjuk. Hozzáadjuk a parajleveleket, (ha erősek, a levelek forrázzuk le.) Sózzuk, borsozzuk. Amikor a paraj összeesett belekeverjük az összevágott aszalt paradicsomot és a friss paradicsomot. Amikor rotyog, hozzáöntjük a félretett húscsíkokat, teszünk hozzá a tészta főzőlevéből, és összeforraljuk. Összekeverjük a kifőtt, de nem lemosott tésztával, ha szükséges fűszerezzük és tálaljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Hortobágyi húsos palacsinta
  2010-12-01 06:14:11, szerda
 
 


Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:
2 db tojás
15 dkg liszt
1 dl tej
1 dl szódavíz
1 csipet só
1 dl olaj a sütéshez
1/2 kg csirkemell
1 fej vöröshagyma
3 dl tejföl
2 dl tejszín
kevés olaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint pirospaprika

Elkészítése:
Első lépésként elkészítjük a palacsintatésztát. A tojásokat jól elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sót, és palacsinta sűrűségű tésztát keverünk. A palacsintasütőbe egy kiskanál étolajat csöpögtetünk, ráöntünk egy közepes merőkanálnyi tésztát, majd mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
A húsból pörköltet főzünk. Az apróra vágott vöröshagymát kis tűzön üvegesre hevítjük, majd a tűzrol levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, és a darált csirkemellet. A pörkölt alapot kevés vízzel felengedjük, és addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Amikor elkészült a pörkölt, a szaftját leszűrjük, a levét újból felforraljuk, a tejföllel behabarjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és alaposan összekeverjük a pörkölttel. A palacsintákat gazdagon megtöltjük a töltelékkel, háromszög alakúra hajtjuk, további tíz percre betesszük a sütőbe. A sütőböl kivéve meglocsoljuk a maradék tejfeles mártással, és forrón tálaljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Mákos guba
  2010-12-01 06:10:45, szerda
 
 


Mákos guba

Hozzávalók:
6 db kifli
5 dl tej
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg darált mák
a tetejére porcukor

Elkészítése:
A kiflit felkarikázzuk és egy tálba tesszük. A tejet a cukorral felforraljuk, beleszórjuk a vaníliás cukrot, és a kiflikarikákra locsoljuk. Megszórjuk a mákkal, és alaposan összekeverjük. Azon melegében tálaljuk. A tetejét porcukorral megszórjuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Diós guba tepsiben sütve
  2010-12-01 06:01:01, szerda
 
 


Diós guba tepsiben sütve

Hozzávalók:
15 db kifli
1,2 l tej
30 dkg dió
ízlés szerint cukor
2 csomag vaniliás cukor
3 db tojás
2 db alma

Elkészítése:
Kis tejbe felfőzzük a darált diót. Maradék tejet felforraljuk, a tojás sárgáját cukorral elkeverjük és beleöntjük a tejbe. A felkarikázott kiflire ráöntjük a diós tejet, majd a cukros tojásos tejet. A fehérjét cukorral habnak felverjük. Az almát feldarabolva megpároljuk, hogy barna legyen. A tepsi aljába diós kifli, majd az alma, aztán újra diós kifli, hab. Betesszük a sütőbe, kb 10-15 perc (amíg megnem barnul a hab) sütjük.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Húsos lasagne, reszelt sajt
  2010-12-01 05:56:58, szerda
 
 


Húsos lasagne, reszelt sajttal

Hozzávalók:
1-1,50 kg darált hús
4 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
ízlés szerint bazsalikom
1,5 liter paradicsomszósz
kb. fél liter tej
3-4 ek liszt
kb. 8 dkg vaj
ízlés szerint só
kevés olaj
50 dkg lasagne tészta
Sajt

Elkészítése:
Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig pároljuk, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután pici vizet teszünk alá, és fedő alatt megpároljuk. Amikor már majdnem készen van, felengedjük a másfél liternyi paradicsomszósszal, bazsalikommal ízesítjük, és jól összefőzzük. Közben a vajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet, és addig hevítjük, míg kezd kifehéredni. Felengedjük tejjel, sózzuk és felfőzzük, nem túl sűrű szósszá (besamel). Ha sűrűsödne, tejjel lehet hígítani. Amikor mindkét massza készen van, összekeverjük. Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazunk, erre teszünk ragut, majd jön a tészta, ragu és tészta, a lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. Teszünk rá jócskán sajtot, alufóliával letakarva középmeleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Vargabéles
  2010-12-01 05:52:37, szerda
 
 


Vargabéles

Hozzávalók:
1 csomag réteslap
30 dkg finommetélt
50 dkg félzsíros tehéntúró
4 db tojás
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 dkg mazsola
5 dl tejföl
1 dkg vaníliáscukor
1 db reszelt citromhéja

Elkészítés:
Az áttört túrót keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Adjuk hozzá a kifőzött, leszűrt finommetéltet. A tojások fehérjét verjük kemény habbá és óvatos keverés mellet ezt is adjuk a masszához. Egy magasszélű tepsit kenjünk ki olvasztott margarinnal és béleljük ki az egyik réteg réteslappal. Terítsük el benne a tölteléket, majd fedjük le a réteslap maradékával. A tetejét kenjük meg margarinnal és mérsékelt tűzön süssük pirosra. Nagy kockákra vágva, a maradék porcukorral megszórva tálaljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1274
  • e Hét: 4852
  • e Hónap: 24714
  • e Év: 200589
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.