Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Sült kacsamellfilé kelbimbóval
  2010-12-11 08:42:18, szombat
 
 


Sült kacsamellfilé kelbimbóval töltött burgonyagombóccal ( 4 személyre )

Hozzávalók:

- 4 közepes kacsamellfilé
- 4 kiskanál Worchester szósz
- 4 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors

a körethez:
- 60 dkg burgonya
- 20 dkg liszt
- 14-16 leforrázott kelbimbó
- 2 tojás
- 8 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- só, őrölt bors
Elkészítés:

A kacsamellek bőrét átlósan vagdossuk be a húsig, szórjuk meg sóval, borssal, locsoljuk meg a Worchester-szósszal, és kenjük be zúzott fokhagymával. 1-2 órára tegyük a hűtőbe pácolódni. A körethez a meghámozott krumplit vágjuk nagyobb darabokra, sós vízben főzzük meg, szűrjük le, törjük össze, és hűtsük ki. Tegyük keverőtálba, és a liszttel, a tojásokkal, sóval, borssal gyúrjuk egynemű tésztává. A forró vajban futtassuk meg a petrezselymet, majd a negyedrészében forgassuk meg a kelbimbót. A burgonyatésztát lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk fél centi vastagra, majd vágjuk 8x8 centis kockákra. Egy-egy kelbimbót tegyünk a közepükre, és a sarkainál összefogva nyomjuk össze. Lisztes kézzel gömbölygessük meg, és sós vízben főzzük ki. Amikor megfőttek a gombócok, szűrjük le, és forgassuk meg a petrezselymes vajban. A pácolt kacsamelleket bőrös felükkel lefelé téve, forró serpenyőben pirítsuk meg, majd tegyük tepsibe, és 190 °C-os sütőben süssük meg. Tálaláskor a kelbimbóval töltött burgonyagombócokat és a szeletelt kacsamellet locsoljuk körbe a pecsenyeszafttal.

FORRÁS : 109
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Sült pulyka pikáns zöldségekke
  2010-12-11 08:14:57, szombat
 
 



Sült pulyka pikáns zöldségekkel (4 személyre)

Hozzávalók:

- 4 pulykamellfilé (elősütött mirelit)
- 3 evőkanál olaj
- őrölt bors
- só
- 75 dkg vegyes zöldség
- karfiol
- zöldbab
- sárgarépa
- uborka
- vöröshagyma
- paprika (zöld)
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- negyed kávéskanál mustármag
- 4,5 dkg cukor
- 5 dl borecet
- 2 dkg kukoricakeményítő
- 2 dkg só

A díszítéshez:
- 2 evőkanál bazsalikom (apróra vágott)

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, a zöldbabok végeit levágjuk. A paprikát és az uborkát kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal megszórjuk, és 12 órát állni hagyjuk. A kurkumát, a mustármagot, a gyömbért és a cukrot összekeverjük, majd állandóan kevergetve apránként beleöntjük az ecetet. Ezt a zöldségekhez keverjük, felforraljuk, kislángon 10 percig pároljuk, majd lyukacsos kanállal kiszedjük. A keményítőt 2 evőkanál főzővízzel összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék főzővizet, közepes tűzön felforraljuk, és a zöldségekre öntjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük. A húst az olajban mindkét oldalán pirosra sütjük, sóval, borssal meghintjük, és a zöldségekkel körítve, a bazsalikommal megszórva tálaljuk

Forrás: 109
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Sült pulykacomb fokhagymás
  2010-12-11 07:07:31, szombat
 
 


Sült pulykacomb fokhagymás cukkini fasírttal (6 személyre)

Hozzávalók:

- 80 dkg kifilézett pulyka felsőcomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál zsálya
- 1 kiskanál mustár
- 1 kiskanál méz
- fél dl olaj
- 3 dl zöldségleves
- 1 mokkáskanál keményítő
- só, őrölt bors

a körethez:
- 3 cukkini
- 3 zsemle
- 3 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- zsemlemorzsa
- 2 dl olívaolaj
- só

Elkészítés:

A pulykacombot vágjuk félbe, majd a húst hosszában vágjuk be a bőréig, és sózzuk, borsozzuk meg. A felszeletelt fokhagymát meg a zsályát tegyük a húsvágatba, és kötözőzsineggel szorosan kötözzük össze. Kenjük meg a mustáros mézzel, és a forró olajban minden oldalukat pirítsuk meg, utána fektessük tepsibe, öntsük rá a sült zsírt meg a zöldséglevest. Takarjuk le alufóliával, és 190 °C-os sütőben pároljuk puhára. Vegyük le a fóliát, és a pulykacombokat süssük pirosra. A körethez a cukkinikat reszeljük tálba, sózzuk meg, keverjük össze, pár percig hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki a levét. Ezután adjuk hozzá a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a borsot, és a petrezselymet. Ha kell sózzuk meg, és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel formázzunk belőle nagyobb fasírtokat, és a forró olajban süssük pirosra. A visszamaradt szaftot forraljuk fel, a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be, és húzzuk le a tűzről. Tálaláskor a félbevágott cukkinifasírtokat és a pulykacombszeleteket locsoljuk körbe a szaftjával.

Forrás: 109
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 581
  • e Hét: 14949
  • e Hónap: 28698
  • e Év: 233399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.