Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Karácsonyi angyalka disz
  2010-12-15 23:39:23, szerda
 
  Karácsonyi angyalka

...... ........... ...........


Elkészítés:
8 tojásfehérjéből
1 tk. citromlével,
20 dkg kristálycukorral kemény habot verve, fakanállal belekeverünk
20 dkg porcukrot. Nyomózsákba töltve, sütőlapra köröket, angyalkákat formázunk 2 rétegben.
Az angyalkákhoz először harangformát, majd kerek fejet készítünk. Ezt megismételjük, majd egy cseppforma szárnyat, és egy behajlított kart készítünk. A maradék habot ételfestékkel színezve, tetszőlegesen díszítjük a formákat. Kb. 100 C-ra előfűtött sütőben csak szárítjuk. Cérnával vagy színes masnival akaszthatjuk a fenyőfára
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Még kettő Angyalka
  2010-12-15 23:36:12, szerda
 
  A Megbocsátás Angyala:



Engedd el a nehezteléseket, ítéleteket és félelmeket, csökkentsd annak mértékét, hogy sértettségben és haragban maradj.
Fogadd el az életed és tekintsd az értékesnek, ne kívánj tovább szenvedni mások cselekedetei miatt.
Mostantól nem engeded, hogy ezek az erők elnyomják életedet és fényedet. A megbocsátás önmagadnál kezdődik, csak kérd és megbocsáttatik neked, és hívd elő azt az erényed amely által megbocsáthatsz másoknak.
Így szabadulsz meg régi béklyóidból függőségeidből.
Mondd: Megbocsátom neked amit tettél velem és megbocsátom magamnak amit magammal tettem



Az ajándékozás angyala:


Odaadásodat, örömökre való készségedet erősíti meg ez az angyal.
Fogadd el - mégpedig kritika nélkül - az ajándékokat amiket az élettől kapsz, azt, ami be van csomagolva, és ami csak úgy érkezik hozzád.
Tudd, hogy minden ajándékot megérdemeltél, mindnek mélyebb, bölcsebb üzenete van. Így van ez még akkor is, ha elsőre nem tetszik amit kaptál.
Köszönd meg az angyalnak, hogy megtanít őszintén elfogadni, és szívből adni.
Életünk ajándéka, hogy meg nyílhatunk a feltételnélküli szeretetnek, teret adunk a gyönyörű szívbéli találkozásoknak, és részesülünk a csodából ami lelkünket köti a végtelenhez, mert adni csak az tud, aki képes felfogni és elfogadni az élet összes ajándékát
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Még több angyal
  2010-12-15 23:13:38, szerda
 
  Kommunikáció angyala:



Létfontosságú, az a szándék, hogy megoszd gondolataidat és érzéseidet, tapasztalataidat.
Már önmagában is jelentős kapcsolatot teremt önmagaddal, másokkal és egész környezeteddel. Szépítsd meg az életed önkifejezéssel.
Ne feledd, kommunikálni nem csak szavakkal lehet, hanem öleléssel, gesztusokkal, apró ajándékokkal, figyelmességekkel is. Ahányszor kifejezed szeretetedet, annyiszor küld rád áldást a kommunikáció angyala. Mutasd hát ki tettekkel, ölelésekkel, szavakkal, gesztusokkal, hogy ki vagy, és hogy a világnak hasznára vagy.
A kommunikáció angyala segíti az életedbe érkező spirtuális történések megértését, hiszen ő maga is kommunikál veled, ha ki tudod nyitni szívedet a megértés előtt. Ha erre van szükséged, hívd ezt az angyalt


Az áldás angyala:



Ismerd el milyen áldott az életed. Az angyal megmutatja a benned lévő gyógyító erőt és megújuló képességet, a szívedbe áramlik és a kezeiden keresztül áramoltathatod.
Minden ami történik veled, szükségszerű és áldás kíséri. A hálaadás képességének birtokában vagy. Köszönd meg mindazt, amit kaptál.
Érintsd meg az életet. Az élet egy lehetőségekkel teli alkotó folyamat, hozd bele az égi áldást ami mindig a rendelkezésedre áll és gyógyítsd be vele lelki tested minden sebét és repedéseit.
Mondd azt: - Az áldás átáramlik rajtam és megáld mindent amit ma lényemmel megérintek. Köszönöm!


A játék angyala:



Maximálisan használd ki minden pajkosságodat.
Ad át magad az élő elevenségnek, a kreativitásnak, az önfeledt játéknak és nyílj meg az élet alkotó oldalának.
Alkoss, cselekedj, szerelmeskedj, egyél, igyál, szaladj, vagyis vesd bele magad mindannak, az élvezetébe, amit gyermekiséged angyala sugall.
Örülj úgy az ajándéknak,- bármi is az! - mintha az maga volna a csoda. Nevess, nevess és nevess!
Az élet nem olyan komoly mint gondolod. Érezd jelenlétét minden megmozdulásodban, és élvezd, amit csinálsz. Mulass jól!


 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
A születés angyala:
  2010-12-15 23:06:06, szerda
 
  A születés angyala:.



A születés egy új ébredés, magad mögött hagytad a régit, ami túl kevés és túl szűk volt. Egy új magasabb szint előtt állsz.
A születés az élet egy megújuló aspektusa, az angyalok melletted állnak, gondolataid és érzéseid határozzák meg további sorsodat, figyelj rájuk és várd örömmel életed új szakaszát. A születés lélegzetvétel, a születés; repülés az angyalokkal egy új ismeretlenbe.
Lélegezz hát, és tárd ki karjaidat, hogy befogadhasd az újat. Új élet, új gondolatok, és új formák kapnak utat, az elmozduláshoz, ami az egyik dimenzióból a másikba vezet.
Mondd: Hálát adok az életemért!
 
 
0 komment , kategória:  Szülinapomra kaptam  
Advent = megérkezés
  2010-12-15 22:37:13, szerda
 
  Adventi jelentőségek

Angyalok nélkül elképzelhetetlen az ünnepi készülődés és a karácsony. Angyalok ülnek a karácsonyi asztal körül, és a fenyőfát is díszithetik apró angyalok.
A latin eredetű szó (adventus) megérkezést jelent.
Angyalok nélkül elképzelhetetlen az ünnepi készülődés és a karácsony. Angyalok ülnek a karácsonyi asztal körül, és a fenyőfát is díszithetik apró angyalok.
A latin eredetű szó (adventus) megérkezést jelent. A jézus születésére való várakozás, a felkészülés, a reménykedés időszaka. András napjához legközelebb eső vasárnap és december 25-e közötti négy hetes ˝szent idő˝ a karácsonyra való lelki felkészülés ideje. Advent első vasárnapja legkorábban november 27-én, legkésőbb december 3-án lehet.
A régi időkben éjfélkor harangszó hirdette advent, valamint az egyházi év kezdetét. Eredete az 5-6. századra nyúlik vissza, ebben az időben az emberek szigorú böjtöt tartottak. Napfelkelte előtt hajnali miséket tartottak, amelyeket ˝angyali misének˝, ˝aranyos misének˝ is neveztek. 1611-ben a nagyszombati zsinat advent első vasárnapjától vízkeresztig megtiltotta az esküvőket, zajos mulatságokat. Egyes elméletek szerint Advent négy hete a Krisztus eljövetele elötti négyezer éves sötétséget szimbolizálja. Ennek az elméletnek nincs igazolása a liturgiában
Az adventi koszorú hagyományának első nyomait a néprajzkutatók északon, a Keleti-tenger partvidékén és szigetvilágában találták meg. Fűzfavesszőből koszorút fontak és örökzöldet csavartak köré. Ez a szokás később Európa más vidékein is meghonosodott.
A valódi adventi koszorú készitése a 19. században jött divatba. Egy hamburgi lelkész otthonába egy hatalmas fenyőkoszorút erősített a mennyezetre, melyen 24 gyertya volt, minden adventi napra egy-egy. Később az egyszerűség kedvéért csak négy gyertyát helyeztek el a koszorún. Minden adventi vasárnapon eggyel több gyertyát gyújtottak meg. A gyertyákat vörös és aranyszalagokkal díszitették, az élet és fény jelképével.
Az advent az ünnepekre való ráhangolódás, a készülődés ideje.
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Zöld karácsonyfa is lesz a ...
  2010-12-15 20:31:54, szerda
 
  Zöld karácsonyfa is lesz a Nyugati téren

Budapest első "zöld" karácsonyfáját a Nyugati téren állították fel, az égőket bringaerőmű izzítja, a díszeket mozgássérültek készítették.
A karácsonyfát az Ember a Városban Alapítvány kezdeményezésére állították, a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja, a Magyar Kerékpárosklub és a Városfigyelő.hu online magazin támogatásával.
A vasárnapig álló karácsonyfa üzenete, hogy a fővárosi lakói ne csak állapotként, hanem életformaként tekintsenek a városi életre, ismerjék meg, hogy mit és hol tudnak tenni egy élhetőbb környezet megvalósításáért.
 
 
1 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Megérkezett az ország karácson
  2010-12-15 20:29:39, szerda
 
  Megérkezett az ország karácsonyfája a Kossuth térre
2010. december 15. 14:23 TV híradó

Daru emeli fel az ország karácsonyfáját Erdőhorvátiban, amit az árvízkárosult község és árvízkárosult megye hálája jeléül adományoz és december 15-én a Parlament előtti Kossuth téren állítanak majd fel.




A közel kéttonás fát Esrőhorváti ajánlotta fel a borsodi árvízkárosultak nevében.
Az orszák fenyőfája szerdán érkezett a fővárosba, a tűzoltóság szakemberei segítségével állítják fel a Kossuth téren, és Vízkereszt napjáig láthatják feldíszítve a budapesti belvárosban sétálók.A 15 méter magas és 1,8 tonna súlyú jegenyefenyő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Erdőhorváti község adománya.
Mint azt Jósvai Józsefné, a fa "nevelője" elmondta: a fenyő 35 éve növekedett a Nagy-Tolcsva-patak partján, a férje 1975-ben vitte oda és ültette el az akkor még 20-30 centiméteres csemetét. Mivel a gyökerét alámosta a víz, szavai szerint szükségessé vált, hogy kivágják, és úgy gondolták, hogy az országnak ajándékozzák a szép, egészséges fenyőfát
Erdőhorvátit idén öt árvíz sújtotta. A településen három patak is kiöntött májusban. A partokon lévő fák közül többnek meglazult, átázott a gyökere, szükségessé vált az eltávolításuk a polgármester szerint is.
A nagy fenyő a szél idején már úgy mozgott, hogy a környéken lévő házak lakói is aggódtak miatta. Így jött az ötlet: ha már ki kell vágni, felajánlják köszönetképpen, hiszen az árvíz idején és utána is segítette az ország a bajba jutottakat. Kovács János megyei főjegyző közlése szerint a kezdeményező erdőhorváti polgármesterhez csatlakozott a Borsod megyei közgyűlés is, így a fenyőfa valamennyi Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvíz sújtotta település felajánlása lett: ily módon hálálják meg az országnak a karitatív adományokat, az összefogást

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Páris Fenyőfája
  2010-12-15 20:16:44, szerda
 
  Már áll a karácsonyfa a híres Galeries Lafayette áruházban és a Notre Dame előtt is.

...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Ország fenyőfája
  2010-12-15 20:13:04, szerda
 
  Fenyőfa elhelyezése a Parlament előtt





...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Havasok a háttérben
  2010-12-15 16:04:52, szerda
 
  Havasok a háttérben



 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1206
  • e Hét: 3387
  • e Hónap: 36541
  • e Év: 270288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.