|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2010-12-17 22:08:47, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
Gesztenye
Jó éles kés
Víz
Elkészítés:
Mosd meg a gesztenyét,aztán éles késsel metszd be a héjak egyik oldalát. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és fedő alatt főzd 25 percig.
Ne a legjobb lábasod használd, mivel a héj megfesti az oldalát.
A majdnem puhára főtt gesztenyét merítsd egy pillanatra hideg vízbe,majd még melegen hántsd le róla a külső, kemény héját.
Utána tepsiben szétterítve nagy lángon süsd kb. 10 percig.Előmelegített sütőbe rakd különben rászárad a belső héj!
Akkor vedd ki a sütőből, mikor már illatozik de ne süsd túl, mert kiszárad és rágós lesz.
Tanácsok:
Vigyázz! Ne vásárólj fakó zörgő héjjú gesztenyét! |
|
|
0 komment
, kategória: karácsony |
|
|
|
|
|
2010-12-17 20:28:56, péntek
|
|
|
ÁRVÁCSKA (botocs)
A rózsaszín tésztához: 2 tojás, 1/2 sütőpor, 1 puncs pudingpor, 3 evőkanál cukor
A sárga tésztához: 2 tojás, 1/2 sütőpor, 1 vanília pudingpor, 3 evőkanál cukor
A barna tésztához: 5 tojás, 1 sütőpor, 2 csokoládé pudingpor, 4 evőkanál cukor
A krémhez: 30 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 4 dl tej, 1 vanília pudingpor, kakaópor
A tésztákat külön készítem el. A tojások fehérjét felverem, belekeverem a sárgájával kikevert cukrot, a pudingport és a sütőport.
A sárga és a rózsaszín tésztákat kivajazott, kilisztezett őzgerinc formában sütöm meg, a barna tésztát nagyméretű tepsiben. Ha kisült a barna lap, feltekerem, mint a piskótatekercset. A sárga és a rózsaszín rudakat összefordítom, beleteszem a szétnyitott barna tésztába és újra feltekerem, hogy együtt hűljenek ki. Közben elkészítem a krémet. A tejben sűrűre főzöm a pudingport. Amíg hűl, a margarint porcukorral, vaníliáscukorral, majd a kihűlt pudinggal habosra keverem. A krém háromnegyed részét fehéren hagyom, egynegyedéhez kevés kakaóport keverek. A tésztát úgy állítom össze, hogy a barna lapot kiterítem, rákenem a fehér krémet. A színes rudakat hosszában kettévágom, és leteszek a fehér krémre egy rózsaszín és egy sárga darabot egymás mellé. Rákenem a kakaós krémet. Ellentétes színű darabot rakok a tetejére és feltekerem. Konyharuhával összefogom, hűtőben dermesztem. Tálaláskor kibontom és szeletelem. |
|
|
0 komment
, kategória: karácsony |
|
|
|
|
|
2010-12-17 20:24:51, péntek
|
|
|
SÜTÉS NÉLKÜLI ALMATORTA
1 kg alma, babapiskóták, 2 vaníliás puding, 5 dl víz, cukor, citromlé
A lereszelt almákat aláontjuk és puhára pároljuk. A pudingokat elkeverjuk vízben és almára ontjuk. Surusodésig fozzuk. Megédesítjuk cukorral és citromlével lecsepegtetjuk. Jól elkeverjuk és rétegenként ráontjuk a piskótára. Betesszuk a hutobe megszilárdulni. A tortát diszíthetjuk tejszínhabbal és reszelt csokival. |
|
|
0 komment
, kategória: karácsony |
|
|
|
|
|
2010-12-17 20:22:31, péntek
|
|
|
Diós kosárka
28 dkg liszt, 20 dkg margarin,8 dkg porcukor , 2 tojássárgája , 1 cs. vaníliás cukor.
Ezekből készítsünk linzertésztát, mellyel vékonyan béleljük ki a kosárkákat. Aljukra rumos meggyet vagy egy kiskanál lekvárt tegyünk.
TÖLTELÉK:
4 tojásfehérjével felverünk 20 dkg porcukrot, hozzáadunk 1/4 citrom levét, 20 dkg darált diót. A tölteléket a kosárkákba adagoljuk, halványra sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: karácsony |
|
|
|
|
|
2010-12-17 20:11:16, péntek
|
|
|
Mézes zserbó
Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
10 dkg margarin
16 dkg cukor
2 egész tojás
5 ek olvasztott méz
késhegynyi szódabikarbóna.
A töltelékhez:
1 liter tej
gríz
ízlés szerint cukor
15-20 dkg margarin
baracklekvár.
Elkészítése: A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és 4 lapot sütünk belőle. A tejjel elég édesen, cukrosan tejbegrízt főzünk nem túl sűrűre. Még langyosan beledaraboljuk a margarint. Jól összekeverjük, és kettéosztjuk. Az egyik felét az alsó tésztalapra kenjük, rátesszük a második lapot, arra baracklekvár kerül. A következő lapra kerül a gríz második fele, és azt lefedjük a negyedik lappal.
A tetejét porcukorral hintjük meg, de csokimázzal is bevonhatjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: karácsony |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2010. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
67 db bejegyzés |
e év: |
698 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 567
- e Hét: 2242
- e Hónap: 3234
- e Év: 34963
|
|
|