Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Kiléptetné az eurózónából a pr
  2010-12-20 21:28:24, hétfő
 
  Kiléptetné az eurózónából a problémás országokat a Pimco


2010. 12. 20. 14:43|Utolsó módosítás: 2010. 12. 20. 15:10
Ideiglenesen el kellene hagynia az euróövezetet Görögországnak, Írországnak és Portugáliának, ha nem tudják kezelni az adósságválságot - javasolja a Pimco, a világ legnagyobb kötvényalap-kezelője.




Andrew Bosomworth, a Pimco portfólió-kezelői üzletágának vezetője szerint az euró rögzített árfolyamrendszere megbéklyózza a három országot, a nemzeti valutával viszont árfolyamelőnyre tennének szert, amelynek hatására fellendülhet az export és beindulhat a növekedés.

A gazdasági növekedés révén aztán csökkenthető lenne a hatalmas adósságteher, a válság enyhülése és a piaci bizalom helyreállása után pedig mindhárom ország visszatérhetne a valutaunióba - mondta a kötvénypiaci óriáscég üzletágvezetője a Die Welt című német lap hétfői számában megjelent interjúban.

Súlyos gondokkal küzd másik három euróövezeti tag, Spanyolország, Olaszország és Belgium is, "de ezek az országok jó eséllyel az euróövezeten belül is meg tudják oldani a problémáikat" - mondta Andrew Bosomworth. Ugyanakkor külső támogatás nélkül ők sem jutnak könnyen egyről a kettőre, az eurókötvényt, a közös európai állampapírt ezért "előbb-utóbb be kell vezetni" - tette hozzá a közel ezermilliárd dollár értékű kötvényt kezelő társaság szakértője.


Szerző: MTI Eco

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/kileptetne-az-eurozonabol-a-problemas- orszagokat-a-pimco-336526
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Történelmi csúcson a svájci fr
  2010-12-20 21:12:24, hétfő
 
  Történelmi csúcson a svájci frank


A svájci frank történelmi csúcsra emelkedett az euróval szemben hétfőn, és a szakértők szerint a frank tovább drágulhat az euróövezeti adóssággondokkal kapcsolatos aggodalmakra.
Eközben az euró bő kétheti mélyponton állt délután a dollárral, és rekordmélységben az ausztrál dollárral szemben is. A kereskedőket továbbra is elsősorban a Moody's nemzetközi hitelminősítőnek az a múlt heti döntése befolyásolta, hogy egyszerre öt fokozattal rontotta Írország hitelbesorolását. Röviddel 17 óra után az euró 1,2638 svájci frankra gyengült. A svájci frank még soha nem volt ilyen erős azóta, hogy 1999-ben bevezették az eurót.

Ugyanekkor az euró december eleje óta legalacsonyabb szinten, 1,3107 dolláron állt. Eközben rekordalacsonyra csökkent az euró árfolyama az ausztrál dollárhoz képest, egy euró 1,3208 ausztrál dollárt ért.

A svájci frank 218,71 forintra drágult hétfőn késő délutánra, miután reggel még 213,62 forintot ért. A svájci frank szeptemberben 225 forint körüli csúcson állt.

Forrás: MTI

http://www.hirextra.hu/2010/12/20/tortenelmi-csucson-a-svajci-frank/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kommunizmus álarc nélkül
  2010-12-20 21:08:29, hétfő
 
  Dr. Joseph Goebbels: A kommunizmus álarc nélkül


2010. 12. 16. csütörtök. - 21:56


Dr. Joseph Goebbels írását azért tesszük közzé, mivel manapság is gyakran hallani azokat a hangokat, miszerint a nemzetiszocializmus és a bolsevizmus tulajdonképpen egy tőről fakadnak. Valójában a bolsevizmus a liberalizmussal mutat rokonságot, Goebbels pedig zseniálisan szedi ízekre a kommunizmust, és fedi fel valódi arcát, melyet akkoriban még nem mindenki ismert.

AZ 1935.-IKI BIRODALMI PÁRTNAPON, NÜRNBERGBEN

Ez év augusztusának elején az egyik legmértékadóbb angol hírlap vezércikket közölt ,,2 diktatúra" cím alatt. A vezércikkben a szerző naiv és a tényleges helyzetre való tekintettel sikertelen kísérletet tett arra, hogy bebizonyítsa az orosz bolsevizmus és a nemzeti szocializmus közötti szembeötlő hasonlatosságokat. A nemzetközi vitázóknál nem csekély feltűnést keltett ez a vezércikk, újólag bizonyítva azt a tényt, hogy a nyugateurópai intelligencia jelentős része még ma is megdöbbentő értetlenséggel áll a kommunizmus élet- és néprontó tüneményével szemben, dacára az immár 18 éve tartó rettentő és véres gyakorlati tapasztalatnak, melyet Oroszországban látunk.

A cikk írója megállapíthatónak vélte, hogy a bolsevizmus és a nemzeti szocializmus egymással ellentétes emblémája ma ,,olyan kormányformát jelképeznek, amely lényegi felépítésében egymáshoz hasonló, alappilléreit képező törvényeiben pedig ugyanaz. Ez a hasonlóság növekvőben van." A továbbiakban még ezeket mondja: ,,Mindkét országban egyformán cenzúrázzák a művészetet, az irodalmat és természetesen a sajtót. Ugyanaz a háború folyik az intelligencia ellen, támadások a vallás ellen, a fegyveres erő tüntető mutogatása a Vörös-téren, vagy a tempelhofi mezön ugyanaz." Mesterkélt csodálkozással állapítja meg a cikk, ,,azt az ijesztő és elidegenítő jelenséget, amely lehetővé tette, hogy két egymástól annyira különböző nemzet ily kétségbeejtően hasonló formájába a felépítésnek beiskolázódhatott és bekényszeríthetődött."

Világosan látható: ahány szó, annyi badarság. A névtelen szerző még azt a fáradságot sem vette magának, hogy akár a bolsevizmus, akár a nemzeti szocializmus leglényegesebb alapvető elveit tanulmányozza. Megmarad a külsőségeknél, sőt még a tulajdonképpeni külképet sem bírja azzal a klasszikus zsurnalisztikai objektivitással megfesteni, melyet a komoly világsajtó olyan gyakran és szívesen emleget magáénak. Részvétteljes vállvonogatással térhetnénk napirendre az ilyen utatvesztett elmefuttatások felett, ha mindkét, e vita tárgyát képező probléma nem a leglényegesebb és Európa jövőjére minden körülmények között legfontosabb politikai jelenség formáit képezné, avagy ha az ilyen, a lényeg felett átsikló értékmérés egyedülálló lenne és nem egy nagy s főleg befolyásos része a nyugateurópai intelligenciának vallaná ezt a nézetet.

Ezért vállaltam azt, hogy itt a bolsevizmust ős elemeiben, álarc nélkül mutassam meg a német és európai nyilvánosságnak. Annál is inkább nehéz ez a feladat, mivel a rafináltan és nem eredménytelenül dolgozó propaganda intézményei a Kommunista Internacionálénak, a bolsevizmusnak teljesen hamis és tekintettel a feszültségekre, igen veszedelmes képét próbálják elhitetni a világnyilvánossággal Oroszország határain kívül. Ha ehhez azt a mély gyűlöletet is hozzávesszük, mellyel széles rétegei a világliberalizmusnak a nemzeti szocializmus és annak németországi konstruktív munkája iránt viseltetnek úgy érthetővé válik, hogy az előbbihez hasonló tévítéletek egyáltalán lehetségesek. A lényeg felett siklanak el; mert míg a nemzetközi kommunizmus minden faji és nemzeti adottságot, melyet a természet adott, eltörölni igyekszik, míg a tulajdonban látja eredeti okát a kapitalista világgazdaság bukásának s ennek következtében ravasz és nagyvonalú, brutális tulajdonfosztó akcióit szisztematikusan keresztülviszi, míg az egyén értékét tagadja és azt üres, életidegen tömegideállal igyekszik helyettesíteni, míg az ember s a népek ideális, magasra szárnyaló törekvéseit tompa és sivár materiális elvekkel igyekszik megszüntetni és megölni, a nemzeti szocializmus a tulajdonban, egyéniségben nemzetben, fajban és idealizmusban találja meg azokat az erőkel, amelyek az emberi kultúrát hordozzák és alapvetően befolyásolják.

A bolsevizmus tudatosan forradalmasítani akarja a népeket. Nemzetközi támadószellemű irányzat. Ellenben a nemzeti szocializmus csak Németországé és úgy is mint elgondolás, úgy is mint gyakorlat, nem kiviteli árú. A bolsevizmus tagadja a vallást úgy is mint elvet, úgy is mint alapvető elgondolást. A vallásban a ,,nép ópiumát látja". A nemzeti szocializmus ellenben a hittel, az istenhivő és transcendentális idealizmussal szemben, mely a nép faji lelkének természetadta módon megfelel, nemcsak toleráns, hanem tettel küzd érte. Míg a nemzeti szocializmus az európai kultúra új formáját igyekszik bevezetni, addig a bolsevizmus a zsidóktól vezetett nemzetközi ember söpredékének hadüzenete maga a kultúra ellen. Nemcsak polgárellenes, hanem kultúraellenes is.

Végkövetkeztetésében a bolsevizmus a nyugat minden gazdasági, szociális, állami, kultúrális és civilizációs vívmányának megsemmisülését jelenti, egy gyökér nélküli nomád nemzetközi összeesküvő csoport javára, amely a zsidóságban találta meg képviseletét. Ez a nagyvonalú kísérlet, amely azt célozza, hogy a kultúrvilágot sarkaiból kiemelje, annál is inkább veszedelmes, mivel a Kommunista Internacionálé mesteri kendőző művészettel már régebben megnyerte éppen annak az európai intelligenciának jelentős részét védőjéül és úttörőjéül; amelynek lelki és szellemi megsemmisítése a bolsevista világforradalom első célja.

A bolsevizmus, amely magában véve hadüzenet a szellem ellen, szereti magát a szellem előharcosának mutatni. Ahol a körülmények úgy kívánják, úgy jelenik meg, mint a báránybőrbe bujtatott farkas. A hamis álarc mögött, melyet az idő és alkalom szerint változtat, a világrombolás ördögfintora vigyorog. Ahol a bolsevizmus teóriája a gyakorlatba ment át, a munkás és paraszt beígért paradicsomából borzalmas sivatag lett, mely az életet elsenyvesztette és megfojtotta.

Ha valamelyik tanra illik az a mondás hogy különbség van az elgondolás és gyakorlat között, úgy a bolsevizmus tana az. Az ő elgondolása tarka és csillogó, minden színben pompázó. Magában hordja a veszedelmes kísértés mérgét. A gyakorlat azonban félelmetes és borzalmas, útját az áldozatok milliói szegélyezik, mindazok, akik tiszteletére, golyótól, kötéltől, bárdtól vagy éhségtől haltak meg. A bolsevizmus elgondolása a ,,parasztnak és a munkásnak" határokhoz nem kötött ,,hazát" ígért, ,,osztálykülönbség nélküli társadalmat", melyet az állam véd a kiuzsorázás ellen, olyan gazdasági elvet, mely szerint ,,minden mindenkié" s ennek következtében az ,,igazi és általános világbékét".

Munkások milliói dolgoznak olyan éhbérért, amely Nyugateurópában elképzelhetetlen, megkínzott és sokat szenvedő parasztcsaládok, akiktől elvették földjüket és azt ostoba és minden kezdeményezést megbénító kollektív gazdálkodássál végleg tönkretették. Az éhségveszedelem, mely minden évben milliónyi emberáldozatot követel egy olyan országban, amely terjedelménél fogva egész Európa éléskamrája lehetne, a hadsereg fölszerelése, amely a vezető bolsevikiek állítása szerint a legvéresebb világforradalom keresztülvitelét szolgálja, a brutális és könyörtelen őrülettől kormányzott uralma egy kis, javarészt zsidó kisebbségből álló terrorista csoportnak, amely az állami- és pártszervezetet a kezében tartja; mindez mást mond, olyat, amit a világ hosszabb ideig nem hagyhat füle mellett elsuhanni, hiszen ebben egy százhatvan milliós nép megnevezhetetlen szenvedése, leírhatatlan fájdalma és kínja cseng vissza.

Az a tény, hogy a bolsevizmus céljai érdekében olyan propagandisztikus eszközöket használ, melyeken csak a hozzáértő tud átlátni, amelyekkel szemben azonban a polgári világ majdnem naiv sejtelemnélküliséggel áll, az, amely ezt a borzalmak internacionáléját a többi állam és nép részére oly veszedelmessé teszi. Ennek a propagandának alapelve, hogy a cél szentesíti az eszközt, hogy a hazugság, rágalom, egyéni- és tömegterror, rablás, gyújtogatás, streik, lázadás, kémkedés, a katonaság destruálása mind szolgálatába állíthatók, mert egyes egyedül a népek forradalmasítása a szem előtt tartandó cél. A tömegbefolyásolásnak ezen különösen veszedelmes formája semmi és senki előtt nem hátrál vissza. Csak az bír vele, aki titkos hajtóerőit ismeri és alkalmas ellenerőket tud vele szembeállítani. Ez a propaganda mesterien játszik minden hangszeren. Átszellemültnek adja magát ott, ahol a szellem uralkodik, polgári a polgárnál, proletár a proletárnál, szelíd a szelídnél és véres, ahol véres ellenállásukat kell legyőznie.

A kominternben foglalta össze a bolsevizmus ezt a nemzetközi propagandatevékenységet.

Ez a világromboló gépezet néhány héttel ezelőtt egész Európa szeme előtt fejtette ki haditervét, mellyel népek és államok megsemmisítését célozza nyilvánosan taktikai és stratégiai nézőpontok szerint rendezve anélkül, hogy a polgári társadalom, mellyel az ő kiirtására készült tervet nyíltan és tartózkodás nélkül közölték az elborzadás kiáltásában tört volna ki, anélkül, hogy azonnal összeszedni igyekeznék összes megmaradt erőit a védekezés megszervezésére.

Csak azok az államok, amelyekben a bolsevizmust az új nemzeti elvek legyőzték, emelték fel óvó szavukat. Ezt az óvást is megmosolyogta a megsemmisítéssel megfenyegetett polgári társadalom és az óvókat kísértetlátóknak nevezte.

Amidőn Németország a nemzeti szocializmus jegyében megtisztulva és egyesülve, a hasonló csoportok élén felvette a küzdelmet a világ bolsevizálása ellen, tisztában van azzal, hogy ezzel nemzeti célján túl világküldetést tölt be, melynek sikeres végrehajtásától függ a kultúrnépek sorsa. Mi, nemzeti szocialisták, átlátunk a bolsevizmuson, megismerjük minden álruháján és álarcán keresztül. A mi szemünk előtt jelmez nélkül, meztelenül, a maga teljes hazug gyalázatosságában áll. Ismerjük teóriáját, de ismerjük a gyakorlati kivitelét is.

Leplezetlen és minden vonásában pontos képet akarok itt a bolsevizmusról adni, megdönthetetlen és elvitathatatlan tényekkel bizonyítva, abban a reményben, hogy ha még egy szikrája az észnek és világossága a gondolatnak megmaradt a világban, úgy az államok és népek borzalommal eltelve, ennek az akut veszedelemnek leküzdésére összefognak.

Példákat akarok itt idézni, hogy a kommunista propaganda és teória eszközeit és gyakorlatát Oroszországban és Oroszországon kívül megismertessem, olyan példákat, melyek jellemzők, de amelyekhez még ezer mást hozzátehetnék, melyek mind a maguk egészében leleplezik borzalmas arcát ennek a világbetegségnek.

Egyes gyilkosság, túszgyilkosság és tömeggyilkosság azok az eszközök, amelyeket a bolsevizmus előszeretettel használ, hogy a propagandája elé kerülő akadályokat elhárítsa.

Németországban 300 nemzeti szocialista esett az egyéni kommunista terror áldozatául. 1930. január 14.-én lőtte le a kommunista Höhler Albert a félig nyitott ajtón keresztül Ebstein Sally és Kohn Elsa zsidók segítségével Horst Wesselt lakásában. 1931. augusztus 9.-én Berlinben a Bülow-téren két rendőrkapitányt, Anlauf-ot és Lenck-et hátulról lelőtték. Ez a gyilkosság Neumann Heinz és Kippenberger kommunista vezérek felbujtására történt. Neumannt röviddel ezelőtt Schweizban útlevélkihágás miatt letartóztatták. A német kiadatási kérelemnek a sweizi hatóságok azzal a megokolással, hogy ,,politikai bűntényről van szó" nem adtak helyet.

Ezek csak egyes példái a kommunista egyéni terrornak, melyeket kiegészítenek az elmúlt években elkövetett következő túszgyilkosságok:

1919. április 30.-án a müncheni Luitpold gimnázium udvarán 10 túszt, közöttük egy nőt, lőttek le hátulról a kommunista-terrorista Eglhofer parancsára a zsidó szovjetkiküldött Levien, Leviné-Nissen és Axelrod közreműködésével. A holttesteket a felismerhetetlenségig megcsonkították és kirabolták. A zsidó Kun Béla, akit valóban Kohn Áronnak hívtak, bolsevista uralma alatt Budapesten 1919-ben 20 túszt gyilkoltak meg. Spanyolországban az októberi forradalom alatt, mint azt a kommunista vezér, Garcio, a Komintern 1935. július 31.-iki kongresszusán kifejezetten hangsúlyozta, ,,kommunisták vezetése alatt" Oviedóban 8, Turónban 17 foglyot lőttek le, 38 foglyukat pedig egy kommunista támadás védelmére a Pelayo kaszárnyában a lázadók éle előtt sorakoztattak fel dobtak a sortűz áldozatául.

Félelmes és borzalomkeltővé válik ez a véres lista, ha a kommunista tömeggyilkosságok majdnem hihetetlennek látszó számadatait hozzávesszük. Klasszikus példa a párisi kommün 1871-ben, melyet Marx Károly olyan szenvedélyesen ünnepelt s melyet a mai szovjet, mint példáját a világforradalomnak, dicsér. Az áldozatok száma meg sem határozható. Kun Béla, a zsidó csekatag, hasonló érléke kísérletet vitt véghez 1922. júliusában Krímben, ahol 60-70000 embert lövetett agyon. Ezeket a kivégzéseket legnagyobb részt gépfegyverrel hajtották végre. Az alupkai városi kórházban 272 beteget és sebesültet cipeltek ki hordágyon s mint azt a vöröskereszt hivatalos jelentése Genfben bizonyítja, lőttek agyon a kórház kapuja előtt. A zsidó Kun Béla 133 napig tartó magyarországi rémuralma alatt számtalan embert gyilkoltatott meg, akikből hivatalosan 570 nevet tudtak összeállítani. Tsiangkaicsek, a kínai marsall, 1934. novemberében közölte, hogy a kommunisták Kiangsi tartományban 1,000.000 embert öltek meg és 6,000.000 embert fosztottak ki teljesen.

Mindezen véres és borzalmas események koronája azonban az a tömeggyilkolás, amely Szovjetoroszországban folyik.

A kivégzettek száma maga a szovjet által adott és megbízható forrásokból kiegészített adatuk alapján a szovjet-uralom első 5 évében kereken 1,860.000-re rúg, ebből 6.000 tanító és tanár, 8.800 orvos, 54.000 tiszt, 260.000 katona, 105.000 rendőr, 48.000 csendőr. 12.800 hivatalnok, 355.000 intelektuell, 192.000 munkás és 815.000 paraszt.

Maga a szovjetstatisztikus, Oganovsky, az 1921-22-ben éhhalált halt parasztok számát 5.2 millióra becsüli. Az osztrák bíboros érsek, Innitzer, 1934. júliusi kiáltványában a szovjetben éhenhaltak számát sokmillióra becsülte. A canterburyi hercegérsek az angol felsőházhoz intézett beadványában 1934. július 25.-én az éhhalált halt áldozatok számát ,,inkább 6 mint 3 millióban" jelöli meg.

Az itt megadott képben lefestett irtózatos és borzalmas tömegterror, melynél rettenetesebbet a világtörténelem sem mint háborút, sem mint forradalmat nem produkált, még jóval a valóság alatt marad.

Így fest véres gyakorlati kivitele egy hisztérikus és bűnös politikai őrületnek, amely minden országban és minden népnél ugyanezt megismételné, ha megadnák hozzá a lehetőséget.

Felesleges lenne ezzel szemben arra a fegyelmezettségre és nagylelkűségre hivatkozni, amellyel a nemzeti szocializmus valósította meg forradalmi céljait.

Ez az a ,,kétségbeejtően hasonló formája a felépítésnek", amely az angol cikkírónak, mint egy, a nemzeti szocializmus és bolsevizmus közötti, ,,elidegenítő jelenség" a szemébe ötlik.

De ezek a tények még nem elegendők: forradalmak pénzbe kerülnek; propagandahadjáratok az egész világon sok pénzt emésztenek fel. A bolsevizmus az ehhez szükséges anyagi eszközöket saját metódusa szerint szerzi meg.

Sztalin, mint ismeretes, maga vezette 1907. nyarán azt a bombatámadást, melyet a tifliszi állami bank pénzszállítmánya ellen intéztek s amelynél 30 ember esett áldozatul. Az a 250.000 rubel, melyet akkor raboltak, Leninnek lett rendelkezésre bocsátva forradalmi célokra. 1908. január 17.-én fogták el azt a Wallach-Meer neve zsidót, aki Litwinow néven nemrégen a Népszövetség tanácselnöke volt, mikor a rablott pénzt Párisba szállította.

A németországi kommunista párt maga is rabló csoportokat és robbanószeres betöréseket szervezett. A birodalmi bíróságnál tárgyalt ilyen bűntények száma igen nagy. Kereken 30 egész nagy eset került ítélkezés alá. Ehhez járulnak a különböző gyújtogatások és robbantások, melyeket mindég minden meggondolás és ártatlanokra való tekintet nélkül vittek véghez.

1925. április 16.-án bolsevisták felrobbantották a sofiai katedrálist. 1927. júliusában a kommunisták a bécsi igazságügyi palotát gyújtották fel.

Az 1930. január 22.-iki Lenin-ünnepségek alkalmából Moszkvában a XIV.-ik században épült Somonow-klastromot a levegöbe röpítették.

1933. február 27-28-ra virradó éjszakán lángokba borították a német birodalmi gyűlés palotáját, a fegyveres kommunista lázadás kitörésére való jeladásként.

Streikban, utcai harcokban és fegyveres lázadásukban folytatja a bolsevista forradalom forradalmi előmunkálatát. A módozat minden országban ugyanaz. Hosszú sora forradalmi cselekményeknek, melyet minden oldal felé ki lehet egészíteni, adja ennek beszédes bizonyítékát: a komintern azzal dicsekszik propagandaműveiben, hogy az utóbbi évek majd minden sztrájkját ő szervezte.

A sztrájkok véres folytatása az utcai harc. Az utcai harctól csak egy lépés választ el a fegyveres lázadásig. Lázadások voltak 1917. októberében Oroszországban; 1919. januárjában a Spartakus harcuk Németországban: 1920-ban Hölz Max a Vogtlandban; a vörös ármádia a Ruhr vidéken; 1921-ben Közép-Németországban; 1923. szeptemberében Hamburgban ; 1924. decemberében Revalban; 1926. október 23-án, 1927. február 22-én és március 21-én Sanghaiban; 1927. decemberében Kantonban; 1934. októberében Spanyolországban; 1935. áprilisában Kubában; 1935. májusában a Filippi-szigeteken.

A fő támadást mindig a hadsereg ellen intézi a bolsevista propaganda, mert igen jól tudja, hogy a többség útján nincs lehetősége arra, hogy az uralmat magához ragadja. Csak az erőszak eszközei maradnak tehát rendelkezésre, ezek azonban minden rendezett viszonyú államban a haderő ellenállására találnak. Ezért tűzte ki a bolsevista propaganda céljául a hadsereg szisztematikus destruálását. Célja a hadsereget belülről aláásni s az anarchia elleni ellenálló képességét megsemmisíteni.

Németországban megállapítottuk, hogy a szovjet kémhálózat és a kommunista szervezetek hatalomra jutásunk előtt szoros együttműködést fejtettek ki. A G.P.U. egyik külföldi osztálya országunkban hivatalosan ténykedett. Ez a szervezet volt a tulajdonképpeni megbízója és vezetője a kommunista kémhálózatnak. A kémhálózat célja a katonai titkok elárulásán kívül a rendőrség és a hadsereg destruálása volt. Programul szolgált: a véderő belülről való aláásása fokozott forradalmi felvilágosító propagandával, melyet a német haderő katonái és matrózai között fejtettek ki. A német törvényszékek 1931. júliusától 1932. decemberéig 111 főtárgyalást tartottak hazaárulási perekben, melynél a kommunista párt mint felbujtó szerepelt. Ezenkívül számos nagyarányú ipari kémkedési esettel foglalkoztak a híróságok, melyek ugyancsak a hazaáruló tevékenység bélyegét viselték.

A legkiáltóbb példája annak a belpolitikai romboló propagandatevékenységnek, melyet az úgynevezett ,,szovjetdiplomaták kifejtettek a zsidó szovjet nagykövet Joffe, akinek 1918. november 6.-án Berlint el kellett hagynia, mert a diplomáciai futárszolgálatot arra használta föl, hogy a német haderő részére destruáló propagandaanyagot szállíttasson. Az úgynevezett ,,forradalmi alap" legnagyobb részt arra szolgált, hogy részben fegyvereket vásárolhasson Liebknecht a német kommunisták részére, másrészt hogy propagandaanyagot állítson elő a német haderő forradalmasítására. Egy független birodalmi gyűlési képviselő, a zsidó Dr. Kohn Oszkár 1918. december 26.-án kijelentette, hogy ugyanazon év november 5.-én Joffe-tól német forradalmi célokra 4.000.000 rubelt kapott.

Ez az egész munka bebizonyíthatóan a német birodalom összeomlását s a hadsereg szétbomlását célozta.

Ezen az egyéni terroron, túszgyilkosságon, tömeggyilkosságon, rabláson, gyújtogatáson, sztrájkon, utcai harcokon és fegyveres lázadásokon teleszórt területen, ezen a kémkedés és hadseregbomlasztás útján puhává tett talajon emeli fel a kommunista világpropaganda hazug és torzkép fejét. Olyan idea és mozgalom, amely hatalmát ilyen aljas és rettenetes eszközökkel szerzi meg és kísérli megtartani, hosszabb ideig csak hazugság, rágalom és tettetés útján tarthatja magát. Ezek a tipikus bolsevista propaganda metódusok, melyek a szükséglet szerint változnak különböző hangerősségűre.

Magától értetődik ilyen körülmények között, hogy a komintern szerint a Szovjetunión kívül minden országban csak kizsákmányolás, krízis, katasztrófa és összeomlás uralkodik. Ellenben a Szovjetunióban a szocialista újjáépítés az uralkodó, az ő szisztémájuk az, amely az országot a gazdasági krízistől megszabadítja és a munkanélküliséget megszünteti. A valósághun azonban a Szovjetunióban gazdasági szervezetlenség uralkodik és olyan bomlása a termelésnek, amely szinte leírhatatlan. A ,,munkanélküliség országa" százezrekre és milliókra menő koldusuk, hajléktalan gyermekek hazája, akik a nagy városok utcáit rajokban lepik el, százezrekre rugó üldözöttek és kényszermunkára ítélt száműzöttek gyűjtőhelye.

Míg az egyéb országokban állítólag kapitalisztikus és fasiszta diktatúrák uralkodnak, addig Oroszországban szabadság, és demokratikus nyugalom van. A valóságban azonban az egész ország a zsidó-marxista erőszak uralma alatt nyög, mely minden eszközt felhasznál arra, hogy hatalmon maradhasson. Nemzetiségek állítólagos szabadsága és önrendelkezési joga ténylegesen nem egyéb, mint rabszolgává tétele és kiirtása a nemzetiségeknek. Az igazi értelme a koloniális és félkolonális népek felszabadításának a nemzetközi proletáriátus segítségével nem egyéb, mint véres és kérlelhetetlen szovjetimperializmus.

Magában Németországban is mielőtt álvettük volna a hatalmat, a kommunista párt idő és alkalom szerint könnyelműen váltogatta jelszavait. Először Németország ,,a versailles-i hatalmak félkoloniális áldozata" volt, ,,melyet a Népszövetség két vállra szorítva tart". Amikor a nemzeti szocializmus kezdett a nyilvánosságban tért hódítani, a kommunista párt a ,,szociális és nemzeti felszabadulás" programorját állította fel. Majd egy Berlin-Moszkva proletárszövetséget hangoztattak Versailles és a Népszövetség ellen. Ma Páris és Prágával katonai egyezményt kötnek és gondolkozás nélkül belépnek abba a Népszövetségbe, melyet röviddel ezelőtt ,,rablóbandának" neveztek.

Az úgynevezett szovjetorosz békepolitika világforradalmi tevékenységben, államok közötti konfliktusok lelkiismeretlen előidézésében és fantasztikus arányú támadó háborút célzó fegyverkezésben nyilvánul. Amit a nyugat-európai államokban osztálykülünbségnélküli társadalomnak neveznek, az Szovjetoroszországban magában a legerősebb megkülönböztetés az előjogokkal bíró és jogfosztott osztályok között. A szovjetpropaganda Szovjetoroszországról mint a ,,gyermekparadicsomról, melyé a világ legszerencsésebb fiatalsága" beszél. A valóság azonban az, hogy lerongyolódott gyermekek milliói élnek Oroszországban, hogy gyermekek nehéz munkát végeznek, sőt hogy gyermekeket halálra ítélnek. A bolsevista propaganda ,,a nő kommunizmus általi felszabadítását" hazudja. A valóság azonban a házasság tökéletes felbomlását, a családi élet félelmetes szétbomlását és megszűnését és a női munkás kizsákmányolását, a prostitúció elrettentő növekedését mutatja.

Lehet-e olyan uralomtál, melynek elgondolása és gyakorlati kivitele egymással ily ordító ellentétben van, egyebet mint rágalmat és lelkiismeretlen tettetést várni!?

1933. január 30.-a óta a nemzeti szocializmust vádolják mindazon munkásgyilkosságokkal, melyeket a kommunisták pártjuk megbízásából elkövettek. Újra és újra S.A. lázadásokról hazudoznak és derék német munkásokat sztrájktörőknek nevezgetnek. Amikor Horst Wesselt meggyilkolták, azzal akarták Berlin felháborodott nyilvánosságát lecsendesíteni, hogy ez a gyilkosság kitartottak közötti verekedés következménye volt. Amikor a Norkus nevű hitlerifjút elállatiasodott, durva kommunista bestiák leszúrták, akkor hivatalos lapjuk a ,,Rote Fahne" azt hazudta, hogy Norkust egy náci spicli ölte meg, azért, hogy ezáltal a nemzeti szociálisfa párt anyagot szerezzen a kommunista párt betiltásához. Ugyanezt állították akkor is, amikor Majkovskit és Gatschkét meggyilkolták.

Mikor a nemzeti szocializmus Németországban a kommunista párt üzelmeinek véget vetett, a Kommunista Internacionálé megteremtette a nemzeti szocializmus elleni rémhírpropagandát. A londoni színlelt per arra szolgált, hogy a kommunista pártot a birodalmi gyűlési palota felgyújtásának vádja alá tisztára mossa; szemtelenül és pimaszul úgy állították ezt a bűntényt is oda, mint a nemzeti szocializmus provokációs tervét, melyet én találtam ki s melyet Göring párttagunk vitt volna végbe. Amikor a német nemzeti képviselő Oberfohren meghalt, Németországból Párisba szökött kommunisták egy állítólag Oberfohren által írt és hamisított memorandumot vittek magukkal, amelyben az lett volna bebizonyítva, hogy a birodalmi gyűlést vezető nemzeti szociálisfák gyújtották fel. A halott német-nemzeti párti képviselő persze nem cáfolhatott. Ezelőtti, vezető állású kommunisták legutóbbi vallomásai minden pontban bizonyítják, hogy az egész memorandum hazugság volt és egészben hamisították abból a célból, hogy a nemzeti szocializmust a világ elölt diszkreditálják. Ismert jogászok és újságírók, sőt egy angol lord elég bolondok voltak ennek a durva és pimasz kommunista machinációnak beugrani és nevüket mint bábokét, ennek a londoni színjátéktárgyalásnak odaadni.

Azóta a világkommunizmus szisztematikus és ezerarcú világpropagandát fejt ki Németország ellen, mert felismerte és megtalálta a nemzeti szocializmusban tulajdonképpeni és legveszedelmesebb ellenfelét. Örökké visszatérő anyaga ezen hazug kommunista agitációnak az állítólagos háborús készülődése a német imperializmusnak, a Franciaország elleni revans-szándék vagy Dánia, Hollandia, a Schweiz, a balti államok, Ukrajna stb. annexiója, továbbá Németország keresztes háborúja a Szovjetunió ellen, ellentétek a pártban és kormányban, különösen a párt és a hadsereg között, a tömegek növekvő elégedetlensége, vezető személyek meggyilkolása Németországban, merényletek, küszöbön álló infláció és teljes gazdasági összeomlás, foglyok kínzása és meggyilkolása, vallásüldözés és mindenfajta kultúrbarbárság.

Ezer csatornán fut ez a hazug propaganda keresztül, ezer fajta eszközöket használ, számtalan polgári intellektus áll részben tudatlanul, részben tudatosan szolgálatukban. A kontinens mindenik fővárosában nagy irodákat tart fenn ez a szellemi világfertőzés, melyeket a komintern bőven lát el anyagiakkal, hogy infámis propagandájukat előkészítsék és keresztülvigyék. Állandó nyugtalanság fészkei ezek, sosem fáradnak el ellenségeskedést és összekülönbözést szítani és természetes feszültségeket az elviselhetetlenségig fokozni.

Ez a bolsevista propaganda: ahogy él és lélegzik, ahogy a hazugságot rágalmat és tettetést használja fegyverül, hogy a világot megmérgezze, a népeket egymás ellen uszítsa, hogy nyugtalanságot szítson abban a tudatban, hogy a kommunista ideát csak kétségbeesett idők vezethetik győzelemre.

Amikor a Németországban előforduló vallási vitákat, amelyek a lelki élet szükségletei következtében állnak elő és soha a vallás tagadását nem jelenthetik, jóhiszemű vagy rosszhiszemű kritikusok a bolsevista internacionálé programmatikus istentagadásával hasonlítják össze, néhány példát idézek a kommunizmus elgondolásaiból és gyakorlati kiviteléből:

A Kommunista Internacionálé programjában nyíltan és szabadon megmondják, hogy a ,,vallás ellen szisztematikusan és keményen küzdeni kell". Lenin művének 4.-ik kötetében a következűket mondja: ,,a vallás a nép ópiuma. A vallás a szellemi snapsz egyik fajtája!"

Bucharin az istentagadók második kongresszusán a következőket mondotta: ,,a vallást szuronytszegezve kell meghódítani!" A zsidó Gubelmann, aki Jaroslavski név alatt a ,,küzdő istentagadók szövetségének" a vezetője Szovjetoroszországban, mondotta: ,,kőtelességünk minden vallási világnézetet megsemmisíteni".

- ,,Ha egy bizonyos osztály győzelméért 10 millió embert meggyilkol, mint ahogy ez az utolsó háborúban történt - akkor ennek így kell lenni s ezt így kell csinálni".

,,Az Istentelen", havonta megjelenő folyóirata a küzdő istentelenek szövetségének a következőket írta 1930. november 6.-án ,,fel fogjuk a világ összes templomát gyújtani s az összes fogházakat le fogjuk rombolni."

A vallásoktatás az összes szovjetoroszországi iskolákban meg van tiltva: e helyett tantervszerűen marxista istentagadást tanítanak. 18 éven aluliaknak tilos istentiszteleten és imákon részt venni. Az 1929. április 8.-i törvény minden szellemi és hitközösségi jogot elvett. A papság és családjuk a jogfosztott szovjetpolgárokhoz tartoznak, akiknek munkára, kenyérre és lakásra való joguk automatikusan megszűnt és bármikor száműzhetik.

Így néz ki a teoretikus világnézeti és törvényes alapja a bolsevista istentagadásnak. A gyakorlat ennek teljesen megfelelő 1930-ig a szovjet-uralom alatt 31 püspököt 1600 papot és 7000 szerzetest gyilkoltak meg. A legutolsó 1930-ból való adatok szerint fogházban sínylődik 48 püspök, 3700 pap és 8000 szerzetes és apáca. A 3.-ik internacionálé elleni genfi nemzetközi egyesület 1935. augusztus 6.-án az Oroszországban elfogott, száműzött vagy meggyilkolt papok számát 40.000-ben adja meg. Majd mindenik ortodox templomot és kápolnát szétrombolták vagy bezárták, vagy klubokká, mozivá, terményraktárrá stb. alakították át.

A németországi istentagadó propaganda, mielőtt mi a hatalmat átvettük volna, méltó hasonmása volt az előbb ecsetelt állapotoknak. A szociáldemokrata ,,szabadgondolkozó egyesületnek" 600.000 tagja volt. A kommunista ,,proletár szabadgondolkozó egyesületnek" közel 160.000 tagja volt. A marxista istentagadásnak majdnem kivétel nélkül zsidók voltak a vezetői, többek között Weinert Erich, Abraham Félix, Dr. Levy-Lenz és mások.

Rendszeres gyűléseken, közjegyző jelenlétében, aki az egyházból való kilépési nyilatkozatot 2 márka díjazás ellenében hitelesítette, folyt a küzdelem az istentelenségért. Ennek következtében 1918-1933-ig Németországban az evangélikus egyházból kereken 2 és 1/2 millió lélek lépett ki. Ezen istentagadó egyesületek nemi-programját a következő követelések jellemzik, melyeket annak idején nyilvánosan, gyűléseken és röplapokon közöltek:

A magzatelhajtás elleni törvény megszüntetése, díjtalan magzatelhajtás az állami klinikákon; a prostitúció megszüntetése elleni harc; a polgári kapitalisztikus tévelygések megszüntetése a házasságkötésnél és válásnál, a hivatalos nyilvántartás nem kötelező; a gyermekek társadalom általi felnevelése; a nemi-aberrációk büntetlensége, az úgynevezett nemi bűnösök amnesztiája.

Amint látható: módszeres őrület, amely odavezetne, hogy a népeket és kultúrájukat megsemmisítse és a barbárságot állítsa az államélet alapjául.

Kik vajon eme világmérgezés mozgatói? Ki találta ki ezeket az őrületeket? Ki vitte át ezeket a dolgokat Oroszországban a gyakorlatba és ki tett meg mindent ahhoz, hogy ezeket az elveket más államokban is győzelemre vezesse? Abban a válaszban, amelyet erre a kérdésre adnunk kell, van a tulajdonképpeni titka zsidóellenes állásfoglalásunknak és következetes és megalkuvásnélküli harcunknak a zsidóság ellen; mert a bolsevista internacionálé a valóságban egy zsidó internacionálé.

Zsidók voltak azok, akik a marxizmust kitalálták, zsidók azok, akik ezzel évtizedek óta forradalmasítani próbálják a világot, zsidók állnak ennek még ma is minden országban az élén. Csak faj, nép és térnélküli nomádok agyában születhetett meg ilyen pokol, csak valóságos ördög lelkiismeretlensége vezethette ezt támadásra; mert a bolsevizmus nem egyéb, mint a legdurvább és legalacsonyabb ösztönökre spekuláló materializmus, amely a Nyugat kultúrája elleni harcban az ember legsötétebb ösztöneit használja fel a nemzetközi zsidóság érdekében.

Ennek a politikai és gazdasági őrületnek a teóriáját a Marxnak nevezett zsidó Karl Mordechai, a trieri rabbi ivadéka találta ki. Ennek az elágazása született meg a zsidó Lasalle Ferdinánd agyában, aki a Losslauból származó Chaim Wolfson nevű zsidó fia volt, aki magát először Losslauer-nak, majd Lasel-nak, végül Lasalle-nak nevezte. A párisi kommün munkaügyi minisztere a zsidó Frenkel Leo volt. A zsidó terrorista Karl Cohen, aki 1866. május 7-én az Unter den Linden-en kétszer rálőtt Bismarck-ra, Marx barátja volt.

A szociáldemokrata ,,Vorwärts" szerkesztőségében már a háború elölt 15 zsidó ült, akik később legnagyobb részt kommunista vezérek lettek, közöttük Eisner Kurt, Rudolf Hilferding és Luxemburg Róza. A lengyel zsidó Joggisches Leo és Luxemburg Róza voltak a lelke a háború alatti akciónak, amely a németországi haderő ellen irányult a világforradalom érdekében. A zsidó Haase Hugó, többszöri elnöke a szovjettanácsnak, már 1914. aug. 4-én a háborús hitelek elutasítását követelte. 1918. nov. 10-én alakult meg a 6 népmegbízottból álló tanács, közöttük a zsidó Haase és Landsberg. 1918. december 16-án tartották meg a németországi munkás- és katonatanácsok általános gyűlését, melynek főreferátumát a zsidó Cohen-Reuss és Hilferding tartották. Mint a német hadsereg képviselői a 8-ik hadsereg részéről a zsidó Hodenberg, a 4-ik hadseregföl a zsidó Lewinson, az A-hadosztály részéről a zsidó Marck Siegfried, a B-hadosztály részéről Mózes Náthán, a kiew-i hadsereg részéről Riesenfeld Jakob és a 11-ik hadseregparancsnokság részéről Rosenberg Ottó szerepeltek. 1918. december 31-én volt a kommunisták alakuló pártnapja Berlinben, ahol a párt vezetését Luxemburg Róza zsidónőre bízták. A Spartakus-szövetség 1918. december 29-iki birodalmi gyűlésén mint üdvözlő szónoka a szovjetnek Radek-Sobelsohn Karl szerepelt, míg a programmbeszédet a zsidó Luxemburg Róza tartotta.

Az 1919. április 6-ról 7-re virradó éjszaka, miután a zsidó Eisnert eltették láb alól, Münchenben kikiáltották a tanácsköztársaságot. Vezetői zsidók voltak, Lapdauer, Toller, Lipp, Mühsant Erich és Wadler. 1919. április 14-én egy második tanácsköztársaságot csináltak Münchenben Leviné-Niessen, Levien és Toller zsidókkal az élén. A berlini kommunista sajtót a zsidók, Thalheimer, Meyer, Scholem, Friedländer és mások uralták. A kommunista párt ügyvédjei e zsidók: Litten, Rosenfeld, Joachim, Apfel, Landsberg stb voltak.

Az ismert zsidó bolseviki Raffes írja: ,,a cárizmus gyűlölete a zsidók iránt jogos volt, mert a kormány minden forradalmi pártban a hatvanas évek óta a legaktívabb tagokban zsidó forradalmárokat talált".

Az orosz szociáldemokrata párt második kongresszusán 1903-ban állott be a szakadás a bolsevikiek és mensevikiek között. Úgy az egyik, mint a másik pártnál zsidók voltak a mértékadó állásokban.

A mensevikieknél Martow (Zederbaum), Trotzki (Bronstein), Dan (Gurwitsch), Martynow, Liber (Goldmann), Abramowitsch) Reinn, Goreff (Guldmann) stb.

A bolsevikieknél: Borodin (Grusenberg - később vezére a kínai bolsevista mozgalomnak, jelenleg bolseviki népbiztosa külső Mongóliának), Frunkin, Hanetzki (Fürstenberg), Jaroslavsky (Gubelmann) - a szovjetoroszországi és világ-istentagadó-mozgalom vezére, Kamenev (Rosenfeld), Laschewitsch, Litwinow (Wallach) jelenleg külügyi biztosa a Szovjetuniónak és volt elnöke a Népszövetségnek, Ljadow (Mandelstamm), Radek (Sobelshon), Sinowjew - 1919-1926-ig a kommunista internacionálé vezetője, Sokolnikow (Brilliant), Swerdlow, benső barátja és munkatársa Leninnek.

1917. augusztusában nyílott meg a bolsevikiek hatodik pártkongresszusa. Az elnökség 3 oroszból, 6 zsidóból és 1 georgiaiból állott.

1917. október 23-án volt a központi bizottság történelmi ülése, amelyen a fegyveres felkelést elhatározták. A felkelés vezetésére egy ,,politikai hivatalt" és egy ,,háborús forradalmi központot" alakítottak. Ezek a katonai-politikai központjai a bolseviki forradalomnak 2 oroszból, 6 zsidóból, 1 georgiaiból és 1 lengyelből állottak.

Az angol ,,az oroszországi bolsevizmusról összegyűjtött jelentések"-ben, melyet az alsóháznak bemutattak 1919. áprilisában az angol király rendeletére, a 6-os számú jelentésben többek között a következőt találjuk: Sir M. Findley h1r. Balfour-nak (kézhez vette 1918. szeptember 18-án), távirat: mellékelten a pétervári holland követ szeptember 6-i jelentése az oroszországi helyzetről, különös tekintettel a britt alattvalók és a britt érdekekre, melyek a holland követ védelem alatt állanak: ,,Moszkvában több ízben tárgyaltam Csicserinnel és Karachannal. Az egész szovjetkormányzat egy gonosztevőszervezet nívójára süllyedt le. A bolsevikiek belátják, hogy idejük elmúlt és ezért egy bűnös őrület pályáját kezdték meg...

A veszély immár oly nagy, hogy kötelességemnek tartom a britt és többi kormányok figyelmét arra a tényre irányítani, amennyiben az oroszországi bolsevizmusnak véget nem vetnek, az egész világ civilizációja veszélyben forog...

Meggyőződésem, hogy a bolsevizmus azonnali letörése az egész világ számára elsőrendűen fontos, még fontosabb mint a világháború megszüntetése. Amennyiben nem sikerülne csirájában elfojtani úgy szükségszerűen egyik vagy másik formájában egész Európában el fog terjedni, miután a bolsevizmust zsidók szervezték és vezetik, akik egy nemzethez sincsenek kötve s akiknek egyetlen feladata abból áll, hogy a dolgok jelenlegi rendjét saját előnyükre szétbomlasszák. Az egyetlen lehetőség a veszély elkerülésére a hatalmak közös akciója volna..."

A Varsóban megjelenő, vezető keleteurópai zsidó napilap ,,Der Moment" 1934. november 13-án 260/b. számában egy ,,Laser Moissejewitsch Kaganowitsch - Stalin helyettese és jobb keze" című cikkben a következőket írja: ,,nagy ember ez a Laser Moissejewitsch, nemsokára uralkodni fog a cár országa felett... Leánya, aki nemsokára 21 éves lesz, Stalin felesége... és jó a zsidóhoz ez a Laser Mojssejewilsch... látjátok milyen jó, hogy ilyen emberünk van vezető állásban".

A szovjettanácsban az állam és a párt 50 legfelső funkcionáriusából 20 zsidó, csak kb. 17 orosz, míg Szovjetoroszországban a zsidók népességi arányszáma 1.8%.

A belügyek népbiztosa (azelőtt cseka O. G. P. U.) egy Jagoda nevű zsidó.

A Kommunista Internacionálénak, melyet a világforradalom vezérkarának neveznek, egyik legfontosabb embere egy zsidó, Pjatnitzki. Az egyes országuk politikai bomlasztómozgalmának vezetése, majd minden országban, egyes országokban, mint Lengyelországban s Magyarországon kizárólag, zsidó kézben van.

A lengyel rendőrbiztos Landebrzsky, akit a zsidó kommunista nö, Schmelz perében 1935. márciusában kihallgattak, az ügyész kérdésére bebizonyította, hogy 98%-a a Lengyelországban elfogott kommunistáknak zsidó.

Kína bolsevizálásának tulajdonképpeni vezére ugyancsak a zsidó Borodin-Grusenberg.

Ezzel záruljon az utolsó lista.

Ez az álarcnélküli kommunizmus, teóriája, praxisa és propagandája. Ez a száraz és szenvedély nélküli felsorolása a legnagyobb részt hivatalosan alátámasztott tényeknek olyan képet ad, mely előtt minden kultúrembernek borzadva kell visszariadnia. ,,A proletáriátus felszabadítása a kapitalizmus igája alól" című tan a legrosszabb és legdurvább kapitalizmus, amelyet elképzelhetünk, melyet a legmammonisztikusabb és leganyagiasabb gondolkodás vezet, melynek vezére a föld minden országának nemzetközi zsidósága. A bolsevizmus nem egy szociális kísérlet, hanem semmi egyéb, mint a zsidóság nagymérvű kísérlete, hogy minden nemzet árja rétegét kisajátítsa és zsidó alvilággal helyettesítse. Azok, akik benne mint új tan apostolai és mint az elnyomott emberiség felszabadítói lépnek fel, nem egyebek a valóságban, mint az anarchia és a világkultúra káotikos összeomlásának figurái.

Ennek semmi köze nincs többé a politikához és ezért nem is mérhető politikai mértékkel. Ez gonosztevés a politika álarca alatt. Ez nem a világtörténelem, hanem minden ország ügyészségének fóruma elé tartozik. Ezt ugyanolyan kíméletlenséggel és brutalitással kell megfogni, mint amilyennel hatalomra igyekszik és hatalmát megtartani próbálja. Itt nem lehet helye az egyezkedésnek, mert az a veszély, ami Európát fenyegeti, egyik napról a másikra a civilizált nemzetek legborzalmasabb világszerencsétlenségét okozhatja. Azok az államok, melyek vele békét kötnek, rövid időn belül tapasztalni fogják, hogy nem ők szelídíttették meg a bolsevizmust, hanem a bolsevizmus kerítette őket vezénylete alá. Nem lehet azt állítani, hogy a komintern eszközeit megváltoztatta volna. Marad ami mindig volt: propaganda- és forradalmi gépezet, melynek célja a nyugat tudatos megsemmisítése.

A bolsevizmus bevallott ellensége minden nemzetnek és vallásnak és minden emberi kultúrának. Ma épp úgy, mint azelőtt, hirdetett és kimondott célja a világforradalom. Stalin maga kijelentette, mint a ,,Vörös Csillag", a hadügyi népbiztosság hivatalos lapja, diadalmasan még 1935. januárjában írja: ,,Lenin zászlója alatt fogunk a proletár forradalommal győzni az egész világon". A kommunista emigráns Pieck kijelentette a komintern hetedik világkongresszusán, a múlt év július 28-án: ,,a szociálizrnus diadala Szovjetoroszországban megmutatja egyidejűleg a szociálizmus győzelmének elkerülhetetlenségét az egész világon." Nem jól illik-e ehhez a francia kommunisták lapjának a ,,Humanité"-nak előző napi cikke, amelyben a kongresszust a következő felkiáltással üdvözli ,,Éljen a komintern, a világforradalom vezérkara."

A bolsevizmussal való együttműködés úgy politikai, mint világnézeti alapon lehetetlen. A Szovjetuniónak az amerikai Egyesült Államok által való elismerése a kommunista propaganda hallatlan megerősödését, számtalan streikot és nyugtalanságot hozott Amerikának. A Franciaország és Szovjetoroszország között megkötött katonai egyezmény rövidesen nagyarányú kommunista szavazatnövekedéshez vezetett a francia községi választásoknál, melynél a kommunisták 43 mandátummal többet kaptak s ezzel mandátumaikat a duplájára emelték, míg az összes pártok vesztettek. A Csehszlovákia és a Szovjetunió közöl megkötött katonai egyezmény egyrészt a hadsereg bomlásához, másrészt a kommunisták hatalmas szavazatnövekedéséhez vezetett.

Az, aki a bolsevizmussal paktál, megsemmisíttetik általa. Semmi sem áll távolabb tőlünk, mint hogy a többi népnek és kormányainak előírásokat tegyünk, vagy tanácsokat adjunk. Mi nem avatkozunk belső ügyeikbe. Mi csak azokat a veszedelmeket látjuk, melyek Európát fenyegetik és óvó hangunkat emeljük fel ellene, mert a veszély nagyságát felismertük.

Ami bennünket illet, mi teljesen túl vagyunk rajta. Ez talán a legnagyobb érdem, amelyet Hitler német küldetésén felül, az egész emberiség érdekében szerzett, hogy a világbolsevizmus rohamának Németországban olyan gátat állított, amelyen ezen ázsiai zsidó szennyfolyam hullámai megtörtek. Megtanított bennünket a bolsevizmusban nemcsak a nagy világellenséget megismerni, hanem azt el is találni és legyűrni. Egy egész nép felszabadításának új, jobb, nemesebb és igazabb ideáját állította fel benne. Ennek az ideának a jegyében küzdöttünk és vittük zászlónkat győzelemre. Ez adta nekünk az erőt Németországban a bolsevizmus fenyegetését lerázni és ezt a veszedelmet a német népről egyszer s mindenkorra elhárítani. Ma a kísértés eme hatalmának méltó ellenfelei vagyunk.

A nemzet a vörös anarchia mérge ellen immunná vált. A nemzet ledobta magáról a kommunista világpropaganda üres és hazug frázisait és nekilátott, hogy a sorstól részére kiszabott problémáit komoly fegyelemmel, szorgalommal és kitartással megoldja. A történelem kénytelen tesz Hitlernek azt a bizonyítványt kiállítani, hogy Németországot a bolsevizmus letörésével a leghevenyebb és leghalálosabb veszedelemtől mentette meg és ezzel az egész nyugati kultúrát a teljes megsemmisülés szakadékától rántotta vissza.

Adassék meg, hogy ne csak az utókor, hanem a jelenkor is megértse ennek a történelmi küldetésnek nagyságát és a benne foglalt tanhoz híven cselekvésre határozza el magát. Mi, mint a vezér hü és engedelmes pártgárdája, boldogok vagyunk, hogy ennek a döntő küzdelemnek zászlói alatt állhattunk, melynél nagyobbat a világtörténelem még nem látott.

(betiltva.com)

http://kitartas.mozgalom.org/publikaciok/dr-joseph-goebbels-kommunizmus-alarc-nel kul
.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Buciparádé
  2010-12-20 21:02:49, hétfő
 
  Buciparádé

2010. 12. 19. vasárnap. - 17:40

Egyik valóságshow éri a másikat, nyugodtan kapcsolgathatunk bármelyik csatornára, valahol rábukkanunk egyre. Ha véletlenül nem magyarul beszél az se baj, lehet nyelvet tanulni és amúgy is értjük a mondanivalóját. Egyformák mint két tojás. Attól az egytől nem kell kétségbe esnünk, hogy a mennyiség a minőség rovására menne, lévén hogy a nulla szorzata nulla.

Nem mintha én törzsközönsége volnék e förtelemnek, csak hallom másoktól; a valódi, kinti világ alakjaival és történéseivel könnyű összekeverni őket. Persze hogy könnyű, hisz' a mindennapokból vétetik a sok résztvevő. Sztori, írói fantázia nem kell hozzá, a sztárocskák hozzák a maguk figuráját, az agymosott liberális médián nevelkedett plázaidióta réteg nem is képes többre, a nézőik meg nem is várnak többet.

Az ilyen műsorokat aztán vezetni is kell ám! Be kell számolni a kis zárt közösségben történő világmegváltó eseményekről, az elhangzó, tételeket bizonyító gondolatokról és úgy egyáltalán akármiről ami a beszavazottak által megvalósul az ő mentálisan tökéletesen beporozott-bezsírozott és fekáliában meghempergetett elméjük által.

De én igazából Stohl Andrásról (továbbiakban Buci) kívántam írni, elnézést a hosszú bevezetésért. Valahogy csak fel kellett rá készülni és sikerült idekanyarodnom. A mi derék Buci barátunk egyik bejáratott és a valóságshow színvonalához méltó műsorvezető. Ezen kívül színész is.

Hogy sokoldalúság tekintetében el ne maradjon a többitől, a tevékenységét már elég korán bővítette alkoholizálással, ittas vezetéssel, s ha már ott járt akkor karambolozott is néhányszor, meg drogozott is. Ez év májusában szomorúan teljesedett be karrierjének egy szakasza, ittasan okozott balesetet (ki tudja hányadszor), és egy súlyos meg egy könnyű sérültet hagyott hátra. Szó szerint. Miután egyik áldozata - a lábát tört ember - nem tudta őt cigarettával megkínálni, szépen elment haza, onnan vitte el a rendőr.

Ezt nem lehetett elsumákolni, kiderült és be is indult a gépezet. Kiírták egy sorozatból - ahol épp egy rendőrtisztet alakított -, nem játszhatta tovább a színházi szerepeit és ment a találgatás, vajon ki vezeti a majd ősszel induló (tehát most folyó) valóságshow-t? Ez is az is elhatárolódott tőle, vállalhatatlanná vált, lesz tárgyalás és büntetés, vége a karrierjének. Ő óvatosan elkezdett nyilatkozgatni, igen sajnálta a történteket, el se tudta képzelni hogyan eshetett meg ez a szörnyűség? Mondjuk másnaposan és belőve nem is könnyű...

A bulvár tette a dolgát, írt róla mindenfélét. Buci meg nekiiramodott tanácsadásra vagy hova járni, mert a leszokás nem könnyű, és mint felnőtt, minden hájjal megkent ember azért ő is megtévedhetett hogy még droghoz is nyúlt. Ezt le kell állítani, tanácsokat osztogatva és pirongatással, nem pedig bedutyizva. Még megzökkent volna a kis lelkivilága, ami megviseltetett alaposan.

Mindenki róla beszélt, róla írt, és a munkáját sem tudta végezni. Beszélték hogy megkörnyékezte valaki az áldozatot, hogy ugyan ne vegye már olyan komolyan az egészet egy kis pénzért cserébe. Mert vannak akiknek sok pénze van és nem is áll módjukban bármit másban mérni mint bankjegyben. Néhányan megpendítették a húrt, miért van szabadlábon Buci, de leszólták, felelősséget vállaló ember az, nem megy ki külföldre, se itthon nem fog a Teve utcában bujkálni egy lakásban.
Buci közben ügyvédet fogadott, eljárt a tanácsadásra (csak az előírt mértékben s nem jobban), nyilatkozgatott, és szánta-bánta amit tett.

Telt-múlt az idő, és más is elkezdte szánni. Megsajnálták itthon és külföldön is. Valahogy úgy érezték túl sok, túl nagy a szankció. Iszik más is, drogozik is, be is szerzi valahonnan. A nagy sajnálatba minden bizonnyal besegített néhány érdekeltség, nehogy felgöngyölítsék. Mert az ember nem az utcán találja hanem ott veszi a drogot. Aki árulja annak kiosztja valaki, meg annak is, és így tovább. Egy kis pitiáner árus ha bukik hát annyi. De egy bizonyos szinten már nem engedhető meg a lelepleződés, ahhoz túl nagy az összefonódás.

Aztán ott a vadászat. Elég költséges de legalább sok befolyásos emberrel lehet ismeretséget kötni. Egy kis hátszél valamelyik vadász vacsoratársaságból is összekaparható. Továbbá színházban sem könnyű megélni, de a sorozatban játszás manapság nagy pénz, onnan kiesni... hát azt megérzi a buksza. (Ott a Barátok közt Kinizsi Ottója, ahogy kikerült mindjárt vissza is tér ,,anyuci" Deutsch Anita.)

Ha ehhez a műsorvezetés elmaradását hozzáadjuk, akkor már kisebb vagyon ugrik. A sorozatszínészkedés - nagy tudás kell ám hozzá - és a műsorvezetés - ahhoz meg még nagyobb - ma nagy üzlet, a kereskedelmi tévéknél meg pláne.

Aztán még néhány érdekeltség sérült. Ha most valaki olyasmire gondol, hogy Buci amolyan ,,jordán-pozitív", nyugodtan gondoljon. Aki szerint pár telefont felemeltek emiatt az érdekében, az higgye azt. Amilyen rosszindulatú és hiszékeny vagyok alighanem én is azt hiszem. Buci szépen elkezdett visszaszivárogni a magyar(országi) színházi életbe, a filmekbe, tévébe. A művészvilágba nem, ott nem is volt soha. Alföldi Roberta az általa irányított, ,,nemzeti"-nek nevezett színház többszörös mássággal küszködő vezetője is karjaiba vette a csöppnyi kis meghurcolt Bucikát, a tévé is elkezdett iránta érdeklődni. Olyan hírek kaptak szárnyra hogy a VV4-et mégis ő fogja vezetni. Először csak suttogták, aztán lassan kész tényként tálalták.

A Tenkes kapitánya főszerepét a nyáron nem átallották ráosztani, ő meg nem átallotta eljátszani azt. Volt hozzá sajnos közönség is, az agymosóbrigád dolgozik. A rendőrsorozatban meghalt, oda már nem tudják visszaírni, de a Bucifajták sose halnak éhen míg van valóságshow. Beindult a VV4 nevű majomház, aminek műsorvezetőjeként Balázs társaságában nem más látható, mint őkelme Buci.

Minden gond nélkül, vigyorogva a néző szemébe konferál, mintha azt mondaná: nekem mindent lehet mert én védett fajta vagyok, nektek meg lehet engem bámulni vagy nézzétek egymást. Jómagam nem vagyok rá kíváncsi, csak épp belenéztem a műsorba, hogy ne érjen annak vádja: pletykákra alapozok, meg mások írásaiból merítgetek csupán. Úgy tíz percig bírtam aztán féltem hogy visszaköszön a vacsora. Nem érte meg ezért elnavigáltam onnan, egyébként is aki tíz percet lát egy ilyen műsorból az látja az egészet, minden perce csereszabatos.

Buci tehát rehabilitáltatott, a médiában vége az ő megvesszőzésének (ami nem volt azért olyan nagyon szigorú), most már a törvény előtt kell felelnie. Ez viszont újabb showműsor, újabb szereplésre ad neki lehetőséget. Nyilatkozta hogy semmi kifogása a kamerák ellen, sőt felőle akár az egész tárgyalást végig közvetíthetik.

Bucikám ez egy büntetőper, nem a Holdraszállás. A média persze lecsapott a nagy lehetőségre és sorszámmal lehetett csak bejutni a tárgyalóterembe (e sorok írásakor még csak az első tárgyalás volt meg). Buci elismerte bűnösségét, meghajolva kért bocsánatot. Volt ideje a nyáron felkészülni, nem vétette el. Aztán elmondta amit eddig is elmondott sokszor, hogy sajnálja, nem emlékszik mindenre és nem érti az egészet. Közben vezeti a VV4-et, elvégre egy dolgozó embernek több az esélye a T. Bíróság előtt mint egy munkakerülő alkoholistának. Hát körülbelül itt tartunk ezzel az üggyel, lesz még tárgyalás, esténként VV4, hogy melyik ér véget hamarabb azt nem tudni. Mindkettőre sokan kíváncsiak, én gyarapítom azok számát kiket a tárgyalás eredménye érdekel. Jogászi csűrés-csavarás lesz-e vagy igazságszolgáltatás? Nagyon ki vagyunk már éhezve az utóbbira...

Ábrányi Attila - Kitartas.hu

http://kitartas.mozgalom.org/publikaciok/buciparade
.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Navracsics egyedül maradt a fr
  2010-12-20 20:29:33, hétfő
 
  Navracsics egyedül maradt a frakcióülésen

* Spirk József

2010. december 20., hétfő 14:48 | 4 órája frissítve

Bár Navracsics Tibor közigazgatási miniszter nem támogatta, a Fidesz frakció hétfői ülésén Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslata mögé állt, amely az alaptörvénybe emelné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát. A vitát Orbán Viktor döntötte el, aki a komány tagjával szemben a frakció és Rogán Antal oldalára állt.

A Fidesz-frakció hétfőn kézfeltartással szavazta meg Rogán javaslatát, amely szerint a médiahatóság elnökének egy alkotmánymódosítással adják meg a rendelatalkotási jogot. Információink szerint a frakcióban a többség megvolt, ellenpróbára nem volt szükség.

Két hete van feszültség a frakció és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetése között abban a kérdésben, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökét rendeletalkotási joggal is felruházzák-e, és ha igen, mikor.

A vita a hétfői frakcióülésen nyílt színi ellentétté alakult. A vita főszereplői Rogán Antal, Navracsics Tibor és Lázár János frakcióvezető voltak. Az ügy tárgyalásakor információink szerint néhányszor kifejezetten emelt hangú felszólalások is elhangzottak főként Lázár János részéről, Navracsics Tibor pedig kikérte magának ezt a hangot.

Már korábban ismertté vált Rogán szándéka, hogy a médiahatóságnak meg kell adni a hatósági önállóságot, aminek utolsó eleme a rendeletalkotási jog. Az elképzelések szerint a hatóság rendeletekkel határozhatná meg például a frekvenciahasználati és más díjakat. Ez tenné lehetővé önálló működését.
LMP: egy Orbán-Rogán-kormány kormányoz

Schiffer András szerint a kormány mint testület, aligha tekinthető komoly döntéshozó fórumnak; az LMP frakcióvezetője hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján azt mondta: "Úgy tűnik, hogy Magyarországon egy Orbán-Rogán-kormány kormányoz és alkotmányoz". Schiffer szerint most már nem egy esetben Rogán Antal, a "Fidesz Supermanje" az, aki a miniszterelnök szempontjából fontos javaslatokkal előáll.

Úgy tudjuk, ebben az ügyben korábban is folytak egyeztetések, de Navracsicsék mindkét előzetes megbeszélésen elutasították a javaslatot. Navracsics az álláspontját nem változtatta meg, jóllehet a frakció már a múlt héten is szavazott az ügyben, és akkor is nagy többséggel Rogán álláspontját támogatta. Navracsics múlt hét szerdán úgy nyilatkozott: a kabinet várhatóan nem fogja támogatni a javaslatot. A tárcavezető akkor azt is közölte, hogy az indítványt nem egyeztették a kormánnyal.

Ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy a frakció és a kormány egyik tagja között eddig példátlan módon nyílt ellentét mutatkozik. Alapvetően Navracsics sem utasította el, hogy a médiahatóságot rendeletalkotási joggal is fel lehet ruházni, de az ő álláspontja szerint ezt a jogot csak az új alkotmány jövő májusi elfogadása után lehetne megadni. Információink szerint a hétfői frakcióülésen Navracsics felolvasott egy jegyzőkönyvrészletet is, amiben az szerepelt, hogy ő ebben a kérdésben már korábban megegyezett Szalai Annamáriával a médiahatóság elnökével.

Ehhez azonban a nyár elején újra kellene tárgyalni a most a parlament elé kerülő médiatörvényt is, az alaptörvény és a médiatörvény ugyanis együttesen szabályozza ezt a kérdést. Rogánék álláspontja ugyanakkor az volt, hogy teljesen felesleges a nyáron ismét az országgyűlés elé vinni a médiatörvényt.

A kérdést véglegesen Orbán Viktor döntötte el, aki Szíjjártó Péter útján megüzente: a miniszterelnök a kormány tagjával szemben ebben az ügyben a frakció és Rogán Antal oldalára állt.

Lázár János az MTI-nek azt mondta: az ügyben "rövid polémia" után döntött a Fidesz-frakció. Mint mondta: a frakció "meggyőző fölényű" többséggel csak időbeli döntést hozott, amely szerint nem májusban, hanem most, januárban kap rendeletalkotási jogkört a médiahatóság elnöke. Lázár hozzátette: a tanácskozás "abszolút jó hangulatú volt", Navracsics Tibor a legtámogatottabb minisztere a frakciónak.

A rendeletalkotási jogkörnél sokan sokkal fontosabbnak tartják azt a pontot a törvényjavaslatban, amely a médiahatóság által kiszabott bírságok befizetési határidajére vonatkozik. Az eredeti javaslat szerint a médiahatóság által kiszabott 10-200 millió forintos bírságot azonnal be kellett volna fizetnie a sajtóorgánumnak, a bírósági fellebbezésnek nem lett volna halasztó hatálya.

Később L. Simon László és a kereszténydemokrata Pálffy István javaslatát fogadták el, amely lehetővé tette volna, hogy a médiumok csak a bírósági felülvizsgálat után fizessenek. Hétfőn az alkotmányügyi bizottság azonban olyan zárószavazás előtti módosító javaslatot nyújtott be, amely visszatérne az eredeti javaslathoz: a bíróság egyes esetekben mégsem függeszthetné fel a keresettel megtámadott médiahatósági határozat végrehajtását, így a bírság kifizetését. Információink szerint ez utóbbi javaslatot a frakció többsége nem támogatja.


http://index.hu/belfold/2010/12/20/navracsics_egyedul_maradt_a_frakcioulesen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adj számlát, ha az APEH-be vis
  2010-12-20 20:05:39, hétfő
 
  Adj számlát, ha az APEH-be viszel pizzát

* Index

2010. december 20., hétfő 15:18

Egy pizzéria teljes korábbi könyvelése borult, kiderült, hogy bevételeik nagy részét nem számolják el az adóbevallásokban: a lebukáshoz az vezetett, hogy az APEH-be rendelt pizzáról a futár nem tudott számlát adni.


Az APEH egyik budapesti igazgatóságának munkatársai pizzát rendeltek ebédre. A futárnak azonban még az APEH épületében sem jutott eszébe, hogy nyugtát adjon, csupán ún. pincérblokkal tudott szolgálni.

Az APEH közlemény nem tér ki arra, vajon a revizorok megették-e még a pizzát vagy sem, azt azonban leszögezi: azonnal ellenőrzést indítottak. Gyaníthatóan egyébként még az ebéd előtt, mivel a revizorok a futár, valamint a cég operátorának egybehangzó nyilatkozata alapján megállapították, hogy aznap délig 15 kiszállítás történt, amiből a pénztárgépekben mindössze ötnek volt nyoma.

Az ellenőrök a vizsgálat kiterjesztése mellett döntöttek, amelynek során azt nézték, hogy az adózó miként teljesítette áfabevallási és fizetési kötelezettségét. Ekkor kiderült, hogy a cég valós bevételeinek csak mintegy harmadát vallotta be, és csupán ezután fizetett minimális adót. Az ügyvezető nyilatkozata is erősítette azt a feltételezést, hogy a cég által történt valós értékesítések nincsenek összhangban a bevallott, az adózás alapját képező bevételekkel. A kiszabott bírságról és az eljárás további alakulásáról még nincs hír.


http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/20/adj_szamlat_ha_az_apeh-be_viszel_pizza t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már kárognak cionék
  2010-12-20 19:54:00, hétfő
 
  Gyáriparosok: Ezrek állása kerül veszélybe, ha betiltják a vasárnapi munkát



Belföld
Emberek ezrei veszítik el a munkájukat, ha az Országgyűlés megtiltja a vasárnapi munkavégzést - állítja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, amely levélben kért konzultációt Matolcsy György nemzetgazdasági minisztertől.


Néhány tízezer fő - a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke szerint ennyien veszíthetik el az állásukat, ha a parlament elfogadja a vasárnapi munkavégzést tiltó törvénymódosítást. Rolek Ferenc az InfoRádiónak azt mondta: egy, a gazdaságot és az emberek életét ilyen komolyan meghatározó javaslatot csak hosszas előkészítés és az érintettekkel való részletes egyeztetés után lett volna szabad benyújtani.

A szövetség álláspontja szerint a tervezett módosítás nagyban befolyásolná az utóbbi két évtizedben kialakult vásárlói szokásokat és nagy fogyasztói rétegeket érint, de ennél is fontosabb, hogy drágítja a hazai munkaerőt. Márpedig ez éppen ellentétes azzal a törekvéssel, a versenyképesség növelésével, amit a kormány megvalósítani igyekszik - magyarázta Rolek Ferenc.

Az alelnök szerint a módosítás bevezetése nemcsak a kereskedelmi szektort, de a Magyarországra települt és sok ezer jól fizetett munkahelyet létrehozott szolgáltatóközpontokat is hátrányosan érinti. Ezek többsége nem állhat le vasárnap, mivel úgy nem képes kiszolgálni az anyacégét.

A tervezet szerint, amennyiben mégis dolgozna vasárnap a munkavállaló, rendes munkabérén felül 50 százalékos bérpótlék illetné meg minden esetben. Ez újabb foglalkoztatásra rakódó pénzügyi terhet jelentene a vállalkozásoknak, ami a munkaadók számára elfogadhatatlan - fűzte hozzá Rolek Ferenc.

InfoRádió
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emeszpé Stan és Panja
  2010-12-20 19:07:35, hétfő
 
  Az emeszpé Stan és Panja

A múlt heti nagy rohanásban elfelejtettem megemlékezni az elvtársak keddi délutáni performanszáról, amit most pótolnék bemutatandó, hogy hová képes emelkedni, vagy inkább süllyedni Magyarországon a politikai idiotizmus. Néhány hónappal ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy a Szanyi-Nyakó páros mutatványait bárki is képes lesz majd tovább überelni, mára viszont be kell látnom, hogy tévedtem. Az új team, a Szanyi-Török duó túltesz mindenen olyannyira, hogy ma már nem csak az elődöket, hanem Sas-kabarék Hacsek és Sajó-féle szánalmas erőlködéseit is simán verik.

Sőt, nem csak párosban tudják hozni magukat, szólóban is kiválóak.

Elég csak felidéznünk Szanyi december eleji mutatványát, amikor a reggeli havazásban, egy szál klottgatyában és pólóban lefutotta az Országgyűlés épülete és a Margit-híd lábánál lévő Képviselői Irodaház közötti távolságot, amit természetesen élőben közvetített a TelAviv2. De miért ne közvetítette volna, amikor a futás apropója az a nagyon fontos esemény volt, hogy ájronmen Tibi megtalálta az 50. születésnapjára kapott öngyújtóját, amit előtte pár napja nagy valószínűséggel néhány liter, 6 tablettás kannásbor elfogyasztása után vesztett el. [a videóért katt IDE]

http://tv2.hu/mokka/video/szanyi-tibor-futasa

Vagy jusson eszünkbe Török Zsótti megtámadása, aki ugyan ügyesen elhajolt az őt lefejelni szándékozó "feltűnően rövid hajú" fiatalember elől, de a lelkét nagyon megviselte, hogy a szerinte ,,teljesen konszolidált kinézetű, nyílt tekintetű" férfi nem átallotta ,,rohadt büdös komcsinak, vagy valami hasonlónak" nevezni.

Zsóttit a mese szerint csak az mentette meg, hogy az utasok a védelmére keltek és letuszkolták a buszról a támadót. Az ügy kapcsán feljelentés is született, de eddig valahogy még nincs jelentkező, aki szemtanúja lett volna az esetnek. Azonban ez nem is fontos, hisz lényeg, hogy másnap ki lehetett állni és jól bele lehetett mondani a kamerákba: ,,Ez az ország már eddig kétszer volt szerencsétlen megélni olyan korokat, ahol olyan hangulat uralkodott, mely a jelenlegi eseményhez hasonló atrocitásokat eredményezett. Ilyen hangulatot nem szabad többé megengedni egy országban."

De ugorjunk vissza a múlt keddhez, hisz akkor az ájronmen és az elhajolóművész egy közös produkcióban tárta tehetségét a közönség elé. A legújabb performansz egy, a parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatóban öltött testet, ahol is Török Zsolt értékelte a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos szavazást: "A rendszerváltás után 20 évvel a fiatal nemzedékek jövőjét sírba tették. A fiatal nemzedékek gyásznapjává lehet nyilvánítani december 13-át."

Hogy szavai nagyobb nyomatékot kapjanak, hogy a mondandóját képi hatások is tovább erősítsék, az Országház egyik erkélyén megjelent Szanyi Tibi nyakában a legutóbbi kádárnyugger buli vörös, ingyen sáljával és egy nagyméretű fekete zászlót kezdett lobogtatni a szélben...


http://www.youtube.com/watch?v=IFqNUuxCsf0&feature=player_embedded


Mi jöhet ezután még?

Gondolom, a mostani színjáték azon továbbfejlesztett verzióját sokan megnéznék, amikor az elvtársak bánatukban és felháborodásukban már nem csak zászlót lobogtatnának, hanem a nagyobb figyelemfelkeltés miatt le is ugranának az erkélyekről. Szép sorban. Egymás után.

Ötvennyolc kis puffanás az aszfalton. Aztán csend, nyugalom...


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/12/az-emeszpe-stan-es-panja.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz-fityisz: csúnya ügyek k
  2010-12-20 19:01:47, hétfő
 
  Fidesz-fityisz: csúnya ügyek kerültek napvilágra



Belföld

Az elmúlt évek határon túli támogatáspolitikájának legfőbb haszonélvezője, az Új Magyar Szó botrányt robbantott ki a magyarországi Szülőföld Alap idei támogatásaival kapcsolatban. Kiderült ugyanis, hogy az RMDSZ-hez közeli napilap nem szerepel a kedvezményezettek listáján. A támogatási rendszer átalakítása egyben politikai átrendeződést is jelez Erdélyben.


Fidesz-fityiszként értelmezte az Új Magyar Szó (ÚMSZ) című romániai napilap, hogy a határon túli támogatásokat elosztó Szülőföld Alap nem támogatta idei pályázatát.

A romániai magyar nyelvű napilap politikai részrehajlást sejtetve mutatta be, hogy míg "egyetlen forint sem jutott az ÚMSZ-nek, a magyar állami költségvetési pénzekkel gazdálkodó intézmény bőkezűnek bizonyult a jelenlegi budapesti kormány szívének kedves erdélyi magyar médiával". Az ÚMSZ a Krónika napilapot, az Erdélyi Naplót és a Háromszéket említette, melyek egyenként 1,1 millió és 1,5 millió forint közötti támogatásban részesültek, a lenullázottak között pedig maga mellett a Transindex portál és az Erdélyi Riport hetilap példáját hozta fel.

Keserű humor

A felvetés ingerült reakciót váltott ki a Krónikában. Válaszlépésként a lap összefoglaló adatokat közölt az elmúlt évek támogatási gyakorlatából. Ezek szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a magyarországi balliberális kormány számára kedves ÚMSZ 2005 és 2009 között 18 millió forintot kaszált a Szülőföld Alaptól, az RMDSZ-szel szemben kritikus Krónikának viszont ebben az időszakban csak 1,5 millió forint jutott. A Transindex tréfára fogta a dolgot, és a portál Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar Engem nem lehet elfelejteni című dalát küldte a Szülőföld Alap bírálótestületének. A magyarországi illetékesek a vádak elutasítása után megjegyezték: most azokat részesítették előnyben, akik régóta nem jutottak forráshoz.

Romániában 2000 után indult gyors burjánzásnak a magyar nyelvű sajtó. A kilencvenes években még jobbára a pártállami időkből fennmaradt, de többnyire szerkesztőségi tulajdonba került megyei lapok és az egyetlen országos lap látta el a tájékoztatás feladatát. Ma már szinte valamennyi jelentősebb magyar közösséggel rendelkező városban legalább két magyar nyelvű helyi napilap közül választhat az érdeklődő, és egy helyi kereskedelmi rádió is szól magyarul.

A politikai rokonszenv az elmúlt években igencsak meghatározta egy-egy szerkesztőség túlélési esélyeit. A magyarországi baloldali kormány felszámolta az Illyés Közalapítványt, ennek feladatait a Szülőföld Alapra bízta, de míg az Illyésnél a szakmai testületek véleményezték a pályázatokat, az alap elbírálási rendszeréhez már nem engedték közel a szakmát. A budapesti pénzosztók csak az RMDSZ-szel konzultáltak a döntések előtt, Markó Béláéknak pedig nem reszketett a kezük, ha úgy gondolták, pénzügyi eszközökkel szoríthatnak meg egy-egy kellemetlen szerkesztőséget.

"Egy esetről konkrétan tudok, amikor az RMDSZ bukaresti irodájában húzták ki az Erdélyi Naplót a Szülőföld Alap támogatási listájáról. Egy idő után már azt is fölöslegesnek tartottuk, hogy pályázatot nyújtsunk be" - említette Makkay József, a kritikus hangvételű hetilap főszerkesztője. A források elapadása oda vezetett, hogy a Naplónak egy évre fel is kellett függesztenie a megjelenését.

Nincs levegő

Míg az Erdélyi Napló és a Krónika módszeres kiéheztetésnek volt kitéve, a 2005 októberében indult Új Magyar Szó egy hónappal később már hétmillió forint támogatáshoz jutott a Szülőföld Alaptól. A mostani egymilliós nagyságrendű támogatásokat kifogásoló Salamon Márton László, a lap főszerkesztője ezt nem találta botrányosnak. "Mi arra számítottunk, hogy a pályázatunkat értékelik, nem pedig a korábbi magyar kormány támogatáspolitikáját" - nyilatkozza a Heti Válasznak.

Szerinte a két országos magyar napilap egyike sem működtethető gazdaságosan. Ezek - noha magántulajdonban vannak - közszolgálati szerepet látnak el, tehát fenntartásukat is a közszolgálati médiához hasonlóan kellene megoldani. "Vannak időszakok, amikor felhalmozódnak az adósságok. Amikor egy-egy ilyen pályázati infúzió érkezik, némi levegőhöz jutunk. A Szülőföld Alap pályázata most nem adott levegőt, így fulladozunk tovább" - ecseteli a lap helyzetét a főszerkesztő.

Hasonló a helyzet a Krónikánál is. A támogatások nélkül az országos napilapok is, a kulturális folyóiratok is "bezárhatnának". Csak a megyei és a helyi lapok lennének képesek a túlélésre, "de ezeknek is olyan minőségi engedményeket kellene tenniük, hogy már nem tudnák betölteni szerepüket" - mondja Ambrus Attila, a Brassói Lapok főszerkesztője, a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciójának társelnöke. Szerinte azonban a támogatások a szerkesztőségek éves költségvetésének legfeljebb 4-5 százalékát teszik ki. "Az pedig a főszerkesztők döntésén múlik, hogy a lapok az olvasót szolgálják-e, vagy a támogatások reményében csatlakoznak az egyik politikai csoporthoz. Aztán amikor a másik jut hatalomra, tiltakoznak a döntések ellen" - magyarázza Ambrus.

Az erdélyi magyar sajtó a magyarországi források mellett a román költségvetésből származó kisebbségi támogatásokból is részesülhet. Ezeket az összegeket tavalyig az RMDSZ által alapított Communitas Alapítvány, tavalytól pedig az RMDSZ kezeli. A szövetség 2010-ben egymilliárd forintnak megfelelő összeg fölött rendelkezett. Ennek azonban évről évre csak harmadát osztja ki nyilvános pályázati rendszeren keresztül. Az idei sajtókeret 66 millió forintnak felel meg. A sajtópályázatok bírálóbizottságában ma már az újságírók vannak többségben, a végső döntést azonban itt is az RMDSZ politikusai hozzák meg.

A kiskapu

"Annak idején ki kellett vívnunk, hogy a Communitas ne zárja ki a Krónikát és a Háromszéket azért, mert ezek a lapok nem dicsérik az RMDSZ-t" - nyilatkozza a Heti Válasznak Karácsonyi Zsigmond, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének elnöke. Többször is felmerült azonban, hogy a pénz láthatatlan módon felhasznált kétharmadából soron kívül is jut a baráti sajtónak.

Ezt annak idején éppen a Krónika derítette ki, összevetve a Communitas nyilvános adatait az alapítvány beszámolóival. A 14 éve kormányon levő RMDSZ reklámszerződésekkel is segítette a hozzá közelálló sajtót. 2006-ban egy bukaresti román lap fedezte fel, hogy a Nagy Zsolt akkori távközlési miniszter felügyelete alatt működő Román Posta félmillió eurós reklámszerződést kötött az Új Magyar Szó kiadójával. Az ügy sajtóvisszhangja miatt a bukaresti napilap az összegnek csak egy részét zsebelhette be.

A román kormány az RMDSZ-es Kelemen Hunor vezette kulturális minisztérium költségvetés-kiigazításáról döntött december elején, s úgy határozott, hogy 2,5 millió lejjel (592 ezer euróval) támogatja a legismertebb romániai kulturális folyóiratokat. Ennek az összegnek 18 százaléka jutott a romániai magyar folyóiratoknak.

A minisztérium vigyázott arra, hogy mind az RMDSZ-t kritizáló, mind az azt támogató folyóiratok részesüljenek az összegből, de kétségtelen tény, hogy így a Markó Béláékkal rokonszenvező nyomdai termékek pótolni tudják a budapesti segítség elmaradása miatti anyagi kiesést. Ennek következtében 30 800 euró jutott a Kolozsváron megjelenő RMDSZ-kritikus Helikonnak, 28 400-28 400 euró a szövetséggel szimpatizáló kolozsvári Korunknak és a marosvásárhelyi Látónak, valamint 20 100 euró az RMDSZ-t bíráló Székelyföldnek.

Gazda Árpád

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=71538

Heti Válasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesz-e valaha a kádári struccm
  2010-12-20 18:22:45, hétfő
 
  Lesz-e valaha a kádári struccmadárból pannon puma? - Avagy miért kell nekünk egy új Ludas Matyi
Posted on 2010/12/20 by Nifadmin

Sokan úgy gondolják, hogy a homo cadaricus új jelenség történelmünkben, amely a rendszerváltás után struccmadárként is remekül szerepelt, mivel a sorozatos ballib csapások ellenére is csak régi urai kezéből óhajtott enni. Pedig e tulajdonságai jórészt már több évszázados múltra tekinthetnek vissza, csak a totalitarizmus előtti időkben ezek szeretetre méltó módon (is) jelentek meg. Bár most tétován kihúzta fejét a homokból, ha csak fülkeforradalmat lát, önbizalom híján vissza is dughatja oda.

Haladó halandzsázóink - értsd ballib vezéreink -, már annyira bíztak termékükben, a struccmadárrá varázsolt homo cadaricusban, hogy egy kis ráolvasással már pumának nyilvánították és közben utolsó tollaitól is megszabadították. De hát hogy is volt ez lehetséges? Akkoriban elhangzott a bölcs megokolás, hogy ha valaki sokáig élvezi a szűrt levegőt - értsd börtönt -, vissza is vágyik abba. A helyzet ennél összetettebb.

A hosszú török háborúk után meggyengült nemzet még fellázadt ugyan új nyugati elnyomói ellen, de Rákóczi nagy egyénisége sem volt képes az összetartást sokáig fenntartani és sikeressé válni. Bukásának az egység hiánya és a kishitűség legalább olyan oka volt, mint a hátrányos ,,objektív tényezők". Magyarország félgyarmatként kénytelen volt beolvadni a Habsburg birodalomba. De a totalitarizmus előtti időkben még a félgyarmati státus is lehetővé tette bizonyos lokális önállóság és hagyományok megtartását, s kialakulhatott az ,,extra Hungariam non est vita" szellemisége, ami bár kicsit provinciális és elmaradott, de mégis szerethető, emberi volt. A haladás ideológusai számára ez azonban mindenképpen megvetendő állapot, s ezt egyre több a Nyugat bűvkörétől elkábult emberrel el is tudta hitetni. Ők még ma is a Nyugatot akarják utolérni - bár ennek ők a legnagyobb akadályai -, a ,,fausti ember" világfelhabzsolását és végül kafkai kínpadra vonását nem akarják észrevenni, bár írójukat ikonná avatják. Számukra a régi - azaz uralmuk előtti - Magyarország csak elmaradott ,,kispolgári" jelleggel bírt, de groteszk módon országlásuk pont ezeket a tulajdonságokat fejlesztette ki a legjobban, alacsonyabb színvonalon, minden fejlődés megakadályozásával, ,,visszafejlesztésével". A haladárok által megvetett ,,extra Hungariam non est vita" a ,,legvidámabb barakká" lett, amire viszont büszkék voltak.

Ezt az elsilányított, ,,emberanyaggá" változtatott réteget most a Kókákká és Gyúrcsótányokká vált helytartók országlása talán kicsit felébresztette, de úgy önbizalma mint bizalma másokban csekély, ami érthető is, hiszen számtalanszor becsapták. Elemi kérdéssé vált a számonkérés, mert ha ők ezt aktívan nem is követelik, ez győzheti meg őket - és joggal -, hogy a jog uralma még nem vált puszta hazugsággá. Azonosulniuk kell tudni egy olyan figurával (stílussal), amire a legjobb példát a magyar történelem Ludas Matyival adja. Nem véletlen, hogy az általános apátiában a még a Kádár rendszerben is kedvelt újság elhalt. Nem halogatható tovább a frappáns és példás megbüntetése az előző kormány legkorruptabb figuráinak. Nem tűrhető, hogy a volt szocialista államok közül csak és éppen Magyarország ne állítsa helyre az alkotmányos jogfolytonosságot. A kormánynak és a Fidesznek tudnia kell, hogy ha ez elmarad, valóban menthetetlenül ,,elmaradottak" leszünk. Az a gyermeki bizalom és csodálat, ami még mindig sokaktól Orbán Viktor felé árad, alkalmassá teszi a kívánt szerepre. Buzdítsunk hát mi is; Hajrá Viktor! Hajrá Ludas Matyi!

Vajta Dénes


http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/12/20/lesz-e-valaha-a-kadari-struccmada rbol-pannon-puma-avagy-miert-kell-nekunk-egy-uj-ludas-matyi/
Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 736 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.