Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Napi bölcsesség
  2010-12-21 22:38:08, kedd
 
  Napi bölcsesség

A második házasság az optimizmus győzelme a tapasztalat felett!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
„A top tízben lévő ember
  2010-12-21 22:26:14, kedd
 
  ,,A top tízben lévő emberek" ne játsszanak tízezrek életével + Képriport

2010. december 21. 16:23:58

Elfogadta a Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság ügyrendjét és munkatervét a parlamentben tartott keddi ülésén.

Nézze meg képgalériánkat!

A tíztagú testület azt szeretné feltárni, hogy milyen mulasztások vezettek a vörösiszap-tározó gátjának átszakadásához, illetve hogy a tározó építése és fenntartása során követtek-e el visszaéléseket. A jövő év novemberéig elkészülő jelentésben elsősorban a politikai felelősséggel foglalkoznának, illetve azzal, hogy az előző ciklus kormányzatához, konkrétan a Gyurcsány Ferenc volt kormányfőhöz köthető vállalatokat terheli-e felelősség a katasztrófa bekövetkeztéért. A bizottság a privatizációs szerződésektől fogva az október 4-én bekövetkezett gátszakadásig terjedően vizsgálja a vörösiszap-tározó és az azt üzemeltető cég felelősségét, a szerződésben foglaltak végrehajtását, valamint megvizsgálja az országban a környezetre veszélyes technológiát alkalmazó - működő vagy már bezárt - más ipari létesítmények állapotát. A feladat ellátásához két szakértőt kértek fel.

Jávor Benedek, a bizottság LMP-s tagja azt kérte a bizottság tagjaitól, objektív felelősségmegállapítást végezzenek, mert - mint fogalmazott - ha bebizonyosodik, hogy valóban van köze Gyurcsány Ferencnek vagy hozzá közel álló cégeknek a katasztrófához, ,,akkor senki nem mossa le róluk, hogy ez volt a bizottság megalakulásának a célja". Lasztovicza Jenő (Fidesz) azt mondta: ,,a top tízben, százban lévő emberek" ne játsszanak több tízezer ember életével, vagyonával, javaival, ezért a világ legszigorúbb környezetvédelmi törvényének megalkotását javasolta. Jávor Benedek megjegyezte, az Országgyűlés előtt van már a környezetvédelmi törvényhez kapcsolódó módosító indítvány, illetve számos jogszabálytervezet előkészítés alatt áll.

Lasztovicza, aki a Veszprém megyei védelmi bizottság és a megyegyűlés elnöke is, arra kérte politikustársaitól, hogy se az ügyet, se a katasztrófahelyzetet ne használják politikai célokra, mert csak hangulatot keltenek, és csak olyanok nyilatkozzanak, akik személyesen jártak a térségben. Ékes József frakciótársa azt javasolta, hogy tartsanak kihelyezett ülést Ajkán vagy a katasztrófa sújtotta települések egyikén.

Kovács Tibor (MSZP) túlzott mértékű vállalkozásnak tartotta, hogy a bizottság az ország valamennyi veszélyes üzemét, tárolóját felmérje. Gőgös Zoltán, a bizottság szocialista alelnöke a legfontosabbnak azt nevezte, hogy a katasztrófában érintett emberek számára egyértelműsítsék: kártalanítás vagy kárenyhítés történik-e.

A vizsgálóbizottság tagjai között abban volt vita, hogy hány tag javaslatára lehessen meghallgatni embereket. Kepli Lajos (Jobbik) elnök két főt javasolt, míg a Lasztovicza Jenő ötvenszázalékos többséget tartott volna elfogadhatónak. Ötperces szünet elrendelése után sem a három, sem a négy, sem pedig az öt tag javaslatát nem fogadták el, így a bizottság elnökének javaslata maradt érvényben. A bizottság legközelebb februárban ül össze.
Forrás: MTI

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=7457 4&offsetlo=8

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Spanyol lap: véget ér a sajtós
  2010-12-21 22:23:40, kedd
 
  Spanyol lap: véget ér a sajtószabadság Magyarországon

Megjelent: 2010.12.21. 19:47
Frissítve: 2010.12.21. 19:53
A médiatörvényt ismertető írást közölt kedden az El País balközép irányzatú spanyol napilap internetes oldala.

A cikk alcíme szerint olyan törvényt hoztak Magyarországon, amely "gyakorlatilag végez a sajtó szabadságával".

A bécsi keltezésű cikk felidézi, hogy a Nemzetközi Sajtó Intézet (IPI) küldöttséget menesztett Budapestre tájékozódás céljából, és az EBESZ sajtószabadság-képviselője is fenntartását hangoztatta a törvénnyel kapcsolatban.

Az El País szerint "nagyon közel áll a cenzúrához" az, hogy a törvény széles ellenőrzési lehetőséget ad a kormánynak a tájékoztatási eszközök fölött, és nagy büntetéseket állapít meg arra az estre, ha a tartalmuk ellentétben van a közérdekkel. A büntetések elvezethetnek a gazdaságilag gyengébb médiumok megszűnéséhez - véli a lap.

Az újság a kormány véleményét is idézi, amely szerint a törvény a műszaki változások adaptálásához kell, nem sért semmilyen szabadságot, és tiszteletben tartja az európai közösség tájékoztatási szabályait.

Forrás: MTI


http://www.hir24.hu/kulfold/190117/spanyol-lap-veget-er-a-sajtoszabadsag-magyaror szagon.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz a sztrájkjogról (Komm
  2010-12-21 21:49:45, kedd
 
  A Fidesz a sztrájkjogról (Kommentár nélkül )
E-one 2010.12.21. 01:52

2008. december 21., Szijjártó Péter, a vasutassztrájk alatt, miközben a VDSZSZ az elégséges szolgáltatás minimálisan sem teljesítését sem vállalta:
...tovább »
"Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy a kormány semmibe veszi a sztrájkolók követeléseit és nem hajlandó érdemben tárgyalni a szakszervezetekkel. A kormánynak ez a magatartása a magyar emberek békés és nyugodt karácsonyát is veszélyezteti" - hangsúlyozta a Fidesz szóvivője, aki vasárnap sajtótájékoztatót tartott a rendkívüli bizottsági ülésről és "a munkavállalók alkotmányos jogainak védelme érdekében".

A politikus arról beszélt, hogy sem a vasúttársasági, sem a repülőtéri cégvezetők nem hajlandóak megegyezni a munkavállalókkal és megfontolni a feltételeiket. Ennek kapcsán leszögezte, hogy a sztrájk alkotmányos jog, és nyilván senki nem feltételezi, hogy az alkalmazottak "jókedvükben sztrájkolnának".

index

2010. december 21., a Fidesz törvényjavaslata, miután néhány szakszervezet belengette a sztrájk lehetőségét:

"Annál a munkáltatónál, amely a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet végez - így különösen a közforgalmú tömegközlekedés és a távközlés terén (...) -, csak úgy gyakorolható a sztrájk, hogy az a még elégséges szolgáltatás teljesítését ne gátolja."

"Jogellenes az a sztrájk, amely a még elégséges szolgáltatás biztosítására vonatkozó törvényi követelményt sérti, valamint a sztrájkjoggal való visszaélés is jogellenességhez vezet."

parlament.hu

http://gulyas.blog.hu/2010/12/21/a_fidesz_a_sztrajkjogrol_kommentar_nelkul_59
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A NATO Afganisztánban: kudarco
  2010-12-21 21:32:55, kedd
 
  A NATO Afganisztánban: kudarcot vallott a misszió?
Posted on 2010/12/20 by Nifadmin

Az afganisztáni helyzet megosztja a NATO-ban a fő szövetségeseket: az Európai Uniót és az Egyesült Államokat. Brüsszelben december 16-án az európai parlament által elfogadott jelentésben azt állítják, hogy az afganisztáni katonai invázió kudarccal végződött. Az Európai Parlament jelentésében kategorikus az állítás: a nemzetközi katonai beavatkozás kudarcos és komolyan rontotta a biztonságot Afganisztánban.

A jelentésben rámutatnak, hogy nem értékelték kellően a tálibok erőforrásait, ugyanakkor túlértékelték Hamid Karzai kormányának lehetőségeit. Ennek következtében az ország helyreállítása és további fejlődése kikerült a világközösség és az afgán hatóságok figyelmének homlokteréből. Az európai parlamenti képviselők meg vannak győződve, hogy az országban a politikai rendezés igényli a tálibok, más militarizált és politikai csoportok részvételét. Bárkiét, aki véget akar vetni a polgárháborúnak, törvénytelennek nyilvánítani az Al-Kaidát, aki erőfeszítéseit a szociális és a gazdasági fejlesztésre akarja fordítani. Az európaiak véleménye szerint Afganisztánban most elsősorban a civiltársadalommal kell foglalkozni, fel kell számolni a szegénységet, meg kell szüntetni azt a helyzetet, amikor a lakosság tömegesen be van kapcsolva a kábítószer-kereskedésbe.

Ugyanakkor Amerika nyilván nem akarja tekintélyét veszteni, és mindenképpen védelmezi szerepét az afganisztáni kampányban. Az Egyesült Államok mindeddig az erő akciókra helyezi a hangsúlyt. Barack Obama nem kételkedik abban, hogy országa sikeresen megoldja a feladatokat és már félév múlva megkezdheti csapatainak kivonását. Ugyanakkor ezzel nem mindenki ért egyet Amerikában. Például Bill Harris, az Egyesült Államok volt kandagári képviselője meg van győződve, hogy a NATO-akció bukásra van ítélve, ha Washington nem helyezkedik keményen álláspontra Pakisztán viszonylatában. Ismeretes, hogy Pakisztán területén találnak menedéket a Talibán gerilláinak nagy csoportjai. Washington tárgyalásai Iszlámábáddal a folyosó felszámolásáról egyelőre nem vezettek eredményre. Ráadásul semmilyen módon nem befolyásolja a helyzetet az a komoly pénzügyi támogatás, amelyet az Egyesült Államok nyújt a pakisztáni kormánynak.

Ilyen helyzetben nehéz elérni a tálibok leküzdését vagy megbékítését - jelentette ki Vjacseszlav Belokrinyickij, a Keletkutató Intézet szakértője.

- Az amerikaiak nem tehetik meg, hogy ne nyújtsanak segítséget Pakisztánnak. Hiszen ha ez a segély megszűnik, akkor a következmények az amerikai politika számára Pakisztánban és Afganisztánban is súlyosak lesznek. Bizonyos szempontból kilátástalan helyzet ez. Rossz dolog pénz adni Pakisztánnak, de megvonni is rossz. Nemigen találnak kiutat ebből a zsákutcából az amerikaiak.

Hogyan fogja az Európai Unió és az Egyesült Államok egyeztetni a további akciókat Afganisztánban, egyelőre nem világos. Egy azonban látható: az EU vezetők is, az egyszerű amerikaiak is elégedetlenek az afganisztáni kampány eredményeivel.

Forrás: Oroszország Hangja


http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/12/20/a-nato-afganisztanban-kudarcot-va llott-a-misszio/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Enyhült Magyarország "saját ma
  2010-12-21 21:19:26, kedd
 
  Enyhült Magyarország "saját magának okozott" válsága
2010. augusztus 23. - 19:02

A Commerzbank elemzői szerint, bár Magyarország "saját maga által előidézett mini válsága" mostanra enyhült, továbbra is jelentős strukturális kockázat mutatkozik a hazai részvénypiacon. A magyar piac jelenleg a szomszédos országok eseményei, valamint a Fidesz-kormány hozzáállása miatt kockázatos.

A hazai befektetői hangulatot negatívan befolyásolják a romániai események, emellett a bank szerint a Fidesz-kabinet fiskális politikával kapcsolatos hozzáállása nem kiszámítható. A Commerzbank leszögezi, hogy a legfrissebb adatok szerint már májusban felhasználta az ország az idei költségvetési keret 85 százalékát és kétséges, hogy 2010-ben teljesíthető-e a Nemzetközi Valutaalap által kitűzött 3,8 százalékos GDP-arányos hiánycél.

Szintén kérdéses, hogy az Európai Unió, illetve az IMF elfogadja-e majd a Fidesz-kormány terveit a jelenlegi megállapodás keretében, mint ahogy az is, hogy a kormány által tervezett adócsökkentések elegendőek lesznek-e a hiánycél teljesítéséhez. A Commerzbank megjegyzi, hogy még a bankadóhoz hasonló, kevésbé ellentmondásos reformelképzelések is tiltakozást váltottak ki az Európai Központi Bankból. Ugyanakkor az elemzők a strukturális problémák ellenére idén 1 százalékos gazdasági növekedést jósolnak, jövőre véleményük szerint 3,2 százalékkal bővül a magyar gazdaság.

Forrás: VG.hu

http://szebbjovo.hu/node/4264
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kik csalódtak a Fideszben?
  2010-12-21 21:18:51, kedd
 
  Török Gábor: Kik csalódtak a Fideszben?
2010. október 17. - 11:58

Most, hogy egyre többet tudunk meg a második Orbán-kormány terveiről, egyre hangosabb lett azoknak a szava, akik csalódottságuknak, kiábrándultságuknak, időnként pedig egyenesen félelmüknek adnak hangot. Ezeket a véleményeket figyelve akár arra is gondolhatnánk, hogy a Fidesz elindult lefelé a lejtőn, kezdetét vette a várt vagy félt erózió. Ha azonban megnézzük, hogy kiktől származnak ezek a mondatok, egyelőre elég egyoldalú képet kaphatunk.

Amikor 2006 nyarán az MSZP hosszú vesszőfutása kezdetét vette, a hangos ellenzéki kiabálásokon túl a saját táborból érkező kritikák, elbizonytalanodások voltak az első figyelmeztető jelek. Óvatos politikusi mondatok az úgynevezett kommunikációs hibákról, szeretve bíráló gondolatok a közírók tollából és tömeges bizonytalanná válás választói szinten. Hasonló jelenség egyelőre nem tapasztalható: sem a politikai elit, sem a véleményformáló réteg, sem a szavazók körében. Nincsenek disszonáns hangok a parlamenti többségben, szinte egyetlen fideszesként azonosítható értelmiségi sem fogalmaz meg (nyilvánosan) értékelhető kritikát, a közvélemény-kutatások pedig töretlen támogatottságot jeleznek. Csalódásról, kiábrándulásról szinte kizárólag azok beszélnek, akik korábban sem a Fideszt választották, s az elmúlt hónapok legfeljebb még jobban megerősítették őket a korábbi döntésük helyességében.

Konrád György, Seres László vagy Debreczeni József mondatai éppen ezért nem is igazán a Fideszről szólnak, nem hiszem, hogy komolyan lett volna esélye Orbán Viktornak arra, hogy kormányzásával meggyőzze, saját oldalára állítsa őket. Sokkal inkább jelzik az ellentábor állapotát, és ennyiben persze a Fidesz számára is fontosak: láthatóan egyre komolyabb a vágy, a törekvés az ellenzéki térfélen, hogy valamilyen hatékonyabb, egységesebb erő jelenjen meg. Amíg azonban csak innen érkezik a kritika, amíg a "csalódottak" szinte kizárólag olyanok, akik korábban sem szavaztak volna bizalmat a Fidesznek, a növekvő hangerő nem jelez politikai veszteséget.

Ebből a szempontból sokkal izgalmasabb arra figyelni, hogy a kormányoldal (politikai elitje, támogatói köre és szavazói) miképpen reagál a legújabb intézkedésekre. Bár a megszorító jellegű döntéseket egyelőre kifejezetten kreatívan vezeti be a kormány, s ezzel rövid távon elkerüli a legveszélyesebb csapdákat, legalább három okból mégsem állítható, hogy az út simának ígérkezik.

Egyrészt vannak olyan lépések, amelyek a Fidesz táborán belül is komoly feszültségeket válthatnak ki. A már ismert döntések közül leginkább a nyugdíjpénztárakra vonatkozó lehet ilyen; a több millió érintett között számos olyan fideszes akadhat, akinek súlyos gondolatmankókra lehet szüksége ahhoz, hogy értse, elfogadja és támogassa ezt az eljárást. Másrészt ezek a mostani döntések, amelyek világos politikai haszonnal kecsegtetnek, később akár komoly gazdasági - és ezzel együtt politikai - károkat okozhatnak; ma még erről töredékes az ismeretünk, mert az irány új és ismeretlen, de ez a lehetőség kétségtelenül ott van a forgatókönyvek között.

Harmadrészt pedig fontos észben tartanunk, hogy egyelőre elég keveset tudunk a nagyobb célokról. Azt már nagyjából látjuk, hogy a kormány hogyan akarja átalakítani a terheket, s azt is tudjuk, hogy az adócsökkentéssel kiket hoz kedvezőbb helyzetbe. Viszont alig hallottunk valamit a rosszul működő rendszerek átalakításáról, arról, hogy hogyan lesz jobb az egészségügy és az oktatás, vagy hogyan lesz több a munkahely és gyorsabb a növekedés. Márpedig ha ezeken a területeken nem ér el látványos áttörést a kormány, az, hogy ügyesen kerülte el a csapdákat, az egyelőre türelmes támogatóinak is kevés lehet.

Forrás: Török Gábor politikai elemző blogja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lejtőn a Fidesz? - Lehet ez mé
  2010-12-21 21:06:53, kedd
 
  Török Gábor: Lejtőn a Fidesz? - Lehet ez még rosszabb is
2010. december 21. - 09:17

Elérte a Fideszt is a kormánypártok sorsa: az előző hónapokban enyhén fogyatkozott, most viszont jelentős mértékben csökkent táborának mérete - ezzel a mondattal kezdődik a Szonda Ipsos legfrissebb kutatásának ismertetése a Népszabadságban. Régóta téma, hogy vajon mikor indul el - elindul-e egyáltalán - a Fidesz hatalmas mértékű támogatottságának csökkenése. A novemberi történések után korábban magam is úgy véltem: ha radikális esés nem is valószínű, decemberben a kormányzás során az eddigi legkomolyabb visszaesésre van esélye a pártnak.

A négy jelentősebb kutatócég közül egyelőre három állt elő a decemberi adatokkal, a Századvég még nem hozta nyilvánosságra felmérését. A Szonda és a Tárki jelentős, hibahatáron túli visszaesést mutat, bár az meglepő, hogy milyen messze áll egymástól a 33, illetve a 43 százalékos támogatottságot jelző adat. A Mediánnál viszont a teljes népességen belül három hónapja nincs változás, azonban három fontos adat esetében is (Fidesz elutasítottsága, kormány teljesítményének értékelése, közhangulat) a Fidesz számára kedvezőtlen változás állt be. Különösen feltűnő, hogy "két hónap alatt 39-ről 48 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint az országban általában véve rossz irányba mennek a dolgok".

Valóban lejtőre került a Fidesz? - ez ilyenkor az obligát kérdés. Az óvatosság több szempontból is indokolt. Egyrészt azért, mert a kormányzó párt minden adat szerint ma is messze a legerősebb politikai erő, vetélytársai hozzá képest alig látszanak, és a választások óta érdemben nem is erősödtek. Másrészt azért, mert tendenciáról csak akkor érdemes beszélni, ha legalább két-három hónap adatai mutatnak ugyanabba az irányba. Harmadrészt pedig azért, mert a trendek azért vannak, hogy megváltozzanak: egy elindult, határozott csökkenés sem vezet automatikusan további, folyamatos lemorzsolódáshoz, politikai cselekvésekkel a tendenciák megtörhetők, sőt akár meg is fordíthatók.

Mindezen fenntartások ellenére az egyértelműen kijelenthető, hogy a nagy vitákat kiváltó kormányzati döntések nem múltak el nyomtalanul. Bár a mögöttünk hagyott hetekben sok olyan kételymentes véleménnyel találkozhattunk, hogy az embereket nem érdekli az Alkotmánybíróság, nem foglalkoznak a nyugdíjpénztári rendszerrel stb., a felmérések szerint néhány százezer ember valami miatt az év végére mégis elhagyta a Fideszt. Nem véletlenül használom ezt a kifejezést: a kutatások azt természetesen nem mondják meg, hogy mi miatt; a politikai döntések és a választói viselkedések közötti összefüggés megtalálása ebben az esetben már ,,csak" interpretáció, magyarázat, hipotézis. Sok-sok egyéni mérlegelésbe kellene rendszert, irányt látnunk, ami általában lehetetlen vállalkozás. Most sem merném ezért határozottan állítani, hogy kizárólag ez vagy az a politikai esemény felelős a változásokért; ahhoz azonban nem kell szürke kardigán, hogy kijelentsem: leginkább a magánnyugdíjpénztárak körüli munkálkodás hathatott a választókra. Nem előzmények nélkül, nem önmagában, de leginkább ez volt az az esemény, ami tömegesen érhette el, érinthette meg és ejthette gondolkodóba a szavazókat.

Egyelőre ennyi tehát a sokat emlegetett ,,politikai ár", de az kétségtelen, hogy az eddig tapasztalatok alapján lehet ez még rosszabb is.

Forrás: Török Gábor politikai elemző blogja

http://szebbjovo.hu/node/5997
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy lehet az, hogy a narancso
  2010-12-21 20:55:20, kedd
 
 

Hogy lehet az, hogy a narancsos vezetésnek
azok nem okoznak kockázatot, akik teljesen szétzüllesztették ezt az
országot, akik hagyták, hogy izraeli kémgépek röpködjenek a légtérben,
akik fillérekért játszottak át ingatlanokat, akik nap, mint nap azon
dolgoztak, hogy beteljesítsék Simon Perez felvásárlási vágyát?
Az vajon miért nem aggályos, hogy egyes képviselők a terrorista Izrael kitűzőjével a mellükön parádéznak a magyar parlamentben? És az hogy közöttük van a jelenlegi külügyminiszter is? Miért nem jelentenek nemzetbiztonsági kockáza...tot azok, akik olvasatlanul aláírták a Lisszaboni szerződést, akik az elmúlt nyolc évben asszisztáltak az ország szétrablásához?

Egyébként meg, hogy lehet hiteles a narancsos vezérek számára annak a Nemzetbiztonsági Hivatalnak a jelentése, amit ugyan átneveztek nagy hirtelenséggel Alkotmányvédelmi Hivatallá (AVH), de ettől még ugyanaz a Balajti László vezeti, akit még az elvtársak tettek oda akkor, amikor Laborcz Sándor KGB ügynök helyzete már nem volt tartható? Vajon hogy lehet az, hogy Narancsliget nemzetbiztonságát egy olyan ember garantálja, aki önmaga a nemzetbiztonsági kockázat?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyoma veszett a Kaiseréket fel
  2010-12-21 20:14:26, kedd
 
  2010-12-21. 07:57
Nyoma veszett a Kaiseréket feldobó bűnözőnek - a 25 milliós vérdíjjal együtt

A móri mészárlás nyomozásának félresiklását boncolgató belső vizsgálat keretében dönthetnek arról is, hogy visszaperelik-e Kiglics Attilától a számára indokolatlanul kifizetett 25 milliós vérdíjat - írja a Népszabadság.
Nemcsak Bencze József korábbi országos rendőr-főkapitány, hanem utódja, Hatala József, valamint Kovács Tamás előző, s Polt Péter jelenlegi legfőbb ügyész is ígéretet tett arra, hogy kivizsgáltatják, milyen okok, körülmények, hibák, mulasztások vagy tévedések vezettek oda, hogy a móri mészárlás után először két (az adott ügyben) ártatlan embert kiáltottak ki bűnösnek.
A lapnak nyilatkozó tisztviselők szerint sem az ügyészség, sem a rendőrség vizsgálata nem felelősöket keresne, nem fejeket akarnak, csak arra keresik a választ, miért siklott félre ,,az első móri nyomozás", s mit kell tenni annak érdekében, hogy ez ne ismétlődhessen meg. A lap rendőrségi forrásai szerint belső vizsgálat keretében dönthetnek arról is, hogy megkísérlik-e visszaperelni Kiglics Attilától a számára Kaiser Ede és Hajdú László feladásáért - mint kiderült, indokolatlanul - kifizetett 25 milliós vérdíjat.
A Kiglics elleni per megindítását nagyban nehezíti, hogy jelenleg a rendőrség sem tudja, hol van az egykori koronatanú - írja Népszabadság, a lap ugyanis úgy tudja, hogy a férfi a jutalom felmarkolását követően a Kaiserrel és Hajdúval elkövetett súlyos bűncselekményekért rá váró büntetések elől megszökött. A napilap forrásai szerint ugyanakkor nem kezdeményezik annak az elnöki kegyelemnek a visszavonását, amellyel Kiglics mentesült a korábbi bűncselekményeinek következményeitől az együttműködésért cserébe, mert erre lehetőségük sem volna.
A Népszabadság azt is megemlíti, hogy a Kiglicsnek kifizetett összegből szeretne részesülni az a Szebenyi István is, aki fémdetektorral keresgélve 2006-ban rátalált arra a hátizsákra, amelybe a móri mészárláshoz használt fegyvert rejtették, a valódi móri tetteseket, Nagy Lászlót és a múlt héten elítélt Weiszdorn Róbertet ennek nyomán találta meg a rendőrség.

(MTI)

http://kuruc.info/r/2/71371/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 736 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 558
  • e Hét: 2216
  • e Hónap: 19009
  • e Év: 151926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.