Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Tarlós Öcsi, a BKV, avagy kará
  2010-12-28 23:54:11, kedd
 
  Tarlós Öcsi, a BKV, avagy karácsonyozzunk jövő karácsonyig

2010. december 28. 18:47
Hunhír.info

Tudjuk, hogy Öcsi milliárdokból készül megmenteni a csődtömeg BKV-t. Dőljön a lé befelé, meg aztán gyorsan kifelé, mint a régi degeszista időkben. Öcsi bebástyázta magát a bukott rabmadár tanácsadókkal, akik viszont elég kisstílű libák, újat nem nagyon tudnak gágogni. Legfeljebb annyit, hirdess főnök valami cégünkön keresztül valami médiumban, aztán megnő a szereplési lehetőség. Úgy komótosan, tarlósosan, öcsisen.

Nem tudjuk mire vélni, hogy a Karácsony elmúltával miért kíván még mindig boldog karácsonyi ünnepeket a a főváros egyik legnagyobb cége, a BKV az inforádióban, óránkénti gyakorisággal. Időzavarral küszködnek, vagy megint volt egy Óbudáról adoptált kommunikációs zseni, aki olyan szerződést kötött a műsorszóróval - gondoljuk, nem két fillérért- hogy addig kell boldog karácsonyt kívánni, amíg el nem jön a következő.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=36275


Egyáltalán minek ilyenekre költeni, ami adóforintjainkból fenntartott vállatoknak?
Ez normális esetben, már megvalósítaná a hűtlen kezelés bűntettét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: A Fidesz szabotálja a
  2010-12-28 23:42:59, kedd
 
  2010-12-28. 18:05
Jobbik: A Fidesz szabotálja a valódi elszámoltatást

A Jobbik érthetetlennek tartja, miért kellene egy újabb testületet létrehozni az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságán belül a GDP-arányos államadósság 53-ról 80 százalékra emelkedésének vizsgálatához. A költségvetési bizottság részeként ugyanis már a nyáron megalakult az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottság, amelynek ez is a feladata lenne. E testület azonban az alakuló ülésen kívül mindössze egyetlen ülést tartott még júliusban.
Azóta a fideszes Herman István nem hívta össze az albizottság ülését egyetlen alkalommal sem, pedig ez az ő hatáskörébe tartozik. A Jobbik azt javasolja a miniszterelnök szóvivőjének, hogy legközelebbi közleményét saját párttársainak címezve írja, s lássa be: az álláshalmozó fideszes képviselők által vezetett albizottságok, a kormányzati apparátus és az igazságszolgáltatási szervek elszabotálják az elszámoltatást.
A Jobbik ahogy eddig, úgy ezután is partner lesz a valódi elszámoltatás véghezvitelében, így abban is, hogy az elmúlt 20 év - nem nyolc, hanem húsz év! - neoliberális, pusztító gazdaságpolitikájának felelősei teljes vagyonukkal feleljenek a magyar családoknak okozott mérhetetlen károkért. Ehhez azonban radikálisan újra kell gondolnia a Fidesznek saját politikáját, és határozott intézkedéseket kell hoznia, hogy Gyurcsány és bűntársai oda kerüljenek végre, ahová már évekkel ezelőtt kellett volna.
Lenhardt Balázs, a számvevőszéki és költségvetési bizottság tagja, az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottságának jobbikos alelnöke


http://kuruc.info/r/2/71729/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az új magyar nemzet 12 pontja
  2010-12-28 21:18:10, kedd
 
  Az új magyar nemzet 12 pontja

2010. december 28. 20:34
Hunhír.info

A holdudvar előállt a követeléseivel. 12 pontba szedte, mert már a 48-as ifjakra is rátelepedtek. Ilyennel már találkoztunk a Vér és Becsület méltóságos tüntetésén, amikor az In-kal gyűrűjében ordibáló artikulátlan hangon a magyar himnusz alatt is rikácsoló ellentábor azt szajkózta: nácik kifelé, mi vagyunk a magyarok.

A tiltakozók által megfogalmazott, 12 pontból álló lista a következő:

Mit kíván a magyar nemzet? (2011-ben)

1. A véleménynyilvánítás szabadságának biztosítását
2. A szakmai szervezetek bevonását a médiaszabályozás folyamatába
3. Egy politikailag független médiatanács megválasztását
4. A médiahatóság elnökének legfeljebb négy évre történő kinevezését
5. A szakma által delegált ellenőrző hatóság (Felügyelő Bizottság) és szakmai képviselet biztosítását
6. A kilátásba helyezett bírságok ésszerűsítését
7. A Médiatanács által hozott döntések felülvizsgálati és fellebbezési lehetőségét a bíróságon
8. A megelőző végrehajthatóság eltörlését,
9. Az írott és elektronikus sajtó kivonását a törvény hatálya alól; a lineáris elektronikus média függetlenségét
10. Az online, az írott és az audiovizuális sajtó, valamint a földi és online-terjesztésű műsorsugárzás megkülönböztetését,
11. A különböző közszolgálati hírszerkesztőségek függetlenségét.
12. A nemzeti hírügynökség (MTI) mint kizárólagos hírgyár léte veszélyezteti a különböző közszolgálati médiatípusok közötti különbségeket, a szerkesztői szabadságot és vele az objektív tájékozódáshoz való jogot. Ezt a helyzetet haladéktalanul orvosolni kell!

"Ennek alapján kérjük, hogy az Országgyűlés vonja vissza a 2010. december 21-én elfogadott médiatörvényt, valamint helyezze hatályon kívül a hozzá kapcsolódó 2010. évi CLXIII. tv. 2. § VIII/B Fejezetét, és a kormány kezdeményezze egy új törvény létrejöttét a fenti szempontok mindegyikének figyelembevételével.

Követeléseinket a törvények hatálybalépése előtt kérjük teljesíteni.

Amennyiben a fenti követeléseink nem teljesülnek, véleményünknek további akciók által kívánunk hangot adni."

FH

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=36278
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ögyes,nagyon ögyes(:
  2010-12-28 20:29:15, kedd
 
  A belvízkárra nem fizetnek a biztosítók





2010. december 28. 19:30


A belvízkár kockázatát nem vállalják a biztosítók, ebben a helyzetben a belvízkárosultakon egy jól működő központi kockázati alap segíthetne a legjobban - vélekedik a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. Az alkuszcég az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kifejti: a biztosítók nem vállalnak kockázatot a talajvizes, belvizes területekre épült ingatlanokra, ezért nincs olyan konstrukció, amely kifejezetten ezt a kockázatot is vállalná. Ez akkor is igaz, ha valamennyi kockázatot felölelő, és az átlagoshoz mért három-ötszörös díjú lakásbiztosítást köt a tulajdonos. Amennyiben viszont a belvizet vihar, zivatar, eső előzi meg, akkor ezek kárait megtérítik a biztosítók, de csak olyan mértékben, amilyen összegre az ingóbiztosítás szólt.


Ezért a CLB felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a biztosítással kövessék ingóságaik értékének emelkedését, különben csak a szerződéskori értéket fizeti ki a biztosító.



http://gondola.hu/hirek/150561-A_belvizkarra_nem_fizetnek_a_biztositok.html

*********

Ögyes,nagyon ögyes(:
Már úgy aggódtam értük:))
Pénzüknél maradnak, ha már nincs rá törvény..., és nem is lesz...!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Durva dolgok mennek a zuglói F
  2010-12-28 18:48:59, kedd
 
  Durva dolgok mennek a zuglói Fideszben

2010.12.28. 15:05


Azt nem lehet tudni, hogy a most következő történetből mi az igazság, de az biztos, hogy a zuglói Fidesz tagjainak érdekes előélete van, és amúgy a párt környékén manapság mindenki mindenki följelent. Kedden egy zuglói presszóban tartottak sajtótájékoztatót arról, hogy az egyik fideszes önkormányzati képviselőnőt gyilkosság előkészületéért jelentették fel. A presszóban aztán megjelent az ügy egyik szereplője is, aki megfenyegetett mindenkit ("délutánra meg fogtok dögleni"), így a résztvevők a presszóból szépen elmentek a rendőrségre, és őt is feljelentették.

A nagyon szövevényes ügy szálai régebbre nyúlnak vissza. A hvg.hu írt arról, hogy szeptember 24-én, a Fidesz Thököly úti irodájában Pusztai Péter (a keddi sajtótájékoztatón megjelenő fenyegető) egy óriási fakanállal fenyegette és megütötte párttársát, Újvári Józsefet, és összetörte a szemüvegét, amivel kétszázezer forintos kárt okozott neki. Pusztai akkor azt állította: Újvári volt élettársát, az önkormányzati választásokon szintén fideszes színekben induló Máténé Virág Krisztinát védte meg ezzel.



Újvári szeptember 30-án feljelentést tett a zuglói rendőrkapitányságon rongálás és könnyű testi sértés miatt. Miután nem volt elégedett az ügy kezelésével, december 13-án ismét feljelentést tett, de ekkor már olyan iratokat is benyújtott, amelyek szerint egykori élettársa, Máténé Virág Krisztina meg akarta gyilkoltatni őt.

Újvári elmondása szerint 2008 elején tudta meg egy Hlavács Kálmán nevű embertől, hogy 1993-2007 közötti élettársa állítólag megbízást adott a meggyilkolására. Arra a kérdésre, hogy akkor miért nem tett feljelentést, Újvári azt válaszolta: ez egy bonyolult ügy. Hlavács Kálmán mindenesetre videóvallomást tett az ügyről a belpol.hu című "politikai, közéleti hírmagazinnak", amit amúgy Menyhért Mészáros László, a Netkacsa egykori alapítója, a legendás buzilista kitalálója szerkeszt.

A videóvallomásban Hlavács elmondja, hogy 1995 nyarán ismerte meg Virág Krisztinát, aki akkor "madámként dolgozott" a Nagymező utcai Borsalino bárban. A bár az azóta meggyilkolt Szlávy Bulcsú egyik jólmenő vállalkozása volt. Hlavács kurvákat vitt a bárba, ahol Virág Krisztinával osztoztak a bevételen, azaz, mondjuk ki, lányokat futtattak. Az üzletben Újvári is benne volt.

Hlavács vallomása szerint később Virág Krisztina arra kérte meg, hogy Újvári Józsefet “vegyék le pénzzel". Ez meg is történt, Újváriról 2,5 millió forintot akasztottak le. Körülbelül három évvel ezelőtt Hlavács állítása szerint Virág Krisztina már arra kérte őt, hogy “valamilyen formában ölje meg" Újvárit. A gyilkosságért Virág Krisztina állítólag egymillió forintot ajánlott fel Hlavácsnak, és azt, hogy fideszes kapcsolatain keresztül lakáshoz is juttatja. Miután Hlavács ezt nem vállalta, szavai szerint Virág Krisztina nagyon dühös lett, és azt kérte, hogy akkor legalább csempésszen keménydrogot Újvári lakásába, ő pedig majd ráküldi a rendőrséget.

Jó lenne ismerni a történet másik felét is. Többször is hívtuk telefonon Máténé Virág Krisztinát, "a közismert Nőszirom és Mentor zuglói civilszerveződések alapítóját", a Magyar Torna Szövetség Elnöki Bizottságának tagját, de telefonját nem vette fel. Megkerestük az ügyben a Budapesti Rendőrfőkapitányságot is, ahol kérdésünkre a következő enigmatikus választ kaptuk: “A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányságát a Pesti Központi Kerületi Bíróság bízta meg nyomozati cselekmények végrehajtásával egy hozzájuk érkezett, és hatáskörükbe tartozó bűncselekményről szóló feljelentés kapcsán. Élet ellenes bűncselekménnyel kapcsolatban nem érkezett feljelentés a zuglói rendőrkapitányságra."



http://kepviselofunky.blog.hu/2010/12/28/gyilkossagra_adott_megbizast_a_zugloi_fi deszes

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor Brüsszelt Budapes
  2010-12-28 18:33:18, kedd
 
  Orbán Viktor Brüsszelt Budapestre költöztetné

2010. december 28., kedd

Szijjártó Péter erről rossz időben beszélt, egy alkalmatlan helyen


http://hircsarda.hu/wp-content/uploads/2010/12/rossz-idoben-rossz-helyen-300x171. jpg


A kormányzati úthenger a január 1-ével kezdődő EU elnökség alatt sem áll le, és a Nemzeti Együttműködést kiterjesztenék ,,Európai Együttműködéssé".

Az Európai Együttműködés Rendszerében (EER) az EU-s szervezetknek is alkalmazkodniuk kell az új magyar államrendszerhez. Ennek részeként a független BBC-t mindentől függetlenül az MTI-be olvasztanák, és ezentúl a BBC1 a Duna II. Autonómia műsorát fogja közvetíteni, a BBC2-t csatornáját pedig megkapja a megszűnt Budapest TV.

Az Európai Űrügynökséget a Budapesti Tömegközlekedési Holdingba szervezik be, így még az EU elnökség alatt megvalósulhat a Rózsa Sándor űrkikötő és a közvetlen Békásmegyer-Mars-Tesco metróvonal.

Az EER a nem rég elfogadott médiatörvényt is kiterjesztené az EU-ra, így Szalai Annamária ezután az EU bármely általa beszélt nyelvén büntethetne, beleértve a kínait is, ami bár nem hivatalos EU nyelv, de az NMHH vezetője alapfokon beszéli.

,,Természetesen az EU-ban is szükség van racionalizálásra" - jelentette ki Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője. ,,Ennek részeként megvalósul a kisebb Európa Parlament, az EU-val kapcsolatos utazási költségek lefaragása érdekében pedig Brüsszel lesz Budapest 23. kerülete, míg a mostani 23. kerületet, Soroksárt, eladjuk Jemennek, és ebből fedezzük Brüsszel Budapestre szállítását" - mondta el a szóvivő a neki szimpatikus újságíróknak.

Egyelőre hivatalosan nem tudni, hogy az EU tagállamai miként fogadják a magyar EU-s elnökség terveit, de állítólag több ország is a kilépést fontolgatja, Jemen viszont szívesen belépne, és ha kell vinnék Szegedet és Nyékládházát is.

http://hircsarda.hu/1-politika/1-hataron-innen/15519-orban-viktor-brusszelt-budap estre-koltoztetne/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így adóznak a semmiből
  2010-12-28 18:26:36, kedd
 
 
2010. december 28. - 10:36

Az egykulcsos, családi kedvezménnyel ,,dúsított" személyi jövedelemadózás a 2011-es év igazi újítása, ám több területen további jelentős módosítások várhatók, amelyeket mind a magánszemélyeknek, mind a
cégeknek érdemes szem előtt tartani. Összeállításunkban a jelentősebb
adómódosításokat mutatjuk be.


SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ

A 2011. év egyik fontos újdonsága az egykulcsos személyi jövedelemadó (szja) bevezetése: a 16 százalékos kulcs nemcsak az összevont szja-alapra, hanem az úgynevezett külön adózó jövedelmekre is
vonatkozik. Utóbbi körbe tartozik többek között az osztalékból,
kamatból, árfolyamnyereségből vagy ingatlan értékesítéséből származó
bevétel. Jövőre ugyanakkor még hatályban marad az ez év elején
bevezetett szuperbruttósítás, vagyis az szja-t a bruttó bér 127
százaléka után kell leróni. Ez a szorzó 2012-ben 113,5 százalékra
csökken, 2013-tól pedig az szja alapja ismét a ,,sima" bruttó jövedelem
lesz. A szuperbruttósítás 2011-től nemcsak a munkabérekre, hanem
valamennyi, az összevont adóalapba tartozó jövedelemre vonatkozik,
többek között az ingatlan bérbeadásából származóra is. A 127 százalékos
adóalapot ugyanakkor a külön adózó jövedelmek körében nem kell
érvényesíteni.

Az új szja-szisztéma másik nagyon fontos eleme a családi adókedvezmény. Az egy, illetve két gyermeket nevelő családok gyermekenként havonta 62 500 forintnyi adóalapot csökkentő kedvezmény
igénybevételére jogosultak, a három vagy több gyermeket nevelő családok
esetében pedig a kedvezmény gyermekenként 206 250 forintra emelkedik.
(Ez praktikusan 33 ezer és 100 ezer forintnyi adó megtakarítására ad
lehetőséget.) A kedvezmény már a terhesség idejére is jár, és utólag is
lehet érvényesíteni.

Szintén az szja világát érinti, hogy több olyan jövedelemtípus, amely korábban adóterhet nem viselő járandóságnak számított (vagyis önmagában nem okozott adófizetési kötelezettséget, viszont az szja alapjába
beleszámított), az adómentes bevételek közé kerül. Ilyen elsősorban a
nyugdíj, az ösztöndíj vagy a munkáltató által lakáscélú felhasználásra
adott vissza nem térítendő támogatás. Az alacsonyabb keresettel
rendelkezők adóterhelése azért nem csökken, sőt, egyes esetekben még nő
is havi néhány ezer forinttal, mert az adójóváírás jelenlegi 15 100
forintos havi maximális öszszege 12 100 forintra csökken. Alacsonyabb
lesz jövőre az adójóváírás igénybevételének jövedelemhatára is: teljes
összegben 2 750 000 forintos, csökkenő mértékben pedig 3 960 000 forint
éves összes adóalapig lehet érvényesíteni. Változás az is, hogy az
önkéntes kölcsönös pénztárba vagy a nyugdíj-előtakarékossági számlára
magánszemély által befizetett összegek után az eddigi 30 százalék
helyett csak 20 százalékos adó-visszatérítés igényelhető.



ADÓBEVALLÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

A munkáltatói adómegállapítás, az önadózás és az adóhatóság közreműködésével készített bevallás mellett jövőre új lehetőség lesz az adóbevallási kötelezettség adónyilatkozat formájában történő
teljesítése. Erre akkor van mód, ha a magánszemély kizárólag egy
munkáltatótól szerez az összevont adóalapba tartozó jövedelmet, amely
után a kifizető az adót le is vonta (a szabály szerint a már levont és a
ténylegesen fizetendő adó különbözete maximum 1000 forint lehet).
További feltétel többek között, hogy az adónyilatkozatot tevő
magánszemély nem élhet a tételes költségelszámolás lehetőségével, és
nincs mód a családi adókedvezmény megosztására sem.

Ami a járulékokat illeti, a biztosított által fizetendő nyugdíjjárulék mértéke a jelenlegi 9,5 százalékról év elejétől 10 százalékra emelkedik, 2010 novembere és 2011 decembere között pedig a
magán-nyugdíjpénztári tagok egyéni járuléka is az állami nyugdíjalapba
kerül. Év elejétől ugyanakkor nem kell 14 százalékos egészségügyi
hozzájárulást fizetni az olyan osztalékjövedelem után, amelyet 10
százalékos adófizetési kötelezettség terhel.



VÁLLALKOZÓK, CÉGEK ADÓZÁSA

Elsősorban az egyéni vállalkozóknak kedvez, hogy 2011-től hatályon kívül helyezik az ez év elején bevezetett, a ,,tevékenység piaci viszonyoknak megfelelő díjazása", valamint ,,a tevékenységre jellemző
kereset" meghatározásokat és az ezekhez kapcsolódó kivét- és
díjkiegészítési kötelezettségeket. A vállalkozók tehát nem kötelesek e
tételek megállapításakor figyelembe venni, hogy a járandóságok
megfelelnek-e a térségre és az ágazatra jellemző átlagos összegeknek.

Már idén nyáron - további feltételek teljesítése nélkül is - 10 százalékra csökkent a társasági adó évi 500 millió forintos nyereségig, az ősszel elfogadott adótörvények pedig rögzítik, hogy 2013. január
1-jétől egységesen 10 százalék lesz az adókulcs. Egyes ágazatokat -
pénzügyi szervezetek, telekommunikáció, kereskedelem, energiaellátás -
jelentős mértékű különadók sújtanak egészen 2012 végéig, és e külön
terhek a jelenlegi tervek szerint szerényebb mértékekkel ugyan, de
2013-tól is megmaradnak. Jövőre új vonása lesz a társasági adózásnak a
látványsportágak támogatásához kapcsolódó adó- és adóalap-kedvezmény,
igaz, ez utóbbinál hazánk még az EU jóváhagyására vár. Új elem az is,
hogy már ez év december 16-a óta csak százmillió forintos árbevétel
felett kötelesek a cégek év végén ,,feltölteni" társasági adójukat, a
szokásos piaci ár meghatározására szolgáló módszerek köre pedig az
ügyleti nettó nyereségen alapuló és a nyereségmegosztásos módszerekkel
bővül ki. Az ellenőrzött külföldi társaságok meghatározásában az
változik, hogy 2011-től a 10 százalékos effektív adókulccsal adózó
külföldi vállalkozás már nem minősül ilyen cégnek.



CAFETERIA

Összességében kedvező változás, hogy a béren kívüli juttatások eddigi 25 százalékos kedvezményes adója jövőre 19,04 százalékra csökken, ugyanakkor megszűnik az internetszolgáltatás adómentessége. Az eddigi
természetbeni juttatások - sportolás, személyszállítás, egyéb - helyébe
részben a kifizetőt terhelő adó mellett adható vagyoni érték lép,
részben pedig a nem pénzben biztosított juttatások az öszszevont adóalap
részeként lesznek adókötelesek: a juttatást terhelő személyi
jövedelemadó a magánszemélyt, míg a járulék- vagy a százalékos
egészségügyihozzájárulás-fizetési kötelezettség a magánszemélyt és/vagy a
foglalkoztatót terheli.

HELYI ADÓK

Január 1-jétől szűkebb lesz azon tevékenységek köre, amelyek ideiglenes iparűzési tevékenységnek minősülnek, és így helyi iparűzésiadó-fizetési kötelezettség jár együtt velük. Kikerül e körből
egyebek mellett a piaci és vásározó kiskereskedelmi tevékenység.
Valamelyest nőnek az építményadó-mértékek: a hasznos alapterületre
vetített adónál a felső határ négyzetméterenként 900-ról 1100 forintra
nő, a korrigált forgalmi érték tekintetében pedig 3 százalékról 3,6-re
emelkedik.



Családoknak jobb

A családi kedvezmény összege - akárcsak a családi pótléké - függ a gyermekek számától, de nem jár minden eltartott után, vagyis a számításnál mérvadó, hogy a családi pótlék öszszegének megállapításánál
hány eltartottat vesznek figyelembe. Két kiskorú és egy saját keresettel
nem rendelkező egyetemista korú gyermek mellett a kedvezmény két
gyermek után jár ugyan, ám annak öszszege nem 62 500, hanem 206 250
forint, mivel a szülők valójában három főt tartanak el.

Az adókedvezményről szóló szabály szerint be lehet számítani az eltartottak közé azt a gyermeket, aki közoktatási intézmény tanulója, de már 20 évesnél idősebb. Figyelembe lehet venni a felsőoktatási
intézményben első akkreditált felsőfokú szakképzésben, első egyetemi
vagy főiskolai képzésben részt vevő gyermeket is, aki rendszeres
jövedelemmel még nem rendelkezik és az igénylő háztartásában él.

A kifizetőt terhelő adó mellett adható vagyoni érték

- hivatali, üzleti utazáshoz kapcsolódó étkezés, más hasonló szolgáltatás
- magáncélú telefonhasználat
- csoportos életbiztosítás
- adóköteles reprezentáció és üzleti vendéglátás
- reprezentációnak nem minősülő vendéglátás
- ingyenesen vagy kedvezményesen átadott termék, szolgáltatás
- csekély, a minimálbér 10 százalékát meg nem haladó értékű ajándék
- a minimálbér 1 százalékát meg nem haladó értékű ajándék*
* Akkor, ha a megajándékozott azonosító adatai nem hozzáférhetők.

Forrás: VG.hu

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1338.snc4/163035_173347406032106_10 0000705442336_419927_6168032_n.jpg

http://prohungaria.ning.com/profiles/blog/show?id=2356116%3ABlogPost%3A157327& ;xgs=1&xg_source=facebookshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi történik ma Magyarországon.
  2010-12-28 17:11:36, kedd
 
  Mi történik ma Magyarországon.
(tanmese)
Imre testvér

Egykor az istenfélő idős Becsület együtt élt fiaival Joggal és Igazsággal. A szép napjait a Törvény látogatása tette tönkre. Az öreg jámbor Becsületnek az utolsó tehenét is elhajtották. Hiába kérte a szigorú Törvényt, hajthatatlan maradt, a tehén nagyot bődült, s örökre elbúcsúzott a gazdájától. Ekkor az öreg Becsület könnyes szemmel, és reszkető ajakkal magához hivatta két felcseperedett fiát, az Igazságot és a Jogot. Az öreg
megsimogatta hófehér szakállát és így szólt:
- Édes fiaim, utolsó tehenemet is elhajtották, nem tudlak tovább tartani benneteket. Menjetek Isten hírével világgá, keressetek magatoknak szolgálatot a nagyvilágban.
És szomorúan homlokon csókolta őket. A testvérek, az Igazság és Jog, kézenfogták egymást, és útra keltek. Elmentek szolgálatot keresni.
- Én csak olyan gazdához állok be - mondja út közben az öregebbik testvér, az Igazság, - aki olyan jámbor és becsületes lesz, mint az édesapánk. Ha ilyet találok, híven szolgálom holtom napjáig.
- Én pedig csak olyan gazdához szegődöm - mondja a fiatalabbik testvér a Jog - aki olyan erős lesz, hogy nála senki sem erősebb. Bánom is én a többit.
Ígérem, hogy abban a pillanatban faképnél hagyom, ha nála erősebb gazdát találok. A keresztútnál megölelték egymást, elváltak.
És soha többé nem találkoztak. Holtiglan elszegődtek. Az Igazság a mindenkori Szegénységhez, a Jog a mindenkori Hatalomhoz

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2010: a pálinkaforradalom éve
  2010-12-28 17:07:23, kedd
 
  2010: a pálinkaforradalom éve



...és megáldá a lepárlókat Isten, mondván: szaporodjatok és sokasodjatok! Töltsétek meg víz helyett pálinkával a szájakat, mert amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!...

Ha most ébrednénk a házipálesz okozta éber kómából, és nem éltük volna meg ezt az évet furcsa világ fogadna:

- Az EU ugrál a mellünkön a médiatörvény miatt,
- gazdaságpolitikánk az eddig megspórolt és most elvett megtakarításokra épül,
- köztársasági elnöknek neveznek egy kiszolgált írógépet,
- érdemi döntéseket hozó Alkotmánybíróságunk nincs,
- Költségvetési Tanácsunk sincs,
- Pozsgay elvtárs forradalmi hevülettel írja az új alkotmányt.

Azt hiszem az időutazó kezéből kiesne a pálinkás üveg, szájában megkeseredne a bejglivég, és csak pislogna, mint egyszeri nyugdíjas az Orbán levélre: mijafasz, visszajöttek a vörösök?

Pedig egy ország várta Nemzeti Mózes eljövetelét, aki kivezeti a népet végre az elmúlt nyolc év okozta megpróbáltatásokból. Felsorakoztak mögé kétharmadnyian, várták, hogy megnyitja a Velencei tavat Sukorónál, őket pedig máris egy szebb világ várja a túloldalon. Ehhez képest most tüntetni járnak hetente, és fogják a fejüket: ez volna az a más, a bármi más, amit akartunk?

Pedig nem indult rosszul. A győzelem éjszakáján elmondott oligarchás beszéd, a na, ez aztán forradalom volt baszkikáim!- hangoztatása lelkesítően hatott legalább az igazhitűekre. Kaptunk mellé gesztuscsomagot, aminek elemeivel egyet lehetett érteni: kettős állampolgárság, országgyűlés megfelezése mind támogatható dolog. Csak az a fránya gazdasági csomag nem akart az istennek se elkészülni, bármilyen sokan vártuk is a Nagy Tervet, amivel végre igazi válságkezelés kezdődik. Akkor még azt hittem, 2010 legnagyobb csalódása bekövetkezett mikor szembesültem a ténnyel: az orbáni válságmegoldó gazdaságpolitika a hiánycél kitágítására alkudozásból áll. Orbán megkapta a kiérdemelt sallert Brüsszelben, és ez a tervnek nem nevezhető valami is ment a kukába.

Életképes országüzemeltetési teória helyett kaptunk gyorsan egy NENYIt. Mintha a kötelező függeszték bármire is alkalmas lenne azon kívül, hogy deklarálja Orbán Viktor számára a dátumot, mikor kezdett igazán hülyét csinálni magából. De legalább a törvényhozás dübörgött a szándékuknak megfelelően. Egyeztetést nem igénylő egyéni indítványok sokasága tette lehetővé, hogy a Fidesz ne országot vezető pártra, hanem betonüzemet működtető gazdasági társaságra hasonlítson. A lex kenyerespajtások és a kedvükért meghozott alkotmánymódosítások volt a zsalu, haverokból cölöp készült, amit aztán a frakció jómunkásemberei szorgosan kiöntöttek kötőanyaggal.

A varrodában sem tétlenkedtek a szorgos kezek: bábot varrtak Kedves Vezetőnknek, aki örömében kinevezte köztársasági elnöknek. SkiccPál nem habozott kijelenteni: ő itten a motorizált aláírógép lesz, és hogy szándékát tettekkel is igazolja, a saját bérezéséről (is) szóló törvényt írta alá elsőként a hivatalba lépése utáni pillanatban.
Aki azt hitte ettől cifrább már nem jöhet, az tévedett. A gazdaságpolitika kimerült kapkodásban és átgondolatlan ötletelésben. Pénz kell, mindegy honnan! - ez volt a jelszó, és a hatásokat nem felmérve kezdték is kiróni sorban a válságadókat. Mert ne a zemberek fizessék meg, vagy ha mégis, akkor szidják tovább a bankok, a multik és az energia meg kommunikációs cégek kurvaanyját. A banki tranzakció díjakban, mobilszolgáltatások árában elrejtett költség az nem adó, hanem áremelés, úgyhogy kuss. Aztán valaki szagot kapott, és pillanatokon belül ott lihegtek a manyup felhalmozásaink felett csorgó nyállal, mint egy falka sakál. Némi előjáték után belecsaptak a lecsóba: vagy ideadod önként, vagy kiszerződsz a közösségből. Mint egy szekta, ahová csak teljes vagyonlemondással van tagfelvétel. Gyártottak sok szép, és könnyen cáfolható elméletet, majd kinevezték a Kiflik Zsúrnőjét felügyelő biztosnak. Csodálatos lehetett a kormányülés, amin Selmeczivel gyakoroltatták a táblánál, milyen kitalált számokkal miként kell előadni a Nagy Aggódás című jelenetet. Szerintem azt még Matolcsy is csak ujjai mögül kikukucskálva merte végignézni.
Az évtized lopásának sok kritikusa akadt, akiket módszeresen ki kellett szerződtetni a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből. Bárki, aki szót emelt vagy emelhetett a lopáspolitika ellen az napokon belül házon kívül, jogkörét veszítve találta magát. Az Alkotmánybíróság gúzsba kötve, a Költségvetési Tanács felszámolva, a helye behintve sóval, a Kopits társaság föl ne támadjon valaha.

Utolsó állva maradt kritikus a sajtó, meg a zinternet, hogy rogyna rá az ég a sok mitfirkálsz mitugrálszra. De mire jó a szinte csak gumiszabályokat tartalmazó médiatörvény, ha nem az elcsendesítésre?
A lényeg, hogy ne riadjunk vissza semmitől. Nevezzük európainak a törvényt akkor is, ha az egész kontinens szerint nem az, hazudtoljunk meg mindenkit a kimondott és leírt szavaik ellenére, majd tegyünk pontot az egész végére egy Orbánra annyira jellemző üzenettel: lófaszt változtatunk bazmeg, majd én megmondom mi európai, és mi nem az!

Az év és a kormányzás ilyen alakulása mellett szerencse, hogy a pálinkaforradalom legalább jól sült el. Otthon nyugodtan hátradőlhetünk, mindenki butíthatja magát a spájzban főzött aktuális kedvencével, az alkoholmámor ködén át szemlélve csak ki kell várni a bukás elkerülhetetlen pillanatát. Ha időközben nem, 2014-ben mindenképpen. Mert kétharmaddal nem csak nagyot alkotni, hanem akkorát perecelni is lehet, hogy beleremeg a fülkeforradalomra érzéketlen Európa. Az utat már kitapostátok hozzá 2010-ben.


http://varanus.blog.hu/2010/12/27/2010_a_palinkaforradalom_eve
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A dominó effektus új törvénysz
  2010-12-28 17:00:01, kedd
 
  2010. december 28., kedd


A dominó effektus új törvényszerűségei.

2010.03.21-én egy blogot írtam "Jüan és Jang. Kezdődik a világpénz - háború!" címmel. Ez áll benne.


"Elkezdődött az amerikai dollár és a kínai jüan birkózása (!) írja a Népszabadság ... Így is ki lehet fejezni, de találóbb azt mondani: elkezdődött a második "Nagy Menetelés" [világháború] az emberiség felszabadításáért. ... A jüannak ehhez alternatív világhitelpénzként kell megjelennie a világpiacon. Meg kell találnia a nyakig szarban ücsörgő "kis búvó országokat", így ostoba kis papimádó hazánkat is. Persze ez nem úgy zajlik majd mint a szabadpiacon, hogy tudniillik megjelenik a konkurens, a másik handlé, és olcsóbban jobb portékát kínál, a [birka] magyar meg választ... A helyzet az, hogy már [dollár] infúzión vagyunk, amelynek hatása olyan, hogy még éppen élünk, de rövidesen beledöglünk. Vészhelyzet van! A "konkurensnek" tehát úgy kell jönnie mint egy rohammentőnek és ... dollár infúzió gyorsan (!) ki, jüan infúzió gyorsan (!) be! Másképp nem megy, ill. nem éljük túl."


Nos ami a korábbi blog írásakor elképzelhetetlennek tünt, Jüan infúzió megkezdődött! Kár, hogy nem velünk kezdik... Az alábbi blog anyagát a Kuruc Infóról töltöttem le, ők viszont a Népszabadságból koppintották. Forrásom tehát hiteles, csak egy kicsit zavaros. (A Népszabi régen nívósabb volt,)


Most hogy a kinai abolicionisták kiváltják az adósrabszolgaságból a "kis búvó országokat", a Népszabadság aggódva kérdi, mi lesz ennek az ára? Márhogy kire nézve? Valóban kérdés, milyen árat fizetnek ezért a kis adósállamok, akiket az uzsorások egymás között kedves közvetlenséggel disznóknak (pigs) hívnak. Ez azonban csak az egyik kérdés. További kérdés, milyen árat fog fizetni Amerika és az Európai Unió? Merthogy ők is faszolni fognak, nem lehet kérdéses.


A daliás időkben a dollár Amerika szuperfegyvere volt. Ezzel győzték le a gonosz birodalmát - a Szovjetúniót - egyetlen puskalövés nélkül. A stratégiai védelmi kezdeményezés, angol nevén Strategic Defense Initiative - SDI, népszerűbb nevén csillagháborús tervezet Ronald Reagan amerikai elnök kezdeményezésére indult el 1983. március 23-án. Az SDI célja földi és űrbéli telepítésű fegyverek használata volt stratégiai atomfegyvereket hordozó ballisztikus rakéták ellen. Amerika készen volt rá és azzal zsarolta a Szovjetúniót, hogy néhány év alatt 1.500.000 mrd. dollárt áldoz az űrfegyverek kifejlesztésére. A pangás állapotában vegetáló Szovjetúnió e kihívást nem tudta ellentételezni. Gorbacsov bedobta a törölközőt.


Amerika, immár a szemétdomb egyedüli ura, világhódító vállalkozásba kezdett. Ennek nyitánya volt a WTC tornyok lerombolása, hogy háborúba léphessen a "világterroriz mus" ellen általában, Irak és Afganisztán ellen pedig különösen. Marhaság volt. Ez a
háború azonban veszteségesnek bizonyult, azaz kicsorbult a dollár éle. Amerika legatyásodott. Sic transit gloria mundi.


A HVG írja, hogy a washingtoni pénzügyminisztérium adatai szerint a közadósság 2010 június 1-jén 13 050,826 milliárd dollár volt, ami a hazai össztermék (GDP) 88 százaléka. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzése szerint az idén a GDP 92,6 százalékára emelkedik a világ legnagyobb gazdaságát alkotó ország államadóssága. Nem minden szakértő tartja hitelesnek a számításokat, és vannak, akik úgy vélik, hogy az amerikai államadósság már most a GDP 110 százaléka körül van, mert az ingatlanpiaci válságban megrendült, és végül a kormány felügyelete alá vont jelzáloghitel finanszírozó intézetek gigantikus adósságai is az államot terhelik
[Csak azt szeretném tudni, hogy az Európa Bank és az IMF miért minket baszogat a költségvetési hiány 3 %-ra történő leszorítása
miatt, De most hagyjuk].

Az ingatlanpiaci válságra történt utalás azt jelenti, hogy Amerikának nem volt elég a háborúk Molochjának táplálása, szabadon engedte garázdálkodni a bankszektort is. Az eredmény a "buborékgazdaság" lett, amely kipukkant mára. Namármost Ameriká nak (a tücsöknek) "van" 13.050.826 mrd. dollárja minuszban. E minusz a másik oldalon is megjelenik abban a szerény 2.650.000 mrd. dollár plusz (devizatartalék) formájában, amit a Kína (a hangya) kuporgatott össze. [Amúgy ez az összeg jelenleg a világ legnagyobb devizatartaléka, "parázs pénzben". Nem mondom, szerény kis summa az amerika államadóssághoz képest, de majdnem kétszerese a csillagáborús költségelőirányzatnak, az 1.500.000 mrd. dollárnak.


Most tehát Kína a dollárfegyvert (!) készül bevetni Amerika ellen. Kissé faramuci ez a helyzet, nemde? Közbe kell vetnem, a dollárfegyverre is áll az az általános szabály, hogyha nem vetik be időben sokat veszíthet hatékonyságából. Nyilvánvaló, hogy a
Wall Street azon fog mesterkedni, hogy megfogja Kína ultiját, dehát őket se ejtették a fejük lágyára. Az akció felelőse a jelek szerint Wang Qishan miniszterelnök-helyettes, a konferanszié pedig (a csinos) Jiang Yu külügyi szóvivő, aki valami olyasmit mondott, hogy Kína devizatartalékából " áldozni" kellene a görög, ír, portugál és spanyol államkötvények vásárlására. Összegekről a kínaiak nem nyilatkoznak. Csupán Portugália vonatkozásban lett bedobva egy ötmilliárdos összeg - a portugál sajtó által...

A Népszabadság sopánkái ugyan elismerik, hogy a nagy mennyiségű államkötvény felvásárlása, az eurózóna adósságcsapdában vergődő országaitól, azt jelenti, ezzel esélyt kapnak, hogy kilábaljanak az adósságspirálból.

Igenám, de Európa így elvesztheti pénzügyi önállóságát az ázsiai óriással szemben, akárcsak az USA (!). Szakértők máris figyelmeztetnek: a kínai hitelt duplán kell visszafizetni, például technológiával.


Na bumm! Ha a kínai hitelt "csak" duplán kell visszafizetni ez azt jelenti, hogy a kínai kamat nem a zsidókamat mintájára működik, mint a dollár, azaz nem halmozódik önmaga többszörösére. Továbbá - ha technológiával is lehet törleszteni - ez kihat a
munkanélüliségre és még sokminden másra. Ezt Jiang Yu akként érzékelteti, hogy Kína egyik legfontosabb külkereskedelmi piaca a jövőben is az eurózóna lesz, s az egyes országok gazdaságaira igen erős hatással van (lesz) a Kínával való kereskedelem. A vártnál jobb gazdasági eredmények is az erős kínai export-rendelésállománynak tudhatók be az EU-27 csoportban.


A eurokódisok kötvényeinek felvásárlása része annak a kínai politikai törekvésnek, hogy ,,bevásárolja magát" az európai politikába, hosszú távú szövetségesként megnyerve magának ezeket az országokat. A Der Spiegel emlékeztet arra, hogy év
közben, amikor a befektetők csak fanyalogtak ezen országok kötvényeinek hallatán, Kína buzgón vásárolt pl. a finoman szólva is kockázatos görög állampapírokból. Kínának a politikai kapcsolatépítésen túl más, praktikus oka is van arra, hogy európai állampapírokba fektessen, mert minden eddiginél nagyobb devizatartalé kának kb.70 százaléka dollárban van, aminek az értékét máris jócskán kikezdte, hogy az amúgy legnagyobb adósuk, az Egyesült Államok sorra leértékeli a dollárt. Ez azt jelenti, ha
Amerika tartozik valakinek tartozásának reálértéke csökken. Ha neki tartoznak, az adósság halmozottan növekszik.


Világos! Az EU háza ég. A tűzoltóság megalakult. "önkéntesnek" ugyan nem nevezném ezt az egymásra acsarkodó bandát, de mindegy. A 750 milliárd eurós Európai Pénzügyi Stabilitási Alap helyébe egy állandó pénzügyi alapot akarnak létrehozni. Ez csak úgy megy (menne) hogy a "nagyok", azaz Anglia, Németország és Franciaország megszorító intézkedésket léptetnek életbe, azaz fokozódó elszegé nyedésre ítélik polgáraikat. Különösen kegyetlen az angol "csomag". De mi lesz, ha nem megy simán a dolog és "terrorellenes" intézkedéseket is kell foganatosítani az elégedetlenkedőkkel szemben. Erre az EU felkészül és ha kell be is veti a szemki lövőket, a vesataposókat, az újjtörőket, a könnygázszórókat, stb.


De tulajdonképp nem is ez az érdekes. Az "érdekes" a következő. Ha 3.8 %-os költségvetési hiány mellett egy népet disznónak lehet nevezni és keresztül lehet erőszakolni olyan megszorításokat, amelyek miatt pl. az egészségügy, a "kapaci táskorlátok" miatt, hagyja meghalni az embereket, akkor hogyan kell bánni azokkal a
disznókkal, akik 88 %, 92.6 %, vagy épp 110 %-os GDP hiányt hoztak össze?


Nos engedjék meg nekem, hogy rövid időre Nostradamusnak képzeljem magam és jósoljak az általam őszintén útált Amerikának. Az ihletet a Népszabadság alábbi hangulatképe szolgáltatja ehhez.


Vörös fényben úszott a Colosseum amikor Wen Jiabao (Ven Csi-pao) kínai miniszterelnök nemrégiben meglátogatta Silvio Berlusconi olasz miniszterelnököt.
A Colosseum az egykori világbirodalom nagyságának és pusztúlásának jelképe. A világtörténelem leggonoszabb világbirodalmára Amerikára is érvényesek azonban a természet törvényei, ill. a spengleri kultúrmorfológia szabályai. A civilizációk sorsa
sem más mint az élő szervezeteké. Keletkeznek, felízzanak, elhamvadnak. Amerikára is ez vár és ahogy most látszik, nem is túl soká.


Persze a dolog nem fog simán menni. Amerika urai már felkészültek arra, hogy sátáni uralmuk fenntartása érdekében a másként gondolkodók, azaz "terroristák" millióit zárják koncentrációs - megsemmisítő táborokba, ha szorul a kapca. A "Gulág
szigetcsoport" mintájára kiépített táborok százai, "képzett" őrszemélyzettel, előre rendelt koporsók százezreivel várják a világ leghazugabb alkotmányában szabadnak és egyenlőnek gúnyolt emberi lények millióit, hogy elnyelhessék őket.


Dehát ez se fog menni!


Amerika a második világháború után indított minden rablóháborúját dicstelenül elveszítette. [Épp most veszti el az afganisztáni - pakisztáni háborút.] Úgy tűnik az iráni háborúra már nem futja - az államadósságból. A háborúhoz egyébként a pénzen, a pénzen és a pénzen kivül még valami kell: katona! Amerikának már nincsenek katonái. A narkó primadonnák nem azok, a szerződtetett céges-bűnözők és kurvák sem azok. A belháborúhoz (polgárháborúhoz) még nagyobb szükség lenne igazi katonákra. Hát akkor?


A romokat még ki lehet világítani, vörös fénnyel, ha a kínai küldöttség megérkezik...


Sz. Gy.

http://szeszkgyulablogja.blogspot.com/2010/12/domino-effektus-uj-torvenyszerusege i.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 736 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.