|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2010-12-31 16:57:17, péntek
|
|
|
Most történt velünk az ádventi időszak alatt.
A lépcsőházban egy halom kupacot vettem észre, és az orrom alatt morogtam, nahát ki szemetel ide, huh, meg nahát ... ebben a házban ez nem szokás ....
Közelebb léptünk és a falevelek, papírok között egy kis angyal csodálkozott ránk.
Gyorsan megkérdeztük a két szomszédot , kié lehet , de senki sem tudott róla semmit.
Visszamosolyogtunk az angyalkára, bevittük a lakásba , közben észrevettem, hogy az egyik szárnya letörött.
Betty felujjongott : tudod mit jelent ez ? Hát azt, hogy itt akar maradni nálunk, nem tud elrepülni !!!
Kívánom minden kedves TVN-es olvasónak, hogy 2011-ben ragyogjon rá a szerencse csillaga,
és költözzék hozzá a BÉKE, a SZERETET, a JÓLÉT , és az EGÉSZSÉG Angyala ! BÚÉK
|
|
|
0 komment
, kategória: Ünnepek |
|
|
|
|
|
2010-12-31 16:51:14, péntek
|
|
|
Rakott krumpli
Hozzávalók
Só, Bors, 1,5 kg Burgonya, 10 db Tojás, 200 g Kolozsvári szalonna, 500 ml Tejföl, 1 pár Gyulai kolbász, 200 ml Tejszín, 200 g Sajt
Elkészítés:
Egy ilyen fogáshoz kell nekünk legalább másfél kiló, nem lisztesre főzött krumpli, amit íziben meghámozunk, óvatosan felkarikázunk és feltesszük főni. Amíg a krumpli fő, addig felkarikázzuk a főtt tojásokat, két szál gyulai kolbászt, felkockázunk egy vastag szelet kolozsvári szalonnát vagy bacont (és esetleg néhány darab savanyú vagy kovászos uborkát). Egy félliternyi tejfölt összekeverünk reszelt ementáli tipusú, illetve füstölt sajttal, egy maroknyi reszelt ementálit félretéve. Mikor minden megvan, akkor csak arra kell koncentrálnunk, hogy művészien megkomponált rendetlenségben egymásra halmozzuk a hozzávalókat, közben meg-meglocsolva a tejfölös-sajtos keverékkel. Ez utóbbit egyébként só és bors mellett ízesíthetjünk csemege paprikakrémmel is, így nem lesz ugyan ártatlanul fehér, de kihívó vörösségével is nagyon finom marad.
Tejszín is kerülhet bele, egy tojással elkeverve: akkor az öntet kocsonyás-édeskésre alakul sütés közben.
A rakottas tetejére szórjuk a megmaradt sajtot, szépen ráolvad. Füstölt sajtot ne tegyünk rá, mert a fizika törvényszerűségeinek ellentmondva nem olvad rá, hanem kemény és íztelen burok lesz belőle.
Rendkívül ízletes és teljesen trenden kívüli étel, bátran fogyasszuk és bátran tagadjuk le utána.
Forrás : metropol |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2010. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
344 db bejegyzés |
e év: |
840 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 468
- e Hét: 5313
- e Hónap: 36799
- e Év: 241500
|
|
|