|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2010-12-06 10:37:20, hétfő
|
|
|
Citromszelet
Hozzávalók:
8 db tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg mandula
1 db citrom leve
1/4 rúd vanília
Elkészítése:
Nyolc tojássárgáját 25 dkg cukorral jó habosra keverünk, teszünk bele vaníliát, 25 dkg tisztított, darált mandulát, 1 citrom reszelt héját és levét, 8 tojás keményre vert habját. Kikent és lisztezett formában sütjük, tetszés szerinti krémmel töltjük, és citromjéggel bevonjuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Desszertek- sütik |
|
|
|
|
|
2010-12-06 10:16:35, hétfő
|
|
|
Madártej
Hozzávalók:
1 liter tej
5 db tojás
15 dkg porcukor
fél rúd vanília
6 dkg mandula
Elkészítése:
A tejet felforraljuk vaníliával és cukorral. 5 tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, és kis kanállal a forrásban levő tejbe szaggatjuk éppen úgy, mint a galuskákat szoktuk. A kifőzött habgaluskákat, miután megduzzadtak, habszedőkanállal óvatosan kiszedjük, és tálaló tálba rakjuk. A héjától megtisztított mandulát vékony szeletekre vágjuk, és ezzel a galuskákat megtűzdeljük. 5 tojássárgáját 1 dl tejjel elkeverünk jó simára, s hozzáöntjük a felfőzött vaníliás tejhez, és a kellő sűrűségűre hevítjük. Nem szabad felforrnia. Ha a tűzről levettük, állandóan keverjük, míg kihűl, s langyosan ráöntjük a galuskákra, 1-2 órára hideg helyre állítjuk, s jól lehűtve tálaljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Desszertek- sütik |
|
|
|
|
|
2010-12-06 10:14:23, hétfő
|
|
|
Máglyarakás
Hozzávalók
4-5 db vajaskifli
3 db tojás
fél liter tej
10 dkg kristálycukor
3 dkg vaj
10 dkg darált dió
10 dkg mazsola
fél dl rum
fél kg alma
3 ek barackíz
Elkészítése:
Az 1-2 napos vajaskiflit karikákra vágjuk, a tojássárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, és a felszeletelt süteményre, amit egy mély tálba tettünk - ráöntjük. Egy ideig benne áztatjuk. Egy szélesebb tűzálló tálat kizsírozunk, és az áztatott süteményt belerakjuk rétegenként a rumba áztatott mazsolával, dióval meghintve. (Mazsola helyett befőtt cseresznyét vagy meggyet adhatunk.) Az almát vékony szeletekre vágjuk, és a tetejét ezzel beborítjuk. Jó meleg sütőben 30 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéből habot verünk, hozzáadjuk a baracklekvárt, és a megsült tészta tetejére öntjük, elsimítjuk. 10-15 percig gyenge tűznél még addig sütjük, amíg a hab jól felemelkedik, és kissé megpirul. Tűzálló tálban találjuk, vagy ha tepsiben sütöttük, kockákra vágva adagoljuk.
Forrás: teletá |
|
|
0 komment
, kategória: Desszertek- sütik |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2010. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
344 db bejegyzés |
e év: |
840 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1344
- e Hét: 6189
- e Hónap: 37675
- e Év: 242376
|
|
|