|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2010-12-08 09:03:19, szerda
|
|
|
Mazsolás-makámdiós tortácskák ( 8 személy részére)
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 18 dkg porcukor
- 14 dkg sütőporos liszt
- 3 dkg holland kakaópor
- 18 dkg vaj
- 6 dkg mazsola
- 6 dkg pirított makámdió
- 1 ek. tej
- 12 dkg fehér csokoládé, összetörve
- 2,5 ek. erős feketekávé
- 12 dkg porcukor
- 2 ek. tortadara
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a tojást, a cukrot, a lisztet, a kakaót, a vajat, a mazsolát, a diót és a tejet, majd az egészet muffinformákba kanalazzuk, és előmelegített sütőben 175 C-on kb. negyed órát sütjük. Eközben a csokit gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a kávét és a cukrot, majd ezt eloszlatjuk a süteményeken. Végül a tortadarával megszórjuk, és már kínálhatjuk is.
Forrás: 109 |
|
|
0 komment
, kategória: Desszertek- sütik |
|
|
|
|
|
2010-12-08 08:53:50, szerda
|
|
|
Hókifli
Hozzávalók:
20 dkg margarin
40 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 dl tej
1 mk sütőpor
10 dkg gesztenyepüré
5 dkg margarin
5 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
A felolvasztott margarint összedolgozzuk a kristálycukorral, a tejjel, a liszttel, és a lisztben elvegyített sütőporral. Ebből jól nyújtható tésztát gyúrunk, majd 15 percig hűvös helyen pihentetjük. Ezidő alatt elkészítjük a tölteléket. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, és kis háromszögekre vágjuk. Ráhelyezzük a tölteléket, majd kifliformára feltekerjük. A tepsit margarinnal kikenjük, majd a kifliket ráhelyezzük. előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 percig sütjük. Az alját figyeljük, mert a teteje fehér marad. Melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Desszertek- sütik |
|
|
|
|
|
2010-12-08 08:50:28, szerda
|
|
|
Tiramisu
Hozzávalók:
4 db tojás
3 csomag vaníliás cukor
3 ek kristálycukor
50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)
1-2 ek martini vagy konyak
40 db babapiskóta
3 csomag vaníliás cukor
A piskóta áztatásához:
3 dl erős feketekávé
7-8 ek kristálycukor
1 kupica konyak
A tetejére:
2-3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá. Hűtőszekrényben kb. fél órán át állni hagyjuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Desszertek- sütik |
|
|
|
|
|
2010-12-08 08:48:19, szerda
|
|
|
Csokitorta
Hozzávalók:
10 db tojás
10 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 ek rétesliszt
3 ek kakaó
3 dl tejszín
1 csomag főzés nélküli csokis pudingpor
2 tábla tortabevonó csoki
Elkészítése:
Piskóta: a 10 darabtojás fehérjét kemény habbá verjük. Egyenként beletesszük a tojások sárgáját és 1-1 evőkanál cukrot. Fakanállal belekeverjük a réteslisztet és a kakaót. Kilisztezett, kivajazott tortaformába tesszük és 35-40 perc alatt, készre sütjük. Krém: A tejszínt robotgéppel 3-4 perc alatt habosra keverjük, lassan - kanalanként - beletesszük a pudingport. Krém állagúra keverjük. Ha a piskóta kihűlt 2-3 lapra vágjuk. Megtöltjük a krémmel. A tetejére tortabevonó csokit készítünk a csomagoláson levő utasítás szerint.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Desszertek- sütik |
|
|
|
|
|
2010-12-08 08:45:39, szerda
|
|
|
Sacher-torta
Hozzávalók:
28 dkg vaj
28 dkg cukor
12 db tojássárgája
8 db tojásfehérje
28 dkg csokoládé
1 db-ból kiflimorzsa
1/2 rúd vanília
Elkészítése:
Huszonnyolc dkg vajat jó habosra keverünk 28 dkg cukorral, azután jól kikeverjük még az egyenként hozzáadott 12 tojássárgájával, 28 dkg puhított csokoládéval. Beleteszünk 1 kifli szitált morzsáját, és 8 tojás keményre vert habját. Négy részre osztva, 3 részt kisütünk lapoknak, a negyediket nyersen hagyva, azzal töltjük meg a tortát, illetve a lapokat és csokoládéjéggel bevonjuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Desszertek- sütik |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2010. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
344 db bejegyzés |
e év: |
840 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4775
- e Hét: 13557
- e Hónap: 45043
- e Év: 249744
|
|
|