Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
viccek
  2010-12-09 01:54:06, csütörtök
 
  Szent este össze ül a család és az ajándékokat bontogatják.Az anyós sikoltva felkiált:Jaj micsoda szégyen!Egy csomag vattát kaptam.Mire a veje:Hát nem azt mondta anyuka,hogy fülbe valot kér?

Három nyugdíjas ül egy kávéházban egy csésze kávé mellett. December közepe van.Nézik, hogy odakint nagy pelyhekben hull a hó, az emberek csomagokkal megpakolva jönnek-mennek. Megszólal az első:
- Mégiscsak jó dolog a karácsony.
Második:
- Az lehet, de a szex jobb.
Harmadik:
- Igen, de karácsony többször van.

- Hallom, letartóztatták a férjedet.
- Igen. Az idén túl korán kezdte meg a karácsonyi bevásárlást.
- Hogyan? Hiszen már majdnem Karácsony van!
- Úgy értem, mielőtt még az üzlet kinyitott volna...
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
habos mákos
  2010-12-09 01:48:19, csütörtök
 
 



Habos mákos karácsonyra

Hozzávalók:
Sárga piskótához:
1 vaníliás cukor
csipetnyi só
20 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
5 kicsi tojás

Mákos piskótához:
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só
20 dkg kristálycukor
20 dkg mák
5 kicsi tojás

Krémhez:
10-15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1/2 l tej
1 vaníliás puding
20 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítése:
A mákos piskótához először az 5 tojásfehérjét a sóval, és egy kis cukorral kemény habbá verünk robotgéppel, majd egyenként hozzáadjuk a sárgákat, a habverést közben sem abbahagyva. Azután a cukrot adagoltjuk de a habverést még mindig nem lehet abba hagyni. Végül a mákot, mintha liszt lenne (reszelt citromhéj belekeverve), óvatosan beleforgatni egy lyukas kanállal, vigyázva, hogy ne törjön össze az egész. Ezután a mákos masszát a tepsibe önteni.. A sütőt ekkor kapcsoljuk be 180 C°-ra. Aztán lehet kezdeni újra 5 tojásfehérjéből a habverést, a sárga piskóta készítéséhez.. Amikor kész , rámerjük óvatosan a mákos piskótára, vigyázva, hogy ne keveredjenek. Fél óra alatt sül meg.

Krémhez: elkészítejük a pudingot cukor nélkül, de egy vaníliás cukrot adhatunk hozzá. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a cukorral habosra kevert vajhoz vagy sütőmargarinhoz.. A tetejére a krémet, végül csokiforgácsot hintünk rá.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
almás krémes
  2010-12-09 01:40:15, csütörtök
 
 



Almás krémes

Hozzávalók:
A tésztához: 10 dkg vaj, 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db tojás, 0,5 dl tej

Az almás töltelékhez: 1,5 kg alma, 15 dkg cukor, 1 kk. fahéj

A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 0,4 liter tej, 1 dl tejszín, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 2 dkg porcukor

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a liszttel elkevert sütőport. Fakanállal simára dolgozzuk. A tésztát három egyforma részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk, majd egyenként 180 fokos sütőben megsütjük. Az almát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, vagy burgonyareszelőn lereszeljük. Az almát a cukorral és a fahéjjal együtt megdinszteljük.

A tejből három decit a cukorral felforralunk, a maradék tejjel pedig simára keverjük a pudingport. Ezután a forró tejhez öntjük a simára kevert pudingport, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A vajat kockákra vágjuk, és apránként elkeverjük a meleg pudingporral. A tejszínből 2 dkg porcukorral kemény habot verünk. Miután majdnem teljesen kihűlt a krém, hozzáadjuk a tejszínhabot.

Ezután az első lapon elosztjuk az almatölteléket, rátesszük a következő lapot, megkenjük a vaníliás krémmel, és befedjük az utolsó lappal. A tetejét megszórjuk porcukorral, majd 3-4 órán át hagyjuk, hogy hűljön, és a lapok megpuhuljanak.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
sajtos rúd
  2010-12-09 01:36:41, csütörtök
 
 



Sajtos rúd recept

Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 mangarin
1 kiskanál szalakáli tejben megfuttatva
10 dkg reszelt sajt
annyi tejföl, hogy a tészta lágy legyen

A tetejére:1 tojás, 1 kiskanál köménymag, 5 dkg reszelt sajt, só

A lisztet a margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a szalakálit, a sajtot és a sót. A tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Hosszú csíkokat vágunk, tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal, reszelt sajttal, pici sóval. Forró sütőben, közepes tűznél kb. 30 percet sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
mákos tortácskák
  2010-12-09 01:30:15, csütörtök
 
 



Mákos tortácskák

Hozzávalók:
150 g lágyvaj vagy margarin
1 tasak Dr. Oetker Vaníliaízű Porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
félcitrom reszelt héja
Csipet só
4 db tojás (közepes méretű)
120 g darált mák
2 cl rum
féldl tej
40 g kristálycukor
40 g finomliszt
50 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
100 g rumba áztatott mazsola

Díszítéshez:

Elkészítés:
A margarint felhabosítjuk a porcukorral, a vanillincukorral, a citromhéjjal és a sóval. Belekeverjük a tojássárgákat, a tejet, a rumot és a mákot. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a vajas keverékhez. A liszt, az étkezési keményítő és a sütőpor keverékét fakanál segítségével óvatosan belekeverjük. Az így kapott masszát kivajazott és liszttel beszórt kis formákba töltjük, és rászórjuk a mazsolát. Végül megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 - 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

Kihűlés után a tetejére cukormázat csurgatunk és cukrozott cseresznyével díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1206
  • e Hét: 3105
  • e Hónap: 7509
  • e Év: 39238
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.