Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
Melyik virág ehető ?
  2010-04-30 23:46:22, péntek
 
  Melyik virág ehető a kertünkben? Link




 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Gyermekeim
  2010-04-30 12:30:49, péntek
 
  "Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel,
hanem cselekedettel és valóságosan." (1Ján. 3. 18)

Mi haszna van a katonának, amelyik azt mondja, ,,értettem," de nem mozdul?

Milyen gyermek az, amelyik bólogat az apja szavára, de nem fogadja meg azt? Milyen az a szív, amelyik kívülről fel van díszítve, de belül sötétség honol? Mennyit ér az elméleti szakember, amelyik nem tud beverni egy szöget a falba? Milyen anya az, aki ha tisztába kell tenni a gyermekét, azt mondja, szeretlek,de hozzá sem nyúl?

Mai korunk ,,találmánya" a hangember kifejezés, olyan emberre mondják,
aki csak beszél, de a cselekedetek hiányoznak mellőle. Jézus korában is éltek ilyenek, rendelkeztek mások fölött, és a rendeleteikkel megölték őket. Elterelték a figyelmet az Igazságról, mindenről tudtak elméleteket gyártani, mindent megmagyaráztak, szóharcokat vívtak egymással, és csendben gyilkoltak a szavakkal.

Jézus figyelmeztet, ne álljunk le velük vitázni, nincs dolgunk velük. Töltsük meg tartalommal a szavainkat, mert aki az igazságból való, annak nem csak a szava igaz, hanem ő maga is az, a Szentlélek által.
Türelmes az Úr, de egyszer megelégeli a sok fölös beszédet, és elhallgattat.

,,Míg elhallgatám, megavultak csontjaim, a napestig való jajgatás miatt." (Zsolt. 32,3


Link Alfa-Omega Keresztyén Közösség



 
 
0 komment , kategória:  Család  
Alfa-Omega Keresztyén Közösség
  2010-04-29 23:08:58, csütörtök
 
 



,,Az ő parancsolata pedig az, hogy higgyünk az ő Fiának,
a Jézus Krisztusnak nevében, és szeressük egymást,
ahogyan erre parancsolatot adott nekünk." (1Ján. 3. 23)

Ha korábban még megfordult a fejedben, hogy nem katona lévén, rád nem vonatkozik a parancs, most Isten egyenesen neked célozza az Igét, egyértelművé téve azt a tényt, hogy parancsról van szó.Milyen könnyű parancs, mégis milyen nehéz engedelmeskedni.
Ha a szív tiszta, nincs baj a végrehajtással, hisz olyan természetes megtenni mindent annak, akit igazán szeretünk.
Nagyon jó mérőeszköz ez a természetesség, mert megmutatja,
ha nincs engedelmesség, bizony ott baj van a hittel.
Ágaskodik az ó ember, hozza a logikus gondolkodást,
a következetességet, az előrelátást, az óvatoskodást,
minden okos dolgot, amely akadálya a parancs végrehajtásának.
Az okos ember mindig magára marad, mert nem fog bízni Istenben, ha pedig magára marad, felelőssé teszi az Urat, és szembeszáll vele is. A lélekben járót ha megkérdezed, hogy mi lesz holnap, azt feleli,
nem tudom, csak azt, hogy holnap is Krisztust követem. Az a katona, amelyik nem hisz a parancsnokának, nem bízik benne, az előbb utóbb megfutamodik, és hasznavehetetlenné válik. Jézus Krisztus számít ránk, jó parancsnokként arra osztja ki a feladatot, akiről tudja, hogy az végre is tudja hajtani. Nem csak felszólítás ez a parancs, hanem megerősítő kijelentés is: Képes vagy erre!

,,Bölccsé teszlek és megtanítalak téged az útra, a melyen járj;
szemeimmel tanácsollak téged." (Zsolt. 32, 8)

Link



 
 
1 komment , kategória:  Alfa-Omega Keresztyén Közösség  
Virágszerenád
  2010-04-29 20:13:51, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Regélők Énekegyüttes
  2010-04-28 22:34:18, szerda
 
  " A Regélők Énekegyüttes 2008 februárjában született, mégis több éves múltja van.
A diákévek, és a közös színpadi produkciók boronáltak össze minket.
2001 óta játszunk együtt, de a név, a ,,Mi" nevünk,
csak több évnyi barátság és együttműködés után született.
És hogy mit is játszunk? - nehéz szóban kifejezni.
Hangszerelésünk akusztikus, főszerepben az ének - gitárral.
Mottónknak, egy Kodály idézetet választottuk.

,,A magyar zenét nem mi találtuk ki, meg van már ezer éve.
Mi csak ápolni és őrizni akarjuk a régi kincset, s ha olykor megadatik nekünk, gyarapítani."

Link
Regélők Énekegyüttes Link Link

Link


OTT A MESSZE FÖLDÖN

Szerző: Balogh Csaba

Ott a messze földön árván hontalan,
Haldd meg a kiáltast fiam, fiam,
Vár atyád szerelme vár rád vígasza,
Jöjj a messze tájról ó jöjj haza

Rajtad a nyomornak súlyos terhe van
Jöjj mert egyre várlak fiam, fiam.
Vár atyád szerelme vár rád vígasza,
Jöjj a messze tájról ó jöjj haza.

Nézd a rossz világnak, súlyos terhe van
Lelked tested szenved fiam, fiam
Vár atyád szerelme vár rád vígasza,
Jöjj a messze tájról ó jöjj haza.

Regélők: Ott a messze földön Link
 
 
1 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
"Kezdének azért vigadni."
  2010-04-28 15:06:23, szerda
 
  MEGLÁTTA ŐT AZ ATYA

"Mikor pedig még távol volt, meglátta őt az ő atyja, és megesett rajta a szíve, és odafutván a nyakába esék és megcsókolgatta őt" Lukács 15,20-21

Isten mindenkit lát, de más az, amikor valakit meglát. A legkisebb vágyat, ami benned Felé mozdul, meglátja, és elindul eléd. Ha én egyet lépek, Ő százat. Ha mozdulok, Ő még inkább.
Micsoda mozdulás volt a mennyben, amikor Isten elém futott Jézusban, a betlehemi jászolbölcsőn keresztül egészen a keresztig. A fiú nem tudja elmondani: "Tégy engem olyanná, mint a béreseid közül egy." Belefojtja az Atya a mondatot. Már hozzák a ruhát, a gyűrűt, a sarut, vágják a hízott tulkot. Voltál-e már úgy, hogy olyan valóságosan körülvett Isten szeretete, hogy nem tudtál semmit mondani? Már csak egy mondat van a végén: "Kezdének azért vigadni."

A kisebbik fiúnál nincs a végén semmi befejezetlen történet, itt a végén egy csodálatos új kezdet van. "Kezdének azért vigadni." Nem tudom, hogyan ismered az Atyát? Vajon még az Ő mozdulatlan arca tekint rád? Vajon nem azt várja-e még tőled, hogy kimond: "Atyám, vétkeztem!" Ez a mondat mindig nagyon rövid. Talán így hangzik: Atyám, hazudtam. Nem szerettem azt, akivel esküdtem.
Atyám, öltem. Azt a harmadik gyermeket már nem akartam. Ha kimondanád, megváltozna a belső és külső életed.
Szeretném az ének szavát mondani: "Vár Atyád szerelme." A Golgota keresztjén kitárva van a két karja. Az első tékozló fiú a jobb lator. Ő kimondta: "Mi ugyan méltán" (Lk 23,41). Annyit jelent: "Vétkeztem!" Jézusnak ezzel a mondatával öleli magához őt az Atya: "Ma velem leszel a paradicsomban" (Lk 23,42). Akarod-e, hogy neked is mondja?!


Isten áldása legyen az áhitatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..."
 
 
1 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Amit Isten nekem ad
  2010-04-28 09:11:45, szerda
 
 
"A te életedet zsákmányul adom neked minden helyen, ahova elmégy" (Jer 45,5).

Az Úr ezt a megrendíthetetlen titkát megosztja azokkal, akik bíznak benne. "A te életedet zsákmányul adom neked." Mi többet kívánhat az ember az életénél? Ez a legfontosabb. "Életedet zsákmányul adom" - ez azt jelenti, hogy bárhová mégy, az életed megmenekül, semmi sem árthat neki. Oly sok embert foglyul ejt a dolgok látszata, ha nem is éppen a vagyon vagy bírni vágyás formájában, hanem Isten áldásait illetően. Mindennek el kell múlnia; de van valami sokkal nagyobb, ami sohasem múlhat el: "a Krisztussal az Istenben elrejtett élet" (Kol 3,3).

Kész vagy-e megengedni, hogy Isten bevonjon téged a vele való egységbe, hogy ne törődj többé az úgynevezett "nagy dolgokkal". Kész vagy-e mindent elengedni és teljesen megadni magad? Az átadásnak az a próbája, hogy elutasítod az ilyen kérdéseket: "Igen, de minek ez?" Őrizkedj a vélekedésektől! Ha megengeded magadnak ezt a kérdést: "Minek ez?" - kiderül rólad, hogy nem adtad át magad és valójában nem bízol Istenben. Amint átadod magad, nem gondolkozol többé azon, hogy Isten mit szándékozik tenni. Az átadás azt jelenti: lemondasz a kérdezősködés fényűzéséről. Ha teljesen átadod magad Istennek, akkor Ő így szól: "A te életedet zsákmányul adom neked." Sok ember azért fárad bele az életbe, mert nem kapták zsákmányul az életüket. Ebből az állapotból csak úgy jutunk ki, ha teljesen Őrá hagyatkozunk. Amikor átadtad magad Istennek, a legcsodálkozóbb és legboldogabb ember leszel a földön: Isten egészen megnyert téged magának és az életedet neked adta. Ha még nem jutottál el idáig, annak két oka lehet: vagy engedetlen vagy, vagy pedig vonakodsz attól, hogy egészen egyszerű légy.

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Alfa-Omega Keresztyén Közösség
  2010-04-27 13:34:20, kedd
 
  Link




"Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van tenálad;
a te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké."
Zsoltárok könyve 16:11
 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Atyám vétkeztem ellened !
  2010-04-27 09:50:48, kedd
 
  MAGÁBA SZÁLLT

"Mikor aztán magába szállt, monda: az én atyámnak mily sok bérese bővölködik kenyérben, én pedig éhen halok meg! Fölkelvén, elmegyek az én atyámhoz, és ezt mondom néki: Atyám, vétkeztem az ég ellen és te ellened." Lukács 15,17-18

Magunkba szállás helyett mit szoktunk csinálni? Kifelé nézünk, másokat okolunk és vádolunk. A fiúnak is lett volna oka azt mondani, hogy a körülményeim, a barátok, a kegyetlen gazda az oka. Mi is mondjuk: a vejem, az anyósom, a gyerekem, a szomszédom! Mindennek másvalaki az oka. Milyen jó, hogy a tékozló fiú nem kifelé nézett, hanem befelé, magába szállt. A Biblia leírja a magával való beszélgetését. Ha most magadba szállnál, és kezdenél lefelé menni a szíved mélyéig, eljutnál-e oda, ahova ez a fiú? "Atyám, vétkeztem!" Látjátok, ez a fordulópont: én vétkeztem. Kettős a bűnnek a következménye: "az ég ellen és te ellened." Isten ellen és ember ellen. A bűn mindig ilyen. Minden bűnnel Isten és parancsolata ellen vétkezünk. A fiú eldönti: "Fölkelvén, elmegyek az én Atyámhoz." Mit jelent a mi életünkben: fölkelek? Hogyan kell fölkelni és elindulni? Imádságban! Fölkelni nagyon sokszor annyit jelent, hogy letérdelni. Odaborulni Isten elé, elmondani Neki mindent. Kezdeni Vele beszélni. Nem kell messze menni, Ő ott van velünk a szobánkban. A fiúnál ez nem csak döntés volt, meg is tette. Nagyon sokszor elhatározzuk, hogy így nem mehet tovább az életem. Másképp lesz minden. Csak nem lesz másképp, marad minden a régiben. Hagyj fel az önálló élettel! Lásd be, nem mehet tovább az életed Nélküle. Indulj el Felé, hogy minden megváltozzon.


Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..."




 
 
0 komment , kategória:  Család  
Isten véghezviszi művét
  2010-04-27 09:45:53, kedd
 
 
,,Az Úr javamra dönti el ügyemet" (Zsolt 138,8).

Isten, aki elkezdte, el is végzi a munkát, amelyet lelkemben elindított. Az Úr törődik minden velem kapcsolatos dologgal. Figyeli, ami bennem jó, de nem tökéletes, megtartja és tökéletessé teszi azt. Milyen vigasztaló ez, mert magamtól nem tudnám tökéletességre vinni a kegyelem művét. Efelől egészen bizonyos vagyok, hiszen mindennap vétkezem, és idáig is csak az Úr segítségével tudtam fejlődni. Ha az Úr elhagyna, minden korábbi tapasztalatom semmivé lenne és elvesznék. De az Úr ezután is megáld. Tökéletesíti hitemet, szeretetemet, jellememet, életművemet. Mindezt azért, mert Ő elkezdte a munkát bennem. Isten adta belém a tökéletesség utáni vágyat. Ő segítette bizonyos mértékig már el is érni azt. Ő soha nem hagy semmit félbe, ez teljesen idegen lenne dicsőséges lényétől. Tudja, hogyan vigye véghez kegyelmes szándékát, és noha saját bűnös természetem szövetkezik a világgal és az ördöggel, hogy munkáját hátráltassa, én mégsem kételkedem ígérete beteljesülésében. Be fogja végezni munkáját bennem, és mindörökké dicsérhetem majd Őt.

Uram, add, hogy dicsőséges munkád ma is egy kicsit előbbre haladhasson bennem.

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből




 
 
1 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 862 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 151
  • e Hét: 569
  • e Hónap: 5730
  • e Év: 55295
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.