Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 53 
aranyos cica
  2010-08-31 18:42:50, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mai vicc
  2010-08-31 18:26:15, kedd
 
  Vetélkedőt rendeztek a világ királynőinek. Ki a legerősebb köztük?
Hárman jutottak a döntőbe. Mindegyiknek adtak egy diót, hogy törje össze.
Az első a foga közé vette és összeroppantotta.
Rávésték a koronájára:
A legerősebb fogú királynő.

A második a markába fogta és reccs, máris összetörte.
Ezt vésték a koronájára:
A legerősebb kezű királynő.

A harmadik a combja közé rakta, és egy pillanat alatt összeroppantotta.
Tanakodtak a bírák. Mit írjanak a koronájára?
Végül ezt a feliratot kapta:
Isten óvja a királyt!




 
 
0 komment , kategória:  viccek  
hétfő
  2010-08-30 12:21:03, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
hordós savanyúság
  2010-08-27 17:29:11, péntek
 
 



Összetevők
1 db 30 l-es műanyag hordó
Zöldségfélék :
5 kg almapaprika
3 kg kis hagyma
6 db kicsi cukkini
3 kg pici uborka
1 kg zöld paradicsom
5-6 kis dinnye
4-5 pici csillagtök
cseresznyepaprika /aki szereti /

Léhez:
12 l víz
60 dkg só /nem jódozott/
1,5 l 20 %-os ecet
2 kávéskanál borkénpor
2 csomag nátrium-benzoát
1,5 kg cukor
1 csokor kapor
1 vastagabb szál torma felaprítva
1 cs. egész bors
1/2 cs. babérlevél
1 cs. szegfűbors
1 cs. koriander
1 cs. mustármag
kis szál szőlővessző levéllel
1 kis meggyfaág levéllel

Elkészítés

A zöldségeket megjelenésük sorrendjében tenni a hordóba.
Az almapaprikát hústűvel böködni, apró uborka, a cukkinit 2-3 részre, a csillagtököt kisebb darabokra vágni, a kis dinnyét szintén böködni.
Minden mást csak beledobálni. /kis hagyma, cseresznyepaprika, zöld paradicsom/
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
jó éjt
  2010-08-26 21:14:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
kis elefánt
  2010-08-25 21:09:42, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
hétfő
  2010-08-23 07:32:49, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
pizza-anticandida
  2010-08-23 07:28:45, hétfő
 
  Candidásoknak és fogyizóknak





hozzávalók 1 főre
15 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
fél mokkáskanál szódabikarbóna
fél mokkáskanál sütőpor
2 dl víz
1 tk só
1 tk bazsalikom/ oregánó
1 tojás
1 ek olaj
10 dkg brokkoli
10 dkg csemegekukorica
2 ek sűrített paradicsom
1 db nagy paradicsom
1 db főtt tojás
10 dkg kecskesajt
bors

elkészítés

A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, szódaporral, az oregánóval vagy bazsalikommal, hozzáadjuk az olajat, tojást.
Könnyű, lágy tésztát dagasztunk. Kicsit pihentetjük konyharuhával letakarva.
Amíg pihen a tészta, a paradicsompürébe belekeverjük a fűszereket. Ez lesz az alapmártás. A brokkolit előfőzzük, a főtt tojást felszeleteljük, a csemegekukoricát lecsepegtetjük. A paradicsomot vékonyan felkarikázzuk.
Egy 24 cm átmérőjű pizzasütő formát kikenünk olajjal. A tésztát elnyújtjuk rajta. Megkenjük a paradicsompürével, rászórjuk a kukoricát, a brokkolit, a tojáskarikákat és a paradicsomot. Reszelt sajttal meghintjük, és 180-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
20 perc alatt megsül.
 
 
0 komment , kategória:  Candida  
kelkáposzta felfújt
  2010-08-23 07:20:27, hétfő
 
  Candidásoknak és fogyókúrázóknak




hozzávalók 4 főre

60 dkg kelkáposzta
5 dkg vaj
köménymag
4 tojás
2 ek liszt
2 dl tejföl


elkészítés

A kelkáposztát kockára vágjuk.
Megolvasztjuk a vajat és rádobjuk a kelkáposztát.
Bőven szórjuk köménnyel, kicsit megsózzuk és kevergetve összerogyasztjuk, leve ne maradjon.
Tepsibe öntjük és leöntjük a következővel: a tojásokat felverjük, enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt, elkeverjük.
Forró sütőbe tesszük és közepes lángon pirosra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Candida  
írországi anticandida kenyér
  2010-08-23 07:15:17, hétfő
 
 



30 dkg teljeskiőrlésű liszt
1 tk só
1 tk szódabikarbóna
½ tk (foszfátmentes) sütőpor
1-1 ek napraforgó-, len-, tök- és szezámmag
3 tk kenyérfűszer (bioboltban lehet kapni) -elhagyható
3 tk szárított medvehagyma (teafűként kapható drogériákban, bioboltban) -elhagyható
2,5 dl joghurt/ 2 dl író
2 ek szűz olívaolaj

Keverjük össze a száraz anyagokat: a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a magvakat, a kenyérfűszert, ha van és a medvehagymát, ha van.
A joghurtba vagy íróba keverjük bele az olívaolajat, majd öntsük a többi alapanyaghoz.
Gyúrjuk össze, formázzunk cipót belőle. A sütőbe tegyünk egy kis tál vizet, hogy ropogós kérgű, sokáig frissen tartható kenyeret kapjunk.
Tegyük kiolajozott, kilisztezett tepsire a tésztát, és 230 fokon süssük 15 percig. Ekkor vegyük le 170 fokra a sütőt, és így hagyjuk tovább sülni még 40 percig, melynek utolsó 10 percében megfordítjuk a cipót, hogy az alja is megpirulhasson.

 
 
0 komment , kategória:  Candida  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 53 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 297
  • e Hét: 392
  • e Hónap: 1604
  • e Év: 29827
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.