Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 91 
Idézetek a kísértésről
  2010-08-31 19:30:29, kedd
 
  A kísértésről hoztam pár idézetet:

“Ízlik az embernek a hazugsággal szerzett kenyér, de végül kaviccsal lesz tele a szája." (Példabeszédek 20:17)



“Egy ember nem föltétlenül abban a pillanatban a legbűnösebb, mikor felemeli a fegyvert, hogy megöljön valakit. A bűn előbb van, a bűn a szándék."
(Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek)



“Több jó védekezési mód van a kísértésekkel szemben, de a legbiztosabb a gyávaság." (Mark Twain)



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Pápai Zoltán: Nyárvége
  2010-08-31 19:27:31, kedd
 
 
Közeleg a forró nyárnak örök vége,
Szomorúan tekintek a hamuszínű égre.
Sötét felhők itt-ott gyorsan gyülekeznek.
Higanyszálak a hőmérőn mind-mind leesnek.

Lehűlnek a szabad strandok kellemes vizei,
Nagy bátorság azokban már ilyenkor fürdeni.
Mindennapos lett a susogó falevélhullás,
Bizonyítva, hogy sebesen közeleg az elmúlás.

Hol van már a harmincöt fok, égető meleg,
Mikor a sok ember árnyékban is szédeleg?
Most mind fázósan húzzuk össze magunkat,
És siratjuk a gyorsan múló, elillanó nyarunkat.

Szép az ősz is, néhány ember azt mondja,
Nincs a nagy melegtől már semmi gondja.
Elismerem, szépség is van bőven benne,
Szeretném is, ha nem a tél hírnöke lenne.

Ontják termésüket a roskadó gyümölcsfák,
Szőlőfürtjeiket a szőlőtőkék kínálják.
Ám, ha a sok termést mind betakarítjuk,
A szép zöld leveleket már sehol sem találjuk.

Száraz fűcsomóktól barna lesz az anyaföld,
Némi kis színfoltot ad a fenyő, mert örökzöld.
A piszkos barna avar zörög már alattunk,
Ám, de éppen időre mindent learattunk.

Rosszkedvűen, rettegve gondolok a télre,
Összehúzódozom a fagyos hidegtől félve.
Hiszen néhány hét után mi más is jöhetne,
A mínuszos hideg tél a tájat átölelve.




 
 
0 komment , kategória:  Versek  
AJVÁR készítése (balkáni)
  2010-08-31 19:23:13, kedd
 
 
A padlizsánt addig sütöm a forró sütőben, amíg a héja megfeketedik, majd fakéssel vagy műanyag késsel meghámozom. A zöldpaprikát ugyancsak annyira megsütöm, hogy a héjukat könnyen lehúzhassam. Kicsumázom, majd hámozott padlizsánnal együtt favillával összetöröm. 3,5 dl olajjal addig főzöm, amíg teljesen pépessé válik, közben ízlés szerint sózom, cukrozom, és beleöntöm apránként az ecetet (ízlés szerint). Ezután hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd még egyszer fölforralom.

(Az Ajvár paprikából, padlizsánból és fokhagymából készített mártás, amit leginkább húsok mellé kínálnak, de salátát is ízesíthetnek vele. Az Ajvár továbbá kiváló fűszerkeverék különféle pikáns mártások készítéséhez, levesek ízesítéséhez. Hideg mártásként majonézzel vagy tejföllel-kefirrel is össze szokták keverni sültek mellé. Túlnyomórészt a Balkánon népszerű, itt is leginkább Szerbiában. A paprikától függően lehet édes vagy csípős is. A Balkánon minden magára valamit is adó háziasszonynak megvan a saját Ajvár-receptje, amelyről állítja, hogy a legjobb. Hatalmas mennyiségben készül, befőttesüvegekbe kerül)
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Cseh Károly: Időjelek (Kelet)
  2010-08-31 12:57:32, kedd
 
  Kelet emelkedő népei, apokalipszisük végrehajtása közben úgy védekeznek az elmeosztályokkal, hogy támadnak. Születésem óta hajtják végre az Időjelek testenyészeti népének megmentését az orosz mágusokéval, törökökével, örményekkel...egykori népek történelme alapján. A Pszichografológiai 130 évesnek adventisták szerint megírott halál ezoterikus nagypán népek szimbólumai között van a Látnok is, itt Cseh Károly túléló ember áldozással használja a látnoki aláírást, írta meg kelet végtelen emelkedő sorozatát. Aranyesőnek magát írta meg, 1952. december elején született sárkány évében, nyilasként.

A kazincbarcikai Balegyenesben és az Időjelek Új bekezdésben létrehozott apokaliptikus teremtményeinek könyvébe helyezte az Időjelek versét, mely szerint teljes begyűjtést szerveztek a cigánysággal együtt, melyeket születésem óta mentenek meg, mint testenyészeti zenészeiket.

Őrült tél lesz, süvítik
a házak felé húzó fekete angyalrajok;
felcsillagzott az aranyeső bokra december elején.
Rajzolj köré jégkunyhókat leendő szánkónyomokból, süvítik;
rajzolj, míg meg nem dermed ujjad, képzeleted; jégkunyhóba zárt
égboltot láthatsz majd a fagy jóskristályában, Látnok;
s hóesés nádszálai közt lapulókat, akiknek arca
még nem kivehető, csak kígyósziszegésszerű zajjal
adnak jeleket. Hallgatózz is, Látnok,
még van időd, míg van időd
eltűnődni a félhomályban
begyújtás és
begyűjtés
között.
 
 
0 komment , kategória:  Időjelek - Leplezés  
Kazincbarcikai Balegyenes 1992
  2010-08-31 12:29:59, kedd
 
  Kazincbarcikai Balegyenes eredete:



 
 
0 komment , kategória:  Vas-Forgószél 1945-től  
H.Kohut k.:A szeretet csillaga
  2010-08-30 20:32:25, hétfő
 
  Bátran lépj át vándor
Nyolcágú csillagkapumon!
Hozd a fehér galambot,
Lengess arany-búzakalászt,
Tárd ki láthatatlan szárnyaid
A nap felé, mely
Örök-fényt ígér.

Előtted, sötét csuklyás
Nem fénylik a csillag,
Mérged magadra leheld!
Vidd a megkínzottakat:
Üvöltő farkasod,
Veszett vörös rókád,
Kísérd varjaid útját
Kirakat-országba!

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Árja fajelmélet Nagy-Pánból
  2010-08-30 14:07:48, hétfő
 
  (Az árja fajelméletet pánizmusra vezetik vissza, melyek kezdetében a történelem ismétlésnek a Talmudista Zorobabel Babiloni könyv sánta Jézusos könyve szerint három királyköszöntők egyike volt a Hermésznek tulajdonított kakas és a szamár mellett, mely az Antológia Humana egykori halált látó szamarával van megírva Bálám és Bálák történetében, 1995-ben kezdték el ismételni Hamvas Béla sok országot érintő könyvét, a jógás könyv beavatottjainak emelésével, a hunok, alvilági Révészek emelésével, Avonnal, a holtak városával, a nagy költőnek megírt műveivel a zsidóknak, mint Erich Fried sorozatával, azokkal az irogatókkal, akik kábítószerrel, alkohollal, gyógyszerekkel írnak, hogy a halálvilág titkait napvilágra hozzák, nagyságot kapjanak forrásukból, a kiválasztott múzsával, akit fogságban tartanak az élet-halál urai, a szeretet csillagával, aki a Messiásukat jelenti, itt Katalin 17-es mágikus számaként lett megírva a szeretet-csillag 17-es jelentése, mely eredetileg nyolcágú csillag volt, temploma Szombathelyen található, s , 17 könyvanyag tartalmazta elméletüket, melyeket én összeállítottam 1995-re, de megsemmültek.
A hunok ál-feszültséget mímelnek, mert olyan Istennek áldoznak, aki hihetetlen hatalommal bír.
1995-ös Fatimei jóslat bibliai olvastatása idején értek ahhoz a részhez, hogy a fogságba vitt zsidókat kártalanítani kell, minden aranyukat, értéküket, pénzüket vissza kell adni nekik, ekkor a svájci bankok kártalanították is a zsidókat, mely ellen csak kevesen tiltakoztak. Itt a Rákóczi tér a legerősebb, mely az Időjelek börtön által létrehozva Rákóczira fertelmeskedő népként került egykor létrehozásra, folyamatosan ismétli a történelmét hetven éve renteteg vasrácsos feszületesével a vaskori babiloniaknak.

Igen pán - japán - jelentésből következik, hogy egykor magyar nyelven lettek összerakva egyes országok nevei, s hogy a Nagypán népe is református egyház keretében került a Talmudból létrehozásra termékenységi népnek, akár a denevér, egér, vipera és többi démonikus nép.
A Pán történelmet Szepes Mária adta ki a Pszichografológia könyvében halál ezoterikusok sorozatában, melyek között művészek is jócskán megtalálhatók, okkultisták írásmódjával, elmebajaival, karmikus kampóikkal, rögeszméik jeleivel. Ez alapján a könyv alapján törtek össze engem is, kaptam meg a csapásokat emberi testembe, hogy a pán népének betegségeit én viseljem, míg ők emelkednek. Érdekesség még, hogy a Pán-elméletét az árjáknak, mint magasabbrendűbbeknek olyan is alátámasztotta, aki a Fejezetek a szexualitás történetéből című könyv alapján került létrehozásra, Darwin volt a neve, elméleteivel kezdték az én időmben az iskolát, majom ősével az emberiségnek. Még feltűnőbb, hogy a Pszichografológiai szimbólumok között, mely teljes egésze egyiptom Íziszes kis és nagyszentéllyel rendelkező testbe szállt démon jelével, fején orvosi műszerrel ellátott szfinxével együtt a Dávid csillag,mint Babilon jele (népei Magyarországon kerültek berendezésre aranykor, ezüstkor, cserépkor és vaskornak megfelelően) a Káldeusi csillag is Egyiptom valamennyi népe mellett megtalálható, vagyis valamennyien egykor nagypán szexuális népéhez tartoztak. Itt jön a pán-germanizmus is, az, hogy Ausztria miért termelte ki ezeket a karmius nemi csapásokat.)

Árja fajelmélet
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából A cikk/szakasz nem tünteti fel a forrásokat, melyek segítségével készült.
Ez önmagában nem minősíti a tartalmát: az is lehet, hogy minden állítása igaz. Segíts megbízható forrásokat találni, hogy alátámaszthassuk, ami a lapon olvasható!


Az árja fajelmélet a 20. században kialakult fajelméleti teória. Az árják (indoeurópaiak) civilizációs szerepét hangsúlyozó történelmi elméletek, a német romantikus nacionalizmus pángermán mozgalma és egyes teozófikusok misztikus fajelméleti tanainak összekapcsolásából született. Gyakorlati alkalmazására a nemzetiszocialista III. Birodalom fennállása alatt került sor.Tartalomjegyzék
1 Kialakulása
1.1 Az indoeurópaiak (árják) civilizációs szerepének kutatása
1.2 Pángermán mozgalom
2 Főbb kutatók, alkalmazók

Kialakulása
Az indoeurópaiak (árják) civilizációs szerepének kutatása


Sir William Jones

A földrajzi felfedezések elterjedésével megingott a keresztény teremtéstörténet hitelessége, több európai gondolkodó felvetette azt az elképzelést, hogy az emberiség története előbbre nyúlik vissza Ádám és Éva teremtésénél, illetve kétségbe vonták, hogy az emberi civilizáció alapnyelve a héber nyelv volt.

A 18. század végén Sir William Jones másodbíróként szolgálta a brit koronát Indiában. Szabadidejében bejárta Ázsia nagy részét, és behatóan tanulmányozta a hindu mitológiát. Megtanulta a szanszkrit nyelvet, és kutatásai során kétségbe vonta a bibliai tanítások alapvető kitételeit. Hazatérése után megalapította az Ázsia Társaságot, ahol előadásokat tartott.

Kutatásai szerint a szanszkrit nyelv nagymértékben hasonlít a görög és latin nyelvekre, de szókincse kifinomultabb és gazdagabb azoknál. Állítása szerint a nagy földrajzi távolság ellenére, a nagyfokú hasonlóság abból ered, hogy e három nyelv egy közös ősi nyelvből fejlődött ki, mely nyelvet beszélő népcsoport már kihalt, és valaha India területén élt.

Friedrich von Schlegel

Wilhelm Schlegel német kutató Sir Jones tanításai alapján az 1800-as évek elején megpróbálta megcáfolni, vagy alátámasztani angol elődjei téziseit. Schlegel előbb jogászi, majd irodalmi tanulmányokat folytatott, és amatőr nyelvészként is kutakodott. 1808-ban kiadott, Az indiaiak nyelvéről és bölcsességéről című művében fejtette ki kutatásai eredményeit.

Véleménye szerint az első civilizáció India északi területein alakult ki, nyelve a szanszkrit volt. Ez a harcos faj meghódította az egész világot, és útjaik során megalakították az első történelmi civilizációkat. Ezek a civilizációk indogermán nyelvjáráson alapuló nyelveket beszéltek, és nordikus testi vonásaik voltak. Schlegel ezeket az ősöket a szanszkrit árja szóról nevezte el, mely nemest, vagy fenségest jelent.
Pángermán mozgalom


A pángermán mozgalom az ókori germánság árja (indoeurópai) származásának elméletét használta fel az egységes Németország megteremtésének tudományos alapjaként. 1871-ben megalakult az egységes Németország, melyben elfogadott volt a német népi hagyományok tisztelete, és a régi germán mitológia alapvető ismerete.

Ernst Heinrich Philipp August Haeckel

Ernst Haeckel német biológus, pszichológus, anatómia professzor a darwinista evolúciós elmélet alapjaira építette fel az árja fajelmélet alapjait.

Tanulmányaiban azt fejtegette, hogy a különböző fajok nem egyenrangúak, a rasszok génállományukban hordozzák őseik tanításait, az alsóbbrendű fajok pedig megpróbálnak keveredni az árják leszármazottaival, fertőzve ezzel a nemes vérvonalat. Politikai síkon harcolt a vegyes házasságok ellen, és meghirdette a szegregáció programját.

Richard Wagner német zeneszerző erősen antiszemita kirohanásokat tartott a zsidóság ellen[forrás?], és a romantikus germán mondakör tagjait dolgozta fel több drámai operájában (Lohengrin, A Rajna kincse, A valkűr, Siegfried, Az Istenek alkonya, Parsifal).
Főbb kutatók, alkalmazók
Helena Blavatsky, a Teozófiai Társulat alapítója,okkultista (az árja faj misztikus felsőbbrendűségét vallotta, de még egy békés világnézet keretében, és nem a germánságra értve);
Arthur de Gobineau
Reinhard Heydrich, SS-Obergruppenführer
Karl Ernst Haushofer, közgazdaságtan professzor, az árja fajelmélet kutatója
Rudolf Hess, Haushofer tanítványa
Karl Maria Wiligut, Weisthor néven Heinrich Himmler fajelméleti főtanácsadója
Bruno Beger, fajelméleti kutató
Hans Günther, árja szellemiségű író, a nemzetiszocialista irodalom több alapművének írója
Julius Friedrich Lehmann, szélsőjobboldali kiadó
Adolf Eichmann, orvos, fajelmélet kutató, a deportálások fő szervezője
Heinrich Himmler
Adolf Hitler

 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Heti csillagállások
  2010-08-30 11:27:25, hétfő
 
  Az ördög a részletekben rejlik


Németh Ágnes -
2010.08.30., 7:55




A csillagok most játszani fognak velünk. Nem bosszantó, ha az előre jelzett e-mail nem jön? Ha a megbeszélések nem jönnek létre? Vagy egy szerződést csak rosszabb feltételekkel tudsz meghosszabbítani? Bosszantó, de az asztrológus számára nem meglepő.




A Merkúr élvezi ezt a játékot. Most a lelkiismeretes Szűz jegyében jár, és a Nappal fog találkozni. Ez az együtt állás nehéz feltételekkel jön létre, mert a Merkúr visszafelé mozog. Ez a jelenség, amelyet az ,,elégett" Merkúr fogalma alatt ismerünk, elősegíti a félreértéseket. Tedd hozzá a te részedet is, hogy ezt meg tudd akadályozni. Olvass figyelmesebben, és próbáld meg a megbeszéléseken a legvilágosabban kifejezni magad. Ha kérdéseid merülnek fel, ne habozz, és kérdezz meg olyan embereket, akik járatosak a témában. Minél gyorsabban kerül le a probléma az asztalról, annál hamarabb lesznek szabadok a gondolataid. A Vénusz és a Neptun megédesítik napjainkat mágikus pillantásaikkal. Aki még a kedvesét keresi, most könnyen rátalálhat. A párok is, akik már régebben együtt vannak, most ismét szerelmesen nézhetnek egymás szemébe.

Hétfő 2010.08.30.

Lazán kezdődik a hét. A hét örömtelien, lazán indul, a fogyó Hold befolyása alatt, a Bika jegyében. A Hold és a Nap már reggel szárnyakat kapott. Este a Hold és a Merkúr csacsognak. Barátokkal találkozhatsz, szomszédokat hívhatsz meg magadhoz. Laza a nap, de ügyelj arra, hogy ne legyél túlzottan makacs vagy kényelmes, mert a Hold erre csábít. Első a munka, utána a szórakozás, ha ehhez tartod magad, nem lesz semmi probléma.

Kedd 2010.08.31.

Ne kísérletezz! Ötleteidnek szilárd alapja van. Kalandokra a Bika jegyében álló Hold befolyása miatt nem lesz kedved, főleg nem anyagi vagy üzleti szempontból. Csak este jöhetnek létre irritációk, a Hold és a Neptun összevesztek, arra csábítanak, hogy valamit szépnek láss, ami valójában nem az, és a szép álmokat valóságnak hidd. Álmaidat továbbgondolni szép dolog, egy üdítő fürdő vagy romantikus zene segítenek a lazításban és erősítik fantáziádat.

Szerda 2010.09.01.

Kompromisszumot kellene kötni. Éjjel az Ikrek jegyébe lép a Hold. Nagy a tudásvágyunk, szeretnénk Istenről és a világról beszélgetni. Hála a Holdnak és a Szaturnusznak, tudunk koncentrálni. Ha este esetleg ,,ferdén lógna a házi áldás", ez a Nap és a Hold fényszöge miatt van, rejtett feszültségek törnek elő belőlünk. Nyugodtan vizsgáld meg, hogy szükséges-e egy iránymódosítás. Nem a gyengeség jele, ha az ember a véleményét megváltoztatja, sőt ellenkezőleg!

Csütörtök 2010.09.02.

Csak nyíltan és vidáman! A Hold az agilis Ikrek jegyében áll. Mindegy, hogy befektetési stratégiákról kérsz tanácsot vagy háztartási tippeket szerzel be valahonnan, ez a nap kiválóan alkalmas az információcserére. A Hold és a Mars koraeste extra energiával lát el. Kevés problémád lesz ma, hacsak nem pazarolod az idődet felesleges csevegésekre. Írd meg a névjegyzékedet, amit már régen el kellett volna készítened. Este az uszodában levezetheted az energiáidat.

Péntek 2010.09.03.

Az ,,elégett" Merkúr. A Hold rövid ideig szünetel, és átlép a Rák jegyébe. Onnan feszült kapcsolatot létesít a Jupiterrel, a Plútóval és a Szaturnusszal. A Nap együtt fog állni a visszafelé mozgó Merkúrral, ezt mi asztrológusok elégett Merkúrnak hívjuk. Könnyű lesz gyorsan hibás eredményekre jutni, és olyan megoldásokkal megelégedni, amelyeknek kevés tartalma van. A fontos döntéseket lehetőleg napold el holnapra. Legalábbis jobban jársz, ha nagyon pontosan elemzed a helyzetedet.




Szombat 2010.09.04.

A Vénusz és a Neptun kapcsolódik. A Hold az érzékeny Rák jegyében áll. Ehhez jön egy nagyon jó fényszög a Vénusz és a Neptun között. Ez alatt a fényszög alatt együttérzést és romantika iránti érzékenységet mutatunk. Ilyen sok érzelem mellett nem juthat elég idő vagy figyelem. Akinek üzleti elintéznivalója van, nehezére eshet, hogy gondolataival az adott feladatnál maradjon. Lépj ki a mindennapi taposómalomból, és hozz friss szeleket a kapcsolataidba. Hívd meg kedvesedet egy gyertyafényes vacsorára.

Vasárnap 2010.09.05.

Játék és szórakozás. A Hold és az Uránusz fokozzák a vágyat a változatosságra. Déltájban a Hold szerencsés kapcsolatba lép a Jupiterrel, este pedig ugyancsak jól fogja érezni magát a Szaturnusszal. Nem lesz nagy probléma ezen a napon, csak egy rövid Holdszünet okoz fennakadást. A Hold az Oroszlán jegyében aktivizál bennünket, vállalkozni szeretnénk valamire, másrészt az élet kellemes oldalait is becsülni tudjuk majd, például egy jó ebédet egy elegáns étteremben.
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Márai Sándor idézet
  2010-08-30 08:59:40, hétfő
 
  “Mások nevezzék csak gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért - te sétálj csak nyugodtan a kutyáddal. Jó társaságban maradsz, s Isten is tudja ezt."  
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Túrópöttyös bocimobil
  2010-08-29 19:34:37, vasárnap
 
 
Hozzávalók:
1 tojás
11 ek.olaj
11 ek.cukor,
15 ek.liszt,
2 ek.kakaó,
2,5 dl.tej,
1 ek.szódabikarbóna,
1 citrom reszelt héja

tetejére 5 db Túró Rudi.

A hozzávalókat összekeverjük.Kivajazott tortaformába tesszük.A Túró Rudikat ujjnyi vastagra szeleteljük és a tésztára rakjuk.30 percig sütjük./Tűpróba/
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 91 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7228 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 152
  • e Hét: 423
  • e Hónap: 3265
  • e Év: 42266
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.