Belépés
bongyi53.blog.xfree.hu
Higgy, remélj, szeress, hogy boldog ember lehess! Magyar Istvánné
1953.03.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Merengue-t táncol a kutya
  2010-09-29 12:48:30, szerda
 
  Link  
 
1 komment , kategória:  Videó  
az idő ember fölött tovamegy.
  2010-09-27 13:32:49, hétfő
 
  Furcsa, ahogy az idő az ember fölött tovamegy.
Események, emberek, gondolatok jönnek és
mennek, érzések hullámzanak az ember lelkén
keresztül, aztán egy idő múlva nem marad
belőlük semmi. Elkallódnak szerte az életben,
mint apró haszontalan holmik a házban.
Itt-ott valami leszakad az emberből, valami
láthatatlan kis lelki cafat, odaakad egy
ajtókilincshez, egy-egy ablakpárkányhoz,
rozoga padlóhoz, keskeny sétaúthoz.
Az ilyeneket emlékeknek nevezzük, tiszteljük
őket hosszabb-rövidebb ideig, a szerint hogy
mekkora bennünk a romantika. Aztán szépen
és észrevétlenül végképpen elmaradnak
mellőlünk, mint halk szavú régi barátok, vagy
mint az élet, aki velünk indult s valahol egyszer
lemaradt.

Wass Albert
 
 
1 komment , kategória:  Tanulságos  
Uram, tudod, hogy öregszem....
  2010-09-25 23:10:31, szombat
 
  Ima

- Uram, tudod, hogy öregszem.
- Kérlek, hogy tarts vissza attól a végzetes szokástól, hogy minden felvetődő témához hozzászóljak.
- Ne engedd, hogy mások ügyes-bajos dolgaiba beleavatkozzam, még ha jó szándékkal tenném is azt.
- Add, hogy együtt érző legyek, de nem szomorkás, segítségre kész, de nem tolakodó.
- Te tudod Uram, milyen vétek nem használni a hosszú évek során gyűjtött tapasztalataimat, de biztos azt is tudod, hogy életem vége felé azért mégiscsak szeretnék pár barátot magam körül.
- Engedd, hogy mondanivalóm mindig a fontosat adja, a lényegtelen részletek hosszú, unalmas meséje nélkül.
- Ne engedd, hogy mindenkinek bánatomat és fájdalmamat emlegessem.
- Nem kérhetlek Uram, emlékezőtehetségem megjavítására, de tégy alázatossá, amikor emlékeim ellentétbe kerülnek mások élményeivel.
- Taníts meg, hogy néha én is tévedhetek.
- Tarts meg vidámnak és bizakodónak. Nem akarok olyan lenni, mint a szentek, de egy besavanyodott öregember az ördögi rosszakarat koronája.
-És kérlek, adj nyugodt álmot nekem.... itt a földön is.
 
 
0 komment , kategória:  Imák  
Vigyázz a mára és a holnapokra
  2010-09-25 23:02:02, szombat
 
  Vigyázz a mára és a holnapokra!

A tegnap már az álmokban kapott helyet,
a holnap még a látomásokban piheg.
Tégy örömmé, ahogy lehet, minden mát!
S legyen időd: TENNI, CSELEKEDNI
akik között élsz, akik között jársz.
S legyen időd SZERETNI
szíved melegét megosztani;
s legyen időd NEVETNI
lelked muzsikáját szebbé tenni;
s legyen időd DOLGOZNI
gondolatod tükréből inni, kezed munkáját tovább adni.
S legyen időd JÁTSZANI,
fiatalságod titkát megőrizni;
s legyen időd OLVASNI,
a bölcsesség forrását felszívni,
És tudj majd SZENVEDNI is
- mert ez is az élethez tartozik-;
hogyha kell csendesen tűrni.
és tudj majd szívedből egy-egy fohászt
az ég felé küldeni.

VIGYÁZZ A MÁRA ÉS A HOLNAPOKRA!
TÉGY EZÉRT ÖRÖMMÉ MINDEN MÁT!
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Gyógyszerek helyett
  2010-09-24 13:25:33, péntek
 
  Gyógyszerek helyett

Az Egészségügyi Világszervezet Konferenciája összefoglalta, hogy tanítani kell a népi gyógyászatot, de az Európai Unió ellensége ennek a tevékenységnek. 2011-től az EU nem ismeri el a gyógyfüvekkel való gyógyítást, csak a termék-kiegészítőket.

Szabó György 81 éves, és teljesen egészséges. A lányának adja át tudását, hogy továbbvigye az ő gyógyító munkáját. Rajtuk kívül van még egy asszony, akit úgy hívnak, hogy Reza asszony.

Egy konferencián kérdezték Gyuri bácsitól, hogy miért nem használja Magyarország a rengeteg gyógynövényt, hiszen 400 féle gyógynövényünk van. Elmesélte, hogy a Bükkben nagyon sokat tartózkodik a napon, és így keletkezett az arcán egy melanoma. Az orvos azonnal azt mondta, hogy meg kell műteni ezt a rákos foltot, és kemoterápiát is javasolt. 3 hónap kezelés után saját magát gyógyította meg Gyuri bácsi.

BŐRRÁKRA: diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát, és ezzel kell kenegetni a rákos szemölcsöt, vagy foltot, és teljesen leszárad, majd tünetmentes lesz az ember. Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani ebből az italból.

KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ: 3 gr diólevelet le kell forrázni 2 dl vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.

AGYI VÉRELLÁTÁS: félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt fokhagymával és 2 dl almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.

AGYI EREK TISZTÍTÁSA: Cavinton helyett: 3 gr kis téli zöld meték és 3 gr orvosi veronika, ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.

FOGÍNYGYULLADÁSRA ÉS SZÁJÖBLÖGETÉSRE a legjobb 3 gr (egy csapott evőkanál) diólevél 2 dl felforralt víz, 10 perc állás után beletenni valamilyen kis üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.

CSONTRITKULÁS: Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle, megszárítani, leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az ételbe.

PORCKORONGKOPÁS, (AMIKOR A ZSELÉS ANYAG KIFOGY A PORCOK KÖZÜL): A boltokban kapható ételzselatint (a ráírt elkészítési mód szerint) elkészítjük, és amikor már dermed, öntsünk még rá forralt vizet, és villával törjük át, hogy kenhető legyen, a fájós részre rákenjük esténként, úgy, hogy bevizezzük vagy a térdünket vagy a könyökünket vagy a gerincünket, és belemasszirozzuk, teljesen beszívódik, ami még marad a bőrünkön, azt nedves ruhával töröljük le. Naponta egy mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé.

KÖTŐHÁRTYA GYULLADÁS A SZEMEN: szemvidítófű egy csapott evőkanál 2 dl víz, leforrázni, 10 perc állás után ezzel kenegetni a szemet.

SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL: diólevél tea, egy csapott evőkanál, 2 dl víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni. Ha zöldhályog van, akkor 1 évig kell használni.

HOMLOK, ORR, FÜL ÉS ARCÜREGGYULLADÁS: diólevél egy csapott evőkanál , tea, 2 dl forró vízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x-2x felszívni, és próbálni bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után kifolyik. A szájat és torkot öblögetni ugyanevvel a teával, a megmaradt megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre dunsztkötésben rakjuk rá a területre. A papsajt tea hidegen készül, 2-3 órát állni hagyjuk, és ezzel kenegessük be az orrjáratot. Mandulagyulladás esetén közönséges galajteát kell inni. Náthára és köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.

LEGTÖBB PENICILLIN A PÓKHÁLÓBAN VAN.

PAJZSMIRÍGY, AKÁR ALUL-, AKÁR FELÜL-MŰKÖDIK: Apróbojtorján teát korlátlan ideig kell inni: egy csapott evőkanál, 2 dl vízzel leforrázni és naponta meginni. A diólevél teát ugyanígy kell elkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban meg kell inni. A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként fel kell tenni a nyakra.

ALLERGIA ÉS ASZTMA: Vagy martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér pemetefűtea, kígyószisztea, ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dl forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni. EGY ÉVIG KELL INNI, ÉS TELJESEN TÜNET-MENTES LESZ AZ EMBER.

A legjobb köptető: ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott evőkanál tea, 2 dl forró vízzel forrázni, 10 perc állás után inni. Egyébként lehet kapni a Gyuri bácsi féle Bronchitis teakeveréket, interneten is megrendelhető, www.gyorgytea.hu.

MÁJ ÉS EPE: Nagyon sok bennünk az idegen anyag, sok a különféle vegyszer az élelmiszerekben. Volt egy konferencia, ahol elmondták, ha továbbiakban is ennyi vegyszeres ételt eszünk, a fehér emberekből csak 7% marad meg a földön.

KESERŰ ÉTELEKKEL KELL A MÁJAT TISZTÍTANI ÉS INGERELNI AZ ÜRÜLÉSRE AZ EPÉT. Ilyenek a pemetefű tea, az ezerjófű tea, a gyermekláncfű leveléből készült tea, a rukkola saláta (nagy bevásárló központokban lehet kapni, lilás színű saláta), nagyon keserű, de minden nap a salátánkba keverjünk bele egy kicsit.

HA MÁR CISZTA VAN A MÁJBAN AKKOR A LEGJOBB a diólevélből készült tea. 6 hétig kell inni és a leforrázott diólevelet dunsztkötésben éjszakára a májra kell tenni.

MAGAS KOLESZTERIN: nem jó, mert az érfalakban lerakódik a zsír, normál értéke 0-5.1, ha már 4 felett van az kifejezetten nem jó érték. Tyúkhúr teát kell inni, addig, amíg az érték nem lesz jó.

EPEKŐ: minden este sok retket kell enni, de csak este, mert a retek napközben szinte mérgezi a szervezetet.

GYOMORÉGÉS: Étkezésnél minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos beteg szervezete gyomorsavat termel, és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg. 6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni. A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.

Lúgosításra fehér árvacsalán tea. Hat hetes kezelés után 6 hét pihenő, és megint lehet kezdeni elölről. 2 naponta meg kell inni 2 dl vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbonás vizet.

Széklet: Sok rostos ételt kell enni. Az alma lereszelve hashajtó, ha pedig rágjuk, akkor hasfogó. Nagyon jó széklet van a szilvától, szőlőtől, Igmándi keserűvíztől. Ha szorulás van, akkor erősségi sorrendben az alábbi teákat lehet fogyasztani: gyujtoványfű-tea, mezei katáng virág, hígabb széklet, kökényvirág, kutyabengekéreg a legerősebb, vagy a bodza fiatal rügye.

Hasmenés: Nem jó a kamillatea, mert teljesen szétroncsolja a bélbolyhokat. Diólevél tea fogyasztása 6 hétig. Vadsóska mag nyersen darálva.

Aranyér: Nagyútifüvet zöld állapotában megmosni, megcsipkedni és sűrűre elkészíteni, éjjelre rá kell kenni, még ha belül is van az aranyér, akkor is rá kell kenni. Télen szárított állapotában nem olyan hatásos, mint nyáron, de ha leforrázzuk az 1 csapott evőkanál nagyútifüvet, és utána leöntjük róla a vizet 10 perc állás után, akkor ugyanúgy használhatjuk, mint zöld állapotában.

Izület: pld. Köszvény: erdei málna levél és fekete hamvas szeder összekeverve, 1-1 csapott evőkanállal 2 dl forró vízzel leforrázva, 10 perc állás után naponta 2x egy-egy csésze, 2 hét alatt már eredmény van. A hús evése egy héten 1x ajánlott, még ha nincs is köszvényünk, akkor is.

Rheuma: réti legyezőfű. Ha a vesénk nem dolgozik rendesen, akkor a méreganyag lerakódik az izületekben. Vesét működteti, tehát vízhajtó: a bodzavirág tea, aranyvesszőfű, nyírfalevél, (még vesekő esetén is hatásos napi 1 csésze fogyasztása esetén), tejoltógalaj, csalántea, (de csak 6 hétig lehet inni, majd 6 hét pihenő után újabb 6 hétig).

Lábizzadás, vagy körömgomba, vagy hidegláb: diólevélből készült teával mosogatni, vagy áztatni a lábat. Lábgomba esetén pedig tölgyfakéreg teát kell használni. Éjszakai izzadás elkerülése végett a zsálya tea a legjobb esténként.

Magas vérnyomás: vagy a vesétől, vagy a szívtől, vagy a koleszterintől van. Ha a vesétől van, (ezt orvos állapítja meg, hogy jó-e a vesénk), akkor a vízhajtásnál leírt teákat kell iszogatni naponta 2 csészével. Ha a szívvel van a gond, (az orvos megállapítása szerint), akkor a galagonya virágos hajtásából készült teát kell naponta 2 csészével fogyasztani, a szívizmokat rugalmasan tartja, a szívritmust, pedig szabályozza. Baloldali hátsófali szívinfarktus elkerülése végett 2-3 naponta 1-2 csészével kell meginni 160-as vérnyomás felett. Minden reggel fehérfagyöngyből készült teát kell inni, amit hideg vízben egész éjjel áztatunk, és reggel meglangyosítjuk, ez a legjobb vérnyomáscsökkentő tea. 65 éven túl 1 hónapban 1x vagy 2x cickafark tea egy nap két csésze hirtelen szívhalál elkerülése végett.

Vashiány: szederlevélből készült tea a legjobb.

Immunerősítés: Kakukkfű tea napi egy csésze, vagy a Béres csepp és C-vitamin, (pld. csipkebogyó, amit áztatni kell, a méregzöld színű paprika, káposztafélék, savanyú káposzta, citrom, citrusféle gyümölcsök. Megázásos időszakban pedig naponta inni a bugás macskamenta teát, (én iszom, nagyon finom).

Prosztata: Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a vizelet:1 hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2x1 csészével. Meg kell tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a férfiak. Ha már megnagyobbodott a prosztata, akkor a következő teát kell inni, amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ, KISVIRÁGÚ FÜZIKE, ezt össze kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le kell forrázni 2,5 dl vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1 csésze.

Klimax: Ösztrogénhiány: cickafark tea, palástfű tea, pásztortáska tea összekeverve, és minden nap 2x 1-1 csésze.

Női szőrösödés: Androgén erősödés van az illető hölgynél, ez a férfihormon. Korlátlan mennyiségben kell inni a fodormenta teát. Ciszta vagy mióma a petefészken: diólevél tea, 1/2 l készíteni, ebből 2 dl meginni, és a maradék 3 dl-rel irrigálni, éjszakára pedig a megáztatott füvet a hasra tenni és átkötni.

Cukorbetegség esetén a Béta sejt ellustul, és szinte várja az inzulint. Megelőzésre szederlevél tea bármennyi, bármikor vagy kukoricahéj tea vagy fehér babhéj tea 1-1 csésze, de ezt ritkán kell inni. Ha már kialakult a cukorbetegség, és 6-7 körül van a cukor, akkor 3-4 hónapos olyan diéta, hogy nagyon kevés szénhidrátot szabad enni. Sokat kell mozogni. A cukor legfelső határa 6 mmol. Fekete áfonya teát kell fogyasztani napi 1 litert, mivel ez inzulinpótló.

Agydaganat: minden nap egyszerű petróleummal, amit háztartási boltokban lehet kapni, a 2 nyaki ütőeret kell bekenni és belemasszírozni napjában többször. A teák elkészítésének módja minden zacskón rajta van, hogy áztatni, forrázni vagy főzni kell-e?

ÉJFÉL ELŐTT KELL 2-3 ÓRA ALVÁS, EZ A LEGFONTOSABB ALVÁSI PERIÓDUSUNK.

DIÓLEVELET a VI. hónap közepétől a VII. hónap végéig kell begyűjteni és árnyékos helyen megszárítani, de jobb biztonságos gyógynövényeket árusító boltokban megvenni.

Add tovább!!!!!! Már sokaknak segített!!!





 
 
0 komment , kategória:  Egészségről!  
Mesterné Marikától! Köszönöm!
  2010-09-16 17:22:54, csütörtök
 
 

Link
 
 
2 komment , kategória:  Mások által írt idézetesképek  
Vicc!!!!
  2010-09-07 22:10:37, kedd
 
  Egy fickó eltéved golfozás közben. Meglát egy nőt és odamegy hozzá:

- Elnézést, tudna segíteni? Nem tudom, melyik lyuknál vagyok..

- Egy lyukkal mögöttem van. Én a hetesnél, maga a hatosnál.

A pasi megköszöni és játszik tovább, de egy idő után megint eltéved.

Meglátja ugyanazt a nőt, és odamegy:

- Sajnálom, hogy megint zavarom, de ismét elvesztem

- Mindig egy lyukkal mögöttem van. Én a tizennégyesnél, maga a tizenhármasnál.

Pasas megköszöni, megy játszani. Miután befejezi, a klubházban megint összefut a nővel.

Meg akarja hívni egy italra amiért kisegítette. A nő elfogadja.

Ahogy iszogatnak, beszélgetnek, a pasi megkérdezi:

- Maga mivel foglalkozik?

- Kereskedő vagyok.

- Nahát, én is. Maga mit ad el?

- Ezt inkább nem mondanám meg, zavarba hozna.

A pasas addig könyörög, míg a nő rááll:

- Rendben, megmondom, de ígérje meg, hogy nem fog nevetni

- Nem fogok...

- Tamponokat árusítok.

A fickó azonnal fetrengeni kezd a röhögéstől. A nő nem érti:

- Hiszen megígérte, hogy nem fog nevetni...

- Sajnálom, de nem bírtam megállni. WC-papír kereskedő vagyok.
Még mindig egy lyukkal maga mögött!



 
 
1 komment , kategória:  Viccek  
Rövidített igazságok
  2010-09-07 18:55:39, kedd
 
  Rövidített igazságok

Az élet szakadatlan küzdelem. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.

A nőknek csakis a belső értékek számítanak. Pl. klíma, bőrülés, világított piperetükör, dönthető ülés stb.

A halász azért megy ki a tóra, hogy halat fogjon.. a horgász meg azért, hogy ne legyen otthon.

A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi.
A hisztéria alattomos betegség! A nő kapja meg és a férfi hal bele!

A nyúl az egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Minden reggel ágyba viszem a páromnak a kávét. Neki már csak meg kell darálnia...

Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

A munkahely olyan, mint a sakk. Ha alacsonyabb beosztásban vagy, akkor csupa paraszt vesz körül és járhatsz gyalog.

De ha előléptetnek, akkor egyből mindenki téged akar leütni.

Vagy sokat keresel, vagy sokáig!

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

Alkoholista az, aki annyit iszik, mint mi, csak ellenszenves.

Mindig a főnök végzi a feladat oroszlánrészét: üvölt.

Attól, hogy valakit nem értenek meg, még nem művész!

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is.

Az emberi hülyeségnek csak alsó határa van.

A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább.

A munka azoknak való, akik nem tudnak horgászni.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...

Azért van a vonaton két mozdonyvezető, mert ott akkora a zaj, hogy egy ember el se tudná viselni!

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.

Ha olajos lesz a kezed, akkor elkezd viszketni az orrod.

Úriember az, aki ígéretéhez híven megmutatja a bélyeggyűjteményét.

Optimista az, aki azt hiszi, hogy a légy a szobában a kijáratot keresi.

A törhetetlen játékok legfőbb haszna, hogy ezekkel kiválóan össze lehet törni minden mást.

Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Statisztikailag bizonyított: a válások 100%-a házassággal kezdődik.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyon aranyos, nézd meg!
  2010-09-07 18:35:53, kedd
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  You Tube  
Jókor igyál vizet
  2010-09-05 11:06:51, vasárnap
 
  Jókor igyál vizet

Íme, egy kis hasznos információ.

Azt tudtam, hogy sok vizet kell innunk, de azt nem,
hogy az időzités is nagyon fontos.
A megfelelő időben fogyasztott víz
maximalizálja az emberi test működését
2 pohár víz rögtön felébredés után segíti a belső szervek működését.
1 pohár víz étkezés előtt 30 perccel elősegíti az emésztést.
1 pohár víz fürdés előtt lecsökkenti a vérnyomást.
1 pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agyvérzést
és az alvás közben gyakran előforduló szívrohamot.

Továbbítsd ezt az e-mailt azoknak, akiket szeretsz.
Én is ezt tettem.
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 258 db bejegyzés
Összes: 2526 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 125
  • e Hét: 385
  • e Hónap: 768
  • e Év: 14359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.