Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
Kezeld a haragodat - most!
  2010-09-30 08:55:43, csütörtök
 
  "A nap ne menjen le a ti haragotokkal" Ef.4,26

Azt hiszem a mai igeverset szó szerint kell értenünk. Amikor este lefekszel, bizonyosodj meg róla, hogy tiszta a lelkiismereted és hogy teljes benned az összhang.

Miért? Mert Isten tudja, hogy milyen veszélyes és ártalmas is valójában a harag a mi testünkre nézve. Amikor a harag gyökeret ereszt benned, elkezd téged belülről emészteni.

Biztosan hallottad már, hogy néha ezt mondják "Ez engem teljesen megemészt!" Ők az igazat mondják. Ez szó szerint így van. Tudósok bebizonyították, hogy ha egy ember haragra gerjed, egy bizonyos biokémiai változás megy végbe a testében. Amikor mérges vagy, az hatással van az adrenalint termelő mirigyeidre és ettől a testedben több, különféle folyamat indul be. A tenyered el kezd izzadni, a testhőmérsékleted megemelkedik, a vércukorszinted is emlkedni fog, a szíved is gyakrabban ver ilyenkor, ideges leszel, és máris tettre kész vagy.

Ez mind felgyülemlik benned és Isten erre azt mondja " Ne engedd, hogy ezek a dolgok gyökeret eresszennek az életedben és közben te így menj aludni. Ez meg fog emészteni téged."

Isten ezt csakis a te javadra mondja. Ha magadban tartod a haragodat, az az egészségedre is káros hatással van. Nem tudsz majd aludni. Magas lesz a vérnyomásod. Depressziós leszel - ezáltal különféle betegségeket is elkaphatsz.

A harag veszélyes az életünkre. Fizikailag is veszélyes ránk nézve. Szociális tekintetben is veszélyes - tönkreteszi a kapcsolatokat, otthonokat tesz tönkre. Lelkileg is veszélyes - hatással van az Istennel való kapcsolatunkra. Erről próbál nekünk beszélni Pál az Efézusiakhoz írt levelében: " helyet se adjatok az ördögnek" EF.4, 27.

Amikor mérges leszel, próbáld meg azonnal kezelni, hogy a gonosz be se tehesse a lábát az életedbe.

(Daily Hope by Rick Warren, )
Link Hordozó szeretet (I-II.)
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az okos leplezi szégyenét
  2010-09-29 09:11:45, szerda
 
  Állj meg, nézz körül és légy figyelmes

,,Egész indulatát szabadjára ereszti az ostoba, de a bölcs végül is lecsendesíti." Péld. 29:11

Miért fontos, hogy megfékezzük az indulatunkat? Azért, mert a féktelen harag egy begyakorolt válasszá válhat az élet dolgaira. Hamarosan az indulat irányíthat, és nem mi az indulatodat.

A példabeszédek könyve tele van gyakorlati tanácsokkal arról, hogy fékezzük az indulatunkat. Hadd osszak meg ezek közül hármat. A legegyszerűbben úgy jegyezhetjük meg, ha arra gondolunk, hogy tanítottak minket átkelni az úttesten gyerekkorunkban: állj meg, nézz körül, és légy figyelmes.

1. Állj meg, és gondolkozz mielőtt beszélni kezdenél. Nem tudom, miért könnyebb a mérges szavakat kimondani. Sok olyan embert ismerek, akik mérgükben csípősen, szarkasztikusan és elhamarkodottan reagálnak. De az éles nyelv okozza a vesztünket a legkönnyebben.

A Példabeszédek 14:7 ezt mondja: ,,A hirtelen haragú bolondságot követ el, és az alattomos embert gyűlölik." A 15:1 pedig ezt mondja: ,,A higgadt válasz elhárítja az indulatot, de a bántó beszéd haragot támaszt". Az első lépésünk a haraggal szemben, hogy megállunk és gondolkodunk, mielőtt beszélünk.

2. Nézz körül. Nézzünk rá a helyzetre Isten szemszögéből, nem a mienkből. Legyünk elég érettek szemet hunyni apró sérelmek, csalódások és bizonytalanságok felett. Ha valaki kritizál minket, szóban bántalmaz, vagy elszomorít, legyünk elég érettel így reagálni: ,,Ez nem fog érdekelni engem!"
A Példabeszédek 12:16 így szól:
,,A bolond bosszúsága azonnal kitudódik, az okos pedig leplezi szégyenét." Link


A harag is, mint minden más érzelem, abból fakad, hogy milyennek látunk egy bizonyos helyzetet. A nézőpontunk megváltoztatatása megoldás lehet az érzelmeinken való uralkodára.

3. Légy figyelmes. Legyünk tekintettel azok szükségeire és sérelmeire, akik kiváltják belőlünk a haragot. Egy mérges ember elkerülhetetlenül megbántott is. Valami fáj belül nekik, csalódottak. Ha meghallgatjuk a szükségeiket, akkor könnyebben tudunk reagálni harag nélkül.

,,Tanuljátok meg tehát, szeretett testvéreim: legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra" Jakab 1:19. Ha megtesszük az első kettőt, a harmadik magától jön majd. Ha gyorsak vagyunk a hallásra és késedelmes a szólásra, akkor természetes lesz az, hogy lassan gerjedünk haragra.


Daily Hope by Rick Warren

,,Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak."

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Megérteni a haragodat
  2010-09-28 08:57:59, kedd
 
  Ha felindultok is, ne vétkezzetek! Gondolkozzatok el fekvőhelyeteken, és csillapodjatok le! (Zsoltárok 4:4)

Meg kell hogy értsük, hogy különbség van a bűnös harag és a jogos harag között; a helyénvaló harag és a nem helyénvaló harag között; a segítő harag és a fájdalmas harag között.


A harag nem feltétlenül alaptalan. Nem mindig rossz. Ami megkülönbözteti, az az, hogy miért lettél haragos és hogy mit teszel azokkal az érzésekkel.
Kérdezd meg magadtól: ,,Miért vagyok mérges? Mi akasztott ki annyira?"


Nagyon fontos, hogy megértsük azt, hogy a harag sosem a probléma gyökere. Mindig van egy mélyebb ok. A harag szimplán egy érzelmi reakció a három fő érzelem egyikére. Ha szeretnéd megérteni a haragodat, meg kell találnod azt, hogy a három közül melyik érzelem kerített hatalmába; az is lehet, hogy a három kombinációja. Fontos, hogy tudjuk ezt, mert sokkal egyszerűbb a probléma gyökerét kezelni, mint a haragot. Ha haragos vagy, az azért van, mert:


1. Megbántottak - vagy testileg, vagy érzelmileg
2. Csalódott vagy - Úgy tűnik, hogy a dolgok nem úgy jönnek össze, ahogy te akarod. Amikor a csalódottság miatt vagy haragos, tegyél fel magadnak két kérdést: A haragod megváltoztatja a helyzetet? Tényleg megéri ezen elkeseredni?
3. Félsz valamitől - fenyegetve vagy bizonytalannak érzed magad


Ha a valódi okra koncentrálsz, egyszerűbb kontrollálni a haragodat.


Az a helyzet, hogy nem tudod eltüntetni a fájdalmat, a csalódást és a félelmet az életedből. Ezek elkerülhetetlenek. De megtanulhatod kezelni ezeket anélkül, hogy kiakadnál. A harag egy választás. És ha mérges vagy, az azért van, mert ezt választottad.


Lehet, hogy azt mondod: Nem érted! Ha mérges vagyok, egyszerűen nem tudom kontrollálni! Keresztényként velünk van Krisztus ereje, amely segít megtanulnunk megfékezni a haragunkat..

(Daily Hope by Rick Warren )




 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A jó pásztor
  2010-09-28 08:55:21, kedd
 
 
A jó pásztor 1.rész - The good shepherd Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2010-09-27 16:33:29
feltöltő: dandej
nézettség: 3766
szavazatok: 30
kommentek: 0
kulcs: , pásztor, keresztény, rövid, film,
kategória: állatok
leírás: A jó pásztor 1.rész

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!



A jó pásztor II. rész Link Link Hallelujah
 
 
1 komment , kategória:  Természet  
Haragudjatok de ne vétkezzetek
  2010-09-27 09:30:34, hétfő
 
  Hogy lehetek egyszerre dühös, és mégis jó?

"Ha haragusztok is, ne vétkezzetek." Efézus 4:26.


Be kellene ismernünk, ha dühösek vagyunk, de sosem szabadna a dühöt ürügyként használni arra, hogy vétkezzünk.

Mindenkivel megtörténik, hogy néha bedühödik. A különbség az emberek között abban áll, ahogyan a dühöt kezelik: van, aki kiakad; van, aki elhallgat. Van, aki hangot ad neki; és van, aki elnyomja magában. A legjobb dolog, amit ilyen esetben tenni tudsz, hogy beismered: dühös vagy.

Isten nem tiltja meg a dühöt. Sőt ahogy a mai igénk mondja: Gyerünk, légy dühös! Ezt a parancsot nem nehéz követni, ugye? Néha a düh a normális reakció az életre. Az Ószövetségben Isten is megharagszik néhányszor. Az Új Testamentumban pedig Jézus lesz dühös. Például az írástudókra. A düh egy Istentől kapott érzelem. Érzelmi energia. Ha soha, semmi nem dühít fel, sürgősen mérd meg a pulzusod, mert akkor vagy halott vagy, vagy semmi kapcsolatod nincs a valósággal.

Vannak keresztények, akiknek hamis bűntudatuk van, mert azt gondolják, sose szabadna dühösnek lenniük. Ez a gondolkodás nem csak egészségtelen, de még csak nem is biblikus. Az Ige azt mondja: légy dühös, de amikor az vagy, ne kövess el bűnt. Be kellene ismernünk, ha dühösek vagyunk, de sosem szabadna a dühöt ürügyként használni arra, hogy vétkezzünk.

Hát nem elképesztő, mennyire utáljuk bevallani, ha dühösek vagyunk? "Nem is kiabálok! Nem vagyok ideges!" - és közben csak úgy dagadnak az erek a nyakunkon! Letagadjuk a dühünket.

Pedig az igazság az, hogy a dühöd elfojtása egyáltalán nem tesz téged jobb kereszténnyé azoknál, akik kiakadnak. Akárhogy is: mindenképpen rossz, és semmiképpen sem hatékony módja annak, hogy megértesd az álláspontodat másokkal.

Azt hiszem, ha a legtöbb ember engedelmeskedne annak, amit ez az igevers mond, az egész társadalom sokkal kevésbé lenne depressziós. A depresszió elsődleges okozója ugyanis a visszafojtott düh. Ha nem beszéled ki magadból, cselekedetekben fogod kiélni - magadon, vagy valaki máson.

Daily Hope by Rick Warren,

KERESZTÉNY FILMEK
Link

Link Link A jó pásztor 1-2.rész
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ingyen ölelés / Free Hugs
  2010-09-27 08:16:54, hétfő
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

Link Ingyen öllelés Budapesten!
 
 
1 komment , kategória:  Kapcsolatok  
A zarándok útja
  2010-09-26 11:38:14, vasárnap
 
  Link A zarándok útja - írta: John Bunyan Link VIDEÓ

Link Link Akik Istent szeretik



 
 
1 komment , kategória:  Híres keresztények  
Jézus Út,Igazság és az Élet!
  2010-09-26 09:03:49, vasárnap
 
  KÖVETLEK, URAM!

"Lett pedig, mikor mentek, valaki monda néki az úton:
Követlek téged, Uram, valahová mégy!" Lukács 9,57

Az életúton még rajta vagyunk. Komoly kérdés, hogy helyes irányba megy-e az utunk? Jól nézz most körül! Még van időd másik útra lépni. Jézus együtt ment a tanítványaival és "valaki monda néki". Valaki annyit jelent, hogy akárki.

Nincs megjelölve, hogy férfi vagy nő, öreg vagy fiatal. Lehetsz te is vagy én is. Amíg az úton vagy, addig jöhetsz Jézushoz. Ez a valaki megszólította Jézust. Imádságban te is megszólíthatod. Jézus akkor hall meg, ha szíved benne van az imádságodban, és akkor válaszol. Sokféle ima van.

Ennek a valakinek, aki megszólította Jézust, imádsága nem segítségül hívás volt. Egy komoly döntés született meg benne, és ki is mondta: Követlek, Uram! Milyen nagy dolog, hogy kimondta. Nem akarok úgy továbbmenni, ahogy eddig jártam. A Te nyomodban, a Te utadon kívánok járni.

De vajon tudta-e, hogy hova megy Jézus? Te tudod? Ha nem, kérdezd meg Tőle, és megkapod a választ. Jézus születésétől fogva egyetlen helyre ment: a keresztre. Földi életének első percétől addig a percig, míg fel nem feszítették a keresztre, ez volt az útirány. A kereszt Jézus kivégzési eszköze. Ha követni akarod őt, mindarra, ami te vagy - önmagadra, kényelmedre - mondj nemet, és vedd fel a keresztedet.

Lehet, hogy a te kivégzési eszközöd egy kibírhatatlan ember, vagy bizonyos körülmények -
de lehet egy betegség is. Felvenni annyit jelent, hogy elfogadom. Ha Jézus útján akarsz járni, az a természeted, a szokásaid, a jogaid halálához vezet.

Komolyan gondold meg, mielőtt kimondanád: "Követlek Téged, Uram..."


Isten áldása legyen az áhitatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza
"... beszéded megelevenít ..." - Áhítatok minden napra című könyvéből

Trausch Liza néni igehirdetéseit a itt lehet elérni.Link


 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Isten szeretet ! Isten jó !
  2010-09-25 17:47:52, szombat
 
 

Link
Azoknak akik Istent szeretik minden a javukra szolgál..." (Róm 8:28b) Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Atyámhoz
  2010-09-25 15:17:28, szombat
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

Kiwano * Tüskésuborka Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 862 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 151
  • e Hét: 569
  • e Hónap: 5730
  • e Év: 55295
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.