Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Isten
  2010-09-30 23:40:36, csütörtök
 
  Gondolatok I.

Isten , Teremtő

Én legtöbbször a logikámra és a bizonyítékokra támaszkodok amikor felvetődik egy kérdés, és elgondolkodok rajta. Ha úgy érzem, hogy logikailag korrekt akkor az nekem elég ahhoz, hogy azt gondoljam, ez valóban megállja a helyét a valóságban is.
Úgy kezdeném ezt a kis szöveget, hogy itt egy olyan elméletet írok le, ami nem kötődik valláshoz, hanem egy logikus magyarázatot próbálok adni arról, hogyan is képzelem el Istent.

Ez egy olyan szó aminek a hallatán mindig valamilyen ismert vallás Istenére gondolunk, pedig ez annál jóval több. Az emberek szeretnek hinni abban, hogy van egy vagy több felsőbbrendű lény, ami be tud avatkozni az életükbe, jó vagy rossz irányba. Úgy gondolom, hogy a vallások valaha egy jó célt szolgáltak de manapság nagymértékben megváltozott a helyzet, sajnos rossz irányba. Manapság a vallásokat beárnyékolja a pénz, hatalomvágy és az emberek hülyítése. A vallások sok esetben eltorzítják az istenről alkotott képünket.

Fontos megjegyezni, hogy véleményem szerint csak egyetlen Isten létezik az egész világegyetemben, ami minden élőlénynek az Istene. Ez azért fontos, mert így nincs szükségünk számtalan vallásra, amelyek mind más-más Isteneket imádnak. Ezek közül természetesen mindegyik azt állítja, hogy az ő Istene az igaz Isten.
Sajnos a különböző vallások a mai napig kőkemény konfliktusokat keltenek az emberek között az egész világon. Legrosszabb esetben emberéleteket követelnek a különböző nézetek. Ezt nap mint nap láthatjuk a tv-ben és az újságokban, azonban ez már évezredek óta tart. Idáig fajult az emberi tudatlanság amit a tévúton járó vallásoknak köszönhetünk.

Isten valójában ott van minden élőlényben, bennünk emberekben is.
Gondoljuk azt, hogy az Isten egy tudat, egy végtelen tudat, ami képes végtelen mennyiségben szétosztani önmagát, hogy tapasztalatokat gyűjtsön végtelen típusú életei során. Ezeket a tapasztalatokat feldolgozza és így fejlődik.
Semmilyen élőlény nem képes látni vagy megérinteni ezt az Istent. Bennünk él és ezt kell tudatosítani.
Isten részei mi vagyunk, de ez nem azt jelenti, hogy mi is Istenek vagyunk. Nem rendelkezünk végtelen tudattal, viszont bizonyos képességeket mi is kaptunk. Képesek vagyunk tanulni és ezek alapján fejlődni. Képesek vagyunk új dolgokat létrehozni a világunkban, mindezt a kapott tudatunknak köszönhetjük.
Az ember eljutott arra a tudati szintre, amikor Teremtővé vált.
Olyan Teremtők vagyunk, akik képesek egyre újabb dolgokat létrehozni csakis a tudásunk alapján. Képesek vagyunk új anyagokat létrehozni, ami a természetben nem fordul elő sehol, például: műanyag.
Tehát az embert valóban hívhatjuk Teremtőnek.

Sokan hallottak már olyan történetekről, amik azt mondják, hogy az Istenek már jártak közöttünk a régmúltban és egyszer vissza fognak térni a Földre. Több ősi kultúra is hisz ebben az elképzelésben, de mindegyik egy kicsit másképp. Vannak olyan kultúrák ahol a mai napig hiszik, hogy az Isteneik a világűrből érkeztek meg a földre. Ezt alátámasztja a sok hátrahagyott bizonyíték és az a hihetetlen tudás, amit állítólag az istenek tanítottak meg az embereknek évezredekkel ezelőtt. Olyan csillagászati tudásról tesznek tanúbizonyságot a ránk maradt emlékek és történetek, amit egy manapság élő ember elképzelni sem tudna. Hogyan voltak képesek akkoriban erre ?
(lásd. Maják, Dogonok, Egyiptomiak, Sumérok, stb..)

A választ már tudjuk de nem igazán akarjuk elhinni azt, hogy Istenek tanították meg az embert a hatalmas tudásra.
Én úgy gondolom, hogy nem Istenek voltak, hanem egy fejlettebb civilizáció tagjai, akik valószínűleg más bolygóról származtak, hívjuk őket egyszerűen csak földönkívülieknek.
A Földiek jogosan hívták őket Isteneknek, hisz olyanokat tudtak megtenni, amire az emberek nem voltak képesek akkoriban.
Ha ma visszamennénk 10.000 évet az időben akkor minket is isteneknek néznének, mert tudunk repülni az isteni szerkezeteinkkel, ismerjük a csillagok titkait, képesek vagyunk hatalmas épületeket építeni amik az égig érnek, órák hosszat képesek vagyunk a víz alatt lenni, pár óra alatt kontinenseket átutazni, olyan dolgokat tanítanánk amikről soha életükben nem hallottak.
Ugyan ez volt a helyzet amikor a földönkívüliek meglátogatták az emberiséget. Olyan dolgokat ismertek és tudtak megtenni, ami miatt csakis Istenek lehettek az emberek szemében, pedig ők nem voltak Istenek, csak Teremtők.
Ha bármikor a jövőben leszállna egy hatalmas földönkívüli űrhajó a Földre akkor már tudnánk, hogy nem az Istenek jöttek el hozzánk, hanem egy Teremtő faj, egy másik bolygón élő civilizáció lakói, akik sokkal fejlettebbek nálunk technikailag és szellemileg egyaránt.
A földönkívülieknek is ugyan az az istenük mint nekünk embereknek. Ők is a végtelen tudat részei. A fejlett tudatuk miatt ők is Teremtőkké váltak.

Összegezve:

-Isten létezik de sosem láthatod fizikai életeid során, hisz te is a része vagy.
-Egyetlen Isten létezik.
-Több Isten nem létezik, csakis több Isteni tulajdonság.
-Az egész világegyetemben élő lények Istene egy és ugyan az.
-Az ember egy Teremtő lény.
-Egy másik technikailag fejlett földönkívüli civilizáció tagjait is nevezhetjük Teremtőknek.

Hát remélem érthető mindenki számára az elképzelésem erről a témáról.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
vicc
  2010-09-29 20:01:24, szerda
 
  Székely a fiával ül az asztalnál, a kutya az asztal mellett fekszik és éppen a tökeit nyalja.
- Hej ídösapám, bárcsak én is meg tunnám ezt csinyáni!
- Csinyád, fiam, de szerintem megharap....
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
vicc
  2010-09-27 15:50:33, hétfő
 
  Egy papucsférj nagyon megelégeli a házasságban betöltött szerepét, és elmegy a pszichiáterhez.
Megtudja tőle, hogy az egész azért van, mert nincs kellő önbecsülése, nagyon kevésre tartja magát és ezen változtatni kell.
Ehhez segítségként kap is rögtön egy könyvet. A fickó a hazaúton végig lázasan olvas és szívja magába a tudást. Amikor hazaérkezik rögtön nekiesik a feleségének:
- Na idefigyelj! Mostantól minden megváltozik! Én vagyok a ház ura és te azt teszed amit én parancsolok. Most azt akarom, hogy azonnal készíts nekem
egy pompás vacsorát. Utána hogy azt megettem egy ízletes desszerttel fogsz meglepni. Aztán eresztesz nekem kellemes fürdővizet, hogy a kádban kipihenhessem magam. Végül pedig mit gondolsz, ki fog szépen felöltöztetni és megfésülni engem?
Mire a feleség:
- A temetkezési vállalkozó!!!
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
mai aforizma
  2010-09-25 22:19:04, szombat
 
  A boldogság olyan, mint a levegő. Csupán a hiánya tűnik fel.

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
mai vicc
  2010-09-25 22:01:28, szombat
 
  Ki az abszolút naív apáca?
- ???
- Aki az óvszergyárban dolgozik, és 100%-ig biztos benne, hogy az egereknek készítenek hálózsákot.



 
 
0 komment , kategória:  viccek  
szombat
  2010-09-25 21:47:12, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
mai vicc
  2010-09-24 22:02:00, péntek
 
  Gazsi cigány be szeretne lépni a FIDESZ-be.
Jelentkezik is szabályosan, ahogy kell. Tudja ezt az egész telep az
alvégen. Nagyon szurkolnak neki. Nem sokáig. Gazsi szomorúan jön haza
a felvételi meghallgatásról.
- Mér lóg az órrod Gazsi? - kérdezték.
- Jaj, hát nem vettek fel...
- Há mé nem?
- Azt mondták, hogy sok évig a komenistáknak hegedáltam...
- Jaj, te tökfej! Há mér nem tagadtad le?
- Hogyan tagadhattam vóna.... hiszen mindenik ott vót!
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
Zöldséges csirke
  2010-09-24 21:40:12, péntek
 
  anti-Candida recept





Összetevők
2 egész csirkecomb (alsó-felső)
2 paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 paradicsompaprika
2 cikk fokhagyma
1 fej karfiol
5 evőkanál olaj
3 deka vaj
2 kávéskanál pikáns mustár
3 kávéskanál vegeta

bors
bazsalikom
petrezselyemzöld
néhány szem olívabogyó

Elkészítés

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben legalább fél órát állni hagyjuk.
Közben a csirkecombokat megmossuk, konyhai papírkendőn szárazra töröljük, sóval, borssal fűszerezzük, vékonyan megkenjük mustárral és öntünk rájuk 1-1 evőkanál olívaolajat.
Legalább 1-2 órát hűtőben pihentetjük. (Ha este fűszerezzük és másnapig állni hagyjuk, annál jobb). Sütőzacskóban, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Közben a paradicsomot, paprikát, hagymát, fokhagymát karikára vágjuk. Egy sütőedényt 3 kanál olajjal kikenünk, belerétegezzük a felkarikázott zöldségeket, majd a sütőzacskóból kivett combokat is ráhelyezzük. További 30 percig visszatoljuk a sütőbe, míg a zöldségek megpuhulnak, és a combok szép pirosra sülnek.
A karfiolt párolóedényben, vegetával megszórva kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beletesszük az apróra vágott petrezselymet, kevés sót, és a puha karfiolrózsákat óvatosan belehempergetjük, hogy ne törjenek össze.
A húst a zöldségekkel ízlésesen tányérra helyezzük, olívabogyóval díszítve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Candida  
üdvözlet
  2010-09-24 21:22:53, péntek
 
  Ismét itt vagyok!



 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
pihenő
  2010-09-12 09:20:01, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 26
  • e Hét: 121
  • e Hónap: 1333
  • e Év: 29556
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.