Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Gyógyító kövek : NARANCSKALCIT
  2011-01-11 15:06:43, kedd
 
 


NARANCSKALCIT

Légy optimista!

Triagonál kirstályrendszerű, narancssárga mészpát.
Lelőhelye: Mexikó, Brazília

A mexikói indiánok úgy tartják, a tüzes narancskalcit a Nap energiáját tovább sugározza éjjel, így elűzi az éjszakai gonosz szellemeket. Miután folyóvízben megtisztítottuk, a napon vagy ametisztrögök közt töltsük fel. Az Ikrek és a Szűz jegyéhez kapcsolható.

A narancskalcit kalciumtartalmának köszönhetően az összes csontbetegséget gyógyítja. Erősíti a csontokat, hozzájárul a csontvelő képződéséhez, biztossá, szilárddá teszi a csontvázat; csonttörésekre, gyenge csontozatra, gerincferdülésére, farkcsontra, térdre, eltorzult csontokra hat jótékonyan.

Csonttöréses régi balesetek maradványait feloldja, a gyermekek csontképzésének segítője. Ajánlott izomgyengeségnél, izombetegségnél, izomhúzódásban szenvedőknek. Elixírjét a csontbetegségekre, a fogak, a körmök, a haj és a szövetek erősítésére isszák.

Tisztítja a bőrt, gennyes sebekre, pattanásokra, szemölcsökre, más bőrbetegségekre egyaránt javasolt. Fokozza a szervezet anyagcseréjét, felfrissíti a szöveteket, tisztítja a vért, az érelmeszesedés ellen is jó. Csillapítja a bélbajokat, a hányingert, az émelygést; erősíti a lépet, a vesét, segít a gyomorfekélynél.

A narancskalcit legszívesebben a testvéreivel osztja meg a helyét, a hasra, narancskalcitot, a gyomorra citromkalcitot, a szívre zöld kalcitot tegyünk.

Kiküszöböli a lustaságot, mert ráébreszt, hogy az életed irányítója önmagad vagy, és amíg nem fogod fel életed értelmét, addig a hétköznapjaidat üresség tölti ki. Energiája segítségedre lesz az ötleteid megvalósításában.

Megtanulsz pozitívan gondolkodni, és megvédeni magadat a számodra kellemetlen energiáktól. A narancskalcit mindig megadja a szükséges önbizalmat és a kitartást.

A narancskalcit emlékképeket hoz fel, elnyomott érzelmeket, a zöld kalcit segít a rögeszmés gondolatainkat elengedni, a kék kalcit a jövő felé pillantani, az aranykalciton át pedig a szellemünk irányító hangját fogjuk meghallani.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító kövek : MOOKAIT
  2011-01-11 15:03:17, kedd
 
 


MOOKAIT

Otthonod a nagyvilág!
A mookait nem más, mint a kvarccsoportba tartozó ausztráliai jáspis. Vörös alapszínét fehér, sárgás foltok díszítik.

Lelőhelye: Ausztrália, Kína.

Az ausztráliai őslakosok a föld megalvadt véreként tisztelik, úgy tartják, a mindennapokhoz erő nyerhető belőle. E kő történetéről, hozzáfűződő mondákról szinte alig tudunk valamit, mégis egyre többen fordulnak hozzá, hiszen sok tanulnivalót rejt magában. Tisztítani hematit között, felölteni pedig hegyikristállyal kell.

A Kos jegyéhez kapcsolható.

A mookait tisztítja a bőrünket, így ajánlott idegi eredetű bőrváltozásoknál, ekcémánál, pattanásos bőrnél, rovarcsípésnél, gennyes sebeknél.

Bőrgyógyító hatását fokozza a verdelit és az olivin. Égett sebekre az ametiszttel együtt használjuk. Mookaitból és verdelitből készült elixírjét a belső szervek felületének védelmére isszák.

Visszaállítja az egészséget, erősíti az immunrendszert, tisztítja a vért a májon és a lépen keresztül. Segít a megfázásos betegségeknél, influenzánál, köhögésnél, rekedtségnél, végtagfájdalmaknál, használható a borostyánnal együtt is.

Gyulladásgátló hatásának köszönhetően torokgyulladásnál, homlok- és arcüreggyulladásnál, fogínygyulladásánál forduljunk hozzá, a mélyen meghúzódó gennyet is feloszlatja. Megnyugtat és csillapítja a pszichoszomatikus betegségeket. A szervezetet felmelegíti, ugyanakkor véd az erős napszúrás ellen.

A mookait a kalandra vágyók, a nagy utazók, a vándorok köve, olyan emberek vonzódnak hozzá, akik szeretik a változatosságot, akik nem tudnak egy helyben megmaradni, igyekeznek újabb és újabb élettapasztalatokat szerezni. Nem nyüzsgést hoz az életedbe, hanem arra tanít, hogy az egész világ jelenti az otthonodat.

Mookaitod mindig a segítségedre lesz az újrakezdésben, a sikeres életvitelben. Azt tanácsolja, ne engedj a csábításoknak, tudj a mások sikerének is őszintén örülni, segíts minden utadba kerülőnek, meglátod, olyan ember leszel, akit sohasem ragad el a siker mámora.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító kövek : MOHAACHÁT
  2011-01-11 15:00:14, kedd
 
 


MOHAACHÁT


Szeresd a természetet!

A kvarccsoportba tartozik, színtelen, sárgás, zöldes, néha barnás vagy kékes, mohaszerű zárványokat tartalmazó, áttetsző kalcedon, nem igazi achát.

Lelőhelye: India, USA, Kína, Dél-Afrika, Brazília.

A mohaachát különösen az indiánok körében kedvelt, mert szerintük elősegíti a növények istenével való beszélgetést. Ezért ajánlják kertészeknek, parasztoknak, hegymászóknak, mindenkinek, aki a természetben dolgozik. A Napon töltsük fel, a Kos jegyűek születési köve.

A mohaachát a kéz mellék-csakrához és a szív-csakrához kapcsolódik leginkább. Harmonizálja az agyféltekéket, nyugtatóan hat a szemre, a szívre és az idegekre.

Erősíti a nyirokrendszert, nyirokmirigy-gyulladásnál és láznál bevált gyógyító. Gyulladások, fekélyek esetén ajánlatos a beteg helyre felkötni.

Segíti a hasnyálmirigy, a lép, a máj és a vese működését, hat az emésztésre, a vastagbélre és az alultápláltságra. Kiegyensúlyozza a vérkeringést, erősíti a vérereket és a vérplazmát.

Elixírjét vércukorképző hatása miatt isszák. A csuklón elősegíti az egyenletes pulzust. Karkötőjét a kórosan soványak viseljék. A comb közé téve csökkenti a terhességi fájdalmakat, megkönnyíti a szülést. Méregtelenítő, megsemmisíti a vírusokat, allergiáknál is ajánlott. Használható a homloküreg kezdeti megbetegedéseinél, a száraz köhögésnél.

A természet fényképének is nevezhetnénk, hiszen mohaszerű zárványai néha fára, erdőre, madárra vagy napfelkeltére emlékeztetnek.

Általa természetbarátok leszünk, megtanulunk bánni a növényekkel, időt szakítani néha saját magunkra, hogy a természet szépségében elgyönyörködhessünk. Ekkor felfedezzük, hogy mi is részesei vagyunk a Teremtésnek, s összhangban kell élnünk környezetünkkel, nem szegülhetünk ellene, nem boríthatjuk fel az egyensúlyt, mert azzal magunkat sodorjuk veszélybe.

Felismerjük általa, hogy felelősek vagyunk önmagunkért és tetteinkért, hogy a Földön mindennek megvan a saját szerepe, s mi emberek nem irthatjuk ki az őserdőket, a bálnákat, nem csinálhatunk kedvünkre a folyóknak új medret, nem változtathatjuk meg a növények genetikai kódjait. Általa ráeszmélünk a természet törvényeire.

A mohaachát a természetes anyagok felé vezet, elgondolkodtat, hogyan tudnánk tökéletes összhangban élni a természettel, vegyszerek nélkül, az állatok és a növények tiszteletével. Nem bűntudatot akar benned ébreszteni, hanem felismertetni, hogy te is tehetsz valamit a környezetedért, ha kicsit átgondoltabban élsz, és nemcsak magadra gondolsz.

A mohaachát elfeledteti a mindennapi terhek nyomását, a stresszt, az idegenségérzést, az ősi, biztonságot adó világba vezet vissza; a Föld energiáját közvetíti; önbizalmat, biztonságérzetet nyújt; megbízhatóvá tesz, kiegyensúlyoz, harmonizál.

Ha majd eleged lesz a poros, zajos városból, a rohanó emberekből, a fullasztó benzingőzt okádó autókból, a mohaachát eszedbe fog jutni. Kezedbe veszed majd, és hamarosan virágzó réten, lombos fák hűse alatt találod magad, és a madarak éneke megnyugtat.


Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító kövek : MAGNETIT
  2011-01-11 14:57:09, kedd
 
 


MAGNETIT


Függetlenné teszlek!
Átlátszatlan, oktaéderes kristály alakban felépülő mágnesvasérc, fémes fényű kristálylapokkal, a színe lehet fekete, szürke, piszkosfehér foltokkal. Vastartalma valamennyi vasérc között a legnagyobb.

Lelőhelye: Svédország, USA, Kína, Ausztria, Olaszország, Svájc, Urál.

Indián keresztül vált ismertté, ahol csumbaknak nevezik, és ősidők óta a férfiasság megtartásának szereként tisztelik, mivel a legendák szerint fokozza a nemi vonzerőt. Plinius szerint a viselője meghallja az istenek hangját, és a marokban tartva mindenféle betegséget meggyógyít.

Az ősi arab írások úgy mondják, könnyíti a szülést, mérgezésnél a porát a tejben feloldjuk, és megisszuk, hogy a mérget ki tudjuk hányni. A porrá tört magnetit anyatejben feloldva, eltávolítja a sebekből a vasszilánkokat. Hildegard szerint a túlságosan élénk csecsemők benyálazott homlokát magnetittel kell simogatni, de ajánlotta a lábszár görcseire is. A magnetit női és férfi oldalú, nevezik mágneskőnek is.

Mágnessel töltsük fel, miután füstölővel megtisztítottuk.

A Bak jegyéhez kapcsolható.

Ez az erős, mágneses kő a mai gyógyászatban általában tartásproblémáknál, hátgerinc-, csigolya-, csontváz-, ízületi panaszok, lumbágó, tarkó, nyakszirt, váll betegségei esetén ajánlott.

A törések gyógyulási folyamatát támogatja. A görcsöket rövid idő alatt feloldja, energiát ad, eloszlatja a fekete energiafelhőket.

Csökkenti a röntgensugárzás káros hatását. A negatív energiákat megszünteti, ezért fontos sokszor és alaposan megtisztítani, egy éjszakán át hematitok között töltsük fel.

Görcsoldó hatását ideggyulladásoknál, fejfájásnál, szédülésnél, izomgörcsöknél, rángógörcsnél fejti ki.

Fokozza életerőnket, általános erősítő, méregtelenítő, alkalmazzák a máj betegségeinél, reumánál, tisztító hatását tüdőgyulladásnál, epebajnál, vese és hólyagbetegségnél, eszményi vértisztító, megszépíti a bőrt.

Jó a hasnyálmirigy működésére, a cukorbajra. Mágneses hatásának köszönhetően, összehangolja az agyféltekék tevékenységét, a koponya tetejét masszírozva pozitívan hat az agyra és a hipotalamuszra.

Így az agyon át befolyásolva elősegíti a jó vérkeringést. Ha nyakláncként hordjuk, erősíti az emlékezetet. Nyugodtan felragasztható a beteg testrészre. Nemcsak energiát, de hőt is közvetít a beteg szervhez.

Szabályozza a szervezet vízháztartását, az izzadást.

Elősegíti a sejtek felépítését, ezért alkalmazzák a rákos megbetegedéseknél, mert fékezi a beteg sejtek burjánzását.

Már régen is védőkőnek számított, mert elkerget minden bajt. Ha a homlokunkra tesszük, felébresztjük a szellemünket. Ezzel felismerhetjük az ellentétes oldalainkat, a szélsőséges tulajdonságainkat.

A magnetit kiegyensúlyozz és összeköti a két oldalt, a pozitívat és negatívval, a jint a janggal. A magnetit önzetlenné tesz, a szabadság, a függetlenség érzését adja. Általa kifinomultabb lesz az érzékelésed, erősödik az önértékelésed, fejlődik a döntőképességed.
Felszabadultabban, kiegyensúlyozottabban élhetsz, hiszen nem engeded többé, hogy árki bármit előírjon neked.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító kövek : LÁPISZ LAZULI
  2011-01-11 08:29:48, kedd
 
 


LÁPISZ LAZULI

A bölcsek köve!

A szodalitcsoport különböző ásványaiból alakult ki, kéntartalmú, nátrium-alumínium-szilikát összetételű, mélykék, zsíros fényű, lazúrkőnek is mondott, átlátszatlan ásvány, aranyszínű vaspirit- és fehér kalcitzárványokat tartalmaz. Forróságra, savra érzékeny.

Lelőhelye: Afganisztán, Chile, Burma, a Bajkál-tó vidéke.

Már Kr.e. 1500-ban egy egyiptomi főpap az ég kövének nevezte. A piramiskutatók kb. Kr.e. 5000-ből való lápisz lazuli darabra bukkantak az ásatások alkalmával.
Tutankhamon ismert halotti aranymaszkjának legfőbb díszítőeleme.

A babilóniai Gilgames eposzban a drágakövek kertjében lazúrkőből lévő fa áll. A mágusok úgy tartották, hogy harmóniát és barátságot visz az életbe, a gyermekeknek bátorságot ad, isteni kegy, az elhivatottak köve, sikert ajándékoz. Ha a lányok nyakláncként hordják, szerelmesüket örökre magukhoz láncolják a segítségével.

Régen festékként is alkalmazták. Antik orvosok szerint az elixírjét szemre, a porát görcsökre, eszméletvesztésnél pedig a harmadik szemre kell tenni; lepra, asztma, álmatlanság, epilepszia, vérszegénység, bőrbetegség ellen is javasolták. Indiában a legősibb kő, ősi szanszkrit neve radzswart.

Az indiai asztrológusok a Szaturnuszhoz kapcsolják, ezért a Szaturnusz-mantrával tisztítják meg. Az ájurvédikus orvosok a belőle készült szert a szél és a víz elem által okozott zavarok leküzdésére használják. A Jupiterhez és a Nyilas jegyéhez rendelt lápisz lazulit éjszaka töltsük fel hegyikristályok között.

A test szerveire tisztítólag hat, gyulladásgátló, szabályozza a vérkeringést, a sejtosztódást, gátolja a vérömlenyek kialakulását, csökkenti a magas vérnyomást, szívinfarktus-megelőző, méregtelenítő és meszesedés ellen is kiváló.

Görcsoldó hatásával elmulasztja a menstruációs görcsöket és a végtagfájdalmakat. Kúrálja az agy betegségeit, hat a paraszimpatikus idegrendszere, az idegekre, epilepsziánál, idegfájdalmaknál és érzékelési zavaroknál ajánlott, megszünteti a fejfájást, a migrént és a depressziót.

Tisztító hatását kifejti a szemre és a tüdőre, a csigolyákra, valamint a csontokra is jó hatással van. Megnyugtatja a bőrbetegségeket, így csökkenti az ideges eredetű kiütéseket, ekcémára, napszúrásra, rovarcsípésre, szemölcsökre is jó.

A torok-csakrán át hat az asztma gyógyulására, a torok, a hörgők, a garat, a létcső, a nyelőcső és a nyirok megbetegedéseinél, mandulagyulladásnál, bronchitisnél is ajánlott, csökkenti a lázat. Segíti a mirigyek harmonikus működését.

Szájöblítésre és hajerősítésre alkalmazzuk a lápisz lazuli elixírt. Betegségmegelőző hatásával allergiáknál, a rák első szakaszában, szívbetegségek megelőzésénél nyújt segítséget. Mint nyaklánc és marokkő különböző sugárzások ellen véd (földsugárzás, UV-sugárzás, elektromos készülékek, komputer kisugárzása).

Nőknél a változás korában ajánlott, kék színével szabályozza az anyagcserét, a hormonháztartást, ajánlott olyanoknak is, akiknek rendellenes a menstruációjuk. Hatásosan aktivizálja a test meridiánjait, erősíti akupunktúrás zónáit.

A világegyetembeli biztonságot adja, a szellemet bevezeti a belső világba, megérteti velünk a természetfeletti összefüggéseket. Segítségével behatolunk a dolgok felszíne alatt rejlő rétegekbe, hogy a világ nagy egységének tudatos alkotói legyünk.

Eloszlik általa a bátortalanságunk, fejlődik a belső erőnk, az önállóságunk, a figyelmünk, a belső tartásunk, megkönnyíti az emberekkel való munkánkat. Akik ezt a követ hordják, megnyílnak az embertársaik előtt, elfelejtik az előítéleteket, az egymás háta mögötti sugdolózásokat, őszintén, megértően viselkednek.

Ez a kő egy elfeledett kultúra tudását idézi fel bennünk, azt az időt, amikor még értettük a csendet, ismertük magunkat s tudtuk a feladatunkat. Felismerteti a minden emberben elrejtett isteni magot, segít a nehéz időszakokban, a hála és a hit hirdetője.

Elősegíti spirituális fejlődésünket. Meditációnál tegyük a korona-csakrára, a fejtető hátsó részére és a harmadik szemre, így betekintést nyerhetünk a dolgok értelmébe.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító kövek : LABRADORIT
  2011-01-11 08:06:07, kedd
 
 


LABRADORIT


Ismerd fel a valóságot!

A földpátcsoportba tartozó, átlátszatlan, kékesen, fémesen csillogó, színejátszó kő (más néven plagioklász), anyaga nátrium-kalcium-alumínium-szilikát.

Lelőhelye: Kanada, USA, Madagaszkár, Finnország, Ukrajna, Ausztrália.

A labradorit nevét a Labrador-félszigettől kapta, ahol 1770-ben találtak rá. A legszebb labradorit a sokszínű spektrolit, amit Finnországban fedeztek fel az 1940-es évek elején. Ősi használatáról nem tudunk. Éjszaka töltsük fel kozmikus energiával. A nyugati asztrológusok a Vízöntő és a Nyilas jegyéhez társítják.

Ez a többszínű kő nemcsak a kéz mellék-csakrájához kapcsolható, hanem az összes csakrát harmóniába hozza, rezgése az egész aurát tisztítja.

Erősíti a szervezet öngyógyító és védekező képességét, továbbá a csecsemőmirigyen át az immunrendszert, azaz ellenállóvá tesz. Ezért ajánlott a gyakran betegeskedőknek, a túlérzékenyeknek és olyanoknak, akik fogékonyak a megfázásra.
Hideg őszi és téli napokon jó hasznát vehetjük.

Kalciumtartalmának köszönhetően a csontproblémákra javasolt, úgymint a csontfájdalmak és a gerincferdülés.

Élénkíti a szervezet vérkeringését, szabályozza a vérnyomást. A beteg részen a reumatikus betegségekre és a köszvényre is jótékonyan hat. Védi az izomrendszert, ajánlott az izomgyengeségre és az izomfájdalmakra.

A káros energiákat kiküszöböli.

A labradorit színei eleinte az álomvilág illúzióját keltik, de végül megértjük, hogy a valóság megtestesítője, és a mindennapok eseményeit tükrözi: látni benne a múltat és előző életünk színes emlékképeit is. Lehetőséged nyílik vele a régen keletkezett érzelmi gátak feloldására.

A labradorit színeiben a bensőd színét is felfedezheted, vele elgondolkodhatsz az eddig átélteken. Különösen ajánlott olyan embereknek, akik a világot sajátjuknak, önmagukat pedig a világ középpontjának hiszik.

A kezedben először feketének vagy sötétkéknek tűnik, csak lassan veszed észre a változó színeit. Mintha magaddal szembesülnél: egyszerre láthatóvá válnak a hibáid, az ingoványra épülő napjaid. Ugorj ki hát a személyiséged börtönének zűrzavaros tornyából! Ne alapozd tévedésekre az életed, mert bármikor összedőlhet, akár a kártyavár!

A labradorit segít a szellemednek magasabb dimenziókba emelkedni, ugyanakkor felismerve a valóságot, a Földön megmaradni. A kezedben tökéletes követ tartasz, ez segít átvészelni a nehéz időket is.

Minden bukásod oszlopán orchidea virágzik, gondolt át, mit tanultál a kudarcaidból, akkor belátod, hogy eleinte szükség van ezekre az élet igazi értékének megtalálásához: a csalódásokkal nő az élettapasztalatod.

Gondolatban ugorj ki ebből a romba dőlő toronyból, érzed, amint nagy sebességgel zuhansz a föld felé. Ez az utolsó pillanat: átgondolod életedet. Itt most felismered, hogy ez a torony nem más, mint a mostani önmagad, aki elfelejtette igazi önmagát. S valóban nem maradt más hátra, mint felismerni a valóságot, és kiszabadulni az önzés, a félelem, az erőszak, a megbántás, az irigység és a rosszindulat hamis tornyából. Innen már nem is bánod, hogy kiugrottál, bármi várna rád, érzed, hogy ez így nem mehet tovább. Most az egyszer megmenekülsz, lassan érkezel a földre, de már mától munkálkodhatsz a karmádon.

Tűzd ki a célodat, tudd, merre szeretnél menni, a labradorit a segítőd lesz a tiszta, új életszakaszodban, mindig erőt és ösztönzést fog adni. Általa megbecsülöd az életed minden percét; egyensúlyban tartod majd a gondolataidat és az érzelmeidet, és megalkotod tested-lelked-szellemed egyensúlyát; a lerombolt torony helyére erős várat építhetsz.

Ha tényleg így teszel, megtalálod a helyes alapokat, és rá fogsz jönni, nem az anyagon, hanem a szellemen keresztül juthatunk el az életfa csúcsára.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító kövek : KRIZOKOLLA
  2011-01-11 07:59:34, kedd
 
 


KRIZOKOLLA


Felébresztem ösztönös képességeidet!

Zöld vagy kék, átlátszatlan, olykor kissé áttetsző, rézkovának is nevezett, víztartalmú, részszilikát alapanyagú ásvány.

Lelőhelye: Chile, Itália, Arizona, Urál, Nevada, Katanga.

Már az egyiptomi kultúrában a lélek köveként tisztelték. Az ókori görögök szó szerint arany-enyvnek hívták; egy 1698-ban kiadott könyvben arany-csiriz néven szerepelt. Találtak olyan aranydarabokat, amelyeket valószínűleg krizokollával forrasztottak össze, e tulajdonságáról kaphatta a nevét.
Őseink a lélek védőjeként tisztelték.
Az indiánok az érzések összehangolójának tekintik.
Nyugati asztrológusok a Holdhoz, a Rák jegyéhez és a Vénuszhoz, a Mérleg jegyéhez kapcsolják. A krizokollát a világosság angyalával vagy a kozmikus szeretet angyalával ajánlott feltölteni.

A krizokolla két színt képvisel: zöld színével nyugtató hatást fejt ki az izmokra, kék színével feloldja az ízületi gyulladást, az izomgörcsöket és a menstruációs görcsöket.

A tarkó és a váll mellék-csakráján át hat a hátizmokra, a hátfájdalmakra, a görnyedt hátra, segít a reumánál, erősíti a gerincvelőt, csökkenti a meszesedést, hasláncként a farkcsontra, bokaláncként pedig a visszérre ajánlott.

A fejlődésben lévő kisgyerekek csontnövekedését támogatja. Gyógyítja a vágott és égett sebeket. Erősíti a szívet, a tüdőt, javítja a vérkeringést, csökkenti a magas vérnyomást, segíti a hemoglobin termelését.

Elixírjét az epe, a vese és a húgyhólyag működésének serkentésére, a máj tisztítására használják. Szabályozza a pajzsmirigy és a belső elválasztású mirigyek működését, jó hatású az anyagcserére, harmonizálja a gyomor és a belek működését, így könnyíti az emésztést, ajánlott az idegi eredetű emésztési zavaroknál, görcsoldó hatását kifejti a fekélyeknél.

Kúrálja a torokcsakránál előforduló fertőző betegségeket, gyógyítja a garat és a légcső betegségeit, a mandulagyulladást, csökkenti a lázat. Segítséget nyújt a szülésnél, a hormonzavaroknál, a meddőség ellenszere, véd a koraszüléstől és az elvetéléstől. Jobbítja az energiáinkat, és a csakráink gátjait feloldja.

A krizokolla nőies energiájú kő: a vizet, a Holdat, a Vénuszt s ezáltal a szeretetet, a harmóniát, a passzív, mégis erőteljes oldalt jelképezi. Jin energiájához olyan nők forduljanak, akikben sok férfias vonás van, helyreállító, kiegyenlítő hatása az érzelmekre is vonatkozik.

Szünteti a bennünk lévő feszültséget, a hangulatingadozást, felismerteti a bajainkat, a jelenlegi helyzetünket, tűrőképesebbé változtat.

A szívünkbe nyugalmat hoz, világosságot önt belénk, érzékennyé varázsol, harmonizálja az érzelmeinket. Sok nő szülés után nem tudja, mit kezdjen az újszülöttel. Ekkor az anyaszerep tudatosulását, a babához való érzelmi kötődést segíti elő ez a kő.

Megszünteti a szülés utáni depressziót, a bűntudatot és a félénkséget. Közelebb hoz a természethez, felnyitja a szemünket a környezetvédelem és az egészséges táplálkozás iránt.

Erősíti a megérzéseket, szellemünket a szépség és a békesség felé vezetni, semlegesít.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 1671 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 875
  • e Hét: 15243
  • e Hónap: 28992
  • e Év: 233693
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.