|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2011-01-13 22:35:42, csütörtök
|
|
|
Az Engesztelés Imádsága
Örök Atya/Anya, kéréssel fordulunk Hozzád,
- Adjatok nekünk üdvösséget,Örök Életet!
Most azokért a lelkekért imádkozunk, akik szándékban, akaratban elfordultak Tőled, és nem képesek visszatalálni a Szent Fény Örök Birodalmába.
Kérünk Téged, adj nekik Kegyelmet!
Adj rájuk üdvösséget!
Édes jó Anyánk, Szűz Mária, kérlek, segíts nekünk abban, hogy a szívek megnyíljanak, és a lelkek megtisztuljanak!
Édesanyánk kérünk téged, vezess minket, támogass minket!
Támogass abban, és működj együtt velünk, hogy imádságunkban kellőképpen elmélyültek legyünk, és kellő alázattal és szerető szívvel forduljunk embertársaink felé.
Az IMA ereje által gyógyuljanak a lelkek, és kapjanak Örök Üdvösséget!
Imádkozunk Hozzád Mennyei Atyám, Országunk felvirágoztatásáért!
Engesztelő Imával fordulunk Hozzád, az Országban, és Országon kívül élő szegényekért, szenvedőkért, a kegyvesztettekért, azokért, akiknek lelke elsötétült a fájdalomtól, akik örök rabságban élnek az idő fogságában, a haldoklókért, gyermekekért, a nyomorgókért és mindazokért, akik nem képesek szívüket felemelni Hozzád.
Örök Atya/Anya, kéréssel fordulunk Hozzád,
- Adjatok nekünk Üdvösséget, Örök Életet!
Ámen.
Közvetítette: Feketéné Lendvai Katalin
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Áldások, imák, Istenes versek |
|
|
|
|
|
2011-01-13 14:12:12, csütörtök
|
|
|
Morzsák: a császári és a dara
A császármorzsa és a daramorzsa két különböző étel. Gyerekjáték mind a kettő, nem kell sok alapanyag, de izgi, mert habot kell verni és tojást szétválasztani, és még sütögetni is.
A császármorzsa, más néven smarni vagy cicvara, esetleg csicsvara néven ismert édesség, sokunk kedvence. A daramorzsát sokan keverik a császármorzsával, elkészítésük nagyon hasonlít, csak itt búzadarát használunk liszt helyett, és fontos, hogy egy kicsit állni hagyjuk, hogy megszívhassa magát. A császármorzsa liszttel készül, és inkább a palacsintatésztára hasonlít. Mindkét ételnél ketté kell választani a tojások sárgáját és fehérjét. Aztán óvatosan összekeverni, valahogy így:
Óvatosan kell keverni
Császárok morzsája:
Konkrétan az osztrák császáré, méghozzá Ferenc Józsefé. Az ő felesége volt a magyarok királynője, Erzsébet, ismertebb nevén Sissy, aki mindig nagyon ügyelt karcsú alakjára. Arra kérte az udvari főszakácsot, hogy neki csak valamilyen könnyű desszertet készítsen. Az elkészült étellel nem volt elégedett, ezért a férje megnézte, hogy milyen ,,vacakot" készített a szakács, de az annyira ízlett neki, hogy a felesége adagja után a sajátját is befalta. Ha Ausztriában vagy Bajorországban jártok, bátran rendeljetek tehát Kaiserschmarren-t (ejtsd kájzersmarren). A Kaisershcmarren szó szerinti jelentése császári morzsa vagy császári vacak (Kaiser jelentése császár, Schmarren jelentése vacak és morzsa is). Egyes anekdoták szerint a fogyókúrára fogott császár kezdett édesség gyártásának, de ez a történet egy kicsit sántít, mi nem tudjuk elképzelni, ahogy a császár éjszaka leszökik a konyhába, és pizsiben nekiáll palacsintát készíteni.
Az osztrákok porcukorral, alma- vagy ribizliszósszal tálalják, néha szilvával fogyasztják.
Nagyon sok császármorzsa recept van forgalomban, mi most az egyik legegyszerűbbet adjuk közre.
Császármorzsa
Hozzávalók:
20 dkg liszt
4 tojás
2,5 dl tej
csipet só
1 evőkanál cukor
2 evőkanál vaj
Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk. Egy habverővel belekeverjük a tejet, a sót és a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük. Egy nagy serpenyőben vajat hevítünk, és beleöntjük a tésztát. A smarnit addig sütjük, míg az alja megpirul. Ekkor megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Villával nagyobb darabokra tépkedjük és forrón tálaljuk.
Daramorzsa:
Nézzük most a daramorzsát, amit feltétlenül hagyjunk állni, hogy jól megszívja magát a dara. Előnye, hogy sütőben is süthetjük, de figyeljünk a gyakori keverésre.
Daramorzsa sütés előtt
Daramorzsa
Hozzávalók:
4 tojás
1citrom
5 dkg mazsola
15 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
20 dkg búzadara
porcukor a szóráshoz
Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A mazsolát megmossuk.
Elkészítés: A vaj kétharmadát, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojássárgával, csipet sóval habosra keverjük. Hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a darát, a reszelt citromhéjat, és kb. fél óráig állni hagyjuk, hogy a dara kissé megdagadjon. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük, majd lazán a grízes masszához keverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A megmaradt vajat a tepsiben felforrósítjuk, beleöntjük a grízes masszát, és betesszük a sütőbe. Időnként megkeverve kb. 30 percig sütjük. Amikor elkészült, még forrón villával szétszaggatjuk, hozzáadjuk a mazsolát, és porcukorral megszórva azonnal tálaljuk. Málnaöntetet vagy higított gyümölcsízt külön adunk hozzá
Daramorzsa sütés után
És egy ráadás
Mert vannak, akik a liszt és a búzadara keverésére esküsznek, nézzünk egy ilyen receptet.
Császármorzsa, ami mindig sikerül
Hozzávalók:
12,5 dkg finomliszt
12,5 dkg búzadara
5 dl tej
2 evőkanál olaj + a sütéshez
3 tojás
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. Habbá verjük a fehérjéket egy csipet sóval, majd félretesszük. A tojássárgákra ráöntjük a tejet, beleszórjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, majd folyamatos gépi keverés (lehet persze kézi is, de én lusta vagyok) közben belekeverjük a lisztet és a darát, beledolgozzuk az olajat is. Betesszük a hűtőbe, legalább 20-30 percig pihentetjük, hogy a dara megszívja magát, majd óvatosan, hogy ne törjük össze, belevegyítjük a habbá vert fehérjét. Teflon serpenyőben olajat vagy vajat hevítünk (én három adagban sütöm, mert így tudom kényelmesen darabolgatni), belemerünk egy-két merőkanál masszát, lefedjük. Mikor az alja megpirult, lapáttal átfordítjuk-szabdaljuk, a kívánt méretre. Porcukorral megszórva, lekvárral, szörppel - ki mivel szereti - tálaljuk.
SB
Forrás:Mindmegette.hu - Mazsola rovat |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2011-01-13 13:19:03, csütörtök
|
|
|
Péntek - menüajánló
Előétel: Hagymaleves rokforttal
Főétel: Tojásos nokedli salátával
Desszert: Duplán mákos süti mascarponekrémmel
Vegetáriánus ajánlat: Tojásos nokedli salátával
Hagymaleves rokforttal:
Hozzávalók 4 személyre:
5 db hagyma (kb. 75 dkg)
3 evőkanál vaj
3 db zöldségleves-kocka
10 dkg rokfort sajt
2-
3 evőkanál sárga mustármag
5 dkg sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, kis lángon a vajon megfonnyasztjuk annyira, hogy ne legyen színe. A leveskockákat és a rokfort sajtot megolvasztjuk 2 liter vízben. Az 5 dkg sajtot nagyobb kockákra vágjuk.
A folyadékot hozzáadjuk a hagymákat. Összekeverjük a mustármaggal, 1 kávéskanál sóval, és 15 percig fedő alatt főzzük. Megszórjuk a sajtdarabokkal, és így tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 240 kcal
Tojásos nokedli fejes salátával:
Hozzávalók:
60 dkg liszt
4-5 dl víz
1 tojás
2 csipet só
A rántottába:
8-10 tojás
Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Aki a laza tésztát szereti, az picit több vizet adjon hozzá, aki a keményebbet szereti, az kevesebbet használjon.
2.) Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor gyöngyözik, beleszaggatjuk a nokedlit. Szaggatás közben mindig óvatosan meg kell keverni a nokedliket. 1-2 perc alatt megfőnek és a felszínre jönnek a nokedlik. Ezután leszűrjük és meleg vízzel leöblítjük, majd egy olajozott lábasba tesszük a tésztát.
3.) Laza rántottát készítünk, majd összekeverjük a nokedlivel.
A visszamaradt forró vizes fazékon, gőz felett, melegen tartjuk tálalásig.
4.) Fejes saláta illik hozzá. Öntet: egy pohárba 2-3 ujjnyi vizet öntünk, hozzáadunk 1 evőkanál 10%-os ecetet, fél citrom levét, sót és cukrot ízlés szerint, és legvégül 1 evőkanál extra szűz olíva olajat.
]
Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Duplán mákos süti mascarponekrémmel:
Hozzávalók:
A tésztához:
2 egész tojás
10 dkg vaj
1 bögre cukor
1 bögre darált mák
1 bögre tej
1 bögre liszt
2 dkg sütőpor
A töltelékhez:
25 dkg mascarpone
5 dl habtejszín
1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
porcukor ízlés szerint
3 evőkanál darált mák
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokkal váltakozva apránként hozzáadjuk a lisztet, a mákot és a tejet, végül a sütőport, és jól összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben megsütjük.
A töltelék hozzávalóit géppel jól kikeverjük.
Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk, és a kikevert töltelékkel megtöltjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Sztessza küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2011. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
332 db bejegyzés |
e év: |
2798 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1340
- e Hét: 4212
- e Hónap: 9250
- e Év: 138957
|
|
|