Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjszakát, szép álmokat!
  2011-01-13 23:54:48, csütörtök
 
 



Köszönöm a látogatást.
 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Valójában semmit sem...
  2011-01-13 22:59:42, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Nem szabad félnünk
  2011-01-13 22:57:27, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Az Engesztelés Imádsága
  2011-01-13 22:35:42, csütörtök
 
  Az Engesztelés Imádsága


Örök Atya/Anya, kéréssel fordulunk Hozzád,
- Adjatok nekünk üdvösséget,Örök Életet!
Most azokért a lelkekért imádkozunk, akik szándékban, akaratban elfordultak Tőled, és nem képesek visszatalálni a Szent Fény Örök Birodalmába.
Kérünk Téged, adj nekik Kegyelmet!
Adj rájuk üdvösséget!

Édes jó Anyánk, Szűz Mária, kérlek, segíts nekünk abban, hogy a szívek megnyíljanak, és a lelkek megtisztuljanak!
Édesanyánk kérünk téged, vezess minket, támogass minket!
Támogass abban, és működj együtt velünk, hogy imádságunkban kellőképpen elmélyültek legyünk, és kellő alázattal és szerető szívvel forduljunk embertársaink felé.

Az IMA ereje által gyógyuljanak a lelkek, és kapjanak Örök Üdvösséget!

Imádkozunk Hozzád Mennyei Atyám, Országunk felvirágoztatásáért!
Engesztelő Imával fordulunk Hozzád, az Országban, és Országon kívül élő szegényekért, szenvedőkért, a kegyvesztettekért, azokért, akiknek lelke elsötétült a fájdalomtól, akik örök rabságban élnek az idő fogságában, a haldoklókért, gyermekekért, a nyomorgókért és mindazokért, akik nem képesek szívüket felemelni Hozzád.
Örök Atya/Anya, kéréssel fordulunk Hozzád,
- Adjatok nekünk Üdvösséget, Örök Életet!
Ámen.

Közvetítette: Feketéné Lendvai Katalin

Link
 
 
0 komment , kategória:  Áldások, imák, Istenes versek  
Csendesülj le lelkem
  2011-01-13 22:32:01, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Áldások, imák, Istenes versek  
Angyali üzenet
  2011-01-13 14:42:52, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-01-13 14:13:50, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Morzsák: a császári és a dara
  2011-01-13 14:12:12, csütörtök
 
  Morzsák: a császári és a dara

A császármorzsa és a daramorzsa két különböző étel. Gyerekjáték mind a kettő, nem kell sok alapanyag, de izgi, mert habot kell verni és tojást szétválasztani, és még sütögetni is.

A császármorzsa, más néven smarni vagy cicvara, esetleg csicsvara néven ismert édesség, sokunk kedvence. A daramorzsát sokan keverik a császármorzsával, elkészítésük nagyon hasonlít, csak itt búzadarát használunk liszt helyett, és fontos, hogy egy kicsit állni hagyjuk, hogy megszívhassa magát. A császármorzsa liszttel készül, és inkább a palacsintatésztára hasonlít. Mindkét ételnél ketté kell választani a tojások sárgáját és fehérjét. Aztán óvatosan összekeverni, valahogy így:




Óvatosan kell keverni

Császárok morzsája:

Konkrétan az osztrák császáré, méghozzá Ferenc Józsefé. Az ő felesége volt a magyarok királynője, Erzsébet, ismertebb nevén Sissy, aki mindig nagyon ügyelt karcsú alakjára. Arra kérte az udvari főszakácsot, hogy neki csak valamilyen könnyű desszertet készítsen. Az elkészült étellel nem volt elégedett, ezért a férje megnézte, hogy milyen ,,vacakot" készített a szakács, de az annyira ízlett neki, hogy a felesége adagja után a sajátját is befalta. Ha Ausztriában vagy Bajorországban jártok, bátran rendeljetek tehát Kaiserschmarren-t (ejtsd kájzersmarren). A Kaisershcmarren szó szerinti jelentése császári morzsa vagy császári vacak (Kaiser jelentése császár, Schmarren jelentése vacak és morzsa is). Egyes anekdoták szerint a fogyókúrára fogott császár kezdett édesség gyártásának, de ez a történet egy kicsit sántít, mi nem tudjuk elképzelni, ahogy a császár éjszaka leszökik a konyhába, és pizsiben nekiáll palacsintát készíteni.
Az osztrákok porcukorral, alma- vagy ribizliszósszal tálalják, néha szilvával fogyasztják.

Nagyon sok császármorzsa recept van forgalomban, mi most az egyik legegyszerűbbet adjuk közre.

Császármorzsa
Hozzávalók:
20 dkg liszt
4 tojás
2,5 dl tej
csipet só
1 evőkanál cukor
2 evőkanál vaj

Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk. Egy habverővel belekeverjük a tejet, a sót és a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük. Egy nagy serpenyőben vajat hevítünk, és beleöntjük a tésztát. A smarnit addig sütjük, míg az alja megpirul. Ekkor megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Villával nagyobb darabokra tépkedjük és forrón tálaljuk.


Daramorzsa:

Nézzük most a daramorzsát, amit feltétlenül hagyjunk állni, hogy jól megszívja magát a dara. Előnye, hogy sütőben is süthetjük, de figyeljünk a gyakori keverésre.





Daramorzsa sütés előtt

Daramorzsa
Hozzávalók:
4 tojás
1citrom
5 dkg mazsola
15 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
20 dkg búzadara
porcukor a szóráshoz

Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A mazsolát megmossuk.
Elkészítés: A vaj kétharmadát, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojássárgával, csipet sóval habosra keverjük. Hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a darát, a reszelt citromhéjat, és kb. fél óráig állni hagyjuk, hogy a dara kissé megdagadjon. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük, majd lazán a grízes masszához keverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A megmaradt vajat a tepsiben felforrósítjuk, beleöntjük a grízes masszát, és betesszük a sütőbe. Időnként megkeverve kb. 30 percig sütjük. Amikor elkészült, még forrón villával szétszaggatjuk, hozzáadjuk a mazsolát, és porcukorral megszórva azonnal tálaljuk. Málnaöntetet vagy higított gyümölcsízt külön adunk hozzá





Daramorzsa sütés után


És egy ráadás

Mert vannak, akik a liszt és a búzadara keverésére esküsznek, nézzünk egy ilyen receptet.

Császármorzsa, ami mindig sikerül
Hozzávalók:
12,5 dkg finomliszt
12,5 dkg búzadara
5 dl tej
2 evőkanál olaj + a sütéshez
3 tojás
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. Habbá verjük a fehérjéket egy csipet sóval, majd félretesszük. A tojássárgákra ráöntjük a tejet, beleszórjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, majd folyamatos gépi keverés (lehet persze kézi is, de én lusta vagyok) közben belekeverjük a lisztet és a darát, beledolgozzuk az olajat is. Betesszük a hűtőbe, legalább 20-30 percig pihentetjük, hogy a dara megszívja magát, majd óvatosan, hogy ne törjük össze, belevegyítjük a habbá vert fehérjét. Teflon serpenyőben olajat vagy vajat hevítünk (én három adagban sütöm, mert így tudom kényelmesen darabolgatni), belemerünk egy-két merőkanál masszát, lefedjük. Mikor az alja megpirult, lapáttal átfordítjuk-szabdaljuk, a kívánt méretre. Porcukorral megszórva, lekvárral, szörppel - ki mivel szereti - tálaljuk.

SB

Forrás:Mindmegette.hu - Mazsola rovat
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Péntek - menüajánló
  2011-01-13 13:19:03, csütörtök
 
  Péntek - menüajánló

Előétel: Hagymaleves rokforttal
Főétel: Tojásos nokedli salátával
Desszert: Duplán mákos süti mascarponekrémmel
Vegetáriánus ajánlat: Tojásos nokedli salátával


Hagymaleves rokforttal:

Hozzávalók 4 személyre:
5 db hagyma (kb. 75 dkg)
3 evőkanál vaj
3 db zöldségleves-kocka
10 dkg rokfort sajt
2-
3 evőkanál sárga mustármag
5 dkg sajt a tálaláshoz
Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, kis lángon a vajon megfonnyasztjuk annyira, hogy ne legyen színe. A leveskockákat és a rokfort sajtot megolvasztjuk 2 liter vízben. Az 5 dkg sajtot nagyobb kockákra vágjuk.

A folyadékot hozzáadjuk a hagymákat. Összekeverjük a mustármaggal, 1 kávéskanál sóval, és 15 percig fedő alatt főzzük. Megszórjuk a sajtdarabokkal, és így tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 240 kcal


Tojásos nokedli fejes salátával:

Hozzávalók:
60 dkg liszt
4-5 dl víz
1 tojás
2 csipet só
A rántottába:
8-10 tojás
Elkészítés:

1.) A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Aki a laza tésztát szereti, az picit több vizet adjon hozzá, aki a keményebbet szereti, az kevesebbet használjon.
2.) Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor gyöngyözik, beleszaggatjuk a nokedlit. Szaggatás közben mindig óvatosan meg kell keverni a nokedliket. 1-2 perc alatt megfőnek és a felszínre jönnek a nokedlik. Ezután leszűrjük és meleg vízzel leöblítjük, majd egy olajozott lábasba tesszük a tésztát.
3.) Laza rántottát készítünk, majd összekeverjük a nokedlivel.
A visszamaradt forró vizes fazékon, gőz felett, melegen tartjuk tálalásig.
4.) Fejes saláta illik hozzá. Öntet: egy pohárba 2-3 ujjnyi vizet öntünk, hozzáadunk 1 evőkanál 10%-os ecetet, fél citrom levét, sót és cukrot ízlés szerint, és legvégül 1 evőkanál extra szűz olíva olajat.

]



Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!


Duplán mákos süti mascarponekrémmel:

Hozzávalók:
A tésztához:
2 egész tojás
10 dkg vaj
1 bögre cukor
1 bögre darált mák
1 bögre tej
1 bögre liszt
2 dkg sütőpor
A töltelékhez:
25 dkg mascarpone
5 dl habtejszín
1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
porcukor ízlés szerint
3 evőkanál darált mák
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokkal váltakozva apránként hozzáadjuk a lisztet, a mákot és a tejet, végül a sütőport, és jól összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben megsütjük.

A töltelék hozzávalóit géppel jól kikeverjük.

Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk, és a kikevert töltelékkel megtöltjük.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Sztessza küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1340
  • e Hét: 4212
  • e Hónap: 9250
  • e Év: 138957
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.