Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
El kell hagyni a baloldali kif
  2011-01-02 15:10:46, vasárnap
 
  "Amúgy javasolnám mindenkinek, hogy a hagyományos jobb, ill. baloldal kifejezést hagyja el, mert Magyarországon Kéthly Annáék óta nincs baloldali értékeket képviselő párt, de gyanítom, hogy baloldali gondolkodású ember se nagyon, így a jobboldali jelzőnek sincs önmagában semmi értelme. Nevezhetjük polgári, vagy nemzeti oldalnak magunkat, ami megkülönböztet minket a kommunistáktól, és a liberális MSZP-, és SZDSZ-től. Az a mai politikai formáció amely magát baloldalinak, vagy szociáldemokratának vallja, nem egyéb politikai prostituáltnál. Azért, mert valaki piros tollakat dug fel magának, még nem lesz belőle paradicsommadár."

Idézet "taltos"-tól

Orbán Viktor Vendégkönyvéből

2006-10-26
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legkíméletlenebb politikus
  2011-01-02 14:02:31, vasárnap
 
  The Times: Orbán a térség legkíméletlenebb politikusa

Magyarországgal, a magyar uniós elnökséggel és a magyar miniszterelnökkel foglalkozik szombaton megjelent, terjedelmes írásában a The Times. A Londonban megjelenő, mértékadó politikai lap "a térség legkíméletlenebb politikusának nevezi Orbán Viktort, és külön foglalkozik a médiatörvénnyel, illetve annak bel- és külföldi bírálóival.

A konzervatív napilap emlékeztet a Fidesz kétharmados győzelmét követő külföldi kételyekre és aggodalmakra. Mint írja: "Európa vészharangot kondított", mert az elemzők úgy látták, a kormány vagy felszámolta a független intézményeket, vagy átvette ellenőrzésüket. Az írás szerzői (Adam LeBor és Rory Watson) példaként megemlítik, hogy Magyarországon egy volt fideszes európai parlamenti képviselőt neveztek ki államfővé, egy korábbi fideszes parlamenti képviselő lett az Állami Számvevőszék elnöke; a kormány javaslatára az Országgyűlés megszüntette a Költségvetési Tanácsot, és korlátozta az Alkotmánybíróság jogköreit.

Az új médiatörvénnyel kapcsolatban a Times cikkírói idézik az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet szóvivőjét, aki kijelentette, hogy a hatóságok jogköreinek ilyen mértékű koncentrációja "példátlan az európai demokráciákban, és károsan hat a médiaszabadságra".

A cikk mellé a lap portrét is közölt a kormányfőről. Ebben egyebek mellett azt írják, hogy Orbán Viktor az ország legnépszerűbb politikusa, "a magyar közönségnek játszik". Szereti magát egyszerű, vidéki embernek beállítani, aki imádja a focit, a nehéz magyar ételeket, templomba jár és sok időt tölt a családjával. Követői rajonganak érte, de ellenfelei között ugyanilyen erőteljes ellenszenvet kelt - írja a Times.

A cikk Orbán Viktort a térség "legkíméletlenebb" politikai irányítójának nevezi, aki "személyes hűbérbirtokaként" irányítja a Fideszt. Nem hajlandó hallgatni a mérsékeltebb hangokra és a tapasztalt kormánytagokra. Az újság megkérdezte Schöpflin Györgyöt, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét, a kormányfő tanácsadóját is, aki kijelentette: a baloldal nem tudja felvenni a versenyt Orbán Viktorral, akinek tekintélye van és képes mozgósítani az embereket. Erőteljes személyiség, akihez hasonló a baloldalon nem létezik.

Független Hírügynökség - Népszava
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország az EU soros elnök
  2011-01-02 13:58:56, vasárnap
 
  Magyarország átvette az Európai Unió soros elnöki tisztét
2011. január 1., szombat 21:34 InfoRádió

Az összefogás fontosságát hangsúlyozta újévi köszöntőjében a köztársasági elnök. Szilveszterkor csaknem kétszer több riasztást kaptak a mentők a szokásosnál.

Fél évre Magyarország vette át az Európai Unió soros elnöki tisztét. Ebből az alkalomból a miniszterelnök azt mondta: a magyar vezetés mindent megtesz majd, hogy a közösség átfogó növekedési, foglalkoztatási és innovációs programja, az Európa 2020 stratégia sikeresen megvalósuljon. Orbán Viktor az Európai Tanács honlapján megjelent interjúban hangsúlyozta: a magyar elnökség ahhoz is hozzá kíván járulni, hogy az unió ki tudjon lábalni az euró válságából. Az elnökséget hivatalosan január 6-án veszi át Magyarország; az Európai Bizottság és a kormány már másnap együtt ülésezik.

Az összefogás erejére hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök újévi köszöntőjében. Schmitt Pál a múlt év eseményeire utalva úgy fogalmazott: hatalmas veszteségek és tragédiák árán, de olyan összefogást mutatott a nemzet, mint talán még soha. A Sándor Palotában felvett televíziós beszédében az államfő azt mondta: a magyarok 2010-ben letették voksukat az újrakezdés mellett, és most személyes és nemzeti kihívások sora áll az ország előtt, gazdasági és társadalmi problémákon kell úrrá lenni. Úgy vélte: Magyarországot és polgárait súlyos anyagi helyzetbe sodorta a korábbi évek felelőtlen gazdálkodása, de szerinte lesz törvényi és kormányzati erő, amely megvédi a munkahelyeket, az otthonokat, erősíti a családokat.

Számos változás lépett életbe az új év első napján. A többi között egykulcsos, 16 százalékos a személyi jövedelemadózás és a családi adózás is mostantól hatályos. A minimálbér 78 ezer, a garantált bérminimum pedig 94 ezer forintra emelkedett. Az idén 4-6 százalékos az ajánlott béremelés mértéke. A kabinet döntése értelmében 3,8 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, a nők pedig - 40 év munkaviszony után - nyugdíjba mehetnek. Átlagosan 8,7 százalékkal nőttek az úthasználati díjak és számos ponton megváltozott a KRESZ is. A többi között nem előzhetnek a 7 és fél tonna össztömeget meghaladó teherautók az autópályákon. Több közüzemi szolgáltatás drágult Budapesten. Az ivóvíz csaknem 3, a szemétszállítás díja több mint 5, míg a csatornadíj 19,5 százalékkal nőtt. A különböző temetkezési szolgáltatásokért átlagosan majdnem 10 százalékkal kell többet fizetni. A távhődíj kérdése várhatóan januárban kerül a Fővárosi Közgyűlés elé.

Szintén mostantól igényelhetik a határon túli magyarok - egyszerűsített honosítási eljárással - a magyar állampolgárságot. A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke jelezte: ő maga is beadja kérelmét. Berényi József úgy fogalmazott: az egyetlen szlovákiai magyar párt elnökeként ez kötelessége. A politikus ugyanakkor problémásnak nevezte, hogy december végéig nem történt meg az állampolgársági törvény ígért módosítása, így a jelenleg hatályos szabályozás értelmében elveszítené szlovák állampolgárságát, de ez nem célja.
(...)
Észtország is belépett az euróövezetbe a közösség 17-ik tagállamaként. Az 1,3 millió lakosú balti ország a koronát váltja fel az euróval. Észtországban a volt kommunista tömb államai közül Szlovénia és Szlovákia után a harmadikként vezették be a közös európai fizetőeszközt.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar hősöket elfelejtették
  2011-01-02 13:56:06, vasárnap
 
  Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az, hogy a bolsevizmus összeomlott, és Magyarország felszabadult a szovjet megszállás alól, alapvetően két embernek, II. János Pál pápának és Ronald Reagennek köszönhető, de persze Gorbacsov szerepét sem vitathatjuk el. (A polkorrektkedő "vörös-farok" akár el is maradhatott volna, hisz nem érdem, hogy Gorbacsov volt a sok "vak" bolsevik vezető közül az egyetlen "félszemű". - szerk.)

A miniszterelnök-helyettes szerint a magyar nemzet és egész Közép-Európa hálás lehet az amerikai elnöknek ezért. Az elnök centenáriuma egybeesik Varga László, a KDNP újjáalakítója születésének 100. éves évfordulójával.


Varga László
A kereszténydemokraták első embere felidézte: Varga László 1944-ben saját lakásán hozta létre a Kereszténydemokrata Néppártot. A kommunista rendszer emigrációba kényszerítette 1948 végén, az Egyesült Államokba ment, ott élt egészen a rendszerváltoztatásig, amikor hazatért Magyarországra. Varga László, mint a New York-i magyar színház vezetője, és a közép-európai rab népek emigráns szervezet képviselője kapcsolatban állt az elnökkel; a KDNP ezért örömmel vállalta, hogy a Reagan-centenáriumhoz is kapcsolódik.


Szoborterv
Közölte: szorosan együttműködnek az Egyesült Államokban lévő Ronald Reagan emlékbizottsággal. Szeretnének adományokból a fővárosban szobrot állítani az egykori amerikai elnöknek, és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel együttműködve, két konferencián is felidézni jövőre Reagan életútját.

Szabó Marcell, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dékánhelyettese elmondta: az első konferenciát február 6-án rendezik az egyetemen, ezt júliusban egy nemzetközi tanácskozás követi, amelyen a tervek szerint George Schultz és Condoleezza Rice korábbi amerikai külügyminiszter is részt vesz. Timothy A. Betts, az amerikai nagykövetség követtanácsosa azt mondta, hálásak azért, hogy a magyar nép is megemlékezik Ronald Reagan születésének évfordulójáról.



Reagan elnök szobrának avatója a Capitóliumban, 2009-ben

A KDNP (nevéből adódóan) jobban tenné ha Mindszenty Józsefnek, vagy akár Horthy Miklósnak állítanának szobrot, mint magyar antikommunista hősöknek. A pofátlanság netovábbja Amerikának köszönetet mondani a Szovjetunió ellenes harcban, hiszen '56 bukásáért teljes mértékben felelőssé tehetőek.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes nagyon örvendetes hírnek és pozitív lépésnek tartja, hogy Boris Tadić szerb államfő engedményeket tenne a temerini fiúk ügyében. A kormányfő "kereszténydemokrata" helyettese újságírói kérdésre válaszolva kedden azt mondta, hogy nagyon örvendetesen alakulnak Magyarország kapcsolatai Szerbiával, ez is egy pozitív lépés. Biztosította Szerbiát, hogy az unió soros elnöksége során Magyarország mindent megtesz Horvátország és Szerbia mielőbbi uniós integrációjáért.

Pedig - talán - jó lenne vigyázni a szerb ígéretekkel, s csak óvatosan szabad nekik hitelt adni. Majd, ha az utolsó temerini fiú is kint lesz és látjuk azt az iratot, amivel kiengedik őket - akkor - esetleg - el lehet kezdeni hinni a rácnak.

(kdnp.hu, mti nyomán Szent Korona Rádió)
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Regölés az új esztendőre
  2011-01-02 13:52:01, vasárnap
 
  Kelj fel gazda, kelj fel ! Száll az Isten házadra:
Serege magával, terített asztalával, tele poharával,
Haj regő rejtem, azt is megadhatja az a nagy Úristen.

Nem vagyunk mi rablók: Szent István szolgái.
Most jöttünk Hidegkútról, hideg mezejéről.
Elfagyott kinek keze, kinek lába, kinek egye-mása,
Haj regő rejtem, azt is megadhatja az a nagy Úristen.

Amott kerekedik egy fekete felhő,
Abban legelészik csodatévő szarvas,
Csodatévő szarvasnak ezer ága-boga.
Száz misegyertya gyújtatlan gyújtassék, oltatlan aludjék,
Haj regő rejtem, azt is megadhatja az a nagy Úristen.

Adjon az Úristen ennek a gazdának száz kicsi malacot:
Egyik ólból kifusson, másik ólba befusson, harmadikba is jusson,
Haj regő rejtem, azt is megadhatja az a nagy Úristen.

Adjon az Úristen ennek a gazdának két kis ökröt, két kis bérest:
A kisebbik béresnek arany ostornyelet,
A nagyobbik béresnek csengős-pengős szekeret,
Szekér mellé kereket, kerék mellé vasszeget, vasszeg mellé faszeget,
Haj regő rejtem, azt is megadhatja az a nagy Úristen.

Itten tudunk egy legényt kinek neve Jancsi,
Amott tudunk egy leányt kinek neve Terka.
Isten meg ne sejtse, kebelébe rejtse, párna alá szorítsa:
Úgy csitítsa, ringassa mint a koca malacát, de még annál is jobban,
Bele sütögesse, bele söndörgesse, ki-be húzogassa, ki-be nyomogassa,
mint a kisnyúl farka lika, de még annál is jobban,
Haj regő rejtem, azt is megadhatja az a nagy Úristen.

Széken űl a gazda, pénzét számolgatja,
Fele a gazdáé, fele regőlőké,
Haj regő rejtem, azt is megadhatja az a nagy Úristen.

Ha beeresztenek becsiszegünk- csoszogunk,
Ha kieresztenek, kicsiszegünk, csoszogunk,
Nyirfakéreg bocskorunk, cserfakéreg papucsunk,
Haj regő rejtem, azt is megadhatja az a nagy Úristen.


BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 6693
  • e Hónap: 7640
  • e Év: 43581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.