Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Göndörke
  2011-01-02 15:58:21, vasárnap
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Kabaláim  
Sok szerencsét
  2011-01-02 15:29:42, vasárnap
 
 



Nincsen sok pénzem, de gazdag a lelkem
Tiszta életemmel ezt őszintén vettem
De biztos megváltozna az egész életem
Ha nem lenne gond az alvás és élelem

Aki szegény, az csakis azért szegény
Mert az élete egy viharos regény
Nem írják le róla, nem is beszélnek
Inkább koldus életükkel együtt élnek

Magam életét csak magamnak teszem
Vallásom nincs, mégis összeteszem kezem
Hiszen tudom az élet se mindig kerek
Lehetne jobb, de mégis magam után megyek

Jelenemben még mindig gyerek vagyok
Csak az életjátékaim lettek nagyok
Hiszen nincsenek hősök és született szeretők
Viszont vannak rajtam sírók és nevetők

Vannak emlékek, amikre nem is emlékszem
A másik énemmel örökké veszekszem
Az én világom csakis az én hiányom
Ami volt, ami lesz, azt sose bánom.








 
 
0 komment , kategória:  Emlékeim 1.  
Már Petőfi is megírta
  2011-01-02 15:17:10, vasárnap
 
  Más hazában híven őrzik,
mindazt mi nemzeti.
Ősi kincsét a magyar nép
Megveti és elveti.
A magyar magyarnak lenni
elfeled vagy szégyenel,
és az ily elkorcsosult nemzet
Életet nem érdemel.

Petőfi Sándor





 
 
0 komment , kategória:  Versek 4.  
Szeress
  2011-01-02 15:02:28, vasárnap
 
  15 évi házasság után, a pszichológusnál:

Miután a pszichológus megkérdezte őket, hogy mi a gond,
a nő egy hosszadalmas, szenvedélyes és szívtépő listát
zokogott el a szakembernek az elmúlt 15 év összes
létező problémájáról. Csak mondta, mondta: elhanyagolás,
bensőségesség hiánya, üresség, magányérzet, szeretet
hiány, s egy egész lista a soha ki nem elégített érzelmi
igényeiről, melyeket ki kellett bírnia házasságának eddigi
szakaszában.

A szakember miután végighallgatta a listát, felállt, körbejárta az
íróasztalát, majd egy hatalmas, szenvedélyes csókkal magához
ölelte az asszonyt. A nő elhallgatott, s mint akit elkábítottak,
szótlanul leült. A pszichológus a férjhez fordult és így szólt:

- Látja, erre van szüksége a feleségének,
hetente legalább háromszor! Meg tudja tenni?

A férj gondolkodott egy kicsit, majd válaszolt:

- Nos, el tudom hozni önhöz hétfőnként és szerdánként,
de péntekenként horgászni megyek.





 
 
0 komment , kategória:  Tizennyolc éven felül 2.  
Öreg óra dala
  2011-01-02 14:47:09, vasárnap
 
  Dsida Jenő

Csak úgy hívnak: az öreg óra.
Rokkant vagyok már, vén legény,
Egyformán tétlen rosszra, jóra,
Ülök a szekrény tetején.
Jelzem meggörbült mutatóval
A jövő-menő perceket,
Sorsom nagy, álmos, untató dal:
Csak ketyegek, csak ketyegek.

Lefüggönyözve áll az ablak.
Pihen a nap már nyugaton,
Sugarai meg nem zavarnak.
Itt minden csupa nyugalom.
Mire is nap ily vén legénynek?
Jobb annak már az éji hold,
Úgy érzem néha: nem is élek,
És álmodom csak, ami volt.

Olyankor vár még némi gond rám,
Mikor bejön a nagyanyó,
Leül elémbe alkony órán,
Haja fehérlő, mint a hó,
Felnéz reám bágyadt szemével:
Mesélj, no, szépen valamit!
S én sorba veszem halk mesével
Az eltűnt évek napjait.

Hej, más volt hajdan, ötven éve!
Hej, az volt ám a szép idő!
Termett a bor, a búzakéve,
Volt búcsú, névnap, esküvő!
Más voltál te is nagyanyóka:
Szemed ragyogott, mint a nap,
Ajkadon csengett, sírt a nóta,
Virág fonta be hajadat.

Egy napsugaras délutánon.
Itt álltál te s a vőlegény.
Első szerelem, első álom.
Az első csókot láttam én.
Az évek lassan szálldogáltak,
Lassan benépesült a ház
Sugara múltán ötven nyárnak
Az ifjú tábor hol tanyáz?

A gonosz idő hogyan őröl.
Aki víg volt, most szomorú.
Temetés lett az esküvőből,
Virágfüzérből koszorú;
Meghaltak mind, és eltemettük,
Ketten mar adtunk: te, meg én
S el-elgondolkodunk felettük
A szürke alkony idején.

Az én sorsom is más volt hajdan,
Míg ifjú voltam és vidám:
Sok cifra betű fénylett rajtam,
Csupa öröm volt nézni rám.
Ma már a gépem csupa rozsda,
Súrlódnak benn a kerekek,
Aranyozásom rég lekopva
S az elmúlásról ketyegek.

Nem is marad meg semmi, senki,
Meghal a szív, a dal s a száj.
Hogy nékem kell ezt elzengeni,
Öreg szívemnek jaj, be fáj!
Nagyanyó! Nekem nincs mit várnom,
Meghalok szépen teveled.
Elröppen egy perc kettő három.
Csak ketyegek, csak ketyegek.





 
 
0 komment , kategória:  Az időről  
Savanyú tojásleves
  2011-01-02 13:24:58, vasárnap
 
  Forró, ecetes, és sós vízbe üssünk bele annyi tojást, a hány személyre főzünk.
Vizet 3 decit kell számítani egy személyre, mert ezek a pörköltlevesek nem
párolognak el a hosszas főzés miatt, mint a hús leves. Egy kanál zsírban vagy
vajban tegyünk egy fakanál lisztet pirulni rántásnak; ha szép piros lesz a rántás,
öntsünk bele egy pohár hideg vizet, azután gyorsan öntsük hozzá a megfőtt tojás
levet is; kevés tört borssal fűszerezzük; apróra vágott zöldpetrezselyem levelet és
néhány kanál tejfelt is tegyünk bele. Ezekkel együtt öt percig főzzük fel újra,
azután tálalhatjuk.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Mártások
  2011-01-02 13:22:50, vasárnap
 
  E rovatban hideg és meleg mártásokat írok le, melyek gyümölcsből és fűszerekből
készült halakra, vadhúsokra és hideg marha-húsra valók. Semmi cifra, csak a leg-
gyakorlatiasabb mártások ezek. A mértékeket a mennyiségben mind könnyen
eltalálható módon igyekeztem megjegyezni. A jó ízű mártással sokszor a kevéssé
sikerült húst is helyre lehet hozni.

Tatár-mártás

Négy tojás sárgáját nyersen tegyük tálba, és folytonos kavarás közben cseppenként
adjunk hozzá 4 kanál finom tábla-olajat; egy órai keverés után, ha jó habos, tegyünk
bele 4 evő kanál francia mustárt és fél pohár langyos meleg aszpikot, (finom
kocsonya-lé) és egy kávéskanál cukor port is keverjünk közé. Ezeket együtt újra
csendesen, de folyton egy fél óráig keverjük még össze, akkor aztán használhatjuk
csészében asztalra tálalva, vagy hideg halat díszíthetünk vele.

Mandulás tormamártás

Minden személyre vegyünk egy evőkanál jó tejfelt, egy kávéskanál lisztet ezeket
tegyük egy tálba; keverjük jól össze e habarást; tegyünk bele minden személyre
egy kávés kanál, héjától megtisztított és apróra megtört mandulát; továbbá minden
személyre egy kávés kanál tiszta reszelt tormát és egy kevés cukrot. Ha ezeket a
habarással jól össze-kevertük, öntsünk reá a tálba nyolc személyre egy liter buzgó
forró hús-levet, tegyük főni pár percig, akkor vegyük el a nagy melegről tálalásig.

Metélőhagyma-mártás

Nyolc személyre vegyünk négy tojást, főzzük meg egész keményre, tisztítsuk
meg héjától és tálba reszeljük jól meg, adjunk hozzá négy kanál borecetet,
keverjük jól el fakanállal, tegyünk lassanként bele négy kanál tejfelt, kevés sót
és négy kanál igen apróra vágott zöld metélő-hagymát. Ezeket jól össze vegyítve,
hidegen adjuk asztalra.

Ecetes tormamártás

Egy személyre egy jó nagy kanál tiszta reszelt tormát tegyünk a mártás-tartó
edénybe, öntsünk reá annyi ecetet, hogy jól ellepje a tormát; egy kevés sót,
egy kis cukrot és egy személyre számítva egy kávéskanál jó tejfelt is tegyünk
még bele. Ez egy-két napig is jól eláll készen, hideg helyen tartva.

Halakra való mártás

Négy tojás sárgáját keményre megfőzve szitán áttörünk, igen apróra metélt
vöröshagymát és zöldpetrezselyem-levelet egy-egy kávés-kanállal közé keverünk
3 kanál finom olajat és egy kanál cukor-port, két citromnak a levét sót és fél
pohár fehér bort is adunk hozzá; ezeket jól el kell dörzsölni, hogy sűrű mártás
legyen belőle; többféle hideg halra igen jól lehet használni.

Majonéz

Fél liter átszűrt friss hal levet vegyünk, tegyünk hozzá 9 tojás sárgáját, tegyük
a tűzre és egy habverővel folytonosan verjük mindaddig, míg jól felforr. Ha jól forrt,
vegyük le a tűztől és kavarjuk a habverővel folytonosan, a míg ki nem hűl; ha
meghűl, olyan kemény lesz mint a máj és akkor be lehet az egész halat vele
borítani, csak a fejét és a farkát kell kihagyni és felül főtt tojással, aszpikkal,
uborkával és céklával igen szépen díszíthetjük.

Szardella-vaj

Néhány szardellát jól megmosva, össze kell vágni, szitán át kell törni és
ugyanannyi vajjal össze keverni és ha szükség van reá, hosszas tálban,
apró kenyér szeletekkel kell feltálalni, vacsorakor vagy villásreggelire.

Paradicsommártás

Egy literes edénybe, mely tiszta porcelán vagy cserép legyen, tegyünk
minden személyre egy tojás nagyságú paradicsomot számítva, annyi
paradicsomot, a hánynak mártást kell főznünk. Tegyünk a vízbe még
együtt főni a paradicsommal fél fej vereshagymát, néhány szál zöld
petrezselyem-levelet és sót is. Ha a paradicsom jól megfőtt, szűrjük át
szitán, törjük jól keresztül, hogy a szitán csak a paradicsom héja maradjon,
aztán tegyünk egy személyre mindég egy kávés kanál zsírt és ugyanannyi
lisztet számítva rántáshoz valót egy lábasba. Ha a zsír és liszt szép pirosra
megsül, öntsünk a rántásba négy kanál hideg vizet és csak azután tegyük
közé a paradicsom levet, így nem lesz csomós; ha szép simára elkevertük,
tegyünk bele kevés sót és egy liter mártáshoz (ez nyolc személyre elég)
egy kis tojásnyi cukrot is. Ha készen van, tegyük félre az erős tűztől, mert
ha sokáig igen melegen áll, elromlik.

Hagymamártás

Ha hat személyre akarunk mártást főzni, vegyünk elő egy kis kanál fagyos
zsírt, tegyük azt lábasba forrni; ha forr, adjunk bele egy fa kanál lisztet.
Mikor jól megpirult a rántás, akkor tegyünk bele egy tojásnyi vöröshagymát
apró kockába vágva, a forró rántás közt kavarjuk el jól pár percig. Akkor
néhány kanál egészen hideg vizet öntsünk reá és mindjárt utána több vizet is
annyit hogy jó sűrű, de azért lé maradjon. Tegyünk bele 2 kanál erős ecetet;
fél-kanálnyi cukrot és megfelelő sót. Ekkor újra tegyük a tűzhöz e vegyüléket
főni néhány percig. Ha nem szép barna a színe, egy kocka cukrot pörköljünk
meg lábasban barnára, oldjuk fel ezt igen kevés vízben és ezzel a festő
anyaggal szép barna szint kölcsönözhetünk a hagyma-mártásnak. Ha tálalni
akarjuk, szűrjük át szitán, mert e nélkül csomós lesz mindég a hagyma
daraboktól, de a jó izéért több ideig benne kell hagyni a hagymát; csak
tálaláskor ajánlom az átszűrését.

Tejfeles uborkamártás

Egy cserép vagy porcelán edényben egy liter vízbe négy közép nagyságú ecetes
uborkát igen apróra megvagdalva, sót és kevés ecetet tegyünk; kevés ideig főzzük
fel, akkor készítsünk hozzá tejfelből habarást így minden személyre tegyünk tálba
egy kanál tejfelt, egy kávés kanál lisztet; a tejfellel a lisztet keverjük addig a tálban,
míg egészen szép sima habarás lesz belőle. A forró uborkát lassan öntsük a tálba
és ha meg egyenlítettük, öntsük újra vissza a mártást a fazékba; pár percig hagyjuk
forrni; ha igen savanyúnak találjuk, kevés cukrot is tehetünk bele.
Ezt sem jó sok ideig forró helyen hagyni, mert elhígul és akkor nem jó.

Tejfeles tormamártás

Ezt úgy kell készíteni, hogy például nyolc személyre való mártáshoz fél liter vizet
tegyünk forrni cserép vagy porcelán edényben, azután reszeljünk meg tisztított
tormát annyit, hogy egy személyre egy kanálnyi jusson; tegyük ezt forrni diónyi
cukorral és megfelelő mennyiségű kevés sóval forró-vízbe. Készítsünk hozzá
személyenként egy kanál tejfelből és egy kávéskanál lisztből habarást; ezt egy
nagyobbacska edénybe tegyük és keverjük el a forró tormás vízzel; hagyjuk pár
percig forrni, azután helyezzük gyenge meleg helyre tálalásig, mert ez is hamar
meghígul a forró helyen és akkor elromlik.

Kapormártás

Egy tojásnyi zsírba tegyünk egy nagy fakanál lisztet, pirítsuk azt meg szép pirosra
rántásnak. Ha kész, tegyünk bele egy fél marék apróra vágott zöld kaprot és keverjük
fel jól a rántással, aztán lassanként öntsünk hozzá fél liternyi forró vizet, és kevés sót;
ügyeljünk hogy csomós ne legyen; kevés ideig forraljuk, aztán tegyük a tűzhelynek
olyan részére, (pl. a szélére) a hol nincs igen meleg s tartsuk ott addig, a míg a tálalás
ideje el nem érkezik.

Fokhagyma-mártás

Minden személyre egy kávés-kanál zsírt és ugyan annyi lisztet tegyünk lábasba forrni.
Ha szép piros lesz a rántás, (csendesen tűzön folytonos kavarás közben) akkor adjunk
hozzá egy személyre számítva egy cikk apróra vágott fokhagymát. Ha a fokhagymát a
rántásba tettük, rögtön eresszük fel húslével. Egy pár percig főzzük, aztán tegyük félre
tálalásig.

Pöszméte (Piszke) mártás

Ezt is egy literes cserép vagy porcelán edénybe kell készíteni; 6 személyre egy liter
pöszmétét megtisztogatva a forró vízbe tegyünk és egy kávés kanál zöldpetrezselyem
levelet apróra vágva; sót és cukrot is tegyünk bele. Ha a pöszméte megfőtt, ebbe is
tejfellel és liszttel készítsünk habarást, minden személyre egy bádog kanál jó tejfelt
és egy kávéskanál lisztet számítva. Egy nagyobb edénybe keverjük fel a habarást és
úgy öntsük a habarás közé lassan a forró pöszmétét, ne hogy csomós maradjon a
liszt közötte. Ezt sem szabad csak pár percig főzni, mert meghígul és akkor nem jó.
Tálalásig gyenge meleg helyen kell tartani.

Sóskamártás

Vegyünk hat személyre egy jó marék szép, tiszta sóskát, vagdaljuk meg vágókéssel
jó apróra, tegyünk egy literes lábasba egy diónyi zsírt, mely ha forr, öntsünk bele egy
jó fakanál lisztet; pirítsuk meg szép gyenge pirosra, aztán tegyük bele a fentebb leírt
apróra vágott sóskát, keverjük jól össze a rántással és később lassanként öntsünk
közé forró vizet annyit, hogy olyan híg legyen, mint a rendes mártás.
Tegyünk bele sót és egy negyedóráig főzzük. (Ha finomabban akarjuk készíteni, át is
törhetjük szitán sőt ha csomós talál lenni, okvetlenül át kell törni; de ha szép sima,
akkor ezen eljárás szükségtelen.)

Meggymártás

Nyolc személyre fél liter vízhez egy liter érett magolt meggyet vegyünk; tegyük azt
forró vízbe és adjunk bele egy tojásnyi cukrot, mert ez igen savanyú; kevés sót hozzá.
Ha mindez megfőtt, készítsünk egy nagyobb tálba személyenként egy kanál tejfelből
és egy kávés kanál lisztből habarást; a forró meggyet öntsük lassanként közé, de úgy,
hogy csomós ne legyen. Ha jól felegyenlítettük, hagyjuk pár percig forrni, de sokáig ne
maradjon igen meleg helyen, mert meghígul és akkor természetesen ez sem jó.

Alma-mártás

Egy literes cserép vagy porcelán fazékba tegyünk forrni vizet. (Porcelánját elveszített
vasedényben nem szabad mártásokat főzni, mert megbarnul és rossz íze is lesz.)
Minden személyre fél almát tisztítsunk meg a héjától és vagdaljuk fél kockákba, a forró
vízbe együtt az almával tegyünk kevés sót, cukrot és zöld petrezselyem-levelet egy fél
kávés kanálnyit apróra vágva. Ha az alma puhára megfőtt, készítsünk bele habarást,
így minden személyre számítsunk egy bádog-kanál tejfelt és egy kávés kanál lisztet;
ezeket keverjük jól össze, ha simára elkevertük, a forró almát levével együtt lassanként
keverjük fel a habarással, ügyelve, hogy kicsi edénybe ne készítsük a habarást, mert
akkor csomós marad és rossz lesz a mártás. Ha fel vegyítettük, tegyük újra forrni; ha
felforrt, vegyük el a tűzről, mert ha igen melegen áll meghígul és elbarnul. Tálalásig
gyenge meleg helyen álljon.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
A piros üveggolyó
  2011-01-02 13:04:47, vasárnap
 
  A nagy depresszió évei alatt egy dél idahói falucskában laktam.
Reggelenként megálltam Miller úr zöldséges standja előtt, hogy az
éppen szezonban levő zöldségből, gyümölcsből vásároljak. Az étel
és a pénz igen kevés volt abban az időben, ezért sokszor csere
tárgyakat ajánlottak fel a vásárlók az árúért. Egyik nap Miller úr egy
zsák krumplit pakolt nekem, amikor észrevettem egy nagyon sovány
kisfiút, aki szakadt, de tiszta ruhában epekedve nézte a zöldbabot.
Kifizettem a krumplimat, de közben engem is megragadott a gyönyörű
zöld babos kosár látványa. Miközben azon gondolkodtam, hogy
vegyek-e belőle, végighallgattam Miller úr és a rongyos ruházatú kisfiú
beszélgetését.

- Hello Barry, hogy vagy?
- Hello Miller úr. Jól, köszönöm jól.
- Csak csodálom a babot, nagyon jól néz ki.
- Nagyon finom is. Hogy van az anyukád?
- Erősödik, napról-napra erősödik.
- Az jó. Segíthetek valamiben?
- Nem uram. Csak csodálom a babot.
- Szeretnél belőle hazavinni?
- Nem uram. Nincs mivel fizetnem.
- Nos, mid van, amire elcserélhetném a babot?
- Csak egy üveggolyóm van.
- Tényleg? Hadd nézzem csak.
- Tessék, itt van. Nagyon szép.
- Igen, azt látom. Hmmm, csak egy baj van,
ez kék és én a pirosat szeretem.
- Van esetleg egy piros üveggolyód otthon?
- Nem egészen, de majdnem.
- Mondok én neked valamit.
- Vidd haza ezt a zsák babot és mikor legközelebb
erre jársz, hozd magaddal a piros üveggolyódat,
hogy megnézhessem.
- Rendben van. Köszönöm Miller úr.

Miller asszony, aki a közelben állt odajött hozzám, hogy segítsen
Egy mosollyal így szólt:

- Van meg két ilyen fiúcska ebben a faluban, mindhárman nagyon
szegényes körülmények között élnek. Jim szeret velük üzletelni
babért, almaért, paradicsomért vagy ami éppen van. Amikor
visszajönnek a piros üveggolyóikkal, és mindig visszajönnek,
Jim úgy dönt, hogy mégsem tetszik neki a piros, és hazaküldi
őket egy zsák valamilyen zöldséggel, és azzal,hogy hozzanak
valamilyen más színű üveggolyót, narancssárgát például.

Mosolyogva jöttem el az árusbódétól, teljesen meghatódva
Miller úr tettén.Nem sokkal később Colorado államba költöztem,
de soha nem feledtem ennek a férfinak az üzletét. Aztán eltelt
jó néhány év... Nemrégiben látogatóban jártam Idaho államban,
és felkerestem néhány barátomat abban a régi kis falucskában.
Mikor megérkeztem hallottam, hogy Miller úr meghalt és pont
akkor van a temetése. Mivel a barátaim el szerettek volna
menni a temetésre, hát én is velük mentem. Mikor megérkeztünk
a ravatalozóba, beálltunk a sorba, hogy a halott hozzátartozóival
együtt részvétünket kifejezhessük Miller asszonynak.

Előttünk a sorban állt három fiatalember.Egyikőjük katonai egyen
ruhában volt, a másik kettő pedig fekete öltönyben, igen elegánsan
volt felöltözve. Mikor rájuk került a sor, Miller asszonyhoz léptek,
aki mosolyogva nézet rájuk férje koporsója mellől. Mindhárom
fiatalember megölelte, és megpuszilta az asszonyt, beszéltek vele
pár szót, majd a koporsóhoz léptek. Az asszony lágy, könnyes kék
szemei követték lépteiket, amint ők egyenként megálltak egy
pillanatra a koporsónál, megfogták a halott kezet, majd tovább
indultak. Mindhárman szemeiket törölgetve hagyták el a ravatalozót.
Mikor ránk került a sor, elmondtam Miller asszonynak, hogy ki is
vagyok, és megemlítettem neki azt a régi történetet, amit mesélt
nekem három kisfiúról és az üveggolyóikról.Csillogó szemekkel
megfogta kezemet, és odavezetett a koporsóhoz.

- Az a három fiatalember, akik épp ön előtt voltak, az a három kisfiú,
akikről akkor meséltem. Épp most mondták el, hogy mennyire
értékelték, ahogy Jim bánt velük. És most végre, hogy Jim már nem
tudja meggondolni magát a színt vagy a méretet illetően eljöttek,
hogy kifizessék tartozásukat. Soha nem voltunk gazdagok ezen a
földön, de biztos vagyok benne, hogy Jim ebben a pillanatban a
leggazdagabb embernek tartaná magát.

Ekkor szerető gyengédséggel felemelte az élettelen ujjakat.
A férje keze alatt három fényes piros üveggolyó pihent.





 
 
0 komment , kategória:  Történetek az életből 1.  
Izlésesen szép
  2011-01-02 12:31:16, vasárnap
 
  Következő generációban ez lesz a megszokott:
- Apaaa, hogy ismerted meg anyát?
- Láttam facebook-on és bejelöltem.






 
 
0 komment , kategória:  Humor 1.  
Barátság
  2011-01-02 12:27:52, vasárnap
 
  Gondolatban egy kérdésre keresem a választ:
Mikor lesz egy ismerősből igaz, hű barátod?
Ha sokat látod, s beszélgettek?
Ha együtt sírtok és nevettek?
Vagy tán ebből egy se fontos?
Talán nem az idő, a közös évek,
Az átélt napok, a régi remények,
Mik összetartanak Minket?
Vagy a félve vagy kacagva súgott titkok,
Mit senki és semmi meg nem tudott,
Csak Te és Én.
És talán egy kicsi, halvány csillag,
Mi beragyogja éjjelünket, napjainkat.
Ami mindig fényesebb lesz,
Ha hallja közös nevetésünket.
Egy csillag, minek fénye egyre sápad,
Ha közénk a harag árad.
Megtudtad hát, ki a hű barát?





 
 
0 komment , kategória:  Barátság 1.  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 427 db bejegyzés
e év: 2969 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2581
  • e Hét: 9457
  • e Hónap: 18841
  • e Év: 151395
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.