Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Isten töltse be a szívedet!
  2011-01-04 12:07:38, kedd
 
  ,,Az az ember, aki nem szellemi, nem tudja felfogni az Isten Szellemétől származó dolgokat. Számára mindez csak bolondság. Egyszerűen képtelen megérteni a szellemi dolgokat. De ez nem is csoda, hiszen a szellemi dolgokat csak a Szent Szellem által lehet megérteni." (1 Korinthus 2:14)


A Biblia szerint a szívünkben van egy Isten alakú légüres tér. Van egy olyan űr, amit csak Isten tud betölteni. Úgy teremtettünk, hogy kapcsolatban legyünk a Teremtőnkkel. Azért teremtettünk, hogy megismerjük őt, és hogy kapcsolódjunk az Ő energiájához.

A lelked úgy lett teremtve, hogy Istent magába foglalja. Isten benned akar élni, de ha az életed más dolgokkal van telezsúfolva, nincs hely benne Istennek. Ez azt jelenti, hogy nem kapcsolódsz az Ő erejéhez, és ezért vagy állandóan fáradt. Ezért vagy állandóan feszült, és emiatt vagy állandóan nyugtalan.

Ezért írja a Biblia, hogy a nem szellemi ember szívében nincs hely Isten Lelkének ajándékai számára. Nem Isten nem akarja odaadni azokat neked, hanem te nem tudod hova tenni őket, mert a szíved tele van sok más dologgal.

Egy példa, hogy jobban megértsd: hány embert ismersz, aki nem tud beparkolni a garázsába? A garázs az autó számára épült. Így lett megtervezve. Ez a garázs építésének a célja. De mi telepakoljuk olyan dolgokkal, amik nem is oda valók.

Ugyanez igaz az emberekre. A szíved azért van, hogy Isten lakjon benne, de ha tele van aggodalommal, stresszel és bűntudattal, akkor nincs hely Istennek!

Lehet, hogy a szíved jó dolgokkal van tele: a munkáddal, sporttal, a hobbijaiddal, de mindezek nem azért vannak, hogy elfoglalják az első helyet. Valójában szolgálhatod Istent, dolgozhatsz Érte, és mégis hiányozhat az életedből. Még a ,,jó dolgoknak" sincs olyan összetartó erejük, hogy egyben tartsák az életedet akkor is, amikor nagy körülötted a vihar. Ezért kezd el széthullani az életed.

Ahogy közeledik az új év, itt az ideje, hogy lecsendesítsd a szívedet. Milyen dolgok kaptak fontosabb szerepet Istennél? Hadd segítsek elkezdeni - mire gondolsz a legtöbbet? Az erre adott válasz megmutatja, hogy mi is áll az első helyen a szívedben.

Daily Hope by Rick Warren, 2010. Napi Remény




 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Aki hisz üdvözül ...
  2011-01-04 10:31:50, kedd
 
  Az evangélium csak úgy hatékony, ha prédikálják

"Ezután így szólt hozzájuk: ,,Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz, és bemerítkezik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik. (Mk.16:15-16)

Szíven talált a felismerés, hogy az evangélium egyáltalán nem jó hír azoknak, akik nem hallják; hogy az evangélium, ha nem prédikálják, már egyáltalában nem is evangélium! A világosság egy másik sugara további nyugtalanságot okozott bennem. Az Újszövetségben sosem olvasunk arról, hogy Isten egymagában cselekedett volna, hanem hogy "Azok pedig elmentek, hirdették az igét mindenütt, az Úr pedig együtt munkálkodott velük ..." (Mk.16:20). Isten akkor lépett akcióba, amikor a tanítványok is léptek. Smith Wigglesworth ezt így fogalmazta meg: "Az Apostolok cselekedeteit azért lehetett megírni, mert az apostolok cselekedtek!" Isten tehát ránk vár.

Az egyház mentőcsónak, nem luxushajó. Show-ra és showmanekre itt nincs szükség. A kapitánytól a hajószakácsig minden kézre szükség van a fedélzeten a lelkek megmentésére. Az az egyház, amely nem nyújtja ki a kezét az elveszettek felé, maga is "elveszett". Egyesek oly módon próbálnak kifogásokat találni, hogy azt mondják: napjaink pluralisztikus társadalmaiban a keresztény fél sosem képes eléggé nagy befolyást gyakorolni a másik félre. De vajon Isten nem látta előre, hogy ilyen helyzetben leszünk?
Sokan felteszik ma a kérdést: "Mit mond Isten ma az egyháznak?" De miért kérdés ez? Vajon Isten szavát nem lehet meghallani? Az biztos, hogy semmi olyat nem mond ma, ami nem volt eddig is benne az Igéjében. Egy dologban biztos vagyok, amit Isten ma is hangsúlyoz. Ha a mai próféták igaz próféták, ugyanannak a sürgető feladatnak fognak hangot adni, mint Jézus Krisztus, és ugyanazt a Nagy Küldetést fogják visszhangozni: "Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek." (Mk.16:15)

ALAPIGE: Róm.1:16
Mert nem szégyenlem az örömhírt. Hiszen Istennek hatalma az...



[Forrás: Reinhard Bonnke - Szent Szellemmel és tűzzel] NAPI IGE
Link





Óriás csodagumók
Link

Grzegorz Wtorkowski - Sumatra Amorphophallus Link
 
 
0 komment , kategória:  * Napi Ige *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1176
  • e Hét: 5403
  • e Hónap: 16456
  • e Év: 77757
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.