Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát, szép álmokat!
  2011-02-12 23:54:00, szombat
 
 



Köszönöm a látogatást
 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Angyali üzenet
  2011-02-12 23:33:24, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-02-12 22:59:05, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Vasárnap - menü ajánlat
  2011-02-12 22:55:46, szombat
 
  Vasárnap - menü ajánlat


Reggeli: Kuglóf
Előétel: Marhahúsleves velős csonttal
Főétel: Érlelt hátszín roston színes köretekkel és zöldborsmártással
Desszert: Zserbó szelet
Vacsora: Körözöttes kenyér
Vegetáriánus ajánlat: Rántott camembert párolt rizzsel, áfonyamártással


Kuglóf, amit mindenki imád:

Hozzávalók:
6 db tojás
37 dkg cukor
32 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1,5 dl forró víz
1,5 dl étolaj
mazsola
kakaópor

Elkészítés:
A 6 tojás fehérjét a cukor felével habosra verjük. A 6 sárgát a maradék cukorral fehéredésik keverjük, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, forró vizet és étolajat. A tészta 3/4 részét beleöntjük a kimargarinozott, kilisztezett formába, beleöntünk annyi mazsolát, amennyit szeretnénk. A maradék tésztához hozzákeverünk kakóport, beleöntjük a formába. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük.





Megjegyzés:
Fontos: az átlagos méretű kuglófformába kicsit sok a tészta, ezért a maradékot meg lehet sütni őzgerinc formában. Szoktam fahéjasan is csinálni. Mindenki kedvence, minden ünnepre ezt rendeli a család.

A receptet Orsa, a fotót Teoti9 küldte. Köszönjük!


Marhahúsleves velős csonttal:

Hozzávalók:
70-80 dkg marha leveshús (lehetőleg csontos)
4-6 db velős csont
4-5 db sárgarépa
3-4 db fehérrépa
1 db kisebb fej zellergumó
1 db új karalábé (ami még nem fás)
1 cikk kelkáposzta
1 db közepes krumpli
1 fej közepes hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db szárított cseresznye- vagy hegyes erőspaprika
1 csokor petrezselyemzöld

egész feketebors
egész kömény
sáfrány
pirítani való kenyér a velőhöz
tetszés szerinti levesbetét

Elkészítés:
A leveshúst megmosom, egyben hagyom, gyengén besózom. A velős csontokat szintén jól megmosom, végeiket megtömködöm sóval, hogy főzés közben a velő benne maradjon. A zöldségeket, a krumplit, a hagymát és a fokhagymát megtisztítom. A sárga- és a fehérrépát hosszában ketté, ha túl nagy, négyfelé vágom. A zellert és a karalábét negyedelem, a hagymát, a krumplit, a fokhagymagerezdeket, a kelkáposztacikket egyben hagyom, csakúgy, mint a petrezselyemcsokrot.

Egy nagyobb fazékba belehelyezem a húst, a velős csontokat, a krumplit, a hagymát és a fokhagymagerezdeket. Felöntöm vízzel, lassú tűzön felteszem főni, ha gyöngyözve forrni kezd, habját leszedem. Beleteszem a zöldségeket, az erőspaprikát, az egész borsot, a köményt és a sáfrányt teatojásban belelógatom. Lassú tűzön addig főzöm, amíg a hús megpuhul, ha szükséges utánsózom.

Szűrőkanállal először a velős csontokat veszem ki belőle, a csontokból kirázom egy tálra a velőt, amit pirított kenyérszeletekre adagolva, sóval, borssal, pirospaprikával kínálok előételként.

Külön-külön tálra szedem a főtt húst és a zöldségeket. A levest leveses tálba szűröm. Forrón tálalom, a zöldségekből és a húsból mindenki ízlése szerint tesz a levesébe, vagy külön fogyasztja, tormával, mustárral, kenyérrel.

Levesbetétnek mi legjobban az apró csigatésztát kedveljük, de cérnametélt, grízgaluska vagy a májgombóc is illik hozzá. Házi készítésű darált erőspaprika sem hiányozhat az asztalról.

Megjegyzés:
Vigyázzunk, hogy a velőt forrón, azonnal fogyasszuk, ha kihűl, nagyon könnyen gyomorrontást okozhat.

Amennyiben a főt húsból megmarad, eltehetjük másnapra, sóska- vagy valamilyen gyümölcsmártással (alma, meggy, egres, stb), tört krumplival egy ebédet kerekíthetünk belőle.

Életem egyik legnagyobb vizuális élménye volt, a mikor a Szindbád című magyar filmben Latinovits Zoltán ezt, a tulajdonképpen háromfogásosnak is beillő ételt fogyasztotta!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!


Érlelt hátszín roston színes köretekkel és zöldborsmártással:

Hozzávalók:
2 kg érlelt hátszín 1,5 cm vastag szeletekre vágva
durvára darált színes bors keverék
olívaolaj

A körethez:
2 kg nagyobb szemű krumpli
rozmaring
olaj

50 dkg morzsolt kukorica
5 dkg vaj

petrezselyemzöld
céklapürézöldborsmártás

Elkészítés:
A krumplikat jól megmosom, 20 percig előfőzöm sós vízben, majd héját leszedem, olajban megforgatom, sózom, rozmaringgal beszórom, és alufóliába csomagolom. 180 fokon készre sütöm.

A kukoricát a vajon, sóval és petrezselyemmel, fedő alatt puhára párolom.

Mivel érlelt marhahúsról van szó, így rögtön kezdhetjük a sütést, nagyon forró rostlapon. Minden szeletet vékonyan olívaolajjal bekenünk és meghintjük a borskeverékkel. Kb. 6 percig sütjük oldalanként, így már nem véres a közepe, de finom omlós a hús állaga.

Rögtön tálaljuk a krumplival, a kukoricával, én céklapürét és zöldborsmártást is készítettem hozzá.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!


Zserbó szelet V.:


Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
1 tojás
10 dkg kristálycukor
30 dkg sütőmargarin
1 dl tej
1 dkg élesztő
pici só
A töltelékhez:
baracklekvár
30 dkg darált dió
25 dkg cukor
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 lapot nyújtunk. Tepsibe teszünk 1 lapot, megkenjük lekvárral, cukros dióval megszórjuk. Ráhelyezzük a 2. lapot, majd így folytatjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, az olvasztott csokoládévval bevonjuk a tetejét.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Tóth Jánosné küldte. Köszönjük!


Házi körözött:

Hozzávalók:
25 dkg juhtúró
15 dkg vaj
2-3 evőkanál tejföl
1 csokor zsenge újhagyma
piros arany
mustár

őrölt kömény
őrölt fehérbors

Elkészítés:
Az újhagymát vékonyan felkarikázom, mehet bele bátran a zöld szára is.

Egy keverőtálban a juhtúrót a vajjal, a piros arannyal, a mustárral és a felaprított újhagymával egy villa segítségével összedolgozom, ha nehezen keverhető, adok bele némi tejfölt. Ízesítem őrölt köménnyel és őrölt fehérborssal, ha kell, pici sóval, erre vigyázok, mert a piros arany is sós. Krémesre keverem.

Friss kenyérrel, paprikával, paradicsommal kínálom. Fogyasztás előtt legalább fél órával kiveszem a hűtőből, hogy kenhető legyen.

Ízlés szerint felvágottat is adhatunk mellé, akár egy szál gyulai vagy paraszt kolbász, de néhány szelet sertés párizsi is illik hozzá.





Megjegyzés:
A piros arany kedvünk szerint lehet csemege, csípős vagy akár a kettő keveréke is. Én nem teszek bele pirospaprikát, keseríti és csomós maradhat.

Amikor nincs friss, zsenge újhagyma, lilahagymával vagy snidlinggel készítem, a vöröshagyma nagyon intenzív hozzá, elviszi az ízét. Jó étvágyat hozzá, Nani.

A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!


Rántott camembert:

Hozzávalók:
adagonként 1 db kerek camembert sajt
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A camembert sajtot 2 szeletre vágom, szokásos módon, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom, forró olajban, lassú tűzön kisütöm.

Tetszés szerinti körettel, tartármártással vagy savanyúsággal tálalom.

Megjegyzés:
Én szeretem, ha vastagabb a panír rajta, ezért a következő a sorrendem: liszt, tojás, zsemlemorzsa, ismét tojás és zsemlemorzsa. Ezzel a módszerrel kisebb a valószínűsége, hogy sütéskor a sajt kifolyik a bundából. Jó étvágyat hozzá!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Boldog hétvégét!
  2011-02-12 21:14:59, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Kellemesen eltöltendő estét!
és






(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)

Link

Nézz be ide is, megéri:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2266
  • e Hét: 4480
  • e Hónap: 18385
  • e Év: 148092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.