Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjt, szép álmokat!
  2011-02-13 22:12:00, vasárnap
 
 



Köszönöm a látogatást.
 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Hétfő - menü ajánlat:
  2011-02-13 21:30:39, vasárnap
 
  Hétfő - menü ajánlat:


Előétel: Zöldborsóleves
Főétel: Fokhagymás pulykacsíkok gombás rizzsel
Desszert: Narancs
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsópörkölt nokedlivel


Zöldborsóleves gazdagon:

Hozzávalók:
2 vöröshagyma
kb 10 dkg kelkáposzta
35-40 dkg fagyasztott zöldborsó
20 dkg sárgarépa
2 fehérrépa
1 csomag petrezselyem
fél zsenge karalábé
egy pici zellerdarab
2 evőkanál házi zsír vagy olaj
2 liter víz
4 erőleves kocka
őrölt bors
A nokedlihez:
5 evőkanál liszt
1 tojás
kb. fél deci víz
1 csipet só

Elkészítés:

1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A vöröshagymát és a karalábét kockára, a sárgarépát karikákra, a fehérrépát félbe vágjuk, a kelkáposztát pedig kisebb csíkokra aprítjuk.
2. Egy mélyebb lábasban megolvasztjuk a zsírt (vagy olajat hevítünk), és a zöldborsó és a petrezselyem kivételével minden zöldséget ráöntünk. 10 percig kis lángon folyamatos kevergetés mellett pirítjuk a zöldségeket.
3. Felöntjük a zöldségeket 2 liter vízzel, hozzáadunk 4 erőleveskockát, és forrástól számított kb. 20 perc alatt, takarék lángon puhára főzzük a zöldségeket. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, beletesszük a zöldborsót is. Megborsozzuk a levest.
4. A tojásból, lisztből, vízből nokedli tésztát készítünk, és beleszaggatjuk a gyöngyöző levesbe. A galuskák 5 perc alatt megfőnek. Fedő alatt hagyjuk még egy picit duzzadni őket, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd forrón tálaljuk a levest.





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!


Fokhagymás pulykacsíkok:

Hozzávalók:
70-80 dkg pulykacomb felcsíkozva
fél dl étolaj
4-5 (nagyobb) gerezd fokhagyma
2 teáskanál ételízesítő
2 lapos teáskanál bors
1 púpozott teáskanál majoránna
kevés só

Elkészítés:
Az olajba belenyomjuk a fokhagymát és addig hevítjük, míg az összezúzott fokhagyma feljön a tetejére, majd 3-4 másodpercig sütjük. Ekkor beletesszük a felcsíkozott húst, és folyamatosan keverve addig sütjük, míg kifehéredik. Ekkor rátesszük a fűszereket. Befedjük, és előbb saját levében, majd ha nem elég puha még, kevés folyadék hozzáadásával puhára pároljuk.

Nem kell teljesen zsírjára sütni, hagyjunk alatta szaftot. Kukoricás-borsós rizzsel és tejfölös uborkasalátával tálaljuk.





Megjegyzés:
A kukoricás-borsós rizst saját receptáramban megtaláljátok.

A receptet és a fotót Jabaki2 küldte. Köszönjük!


Narancs:






Zöldborsópörkölt nokedlivel:

Hozzávalók:
40 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
olaj
vöröshagyma
pirospaprika

liszt
tojás


Elkészítés:
Kevés olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, pirospaprikát szórunk rá (ízlés szerint), majd beletesszük a megtisztított zöldborsót. Vízzel felöntjük, sózzuk és megpároljuk. Közben elkészítjük a nokedlitésztát, kifőzzük. Ha kész, a zöldborsópörkölthöz keverjük.

Megjegyzés:
A receptet Mary küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Heti menü ajánlat
  2011-02-13 21:15:09, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat- 2011. 02. 14-20.


Hétfő:

Előétel: Zöldborsóleves
Főétel: Fokhagymás pulykacsíkok gombás rizzsel
Desszert: Narancs
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsópörkölt nokedlivel

Kedd - Ki sok évet töltött Iránban, és a konyhában is jó irányban van - Hobbychef menüje:

Előétel: Currys cukkinikrémleves sajtkockákkal
Főétel: Hagymás-paradicsomos sült hús
Desszert: Madártej tojáslikőrrel
Vegetáriánus ajánlat: Rántott patisszon burgonyapürével

Szerda:

Előétel: Kukoricás paradicsomleves
Főétel: Gazdagon töltött csirkecomb
Desszert: Almás pite nagyitól
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres tojás tésztafészekben

Csütörtök:

Előétel: Almás csirkeleves
Főétel: Paradicsomos káposztafőzelék fasírttal
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos káposztafőzelék gombafasírttal

Péntek:

Előétel: Bableves
Főétel: Grenadírmars (krumplistészta) csalamádéval
Desszert: Őszibarackbefőtt
Vegetáriánus ajánlat: Grenadírmars (krumplistészta) csalamádéval

Szombat:

Reggeli: Tejszínes-sajtos bundáskenyér teával
Előétel: Joghurtos körteleves
Főétel: Gombás halpaprikás galuskával
Desszert: Rétes
Vacsora: Ínyenc májpástétom
Vegetáriánus ajánlat: Gombás halpaprikás galuskával

Vasárnap:

Reggeli: Tojásrántotta
Előétel: Póréhagymás zellerkrémleves reszelt sajttal
Főétel: Gnocchi marhahússal fehérborsos mártásban
Desszert: Rácsos linzer finomabban
Vacsora: Könnyű melegszendvics
Vegetáriánus ajánlat: Borban érlelt zellerszeletek bundában

Forrás: Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Csak úgy..., mert szép!
  2011-02-13 21:12:54, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Angyali üzenet
  2011-02-13 13:15:20, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-02-13 12:19:19, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Szép napot, vasárnapot!
  2011-02-13 12:00:25, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép napot, vasárnapot!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 654
  • e Hét: 1429
  • e Hónap: 6467
  • e Év: 136174
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.