Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Morvai Krisztina sír az Európa
  2011-02-16 21:47:36, szerda
 
  Morvai Krisztina sír az Európai Parlamentben
barikad.hu
2011, február 16 - 21:17


Morvai Krisztina körSMS-ben tájékoztatta ismerőseit és a barikad.hu-t arról, hogy Orbánék miként árulták el Magyarországot.
Cikk Front kép - 280x185:

Morvai Krisztina körSMS-ben tájékoztatta ismerőseit és a barikad.hu-t arról, hogy Orbánék miként árulták el Magyarországot.

A Jobbik EP-képviselője leírta, hogy az EU kéréseinek mindenben eleget téve módosítják a médiatrörvényt. Morvai Krisztina szerint a komcsik örömünnepe ez: Schulcz Kohn, Bandit és Göncz tapsol. Szájer látváyosan átült Martin Schulcz mellé és barátaságosan beszélgetnek.

Morvai Krisztina jelenleg a sírás határán áll. Azt kéri olvasóinktól, hogy az Európai Parlament honlapján nézzék a médiatörvény vitáját.


www.europarl.europa.eu



barikad.hu

http://barikad.hu/morvai_krisztina_s%C3%ADr_az_eur%C3%B3pai_parlamentben-20110216
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen meglepő, mégis lesz szo
  2011-02-16 21:42:37, szerda
 
  Milyen meglepő, mégis lesz szodomita felvonulás...
2011. 02. 16. szerda. - 00:10

Olyan hírek röppentek fel korábban, hogy a rendőrség idén nem engedélyezi, hogy a magamutogató szodomiták felvonulást tartsanak, mely felvonulás sajnálatos módon már szokásosnak is nevezhető. Ugyanis a rendőrség csak azt tiltja, hogy az úgynevezett "meleg méltóság" menete a Hősök terétől az Országház környékére vonuljon, a korábban már tudomásul vett Erzsébet téri helyszínnel nincs gond. A bíróság módosíthat a helyzeten, de a lényeg nem változik: mégis lesz felvonulás.

Persze, ahogy ilyenkor már lenni szokott, különböző "jogvédő" szervezet azonnal tiltakozott is, mert korlátozva érezték magukat abbél tevékenységükben, hogy idén is hirdessék nyíltan erkölcstelen életmódjukat. A szép elnevezésű Szivárvány Misszió Alapítvány szervezésében tartandó demonstráció résztvevői a Hősök terétől - az Andrássy úton át, az Erzsébet tér érintésével - a Parlament mellett lévő Alkotmány utcáig szerettek volna menni. A rendőrség tiltó határozata arra hivatkozott, hogy a rendezvény ,,rendkívül nagymértékben kedvezőtlen befolyással lenne" a térség közlekedésére, a ,,járművek elterelése más útvonalra nem lehetséges".

A siránkozó buzik a bírósághoz fordultak, a BRFK ezek után pedig sajtóközleméynben tudatta, hogy a rendőrség nem betiltotta a felvonulást, hanem - mivel a ,,rendezvény áttervezett és így meghosszabbított útvonala miatt a közlekedés más útvonalon nem biztosítható" - a módosított tervet tiltotta meg. Hiszen ,,a töretlen bírói gyakorlat alapján a bejelentéseket egészében kell elbírálni, nincs lehetőség valamely rész tudomásul vételére, illetőleg tiltására".

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője kérdésünkre hangsúlyozta: természetesen nincs akadálya annak, hogy június 18-án az eredetileg engedélyezett útvonalon, tehát a Hősök tere és az Erzsébet tér között megtartsák a melegfelvonulást.

Meglepetés minket nem ért, hiszen tudjuk, hogy a Likud testvérpártjának (Fidesz) csak az a fontos, hogy a hazafiak ne emlékezhessenek meg Európa és Magyarország hős védelmezőiről, s ilyen-olyan álindokokkal tiltottak be minden lehetséges köztéri helyszínt a Becsület Napja kapcsán. Az erkölcstelen degeneráltak felvonulásákor pedig minden bizonnyal az lesz a rendőrség fő feladata, hogy ne érje bántódás a buzikat, tehát ismét csak hazafiak lesznek a hatalom célkeresztjében...

Kitartás.hu


http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/milyen-meglepo-megis-lesz-szodomita-felv onulas?honnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan bénítható meg az egész
  2011-02-16 21:03:56, szerda
 
  Hogyan bénítható meg az egész internet?



Tudomány
Egy kiberfegyverrel akár az egész internet megbénítható, figyelmeztet Max Schuchard, a Minnesota Egyetem számítógép tudományi karának kutatója, aki munkatársaival megalkotta a jelenlegi leghatékonyabb digitális csapásmérést.


Az új fegyver az internet felépítését fordítja saját maga ellen, amit szerencsére az alkotó nem a pusztításra, hanem a védekezési módszerek fejlesztésének elősegítésére akar felhasználni.

Több száz internetes kapcsolódási pont áll le minden egyes percben, ezeket azonban nem észleljük, mert a hálózat eltereli a forgalmat közöttük. Erre azért van lehetősége, mert az internetet felépítő kisebb hálózatok, az úgynevezett autonóm rendszerek routereken keresztül kommunikálnak egymással. Amikor egy kommunikációs útvonal megváltozik, a közeli routerek az útválasztásban használt BGP külső átjáró protokollon (Border Gateway Protokol) keresztül értesítik szomszédjaikat a változásról, amik tovább adják az információt a velük szomszédos routereknek, elterjesztve az új útvonal tényét az egész interneten.

Egy korábbi támadási módszer, ami alkotói, Zhang, Mao és Wang, az Egyesült Államokban dolgozó kutatók neveinek kezdőbetűiből a ZMW elnevezést kapta, megzavarva a BGP-t, szétbontja a kapcsolatot két router között, azt a látszatot keltve, hogy a routerek offline állapotba kerültek. Schuchard és munkatársai fegyverének alapja is a ZMW, azonban a kutatóknak sikerült kidolgozniuk egy módszert, amivel ezeket a látszólagos leállásokat a teljes internetre kiterjeszthetik.

A támadáshoz azért kell néhány dolog, mindenekelőtt szükség van egy hatalmas botnetre, egy kívülről irányítható számítógépekből álló hálózatra. Schuchard szerint 250000 ilyen "zombi" gép, melyek erőforrásai a támadások erősítésére használhatók, elég lenne az internet teljes leállításához. A botneteket gyakran használják DDoS támadásokhoz, ami forgalom túlterheléssel állítja le a webszervereket, az új támadási vonal azonban nem erről szól. "Míg a hagyományos DDoS egy kalapács, a mi módszerünk inkább egy szike" - mondta Schuchard. "Ha rossz helyen ejtünk bemetszéseket, a támadás hatástalan"

Schuchard kiberfegyverével a támadó forgalmat küld a botnet számítógépei között, feltérképezve a köztük lévő útvonalat. Miután beazonosította az útvonalak közötti közös láncszemet, elindít egy ZMW támadást a routerek leállítására, amire a szomszédos routerek BGP frissítéseket küldve reagálnak, és más irányba terelik a forgalmat. Nem sokkal később a két leválasztott router visszakapcsolódik és kiküldi saját BGP frissítéseit, amin a támadási forgalom újra el kezd folyni, ami újabb leálláshoz vezet. A ciklus újra és újra ismétlődik az útvonalak megszakadásaival és újraformálódásaival, BGP frissítések özönét küldve ki az internet minden routeréhez, Schuchard szimulációi szerint 20 perc támadás után 100 percnyi feldolgozásra váró feladat halmozódik fel. Végül a világ összes routere annyi frissítést kap, amit nem már képes kezelni.

"Az ilyen extrém számítási terhelés alatt a routerek hajlamosak arra, hogy érdekes dolgokat műveljenek" - mondta Schuchard. Ha sikerül lekötni a világ összes routerét, az interneten annyi lyuk keletkezik, hogy a kommunikáció lehetetlenné válik, a rendszer összeomlik, helyreállítása pedig napokat vesz igénybe. Minden egyes autonóm rendszert le kell állítani és újra kell indítani, hogy törlődjön a BGP várólista.

Schuchard szerint kicsi a valószínűsége egy ilyen támadásnak, ezt egyszerű hackerek nem képesek elkövetni, mivel a hálózat feltérképezése komoly műszaki feladat, aki pedig egy megfelelő méretű botnettel rendelkezik, annak elsősorban a profit szerzés a célja, amibe az internet ellehetetlenítése nem igazán fér bele. Elképzelhető ugyanakkor egy olyan forgatókönyv is, amikor egy kiber-háború tör ki, és a megtorlás végső formájaként bevetnek egy hasonló megoldást, amivel egész nemzeteket választhatnak le a világhálóról, mint az néhány hete Egyiptom esetében is megtörtént.

Egy ilyen támadás ellen nem sokat lehet tenni. Schuchard szimulálta a hatásokat, bizonyítva, hogy a BGP-be beépített védelem szinte teljesen hatástalan az általuk kidolgozott támadási stratégiával szemben, bár a protokollt nem is erre tervezték.

"Senki nem tudja, lehetséges-e a teljes internetes routing rendszer leállítása" - mondta Mark Handley, a University College London hálózati szakértője. Szerinte egy ilyen támadás "jelentős pusztítást" okozna az interneten, aminek hatása nagyobb lenne a 2003-mas Slammer féregnél, azonban nem valószínű, hogy a teljes internetet sikerülne megbénítani. "A tanulmányban szereplő szimulációk sok egyszerűsítő feltevést tesznek, ami egy ilyen méretű szimulálásnál természetes" - utalt Handley a támadás hatásait felmérő szimulációra. "Kétlem, hogy az internet a leírtak szerint viselkedne"

sg.hu

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=74242
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán-évértékelő – a bul
  2011-02-16 20:05:48, szerda
 
  Orbán-évértékelő - a bullshit-példatár


"A megújulás újjászületés, a megújulás küzdelem, a megújulás küldetés." Miniszterelnökünk beszédírói éppenséggel ezúttal sem hazudtolták meg magukat: az idén is jócskán hozzájárultak a magyar nyelvű politikai bullshit-generátorok szöveggyűjteményeihez. Vegyük sorra, többek között milyen üres közhelyekből építették fel az érthetetlen módon továbbra is meglehetősen bőkezűen javadalmazott kormányzati kommunikátorok Orbán Viktor 13. évértékelő beszédét!



Nem mondhatunk le a fiatalokról, küzdeni kell értük, meg kell tartani őket.



Az is a küldetésünk, hogy ne csak a holnapra, de a holnaputánra is gondoljunk.



Mi, magyarok nem ajándékba kaptuk ezt a lehetőséget, megdolgozunk érte, a szüleink, nagyszüleink és mi magunk is.



Magyarországot végre saját elképzelésünk szerint újjászervezhetjük.



Az utolsó sorsdöntő küzdelemmel tartozunk magunknak, felmenőinknek, utódainknak.



El kell kötelezni magunkat a jó iránt, az ország, a haza, a becsület és önmagunk iránt.



Mindenki tudására szüksége van az országnak.



Kilenc hónappal az összefogás után az ország készen áll a megújulásra.



Ha nem sikerül a megújulás, visszatér a múlt, ránk szakad az ég.



A munkanélküliség nem egy adat, amin sajnálkozhatunk, hanem határozott és bátor lépésekre van szükség.



Nem mindenki azért munkanélküli, mert nem kap munkát.



Csak azokról kell gondoskodni, akik nem tudnak munkából megélni.



A hegyi mentő tudja, hogy a lavina nem fog kitérni, nekünk is tudni kell: sem a válság, sem az adósság elől nem tudunk kitérni.



Hadat üzenünk az államadósságnak, s ha nem gyűrjük le, ő fog végérvényesen maga alá gyűrni.



Az első lépéseket megtettük: válságadók bevezetése, a nyugdíjrendszer megvédése, adórendszer átalakítása.



Mindenkinek dolgoznia kell, aki munkaképes.



A tétlenség megöli az embert, különösen a magyart.

Ha már a főnök úgyis marad, nem lehetne esetleg legalább a szövegírókat seggbe rúgni? Csak a változatosság kedvéért. Mert közhelyeket és tartalom nélküli lózungokat már baromi sokat hallottunk. Talán most már mondani is kéne valamit...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most törlik fel Magyarországga
  2011-02-16 19:51:03, szerda
 
  Most törlik fel Magyarországgal a padlót...


Megállapodott Magyarország és az Európai Bizottság a magyar médiatörvény módosításában - jelentette be szerdán Brüsszelben Jonathan Todd, a médiaügyekben eljáró Neelie Kroes EU-biztos szóvivője. Mint közölte, a magyar kormányzat az uniós végrehajtó testület által felvetett mind a négy kérdésben Brüsszel számára megfelelő módon fogja megváltoztatni a törvényt - Todd tudomása szerint két héten belül. (Index.hu)

Talán nem felesleges emlékeztetnünk a Kedves Vezetőt két nappal ezelőtti szavaira:

"A médiatörvény ürügyén támadást indítottak Magyarország ellen. A támadást visszavertük. A támadók érveit nevetségessé tettük. Velünk nem fogják feltörölni a padlót, mint ügyefogyott és szerencsétlen elődeinkkel tették. Brüsszel nem Moszkva. Magyarország nem fogad el utasításokat az EU központjától." (Orbán Viktor)

Az Európai Unió a magyar kormány demokrácia ellen intézett támadásait visszaverte, érveit nevetségessé tette. Most éppen Magyarországgal törlik fel a padlót...

http://napizeje.blog.hu/2011/02/16/a_tamadast_visszavertek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Központi Hírgyár, fühűűűű
  2011-02-16 19:21:36, szerda
 
  Központi Hírgyár, fühűűűű


http://varanus.blog.hu/2011/02/16/kozponti_hirgyar_fuhuuuu

Szépen lassan átalakul a hazai média. A parlamenti tudósítást már Kövér László házelnök ötletei alapján vezénylik, most pedig szemünk előtt születik meg a hírmonopólium, ami az előrágott, nyelésre kész hírterméket szeretné a szánkba lapátolni. Mert fő a kiegyensúlyozott tájékoztatás, ugye?

A legújabb lex miakarjuk szerint nem fog piaci erőfölénynek minősülni a médiatörvény értelmében, hogy az MTI ingyen szolgáltatja majd a híreket. Mondhatnánk, hogy áh, csak a szokásos, hoztak egy törvényt amin egész Európa háborog, amit erőltetnének itthon, csak éppen azt a passzust írnánk át ami őket kellemetlenül érintené. Minek szarozni? Ugyan már, kétharmaddal tesókám ránk is az vonatkozzon ami a parasztokra odakint?

A lex miakarjuk törvényjavaslat szerint nem minősülne versenykorlátozásnak, se erőfölénnyel való visszaélésnek az MTI kivételezett szerepe. Ez a cucc még csak javaslat, de a parlamentben már megfigyelhető a gyakorlati alkalmazása. Mekkora a különbség? Megmutatom:Az indexvideó tegnapi kiadásából ollózott képen akár méterekben is lemérhető mekkora távolság nem minősül erőfölénynek. Azok ott bent a királyiak, itt kint az ajtóban meg mindenki más. Ez a versenyhelyzet, amire a kiegyensúlyozott tájékoztatásnak épülnie kellene. Fasza, nemde? Én mindenképpen javasolnám, hogy Kövér László függesztessen ki a béna áthúzgált kamerás tacepaók helyére egy direkt ide kialakított NENYI-t, írjon elő dress code-t, állítson mércét, szabványt minden médiamunkatársnak.Így legalább mindenkinek világos lenne, hogy pucsítasz vagy repülsz. Érdekes évek elé nézünk. Nem értem az elgondolást, magát az alapkoncepciót sem: szerintetek lehet a mai világban bármilyen kormánynak úgy fellépni, hogy a hír az, amit mi annak mondunk? Addig világos, hogy a pl az index száguldó és bekérdező riporterei okoztak számtalan nagy égést a felkészületlen, értelmes választ adni képtelen mifijainknak, de ti nem éppen azért vagytok ott, ahol, mert mi beszavaztunk benneteket a Nagy Büdösbe, a cupákos kondér mellé fak-análnak? Ha mi, a nép elismerjük legitimitásotokat, akkor kutya kötelességetek válaszolni azoknak, akik éppen a mi nevünkben kérdeznek titeket. Legyenek akár jobb, vagy baloldaliak.

Nem hittem, hogy a Környezetvédelem Bonapartéját bárkinek bárhol példaként fogom állítani, de számotokra legyen csak Illés Zozó az etalon: "mint közéleti személyiség, illetve mint országgyűlési képviselő én állok rendelkezésre állandó jelleggel." - mondta, és innen küldök neki egy vállveregetést: ez most szép volt, Zozó! Így kell a mindenre kíváncsi, állandóan kritikus médiához, és rajtuk keresztül az emberekhez állni. Pont. Nincs ezen mit magyarázni.

Már csak az érdekel igazán, a Nemzet Kiegyensúlyozott Központi Hírgyárában milyen rendszerben lesznek rostálva a hírek? Lesz a főnöknek egy saját szobája kényelmes fotelkével, ahonnan majd védőernyő alól tudja dirigálni mit kell megtudnia a választópolgárnak aznap este a híradóból, és mire nincs szüksége?Vagy rátestálja a méltán népszerű kutyakomikus, Kovács Zoltán semmitmondásügyi államtitkárra a feladatot? Utóbbi nem biztos, hogy jó gondolat. Ahogy a dolgok állnak Kovács még egy jó ideig Neelie Kroes foglya lesz a médiatörvény miatti magyarázkodással, fordítóhoz rohangálással és rémült lihegéssel. Meg egyébként is, a választók igénylik a törődést, az odafigyelő gondoskodást és kedvességet. Szerintem a nagy összevonásban azzal is spórolhatnának, ha Kedves Vezetőnk személyesen lenne a közszolgálati Szellő István, aki bizsergős fészkelődésre, és a fotelkarfa karmolására késztetné a napi robotban megfáradt háziasszonyokat mind a négy köztévében.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pánikszoba
  2011-02-16 19:17:37, szerda
 
  Pánikszoba


A pánikszoba olyan lakáson belüli bunker, ahová elvonulhatunk kivárni, amíg odakint elül a vihar. Olyan hely, ami ellenáll a fizikai behatásoknak, ahová nem szűrődik be a hang, ahová bezárkózva biztosak lehetünk: nem érhet el minket senki, és kinyitni is kizárólag belülről lehet. Ha háznak veszem az országot, akkor Orbán Viktor pánikszobája kétséget kizáróan a parlament. Ő oda vonul vissza mikor megtámadják, ott érzi magát a legteljesebb biztonságban kétharmados többségének kevlár pajzsa mögött kucorogva. Mögülük cincogja riadt egérke hangon megerősítésre várva: erős vagyok, ugye, ugyehogy kurva erős?
Bennem legalábbis ezt a képzetet keltette Kedves Vezetőnk tegnapi beszéde. Bezárkózott jól a falak közé, magára zárta az ajtót, és alternatív fejbenkirályságot álmodott magának ami olyan meleg és kényelmes, akár egy kitérdelt mackó alsó. Kár, hogy köszönő viszonyban sincs a valósággal.

Ismét előkerült a "nép én vagyok szindróma", az ország megtámadtatása pernahajderek által, amit sikeresen visszavertünk. Érveiket nevetségessé tettük, mer'bizony a mostani kormánnyal nem fogják feltörölni a padlót. Istenbizony. Nemnem. Detélleg. Egyetlen országtól sem fogadunk el kioktatást, egyetlen országközösséget sem fogadunk el felénk rendelt ellenőrnek vagy felügyelőnek.

Az a rossz hírem van, Viktor, hogy aki itt nevetségessé vált, az nem a médiatörvényt támadó kritikus sereg, hanem te magad, és kormányod. Szerencse, hogy a parlamenti tudósítók harsány röhögése nem hallatszott be az ülésterembe, mert házelnök úr a pincébe száműzte volna őket a kiegyensúlyozott tájékoztatás nevében. Velünk viszont ilyen szerencséd nincs, minket bizony érdekelne, hogy miért nem volt bátorságotok az Európai Bizottságnak küldött, médiatörvény módosításokat tartalmazó levelet nyilvánosságra hozni? Miért kell annak tartalmát a Frankfurter Algemeine Zeitungnak kideríteni, és miért onnan tudjuk meg mi is?


Nem vagytok beszélő viszonyban az emberekkel?
Esetleg azért, mert a nagy nevetségessé tevésben és kritika elleni tiltakozásban mégis átírjátok az összes kritizált pontot a kirendelt pedellus felügyelete mellett?

- eltörlitek a külföldi médiák büntethetőségét,

- a kiegyensúlyozott tájékoztatás nem fog vonatkozni a lekérhető tartalmakra és blogokra,

- a személyek, nemzetek, kisebbségek diszkriminációja továbbra is tilos, de kivettétek a szövegből a rájuk vonatkozó sértések tilalmát.

Nem tudom ez a pánikszobából minek látszik, de innen kintről eléggé padlófelmosás gyanús. Konkrétabban olyan felmosásnak látszik ahol az országközösség, amit nem fogadunk el fölénk rendelt ellenőrnek játssza a takarító szerepét, te magad pedig a felmosórongy szerepében domborítasz emlékezeteset.
Az alakításért mindenképpen kijár egy Kossuth díj minimum, esetleg egy Schmitt Pál Érdemérme Facsarókosárral És Tartalék MOP Fejjel kitüntetéssel kiegészítve. Egyetlen apró hajszál mégis került valahogy a takonypüré tetejére: a pánikszobában is szemmel tartanak a kritikusok. Egyrészt nehogy valami bajod essen, másrészt nehogy kárt tegyél bennünk. Igen, ezzel pont azt akarom mondani, hogy nagyjából a világ röhög egyrészt a velünk szembeni beszariságodon, másrészt ezen az alternatív valóságérzékelésen. Olyat még ők sem nagyon láttak, hogy valaki a pánikszobába zárkózva igyekszik legeslegbátrabb mesehősnek látszani.

Ha így folytatod nem kudarcba, hanem röhögésbe fullad az EU elnökség. Sebaj, legalább nem fognak csalódni Operettország Bonviván miniszterelnökében. Sej.


http://varanus.blog.hu/2011/02/15/panikszoba_3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MI AZ,AMIT NEM SZERETNÉL HALLa
  2011-02-16 19:08:08, szerda
 
  MI AZ,AMIT NEM SZERETNÉL HALLANI EGY CIGÁNY POLGÁRTÁRSTÓL?

JÓ REGGELT,SZOMSZÉD!!!



Egy érzékeny kérdés: a romák hatása az ingatlanpiacra
barikad.hu
2011, február 16 - 14:22


Érdekes és valós képet fest az ingatlanmagazin.com szerzője az ingatlanok eladhatatlanságáról, illetve csökkenő áráról alábbi cikkében, nevén nevezve az okokat.


Érdekes és valós képet fest az ingatlanmagazin.com szerzője az ingatlanok eladhatatlanságáról, illetve csökkenő áráról alábbi cikkében, nevén nevezve az okokat.

Bár a szomszéd bőrszíne egy ingatlan értékbecslésében nem szerepelhet, mindenki tudja: ez a szempont sokaknak elsődleges, alakítja az árat, csökkenti a keresletet. Fokozottan így van ez azon településeken, amelyek gyilkosságokkal, elhíresült "cigány gettókkal" kerülnek be a hírekbe.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs megye gettósodott településein ingatlant eladni már önmagában kihívás, a lincselések, romagyilkosságok miatt elhíresült falvakban és községekben pedig szinte lehetetlen. A Tokaj-hegyaljai Olaszliszka, a Nyírbátorhoz közeli Kisléta, a Tiszaújváros melletti Nagycsécs, a Pest megyei Tatárszentgyörgy neve egyszerűen röghöz köti az ingatlantulajdonosokat. Az sem vonzó, ha egy-egy település neve kaszával-kapával kerül be a köztudatba: mint például a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírlugasé, ahol korábban ilyen eszközökkel fogadták a faluba érkező terepjárókat.

Értékcsökkentő tényező

Persze hírnév sem szükséges ahhoz, hogy az ingatlantulajdonosok pórul járjanak: “Polgáron van olyan utca, ahol korábban nem éltek romák, de nemrég odaköltözött egy család és ennek hatására ott közel egymillió forinttal csökkentek az árak - ez egy 6-7 millió forintos ingatlannál rengeteget számít" - mondja egy tiszaújvárosi ingatlanos, majd hozzáteszi, hogy a kistelepüléseken még rosszabb a helyzet, sok helyütt el sem lehet adni a lakásokat.

Mint elmondta, Kesznyétenen, Körömön, Kiscsécsen, Tiszagyulaházán, Tiszakeszin, Tiszatarjánban a romákon kívül nem vesz senki ingatlant. Oszláron annyira rossz a közbiztonság, hogy a házakat csak észrevétlenül lehet elhagyni, ügyelve arra, nehogy meglássa valaki, hogy üresen marad az épület. A tulajdonosok ezen a településen is próbálnak szabadulni az ingatlantól: ennek érdekében a végtelenségig leviszik az árat, végső esetben pedig hátra is hagyják otthonaikat. A házak sorsa ekkor megpecsételődik: szó szerint széthurcolják azokat.

Önképzőkör

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy kistelepülések elgettósodásával öngerjesztő folyamat indult be: azokban a falvakban, amelyekbe túl sok “problémás család" települt, elkezdtek csökkenni az ingatlanárak. A környezetükre igényes emberek - legyenek bár romák vagy nem romák - innentől kezdve nem vesznek házat ezen településeken, a faluban maradók többsége pedig nem jelentett fizetőképes keresletet. Emiatt a kisebb falvakban a pármillió forintos ingatlanok szinte ingyen cseréltek gazdát.

“Régebben egymillió forintos kölcsönnel már parasztházat lehetett vásárolni, amivel nem is lett volna probléma, ha kellőképpen vizsgálták volna a hitelképességet, a jövedelmet. Nagyjából azonban az történt a kistelepüléseken is, ami az elhíresült miskolci Avas lakótelepen" - mondja ingatlanos szakértőnk, majd hozzáteszi, hogy a most kialakult helyzet leginkább azokat a cigány családokat sújtja, amelyeknek esélyük sem volt hosszútávon törleszteni.

Fordított arány

A gondokat már az ingatlanárak is jól jelzik: a Zemplén megyei Alsóvadászon, ahol a legutolsó, azaz a 2001-es népszámláláson a lakosok negyede vallotta magát roma származásúnak, egy közel 2 ezer négyzetméteres telken álló, 90 négyzetméteres, összkomfortos, felújított parasztházat már 5,5 millió forintért meg lehet venni. A 2001-es adatok szerint 49 százalékban romák lakta Makkoshotykán szintén nagyon alacsonyak az árak: itt 4,7 millió forintért árulnak ezer négyzetméteres telken álló, 64 négyzetméteres, szépen felújított családi házat. Körömön már 2001-ben is roma többség volt - ezen a településen ma 4,5 millió forintért kínálnak közel ezer négyzetméteres telken álló, 80 négyzetméteres családi házat.

Szabó Emese

ingatlanmagazin.com

http://barikad.hu/egy_%C3%A9rz%C3%A9keny_k%C3%A9rd%C3%A9s_rom%C3%A1k_hat%C3%A1sa_ az_ingatlanpiacra-20110216
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bakák maszturbálnak Nagy-Magya
  2011-02-16 18:48:50, szerda
 
  Bakák maszturbálnak Nagy-Magyarországra

2011. február 16. 11:33
Hunhír.info

A KDNP kitart amellett, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkárának el kell távolítania a Nemzeti Színház nemzetgyalázó direktorát, Alföldi Róbertet.

Pálffy István egykori celeb, a párt frakciószóvivője a Klubrádió reggeli műsorában botrányosnak nevezte, hogy a Magyar Ünnep című darab továbbra is a színház repertoárján van.

A Nemzeti Színház színpadán nem folyhat az a nemzetgyalázás, amely a darabból árad és amelyben bakák maszturbálnak a Nagy-Magyarországra - közölte a politikussá változott hírolvasó, s kijelentette: Alföldi Róbertnek pályáznia kellene egy másik budapesti színház megüresedő posztjára, ahol kísérletezhetne.

Hozzászólás


lobogo - 2011.02.16. 17:04
Sem jogász,sem egyéb fajtaítész nem vagyok.Azonban véleményem szerint fent nevezett cselekmény kimeríti nálam a nemzet-gyalázás fogalmát.Hogyan lehet ezt egyszerűen eltűrni?milyen faszkalap ez a hülye orbán?Hát a Nemzet Színházában ezt el kell tűrni??Azonnali hatállyal belőni a Dunába..Ezt egészen komolyan írom!



prisoner - 2011.02.16. 16:45
De ezt csinálták szopóka 1933 január 30.-ig.Utána lefagyott a vigyor a pofájukról!
szodig - 2011.02.16. 16:36
Ezt az embert kikéne végezni.

De zsidesz, és a helyén hagyják...

mérnök - 2011.02.16. 16:24
ezt csinálták a zsidók 20-as években Németországban is. Gúnyolták a német nemzetet, csak erről keveset írnak most már...


szopóka - 2011.02.16. 15:19
És vajon anno Németországban nem-e ezt csinálták??!


2T - 2011.02.16. 15:05
nem színdarab, hanem szardarab!


bellumbellus - 2011.02.16. 14:23
Ezt az "odaàllìtott" elitkét szerintem, és màr többször mondom, csak azért tartjàk, mert provokàlja a nemzetet, amikor csak a cionista fönökei akarjàk.
Egyàltalàn nem hiszem, hogy neki sajàtmagàtòl lenne esze az ilyen szégyentelen agymosott dolgokra. Ahoz ô tùl hülye!
Ezért most màr haladéktalanul àt kell a vasseprûvel seperni, az ilyen kis patkànyodukat, ahol ezek busàs jövedelem mellet, azokat taposhatjàk, akikböl élnek. (C-R)


lenhardt - 2011.02.16. 13:57
Meddig kell még elviselni ennek a senkiházi hazaáruló, rossz buzinak a ténykedését? Takarodjon kifelé a Nemzet Színházából és a nemzeti kultúra közeléből!


RiaRia - 2011.02.16. 13:43
Azért építették fel a Nemzeti Színházat, hogy egy ilyen művésznek kikáltott tetű bemocskolja? És milyen színész az, aki bármilyen rendezői instrukciónak eleget tesz? És akkor még felmerül a kérdés, hogy kik járnak abba a színházba, ahol ilyen színdarabok vannak műsorra tűzve?
Érdekes, hogy a KDNP szerepe a kormányban annyira elhanyagolható, hogy úgy nyilatkoznak meg a politikusai, mintha ellenzékben lennének. Azt hiszem a buzifelvonulás ügyében is tiltakozniuk kellene az ellen, hogy egyáltalán felvonulhasson egy abnormális társaság.


Leopard - 2011.02.16. 12:35
Pályáznia egy izraeli repülőjegyre kellene, ott a nagy siratófal előtt elő vehetné a répáját és megpróbálhatná ezt a műveletet előadni, mint extrém zsidó mutatványos.
Kíváncsi lennék a reakciókra.
Követelem a leváltását és megbüntetését, ugyanis a művészi szabadságnak is vannak határai.
Ez a buzi ezeket már régen átlépte.
Minimum közbotrány okozásért bíróság elé kell citálnio.
Mondom, ott provokáljon a 6000éves romoknál!


georg1945 - 2011.02.16. 12:18
A hatalmas bűnök között van a haza meggyalázásan bűne. Ez nagyobb még a hazaárulásnál is! Mind azok, akik ilyesmiben részt vállalnak, ne csodálkozzanak a következményeken.


etrukszlöwenmut - 2011.02.16. 12:14
Utálom szegényt..


idirablo - 2011.02.16. 12:11
Az ilyen "bakát" eljátszani hajlandó "színészek" szálljanak magukba és hagyják ott a pályát.

Ellenkező esetben nem kerülhetik el a leszámolást.


babyku - 2011.02.16. 11:37
Kedves KDNP és kedves PÁllfy úr! Amíg az önök párttársa a FIDESZ megengedi a meleg buzeránsok vérlázító, felháborító vonulását az Andrássy úton mindenki megbotránkozására, addig ne szóljanak egy szót sem.

Inkább érjék el, hogy ez a gyalázat ne történhessen meg!!!!!!!!!!

http://www.hunhir.info/?pid=hirek&id=37767
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden politikusra kiterjedő e
  2011-02-16 17:05:24, szerda
 
  Olvasó: Minden politikusra kiterjedő elszámoltatást!
2011. február 16. 13:54
Hunhír.info

,,Többször hallom azt, hogy az úgymond gazdagokat, meg sikeres embereket többször támadják és szembeállítják bizonyos osztályharcos megközelítésben a szegényebbekkel. Szeretném világossá tenni, ahhoz, hogy a gazdaság működjön, sikeres legyen, ahhoz sokat dolgozó, sikeres, az adórendszerek által is támogatott emberekre van szükségünk, meg vállalkozásokra" - nyilatkozta ezt Orbán az általa igazságosnak tartott, egyforma mértékben fizessen szegény és gazdag, adóval kapcsolatos ellenvéleményekre.

A baj csak az kedves Orbán úr, hogy az önök által életre hívott adócsökkentés pontosan azokat az embereket bünteti, akik sokat dolgoznak! Azokat, akik két meg három munkahelyen, vagy ,,csak" egy munkahelyen, de rengeteg túlórát is vállalva kénytelenek dolgozni, pusztán azért, hogy ne haljanak éhen.

Közel azonos mértékű fizetésből lehet egyforma mértékű adót vonni, de amíg egyesek a napi 12 órai, havi 27 napi munkáért járó éhbérből éppen csak éhen nem halnak (a nyugdíjalapról már nem is beszélek) és mások pedig a napi 4-8 órai és havi 15-20 napi ,,munkájukért" kapnak több millió forintnyi fizetést + jutalmat+ titoktartási pénzt, addig nem igazságos az Ön által, az EU-ban a legmodernebb adórendszernek tartott, általam pedig a hazánkban élő termelő munkásembert nyúzó új adónak tartott, gazdagokat ért jutalmazás!!! Ez az azonos mértékű adózás, csak akkor lenne igazságos is, ha a ledolgozott órák száma is és a különféle pénzbeli juttatások mértéke is legalább közel azonos lenne a társadalom minden rétegében!

Azzal a gondolatával maximálisan egyetértek, hogy: ,,ahhoz, hogy a gazdaság működjön, sikeres legyen, ahhoz sokat dolgozó, sikeres, az adórendszerek által is támogatott emberekre van szükségünk", de sajnos nem egyformán értelmezzük a siker fogalmát, így a kedvezményezettek körét is más-más társadalmi rétegekben, ha úgy tetszik osztályokban látjuk! Ön szerint az a sikeres ember, akinek jó keresete, és/vagy hatalmas vagyona van, ráadásul őket még támogatni is kell. Szerintem a gazdagok ,,osztályának" egy igen nagy része ma csak és kizárólag pénzzel rendelkezik, de tehetséggel nem. Anyagi tekintetben véve ők valóban sikeresek, de a kérdés az, hogy megérdemlik-e a támogatást, hasznára voltak-e, vannak-e a társadalmunknak, vagy csak és kizárólag a vizet saját malmuk felé terelve élősködnek azon?

A ,,rendszerváltás" óta, az élet szinte minden területén a jól fizető állásokat betöltő személyeket és vállalkozásokat politikai hovatartozás alapján, ismeretség alapján és rokoni alapon választják ki, függetlenül attól, hogy a betöltendő pozíciókhoz és az elvégzendő munkákhoz megvan-e a megfelelő szaktudásuk. A mögöttünk lévő 22 év a legjobb bizonyíték arra, hogy a legtöbb esetben a szaktudás teljes hiánya állt fenn. Ezeknek az országot tönkretevő embereknek, ahhoz hogy milliomossá, vagy milliárdossá törzsfejlődjenek, elég volt csupán annyi, hogy jó helyre születtek, erkölcstelenek, ismerősök, jókor voltak jó helyen, korruptak és a méter hosszú nyelveikkel hatalmas csapásokra voltak képesek a megfelelő ülep irányába. Tehát a ,,sikerük" mögött nem a tehetség állt, hanem az erkölcstelenség és a gátlástalanság. Nos, Ön ezeket az embereket kívánja támogatni, Ön ezen emberek adócsökkentésétől várja a Magyar gazdaság felvirágozását. Én erre azt mondom, hogy amíg nem szakítanak azzal a hagyománnyal, hogy az éppen aktuális kormányokat támogató csoportosulások érdekeit ki kell szolgálni, (mert ugye a szívesség szívességet szül) és a Kubatov listához hasonló jegyzetek alapján döntenek arról, hogy ki mi lehet ebben az országban, vagy hogy kinek mi jár, valamint nem karolják föl a tényleges tudással rendelkezőket, a tehetségeseket, mert azok mondjuk nem Fidesz szimpatizánsok, és ezzel párhuzamosan még mélyebbre taszítják a termelői réteget, akkor Önök nem támogatják, hanem éppen ellenkezőleg, akadályozzák a valódi siker kibontakozását mind egyéni, mind gazdasági értelemben is!!!

Önnel ellentétben, számomra az a kiskeresetű ember a sikeres, aki az Önök által megteremtett mocskos, korrupt, erkölcstelen, pénzközpontú, elnyomó világban is becsületes tud maradni! Az az ember is sikeres, aki a saját erejéből, tudásából tudja magát felküzdeni a saját szakterületén egy magasabb szintre anélkül, hogy mindeközben egy politikai seggnyaló válna belőle! És azok az emberek szintén mind-mind sikeresek, akik ma, az Önök kormányzása idején, mindenféle külön támogatottság nélkül képesek eltartani a gyermekeiket. Bár ezeknek az embereknek vagyonuk nincs és még Ön és kormánya is csak bünteti őket, mégis a sok nehézségeik ellenére is sikeresen veszik az Önök által évről-évre eléjük görgetett akadályokat. És ne zavarja, hogy ezek az emberek nem tudnak felmutatni szinte semmit sem amit Ön a siker zálogaként értékel, (vagyon, Audi, palota) higgye el, hatalmas bravúr kell itt lenn az alsó osztályban már ahhoz is, hogy egyes régiókban valaki munkát találjon, aki pedig el tud tartani egy családot (munkából), legyen az bármilyen szegényes körülmények között is, az egyenesen sikeresnek érezheti magát!!! Én őket támogatnám!!! A sikeres ember még a jég hátán is megél szokták mondani. Ma Magyarországon, a kiskeresetű emberek számára pontosan olyan sivár az élet mint egy jégmező. Ők/mi mégis megélünk rajta. Innentől kezdve nem lehet kérdés, hogy kik az igazi sikeres emberek ebben az országban, kik azok, akiknél az a híres Magyar leleményesség a mindennapjaik szerves részét képezi. A kérdés inkább az, hogy Ön miért nem őket akarja támogatni, akik építői az országnak? A Fidesz miért csak az ország és a társadalom élősködőit hajlandó támogatni? (gazdagok, cigányok, külföldi tőkések)

Mi kényszerítette Önt arra, hogy a gazdagokat érintő adót lecsökkentse és az ebből fakadó költségvetési hiányt a dolgozó szegényekre hárítsa? Semmi sem indokolta ezt a lépésüket, semmi, hacsak nem egy újabb ellentét szítása. Osztályharcról beszél amelyet Önök gerjesztenek és közben etnikai harc is fenyeget bennünket, amely ellen szintén Önök azok akik nem tesznek semmit sem. Adót csökkentenek azoknak, akiknek nincsenek anyagi problémái és adóval sújtják azokat, akiknek megélhetési, fűtési és/vagy lakhatási problémáik vannak, különösen azok után, hogy önök a közműdíjakat-rezsidíjakat és a helyi adókat is gusztustalanul megemelték. Mégis, hogy képzelik ezt? Ezek után amikor a tükörbe néznek remélem büszkén mondogatják maguknak: Igen megcsináltuk! Ilyen egy felelős nemzeti kormány! Csak a Fidesz! (de szó szerint)

Az Ön álma teljesült, meglett a kétharmad és újra ,,királykodhat". Remélem, hogy az én álmom is teljesül hamarosan! Én nem akarok gazdag lenni, csak sikeres! Nem akarok uralkodni, csak szépen és békében élni a családommal Magyarországon! De van egy dolog amit nagyon akarok: A minden politikusra kiterjedő elszámoltatást!


B. Károly

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=37771
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 508 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.