Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Éhséglázadás törhet ki a közmu
  2011-02-18 18:43:21, péntek
 
  Éhséglázadás törhet ki a közmunkaprogram összeomlása miatt
2011. február 18. - 00:43

A Jobbik szerint vészhelyzet van az egész országban és hamarosan akár éhséglázadás is kitörhet egyes területeken a közmunkaprogram összeomlása miatt - jelentette ki Bertha Szilvia csütörtöki sajtótájékoztatóján a Parlamentben. Véleménye szerint a kormány által létrehozott Nemzeti Közfoglalkoztatási Program pusztán arra jó, hogy a foglalkoztatottak statisztikai létszámát növelje, ugyanakkor lényegében több ezer család mindennapi megélhetését lehetetleníti el. Az új rendszerben ugyanis az Út a munkába programmal ellentétben az eddigi nyolc órás munkaidő helyett 6, illetve 4 órában, arányosan kevesebb bérért és lényegesen korlátozott időtartamban foglalkoztathatnak rászorulókat az önkormányzatok.

A sajtótájékoztatón részt vett Fülöp Erik Tiszavasvári polgármestere is, aki elmondta: amíg 2010-ben még 450, addig 2011 csak 42 embert tudnak nyolc órában foglalkoztatni, viszont az új szabályozás szerint minden segélyezettet egyszer egy évben két hónapra foglalkoztatnia kell. A polgármester szerint ez a foglalkoztatási kényszer jelentősen megterheli a pályázati rendszert, ráadásul a négy órás időkeretben adható bér alig haladja meg a segély összegét, így az érintetteknek nem érdekük dolgozni.

Fülöp Erik kiemelte: a 2010-es 450 foglalkoztatottból 250 volt a diplomás, vagy szakképzéssel rendelkező, ami azt bizonyítja, hogy a közmunkaprogram sok tisztességes, korábban munkából élő családnak jelentett legalább elviselhető szintű megélhetést.

Bertha Szilvia hozzátette: az új program bevezetésével több ezer olyan család lesz, ahol megszűnik, vagy a minimálisan szükséges alá csökken az eddigi egyetlen kereseti forrás. A Jobbik szerint előfordulhat, hogy családoknak nem lesz pénzük rezsire, hiteltörlesztésre, a gyerekek iskoláztatására, vagy akár ennivalóra sem. A Jobbik ezért azt kérdezi a kormánytól, hogy "mi lesz ezekkel az emberekkel, akik dolgoznának, de nincs mit?"

jobbik.hu

http://szebbjovo.hu/node/6864
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A görög pénzügyminiszter "besz
  2011-02-18 18:42:50, péntek
 
  A görög pénzügyminiszter "beszólt" az IMF-nek
2011. február 18. - 00:52

George Papaconstantinou görög pénzügyminiszter azt állítja, hogy Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) túllépte hatáskörét, amikor privatizáció program életbeléptetését sürgette Görögországban.

"Az EU, az EKB és az IMF illetékesei túllépték hatáskörüket, amikor egységesen nyilatkoztak olyan kérdésekről, amelyek kizárólag a görög kormány illetékességi körébe tartoznak" - szögezte le Papaconstantinou egy parlamenti vita során, hozzátéve, hogy ilyen nem fog még egyszer előfordulni.

Az AFP szerint a görög közvéleményt felháborította a nemzetközi szervezetek illetékeseinek privatizációval kapcsolatos felszólítása, különösen azért, mert az EU-IMF hivatalnokok még példákat is mondtak arra, milyen tételeket kellene magánkézbe adni szerintük.

Servaas Deroose, az Európai Bizottság képviselője szerint érdemes lenne értékesíteni néhány görög strandot, illetve a volt athéni repteret, amely a főváros déli partvidékén, egy értékes területen fekszik. Deerose szerint ezen kívül további 35 milliárd eurót lehetne gyűjteni egyéb ingatlanok értékesítéséből.

Ennek ellenére a miniszter nem zárta ki, hogy megvalósítják az 50 milliárd eurós értékű privatizációs programot, amelyet a tárcavezető ambiciózusnak, de végrehajthatónak nevezett.

Forrás: VG.hu

http://szebbjovo.hu/node/6867
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez az aztán a demokrácia!
  2011-02-18 18:39:53, péntek
 
  Ez az aztán a demokrácia! A tisztességes embereket a börtönbe, a tolvajokat a bársonyszékbe, sőt ki kell őket tüntetni.
ORBÁN, HOLVAGY???




Nem volt szép, hogy kiadta a Bakács-felvételt - előállították. Mindenkit börtönbe!
2011. február 18. 17:36

"Személyes adattal való visszaélés" miatt előállították a budaörsi Tesco biztonsági őrét, aki kiadta a Bakács Tiborról a hipermarketben készült felvételeket. Mint ismert, ezeken az látszik, hogy a tolvajláson ért celeb lopott élelemiszereket szed elő kabátjából és csúsztatja azokat az asztal alá.

A Bakács Tibor által elkövetett lopás videofelvételének nyilvánosságra kerülése miatt feljelentést tett az áruház biztonsági szolgálata. Így eljárás indult a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán visszaélés személyes adattal vétség miatt, ismeretlen tettes ellen.

A nyomozók pénteken a lakásán elfogták és előállították a felvételeket kiadó M. J. 37 éves budakeszi lakost, aki az áruház biztonsági szolgálatának alkalmazottja volt. A férfi kihallgatása jelenleg folyamatban van. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.
mno
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
48 óra sem kellett…
  2011-02-18 06:44:51, péntek
 
  2011. február 18.
48 óra sem kellett...

,,Képviselőtársaim!

A médiatörvény ürügyén támadást indítottak Magyarország ellen. A magyarok demokratikus elkötelezettségét megkérdőjelezték, a Magyarországnak, a magyaroknak kijáró tiszteletet megsértették, a magyarok önbecsülését figyelmen kívül hagyták.

A kormány ezt a támadást visszaverte. A támadók érveit nevetségessé tettük, a magyaroknak járó tiszteletet meg- és kiköveteltük, önbecsülésünk sérthetetlenségét nyilvánvalóvá tettük.

Ideje, hogy mindenhol megértsék: vége annak a korszaknak, amikor Magyarország adathamisításokkal, hazugságokkal, a hatalommal való visszaéléssel eljátszotta a nemzetközi megbecsülést.

Ami történt, megtörtént, azokat, akik ezt elkövették Magyarországgal, a felháborodott magyarok megbüntették és félreállították. A mostani kormánnyal nem fogják feltörölni a padlót, ahogy ezt ügyefogyott és szerencsétlen elődeinkkel tették.

Egyetlen országtól sem fogadunk el kioktatást, egyetlen országot vagy országközösséget sem fogadunk el fölénk rendelt ellenőrnek vagy felügyelőnek. Nehogy bárki félreértse a dolgot. Magyarország nem azért van demokrácia, mert azt bárki elvárhatja tőlünk, vagy kikövetelheti rajtunk. Brüsszel nem Moszkva."


Orbán Viktor napirend előtti felszólalása a magyar parlamentben
2011. február 14.
[a beszédért katt a linkre]



Szép gondolatok - mondhatnánk, pontosabban mondhattuk volna még hétfőn. Azonban néhány nap alatt nagyot fordult a világ és ma már az ismert történések fényében OV parlamenti beszéde nem több, mint egy szánalmas és teljesen felesleges erőlködés.

Egy szájkarate.

Történt ugyanis, hogy a nagyívűnek szánt beszéd elhangzását követően még 48 óra sem telt el, de már a hírügynökségek világgá röpítették a hírt: ,,Megállapodott Magyarország és az Európai Bizottság a magyar médiatörvény módosításában" - jelentette be szerdán Brüsszelben Jonathan Todd, a médiaügyekben eljáró Neelie Kroes EU-biztos szóvivője. ,,A magyar kormány tájékoztatta a bizottságot a médiatörvény módosítására irányuló készségéről. A magyar kormányzat az uniós végrehajtó testület által felvetett mind a négy kérdésben Brüsszel számára megfelelő módon fogja megváltoztatni a törvényt" - Todd tudomása szerint két héten belül. A szóvivő továbbá hangsúlyozta: ,,az Európai Bizottság a törvénymódosítás után is figyelemmel kíséri majd annak gyakorlati alkalmazását."

48 óra sem kellett és a cionista világhatalom feltörölte velünk a padlót. 48 óra sem kellett és OV totál hülyét csinált magából és persze belőlünk, magyarokból is. És 48 óra sem kellett ahhoz, hogy ismét bizonyságot nyerjen: Magyarország egy gyarmat, hogy lényegében semmi sem múlik rajtunk, hogy a döntéseket nem itthon hozzák, azokat a magyar parlamentben csak végrehajtják.

Azt hiszem, az talán mindenki számára világos, hogy ez az egész történet nem a médiatörvényről szól. Nem arról, hogy az mennyire jó, vagy mennyire nem. Ez a történet magáról a velejéig rohadt nyugati rendszerről szól, az alá és fölérendelt államokról, az alá és fölérendelt társadalmakról. Arról, hogy nincs visszapofázás, hogy nincsenek külön utak és nincsenek nemzeti érdekek. Pontosabban vannak, de azok közé, amik számítanának a mienk, nem tartozik bele.

Az Európai Unióban mindenki egyenlő, de vannak, akik egyenlőbbek a többinél - idézhetnénk ide kicsit áthallásosan Orwell gondolatát, és egyúttal emlékezzünk OV az Európai Parlamentben elmondott nyitóbeszédére is, ahol a vádakra reagálva többek között kijelentette: a német médiatörvény jottányit sem különbözik a most elfogadott magyartól. És ebben tényleg igaza volt. Tényleg nem sokban különbözik. Mégse jut senkinek az eszébe azt felülvizsgálni. [a beszédért katt a linkre]

Nem jut, nem is juthat, mert Németország és a többi felvilágosult állam még véletlenül sem akar külön utakon járni. De miért is akarnának, amikor ők maguk az út, amin nekünk és a többi másodrendű országnak lépkednünk kell, eltűrve a belepofázást és az utasítgatásokat a nemzeti ügyeinkbe, a gazdasági és társadalmi döntéseinkbe.

,,Brüsszel nem Moszkva" - mondja OV, amiben részben talán igaza van, de a lényeget tekintve mégis ugyanaz a szar, amiben most megint nyakig benne vagyunk...

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/02/48-ora-sem-kellett.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 508 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.