Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
Jó éjszakát MINDENKINEK!!!!!!!
  2011-02-20 22:35:55, vasárnap
 
 

 
 
1 komment , kategória:  SZÉP ESTÉT,JÓ ÉJSZAKÁT!!!!  
Köszönöm, hogy vagy nekem...
  2011-02-20 22:30:51, vasárnap
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  ZENE - ROMANTIKUS SZÁMOK   
Dobrády Ákos és Szekeres Adrienn - Híd a folyót.
  2011-02-20 22:27:36, vasárnap
 
 




Link
 
 
0 komment , kategória:  ZENE - ROMANTIKUS SZÁMOK   
Mc Hawer - Egy szép nyári este
  2011-02-20 22:26:19, vasárnap
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  ZENE - ROMANTIKUS SZÁMOK   
Lola - Titokban....
  2011-02-20 22:25:02, vasárnap
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  ZENE - ROMANTIKUS SZÁMOK   
Ferry: NEM KELL MÁS !!!
  2011-02-20 22:22:19, vasárnap
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  ZENE - ROMANTIKUS SZÁMOK   
Dobrády Ákos - Fekete gyémánt
  2011-02-20 22:20:10, vasárnap
 
 





Link
 
 
0 komment , kategória:  ZENE - ROMANTIKUS SZÁMOK   
Angel : Rózsa
  2011-02-20 19:15:24, vasárnap
 
 



Angel : Rózsa


Azt hiszi ő a világ ura,
S önmagáért pompás az illata.
Büszkén virít ártatlan bimbója.
Nem figyel fel igazi szóra...

Forróságot a szél is csak neki oltja,
Érte hűsít az egek harmata.
Nem termett ő semmi bántóra,
Nem termett ő, csak a jóra.

Rosszra fordult a sorsa...
Gonoszság tintája végig befolyta.
Szépségét a földbe tiporta....
Többé már csak egy fekete rózsa.

Tüskés szárát a szél is elsodorja,
Szirmait búsan hullatja a porba.
Elszállt életével minden álma,
Emlékét nem őrzi más, csak a sötétség árnya...


 
 
0 komment , kategória:  VIRÁGOK VERSBEN  
Mézes-citromos csirkecomb
  2011-02-20 19:07:15, vasárnap
 
  Mézes-citromos csirkecomb







Hozzávalók 4 személyre:

* 2 csirkecomb
* 3 + 1 evőkanál méz
* só
* frissen őrölt bors
* chilipor

Elkészítése: a megmosott és szárazra törölt csirkét pácold be egy órára vagy akár egy éjszakára a citromlé és a citromhéj, a méz, a tört fokhagyma, a chilipor, a só és a bors keverékével. Melegítsd elő a sütőt forróra, majd told be a csirkét a páclével együtt 20-25 percre. Ekkor csorgass a tetejére egy evőkanál mézet. Ha van a sütődön grillrács, válts át grillfokozatra, és süsd a csirkét pirosra. Tálald friss salátával és az isteni lével, amely a csirke alatt képződik. Az asztalnál szeletelj rá hámozott citromkarikákat, vagy csorgass rá egy kis friss citromlevet.

- Csirke comb helyett lehet csirkemell is - Úgy is nagyon finom lessz!!!


 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Gyors vadas
  2011-02-20 18:56:10, vasárnap
 
 




Gyors vadas

Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg marha felsál
1 nagy csomag vegyes zöldség (Sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
2-3 dl. tejföl
2 evőkanál mustár
6-8 babérlevél
só, bors,




Elkészítés:

A húst megmossuk, hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, mintha húslevesbe készítenénk elő. (Használhatunk mélyhűtött húsleves zöldséget, 1 zacskónyit, de a hagymát és a kelkáposztát, valamint - ha van benne - a paradicsomot és a paprikát vegyük ki.)

A felszeletelt húst egy külön serpenyőben, lisztezés nélkül, mindkét oldalán egy kevés forró olajban megfuttatjuk, hogy egy kis kérget kapjon.

A kuktafőzőbe kevés olajat teszünk, ráfektetjük a hús szeleteket, egyenként megsózzuk őket, rászórjuk a zöldséget és a babérlevelet, egy kicsit azt is megsózzuk. Megöntözzük 2-3 evőkanál olajjal, s felöntjük kb. 2 dl. vízzel. A kuktát lezárjuk, s fütyüléstől kezdve kb. 40 percig kis tűzön főzzük. Miután levettük a tűzről, megvárjuk míg a maradék gőz is távozik, majd kinyitjuk. Kivesszük és egy tálba tesszük a hússzeleteket, gondosan leszedve róluk a zöldséget. A zöldséget (a babérlevelet is) a szafttal együtt jól összeturmixoljuk. Ízesítjük a mustárral és bekeverjük tejföllel, majd visszatesszük a tűzre, s állandó keverés mellett kétszer-háromszor átrotyogtatjuk. Ráöntjük a mártást a húsra, levés tejföllel díszítjük a tetejét, s már találhatjuk is. Köretként zsemlegombóc a legfinomabb hozzá.


 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 680 db bejegyzés
e év: 977 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 867
  • e Hét: 4181
  • e Hónap: 8214
  • e Év: 67467
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.