Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
"Ideológia zaklatásnak”
  2011-02-20 21:05:59, vasárnap
 
  "Ideológia zaklatásnak" vannak kitéve a köztörvényes zsidó filozófusok
2011. február 20. 20:49
Hunhír.info

Védelmére keltek a rendőrségi nyomozás alatt álló magyarországi filozófusoknak (köztörvényes csalóknak) a nemzetközi akadémiai közösség tagjai - írta vasárnap a felsőoktatással foglalkozó University World News című brit szaklap. Ezek is magyarozták különben a zsidó csalókat. akkor az akadémiai közösségnek azt kéne mondania, hogy 600 ezer magyar halt meg a magyar holokausztban. Ami judebosevik diktatúrákat illeti, meg is áll.

Heller Ágnes a lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy csak azért indult ellenük, és nem mások ellen eljárás, mert balliberális filozófusokról van szó. A filozófusnő feltette a kérdést, hogy miért irányulnak rá a támadások, amikor egy fityinget sem kapott, és miért rögtön bűnügyi eljárás. Szerinte ez is azt mutatja, hogy "ideológia zaklatásról" van szó.

Hunhír.info - atv.hu korrigálva

István Deák, magyarországi amerikai professzor, a New York-i Columbia Egyetem oktatója a lapnak nyilatkozva közölte, hogy a magyar sajtó egy része, és még a rendőrség is "meglehetősen gyenge kifogások alapján" támadja a filozófusokat. Deák megemlítette, hogy "a jobboldali média túlhangsúlyozza a filozófusok zsidó származását", pedig az érintettek között sokan nem is zsidók. Honnan tudja ez a jóember, hogy ki kicsoda. Nem az a baj, hogy zsidó. Az a baj hogy síboló bűnöző. Hogy magyargyűlölő zsidó, ez egy köztörvényes eljárásban se nem oszt, se nem szorozz. De legalább Deák nem azt mondja hogy vallás, hanem hogy származás. Pontosabban kárpótláskor származás, balhékor identitás.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=37934
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vörösiszap: komolytalan volt a
  2011-02-20 21:00:42, vasárnap
 
  Vörösiszap: komolytalan volt a legutóbbi vizsgálat?

FH bullet 2011. február 20. 20:34

Eltérő eredményeket mutattak ki különböző helyeken elvégzett vizsgálatok, amelyeket azért végeztek, hogy kimutassák az esetleges nehézfém-szennyezést a vörösiszap katasztrófa sújtotta területen élő emberek szervezetében. A héten a Zöld Baloldal levélben fordult a miniszterelnökhöz, mert állításuk szerint egy bécsi laboratóriumban nyolc embernél a megengedettnél magasabb nehézfém szinteket találtak. A katasztrófavédelem válaszában azonban az szerepel, hogy vizeletminta vizsgálatokat Magyarországon is rendszeresen végeznek, kolontári és devecseri iskolásokon is és eddig nem mutattak ki az ország más részein élőkétől eltérő értékeket. A belügyi kormányzatnak a Magyar Tudományos Akadémia szakértőinek véleményére alapozott közlése szerint a Zöld Baloldal méréseinek hitelessége kétséges.

A Zöld Baloldal segítségével január 13-án nyolcan vettek részt a katasztrófa sújtotta térségből vér- és vizeletvizsgálaton egy bécsi laboratóriumban. Nézték a higany-, kadmium-, króm-, nikkel- és arzénszintet az emberek szervezetében, ezenfelül a Gamma GT szintet az emberek vérében. Nyolc emberből nyolcnál eltérés mutatkozott a normálistól a kadmium szintben. Négynél a króm szintje, négynél a Gamma GT szintje volt magasabb - ez utóbbi elsősorban májkárosodásra utal. Egy fiatalember mintájában arzénból találtak többet -olvasható a Zöld Baloldalnak a héten Orbán Viktor miniszterelnökhöz küldött levelében. A párt felszólította a kormányt, hogy végeztessék el ugyanezeket a vizsgálatokat és minden, a területen lakónak adják meg a lehetőséget, hogy máshova költözzön.

A vörösiszap katasztrófával foglalkozó kormányzati portálon a levélről szóló hírekre reagálva közleményt tett közzé a katasztrófavédelem, melyben a Zöld Baloldal viselkedését felelőtlennek nevezték, mérési eredményeik hitelességét pedig kétségesnek. A katasztrófavédelem szerint ugyanis a katasztrófa sújtotta területen élő lakosság egészségügyi vizsgálatait végző ANTSZ és a Magyar Tudományos Akadémia szakértői egyhangúan megállapították: a devecseri és kolontári lakosok nehézfém-terheltsége semmivel sem magasabb, mint egy átlagos magyar polgáré.

A hivatalos álláspont szerint azért is kétségesek az idegen mérési eredmények, mert hiteles eredmények csak úgy készíthetők felnőtteknél, ha munkahelyi és életmód vizsgálatot is végeznek. A katasztrófa sújtotta területen az első percektől kezdve ott vannak az ÁNTSZ szakemberei, és figyelemmel kísérik a lakosság egészségi állapotát. A tisztiorvosi szolgálat az elmúlt hónapokban nehézfém-vizsgálatot, illetve úgynevezett genetikai marker vizsgálatokat is végzett rendszeresen, ráadásul a területen élő gyermekek között.



Kétséges a legutóbbi mérési eredmények valóságtartalma
Fotó: Bonyi és Atom



A szakemberek szerint azért gyerekeket vizsgálták, mert a vizsgálatok rajtuk végezhetőek el a legnagyobb pontossággal, a nehézfémekre való érzékenységük megbízható adatokat eredményez. A gyermekek ugyanis még nem terheltek a dohányzás, alkoholfogyasztás, a hosszú távon elszenvedett munkahelyi és környezeti kockázatokkal, azaz azonnal jelzik a vizsgálatok, ha valamilyen nehézfém vagy egyéb szennyező anyag hatással van a szervezetükre. A felnőttek nehézfém-terheltségének vizsgálata nem megbízható, és nem elégséges a környezeti hatások megítéléséhez.

Az ÁNTSZ által vizsgált 10 ajkai, 10 kolontári és devecseri általános iskolás gyerektől a novemberben, decemberben és januárban vett vizeletmintákon nehézfém-terhelést nem lehetett kimutatni. A mért fémek koncentrációja teljesen megfelel az átlagosnak. A vizsgálatokat a szülők belegyezésével végzik, a mintákat az Országos Munkahigiéniás és Foglalkozás-egészségügyi Intézet akkreditált Kémiai Laboratóriuma elemzi. Ott szintén elemzik a vizelet kadmium, nikkel, arzén, kobalt, vanádium és króm tartalmát.

A "rák-kockázatot" is követik a szakemberek. Az Országos Onkológiai Intézet ötvenkét vörösiszappal - a maró lúggal vagy takarításban közben a szállóporral - érintkező civilt vizsgáltak meg. Megállapították, hogy genotoxikus terhelésük semmivel sem magasabb, mint bármely más magyar lakosé.

A Magyar Tudományos Akadémia ugyancsak komoly kétségekkel fogadta a Zöld Baloldal adatait, és az állítólagos mérések hitelességét több szakmai szempont alapján is megkérdőjelezi. Az MTA szerint a legnagyobb jó szándékkal sem lehet hitelesnek és komolyan venni egy vizsgálatot, amelyben ismeretlenek a vizsgáltak, a vizsgálók, a vizsgálat módszerei, a kiválasztás alapjai, a vizsgáltak életmódja, kórtörténeti adatai, mivel ezek befolyásolhatják az ilyen jellegű adatokat.


http://hirszerzo.hu/belfold/20110220_vorosiszap_mta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Marokkóban is kezdődik...
  2011-02-20 20:16:13, vasárnap
 
  Marokkóban is kezdődik...


Több ezren tüntettek Marokkóban

Több ezren tüntettek vasárnap Marokkóban, politikai reformokat és a király jogköreinek korlátozását követelve. A marokkói főváros, Rabat egyik terén kétezren, Casablancában pedig több mint ezren gyűltek össze, hogy békés demonstráción fejezzék ki a változások iránti igényüket. Incidens egyik nagyvárosban sem történt, az egyenruhás rendőrök csak tisztes távolból figyelték az eseményeket. Az arab világot megrázó tüntetések során Marokkóban először vonultak utcára elégedetlenkedők. Elemzők szerint Marokkó egyike azoknak az arab országoknak, ahol kevéssé valószínű a rendszer összeomlása egy tiltakozási hullám hatására.

Bár az egyenlőtlenségek meglehetősen mélyek, a reformokat bevezető királyt széles körben tisztelik Marokkóban.

A tüntetők "A király uralkodjon, és ne kormányozzon!" vagy éppen "A nép új alkotmányt akar!" feliratot viselő transzparenseket tartottak magasba. A nyugati hírügynökségeknek nyilatkozó fiatalok egybehangzóan azt mondták, hogy nincs kifogásuk a király ellen, de igazságosabb országot és több munkalehetőséget akarnak. Mások a korrupció ellen szóltak, és több szabadságot akarnak.

A tiltakozásokat marokkói fiatalok indították el a Facebook közösségi hálózaton. Február 20. Mozgalom a Változásokért néven csoportot hoztak létre, s békés tüntetésre szólították fel híveiket. Rövid időn belül 19 ezren csatlakoztak a felhíváshoz.

Marokkó hivatalosan alkotmányos monarchia. A parlamentet választják, de a királynak jogában áll feloszlatni a törvényhozást, elrendelheti a szükségállapotot, övé a végső szó a miniszterelnök és a kormánytagok kinevezésében.

VI. Mohamed király 1999-ben került trónra, s uralkodása alatt komoly reformokat hajtott végre. A kormány intézkedéseket tett az emberi jogok megsértéséinek visszaszorítására, a szegénység enyhítésére és az írástudatlanság felszámolására. A hatóságok többször hangsúlyozták, hogy a tüntetésekre szólító felhívások és maguk a demonstrációk is a politikai nyitottságot mutatják.

Szalaheddin Mezuar pénzügyminiszter pozitívnak minősítette, hogy a fiatalok a Facebookon kifejezhetik gondolataikat és érzelmeiket, de óva intett a tüntetésektől. "Bármiféle kisiklás... azzal fenyeget, hogy néhány hét alatt elveszítjük mindazt, amit egy évtized alatt felépítettünk" - mondta a miniszter szombaton.

MTI
2011. február 20.


http://www.jovonk.info/2011/02/20/marokkoban-kezdodik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán nem meri beáldozni a nyu
  2011-02-20 20:10:11, vasárnap
 
  Megújulás: Orbán nem meri beáldozni a nyugdíjas szavazatokat

Hírszerző összeállítás bullet 2011. február 20. 17:39

Egyelőre csak annyi derült ki Orbán harmadik reformcsomagjáról, hogy a nyugdíjasokra vonatkozó megszorítások nem szerepelnek benne. Kiderült az is, hogy elszállt a hiány, hogy Járai Zsigmond Schmitt Pál embere, és hogy mostantól Rogán Antaltól retteghetnek a vállalkozók. A hét gazdasági eseményeinek összefoglalója.

Újabb héten okozott csalódást Orbán Viktor, legalábbis azoknak biztosan, akik a februári (illetve most már márciusi) reformokról akart volna többet megtudni. A miniszterelnök ugyanis második évértékelő/parlamenti szezonnyitó beszédében sem mondott semmit, az egyetlen konkrétum, hogy biztosan bevezetik a hamburgeradót, Orbán ugyanis úgy fogalmazott, aki egészségtelenül él, annak többet kell kivennie az egészségügy finanszírozásából. A pénteki kormányülésen nyilvánvalóvá tette a miniszterelnök, hogy a nem fogják elvenni a nyugdíjasok ingyenes utazási kedvezményeit.

A miniszterelnök emellett megerősítette azt a gyanút, hogy a reformcsomag még nincs kész, ezért a februári határidőt márciusra tolják ki. Igaz, a szerdai kormányülésen már napirendre tűzték a reformcsomagot, ám síri csend honol akörül, mi történt az egyeztetésen.
Rogán beteljesíti Gyurcsány álmát

A héten a kormánynak egyébként sikerült "puszta jó szándékból és naivságból" megrettenteni a vállalatokat és a munkavállalókat. A Fidesz ugyanis Rogán Antal vezetésével egy úgynevezett bér- és adómonitoring bizottságot hozott létre, amelynek feladata az lesz, hogy mind a köz-, mind pedig a magánszférában megvizsgálja, teljesültek-e az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén született bérmegállapodások.

Minderre azért van szükség, mert a kormány is beismerte, nem járt jól mindenki az adócsökkentéssel, igaz, Orbánék megfogalmazása szerint, jól járt volna mindenki, ha a munkáltatók felemelték volna a dolgozók bérét. Most ezt akarják kikényszeríteni a cégekből, Rogán megfogalmazása szerint vannak is ötleteik arra, hogy hogyan. A gond mindezzel csak az, hogy az OÉT-en született béremelési arány csak ajánlás, arról nem is beszélve, hogy az állam szabadon kutakodhat a magánszférában.

Az állami ellenőrzésre egyébként volt már példa, a Gyurcsány-kormány alatt hivatalosan próbálták meg ellenőrizni, hogy az áfacsökkentés után a boltok valóban csökkentették-e az áraikat, ám hamar kiderült, erre nincs jogosítványa az államnak. Ezért civil Magdikák járták a boltokat, és írták fel, ha valami gyanúsat láttak.
Hiába voltak a sarcok, Matolcsy elvétette a hiányt

Egyre valószínűbb, hogy a tavalyi évre kitűzött költségvetési hiánycélt a hatalmas bankadó, a válságadók és a pénztári tagdíjak elvonásával sem sikerült teljesítenie a kormánynak. Bár a végeredményt csak április elején, a KSH eredményszemléletű hiányadatát követően tudhatjuk biztosan, erre utalt már hét közepén a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye is, mely szerint az önkormányzati szektorban a tervezett 190 milliárd forintot jelentősen meghaladó, 247 milliárd forintos hiány keletkezett. Ennek alapján a tavalyi hiány a tervezett GDP-arányos 3,8 százalék helyett akár 4 százalék körül is alakulhatna. A Magyar Nemzeti Bank azonban ennél sokkal rosszabbra számít.

Ám akár az MNB-nek, akár az NGM-nek lesz igaza, sejthető, hogy az önkormányzatokon kívül más volt a hiány nagyobb részének oka. Az elemzők egybehangzó véleménye alapján a minisztériumok lehettek a ludasak a dologban, illetve Matolcsy tárcája, ugyanis valószínűleg képtelen volt kontrollálni a minisztériumok költekezését.

A részletes információk hiányában akár még az is valószínű, hogy a kormány illetékes döntéshozói decemberben azt gondolták, a 2010-es költségvetési évnek december 31-én vége van és nem számítanak majd a januárban kifizetett decemberi számlák. Azonban a költségvetési folyamatok ismerői általában evidenciaként kezelik, hogy a decemberben lejárt tartozásokat hiába fizetik ki januárban, az uniós módszertan mindig hozzácsapja azokat az előző évi - ebben az esetben tehát a 2010-es - hiányhoz.
Járai Simor sarkában lohol

Akadtak azért jó hírek is a hétre. Mindenképpen örömteli esemény, hogy Selmeczi Gabriellának sikerült rendeznie kétmilliós illetéktartozását azután, hogy a Hírszerző felhívta a figyelmét, öt éve kellett volna megtennie mindezt.

Járai Zsigmond is örülhet, hiszen most már két pozícióból is rajta tarthatja szemét Simor András jegybankelnökön. A volt MNB-eklnök lett ugyanis Schmitt embere a Költségvetési Tanácsban. Járai Zsigmond kinevezése után azt mondta, az új Költségvetési Tanács napokon belül összeül. Hozzátette: feladatuk a költségvetéshez kapcsolódik, vagyis ha felmerül a költségvetés valamilyen módosításnak kérdése, akkor abban állást kell foglalniuk, de nem feladatuk a gazdaságpolitika véleményezése. Jelezte: a munka kezdeteként a költségvetéshez értő gazdasági szakemberekkel, kutatókkal szeretne egyeztetni, véleményt cserélni.


http://hirszerzo.hu/profit/20110218_heti_osszefoglalo#utm_source=hsz_weekly&u tm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_02_20&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azt hittem...
  2011-02-20 19:56:24, vasárnap
 
  Azt hittem...



Azt hittem, hogy gyermekkorom rémképei elillannak előlem, eltűnnek azok az arcok, amelyekre nem szívesen néztem . Még nem tudtam pontosan miért . Idővel hasonló vonásokat véltem felfedezni bennük . Ezek a vonások itt vannak mellettem most is, követnek bárhova megyek .

Első kiemelkedő emlékem a nevető magyar katona arca 1956-ban . A Margit híd budai hídfőjénél lévő tank tetején állt, ő volt az, aki felsegített engem, a négyéves, ártatlan gyermeket tankjára . Ez az első eufórikus érzés örökre megmaradt bennem . Onnan tudom ezt, hogy az ötvenedik évfordulón visszajött minden teljesen, újraéltem gyermekkorom nagy élményét, azt a néhány napos öröm feledhetetlen érzését . Fejét sisak takarta, csak a mosolyára emlékezem, és csak azt tudtam róla, hogy Magyar . Évekig rajzoltam tankokat, s géppisztolyos orosz katonákat vöröscsillagos tényérsapkában még iskoláskoromban is .

Első osztályfőnököm arcát ma is őrzöm magamban, de ez nem olyan jó élmény, amire emlékezni érdemes . Még azt sem tudta, hogy dadogok egy kicsit, megalázott amikor képtelen voltam kimondani bizonyos betűket . Nagy, gülüszemei voltak, vastag, lebiggyedt szája, gyapjas, őszülő fekete haja . Ma már tudom, hogy miért volt ilyen . Elbuktatott magyarból, de a pótvizsgán könnyedén átmentem . Mindig könnyen tanultam, de éreztem, hogy nem szeret...

Volt egy kémia tanárnőm később a szakközépiskolában, aki fizikát is tanított, de azt nem szerettem . Miközben országos versenyen hatodik lettem kémiából, elbuktam fizikából . Hasonló arca volt neki is, bár nem olyan testes, de a szeméből ugyanaz a gyűlölet sugárzott, amivel nem tudtam mit kezdeni akkor . Gyapjas haja volt neki is, hosszú arca, kifejezően hosszú, görbe orra . Osztályfőnököm volt ő is . Amikor elkerültem onnan, rendbe jött a lelkem, élni kezdtem . Pékséget tanultam, ott nem találkoztam ilyen emberekkel .

Első munkahelyemen volt egy izgága alak, jóval idősebb volt a többieknél, azt sem tudtam mit csinál, de mindenben sokat serénykedett . Ő nem volt rossz, de beleillett az előző társaságba . Őszhaja volt már amikor megismertem, hátrafésülte mindig . Neki is ugyanolyan orra volt mint az előzőeknek, korához képest fürge járása meglepett .

Amikor bevonultam katonának, az egyik katonatársam kötözködött velem . Megakart mutatni valamit, leakart taposni vélt tudásával . Birkóztunk, ügyesen mozgott, amikor majdnem megdobott elkaptam, majdnem megütötte magát . A parancsnok írnoka volt . Sötét bőrű, húsos ajkú, kicsit hízásra hajlamos, alacsonyabb volt mint én, de jóval nehezebb . Hullámos, gyapjas haja volt neki is...

Később az egyik fiatal politikai tiszt hatalma meglepett, aki főhadnagy létére rendre utasíthatta az idős őrnagyot is . Szúrós szeme, fekete haja és bajusza volt . Vékony alkatú, komoly arcán sohasem láttam mosolyt .

Leszerelés után egy utazási irodába kerültem, ahol a párttitkár nagyon vicces ember volt . Mindenki nézte őt, és nagy nevetésbe tört ki, amikor valami furcsa dolgot böfögött ki magából . Nem értettem miért nevetnek . Gyorsan forgó agyam hamarabb reagált az egyik viccére, vissza vicceltem neki, amitől ledermedt az egész társaság . Ő nem haragudott meg rám, csak jegesen végignézett rajtam . Olyan arca volt, mint annak a cselgáncsos fiúnak . Sötét, gyapjas haja, szemei körül sötétebb volt mint másnak, kifejezetten sötétebb volt a bőre színe . Nem hosszabbította meg a próbaidőmet... Egyszer, évekkel később egyazon házban lakott ahol a kedvesem, s amikor viszontláttam, éppen a lépcsőházat mosta, gyermeke elesett és összevérezte azt . Hidegen végignéztem rajta és továbbmentem .

Még egy párttitkárral hozott össze a sors . Röplabda csapatot alakított, így bevitt vállalatához dolgozni, mert nővérem ismerte a feleségét . Barátjának tekintett, de nem mulasztotta el megalázni ártatlanságomat . Mindenben segített, mert segíteni tudott mindenben . Kapcsolatai révén elintézett mindent, neki is kifejezetten nagy orra volt, gyapjas fekete haja, kifejezetten nagy, gülü szeme, s bejárása volt a BM klubba, ahová egyszer elvitte a csapatot is vacsorázni . Valami belvárosi palota lehetett azelőtt, fehér márvány lépcsője, aranyozott karfája volt . A terem csodálatosan fényűző volt, szinte megszeppentem ott bent . Fillérekért hozták a jobbnál jobb ételeket bóbitás felszolgálók . Ez a bennfentes úriember a váltáskor egy nyugati-magyar nagyvállalat igazgatója lett, mintha mi sem történt, fölfelé bukott . Nem sokáig élvezhette viszont, mert a fia esküvőjének reggelén érte a hirtelen halál .

Öreg néni lakott srégen alattunk az első emeleten, akitől megszerettem volna venni a város határán lévő nyeles telkét elfogadható áron . Hitegetett, kisértette magát velem ez az aszott kis mama, kinek vörösesre festett haja alól kikandikált görbe orra, aki mindent tudni akart, bár nagyon kedves volt, de a kis kertecskét nem adta el nekem évekig . Megelégeltem, és vettem Nagykovácsiban egy másikat édesapámnak, hogy legyen hová együtt kijárjunk még életében, most lesz 96 éves . Ez az asszony rábeszélte idős szomszédunkat, hogy adja el neki lakását, mivel a férje meghalt s egyedül élt azóta . Ilyenről magyar ember nem szokott beszélni, de ő nem volt magyar . Kétszerannyiért vette meg tőle a későbbi tulajdonos néhány hónap múlva...

Ugyanezeket az arcokat látom Hollywoodban, hangversenyeken a zenészek között, a kommunista párt központi bizottságában ugyanúgy, mint a nemzetközi bankok élén . Reám tekintenek Németországban, Ausztráliában, Londonban, vagy Amerikában . Legyen bármilyen irányzat, ő a tézis, meg az antitézis ugyanúgy, mint ahogyan lehet a baloldal vezetője, vagy a nemzetinek hazudott jobboldal pártkatonája . Megegyezik a nézésük, testtartásuk, profithajszolásuk . Ott vannak mindenütt hatalom közelben, mert ő ma a hatalom . Legyen bármely nemzet politikusa, közöttük megtalálható ez a kifejezetten rájuk jellemző arc . Riporter, újságíró, kérdező, válaszoló, nagynevű író, zeneszerző, filmproducer, médiaguru... Minden . Előadásokon csak ők szerepelnek, legyen az színház, TV, vagy mozi . Most, amikor a kétharmaddal elzavarni véltük a liberál-bolsevik hordát, megjelent a Fideszben ez az idegen arc, amelytől libabőrös lesz a hátam, akik úgy tekintenek reám mint ellenségükre .

Legutolsó arc, amire még kiemelten emlékezem, az egy fonnyadt, kicsi kis emberke arca, hangjáról azt gondolná az ember, hogy férfi volna, de a nevéből nő köszönt bennünket, ha egyáltalán méltónak tartana egy jószágot arra, hogy figyelembe vegye . Ez a külföldön élő tanácsadó, hirtelen jelent meg a nemzeti csatornákon, s kijelentette mindannyiunknak, hogy bárki, aki megkérdőjelezné magyarságát, azt arcul ütné . Ilyet még egy másik közszereplő is megkísérelt trágár szavakkal kísérve a tudomásunkra hozni . Miért, mi a baj azzal, ha valóban magyar valaki Magyarországon ?
Azt hittem megszabadultunk végre ezektől a kaméleonszerű maradványoktól, de már jönnek ide is, a nemzet oldalára . Nekik ugye lehet kritizálni a hozzájuk hasonlókat ! Minden kulcspoziciót elfoglalnak ott, ahol megújulást reméltünk, változást, netán szabadulást tőlük . Közpénzeken élősködnek mindig, csak most a pufajka helyett Bocskait viselnek, régi nemesek nevét bitorolják . Beleszédül az ember, de csak az ő hangjuk hallatszik . Meddig még ? Kérdeném, de számon nem jön ki szó, mert félek nevén nevezni az ördögöt olyan törvények miatt, amit megint csak ők hoztak reánk .



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Narancsluxus: közpénzből fizet
  2011-02-20 19:32:25, vasárnap
 
  2011-02-20. 16:49
Narancsluxus: közpénzből fizetik a fideszes polgármester életbiztosítását Salgótarjánban

Képviselői és polgármesteri jövedelme mellé havi 130 ezer forint értékű életbiztosítást szavazott meg Salgótarján fideszes polgármesterének a közgyűlés. A város pedagógusainak jövedelmét idén csökkentették, és több iskolát is bezárnak majd Salgótarjánban. A polgármesteri hivatal nem válaszolt kérdéseinkre.
Nyolc-tíz százalék közötti összegekkel csökkentette Salgótarján fideszes többségű közgyűlése 2011-re a város oktatási intézményeinek bérkeretét - ez azt jelenti, hogy az érintett pedagógusok számos, az alapfizetésüket kiegészítő lehetőségtől esnek el, a középiskolákban nem lesz például érettségi felkészítő, így erre természetesen túlórapénzt sem lehet majd fizetni.
Salgótarján nehéz pénzügyi helyzetben van, emiatt több oktatási intézményt is bezárnak várhatóan. A salgótarjáni szülők petícióban tiltakoztak a döntés ellen, mondván, nem erre adtak felhatalmazást a szavazatukkal tavaly októberben, akkor senki nem beszélt intézménybezárásokról. A város történetének eddigi legnagyobb hiányával fogadták el a költségvetést, Fenyvesi Gábor, Salgótarján fideszes alpolgármestere azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy ,,a kultúra, a sport, a közművelődés támogatásában radikális a visszalépés az idén".
Nem válaszolt az önkormányzat
Ehhez képest érdekes, hogy az általános megszorítások között jutott havonta 130 ezer forint Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester asszony életbiztosítására - közpénzből. A Hírszerző több kérdést is feltett ezzel kapcsolatban, kíváncsiak lettünk volna, hogy a Fidesz ,,plebejus kormányyzás" retorikájába, valamint a közpénzekkel való szigorú gazdálkodás, és a kisebb, olcsóbb állam koncepciójába hogy fér bele a város pénzén fizetett havi 130 ezer forintos életbiztosítás, de az elmúlt egy hétben a polgármesteri hivatal többszöri megkeresésünkre sem válaszolt egyik kérdésünkre sem.
A helyi MSZP felháborítónak tartja a biztosítás ügyét. Mint azt Dóra Ottó a Hírszerzőnek elmondta, általában az a szokás, hogy a mindenkori ellenzék megszavazza a polgármester fizetését, így ők sem emeltek semmi kifogást Székyné dr. Sztrémi Melinda 618.162 forintban meghatározott jövedelme ellen. ,,Egy polgármester ne keressen rosszul, még akkor sem, ha Székyné dr. Sztrémi Melinda országgyűlési képviselő is, és a két jövedelme együttesen meghaladja a másfél millió forintot. De hogy ehhez még jöjjön egy olyan összegű életbiztosítás, amennyi egy pedagógus fizetése a városban, miközben a költségvetés megszorít, az elfogadhatatlan" - mondta Dóra Ottó.
Innen is, onnan is
A képviselő szerint amikor kérdőre vonták a Fideszt a biztosításról, a kormánypárti frakcióból olyan válaszokat kaptak, hogy a polgármester asszony ,,megérdemli", hogy ,,sokat utazik", és ,,egyébként is, máshol is jár életbiztosítás a polgármesternek".
Székyné dr. Sztrémi Melinda 618 ezer forintos polgármesteri fizetése mellé képviselőként 394.230 forintos képviselői alapfizetést, valamint 413.942 forint választókerületi pótlékot, és 115.950 forintos költségtérítést kap, összjövedelme így 1 millió 542.284 forint. Úgy tudjuk, e mellé korlátlan használatra kapott egy Skoda Superbet szolgálati autónak, amelyet attól a vállalkozótól vásárolt a város, aki a polgármester asszony kampányában rendelkezésére bocsátott egy autót.
A polgármester asszony egyébként nem Salgótarjánban lakik, hanem Somoskőújfaluban, vagyonnyilatkozata szerint egy 191 négyzetméteres családi házban, amely egy 1691 négyzetméteres telken áll. Hétmillió forintos hitelt törleszt.

(Hírszerző)


http://kuruc.info/r/26/74700/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó emberek voltak a csendőrök
  2011-02-20 12:47:26, vasárnap
 
  Jó emberek voltak a csendőrök

2011. február 19. szombat, 18:22


A Magyar Királyi Csendőrség feladata Magyarország vidéki területein a közbiztonság fenntartása, a törvények betartásának és a közrendnek a biztosítása volt, megalapításától, 1881-től, a II. világháború végén bekövetkezett feloszlatásáig, 1945-ig.

A Hadtörténeti Múzeumban a csendőrség vidéki közbiztonság megszilárdításában játszott letagadhatatlan szerepét hangsúlyozták a szakértők - adta hírül a múlt-kor történelmi portál. A múzeumban kiállítás is nyílt a testület felállításának 130. évfordulója alkalmából. Horthy Miklós kormányzó ugyanis 1933-ban egy február közepi napot a csendőrség napjává nyilvánított.

Dr. Veszprémy László alezredes, a Hadtörténeti Intézet igazgatója szerint nagy szükség van arra, hogy felülvizsgáljuk a csendőrökről alkotott negatív képet. A csendőrséget érintő, napjainkban is érzékelhető negatív konnotációk közül - a pofonokat osztogató csendőr képe mellett - a legenyhébbnek a 'fasiszta' jelző számít -figyelmeztetett az alezredes, majd hozzátette: a testület elismertségének alátámasztására elég csak azt megjegyezni, hogy több külföldi ország is a magyarországi rendvédelmi szerv szervezését másolta.

A szocializmus idején véres megtorlás várt a csendőrökre. A kommunisták még a háború előtt nyugdíjba vonulókat is üldözték, nem adtak nekik fizetést, a vörös propaganda pedig az SS-szel, illetve az olasz fascio-val emlegette egy szinten a testületet. 1991-ben ugyan jogilag felmentették a csendőrséget, ám a rendvédelmi szerv történeti kutatásában helyrehozhatatlan károk keletkeztek. A kommunisták ugyanis rengeteg anyagot megsemmisítettek.Jó hír azonban, hogy Dr. Parádi József és a Magyar Királyi Csendőr Bajtársi Közösség együttműködésének köszönhetően végre megindulhatott a csendőrségi források digitalizációja.

A csendőröket eleinte a honvédek közül toborozták, szigorú válogatással - olvasható a közösség honlapján. Csak azok a honvédek léphettek át a Csendőrségbe, akiknek kiváló szolgálati hátterük volt. A Csendőrség keretén belül további kiképzésben részesültek és csupán a kötelező próbaidő leteltével, valamint egy sikeresen letett irásbeli vizsga után váltak véglegesen csendőrré. A tiszteket a Ludovika Akadémián, majd végzésük után a Csendőrtiszti Tanfolyamon képezték ki, amelynek sikeres elvégzése után hadnagyként avatták fel őket. Kb. 40%-uknak jogi doktori diplomája is volt.

A csendőrök végeztek minden bűnügyi felderítést és kivizsgálást, mégpedig igen hatékonyan: nyomozásuk az estek több mint 90 %-ában sikerrel járt.

http://bombahir.hu/olvasnivalo/jo-emberek-voltak-a-csendorok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most Hoffmann Rózsa egyeztetet
  2011-02-20 10:49:02, vasárnap
 
  Most Hoffmann Rózsa egyeztetett a zsidó szervezetekkel

Hoffmann Rózsa a Mazsihisz és az EMIH vezetőivel egyeztetett a zsidók iskoláiról.
Sun, 2011/02/20 - 10:33


Az egyházi intézmények speciális feltételeit figyelembe vevő szabályozás jelenhet meg a közoktatási törvény koncepciójában - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkársága pénteken.

A tárca közleményében ismerteti, hogy Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár pénteken a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek a vezetőivel egyeztetett az új oktatási törvények koncepcióiról.

Az államtitkárság beszámolója szerint a találkozón a szervezetek vezetői a magyarországi zsidó oktatási intézmények helyzetéről tájékoztatták Hoffmann Rózsát.

Feldmájer Péter elnök kijelentette, hogy a Mazsihisz mindhárom oktatási koncepciót támogatja, és egyetért az oktatási reform szükségességével; Köves Slomó vezető rabbi pedig az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség nevében üdvözölte az új oktatási törvénykoncepciókat - fejtik ki a közleményben, hozzátéve, hogy a történelmi egyházakkal szakértői szinten folytatódnak az egyeztetések.

(MTI)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_02_20_most-hoffmann-rozsa-egyeztetett-a- zsido-szervezetekkel?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=F eed%3A+atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az én nevem: magyar ember
  2011-02-20 10:47:10, vasárnap
 
  Az én nevem: magyar ember

2011. Február 12., szombat - 12:20

"...az ezredes utcánál már hatalmas gyalogsági tűz fogadott bennünket. Egyrészt a sűrű géppuska ropogás, másrészt, mert a támadás váratlanul ért bennünket, pánikhangulat vett erőt a csoportunkon. A mi csoportunkban meglehetős vegyes volt a kép; voltunk mi, a magyarok, valamint a német Wehrmacht és SS katonaság egyaránt..." - mesélte Pataki Laci idős barátom, aki mint fiatal katona részese volt a február 11-iki vári kitörésnek. E hősi tett évfordulójának tiszteletére rendezett a PAX HUNGARIA egyesület emléktúrát a kitörő hősök útvonalának egy részét követve.

A 11-es busz végállomásától indult a csapat, csaknem 100 ember, tömött, fegyelmezett sorokban. Egyesületünk 9 fővel vett részt ezen az emléktúrán.

Vezetőink úgy szerveztek, hogy a hosszú menetelésben olyan sírokat érintsen a csapat, ahol a "Kitörés napján" is vonultak hős harcosaink. Ezt a hatalmas utat végig elesett hősök földi maradványai szegélyezték. Jónéhányat ma is kegyelettel ápolnak a hősi tettekre büszke magyar honfitársaink.

Magyarok voltak-e? Német Wehrmachtosok? A Waffen SS tagjai?

Ugyan, mit számít az ma már!

A feketén sötétlő erdő sárosan hallgat, őrzi a hős katonák emlékét...könnyekig megható látvány a hosszan kígyózó sor...a száz apró zseblámpa lángja...mintha megannyi halott lélek lidérce éledne most fel a szilaj magyar tölgyek törzsei közt, halvány fényével emlékeztetné a ma élő utódokat a hősi időkre.

A szervezők 2-3 perces beszédekkel emlékeznek meg a kihullt drága magyar vért ontott bajtársakról.

Azután gyertyák, mécsesek kerülnek a hantokra...félperces néma csönd, majd indulás tovább...

- Mondd, fiam, neked miért volt fontos eljönni ide? Hiszen otthon lehetnél a családdal, a kislánnyal...fordulok egy nyurga tizenéves felé. Hosszú, megnyúlt kamasz, az ilyenre mondják, hogy vállas, mint egy vizisikló.

- Egyszer egy évben, úgy érzem, kötelességem megemlékezni ezekről a hősökről.

- Van netán rokonod az elesettek között? - faggatom.

- Nincs...

- Mégis eljöttél.

- Szeretek a csapatommal lenni.

- Megmondanád a neved? Följegyezném...fordulok ismét a kölyökarcú, borotvát még alig látott legényhez.

- Az én nevem?...csillog a szeme a gyertya fényében...az én nevem: magyar ember.

Aztán halad tovább a kis csoport át, a sártól fénylő erdőn, majd a Nagykovácsi felé vezető úton megyünk át. A forgalomirányító leállítja a hazafelé igyekvő kocsisort. Egyik terepjáró feléig leengedett ablakából halk, törelmetlen káromkodás hallik. De a láthatóan "nemhazánkfia" atyafi most kussolni kénytelen, ezúttal nem az történik, amit ő akar; a surranós-csizmás alakulat most félelmetes erőt mutat...igen, pár órára ismét büszke magyarok vagyunk a hazánkban.

Lelkemben az átélt élményekkel kászálódom ki a Déli-pályudvaron a villamosból. Hevenyészett papírdoboz-ágyaikat most készítik elő éji szállásra a hajléktalanok. Márványtáblára leszek hirtelen figyelmes: ITT HARCOLT A BUDAI ÖNKÉNTES EZRED. - ahá, már emlékszem! Ez volt az a legnagyobbrészt renegátokból álló társaság, amely katonai esküjét megszegve - többet közt - elárulta az oroszoknak a Várban összezsúfolódott honvédek és németek létszámát, a kitörési pontokkal. Ennek az ezrednek volt egyik katonája Göncz Árpád, a Köztársaság első elnöke is.

Göncz a hős, aki lelőtt egy német katonát.

De ez már másik történet...

Fenn a budai lankákon már csak a mécsesek pislákolnak a sírokon, és a Hold fut tovább sebesen a szakadozott felhők között...

(: Czékus Jób L-88 :)

http://66.7.214.212/~karsay/index.php?option=com_content&view=article&id= 353:az-en-nevem-magyar-ember-
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem engedünk az üveges borból!
  2011-02-20 10:34:43, vasárnap
 
  Nem engedünk az üveges borból!


A miniszterelnök bejelentése után elgondolkoztam, hogy mit is jelent számomra az egészségügyi különadó? Mint ismeretes, az egészségkárosító élelmiszerekre adót vetnének ki, amely a köznyelvbe pillanatok alatt hamburgeradóként került be. Nagyon helyes az elgondolás, hogy aki nagyobb veszélynek teszi ki az egészségét a kellő mértéken túl, az fizessen. Erre volt egy jó példa a szocialista kormányok alatt született döntés, hogy aki extrém sport művelése közben sérül meg, ahelyett ne az adófizetők fizessék ki a kezelés költségeit. Aki ilyen sportot űz, kössön magára külön biztosítást.
Na de nézzük mi lehet a mostani koncepció lényege: A gyorséttermi ételekre, alkohol- és dohánytermékekre egészségügyi adót vetne ki a kormány. Abban csak reménykedem hogy nem az elszállt hiánycélt próbálják innen fedezni. Viszont ha ezzel akarják rendbe tenni az egészségügyet, az több, mint nevetséges. Ennek csak egy kimenetele lehet, mégpedig az állampolgárok sarcolása. Ez pont azt a réteget veszélyezteti, amely tagjai havi tízezres nagyságrendű jövedelmet buktak a kormány ,,igazságos és szociálisan érzékeny" adórendszerében. Aki magas jövedelmű, annak mindegy, hogy a bor a vacsora mellé egy randin 3000 forint helyett, mondjuk 3300 forintba fog kerülni (illúzióink ne legyenek, az egyébként is vergődő hazai élelmiszer-feldolgozóipar nem fogja átvállalni a költségnövekedést, ez meg fog jelenni az árban), de akinek csak az 500 forintosra telik, annak a 800 forint, már horribilis összeg...

Én ezt érzem magamon nap, mint nap, hiszen egyetemista vagyok. Az egyetem és az alkoholizmus kéz a kézben jár, de ez nem a függőséget jelenti, hanem az életvitelt. Ez a fiatalsággal és a társas érintkezéssel jár - és bármi történik, vele is fog járni. Orbánnak ezt fölösleges is magyaráznom, volt kollegistaként tudja és átérzi ő is, hallottunk róla épp eleget. Ez nem jelenti azt, hogy később valódi alkoholistává válunk, szerveztünk jól bírja, és később az egyetem után ki is nőjük. A sarc bevezetése viszont oda fog vezetni, hogy kénytelenek leszünk egy szinttel lejjebb menni és mindenféle olcsó, tisztaszeszből, vízből és tablettából pancsolt borokat inni, amik aztán tényleg károsak az egészségre. Ezeket mindenki ismeri, ott látni a legtöbb aluljáróban a hajléktalanok kezében. Igen a népnyelv által csak Kokkintosz (Koccintós) és társai néven emlegetett PET-palackos borokra gondolok.

Vizsgáljuk meg azt is, mi a helyzet a dohányosokkal? Ez a probléma engem nem érint, de merem venni magamnak a bátorságot, hogy a tervezett adó ezen aspektusát is elemezzem, hiszen a környezetemben sokan dohányoznak. Mindenki tisztában van azzal az alapvetéssel, hogy a dohányos úgy van összerakva, hogy dohányzik. Bármennyibe kerül is. Akárhányszor növelték a jövedéki adót, az nem mutatkozott meg a fogyasztási adatokon. Gondoljuk csak bele, mennyivel drágultak a dohánytermékek az elmúlt években. A további drágítás csak egy eszköz az elhibázott gazdaságpolitika árának megfizettetésére a jól kihasználható függőkkel, akik egyébként is korábban halnak, tehát kevesebb nyugdíjat kell kifizetni utánuk.

A gyorséttermi ételekről csak pár szót ejtenék: ez nem Amerika. Itt nem látni minden második sarkon mamutnagyságúra hízott embereket, akik fogai közé egész hamburgerek ékelődtek. Csak az tér be ilyen étterembe, aki siet. A többi embernek nem éri meg, hiszen iszonyúan drága az ár-érték arány tekintetében.

Az egész adónak csak egy kimenetelét látom: akinek nincs pénze, az vegye meg az olcsóbbat, hízzon, butuljon, dögöljön.

http://egyenlito.blog.hu/2011/02/18/nem_engedunk_az_uveges_borbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 508 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.