Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Szép tájkép
  2011-02-22 16:47:08, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Emlékeim 2.  
Hány cédula egy élet
  2011-02-22 16:41:28, kedd
 
  Sok vastag toll sok sorsot ír, sok könyvbe sok nevet,
kövér pecsétet ütnek rá különböző kezek, még azt
se mondod, hé, itt vagyok, vagy azt, hogy mi újság,
még meg se éltél egy napot, s már kapsz egy cédulát.

Kijárhatsz akárhány iskolát, az mind naplót vezet,
és intőt ad vagy megrovást, ha ezt vagy azt teszed, a
papírok mondják meg, hogy kivagy és azt, hogy mennyit
érsz, de boldog akkor is lehetsz, ha félcédulán élsz.

Ha végre valakit megszeretsz, egy papír ad áldást rá,
s egy új papírért szenvedhetsz, ha mégiscsak elválnál,
tehetsz akármit, jól tudod, így volt és így marad,
parancs-levél, vagy vallomás megszabja sorsodat.

De azt ne feledje senki se, ki cédulákat ír, hogy róla
is készülhet más helyen, ugyanilyen papír, az utolsó
cédula kőből van vagy fából, ha kevés a pénz,
és múlt időben ír oda egy erre fizetett kéz.





 
 
0 komment , kategória:  Életről 1.  
Katalin napra
  2011-02-22 16:27:47, kedd
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  Névnap  
Michael Jackson
  2011-02-22 16:26:55, kedd
 
  Volt egy ember a Földön, aki írt egy dalt. Semmi más célja nem volt vele,
csak felhívni a figyelmet a bolygónkat fenyegető veszélyekre. Most meg itt
vagyunk 2019-ben, értetlenül nézve az erdőtüzeket, és a műanyagtengerben
segítségért kiáltó állatokat. Nos Mike Igazad volt.





 
 
0 komment , kategória:  A mi Földünk  
A citrom
  2011-02-22 14:57:14, kedd
 
  A CITROM tízezerszer erősebb, mint a KEMOTERÁPIA.

Az a jó, hogy a citromot (nem a tablettát) lehet enni, és a testnek készíthetünk egy citrom fürdőt, különösen a befolyásolt területeken (ott ahol rákos).

Vágj fel citromot és add oda a gyerekeknek hogy szopogassák, vagy tegyél a pohár vizedbe egy pár szeletet, ezzel is megelőzheted a rákot.
Ha valaki ismersz, aki ezt még nem tudja, kérlek, hogy küldd el nekik, mert egy óriás szívességet teszel nekik ezzel.

A citrom csodálatos gyümölcs, ami MEGÖLI A RÁKSEJTEKET, tízezerszer ERŐSEBB, MINT A KEMOTERÁPIA. Miért nem tudjuk mi ezt ???

Azért mert laboratóriumok vannak, akik érdekeltek egy szintetikus verzió elkészítésére, ami HATALMAS PROFITOT hoz nekik.
Te most úgy segíthetsz a szükségben levő barátaidon, hogy ezt a tudomásukra hozod, hogy a "valódi citromlé" (ami nem laboratóriumban készült) előnyös a betegségek megelőzésében. Az íze kellemes és nincs káros mellékhatása, mint a kemoterápiának.

Ha van lehetőséged, hogy egy citromfát ültess a kertedben vagy teraszon, balkonodon, akkor még ma tedd meg.
Hány ember hal meg azért mert ez egy féltve őrzött titok, a multimilliomosok és a nagy cégek nem akarják nyilvánosságra hozni, mert akkor elesnek az óriás haszontól.

Amint tudjátok a citromfának nem kell sok hely, és tudjuk hogy sok fajta létezik belőle. A citromot eheted különbözőképpen: megeheted a pépet, a kipréselt lét, készíthetsz hűsítő italokat belőle, sörbetet , süteményeket. A citrom hitelesítve van sok erénnyel, de a legérdekesebb az az eredmény, amit a cisztákon és a daganatokon elér.

Ez a növény egy bizonyított orvoslás az ÖSSZES RÁK TÍPUSOK ELLEN !!!

Egyesek azt mondják hogy a citrom nagyon hasznos különböző rákokra. Anti-mikrobus hatású a BAKTÉRIUMOKRA, gyógyítóan hat GOMBÁS MEGBETEGEDÉSEKRE, az ÉLŐSKÖDŐ PARAZITÁK ÉS FÉRGEK ELLEN, A MAGAS VÉRNYOMÁST SZABÁLYOZZA és ANTIDEPRESSANT (DEPRESSZIÓ ELLEN), - KÜZD A STRESSZ ELLEN, és az IDEGI RENDETLENSÉG ELLEN !!!

Ez az információ a világ legnagyobbik gyártójától jön, ami azt mondja, hogy több mint 20 laboratórium tesztelte már 1970 óta, és a kÍsérletek bebizonyították, hogy a citrom MEGSEMMISÍTI A ROSSZ INDULATÚ sejteket 12 típus rákban, beleértve a COLON (vastagbél), MELL, PROSZTATA, TÜDŐ, és a HASNYÁLMIRIGY-ben.

A citromfa valóban azt mutatja, hogy 10 000 szer jobb mint az ADRIAMYCIN, ez az a gyógyszer amit használnak világszerte a kemoterápiában, ami meglassítja a növekedést a rákos sejtekben.
És ami a legfurcsább, hogy ez a CITROM kivonat típus terápia, nemcsak megöli a rosszindulatú sejteket, de NEM roncsolja az egészséges sejteket.

Az egyik legenda szerint az illatos citrom elnevezését agy maláj szóból, a ,,limung"-ból kapta, ami a ,,hasznos az anyáknak" jelentéssel bír. Ezt a citrusfélét ősidők óta a gyógyítók terhes anyáknak írták fel az egészség megőrzésére. Minden felnőttnek és gyermeknek hasznos kivéve a fekélyeseket és az allergiásokat.

Lehetne másként? Hiszen a citrom - a C-vitamin, sokféle szerves sav, pektinféle anyagok, flavonoidok kincstára. A citrom önmagában is finom. Legnagyobb körű felhasználását a medicinában, kozmetológiában és a konyhaművészetben találta meg. Ezzel a gyümölccsel hétköznapi életünk során szinte minden nap találkozunk. Facsarjuk teába, különféle ételekhez használjuk, de kevesen tudják, hogy honnan származik ez a csodás termés.

Egyelőre ismeretlen a valós eredete

Hogy hol van eredeti hazája, a mai napig nem sikerült megállapítani. A citromot a meleg éghajlatú országokban, a trópusokon, a szubtrópusokon szinte mindenhol termesztik. Maga a ,,Limon" szó a perzsa nyelvből ered és először Oroszhonban a XVI. Század végén jelent meg. Európában pedig Macedóniai (Nagy) Sándornak köszönhetően terjedt el a citrom. Harcosai a különféle furcsaságok mellett Indiából hozták ide, amit akkor még indiai almának neveztek.

Tápanyagban gazdag

A citrom gyógyító hatásai már régóta felkeltették az emberek figyelmét. A középkori orvosok többféleképpen használták a citromot a gyógyászatban: itatták a citrom levét, külön etették a citrom héját, összekevertették zöldségekkel és egyéb gyógynövényekkel, citrommal próbáltak sokféle betegséget meggyógyítani.

A citromnak sok fajtája létezik. Sokuknak vastag a héja, ez azonban nem hátrány, hiszen a vitaminok nem csak a húsában, hanem a héjában is megtalálhatók. A citrom ,,bőrében" található poliszacharidok és pektinek segítik a gyomor- és bélrendszer jó működését, továbbá a káros mikroorganizmusok eltávolítását. A citrom héjából vonható ki a citrom illóolaj.

A citrom húsa 90 %-ban olyan folyadékból áll, amelyben vízben oldódó savak és vitaminok találhatók. A citrom húsa tartalmaz alma- és citromsavat, kálium és réz sóit, fitoncidokat, pektin anyagokat, C-, P-, B-vitaminokat, valamint karotint. 100 g citrom körülbelül 40 mg C-vitamint tartalmaz.

A citrom sokoldalú gyógyító

Erősíti az immunrendszert, különösen télen, amikor szervezetünk legyengül. Ugyanígy citrom fogyasztásakor az égések, ficamok és törések is jelentősen gyorsabban gyógyulnak. Különösen hasznos a citrom az íny vérzésekor. A férgeket is kihajtja a szervezetből. Érdekes, hogy a citromot még a skorpió marása ellen is használják. Kettévágják a citromot, az egyik felét ráteszik a sebre, a másikat meg szívni kell eközben. Azt mondják olyan, mintha meg se történt volna a marás. Ugyanígy vágások, szálkák esetében a citromot fertőtlenítő szerként lehet alkalmazni, elegendő csak egyenesen a vágási felületre cseppenteni.

A citromot, mint tisztító hatású szert is használják, fogyókúrához is használják - újabban a lúgosító diétáknak is része. Maga a gyümölcs önmagában savas, ezért a gyomrot irritálhatja, ha hosszú távon csak magában fogyasztjuk.Az ilyen diéta túl nagy megpróbáltatás még az abszolút egészséges gyomor számára is. Tehát ne túlozzuk el! Salátákra vagy italba facsarva azonban jótékony hatású.

Amit még érdemes tudni

Ha egy fénydióda egyik kimenetéhez cinkhuzalt forrasztunk, a másik kimenethez pedig rézhuzalt és a huzalok másik végét citromba szúrjuk, akkor a fénydióda kigyullad, mert a citrom savat tartalmaz.

Megindítja a nyálképződést, akár akkor is, ha csak érezzük az illatát. A citrom miatt egy fúvószenekar fellépése félbeszakadt. Az első sorban ölő gyerekek élvezettel ették a citromot a fellépőkkel orra előtt. A zenekari tagok nem tudták elnyomni nyálképződésüket, amit a citrom látványa vagy illata váltott ki, ez pedig megakadályozta a fúvós hangszereken való játszást.

A citrom és a kozmetika

Hogyan segít megőrizni szépségünket a hétköznapi, mindenki számára elérhető citrom?

Vitaminos arcpakolás: gyorsan kész és a hatása lenyűgöző - az arc bőre szinte ragyogóvá, tisztává és egyenletessé válik. A legegyszerűbb pakoláshoz egyenlő arányban keverjük össze narancs és citrom húsát és az előzetesen megtisztított bőrre vigyük fel 15-20 percre. Hideg vízzel mossuk le a pakolást és kenjünk fel tápláló krémet.

Zsíros és problémás bőrre: a citrom valóságos megmentő lehet. A citrusféle visszaállíthatja a bőr sav-lúg egyensúlyát és fertőtlenítheti, ráadásul eltüntetheti a felesleges zsírt. Frissítő arcvizet készíthetünk belőle arcmosás céljára. Ehhez egy citrom levét össze kell keverni egy pohár ásványvízzel. A lemosás után papírszalvétával itassuk fel arcunkról a nedvességet.

Az eldurvult és elszarusodott bőrre könyökünkön: egy kellemes, aromás citromkúrát iktathatunk be otthon. Ehhez egy citromot félbe vágunk és mindkét felébe, mint egy természetes csészébe beletesszük könyökünket 15 percre. A kúra ideje alatt kitűnő kiegészítésként szolgálhat egy relaxációs ellazító zene vagy egy kellemes témájú hangos könyv hallgatása. Néhány alkalom után könyökünk bőre olyan lesz, mint az újszülötté. .

Az életerőt regeneráló pakolás: A bőrünk által megszokott nappali krémünkhöz adjunk néhány csepp friss citromlevet, aloe vera húsából - lével együtt - ugyanannyit. A keveréket a megtisztított arcbőrre felvisszük csupán csak egy percre, majd vattapamaccsal letöröljük - vagy kozmetikai vattával. Néhány alkalom után a bőr világosabbá és fiatalabbá válik.

Segít megőrizni a mell rugalmasságát. Két tojásfehérjét összekeverünk egy kanál citromlével. Felvisszük a mell tiszta bőrére, ezzel a pakolással fekszünk úgy tizenöt percet, majd lemossuk először meleg, majd hideg vízzel. A fehérje liftingként működik, a citrom pedig fehéríti a bőrt. Az ilyen pakolás rendszeres alkalmazása segít akár idősebb korban is megőrizni a mellet fiatalnak és rugalmasnak. Ezt a pakolást az arcra is fel lehet vinni, különösen, ha meleg ellazító fürdőt veszünk. A fehérje és a citrom hasznos a zsíros és a kombinált bőr számára. A citrom helyett vagy vele együtt a pakolásba tehetjük a savanyú káposzta levét.

A körmök erősítésére: a citrom különleges ,,körömlakként" is alkalmazható. Ehhez össze kell keverni a citromlevet és olívaolajt egyenlő arányban és puha ecsettel ezt a keveréket fel kell vinni a körmökre. Fel lehet venni pamut kesztyűt és ezt a ,,manikűrt" egész éjjel fenn lehet hagyni. Az anyag átitatódik az olajjal és egész éjszaka finoman fogja gyógyítani a körmöket. Ha körmeinket gyorsan kell rendbe hozni, ezzel a keverékkel be lehet fedni 20-30 percre, majd vattapamaccsal leszedni és alaposan, minden egyes körömbe kézkrémet kell dörzsölni.

Komfortos ülőfürdő a lábak számára: a citrom héja segít rendbe hozni a talp és a sarok bőrét. Ehhez először össze kell gyűjteni a citromhéjat, tökéletes a grapefruit, narancs, lime héja is. Meg is lehet őket szárítani. Este, a televízió vagy a számítógép képernyője előtt egy lábfürdőhöz való lavórba öntsünk meleg vizet és tegyük bele a citrusfélék héját. Napi húszperces fürdő már egy hét múlva puhává és finommá változtatja a bőrt. Ne feledjenek a fürdő után lábuk bőrébe krémet masszírozni.

Pakolás zsíros hajra: ez mindenkinek tetszeni fog, akinek elege van a haj gyors zsírosodásából. Az ilyen pakolás elkészítéséhez egy nagy citromot héjával együtt le kell reszelni, le kell önteni ezt a kását 100 ml vodkával és egy üvegben eltenni sötét helyre hét napra. Ezután a keveréket le kell szűrni és hozzá kell adni egy teáskanálnyi glicerint. Hajmosás előtt 30 perccel kenjük be a hajat ezzel a természetes hajszesszel és fedjük be kendővel vagy törülközővel a fejünket. Minden másnap kell ezt a pakolást alkalmazni. A haj egy hónapon belül sokkal jobb minőségű lesz!
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 1.  
Jó reggelt
  2011-02-22 14:27:16, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  A kávéról 2.  
A Jóisten kegyelmezzen nektek
  2011-02-22 11:37:46, kedd
 
  A Jóisten, akivel takaróztok. Aki mögé elbújtok. Gyáván, büszkén, bután,
tapsolva, gyűlölve, hazudva, cinikusan. Kirekesztve azt, aki semmi mást
nem akar, csak szeretni és szeretve lenni. Élni. Tisztességben, egészségben,
biztonságban nevelni a gyerekeit. Vagy pusztán egy esélyt arra, hogy valaha
családja legyen. Egy másik nővel. Egy másik férfival. Vagy egyedül.

Sűrű a mohó gőg köde, elhiszem, hogy nem látjátok: emberek, gyerekek,
családok - igen, családok - életével játszotok. Érvénytelenné teszitek a
puszta létüket. Alaptörvény-ellenessé a magánéletüket. Billogot süttök
rájuk, mert másképp éreznek, mást gondolnak, másra vágynak, mást
hisznek.

Mindent megtesztek a hatalomért, semmi nem drága. Persze hogy nem.
Telik rá. Kifizetjük ezt is. Csillagrendszereket hazudtok le az égről, vallást
csináltok a tudományból, tudományt a vallásból.

Bátorságnak hívjátok a gyávaságot, szabadságnak a kirekesztést,
kereszténységnek a gyűlöletet, kormányzásnak a kampányt,
győzelemnek a vereséget, információnak az elhallgatást,
konzultációnak a manipulációt, versenynek a korrupciót,
tisztességnek a színjátékot.

Jutalmazzátok a meghasonulást, kivágjátok a fákat, feltöltitek a partot,
átminősítitek a földet, átírjátok a törvényeket. A magatok kénye-kedve
szerint belezitek ki a fogalmainkat, megerőszakoljátok az anyanyelvünket.
Magánvagyonná nevezitek át a közpénzt, az utolsó molekula oxigént is
kiszívjátok a diskurzusból, a versenyből.

A kétségbeesésbe taszítotok embereket. Propagandának hívjátok az életüket.
Célkeresztet rajzoltok a homlokukra, rájuk külditek a kutyákat. Egy tollvonással
az egész létüket teszitek semmissé, mert nektek most éppen erre van szükségetek.
Készültök. Megmutatjátok az irányt. És a rendszer teszi a dolgát. Ma már magától.
Nem kell hozzá napi parancs, beleégett rég a küldetéstudat a homloklebeny
szöveteibe. Olajozottan működik az öncenzúra. Tudják, ki az ellenség, mondanotok
sem kell. Indul a csatársor, passz a középpályán, felívelés, hosszú, lesvonalon túl
a támadó, már fújna a bíró, de fél szeme a VIP-tribünön, egy pillantás alatt érti, mi
a dolga, nem sípol, mehet a támadás, nincs megállás a kapus keze gúzsba kötve,
bokáján lánc micsoda lövés! Gól. Felrobban a stadion. Az éjjel soha nem érhet
véget. Varázsolj nekünk valami szépet.

Belenéztek a szemünkbe, és azt mondjátok: jogállam. Szabadságharc. Család.
Kereszténység. Senkit nem hagyunk az út szélén. A magyar egészségügy világ
színvonalú. A járványkezelés sikeres. Az oktatás Európa-hírű. Az Index kormány
független. Az SZFE-n agymosás megy. Az alaptörvény gránitszilárdságú.

Mindez miattunk. Értünk. Az egészségünkért. A gyerekeinkért. A nőkért.
A lelkünkért. Meg kell védeni. Mi tudjuk, hogyan. Bízz bennünk. Te ne aggódj.
Ha nő vagy, ne versenyezz. Legyen elég. Veszteg maradj otthon. Love me tender.
Szia uram.

Beleírhatjátok az alaptörvénybe magatokat. Megmondhatjátok, mi a család,
ki a magyar, mi a nemzet, kiben higgyünk, kit gyűlöljünk, mitől féljünk.
De azt, hogy kik vagyunk, hogy kit szeretünk és hogyan, nem vehetitek el
tőlünk.

A Jóisten a miénk is. Imádkozunk hozzá - értetek is.

D. Tóth Kriszta





 
 
0 komment , kategória:  PNG képek 6.  
Barackos finomság
  2011-02-22 11:33:36, kedd
 
  Hozzávalók:

120 g vaj
40 ml tej
3 tojás
165 g cukor
1,5 teáskanál sütőpor
15 db kajszibarack
150 g liszt
porcukor

Elkészítés:

A vajat keverjük ki a cukorral, egyenként adjuk hozzá a tojásokat és keverjük simára.
Adjuk hozzá a tejet. A lisztet és a sütőport keverjük össze, öntsük a vajas masszához
és kavarjuk össze. Egy kisebb sütőformát, vagy tepsit kenjünk ki vajjal és öntsük bele
a tésztát. A barackokat mossuk meg, csepegtessük le, tetszés szerint meg is
hámozhatjuk, majd vágjuk ketté. A barackokat tegyük a tészta tetejére. 180 fokos
sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük készre. Mikor kihűlt, porcukorral megszórva
tálaljuk.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Ha megkérdeznéd
  2011-02-22 11:17:55, kedd
 
  Próbáltam leírni, azt amit gondolok, amit hallok, amit remélek,
miről esküdnék, mit szeretnék, mi szemfényvesztés, mit hiszek,
miről tudom, soha sem adatik nekem.
Majd kitöröltem mindazt, ami nem fontos, ami félelmetes, ami nem igaz,
ami nem számít, mindazt ami félreérthető, feledhető, és a végén ez maradt:
Boldog vagyok, amikor boldog vagy! Szomorú vagyok, amikor bánatos vagy!
És ha távol vagy, hiányzol!







Link
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem 2.  
Tudod olykor
  2011-02-22 11:14:47, kedd
 
  Tudod, olykor megérint az érzés,
hogy eljöhet olyan idő, amikor
hiába nyújtanám feléd a karom,
már nem érinthetlek, ha szólok
nem hallhatod szavam...
Akkor a szomorúságtól
megszólalni sem tudok,
olyan fájdalom fut végig rajtam,
amelyet képtelek vagyok elviselni.
Minden más veszteséget el tudnék
viselni, de ha Téged veszítenélek el,
úgy érezném, mintha elevenen
tépnék ki a szívem!
Lassú, kínkeserves halál lenne az
számomra. Még talán járni tudnék,
de mindennap látszana rajtam,
egyre fehérebb a hajam színe, egyre
soványabb vagyok, egyre beesettebb
a szemem és talán egy nap térdre
rogynék, és többé nem tudnék fölállni.
Akkor, ott, mosoly ülne az arcomon,
a legszebb mosolyom,
mert tudnám, már hozzád készülök!





 
 
0 komment , kategória:  Emlékezés 2.  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 335 db bejegyzés
e év: 2969 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3187
  • e Hét: 10758
  • e Hónap: 33025
  • e Év: 165579
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.