Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
krémes
  2011-02-05 21:24:43, szombat
 
 




Összetevők
Tészta:
30 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
10 dkg cukor
5 dkg margarin
1 evőkanál méz
1 tojás

I. krém:
3 csomag vaníliás főző puding
9 dl tej
25 dkg porcukor
25 dkg margarin

II. krém:
0,5 liter tartós tejszín
2 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló

Minden összetevő hozzáadása a bevásárló listához
Elkészítés

A cukrot, a mézet, és a margarint gőz fölött felfőzzük, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd még melegen, de nem forrón beledolgozzuk a szódabikarbónával kevert lisztet, és a tojással összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk, és még így langyosan, sütőpapírok között k.b. 34×23 cm lapokká nyújtjuk.
Előmelegített sütőben egyenként megsütjük a lapokat. Vigyázzunk, mert hamar kész /10-12 perc/.
A pudingot a tejjel felfőzzük, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt elkezdjük habosítani, fokozatosan adagolva bele a margarint és a cukrot.
A tejszínt a porcukorral, vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
A kihűlt lapra először a vaníliás krémet kenjük, rá a tejszínkrémet, majd befedjük a másik lappal.
Másnapig hűtőben tároljuk.
Szervírozás előtt k.b. 5×5 kockákra vágjuk, tetejét porcukorral hintjük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
gesztenyés-kókuszos rúd
  2011-02-05 21:20:58, szombat
 
 


Összetevők
40 dkg darált keksz
2x15 dkg margarin
2x20 dkg porcukor
1 ek kakaópor
10 dkg gesztenyemassza
1 kk vaníliaaroma

Krémhez:
12 dkg margarin
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg porcukor

20-30 dkg magozott meggy

Minden összetevő hozzáadása a bevásárló listához
Elkészítés

A darált kekszet kétfelé osztom, mindkét tálba beleteszem a puha margarint és a cukrot, valamint egy kevés vaníliaaromát. Az egyik tálba teszem a kakaót, a másikba a gesztenyemasszát, így külön-külön összeállítottam a kétféle masszát.
Közben a krémhez is kikevertem a hozzávalókat.
Mindkét tésztát 4-4 részre osztom, és vékony ujjnyi rudakat sodrok belőle. Folpack-ot terítek a dolgozópultra és ezen sodrom ki a rudakat, hogy könnyebben tudjak bánni velük.
A fóliára rakom felváltva a kakaós és gesztenyés rudakat, 4 db-ot, és rákenem a fele krémet.
A közepét egy sorban kirakjuk a magozott meggyel, és feltekerjük a fólia segítségével. 2 db ilyen kis tekercsünk lesz.
Óvatosan hengergetve megformáljuk az alakját, fóliába tekerjük, és hűtőbe tesszük. Fagyaszóba szoktam tenni néhány órára, utána szépen lehet szeletelni.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Garfield
  2011-02-05 20:27:50, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
illatos-omlós csirkemell
  2011-02-05 20:06:05, szombat
 
 



60 dkg csirkemellfilé
3 tojásfehérje

őrölt bors
5 ek étkezési keményítő
olaj a sütéshez
A mártáshoz:
2 dl ketchup
0,5 dl balzsamecet
0,5 dl méz
3 ek szójaszósz
1 mk friss reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma vagy póréhagyma


A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük.
A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hoz
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
csupa csoki tekercs
  2011-02-05 19:56:32, szombat
 
 



A csokis piskótához:
7 tojás
7 ek porcukor
2 ek kakaópor (holland)
7 ek liszt
1 tk sütőpor
A francia vajkrémhez:
10 dkg 70%-os étcsokoládé
50 dkg vaj
20 dkg cukor
4 tojás
1 csipet só
2 tk vaníliakivonat
A tetejére díszítésnek:
20 dkg 70%-os étcsokoládé

Elkészítjük a díszítést, akár már előző napokban: 20 dkg étcsokoládét vízgőz felett megolvasztunk, és amint kész, egy sütőlemezre ráöntjük, és addig döntögetjük a sütőlemezt, amíg a csokoládé szét nem terül rajta egyenletesen.
Hűvös vagy hideg helyre rakjuk, hogy megdermedjen, de ne hagyjuk kőkeményre, mert akkor nehéz vele bánni, törni fog.
Amikor lehűlt, egy spakli segítségével, hegyesszögben (a sütőlemezhez képest) megdöntve, forgácsokat kezdünk vele feltologatni sávonként. Kis gyakorlás után menni fog. Ami nem sikerül, azt újrahasznosíthatjuk!:) Majd ezeket a forgácsokat félretesszük felhasználásig egy tálcára helyezve, hogy ne ragadjanak össze.

Elkészítjük a krémet: A tojásokat egy megfelelő méretű fémtálba felütjük, és egy robotgéppel két-három percig verjük.
Lassan hozzáadagoljuk a cukrot, és folyamatosan verjük a robotgéppel.
Ezután ezt a masszát forró vízfürdőre helyezzük, és verjük a robotgéppel még 5-7 percig, míg krémszerűvé nem válik. Amikor kész, levesszük a vízfürdőről, és tovább keverjük, míg le nem hűl.
A szobahőmérsékletű vajat egy másik tálban géppel addig keverjük, míg egészen fehér, tejszínszerű pépet nem kapunk. ezt nem ússzuk meg kb. 15 perc alatt. amint megvan, bele kavarjuk a vanília kivonatot is.
A szobahőmérsékletűre lehűtött tojáskrémet hozzákavarjuk a kikavart vajhoz.
A krémhez való csokoládét vízfürdő felett megolvasztjuk, és amint lehűlt szobahőmérsékletűre, hozzákavarjuk a vajkrémhez.

Elkészítjük a piskótát: a sütőt előmelegítjük 180°C fokra. Egy sütőlemezre sütőpapírt helyezünk.
A piskótához való tojások sárgáját és fehérjéjét különválasztjuk óvatosan.
A lisztbe belekeverjük a sütőport.
A tojássárgájába belerakjuk a porcukrot, és robotgéppel kikavarjuk. Amikor habos krémes az állaga, hozzáadagoljuk a kakaóport.
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá.
Amint kész, lassan, fakanállal-kézzel kavarva, A cukros tojássárgájába hozzáadagoljuk a lisztet.
Ezután az egész masszába óvatosan laza mozdulatokkal a tojásfehérjehabot beleforgatjuk. A kész masszát ráborítjuk a sütőpapírral ellátott sütőlemezre, és rögtön a sütőbe toljuk. 20 percig sütjük.
Amikor kész, ráborítjuk egy deszkára. A sütőpapírt lehúzzuk róla. Ha nem akarunk sokat szenvedni, akkor szilikonos sütőpapírt veszünk, az simán lejön.
A tésztát megkenjük a krém 2/3-ával, és feltekerjük /ha gondoljuk egy konyharuha segítségével/ és ráhelyezzük egy tálcára.
A krém maradék részét egyenletesen rákenjük a tekercs külsejére.
Az előzőleg elkészített csokoládéforgácsokat szépen elhelyezzük a tekercsen, a törmeléket, ami úgy is keletkezik könnyen meg közészórjuk. Használhatunk még plusz tortadarát is, amennyiben szeretnénk.
Amint készen vagyunk, hideg helyre rakjuk (hűtő) és hagyjuk megdermedni.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
vaddisznó tokány
  2011-02-05 19:53:49, szombat
 
 



60 dkg vaddisznó karaj
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
1 ek paradicsompüré
1,5 dl vörösbor
60 dkg erdei gomba
1 narancs héja
1/2 narancs leve

bors
kakukkfű
babérlevél
víz
1,5 dl tejszín

A húst fél centi vastag szeletekre vágjuk, szitába tesszük, és forró vízzel majd hideg vízzel leöblítjük.
Hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, erős tűzön megpirítjuk, rátesszük a paradicsompürét, átkeverjük, felöntjük a borral és annyi vízzel, amennyi ellepi, majd sóval, borssal, kakukkfűvel és 2-3 babérlevéllel fűszerezzük, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ha kell időnként pótoljuk a vizet.
Amikor már félig megpuhult hozzáadjuk a megtisztított, laskára vágott gombát, a narancs reszelt héját, és a kifacsart levét.
Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Amikor a hús puha a tejszínnel behabarjuk, a fedőt levéve besűrítjük a levét.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
vicc
  2011-02-05 19:17:36, szombat
 
  A rendőr elhatározza, hogy lékből akar horgászni, neki is kezd a csákánnyal.
Egyszer csak felülről megszólal egy égi hang:
- Nincs a jég alatt hal.
De a rendőr csak csákányoz tovább, mire a hang másodszor is megszólal:
- MONDOM, hogy nincs a jég alatt hal!
A rendőrt nem érdekli a hang, ő csak szorgalmasan csákányoz tovább.
- Hidd már el cimbora, hogy a jég alatt nincsen hal!
Mire a rendőr:
- Ki vagy te, hogy beleszólsz? Ne szólj bele, én rendőr vagyok!
- Én meg a műjégpálya hangosbemondója....


 
 
0 komment , kategória:  viccek  
bohókás
  2011-02-05 15:54:16, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
mai napon történt
  2011-02-05 15:51:26, szombat
 
  forrás: wikipédia Link  
 
0 komment , kategória:  ezen a napon  
himalájai só
  2011-02-05 14:21:00, szombat
 
  Himalája só - amit a sóról tudni érdemes


Tudja-e Ön, hogy
... az emberi testnek több mint 70%-a víz?
... az emberi agy 90%-a víz?
... a könny és a vér 1%-os sóoldat (ez megegyezik az őstenger sókoncentrációjával)?
... a magzatvíz nem más, mint 37°C-os, 1%-os sóoldat?
... só nélkül az agyunk nem lenne képes gondolatok megformálására?

A víz a testünket felépítő sejtek legfőbb alkotórésze. A víz szabályozza a szervezet funkcióit (az anyagcserét, vérkeringést, emésztést stb.), lehetővé teszi a sejtek közti kommunikációt. Egyszerűen: életet közvetít. Szállítja a tápanyagokat a sejtekhez, eltávolítja az anyagcsere során létrejött salakanyagokat, fenntartja a sejtekben az ozmózis nyomást, szabályozza a test hőmérsékletét. A só ugyanolyan fontos az élet fenntartásához, mint a víz. Se só, se víz nélkül nem létezhetünk.

A szervezetünk számára szükséges napi só mennyiség: 0,2 gramm, ezzel szemben egy európai ember átlagosan napi 12-20 grammot fogyaszt, ami 60-100-szoros túlfogyasztás! A gyorséttermek látogatói még ennél is többet. Következményei az ödéma, a cellulit, és a vizenyő, de a magas vérnyomás kialakulása is lehet. A vesén keresztül mindössze napi 5-7 gramm sót tudunk kiválasztani, kiválasztó szerveink iszonyatos túlterhelésnek vannak kitéve. A fennmaradó, ki nem választott sót okos szervezetünk megpróbálja hidratizációval ártalmatlanná tenni, amihez a szükséges nagy mennyiségű vizet a sejtjeinkből nyeri. Ennek következménye a dehidratált sejtek elhalása.

Az emberi szervezet hihetetlenül intelligens, és egy szinten túl már nem használja fel a sejtfolyadékot. A kialakult sókristályok lerakódnak az izületeinkben, aminek következménye a sok reumás megbetegedés, köszvény, izületi gyulladás, valamint ide vezethető vissza a vese- és epekő képződése is. Egyes szakemberek a konyhasót a civilizált ember titkos gyilkosának tartják, mert tönkreteszi a hajszálerek működését, valamint elősegítik a daganatos megbetegedések kialakulását. A túlzott sófogyasztás ezenkívül a sejteken belül is káros változásokat idéz elő, illetve veszélyezteti a veséket.

A normál konyhasó finomított. Készítése során keresztülmegy egy olyan tisztítási folyamaton, amely mélyen beleavatkozik az anyag szerkezetébe. A nátrium-kloridot fehérítik, hogy a vásárlók elvárásának megfelelően hófehér legyen. A konyhasó tehát egyáltalán nem az a tiszta só, amilyennek a reklámok mondják. Tartósítószert és segédanyagokat is tartalmaz, például alumínium-hidroxidot, amely a megfelelő halmazállapotának megmaradásához kell. Az alumínium igencsak problémás élelmiszer-adalék, amely színezőanyagokban, stabilizátorokban, töltő- és erősítőanyagokban található meg. A szakemberek a konyhasóban található aluminium mennyiségét túl magasnak tartják, ugyanis igazolt módon lerakódhat az agyban. Egy nemrégiben közzétett elmélet szerint az Egyesült Államokban a növekvő Alzheimer-arány nem utolsósorban a csomagolt élelmiszerekben és az üdítőitalos dobozokban található alumínium nagymennyiségű fogyasztásának számlájára írható.

Minden egyes grammnyi konyhasó 23-szor annyi sejtnedvet rabol el tölünk, állítják a szakemberek.
A konyhasó a leggyakrabban, szinte általánosan és nagy mennyiségben alkalmazott élelmiszer-adalékanyag. megtalálható szinte minden feldolgozott élelmiszerben, akár ízfokozóként, akár tartósítószerként. Ennek eredményeként anyagcsere-folyamatainkat állandó "permetezés" éri, életfontosságú folyamataink pedig kiszáradnak.


A megoldás - a Himalája kristálysó


Az őstengerek kiszáradását kb. 250 millió évvel ezelőtt a napfény energiája okozta.
Ez az energia és annak minden pozitív tulajdonsága megtalálható a Himalája sókristály rácsaiban.
A Himalája kristálysóban minden olyan kémiai és nyomelem megtalálható, amelyre az embernek szüksége van, és szennyeződést nem tartalmaz.

A Himalája kristálysót kézzel bányásszák. A sósziklákat kézzel törik szét.. Ezt követően megtisztítják, és a Napon szárítják. Osztályozzák szín és tisztaság szerint. A legtisztább részeket mossák, majd kézzel kisebb darabokra aprítják, így jön létre a darabos fürdősó, az őrölhető só, majd a finom asztali só, melyet sóörlőbe tehetünk vagy közvetlenül használhatjuk étkezésre, főzésnél vagy Sole oldat készítéséhez. Fontos tanács: a sót ne főzzük, ugyanúgy, mint a fűszereket, utólagosan adjuk hozzá az ételünkhez. Így az íze és a kristályforma is megmarad.

A Himalája kristálysónak számtalan felhasználási lehetősége van.
Készíthetünk belőle Sole oldatot, használhatjuk fürdéshez, orrüreg és szemtisztításhoz.
Sóing, sópárna, sózokni, bőrápolás, bőrhidraltálás, cellulitisz kezelésére kiválóan használható.




SÓOLDAT készítése

Tegyünk befőttes üvegbe sókristályokat. Öntsünk rá szénsavmentes ársányvizet. Só:víz arány 1:3
Egy óra múlva egy telített, 26%-os sóoldatot kapunk. Korlátlan ideig tárolható. Benne sem gombák, sem baktériumok, sem csírák nem élnek meg. Az így kapott sóoldat a kiindulópontja sokféle kezelési formának.

IVÓKÚRA

A kész 26%-os kristáysó oldatból tegyünk egy teáskanálnyit egy pohárba és töltsük fel tetszőleges mennyiségű (2-3 dl) szénsavmentes ásványvízzel. Az így kapottfelhígított sóoldaot igyuk meg minden reggel felkelés után éhgyomorra.Beletehetjük a teáskanálnyi sóoldatot 1 liter vízbe is, és azt egész nap isszuk meg.Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége a fontos, a pozitív hatás eléréséhez. .
A sóoldat ivókúra nincs időre behatárolva. Az " ivókúra" szó elvileg itt nem helyes kifejezés, ugyanis a sóoldatot egy életen keresztül is fogyaszthatjuk egy egészséges életmód és megelőzés érdekében.


 
 
0 komment , kategória:  egészség  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 94 db bejegyzés
e év: 569 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 346
  • e Hét: 2021
  • e Hónap: 3013
  • e Év: 34742
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.