Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Jó éjt!
  2011-02-05 23:59:36, szombat
 
 


(Ma este pontosan így áll a Hold és a Vénusz egymással szemben)

Köszönöm a látogatást.
 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Boldog az...
  2011-02-05 23:24:47, szombat
 
 



(A könyv szerkesztője és fordítója, Vágó Gy. Zsuzsanna engedélyével közölve)


Megrendelhető kedvezménnyel:Link


Megnézhető:Link

 
 
0 komment , kategória:  Vénusz Kódex  
Éves horoszkóp 2011-Vizöntő
  2011-02-05 19:20:04, szombat
 
  Éves horoszkóp 2011


VÍZÖNTŐ
(január 21. - február 19.)





A Vízöntők eleinte kétkedve fogadják majd a viharos fordulatokat és tőlük szokatlan módon visszahúzódnak. Április elején különösen érzi majd, hogy bizonytalanná válik a helyzet, és - bár számtalan ötlete támad, egészen új nézőpontból kezdi látni az életet - egészen augusztusig kell várnia, míg végre beindulnak a dolgok. Akkor azonban hatalmas erővel törnek be lehetőségek, és szinte szárnyakat kap! Ha sikerül ebben az időszakban megalapoznia terveit, az hosszú ideig kihat majd életére.

Forrás:EZO.TV - SZA

 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópok  
Éves horoszkóp 2011
  2011-02-05 19:15:49, szombat
 
  Éves horoszkóp 2011


A 2011-es esztendő a tettek éve lesz. Már az évkezdet izgalmas változásokat hoz, hiszen a Jupiter január végén belép a Kosba, ami felpörgeti az eseményeket. Az igazi robbanás azonban tavasszal lesz érezhető, amikor az Uránusz is átlép ebbe a jegybe, és a Marssal, majd a Nappal szinte versenyt futnak egymással a teremtésért és a megújulásért. Ez persze heves, és néha nem erőszakmentes történésekhez vezet, de aki képes élni a lehetőségekkel, és a szíve is a helyén van, az jövőre megtalálhatja a számításait. Lépjünk tehát a tettek mezejére!


BAK
(december 22. - január 20.)





A Bakokra küzdelmes esztendő köszönt 2011-ben, az év rosszul kezdődik, a nehézségek és a terhek egyre csak nőnek, de a március hirtelen fordulatot hoz, és ettől kezdve, ha lassan is, de rendeződnek a dolgok. Olyannyira, hogy őszre több, régóta húzódó probléma megoldást nyer, és év végére az élete szinte minden területén olyan ,,rend" lesz, amire mindig is vágyott. Ehhez azonban többet kell kockáztatnia, mint amit szeretne, de ha mer egy kicsit bátrabban lépni, ha teret enged az új helyzeteknek, szívós küzdelme elnyeri jutalmát.

Forrás:EZO.TV - SZA

 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópok  
Angyali üzenet
  2011-02-05 18:56:26, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-02-05 18:55:11, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Kávé
  2011-02-05 15:20:32, szombat
 
  Meghívlak egy ebéd utáni finom kávéra:



 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
A kávé története
  2011-02-05 15:09:14, szombat
 
  A kávé története:

Történt egyszer a távoli Abesszínia Kaffa nevű tartományában, hogy a kopt szerzetesek kecskenyája egy fényeszöld levelű, illatos virágú cserje piros bogyóit legelte, majd a kecskék kisvártatva élénk ugrándozásba kezdtek, és még éjszaka is dobogtak. Furcsállotta a kecskepásztor, és mivel nem talált magyarázatot, tapasztalatairól beszámolt a szerzeteseknek.


A papok kivonultak a mezőre, és szemügyre vették a bokorcsoportot. Sudár, barna törzsből ágaztak el a vékony, hosszú hajtások, amelyeket csillogó, mélyzöld, hullámos felületű levélzet borított. Minden levélnyél tövében porcelánfehér, csillag alakú virág nyílt, amelynek illata a jázminéhoz hasonlított. A virágzással egy időben egres méretű, piros bogyók is díszítették a cserjét. Ezeket leszedték, és megkóstolták. Kiderült, hogy az édes, mélypiros héj két, egymás felé forduló, középen bevágott magot takar. A kóstolgatás következménye az lett, hogy a szerzetesek is ébren töltötték az éjszakát, de legalább felfedezték a kávé frissítő hatását. Ennek hírét vették a Mekkába igyekvő mohamedán zarándokok, és hogy bírják a hosszú, fáradságos vándorlást, a kávébogyók főzetét itták. Innen a kávé másik közismert elnevezése, a mokka.

Se szeri, se száma a kávé legendájával és kultúrhistóriájával foglalkozó irodalomnak. A középkorban már egész Európa és Kis-Ázsia fogyasztotta, sőt Indiába is eljutott. Szenvedélyes kávéfogyasztó hírében állt VIII. Kelemen Pápa, Voltaire, a nagy francia filozófus, Napóleon császár és Lord Byron, a romantikus költő. Magyar földre feltehetően a törökök révén jutott el.

A kávécserje, a botanikában Coffea arabica néven jegyzett örökzöld növény, fejlődése során fa vagy cserje alakot ölt. A kifejlett kávéfa magassága átlagban két méter. Általában magvetéssel szaporítják, és ezt követően a negyedik évben fordul termőre. Az örvösen elhelyezkedő, illatos, ötszirmú fehér virágok hímnősek, azaz a megtermékenyüléshez nincs szükségük más nemű egyedre.

A gömbölyű, kezdetben zöld, majd sárga, végül bordóvörösre érő csonthéjas termés másodmagával helyezkedik el a burokban. Trópusi igényű növény. Párás környezetben, világos helyen, tizenöt-huszonöt fok közötti hőmérsékleten lakásban is kiválóan nevelhető






Forrás:MIndmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Vasárnap - menü ajánlat
  2011-02-05 14:59:10, szombat
 
  Vasárnap - menü ajánlat

Reggeli: Orosz hússaláta
Előétel: Tejszínes gombaleves
Főétel: Rántott hús kedvenc húsfélénkből grillezett zöldségekkel, rizi-bizivel
Desszert: Rakott palacsinta
Vacsora: Baconös virsli sajttal sütve
Vegetáriánus ajánlat: Kétszer pácolt rántott busa grillezett zöldségekkel, rizi-bizivel


Orosz hússaláta:

Hozzávalók:
40 dkg maradék sülthús
30 dkg burgonya
30 dkg alma
20 dkg savanyú uborka
3 kemény tojás
füstölt nyelv (főzve)
mustár
citrom
bors

tartármártás

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk, majd felozkázzuk. A maradék húst csíkokra vágjuk. Az uborkát, az almát és a kemény tojást is csíkokra vágjuk. A tartármártás keverjük a mustárt, a citromlevet, sót és borsot, majd összekeverjük a saláta alapanyagaival. Végül a főtt-füstölt nyelvet felkozkázzuk, és a saláta tetejére szórjuk. Hűtőben 2-3 órát érleljük.


Tejszínes gombaleves III.:

Hozzávalók:
20-30 dkg szegfű- vagy rókagomba
1 fej vöröshagyma
olívaolaj

bors
pirospaprika
(1 csipet őrölt köményt is kaphat, hogy könnyebben emészthető legyen)
ízlés szerint zöldborsó és csipetketészta
2 dl főzőtejszín

Elkészítés:
Az olívaolaj, apróra vágott hagyma, a gomba és a fűszerek segítségével egyszerű gombapörköltet készítünk. Kb. 10-15 perces főzés után felöntjük vízzel, majd ha forrni kezd, hozzáadjuk a zöldborsót, a tésztát és a főzőtejszínt, ha kell, utánasózzuk. Gyöngyöztessük, amíg a borsó és a tészta megpuhul.

Készíthetjük termesztett gombákból (csiperke vagy laska) is de ekkor erősebb fűszerezést tanácsos használni, például ízesíthetjük szerecsendió hozzáadásával is. Ha mezei szegfűgombát vagy erdei, vadon termő gombákat használunk, akkor nem javaslom az erős fűszerezést, hagyjuk, hadd érvényesüljön a gomba eredeti íze és illata. A pörköltalapba egy lehelletnyi száraz vörösbor is belefér.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Vonyi küldte. Köszönjük!


Sütőben sült rántott hús:

Hozzávalók:
8 szelet karaj
3-4 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
olívaolaj

Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, majd besózva kicsit állni hagyjuk, a szokásos módon bepanírozzuk. Tepsibe sütőpapírt teszünk, ráhelyezzük a hússzeleteket. Mindkét oldalukat olajjal megkenjük, majd 150 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Sütés közben, ha már a felső része kezd pirosodni, átfordítjuk, hogy a másik oldala is megpiruljon.





Megjegyzés:
Én reszelt sajtot is szoktam a zsemlemorzsába keverni, ettől még finomabb lesz a hús. Gyorsan megvan, és nem lesz a lakás tele az olajos szaggal.

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!


Diós-mákos rakott palacsinta:

Hozzávalók:
A palacsintához:
2 tojás
50 dkg liszt

cukor ízlés szerint
6 dl tej
0,5 dl étolaj
A mákos töltelékhez:
12 dkg mák
8 dkg cukor
1 dl tej
citrom reszelt héja
A diós töltelékhez:
12 dkg darált dió
8 dkg cukor
1 dl tej
sütőrum ízlés szerint
Valamint:
kakaópor
sárgabaracklekvár

Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóiból palacsintatésztát készítünk és kisütjük.

A mákos és a diós tölteléket felfőzzük.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, rétegeljük a palacsintákat, a palacsinták közé én a következő sorrendben teszem a tölteléket: lekvár-dió-kakaó-mák. a tetejére lekvár kerüljön.

180 fokos sütőben megsütjük, a tetejét egy kicsit megpirítjuk. Tálaláskor porcukorral meghintjük.





Megjegyzés:
Ez az adag kb. 2 felnőtt és egy kisgyerek adagja. Nálunk egy ebéd alkalmával elfogy.

A receptet és a fotót N_kriszti küldte. Köszönjük!


Baconös virsli sajttal sütve:

Hozzávalók:
4 pár virsli
8 szelet bacon
45-50 dkg tejföl
30 dkg trappista sajt
kevés vaj

Elkészítés:
A virsliket hosszában bevágom, a barázdába egy hosszú sajtcsíkot teszek, majd betekerem a virsliket a baconbe. Ezután kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe teszem őket, nyakon öntöm a tejföllel, majd gazdagon megszórom a reszelt sajttal.

200 fokon sütöm, amíg a sajt megpirul, kb. 25 percig.

Megjegyzés:
Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, rendkívül finom vacsora. A barátaink imádják. Friss kenyérrel tálald!

A receptet Pcsillike küldte. Köszönjük!


Kétszer pácolt rántott busa zöldségekkel:

Hozzávalók:
80 dkg busafilé
4 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 db póréhagyma
1 db paradicsom
10 dkg savanyú uborka
1 evőkanál kapribogyó
1 dl olívaolaj
3 db tojás
liszt
zsemlemorzsa

őrölt fehérbors

Elkészítés:
A halfiléket beirdaljuk, és kétujjnyi szeletekre vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük a citromlével, a petrezselyemmel, és bedörzsöljük vele a halszeleteket. 2 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük.

Amíg pácolódik, a zöldségeket és a savanyú uborkát julienne-re, vagyis gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, keverőtálba tesszük.

Ha már busánkat jól átjárta a pác, lesózzuk, bundázzuk (jó magyar szóval: panírozzuk). Bőséges olajat forrósítunk, és benne a halszeleteket aranybarnára sütjük. A felesleges zsiradékot konyhai papírtörlővel felitatjuk.

Zöldségeinket enyhén megsózzuk, és pár perc pihenő után belekeverjük a finomra vágott kapribogyót, az olívaolajat, és megborsozzuk.

A halszeletek felét tálra tesszük, ráhalmozzuk a csíkokra vágott zöldségeket, majd betakarjuk a halak másik felével. Meglocsoljuk az olajos lével, és engedélyezünk neki negyed óra pihenőt.

Üvegtányéron, salátalevélágyon tálaljuk, díszítsük negyedelt citrommal, friss zöldségekkel.

Fáradságos munkánk jól megérdemelt jutalmául, nyissunk fel egy kellemesen behűtött palack traminit.

Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja



 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Kellemes hétvégét!
  2011-02-05 11:07:49, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Napsütéses, szép napot!
és






(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)

Link

Nézz be ide is, megéri:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1574
  • e Hét: 3788
  • e Hónap: 17693
  • e Év: 147400
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.