2011-02-06 19:39:23, vasárnap
|
|
|
A húshoz:
1 kg csirkemellfilé
1 kis pohár tejföl
2 tojás
4 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
só
bors
liszt
Sütéshez
olaj
A körethez:
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg margarin
5-10 dkg füstölt sajt
só
1 kis pohár tejföl
zsemlemorzsa
Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba.
Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.
Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. (Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.) Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumpit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.
Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|