Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Miért volt betiltva?
  2011-02-08 08:55:47, kedd
 
  El kell olvasni a szövegét, mert nyilván nem a dallama miatt. Az ugyanis egy magyar népdal, kicsit szomorkás szerelmes szöveggel("Megkötöm lovamat szomorú fűzfához, megkötöm szívemet gyönge violához...")

Szinte mindegyik versszaka a rendszer illetve konkrét események ellen foglal állást:

Rózsa volnék:
"minden ember szabadnak születik..." (Emberi Jogok Nyilatkozata) egyenlő esélyek, nincs megkülönböztetés, a létbiztonsághoz való jog, tehát egyetemes emberi értékek iránti elkötelezettség, amelyek a diktatúrában nem voltak biztonságban.

ablak volnék:
A vasfüggöny ellen van, ami a fizikai mozgást korlátozta (3 évente egyszer lehetett külföldre utazni...), de az információk szabad áramlását is korlátozták (gondolati és véleménynyilvánítási szabadság, szólásszabadság): levél felbontások, telefon lehallgatások, a határon könyvek folyóiratok elvétele, Szabad Európa Rádió hallgatásának büntetése, fénymásolás és telefonálás korlátozása stb.

Utca volnék:
1956 és 1968 (bevonulás Csehszlovákiába) ellen tiltakozás, illetve a jelen lévő oroszok ellen is tiltakozás

Zászló volnék:
politikai semlegesség kívánata, vagyis a SZU-tól való erős függés megszüntetése. Nem kanonikus szövegváltozata, de talán sokkal elterjedtebb volt:
"nem lennék játéka a keleti szélnek"

Hirtelen ennyi :-)
 
 
0 komment , kategória:  ZENE  
Ha én rózsa volnék
  2011-02-08 08:48:57, kedd
 
 





Link
 
 
0 komment , kategória:  ZENE  
Év értékelő Miniszter Elnök
  2011-02-08 08:44:14, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megújulás éve Orbán Viktor
  2011-02-08 08:41:46, kedd
 
  Orbán Viktor “Magyarország megújul" címmel a Millenárison tartotta a 13. hagyományos évértékelő beszédét. A színpadra Balog Zoltán, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke konferálta fel, aki többek közt megköszönte, hogy a megvédte az országot a támadásokkal szemben, illetve elmondta, hogy véleménye szerint a kormányfő a szívünkből beszél. A színpadra lépve a miniszterelnök köszöntötte a megjelent honfitársait és leszögezte, hogy a 13-as szám nincs nagy hatással rá, mondván, hogy ő nem babonás.A beszéde elején születésnapja alkalmából fel felköszöntötte a jelenlévő Grosics Gyulát, az aranycsapat egykori legendás kapusát, majd megköszönte a felhívására érkező kérdéseket. Elmondása szerint a legtöbb kérdés a mikor lesz jobb témára irányult - több kérdésre nem igazán tért ki, inkább csak idézet, de konkrét választ nem adott rájuk -. Válaszként azt mondta, hogy nem a lehet a disznóvágást a vacsorával kezdeni. Először meg kell újítani az országot és 2014-ig egy tervet vázolt fel, mely több millió magyar terve, de leszögezte, hogy ez nem a szocializmus 5 éves terve. “Közös akaratunk, elszántságunk, elhatározásunk adja a fedezetét, és végig fogjuk csinálni" - mondta Orbán. “Ez nemcsak egy lehetőség, hanem az utolsó lehetőség. Ez a terv különbözik az elmúlt nyolc év megbukott terveitől" - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, a becsapott emberek összetalálkoztak, és kétharmados lendülettel elsöpörték az előző kormányt, ,,ám a tenyerek viszketése nem múlt el" - tette hozzá. Ez a törvény más lesz, mint az elmúlt 8 év, ahol a kormány hátat fordított az embereknek és az igazságnak. Kezdetként sikerült az adórendszert arányossá tenni és a nyugdíjrendszert megmenteni.

Ez alapján 2010 az összefogás éve volt, amikor sikerült a megteremteni a 2/3-os kormány többséget, ami felhatalmazást adott egy új kormány megalakítására, egy új irány létrehozására.
A megújulásnak Orbán szerint három 3 pillére van: az újjászületés, a küzdelem és a küldetés.
A fejéről a talpára kell állítani a világot. A múlt nagyjait méltatta, akik erőt adnak a válság idején. Leszögezte, hogy 2010-ben az emberek kiszabadították a magyar szellemiséget, amit az elmúlt idők során egy palackba zárva fogva tartottak. A jelenlegi alkotmány pedig nem tartalmazza ezt a szellemiséget, ezért újat kell csinálni, amivel lezárják a múlttat.
A küzdelem a régi és az új rendszer között, ez egy elkerülhetetlen sors döntő harc, bár ez egyben félelmet ébreszt, de ugyanakkor felemelő is. Félelmet kelt a válság miatt, példának felhozta Görögországot és Írországot , amiket az válság térdre kényszerített, de mindezek ellenére vállalni kell a harcot, mert a válság elsöpri a tévedéseket. Edisont említette, akinek leégett a laboratóriuma, életművének nagy része odaveszet. Másnap kijelentette, hogy a katasztrófa legnagyobb haszna, hogy minden tévedése elégett, három héttel később pedig feltalálta a fonográfot. Magyarországnak le kell gyűrnie a válságot, de csak úgy lehet, ha mindenki dolgozik, aki bír. Az embereknek vissza kell adni a munka vállalás lehetőségét, a reményt. Nem lehet a segélyre megoldásként tekinteni. Ma a magyar emberek többsége dolgozni szeretne, de nincs rá lehetősége, főleg 50 év felett nehéz elhelyezkedni. A küzdelem során a legfőbb forrást a 2/3-os egység adja. Megemlítette, hozott az elmúlt 9 hónap alatt több eredményese intézkedés született mint az elmúlt 20 év alatt összesen, aminek következtében az emberek újra reménykedve néznek a jövőbe.
A küldetés pedig egy új szerkezet létre hozása fejben és lélekben. A sportoló is végig gondolja egy nagy verseny előtt felkészülésének menetét. A válasz pedig a szeretteiért. Nekünk is el kell kötelezünk magunkat a jó irányába, úgy hogy a holnap is részesüljön a jóban.
2012 az elrugaszkodás, 2014 a felemelkedés, 2015 pedig a gyarapodás éve lesz.

Összegezve ez nem egy évértékelő beszéd volt. Maga Orbán Viktor se szereti ezt a kifejezést. A kormányfő egy utat vázolt fel ami mentén Magyarország kilábalhat a jelenlegi siralmas helyzetéből. A beszédből jó láthatóan hiányoztak a konkrétumok - éppen ezért a forint árfolyamára nem is volt hatással - , vagyis egyetlen egy konkrétumot tartalmaz: legyűrni az államadóságot, de hogy miképpen és hogyan azt mély homály fedi, mint ahogy a többi fontos kérdésre se adott választ. Se a deviza hitelesek megmentéséről nem esett szó, se pedig arról, hogy miképpen fognak új munka helyeket teremteni. Beszéde során a miniszterelnök megpróbált kontaktust kialakítani a nézőközönséggel, de ez nem teljesen sikerült, hisz lapról olvasta a szövegét. A szöveg sok hasonlatot és idézetet tartalmazott, az ellenzékkel nem foglalkozott, utalva arra, hogy nekik a legnagyobb ellenfél a gazdasági és társadalmi helyzet. Beszéde során leszögezte, hogy az általa vázolt terv, amely szerinte az egyetlen járható út csak közös erővel érhető el. Mindenkinek ki kell venni a feladatból a részét, nem szabad meghátrálni, mert akkor az országot betemeti a lavina.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nagy kérdés nem az...
  2011-02-08 08:34:36, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
A fontos az...
  2011-02-08 08:32:02, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Nem azért élünk...
  2011-02-08 08:28:42, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Valahányszor megbotlasz,
  2011-02-08 08:26:51, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Szeretni úgy is lehet..
  2011-02-08 08:25:04, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Petőfi S. Fekete kenyér
  2011-02-08 08:23:11, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 967 db bejegyzés
e év: 9223 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 521
  • e Hét: 3084
  • e Hónap: 42696
  • e Év: 271633
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.