2011-03-11 07:44:46, péntek
|
|
|
Tésztához:
10 dkg zsír
20 dkg liszt
5 dkg cukor
csipet só
2 tojássárgája
Tetejére:
25 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
2 kk vaníliaaroma
3 tojás
1 ek tejföl
1 citrom reszelt héja
Tészta kenéséhez:
baracklekvár
elkészítés
A tésztához valókat összegyúrjuk. Ha nem állna össze, kevés tejfölt vagy tejet adunk hozzá, hogy nyújtható legyen a tészta.
Lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt, vagy vajjal kikent és kilisztezett tepsibe helyezzük.
A tésztát baracklekvárral megkenjük.
Tetejére a túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral, a 3 tojássárgájával, a vaníliával a citromhéjjal és a tejföllel. (Leleményes háziasszony ekkor botmixert használ! Én is :).)
Végül hozzákeverjük óvatosan a 3 tojás keményre vert habját.
A habos túrót végül rákenjük a tésztára.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, a hab barnulásáig (kb. 25 perc) sütjük.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 23x35 cm |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|