Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Az LMP kiválóan alkalmas a kuk
  2011-03-13 20:25:48, vasárnap
 
  Az LMP kiválóan alkalmas a kukabúvárok utáni takarításra
2011. március 13. 19:42
Hunhír.info

Az LMP tiltakozik Józsefváros rendelet ellen, amelyben az önkormányzat megtiltotta a kukázást a kerületben. Harcolják ki a jogot a kukázáshoz, rendben, aztán azonnal takarítsák el a sok szutykot, amit a szutykok kiszórnak a szemetesekből. Erre talán még alkalmasak, mert a gyűlölködésen kívül eddig mást nem tudtak felmutatni.

Budapest VIII. kerülete 2011. január 1-ével bünteti a kukázást, ezzel csatlakozva ahhoz a több mint 50 önkormányzathoz ahol hasonló rendeletek vannak hatályban. A Lehet Más a Politika cinikusnak tartja ezt a szabályozást, amely nem tesz mást, mint kriminalizálja a szegénységet, belerúg a védtelenekbe ahelyett, hogy a valós problémát próbálná kezelni - írja közleményében a párt.

Hunhír.info kommentár:
Jó lenne már végre, ha az SDSZ2 sok simlise nem csak gágogna, hanem cselekedne. dHarcolják ki a jogot a kukázáshoz, rendben, aztán azonnal takarítsák el a sok szutykot, amit a szutykok kiszórnak a szemetesekből. Erre talán még alkalmasak, mert a gyűlölködésen kívül eddig mást nem tudtak felmutatni.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=38741
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hamis adatokkal akarják megmen
  2011-03-13 20:22:41, vasárnap
 
  Hamis adatokkal akarják megmenteni a börtöntől Szekeres-Lindert
2011. március 13. 15:53
Hunhír.info

Az MSZP továbbra sem vállalja a felelősséget a korábban általa irányított Magyar Honvédség és háttérintézményeinek megkárosításáért. Ez derül ki a párt pénteken megjelent sajtóközleményéből, amely félrevezető és hamis adatokat tartalmaz azért, hogy Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter felelősségét palástolja egy olyan ügyben, amely több mint százmilliós kárt okozott a magyar államnak - olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

A HM EI Zrt. egykori vezetése 2008 júniusában, Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter tudtával indította el a koszovói Pristina városában azt az uszoda- és szabadidőközpont építési projektet, amely több mint százmillió forint kárt okozott a magyar államnak - írják. Az állami cég eredetileg a koszovói Szent László katonai tábor ingatlanüzemeltetési feladatait látta el. A cég egykori vezetői részéről a tábor bezárását követően merült fel a gondolat, hogy egy tisztán üzleti célú vállalkozást valósítsanak meg a térségben.

A HM közleménye hozzáteszi: az MSZP azon állítása, mely szerint ,,a magyar gazdaság érdeke volt, hogy a balkáni országokkal bővüljenek a gazdasági kapcsolatok" értelmezhetetlen Koszovó esetében, amely nem rendelkezik önálló gazdasággal. Szekeres Imre felelősségét pedig felveti az a tény, hogy a HM EI Zrt. alapfeladata a Magyar Honvédség infrastruktúrájának biztosítása és fejlesztése, nem pedig külföldi ingatlanberuházások finanszírozása.

Még a víz sem volt bevezetve

A szocialisták által 5-6 millió euró értékűre becsült profilidegen projekt ennek kétszeresébe került volna, ha megvalósul. Csak az előkészítés költségei több mint 67 millió forintot emésztettek fel úgy, hogy nem készült részletes és minőségi piackutatás és kockázatelemzés, a pristinai önkormányzat által felajánlott - víz és villany nélküli - földterületen pedig semmilyen beépítés nem történt. A projekt teljes költsége azonban így is bőven meghaladta a százmillió forintot, mivel az ügyben kétesértékű tanácsadói szerződések is születtek olyan tevékenységekre, amelyekben teljesítés nem történt - olvasható a közleményben.

Ilyen teljesen értelmetlen üzleti tevékenység volt az uszodatechnikai mintabolt működtetése is, amely nemhogy nyereséget hozott volna, hanem további milliós károkat okozott az adófizetőknek - véli a HM. Ez azonban nem volt szempont a szocialista vezetésű minisztériumban, ahol 2009 novemberében az uszoda- és sportcentrum beruházás megvalósíthatatlanságát látva nem parancsoltak megálljt. Erre az időpontra ugyanis kiderült, hogy a koszovói kormány semmiféle garanciát nem vállal. A teljesen értelmetlen és az adófizetőknek súlyos károkat okozó beruházását végül Hende Csaba honvédelmi miniszter állíttatta le, aki hivatalba lépését követően azonnal utasítást adott a HM EI Zrt. teljes átvilágítására - teszi hozzá a közlemény.

Ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy a cég korábbi vezetése a ,,koszovói projektet" még a választások után is fenntartotta és csak 2010. május 18-án kísérelte meg leállítani. A szerződéseket végül - megismerve a valós helyzetet - a cég új vezetése mondta fel 2010. augusztus 24-én. Kérdéses, hogy az MSZP-nek miért fűződik érdeke a közvélemény félretájékoztatásához. Elérkezett az ideje, hogy őszintén és nyíltan beszéljünk azokról a dolgokról, amelyek beszennyezték az egyenruhát és a működésképtelenség határára sodorták a Magyar Honvédséget. Csak ezután kezdhetünk hozzá az újjáépítéshez - zárul a HM írása.


http://hunhir.info/?pid=hirek&id=38731
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb válság közeleg? Kína is
  2011-03-13 19:53:07, vasárnap
 
  Újabb válság közeleg? Kína is behúzhatja a féket
2011.03.13 19:21



Kovács András
Küszöbön áll-e a kínai gazdaság lassulása, vagy pedig csupán a vezetés direkt tervezi alul a következő évek növekedési kilátásait? - erre a kérdésre keresi a választ Barry Eichengreen közgazdász professzor legújabb cikkében. Véleménye szerint idővel mindenképpen lassulni fog az ázsiai óriás növekedése és a legnagyobb kérdés, hogy a világ erre hogyan készül föl.

Míg a világ gazdag országai még mindig a pénzügyi válság következményeit nyögik, addig a világgazdaság egyre jobban a feltörekvő országok növekedési teljesítményétől függ. Az ipari exportőrök, az energiaszolgáltatók és a nyersanyaggyártók egyre jobban figyelnek Kínára és a többi gyorsan növekvő országra, mint a kereslet fő indikátoraira. Mindezek ellenére kínai tisztviselők arra figyelmeztetnek, hogy az ázsiai ország gazdasága elkezdett lassítani. Ven Csia-pao miniszterelnök februárban arról beszélt, hogy a következő öt évben évi 7 százalékos átlagos bővülésre számítanak. Ez mindenképpen jelentős lassulásnak tűnik az utóbbi öt év 11 százalékos átlagához képest - állapítja meg a közgazdász.

Mennyire kell komolyan vennünk ezt a 7 százalékos célkitűzést? - teszi föl a kérdést a cikk írója. Miután az elmúlt öt évre is 7,5 százalékos átlagos bővülés volt kitűzve, de semmilyen fékező intézkedést nem hoztak, amikor ennél nagyobb volt a bővülés. Ráadásul a banki hitelezést is felgyorsították a 2008-as válság kezdetével és közismerten óvakodtak a jüan felértékelésétől is a kínai hatóságok. Természetesen nagyon nehéz a kínai politikával szemben éles kritikát megfogalmazni, az elmúlt évek növekedése mindenképpen csodálatos volt. Kína 2008 után folytatott gazdaságpolitikája hozzájárult ahhoz, hogy ne legyen még nagyobb a globális recesszió. Üdvözlendő, hogy a kínai tisztviselők jelenleg kevesebbet ígérnek, mint amennyit valójában nyújtani tudnak - olvasható a kutató cikkében.

Mi a vezetés szándéka?

A szerző szerint két kérdés tehető föl a mostani kijelentések kapcsán. A kínai vezetők ismételten alábecsülik a várható növekedést, vagy pedig a lassabb bővülés kommunikálásával próbálják elkerülni a jüan felértékelésére helyeződő nyomást. Nincsen okunk azt gondolni, hogy a kínai vezetők bizonyosak lennének abban, hogy valóban lassulás jön. Kína továbbra is képes a mezőgazdaságban dolgozó alacsony képzettségű dolgozókat az iparban elhelyezni. Ezt jól mutatja, hogy a GDP 45 százalékának felel meg a beruházási ráta és ez természetesen ösztönzi az exportot, amit mindenképpen segít az alulértékelt valuta - szerepel az írásban.

A közgazdász szerint a jövőben a külföldi és a belföldi nyomásra Kínának mindenképpen ki kell egyensúlyoznia a gazdaságát, ami azt jelenti, hogy a beruházások és az export részarányát csökkentenie kell a belső fogyasztás és a szolgáltatások fejlesztése javára. A kínai dolgozók is magasabb bért és rövidebb munkaidőt fognak követelni, ami több fogyasztást fog jelenteni, amely végül a lassabb növekedéshez vezethet el. A vezetés tisztában van ezekkel a várható változásokkal, amely már a következő ötéves tervben is megjelent.

2014-ben befékez Kína

A kérdés tehát nem az, hogy a kínai gazdaság lassulni fog-e, hanem hogy mikor. A cikk írója eddigi tanulmányai alapján úgy látja, hogy amikor egy gyorsan növekvő gazdaságban az egy főre jutó jövedelem eléri a 10 ezer dollárt, akkor következik be a hirtelen fékezés. Ha az egy főre jutó jövedelem eléri a 16 500 dollárt, akkor végképp bekövetkezik a lassulás. Ha Kína továbbra is évi 10 százalékos bővülésre lesz képes, akkor ezt a szintet 2014-ben fogja elérni - véli a szerző.

A közgazdász hangsúlyozza, hogy ezek a számok természetesen nincsenek kőbe vésve. Nem mindegyik gyorsan növekvő gazdaság lassul, ha eléri az előbb említett számokat, ugyanakkor más tényezők is lassíthatják a bővülést. A szerző szerint az egyik ilyen lehet az idős népesség növekedése a munkaképes korúak kárára, amely jelenség Kínában is egyre inkább megfigyelhető. Ennek oka, hogy folyamatosan növekszik az átlagéletkor és az 1970-es évek óta elterjedt az egygyermekes családmodell.

Készen áll-e a világ?

A kutató szerint a lassulás korábban is jöhet az alulértékelt valuta következtében. Az egyik oka ennek az, hogy az értéktelenebb valuta miatt az ország jobban ki van téve a külső sokkoknak. Az alulértékelt fizetőeszköz akkor, amikor a gazdaság még egy alacsonyabb fejlettségi szinten van, mindenképpen segíti a bővülést, de visszahúzó hatása van, ha a növekedés már egy fejlettebb gazdaságot követel meg. Végül az alulértékelt pénz egyensúlytalanságot okozhat a gazdaságban, ahogyan az az 1990-es években a Dél-Koreai Köztársaságban történt.

Mindent egybevetve a fölsorolt okok alapján jelentős lassulás áll küszöbön Kínában. A kérdés az, hogy a világ készen áll-e erre és vajon lesznek-e olyan országok, amelyek követik a kínai lépéseket és dinamizálják a világgazdaságot úgy, ahogyan most azt az ázsiai óriás teszi.

(Forrás: project-syndicate.org)

http://www.mno.hu/portal/770999#
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 420 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 838
  • e Hét: 2760
  • e Hónap: 6505
  • e Év: 160001
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.