Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Elkezdődött a háború: támadnak
  2011-03-19 23:59:34, szombat
 
  Elkezdődött a háború: támadnak a francia gépek
Frissítve: 2011.03.19. 23:29

Egy amerikai katonatiszt szerint amerikai, brit, francia, olasz és kanadai erők hamarosan támadást indítanak a líbiai partvidék mentén - jelentette a Reutersre hivatkozva a BBC.
Tüzet nyitottak több líbiai katonai járműre az észak-afrikai ország légterét ellenőrző francia harci gépek. Közben az amerikai haderő is támadásba lendült. Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió értesülése szerint a katonai akcióban négy líbiai tank megsemmisült a felkelők központjától, Bengázitól délnyugatra. A francia támadás azt követően történt, hogy a Rafale típusú francia harci repülőgépek szombaton kora délután felderítő repülésekbe kezdtek Líbia egész területe fölött - közölték Párizsban nem hivatalos francia katonai források.
A CNN egy amerikai védelmi minsztériumi tisztviselőtől úgy értesült, az amerikai haderő is megindította a támadást, a csatorna forrása szerint a haditengerészet rakétákkal támadja a líbiai kormányerőket.
Az amerikai védelmi minisztérium közleménye szerint öt országból - az Egyesült Államokból, Franciaországból, Nagy-Britanniából, Kanadából és Olaszországból - álló koalíció támadást indított Líbia ellen, hogy megbénítsa az arab ország légvédelmi rendszerét.
A líbiai állami televízió este azt állította, hogy a líbiai légvédelem lelőtt egy francia harci gépet Tripoli térségében. A közlést más forrásból egyelőre nem erősítették meg.
A légicsapásokkal megkezdődött a líbiai repüléstilalmi övezet létrehozását célzó Odyssey Dawn kódnevű művelet, amelyre az ENSZ adott felhatalmazást az észak-afrikai arab országban a Moammer Kadhafi líbiai vezetőt támogató erők és a kormányellenes lázadók között kirobbant harcok miatt, a polgári lakosság védelme érdekében.
A Pentagon egyik, neve elhallgatását kérő tisztségviselője elmondta, hogy a légicsapások elsődleges célpontjai a líbiai főváros, Tripoli, valamint Miszráta körüli légvédelmi ütegek. Mindkét város a líbiai tengerparton fekszik. Egy magas rangú amerikai tisztségviselő szerint az amerikai haditengerészet Tomahawk típusú manőverező robotrepülőgépeket lőtt ki a célpontok megsemmisítésére.
Mint arról korábban beszámoltunk, az amerikai haditengerészet erői szombaton kezdtek el felsorakozni Líbia közelében, készülve a Földközi-tengerről indított rakétatámadásokra. Az Egyesült Államok a hadműveletek kezdeti szakaszában arra korlátozza részvételét, hogy segít a francia és más harci gépeknek a líbiai légvédelem kiiktatásában. (Az amerikai részvételről bővebben itt olvashat.)
Közben véget ért a líbiai helyzettel kapcsolatos válságtanácskozás Párizsban, melyen az Európai Unió, az Egyesült Államok, az Afrikai Unió és az Arab Liga képviselői, illetve Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár vett részt.
Az egyeztetés után sajtótájékoztatót tartott Nicolas Sarkozy francia államfő, melyen kijelentette, hogy Moammer Kadhafi egyértelműen megszegte a tegnap általa kihirdetett tűzszünetet, és csapatai továbbra is támadták a felkelők központját, Bengázit. Sarkozy leszögezte, hogy Franciaország kész a beavatkozásra, s megerősítette, hogy a francia harci gépek már Líbia fölött vannak, hogy megakadályozzák a felkelők elleni támadásokat Bengáziban, illetve hogy érvényt szerezzenek az ENSZ BT határozatával érvénybe lépett légtérzárnak.
A francia elnök ugyanakkor azt is kijelentette, hogy (Moammer) Kadhafi (líbiai vezető) még elkerülheti a legrosszabbat, ha teljesíti az ENSZ BT határozatát. Amint megszűnik az agresszió, megnyílik az ajtó a diplomácia előtt" - mondta az elnök.
A francia elnök beszédével egybehangzó nyilatkozatot adott a BBC-nek David Cameron brit miniszterelnök is, aki kijelentette, hogy Kadhafi hazudott a tűzszünetről a nemzetközi közösségnek, és hangsúlyozta, hogy a felkelők lemészárlása nem folytatódhat tovább.
A Pentagon megerősítette, hogy Líbia partjainál amerikai hadihajók lőttek - jelentette a CNN. Az első Tomahawk típusú irányított rakéták Kadhafi légvédelmi állásait bombázzák, hogy kiiktassák a légvédelmet, mielőtt további repülőket küldenek az ország fölé. A hadművelet neve Odüsszeia Hajnal. Elsősorban Tripolinál és Miszratánál akarják kiiktatni a légvédelmet.
A Pentagon sajtótájékoztatóján részletesen ismertették az amerikai hadműveletek várható menetrendjét. Eddig 110 Tomahawk cirkálórakétát lőttek ki 20 líbiai célpontra. A tengeri hadműveletekben 25 szövetséges hadihajó vesz majd részt a Földközi-tengeren. Líbiánál van már 11 olasz és 11 amerikai (köztük három tengeralattjáró, egyenként 100-100 rakétával), egy brit, egy francia és egy kanadai hadihajó.
Több mint 20 légvédelmi rendszert lőttek szét a jól koordinált támadás során, amelyet gondosan összehangoltak az akcióban részt vevő szövetségesekkel - mondta az amerikai hadsereg vezérkari főnöke.
Az Egyesült Arab Emírségek és Katar is részt vesz majd a líbiai katonai akciókban - jelentette be a Pentagon. A szövetséges erők Tripoli, Szabha, Natúra, Miszrata és Bengázi fölött is biztosítani akarják a légtérzárat.


Kadhafi: Líbia a líbiaiaké
Músza Ibrahim líbai kormányszóvivő sajtótájékoztatón továbbította Moammer Kadhafi nyugati vezetőknek címzett üzenetét, miszerint Líbia a líbiaiaké. Az ENSZ BT légtérzónára vonatkozó tervét agresziónak nyilvánította, és elvitatta a várható intervenció legitimitását. Kadhafi üzenetében ismételten leszögezte: a líbiai haderő az al-Kaida terrorhálózattal áll harcban, és óva intette a nyugati hatalmakat a beavatkozástól - adta hírül a CNN hírtelevízió.
A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy egyetlen golyót sem lőttek a líbai népre, és nem is fognak, aki pedig kételkedik ebben, az menjen a helyszínre, és bizonyosodjon meg róla személyesen.
A Reuters az al-Dzsazíra hírtelevízió értesüléseire hivatkozva korábban arról számolt be, hogy Moammer Kadhafihoz hű fegyveres csapatok hatoltak be Bengáziba. A hírügynökség egy szemtanú elmondásaira alapozva közzétette, hogy lezuhant egy Bengázi felett köröző MiG-23-as típusú vadászrepülőgép. A repülőgép lelövéséről nem sok részletet tudni, de a földet éréskor azonnal felrobbant, minek láttán a lázadók ünnepeltek. A pilótának sikerült időben katapultálni. Később az AFP francia hírügynökséggel egy helyszíni forrás azt közölte, a gép a felkelőké volt, és a pilóta életét vesztette. A felkelők a Kadhafihoz hű erőktől zsákmányolták a repülőket.
Bengázi fölött katonai repülőgépek köröznek, amelyek légi csapásokat mérnek a városra. Emberek százai menekülnek Bengáziból az egyiptomi határ közelében fekvő Tobruk felé. Halálos áldozatokról, sebesültekről nem szólnak a jelentések.
Bármely külföldi beavatkozás Líbiában ahhoz vezet, hogy az észak-afrikai ország szomszédai felsorakoznak Moamer Kadhafi líbiai vezető mellett - ezt Kaled Kaaim líbiai külügyminiszter-helyettes mondta a BBC rádiónak adott szombati interjúban."Ha kívülről érkezik támadás, vagy külföldi beavatkozásra kerül sor, akkor nemcsak líbiaiakkal fognak találkozni, hanem algériaiakkal, tunéziaiakkal és egyiptomiakkal. Mindannyian líbiai földön fognak harcolni" - mondta a politikus.
A kormány tagadta, hogy támadást indított volna Bengázi ellen. Músza Ibrahim szóvivő azt állította, hogy a kormányerők nem folytatnak harci cselekményeket a felkelők kezén lévő városban, sem körülötte, betartják a tűzszünetet, és várják a nemzetközi megfigyelők érkezését. Moamer Kadhafi erői és az ellene szövetkezett felkelők eközben egyaránt a másik felet vádolják azzal, hogy megszegte a pénteken kötött tűzszüneti megállapodást.
Moammer Kadhafi líbiai vezető csapatai megsértik az ENSZ BT határozatában szereplő tűzszünetet - közölte korábban Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet. Márpedig - mint szakértők rámutatnak - ha Kadhafi csapatai nem tartják be a BT-határozatot, akkor a nemzetközi közösség miden szükséges eszközt bevethet a polgári lakosság megvédésére. Ez a kitétel megnyitja az utat az esetleges légi csapások előtt.
Kadhafi eközben "durva gyarmatosításnak" minősítette az ENSZ BT döntését az afrikai ország feletti légtértilalmi övezet létrehozásáról. Szavairól az al-Dzsazíra arab hírtelevízió számolt be szombaton. "Ez durva gyarmatosítás. Ennek nincs semmiféle jogalapja. Mindennek súlyos következményei lesznek a Földköz-tenger térségére és Európára" - mondta Kadhafi.
Haled Hajim líbiai külügyminiszter-helyettes szombatra virradó éjszaka azt állította, hogy a felkelők megsértették a tűzszünetet, s al-Magrun térségében (Bengázitól mintegy 80 kilométerre) rátámadtak a kormánycsapatokra. "A hadsereg nem kezd semmilyen akciót ellenük, mert mi a magunk részéről nem akarjuk megsérteni a tűzszünetet" - mondta a politikus.


 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Füstölgő hátizsák az OTP-ben
  2011-03-19 23:56:01, szombat
 
  Füstölgő hátizsák: zsarolás miatt nyomoznak
Frissítve: 2011.03.18. 21:35

Egy József körúti bankban tették le a gyanús csomagot, amelyet a tűzszerészek felrobbantottak.
Zsarolás miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni főosztálya a József körúti gyanús csomag ügyében - tájékoztatta Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője péntek este az MTI-t, miután a tűzszerészek megsemmisítették a csomagot. A korábban lezárt útszakszon helyreállt a közlekedés.
Mint mondta, a késő délutáni órákban jelezték a rendőrségnek, hogy a bankfiókban gyanús csomagot találtak. Az állampolgárok biztonságát és a vagyonbiztonságot szem előtt tartva haladéktalanul intézkedtek, megkezdték az épület kiürítését, és lezárták a környéket. Értesítették a tűzszerészeket, ők megvizsgálták a csomagot, és a helyszíni megsemmisítés mellett döntöttek.
Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa azt látta, hogy egy tűzszerész lassan lépkedve, egy hosszú bot végére rögzítve hozta ki a gyanús csomagot fél nyolc körül a József körúti OTP bankfiókból, majd a közeli metróépítkezéshez vitte. Nyolc óra előtt néhány perccel egy nagy durranást lehetett hallani a Rákóczi téri metróépítkezés felől.
A Terrorelhárítási Központ jelentős erőkkel, több autóval érkezett a helyszínre, és ott volt Hajdu János, a szervezet főigazgatója is.
A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője, Barta Ágnes korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy huszonöt lakást kellett kiüríteni, az intézkedés ötven embert érintett. A VIII. kerület polgármesterével együttműködve felajánlották a lakóknak, hogy a polgármesteri hivatalban várakozhatnak, de egyikük sem vette igénybe ezt a lehetőséget.
Nem sokkal este 9 óra előtt Barta Ágnes azt mondta: minden lakó visszatérhet otthonába.
A Blaha Lujza tér és az Üllői út között este 9 óráig nem közlekedett a 4-es és a 6-os villamos, és a közúti forgalom elől is lezárták ezt a szakaszt. A csomag megsemmisítése után helyreállt a közlekedés.


Zsarolás állhat a füstölgő hátizsák mögött?
Zsarolás miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni főosztálya a József körúti gyanús csomag ügyében - közölte Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője péntek este, miután a tűzszerészek megsemmisítették a csomagot.
Mint mondta, pénteken a késő délutáni órákban jelezték a rendőrségnek, hogy a bankfiókban gyanús csomagot találtak. Az állampolgárok biztonságát és a vagyonbiztonságot szem előtt tartva haladéktalanul intézkedtek, megkezdték az épület kiürítését, és lezárták a környéket. Értesítették a tűzszerészeket, ők megvizsgálták a csomagot, és a helyszíni megsemmisítés mellett döntöttek.
Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa azt látta, hogy egy tűzszerész lassan lépkedve, egy hosszú bot végére rögzítve hozta ki a gyanús csomagot fél nyolc körül a József körúti OTP bankfiókból, majd a közeli metróépítkezéshez vitte. Nyolc óra előtt néhány perccel egy nagy durranást lehetett hallani a Rákóczi téri metróépítkezés felől.
A Terrorelhárítási Központ jelentős erőkkel, több autóval érkezett a helyszínre, és ott volt Hajdu János, a szervezet főigazgatója is.
A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője, Barta Ágnes korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy huszonöt lakást kellett kiüríteni, az intézkedés ötven embert érintett. A VIII. kerület polgármesterével együttműködve felajánlották a lakóknak, hogy a polgármesteri hivatalban várakozhatnak, de egyikük sem vette igénybe ezt a lehetőséget.
Nem sokkal este 9 óra előtt Barta Ágnes azt mondta: minden lakó visszatérhet otthonában.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Elpusztult Knut, ajegesmedve
  2011-03-19 23:51:26, szombat
 
  Elpusztult Knut, a világ leghíresebb jegesmedvéje

A 4 éves Knutot - akinek a berliniek és a külföldi látogatók éveken keresztül valósággal a csodájára jártak - a német főváros Tiergarten kerületében lévő állatkertjében szombaton délután váratlanul érte a halál. Az első hírek szerint a - 2006 decemberi születésekor az anyja által eltaszított - jegesmedve összeesett a ketrecében. Az állatkert közleményt adott ki, értetlenül állva a történtek előtt. A halál okát az elkövetkező napokban boncolással akarják kideríteni - tartalmazta a közlemény.
Knutot születésekor az anyja, Tosca eltaszította magától. Akkor Németország egésze aggódott a sorsáért. A bocsot hamarosan az egész ország a szívébe zárta, és szerte a világból érkeztek hozzá a látogatók. Az időközben meglett hímmé cseperedett jegesmedve különösen élete első éveiben vonzotta a látogatókat, és Németországban valóságos "Knut-mánia" alakult ki. A berlini állatkert a statisztika szerint mostanáig csaknem 4 millió jegyet adott el, és a jegybevételből, valamint a Knut nevével fémjelzett emléktárgyak eladásából, filmes és egyéb jogokból milliós nagyságrendű haszonra tett szert. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az elmúlt időszakban megcsappant az érdeklődés a berlini kedvenc iránt, akit már a rajta meggazdagodott állatkerti hatóságok sem részesítettek annyi kiváltságban, mint korábban. Knutot tavaly ősszel három idősebb nőstény jegesmedvével - köztük az anyjával, Toscával - zárták össze, akik meglehetős ellenszenvvel fogadták, és azóta sem békültek meg vele.
Mindennek kapcsán állatvédők máris élesen bírálták a Knutért felelős hatóságokat és vizsgálatot követeltek.

Videók megnézhetők az alábbi linken
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem azért szeret az Isten,
  2011-03-19 23:39:06, szombat
 
  "Ne félj, mert én veled vagyok,
megáldalak téged." 1 Mózes 26:24.



"Nem azért szeret az Isten, mert értékesek vagyunk,
hanem azért vagyunk értékesek, mert az ISTEN SZERET."
/Luther Márton/

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Köszönöm Jézusom, hogy enyém
  2011-03-19 23:36:56, szombat
 
  Köszönöm Jézusom, hogy enyém lettél,
Hogy a szívembe beköltöztél!
Ne hagyj magamra hosszú utamon,
Legyél vigaszom, oltalmazóm!
Erősíts a gyengeségben,
Adj támaszt a betegségben
Soha ne engedd el kezemet,
Fogadd el szerető szívemet!

Ámen


 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Medvék horgásztak
  2011-03-19 23:30:24, szombat
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
viszont csodaszép estét,
  2011-03-19 23:23:50, szombat
 
  Szia drága Barátnőm!
Nálunk ma is a tegnapihoz hasonló, pocsék idő volt.
Egésznap esett, szél fujt
Neked viszont csodaszép estét, holnapra napsugaras szép napot kivánok sok szeretettel: Zsóka




Válasz a Ning oldalon
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Szép jó éjt kép
  2011-03-19 23:20:34, szombat
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Ibcsi mai képe
  2011-03-19 23:15:52, szombat
 
  Mára kellemes szép estét, avagy jó szórakozást!
Gondolom máshol is ilyen pocsék idő van, nekem kihatott a mai kedélyállapotomra ez a borús, esős, szeles idő!....sajnos.
Jövő hét keddtől jósolták az időjósok a felmelegedést és reménykedjünk benne, hogy a tél véglegesen távozik.
Puszim mindenkinek! Ibcsi




Válasz a ning oldalon
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Még mindig esős az idő
  2011-03-19 22:40:45, szombat
 
  Drága Barátnőm!
Köszi a látogatásodat és a csodaszép képet. Kivánok neked szebb estét és jobb napot, mint amilyen nálunk van. Még mindig esős az idő, a nap már 3 napja nem sütött ki. Ettől lassan depressziós leszek.
Neked és családodnak szép napot, kellemes uj hetet kivánok szeretettel: Zsóka




Válasz a Ning oldalon
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 546 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 17593
  • e Hónap: 30269
  • e Év: 264016
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.