Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Kim Dzsong Il rémálmokkal küsz
  2011-03-27 21:14:15, vasárnap
 
  Kim Dzsong Il rémálmokkal küszködik

Szörnyű rémálmok gyötrik Kim Dzsong Il észak-koreai vezetőt: éjszakánként az amerikaiak, a dél-koreaiak és a saját népéből valók kövezik rendszeresen halálra a diktátort - árulta el egy vasárnapi televíziós beszélgetés során egy dél-koreai képviselő.
Kim Dzsong Il a Hyundai csoport alapítójának, a 2001-ben elhunyt Csong Dzsu-Jongnak mesélt rémálmairól, aki a történetet továbbadta fiának, a Nagy Nemzeti Párt (GNP) képviselőjének, Csong Mong-Dzsunnak, ő pedig az MBC TV nézőinek.

Csong Dzsu-Jong a két Korea gazdasági együttműködésének nagy támogatója volt, és többször járt Phejanban 1998 és 2000 között, ahol bizalmas viszonyba került az észak-koreai vezetővel. Kim egyik alkalommal elárulta Csongnak: "teljes mértékben tudatában van" annak, hogy nagyívű propagandakampányai ellenére sem sikerült megkedveltetnie magát legtöbb honfitársával.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A TEK elsötétíti a Kuruc.info-
  2011-03-27 20:34:23, vasárnap
 
  A TEK elsötétíti a Kuruc.info-t!

2011. március 27., vasárnap

Áttörés várható április elejétől a Kuruc.info megrendszabályozásában, ígéri a Terrorelhárítási Központ (TEK).

http://m.blog.hu/hi/hircsarda/image/kiskuruc2.jpg


Az eddig bemérhetetlen szerverű szélsőséges portált a norvég Ariel Mojsekowitz, internet terrorelhárító ekszpert tanácsai alapján - helyben, azaz a felhasználóknál fogják elsötétíteni a központ szakemberei.

Az ún. Honlaplehívó Infocenter információi alapján, aki belép a portálra, azt azonnal felkeresik a TEK Prompt Vendégség Egységének tagjai, és egy, vagy több A4-es fekete rajzlappal betakarják a használó monitorjának képernyőjét, de az sem zárható ki, hogy finomtapintású, párducfekete lenvászon kesztyűvel takarják el az internetező szemeit.

,,Nem lesz semmi agresszió! A kollégáim mindenhova udvariasan becsöngetnek. A háziak kapnak macskanyelvet, Trois Tours konyakot, a gyerekek pedig külön Africana csokoládét. Az akció végén a szakemberek mindig megkérik a használókat, hogy lehetőség szerint legközelebb ne látogassák a szélsőséges portált, mert akkor nem lesz több ajándék" - nyilatkozta Pöszörőy Endre, őrmester.

A szakember tájékoztatása szerint, ha ajtót kell törni, netán Ausztráliában nézi valaki a Kuruc.info-t, akkor is lesz macskanyelv. Komolyabb ellenállás esetén a csokor virág - gravírozott tokaji - hubba bubba ajándékhármas bevetése is elképzelhető, persze a központ büdzséjének ésszerű felhasználása mellett


http://hircsarda.blog.hu/2011/03/27/a_tek_elsotetiti_a_kuruc_info_t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haljál éhen!” – Fi
  2011-03-27 19:09:22, vasárnap
 
  Haljál éhen!" - Fidesz-belharc, verekedés és alvilági szál a zuglói Lázár-epigon botrányában

Hírszerző bullet 2011. március 26. 13:01
Frissítve: 2011. március 26., szombat, 13:02

Mint arról beszámoltunk, Lázár János elhíresült kijelentései után újabb fideszes politikus kritikája került napvilágra azokról, akik (Lázár szavaival) ,,nem vitték semmire" az életben. A zuglói Máténé Virág Krisztina fogadóórájának tapasztalatait osztotta meg egy bizottsági ülés résztvevőivel. Máténé nem először keveredik kínos helyzetbe, a zuglói Fidesz belső életében a fizikai erőszak és egészen extrém vádaskodás is felbukkant az elmúlt időszakban.

Mint arról a Blikk nyomán beszámoltunk, Lázár János elhíresült kijelentései után újabb, botrányos vélemény került napvilágra a szegényekről egy Fidesz-politikustól. Máténé Virág Krisztina önkormányzati képviselő, a zuglói Fidesz alelnöke az egyik bizottsági ülésen azt mondta: "Volt, aki jött az én fogadóórámra, és tényleg nyomor eszi ki a fejét, hogy így éljek, de azt mondta, hogy nem képzelem, hogy ő elmegy feketemosogatónak. Hát akkor haljál éhen. Bocsánatot kérek, de amit Pusztai úr mondott, hogy tele van az Express újság. El kell menni utcát söpörni, havat lapátolni, és tovább lehet onnan lépni" - áll az ülés jegyzőkönyvében.

Máténé Virág Krisztina a Blikknek levélben azt írta: a bizottsági ülésen a segélyekkel való visszaélésekről volt szó, nem akart senkit megbántani. Mint fogalmaz, a vita hevében olyan kijelentésekre ragadtatta magát, melyekkel másokat megbánthatott, de ezt nem gondolta szó szerint.

Máténé és a zuglói Fidesz nem először keveredett kínos helyzetbe az elmúlt időszakban. Kalandjaival a Hírszerző a közelmúltban bő terjedelemben foglalkozott.

2010 szeptemberében a hvg.hu mellett több lap is megírta, hogy Zuglóban, a Fidesz Thököly úti irodájában Pusztai Péter , Zugló egykori fideszes önkormányzati képviselője megütötte akkori párttársát, Újvári Józsefet. Beszámolója szerint Pusztai ezután rálépett szemüvegére, állította, nem először fenyegették meg. Pusztai viszont úgy nyilatkozott, szerinte semmi nem történt

Újvári 2010. szeptember 24-én kelt feljelentését volt élettársa megemlítésével, Máténé Virág Krisztinával kezdi - aki a zuglói Fidesz alelnökeként tevékenykedik. Elmondása szerint az asszony behívta a Fidesz Thököly úti irodájába, mondván, ,,hivatalos papírjai érkeztek", ezután pedig telefonálni kezdett. ,,Megérkezett Pusztai Péter nevezetű úr, aki azonnal nekem esett és megütötte az arcom" - állítja feljelentésében Újvári, aki emiatt védelmet kért a rendőrségtől.
Egyre zűrösebb

Nem sokkal az eset után előkerült egy tanú, Hlavács Kálmán, Újvári régi barátja, aki rendőrségi tanúvallomásban részletesen elmesélte, milyen ügyekbe keveredett a már a zuglói Fidesz alelnökként dolgozó Virág Krisztinával. Újvári pedig gyilkosság előkészítéséért tett feljelentést Máténé Virág Krisztina ellen a zuglói rendőrkapitányságon.

Hlavács tavaly év végén kelt vallomása szerint Újvári Józsefet 1978-ban, a börtönben ismerte meg, 1995-ben mutatta be akkori élettársának, Virág Krisztinának. Újvári és Máténé szétköltözése után is tartotta a kapcsolatot az asszonnyal.

2007 közepén Hlavács és Újvári Ausztriába készültek, a sértett volt feleségéhez. A hír hallatán Virág Krisztina ,,megbeszélésre invitálta" a tanút, ez alkalommal a Fidesz alelnök ajánlatot tett neki. ,, Útközben konkrétan azt mondta nekem, hogy ,,nézd, tudom, hogy hajléktalan csöves vagy, én a Fideszben alelnök vagyok Zuglóban (...) intéz nekem lakást és ad egymillió forintot, ha az Öcsit megölöm Grazban (...) a hely alkalmas arra, hogy elintézzem. Mondtam neki, hogy átgondolom a dolgot és ha tud, adjon nekem egy kis pénzt költeni" - olvasható Hlavács interneten is elérhető tanúvallomásában, melyben hozzáteszi: már ekkor tudta, hogy nem fogja megölni bajtársát. A rendőrség kérdésére, miért nem fordult ekkora a hatóságokhoz Hlavács azt mondta, mert körözték és mert ,,nem akarta megcsinálni".

A pár napos látogatás után felhívta Virágot, találkoztak, és közölte vele, hogy ,,nem volt alkalma megcsinálni a dolgot, de nem is igen szeretné".

,,Ekkor elhordott mindennek (...) egy hónappal később a Kriszta megint megkeresett, hogy találkozzunk egy kocsmában. Kérdezte, hogy van-e ismerősöm, aki kemény drogot árul. (...) Mondta, hogy vegyek nagyobb mennyiséget és rejtsem el az Öcsi lakásában és ő majd rendőrökkel együtt kimegy és lecsukják az Öcsit" - mesélte, aki elmondása szerint ekkor döntött úgy, hogy elmondja a 2010 szeptemberében állítólag bántalmazott Újvárinak, hogy mire készül volt élettársa.

Annak ellenére, hogy - a rendőrség tájékoztatása szerint - megszüntették az ,,emberölés előkészület bűntett elkövetésének gyanújával" indított nyomozást bűncselekmény elkövetésének hiányában, az ügy két érintettje nem kívánt nyilatkozni a Hírszerzőnek.

,,Hagyjon békén!" - reagált Máténé Virág Krisztina, a zuglói Fidesz alelnök megkeresésünkre, Pusztai Péter pedig a bemutatkozás után bontotta a vonalat. Újvárit és Hlavácsot nem sikerült elérni.

A rendőrség a pofozkodás után rongálás alapos gyanúja miatt indított nyomozást, hogy az ügy hogy áll, arról egyelőre nem kaptunk választ.

http://hirszerzo.hu/belfold/20110326_zuglo_fidesz_eloelet#utm_source=hsz_weekly&a mp;utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_03_27&utm_content=normal

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdély, mint a keleti Svájc?
  2011-03-27 19:03:03, vasárnap
 
  Erdély, mint a keleti Svájc?


I. P. Bratianu: Egy román tudós vallomása
A marxista szocializmustól a nemzeti szocializmusig Ceausescu alatt

Büszkén vallom magamat románnak, de még büszkébb vagyok erdélyi román voltomra. Őseim oláhok voltak, ami annyit jelent, "pászto¬rok", akik több mint ezer évvel ezelőtt elindultak északra valahonnan a mai Albánia közeléből nyájaikat legeltetve és maguknak békés, biztonságos életet keresve.

Helytelen és történelmileg megala¬pozatlan, hogy román tudósaink politikai okokból olyan származási elméletet találtak ki, mely szerint Erdély földjén őshonosok volnánk. Mi csak körülbelül hat évszázada élünk e földön, és büszkék vagyunk rá, hogy a már régebben itt élt magyarokkal, németekkel együtt átvettük a nyugati kultúrát és az európai népek közösségének tagjai lettünk, így alakult ki az a sajá¬tos erdélyi kultúra, mely egyedülálló a világon. Az itt élő népek adták ebbe a kultúrközösségbe a maguk sajátos értékeit, s így jött létre az erdélyi kultúra. Mindig azt reméltem, hogy egyszer a három nép véglegesen egymásra találásából megva¬lósul az álom: Erdély, mint a keleti Svájc.
Sajnos, ez a remény eddig nem teljesült be. A II. világháború előtt a hitleri Németország tüzelte egy¬más ellen az erdélyi nemzetiségeket, hogy azután így megosztva őket, kihasználhassa a nemzeti gyűlöletet. A háború után - habár az un. "szocialista alkotmány" a nemzetiségeknek a legszélesebb egyenjogúságot biztosította - a rendszer fokoza¬tosan rátért a legkegyetlenebb elnyomási politikára. Ez különösen 1956 után kezdődött el Erdélyben a legdrasztikusabb eszközökkel, amikor az erdélyi magyarságot az 1956-os magyar forradalommal való szimpatizálással vádolták. Ez volt az ürügy, melynek leple alatt megindult az erdélyi magyarság elnyomási folyamata. Az első lépés a kolozsvári önálló Bolyai Egyetem megszüntetése volt, melyet beolvasztottak a román Babes Egyetembe. A beolvasztásnál én is ott voltam, és együtt szen¬vedtem magyar egyetemi kollegáimmal, amikor Ceausescu brutálisan elvágott minden vitát, mely a Bolyai Egyetem önállóságát próbálta megvé¬deni. Akkor lett kollegám és jó barátom, Szabédi László költő öngyilkos, mert nem bírta lelkileg azt a meghurcoltatást, amellyel azért sújtották, mert védte a Bolyai Egyetem önállóságát. Azóta sok száz magyar tanárt és diákot juttatott Ceausescu börtönbe, kergetett öngyilkosságba, olyanokat, akik fel merték emelni szavukat a kegyetlen nemzetiségi elnyomás ellen.

1959-1962 között több mint 2000 magyar iskolát olvasztottak be román iskolákba, mint azok tagozatait. 1955-ben a X. párt¬kongresszuson már nyíltan kimondta, "Románia nemzeti állam, melynek egész területét az egységes román nemzet foglalja el." Ezzel az un. "szocialista" Románia nyíltan nemzeti szocialista állammá vált Ceausescu diktátorral az élén. A soviniszta diktatúra módszerei is hasonlóak a hitlerizmuséhoz. A légből kapott dákoromán elmélet alapján csak románoknak, "az uralkodó fajnak" van joga ehhez a földhöz, a többi nemzetiség (több mint 5 millió) csak jövevények, betolakodók, akik örülhetnek, hogy egyáltalán megtűrik őket.

Hogy az erdélyi magyarság ezeréves törté¬nelmének és kultúrájának nyoma se maradjon, Ceausescu rendszere elrendelte az összes egyházi és magánkézben lévő irattár államosítását. A pótolhatat¬lan történelmi értékű levéltári anyagot összeszedték, és ismeretlen helyre szállították. A soviniszta düh kiterjedt a magyar temetőkre is, melyeket felszámoltak, nehogy kopjafák és sírkövek hirdessék Erdély múltját.

Mind ezt mint humanista román írom le, akinek fáj a mai román rendszer népgyilkosságot súroló magatartása. Mint olyan erdélyi román írom a fentieket, akit mélyen megrendített Szikszai Jenő és Kuthi Lajos brassói tanárok tragédiája, akiket meggyilkoltak a titkosrendőrség pincéiben, mert véd¬ték az erdélyi magyarság jogait. Minden tisztele¬tem Király Károlyé, aki vállalva minden áldoza¬tot, kiállt az erdélyi magyarság védelmére és segélykiáltását eljuttatta nyugatra.

Végül: hiszek Erdély jövőjében, hiszem, hogy egyszer a három nemzet, a magyar, a román és német megtalálja egymás kezét, és vállvetve megteremtik az önálló Erdélyt, mely a nagy európai rendezés után a Közép-európai Egyesült Államok méltó tagja lesz.


I. P. Bratianu írása, mely először angol nyelven a "Transylvania and the Hungarian-Romanian problem" című amerikai kiadványban (Danubian Press) jelent meg, majd a torontói Magyar Élet 1980. március 1-i számában magyarul is napvilágot látott, egy nagyon tisztességes, európai műveltségű, humanista román tudós álláspontját tükrözi. Szükségesnek tartottuk, hogy a hazai olvasóközönség is tudomást szerezzen róla. Ezekkel a jóérzésű, emberséges románokkal kell összefognunk, hogy létrejöhessen az önálló Erdély, e szomorú sorsú tündérország valamennyi lakója javára.

(Forrás: Nemzeti Újság, 1990. március 1.)

http://www.naput.hu/hatk-nainmenu-29/1526-erdelymintakeletsvajci
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért a tisztességes emberekne
  2011-03-27 18:22:06, vasárnap
 
 
Olvasónktól: Miért a tisztességes embereknek kell rácsok mögött élni?
barikad.hu
2011, március 27 - 18:06

Kedves Barikád szerkesztőség!

Nem tudom, hogy hol is kezdjem, igazából kétségbe esésemben írok. Nagyon felháborít, hogy most már itt az amúgy nyugodt kis faluban, Szurdokpüspökiben is hetek óta mindennapos a betörés, pedig itt nem volt jellemző. Nem falubeliek a betörők, hanem valamelyik szomszédos faluból járnak át ide "dolgozni".

Én, mint egy édesanya félek. A szomszédom azt javasolta, hogy be kell rácsozni az ablakokat, ajtókat. De miért én tisztességes, törvénytisztelő ember éljek rácsok között? Miért nem az, aki a bűnt elköveti? Megfordult a világ? Miért nincs visszatartó erő? Miért van több joga egy bűnözőnek, mint egy tisztességes embernek? Miért nem védhetem meg magamat és a gyerekeimet? Miért kell félnem? Miért nem érdekel senkit, hogy én, mint magyar állampolgár minden nap úgy kelek, úgy fekszem, vajon melyik nap leszek én és a családom a következő áldozat? Hol a közbiztonság?

Polgárőrség autózik naponta többször itt a faluban, de ennek ellenére ma is volt betörés. Mikor lesz ennek vége? Mikor élhetünk az országunkban nyugodtan, félelem nélkül? Úgy érzem, hogy a jelenlegi helyzetben semmiképp. Mert ma csak a tisztességes ember az, aki nem ébredhet, és nem aludhat nyugodtan. Úgy látszik, hogy két hét alatt nem hogy az országban, de itt ebben a kétezer fős faluban sem sikerült rendet rakni, pedig még a polgárőrség is segít.

egy olvasójuk


http://barikad.hu/olvas%C3%B3nkt%C3%B3l_mi%C3%A9rt_tisztess%C3%A9ges_embereknek_k ell_r%C3%A1csok_m%C3%B6g%C3%B6tt_%C3%A9lni-20110327
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három barátnő
  2011-03-27 18:14:38, vasárnap
 
 
Három barátnő (egy fiatal lány, egy menyasszony és egy 20 éve
férjezett asszony) elhatározzák, hogy este kiöltözve fogják várni
párjukat otthon úgy, hogy mindhárman magas sarkút, fekete
bőrmelltartót és fekete maszkot öltenek.

Másnap megbeszélik, hogy melyikük barátja, férje hogyan fogadta a jelmezt.

A legfiatalabb ezt meséli:
- Tegnap este felvettem a fekete bőr alsóneműt meg a maszkot, és
amikor ajtót nyitottam a barátomnak, azonnal lerohant. Wow, csajok,
fantasztikus estét töltöttünk együtt!

Menyasszony:
- Én is bőrmelltartóban, bőrsortban és maszkban fogadtam a
vőlegényemet, és amikor meglátott, azt mondta: "Imádlak baby, te vagy
álmaim nője!" Aztán egész éjjel szerelmeskedtünk.

Mire a férjes asszony:
- Tegnap, mikor hazaért a férjem, én is bőrmelltartóban, fekete
harisnyában, tűsarkúban, maszkban vártam, mikor meglátott, szakadva a
röhögéstől csak annyit kérdezett: "Mi van vacsorára, Batman?"
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Kipukkadóban a kormányzati luf
  2011-03-27 18:10:31, vasárnap
 
  Kipukkadóban a kormányzati lufi
barikad.hu
2011, március 27 - 15:59

A nevesebb hazai közvélemény-kutató intézetek adatait elemezve egy olyan tendencia látszik kibontakozni, amely szerint a magyar választópolgárok egyre kevesebb bizalommal szemlélik a második Orbán-kormány teljesítményét. Nem ok nélkül.
Cikk Front kép - 280x185:

A nevesebb hazai közvélemény-kutató intézetek adatait elemezve egy olyan tendencia látszik kibontakozni, amely szerint a magyar választópolgárok egyre kevesebb bizalommal szemlélik a második Orbán-kormány teljesítményét. Nem ok nélkül.

A magyar emberek nem szeretik a megszorításokat. Akkor sem, ha ,,strukturális reformoknak", ,,konvergencia programnak", vagy éppen ,,Széll Kálmán Tervnek" nevezik őket. A magyar ember már csak ilyen. A tavaszi választások után sokan bíztak abban, hogy a nyolc évnyi féktelen pusztítás és a magyar nemzet elleni gazdasági-morális hadviselés után végre megkezdődhet az újjáépítés-újjáépülés korszaka. Talán még azok között is voltak ilyen reménykedők, akik áprilisban az erősebb és többpólusú nemzeti parlamenti jelenlét reményében a Jobbikra szavaztak, de titkon azért remélték, hogy Orbánék ,,helyrerakják a dolgokat", és csak azért nem álltak elő választási programmal, mert ,,nem akarták, hogy azt a média kiforgassa". Közel egy évvel az országgyűlési választások után már tudjuk: nem is állhattak volna elő, mert hogy nem volt mivel előállniuk.

Az elmúlt 11 hónap során számtalan ad hoc jellegű, előkészítetlen, kapkodva összetákolt, káros, vagy éppen értelmetlen kormányzati intézkedésnek lehettünk szemtanúi. A civil szféra számos szegmense (nem csak a balliberális oldalon) értetlenül áll az előtt a primitív kormányzati szemlélet előtt, amely csak klientúra-ellenség koordináta rendszerben tud gondolkodni, és amelynek törvény-előkészítési gyakorlata kimerül abban, hogy a kész tervezeteket előzetes egyeztetés nélkül dobja szignózásra a szakma elé; ha pedig valaki felemeli a szavát egy-egy hajmeresztő kormányzati lépés ellen, azt jobb esetben elfelejtik meghívni a következő találkozóra, rosszabb esetben - ha az államigazgatásban dolgozik - másnap szedheti a cókmókját. A hónapok azonban egyre csak telnek, és a sokat emlegetett sárga csekkek rémével naponta megküzdő, devizahiteles adósságokban úszó, legutolsó tartalékait felélő magyar lakosság száját már egyre nehezebb befogni hangzatos nemzeti jelszavakkal és látványos pótcselekvésekkel.

Ami a felelősséget illeti: nyilvánvaló, hogy egy év alatt nem lehet eltakarítani két évtized romhalmazát. Ezt nem is várja el senki a kormánytól. Az alapvető lépéseket azonban (a kommunista-szélsőliberális elit száműzése a hatalomból, gazdasági és szociális szerkezetváltoztatások, igazságos és elviselhető adópolitika, látható és érezhető rendvédelem) meg lehetne, meg kellene tenni. De nem ez történik. Önmagában már az is nevetséges, hogy közel egy évnek kell eltelnie ahhoz, hogy egy magát forradalminak hirdető kormány programmal álljon elő. De miből is áll ez a program?

130 milliárd forint kivonása a nyugdíjrendszerből, közel ugyanennyi elvonás a Gyurcsány-korszak alatt kivéreztetett önkormányzatoktól, 60 milliárd mínusz a tömegközlekedésből, 38 milliárd a felsőoktatástól, és akkor még nem is beszéltünk a 250 milliárdos zárolásról. A fideszes önkormányzatok iskolákat és óvodákat záratnak be, a segélyek kifizetése után nem jut forrás bérek folyósítására, Pest megyében megszűnt a közétkeztetés, Kelet-Magyarországon pedig az idős emberek agyonverését lassan ,,mínuszos" kishírként közlik a megyei lapok.

Eltelt 11 hónap, és annyit látunk, hogy a kétharmados többségű kormány energiáinak nagy részét arra fordította, hogy saját embereit betonozza be a különböző állami pozíciókba - néha erőfölénnyel, máskor külön törvényt/alkotmányt módosítva, megint máskor a forrásmegvonás eszközével élve. Az intézkedések jó része (gondoljunk csak a médiatörvény körüli hisztériára!) kicsapta a biztosítékot a balliberális oldal képviselőinél. Én úgy vagyok vele (és ebben különbözöm liberálisabb felfogású ismerőseimtől), hogy egy határig hajlandó vagyok bizonyos ,,demokráciadeficitet" elfogadni, ha az valóban a köz érdekében vagy hatékonysági szempontok alapján történik. A Fidesz-KDNP agresszív nyomulása és jogilag-erkölcsileg megkérdőjelezhető eljárásai tehát önmagukban nem zavarnának annyira, ha azt látnám, hogy ettől a hazámnak jobb lesz. Az antidemokratikus lépéseket azonban nem követik jóléti intézkedések, vagy kellőképpen átgondolt szerkezeti reformok, az elszámoltatás csigalassúsággal vánszorog előre, a változásban eddig bízók közül pedig egyre többen érzik úgy: magukra maradtak.

A 2002-es választási vereség után fideszes körökben sokáig tartotta magát az a ,,városi legenda", hogy Orbán Viktor tudta, hogy mit kell csinálni, csak rossz tanácsadókra hallgatott. A jelek szerint a miniszterelnök vagy ismét csapnivaló tanácsadókkal vette körül magát, vagy ami valószínűbb: nagyon is tudja, mit csinál. Az igazság előbb-utóbb ki fog derülni, ám félő, hogy a szakadék szélén egyensúlyozó magyar társadalom nem fog sem húsz, sem nyolc, de lehet, hogy négy év igazságtalanságot sem tovább elviselni.

Bencsik János


http://barikad.hu/kipukkad%C3%B3ban_korm%C3%A1nyzati_lufi-20110327
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
könyebben válnak rákossá a hol
  2011-03-27 14:11:04, vasárnap
 
  könyebben válnak rákossá a holokamut túlélő zsidók

Az amerikai Nemzeti Rák Intézet folyóiratában hétfőn megjelent tanulmány szerint a holokauszt túlélői mindenfajta ráktípus szempontjából nagyobb veszélyben vannak azoknál, akik még a második világháború kitörése előtt külföldre emigráltak. Az összefüggés pontosabb vizsgálata érdekében még az egyedi eseteket tanulmányozó kutatásokra is szükség lenne, de a folyóirat szerkesztői már így is elég meggyőzőnek tartják az eredményeket.
Vicces hír, nem igaz? A szükségesnek ítélt külön kutatásokat akár mellőzhetik is, hisz - szerintük - ennyi is elég, hogy tudományos tétel legyen belőle: a holoiparosok nagyobb veszélynek vannak kitéve a rák szempontjából. Ezt követik majd az olyan ,,történészi" és rendkívül ,,hiteles" tanulmányok, hogy a ,,nácik szándékosan bombázták, uránt etettek a zsidókkal, hogy rákossá tegyék őket". Ennek megcáfolása majd bűnténynek fog számítani és hamarosan bevezetik, hogy a gójoknak kötelező fizetni minden rákos zsidónak a gyógykezelését. Első körben. Aztán a vége az lesz, hogy kötelezővé teszik, hogy fölös szerveinket adjuk nekik. Szép új jövő...
A tanulmányban összesen 300 000, Európában született izraeli zsidónál vizsgálták a különféle daganattípusok előfordulásának arányát. Mivel egyedi adatok nem álltak rendelkezésre azzal kapcsolatban, hogy ki élte át közvetlenül is a holokausztot, (Hoppá! Akkor az eddig kőbe vésettnek tekintett hatmilliót mi alapján számolták ki? Ugyanazok adatok alapján kideríthető lenne, hogy ki az, aki ,,túlélte" a holodogmát. Azért vicces, nem? Behívják a vén Ichakot rákszűrésre, aztán nem tudja elmondani, hogy volt-e táborban vagy sem, szökött-e meg kemencéből vagy sem, de tény: zsidó és emigrált.) a csoportokat az emigráció dátumai alapján osztották ketté. (Ez azért elég egyértelmű eljárási módszer, miért kellett ezt az eredeti cikkben is így kiemelni? ) Az elemzés azt mutatta, hogy akik közvetve vagy közvetlenül is ki voltak téve a holokauszt fenyegetésének és az azzal járó megpróbáltatásoknak, azoknál az összes daganattípus jelentősebb arányban fordult elő a másik csoporttal összehasonlítva. A leggyakrabban az emlő- és a vastagbélrák fordult elő, és minél fiatalabb korban ért valakit a trauma, annál magasabbnak mutatkozott a rákos betegségek előfordulási gyakorisága - olvasható az Eurekalert beszámolójában.
Összességében azonban mégiscsak jó hír ez. Matematikailag szólva, már nincs sok hátra, hogy az utolsó holotúlélő is eltűnjön közülünk, s végre ne kelljen annyi kárpótlást fizetnünk. Kérdés, vajon tényleg véget ér a modern kori Európa legundorítóbb iparágának története az utolsó gázkamra-szökevény eltávozásával?


(Origó nyomán, Geyer)


http://kuruc.info/r/21/49209/
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Ha magyar, ha német, ha franci
  2011-03-27 14:10:15, vasárnap
 
 

"Ha magyar, ha német, ha francia, ugyanazt a szemetet adják" - vásárlók a magyar és külföldi termékekről
2011. március 26., szombat, 11:23




Mindegy, hogy magyar-e, a lényeg, hogy jó legyen az ár/érték arány - az [origo] által megkérdezettek többsége ez alapján választ, amikor boltba megy. A Gazdasági Versenyhivatal három üzletlánc ellen indított eljárást, mert arra gyanakszik, hogy nem magyar termékeket tűntettek fel magyarként. Az [origo]-nak nyilatkozók többsége szerint itthon nincs kultúrája a magyar termékek vásárlásának, de találkoztunk olyan tudatos fogyasztóval is, aki először a magyar cikkeket keresi, és ha nem talál ilyet, akkor valamelyik szomszéd országból származót választ.



"Az egész kérdés a lyukas zsák tipikus esete. Szerintem, ami minőségi, finom magyar termék, annak a nagy része külföldre megy, hogy ott drágán eladják. Helyette pedig itthon megvehetjük az olcsó külföldit vagy magyart. Tehát kiesik a zsákból a jó termék" - mondta a csütörtöki zsemlebeszerzés után egy harmincas éveiben járó, háromgyermekes anyuka egy csepeli áruház közelében az [origo] riporterének.

A megkérdezett vásárlók között volt, aki tüzetesen megvizsgálja a termékeket, hogy kiderítse, honnan származnak, még akkor is, ha ezzel sokkal hosszabb lesz a vásárlás. Többen pedig azt mondták, nem nézik, hogy honnan van, amit vesznek, inkább az ár számít.

Az [origo] az után keresett fel több, Budapesten és közelében lévő áruházat, hogy a Gazdasági Versenyhivatal
csütörtöki közleménye szerint
különböző termékek feltételezett megtévesztő reklámozása miatt eljárást indított három országos hálózattal rendelkező áruházlánccal szemben. A hatóság azt gyanítja, hogy a cégek olyan termékekről állították azt, hogy magyar, amelyek nem azok. Az [origo] megkereste az érintett üzletláncokat, hogy kommentálják a hatósági eljárás elindítását, de a cégek szűkszavúan reagáltak. Az Aldi, a Spar és az Auchan is azt közölte, együttműködnek a hatóságokkal, a folyamatban lévő vizsgálatokról azonban nem nyilatkoznak, ha lezárul az eljárás, akkor fogják ismertetni az álláspontjukat.

"Érdektelen, hogy honnan származik"

A lyukas zsákkal példálózó családanya azt mondta, a zsemlét rendszerint nem a boltban veszi, hanem a péknél. "Egyszerűen olcsóbb és finomabb. A többi terméknél is ezt az utat járom, elsősorban az ár alapján döntök. Ha pedig egy termék bevált, akkor a későbbiekben is azt veszem, akkor is, ha esetleg picivel drágább, mint a többi, érdektelen számomra, hogy honnan származik, ezért nem is nézem" - tette hozzá. Szerinte korábban nem nevelték rá a magyar vásárlókat, hogy a magyar termékeket részesítsék előnyben, ezért nem csoda, hogy a polcokon rengeteg a külföldi áru.



"Magyar fizetésből veszek külföldit, mert olcsóbb. Ez egy vicc. Fordítva kellene lennie, azaz külföldi fizetésből venni magyart, na, odáig kell eljutni" - mondta az egyik budaörsi áruház parkolójában egy negyven év körüli nő. Közölte: ma már nagyon oda kell figyelni, sajnos a család pénzügyi helyzete olyan, hogy az alacsony árkategóriába tartozó termékeket kell megvennem. Szerinte, mindegy, hogy magyar vagy külföldi az adott árucikk.

"Nézze meg, ez is magyar, meg ez is. Nagyon figyelünk" - adott az előbbitől eltérő választ egy középkorú házaspár egy másik budaörsi áruház előtt, miközben megmutatta a bevásárlókocsi tartalmát. Amikor az [origo] riportere közölte, hogy a GVH eljárást indított több áruházlánc ellen a külföldi termékek magyar termékként való, feltételezett megtévesztő reklámozásának gyanúja miatt, azt válaszolták: keresem a magyar termékeket, de nem fogom végigbogarászni a csomagolást.

"Ugyanazt a szemetet árulja mindenki"

Egy hatvan év felett járó kétgyermekes családapa, aki csütörtök délelőtt az egyik XI. kerületi szupermarketben vásárolt, azt mondta, hogy mindig megkeresi a magyar terméket, és tüzetesen megvizsgálja a leírásokat. "Ez meghosszabbítja a vásárlást, de nekem számít a dolog" - mondta, és hozzátette: ha az adott boltban nincs magyar, akkor a régiós országok termékeit keresi. "Ha mondjuk csak német és szlovák felvágott van, akkor az utóbbit választom" - tette hozzá.



"Nem érdekel, hogy magyar vagy külföldi, az ár/érték arány alapján válogatok. Ha egy termék bevált, legyen magyar, vagy akár valamivel drágább, mint az adott termékkörben a legolcsóbb, akkor is azt választom" - mondta egy másik férfi a csütörtök esti bevásárlás előtt. "A kollégáimmal épp a minap beszéltünk erről, és szinte mindenkinek az volt a véleménye, hogy a magyar, a német vagy éppen szlovák termékekből sokszor ugyanúgy kispórolják a megfelelő alapanyagokat. Aki biztosra akar menni, az menjen a piacra" - tette hozzá. Egy budai családi házban élő, háromgyerekes családanya azonban azt mondta, hogy ma már a piacon sem mehetünk biztosra, mert több kereskedő csak felvásárolja a termelőktől a terméket, és egyszerűen továbbértékesíti "Ettől persze az a termék még magyar" - mondta az asszony, aki azt sokszor csalódott magyar és külföldi árukban egyaránt.

"Mivel sokat főzök, a kipróbált termékeket veszem" - mondta egy harminc év körüli férfi, aki szerint nem sokat számít, hogy honnan jön az áru: "ha magyar, ha német, ha francia, a nagy gyártók és termelők ugyanazt a szemetet adják a forgalmazóknak", és ezzel le is zárta a beszélgetést.



A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:

http://www.origo.hu/vnegyed/20110325-keresem-a-magyar-termekeket-de-bogaraszni-ne m-fogok-vasarlok.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haljál éhen! - újabb markáns F
  2011-03-27 12:50:38, vasárnap
 
  Haljál éhen! - újabb markáns Fidesz-vélemény a szegényekről

2011. március 26. 08:56
Máténé Virág Krisztina fogadóórájának tapasztalatait osztotta meg egy bizottsági ülés résztvevőivel.


Bocsánatot kért kijelentései miatt Máténé Virág Krisztina önkormányzati képviselő, a zuglói Fidesz alelnöke, miután az egyik bizottsági ülésen azt mondta: "Volt, aki jött az én fogadóórámra, és tényleg nyomor eszi ki a fejét, hogy így éljek, de azt mondta, hogy nem képzelem, hogy ő elmegy feketemosogatónak. Hát akkor haljál éhen. Bocsánatot kérek, de amit Pusztai úr mondott, hogy tele van az Express újság. El kell menni utcát söpörni, havat lapátolni, és tovább lehet onnan lépni" - áll az ülés jegyzőkönyvében.

Máténé Virág Krisztina a Blikknek levélben azt írta: a bizottsági ülésen a segélyekkel való visszaélésekről volt szó, nem akart senkit megbántani. Mint fogalmaz, a vita hevében olyan kijelentésekre ragadtatta magát, melyekkel másokat megbánthatott, de ezt nem gondolta szó szerint.

http://hirszerzo.hu/belfold/20110326_haljal_ehen_zuglo_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 420 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 817
  • e Hét: 6549
  • e Hónap: 17660
  • e Év: 171156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.