Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
Vona Gyöngyöspatán: aki nem ak
  2011-03-06 19:38:08, vasárnap
 
  2011-03-06. 19:02
Vona Gyöngyöspatán: aki nem akar beilleszkedni, hagyja el az országot!

A Jobbik és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület kétezer fővel tüntetett Gyöngyöspatán a cigányterror ellen.
A rendezvényen először Juhász Oszkár, a Jobbik helyi elnöke szólalt fel. Beszédében hangsúlyozta: a falu történelmi ,,két hetét" éli. Kiemelte: ,,Egyedül sokunkat meg lehet félemlíteni és meg lehet törni, de együtt legyőzhetetlenek vagyunk." Juhász szerint Gyöngyöspata két lehetőség közül választhat: ,,Vagy eluralkodik falunkban a káosz és a pusztulás, vagy továbbmegyünk a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület által kitaposott ösvényen és rendet teszünk otthonunkban".
Schneider Tamás, a Jobbik alelnöke örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek és kifejezik szolidaritásukat a gyöngyöspataiakkal. Leszögezte: minden bűnözést el kell ítélni, de a kisebbségek által elkövetett bűncselekmények polgárháborús helyzetet teremthetnek. A Pintér Sándor belügyminiszter által hangoztatott ,,két hét alatt rendet teszünk" hazugságára hívta fel a figyelmet, melyet statisztikákkal támasztott alá: eszerint Magyarországon 2010 januárja és októbere között a testi sértések száma 30%-kal, a vagyon elleni bűncselekmények száma: 50%-kal emelkedtek. Schnedier reagált Horváth Lászlónak, a Heves megyei Kormányhivatal megbízottjának tegnapi kijelentésére, miszerint a gyöngyöspataiak ,,a rendőrségtől várják a helyzet megoldását, nem operett katonáktól". ,,Horváth azokat a hazaszerető embereket nevezte operett katonáknak, akik a honvédség helyett teljesítenek szolgálatot a gátakon és mentik az emberek értékeit, illetve akik a rendőrség helyett védelmezik a tisztességes polgárokat".
Schneider Tamás feltette a kérdést, ,,Mi lesz a magyar emberekkel?" Véleménye szerint ez az a kérdés, amit az elmúlt húsz évben a parlamentben senki nem tett fel. A polgárőrökhöz fordulva ezt mondta: ,,Védjétek meg a hazátokat, védjétek meg az elesetteket!"
Vona Gábor szerint a Jobbik részvételének nem az a célja, hogy programját ismertesse, hanem országos összefogást sürgessen. Mindenhol, minden jóérzésű magyar embernek szüksége van a biztonságra. Vona emlékeztetett: Pintér Sándor belügyminiszter és Hatala József Országos Rendőrfőkapitány néhány hete bejelentették, hogy a rendőrség milyen kiemelt intézkedéseket tesz, és hány rendőrt vezényel ki az Uniós elnökség biztosítására. Felszólította Horváth László kormánymegbízottat, hogy kérjen bocsánatot minden polgárőrtől, amiért ,,operett katonának" nevezte őket. Leszögezte: ez nem egy cigányellenes, hanem egy magyarvédő tüntetés. ,,A magyar nem rasszista, hiszen évszázadok óta befogadjuk azokat, akik be tudnak illeszkedni a társadalomba." Beszámolt arról is: több információt kapott arról, hogy a helyi cigányok megfenyegették a magyar lakosokat: ha a polgárőrök elhagyják a falut, mindenkin bosszút állnak. A pártelnök erre úgy reagált: ,,Ha kell, kétszer, vagy háromszor ennyi polgárőr tér majd vissza!" Vona Gábor egyben bejelentette: az egész országban megszervezik a csendőrséget és felszólított mindenkit: aki nem akar beilleszkedni a magyar társadalomba és az általunk képviselt értékek szerint élni, az hagyja el az országot!
Juhász Oszkár, a Jobbik helyi elnöke felolvasott egy írást a helyi cigány vezetőknek a kulturált együttélés szabályairól. Munkatársunk jelentése szerint a cigányság helyi képviselője átvette a dokumentumot, aláírta, majd visszaadta Juhásznak.
A cigányvajda háza előtt egy kb. húsz főből álló csoport szemléli a tömeget. Az egyik cigány egy méretes feszületet tart a gyülekezet felé. Tudósítónk megerősítette: a csoportban áll Száva Vince és maga Kolompár Orbán fő megélhetési rettegő, aki ellen, mint ismeretes, napjainkban is legalább három büntetőeljárás van folyamatban.
(Barikád)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán beáldozza a jövő nemzedé
  2011-03-06 17:41:21, vasárnap
 
  Orbán beáldozza a jövő nemzedéket?


Még Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárt is meglepte, hogy Orbán Viktor nem hagyja eltántorítani magát a tankötelezettség korhatárának 15 évre csökkentésétől. A pedagógus szakszervezetek attól tartanak, hogy fiatalok tömegei fognak túl korán, és valószínűleg örökre kikerülni a szakképzésből. Pedig ebben nincs semmi meglepő! Természetesen ez is a pénzről szól...

Hogy az általános iskolai végzettség ma már semmit nem ér? Hogy gyerekek tömegei fogják a könnyebbik utat választani, és rögtön az általános iskola után abbahagyni a tanulást? Hogy ezeknek a fiataloknak egy komoly hányada az utcára kerül, és sokan közülük bűnözővé válnak vagy prostituálódnak? Hogy ezzel az egyébként is alig létező szakképzés maradékát is lehúzzák a vécén?

Ugyan már, kit érdekel, amikor ezen egy csomó pénzt lehet megspórolni? Végigszámolta már valaki, hogy a Fidesz-kormány legújabb ámokfutása jóvoltából mennyi, a tanuló gyerekek után járó szociális támogatást és családi pótlékot lehet majd megspórolni ezzel? És vajon ez esetben melyik rétegre gondol az ember először?

http://napizeje.blog.hu/2011/03/03/orban_bealdozza_a_jovo_nemzedeket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pintér közeli – Ez ugye
  2011-03-06 17:38:33, vasárnap
 
  Pintér közeli - Ez ugye nem olyan?


Miközben az LMP arra próbálja rábírni a Fidesz-úthenger főinkvizítorát, hogy ha már az előző nyolc év korrupciós ügyeivel és gazdasági összefonódásaival foglalkozik, akkor ugyan, nézzen már körül például Esztergomban is, addig a jelek szerint a kormány közeli cégbirodalmak javában gyártják az alapanyagot a következő kurzus elszámoltatóinak. A napokban örömmel értesülhettünk arról, hogy a gazdasági válság sújtotta magyar gazdaságban bizony igazi sikertörténetek is születnek, mint jelesül Pintér Sándor belügyminiszter volt vállalkozása, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt., amely egymás után szerzi meg az állami cégek, hivatalok ingatlanaival kapcsolatos biztonsági feladatok ellátását.

Csak néhány állami cég és intézmény, ahol Pintér ex-cége megvetette a lábát: BKV, Magyar Fejlesztési Bank, Magyar Villamos Művek, Szerencsejáték Zrt., Központi Szolgáltatási Főosztály, Magyar Államkincstár...

Pintér volt cégének hirtelen hihetetlen gazdasági sikere a Fidesz-kormány hivatalba lépése után ugye csak a véletlen műve? Ez persze semmiképpen sem az állami intézményekből a pénznek talicskával való kihordása a klientúra által? Mert ugye elhisszük, hogy Pintér Sándornak immár semmi köze a volt cégéhez? És persze abban is biztosak vagyunk, ugye, hogy a bevételből egyetlen fillér sem jut vissza Fidesz közeli titkos pártszámlákra? Ez, ugye, nem az, amire gondolunk, nem az a bizonyos szó, amit csak és kizárólag az előző kormánypártok kapcsán illik kiejteni a szánkon?

http://napizeje.blog.hu/2011/03/02/ez_ugye_nem_az_amire_gondolok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vissza nekünk a magyar mezőgaz
  2011-03-06 17:32:10, vasárnap
 
  Vissza nekünk a magyar mezőgazdaságot!


Sokan szétcincálták már a Széll Kálmán-tervet abból a szemszögből, hogy mi van benne. Most nézzük meg, hogy mi nincs benne! A mezőgazdaság. Erről mostani kormányunk éppúgy megfeledkezett, mint elődei. De ha tényleg olyan fasza gyerek Orbán Viktor, mint amilyennek mutatja magát, akkor nincs veszve minden...

A rendszerváltozás során szétvert hazai nagyüzemi mezőgazdálkodás újraépítéséhez 1990 óta egyetlen kormány sem mert hozzálátni. A magyar élelmiszeripar privatizációja, azaz a multinacionális óriások kezére adása után sokan már megkongatták a vészharangot. Az Európai Unióval a kilencvenes években megkezdett tárgyalások aztán egyértelművé tették, hogy a Nyugatnak nincs szüksége a magyar mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékekre: nekik csak és kizárólag a piac kell, tízmillió viszonylag fizetőképes vásárló

Hangzatos tervek ugyan voltak, ám most már olyanok sincsenek. A magyar gazdaságot a lózungok szerint megmenteni szándékozó Orbán-Matolcsy-programban egyetlen árva szó sem hangzik el, ami arra engedne következtetni, hogy a kormánynak esetleg volna valami elképzelése arról, hogy hazánk egykori húzóágazatát legalább a tervek szintjén hozzá akarnák segíteni a feléledéshez.

A legfontosabb élelmiszerekből immár mind importra szorul az az ország, ami nem is olyan régen Európa éléstára volt. Szarvasmarha-állományunk 1990 óta 1,6 millióról hétszázezerre, a sertések száma 8,5 millióról 3,2 millióra, juhállományunk 1,87 millióról 1,2 millióra csökkent. A cukorgyártás gyakorlatilag megszűnt Magyarországon, az egykor fél Európát ellátó 12 cukorgyárunk közül egyedül a kaposvári maradt talpon - az se magyar tulajdonú. A többi gyárat vagy bezárták a brit, osztrák, német és francia tulajdonosok, vagy cukordepóvá és csomagolóüzemmé alakították a saját, Nyugat-Európában termelt cukruk kiszerelésére és tárolására. A cukorrépa-termelés ennek megfelelően alakult: 1990-ben 130 336 hektáron, tavaly már csak ennek alig tizedén, 14 és félezer hektáron vetették ezt a növényt.

Vajon mit termel ma a magyar mezőgazdaság? A kukorica és a búza terén szerencsére még valamelyest tartjuk magunkat, bár húsz év alatt ezekből a gabonafélékből is jó 20%-kal visszaesett a termelés. S hogy mi van a kieső haszonnövények helyett? Napraforgó, amelyből 346 ezerről 524 ezer hektárra növekedett a vetésterület és repce, amelyből 60 ezer hektár helyett 265 ezret (!) termelünk. Tipikus gyarmati növényeket tehát, amelyekből odaát, a fejlett világban biodízel üzemanyagot gyártanak.

Tisztelt miniszterelnök úr! Innen hívom fel szíves figyelmét az ellopott és kisemmizett magyar mezőgazdaságra! Ha ön tényleg olyan tökös magyar faszagyerek, akkor csapjon az asztalra Brüsszelben, és legalább olyan keményen álljon ki az egykoron virágzó ágazatért, mint amilyen elánnal csepülte tavaly a bankszektort és a magánnyugdíj-pénztárakat. Már tudjuk, hogy van bátorsága nekimenni az Európai Uniónak, ha a saját hatalmának a megerősítése a tét. Ha ezen a téren csak fele olyan vehemenciával ugrik neki a multiknak és az azokat minden erejével védő EU-nak, mint amilyen eréllyel állt ki a médiatörvény miatti támadásokkal szemben, akkor már elérhetünk valamit!

Vajon ehhez van-e elég bátorsága Orbán Viktornak?

(Adatok: KSH)

http://napizeje.blog.hu/2011/03/02/vissza_nekunk_a_magyar_mezogazdasagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigánykérdés-e a 15 éves tankö
  2011-03-06 17:20:24, vasárnap
 
  Cigánykérdés-e a 15 éves tankötelezettségi korhatár?


Nagyon különös, hogy a legváltozatosabb kérdésekben rendkívül gyorsan és hevesen reagáló hazai cigány érdek-képviseleti szervezetek nem csaptak le Orbán Viktor azon víziójára, hogy 15 évre szállítsák le a tankötelezettség korhatárát.

Az iskolalátogatáshoz kötött családi pótlék, a büntethetőség alsó korhatárának tervezett csökkentése, a legkisebb lopásért is kiszabható letöltendő elzárás mind-mind kiverte a biztosítékot a cigány szervezetekben. Azt mondják ugyanis, hogy ezek az új jogszabályok egytől egyig kifejezetten a hazai cigányság ellen irányulnak - és akkor nem beszélünk a helyi önkormányzatok bizonyos ötleteiről, mint például a porta rendjéhez kötött segélyekről.

Beszéljünk világosan. A 15 éves tankötelezettségi korhatár azt jelenti, hogy azoknak a társadalom határmezsgyéjén éldegélő családoknak az esetében, amelyek eleddig minden egyes gyermekük után azok 18 éves koráig számíthattak a családi pótlékra, ennek a - családi szinten - olykor meglehetősen busás támogatásnak immár szinte biztosan vége a gyermek 15 éves kora után, mivel nem a továbbtanulás, de sok esetben még az általános iskola befejezése sem fontos számukra. Nagy kérdés persze, hogy milyen hatása lesz ennek a társadalomra, mihez kezdenek magukkal azok a gyerekek, akiket eddig legalább valamennyire kordában tartott a 18 éves korukig kötelező iskola, miképpen az is, hogy ilyesformán hány tehetséges, de hátrányos helyzetű gyermek kerül ki túl korán az oktatásból...

Ám ez a törvénymódosítás még egy kérdést felvet: Vajon a Fidesz vezette kormány valóban eltökélte, hogy megregulázza a hazai cigányság problémás rétegét, vagy legalábbis kevesebbet akar költeni rájuk?


http://napizeje.blog.hu/2011/03/06/ciganykerdes_e_a_15_eves_tankotelezettsegi_kor hatar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2017: Szavazatot Kárpátia-cédé
  2011-03-06 17:12:53, vasárnap
 
  2017: Szavazatot Kárpátia-cédéért és Krisztus-szandálért


Újrakezdődtek az alkotmányozó és közjogi tárgyalások a parlamenti pártok delegáltjai által alkotott jogászbizottságban a Schmitt-rezidencián. A Nemzeti Együttműködés Első Embere az általa kezdeményezett egyeztetést megnyitva arról beszélt, megkülönböztetett figyelemmel kíséri a hat éve indított közjogi reformcsomag "megfontolt kiérlelését", amit "külső szemmel elnyúló hosszúságúnak tűnik", ám valójában csak "az egyes javaslatokban lévő, egyenként egyaránt fontos és értékes elemek nemzeti értékek és érdekek mentén történő minél alaposabb összecsiszolását szolgálja". (Igaz, a tizenegy fős testület nyolc kormánypárti tagja eddig csak a Fidesz és a KDNP alkotta Nemzeti Egységfront javaslataiból építettek be a tervezetbe, de ezt Pozsgay Imre, a bizottság alelnöke az ellenzéki javaslatok destruktivitásával magyarázta).

A mostani tárgyalásokon a választójogi rendszer átalakításáról volt szó. Mint ismert, a NEF az elmúlt években az alábbi javaslatokat tette:

- Az arányos, listás rendszer átalakítása a nagyobb pártoknak kedvező tisztán egyénivé.
- Szavazójog a határon túli magyaroknak.
- A budapesti parlamenti mandátumok lefelezése.
- A nyugdíjasok szavazójogának korlátozása a szavazatok lefelezésével.
- Kárpótoltak és 1990 előtti politikai foglyok szavazatának megtriplázása.
- A Magyar Nemzet-előfizetők szavazatának megduplázása.
- A havi 500 000 forint fölötti keresetűek szavazatának megduplázása.
- Azok szavazatának megduplázása, akik bizonyítani tudják, hogy 1990 előtt csempészáruval (szappan, kávé, élelmiszer) segítették a határon túli, elsősorban erdélyi magyarokat.
- Automatikus mandátum az államfő által megnevezett 12 jeles közéleti személyiségnek, valamint a nemzet színészeinek, a nemzet sportolóinak és a nemzet vállalkozóinak.
- Plusz egy szavazat a vasárnapi misék résztvevőinek, gyónás és az egyházi adó rendes megfizetése esetén.
- Plusz egy szavazat a debrecenieknek, karcagiaknak, csornaiaknak és a budai kerületek lakóinak.

A kormánypárti javaslatokra most elkészültek az ellenzéki tervek is. Ezek legfontosabb elemeit az alábbiakban ismertetjük (a vitáról, és arról, hogy mely javaslatok milyen támogatást kaptak, később részletesen beszámolunk).

MSZP

- Mentelmi jog hatályának kiterjesztése a mandátum elvesztését követő 15 évre.
- Az általában a kisebb pártoknak kedvező, tisztán listás választás országosan, egyéni választókörzetek Budapesten.
- Öt-öt választókerület kialakítása Angyalföldön és Szegeden.
- Életet az éveknek-program: a feddhetetlen múltú nyugdíjasoknak plusz egy-egy szavazat minden ötödik életév betöltése után.
- Plusz egy szavazat a Mikroszkóp Színház bérleteseinek.
- Plusz egy szavazat a szakszervezeti tagoknak.
- Bolgár György-kvóta (a pontos szabályozók kidolgozása még folyik)
- Plusz egy szavazat pedagógusoknak, plusz két szavazat átképzett orosztanároknak.
- Plusz egy szavazat a fővárosi panelekben élőknek, szegedieknek, miskolciaknak, sajószentpéterieknek és kazincbarcikaiaknak.

Jobbik

- Kelet-Magyarországon egyéni választókerületi, a fővárosban és a dunántúli megyékben listás választási rendszer.
- A kisebbségekhez tartozók szavazójogának felülvizsgálata.
- Az 1990-2010 közötti parlamenti képviselők választhatóságának megszüntetése.
- Az 1990 előtti állampárti tagok szavazójogának felülvizsgálata.
- Plusz két szavazat Trianon áldozatainak, a határon túli magyaroknak.
- Plusz egy szavazat Kárpátia cédék vásárlásáért.
- Az újlipótvárosi szavazókörzetek Ózdhoz csatolása.
- EDDA-táborok tagjainak plusz egy szavazat.
- Kereskedelmi médiák dolgozói és abban közreműködők szavazati jogának felülvizsgálata.
- Plusz egy szavazat magyaroknak munkát adó magyar vállalkozóknak.
- Rovásírással készülő szavazólapok.
- Finnugristák szavazójogának korlátozása.
- Sportkultúra-kvóta: a radikális szurkolói csoportok tagjainak plusz egy mandátum (kivéve Vasas és MTK).

LMP

- Listás választás, egy országos és egy közép-magyarországi listával.
- Autótulajdonosok szavazati jogainak lefelezése.
- Biciklitulajdonosok szavazati jogainak megduplázása.
- Plusz egy szavazat Krisztus-szandált vagy bioterméket vásárlóknak.
- Szavazóhelyiségek nyitva tartása csak napfényes órákban.
- A kampányban a papírtermékek (szórólapok, plakát, újságok) betiltása.
- IQ-kvóta: diplománként, nyelvvizsgánként és romkocsma-klubtagságinként plusz egy szavazat.
- A szemetelők, környezetszennyezők szavazójogának elvonása öt évre.


http://holnapiujsag.blog.hu/2011/02/13/2017_szavazatot_karpatia_cedeert_es_csempe szkaveert

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emil Ludwig-Cohn a zsidóság há
  2011-03-06 17:03:56, vasárnap
 
  Emil Ludwig-Cohn a zsidóság háborús felelősségéről
2011-03-04. 14:56 Kuruc.info

A Magyarság korabeli lapszámát nagy méretben ITT tekintheti meg.

http://kuruc.info/r/6/75357/


Franklin D. Roosevelt
A weimari Németország idejéből jól ismert Emil Ludwig-Cohn zsidó író 1938-ban könyvet írt Rooseveltről. Ennek a könyvnek előszavában a 10. oldalon a következőket olvashatjuk:

"Ha 1940 előtt kitörne a háború, akkor és csakis akkor választanánk meg Rooseveltet harmadszor is elnökké, és alkotmányos hatalmával döntő befolyást gyakorolhatna ennek a világküzdelemnek kimenetelére. Hogy rokonszenve melyik oldalon van és melyik oldalon lesz a háborúban, az kitűnik az alábbi tanulmányból".

Ezeket a sorokat 1938 februárjában írta Emil Ludwig-Cohn, tehát olyan időpontban, amikor Európában a zsidóságon kívül még senki sem gondolt háborúra. Emil Cohn azonban már 1938-ban tudta, hogy a legrövidebb időn belül háborúra kerül a sor, és hogy ez a háború világküzdelem lesz, továbbá, hogy Roosevelt harmadszor jelölteti és választatja meg magát elnökké és végül, hogy a háború kimenetelére döntő befolyást igyekszik gyakorolni.

Minden szó szerint úgy következett be, ahogyan Cohn zsidó már 1938 februárjában megírta. 1939. szeptember 1-én kitört a háború. 1940 őszén Roosevelt harmadszor jelöltette magát elnöknek és a komédiaszerűen levezetett választási harc során meg is választatta magát elnökké, hogy egy évre rá az USA-t belehajszolja a háborúba.

Tehát minden úgy zajlott, amint azt a világ zsidósága előre elhatározta, csakhogy a túlbuzgó zsidó Emil Ludwig Cohn kissé elsietve elfecsegte ezeket a zsidó háborús terveket.

Egyébként Emil Ludwig Cohn "Az új szent szövetség" című könyvében is elárult már valamit a zsidó háborús tervekből. Ebben a könyvben többek között az alábbiakat olvassuk:

"Az új világ-lelkiismeret lángja az Egyesült Államokban fog újra fellobogni. Roosevelt őrködik! Amióta hatalmon van, öt nagy beszédet tartott, amelyek az Egyesült Államokat a demokráciák oldalára állítják a diktatúrákkal szemben. Amíg ő kormányoz, addig Amerika a fasizmus ellen fog harcolni.
Lehetséges, hogy Hitler az utolsó percben megkísérli a háború kitörésének megakadályozását, mert a háború az ő eltűnését jelentené, de okvetlenül rá fogják kényszeríteni a harcra."

A zsidóság ezzel nyíltan bevallja, hogy mindenáron háborút akar előidézni.

Lengyelországba telepítik át a bulgáriai zsidók egy részét

N. Gorjubov belügyminiszter a Szobranjeben tett nyilatkozataiban bejelentette, hogy a jövőben új szigorított rendszabályokat alkalmaznak a zsidókkal szemben. Bulgáriában - mondotta - négy gyűjtőtábort létesítettek kizárólag zsidók számára. Itt gyűjtik össze Bulgária minden részéből azokat a zsidókat, akik megbízhatatlanok hírében állnak és rémhírt terjesztenek. A legkellemetlenebb zsidókat azonban - mondotta a belügyminiszter - valószínűleg Lengyelországba küldjük, ahol gettókban helyezik el őket, ebben az irányban már lépéseket is tettünk. A rendőri vizsgálatok során ugyanis kiderült, hogy minden szándékos rongálásban és gyilkosságban, amelyek különösen a legújabb időben meglehetősen elszaporodtak, egy csoport zsidó férfi és nő "vitte a főszerepét".

A rendőrség átkutatott bizonyos szófiai városrészeket s letartóztatott több kommunista pártszemélyt és zsidó szabotálót.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megdöbbentő!!!!!
  2011-03-06 16:38:56, vasárnap
 
  Megdöbbentő!!!!!


Tárgy : 3 dollár egy köbméter víz Magyarországon. Röhej, Afrikában fél
dollár, nálunk 3 dollár egy köbméter víz. Az alábbi statisztika talán
gondolkodásra késztethetne mindenkit! Víz! Néhány adat a NatGeo-ból:

USA legmagasabb vízdíj: San Diego 1,65 USD
Ausztrália legmagasabb vízdíj: Sydney 1,61 USD
Japán: Kumamoto 1,04 USD
Ázsia: Szingapúr 0,61 USD
Afrika: Windhoek 0,42 USD
Európa: Budapest 2,89 USD
Más európai városok:
Róma: 0,50 USD
Amszterdam: 0,93 USD
Írország: 0,00 USD
Spanyolország: 0,62 USD
Finnország: 1,22 USD
UK: 1,46 USD


Ami közelít hozzánk:
Belgium: 2,37 SD és találtam mégis egyet,
ami magasabb Dánia: 3,43 USD

Azonnal elkergetni a betolakodott; vízkimérő; idegen cégeket! (Ahogy
Pécsen is tették!) És azonnal számonkérni azokat a hazaáruló magyar
politikusokat, akik eladták a vízvagyonunkat!

Épp ma vettem meg a NatGeo. legújabb számát. A 88. oldalon található
benne egy statisztika a világ városaiban 1 köbméter vízért fizetendő
vízdíjról.

Szerinted hol a legmagasabb ez a díj? MAGYARORSZÁGON !!!

Döbbenetes. Mi a fene folyik itt?

Nem Magyarország alatt található az egyik legnagyobb édesvíz lelőhely?

Döbbenetes....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz-alkotmány
  2011-03-06 13:26:07, vasárnap
 
  Fidesz-alkotmány

2011. március 05. szombat, 15:14 Tomcat


Nem afféle gúnynév ez, hanem tény: a Fidesz a jelek szerint az 1949-es tákolmányt egy hasonló értékű tákolmánnyal kívánja helyettesíteni, amit rajtuk kívül nem támogat senki. Olvasták a levelet, kedves Olvasók?

Arra a levélre gondolok, amit Szájer József és Szili Katalin stencilezett aláírásával dobálnak be a postaládákba mostanság, ilyen okos kérdésekkel, hogy örülnénk-e, ha a cigányok ötször annyi szavazatot kapnának, mint azok, akik nem gyártanak negyven gyereket segélyszerzés céljából. Na jó, ez nem így van megfogalmazva, de akár így is lehetne. Vicces egy alkotmány lesz, amit ilyen pontokból állít össze épp ez a két derék pártpolitikus, pont azok, akiket leginkább utál még a saját szavazótáboruk is, bár talán még fokozhatták volna, ha a Fidesz Meggyes Tamást, az MSZP pedig Kovács Lászlót delegálja. Pislognak is nagyon, hogy a lakosság (az istenadta lakosság) csak az ívek 1%-át küldte vissza.

A baloldaliak azért, mert nekik tökéletesen megfelel a sztalinista alkotmány, s különben is érzelmi kérdés számukra, hogy ne változzon. A jobboldaliak pedig, s ide nemcsak a Jobbik értendő, jobb szeretne egy történelmi jogfolytonosságot felmutató alkotmányt, mint ezt az ad hoc összetákolt, idealista és komolytalan marhaságot. Biztos vagyok benne, hogy még az átlagos Fidesz- vagy KDNP-szavazó is elhűlve lapozgatta Szájerék agymenését, elhűlve keresve benne mindazt, amit bármelyik társadalmi csoport Magyarországon értékként felvállalhatna. Mert bizony a sok látszat-értékőrzés mellett ez nem alkotmány, hanem egy újabb társadalomreform-kísérlet, amiből az elmúlt száz évben köszönjük, kaptunk már eleget.

Vegyük már észre, hogy Magyarországon nem azért van jobboldali kormány, mert a magyarok most éppen narancsszínű logó alatt kívánják, hogy az országot a politikailag korrekt és internacionalista szebb jövőbe vezessék. Vegyük már észre, hogyan recseg-ropog a társadalmi kísérletek ezidáig legmonumentálisabb trágyavára, az Európai Unió, amelynek ezzel az új tákolmánnyal mindenáron meg akarnak felelni. Nem csoda, hogy százból kilencvenkilenc magyar ballisztikus ívben tesz erre a felvilágosult rongyrázásra. Itt két opció lehetséges: vagy marad a sztalinista alkotmány vagy visszaállítják a történelmit, a szentkoronásat. Minden egyéb kísérlet komolytalan és kudarcra ítéltetett, még ha keresztül is verik az Országgyűlésen, mert húsz év múlva megint ugyanott leszünk, ahol most.

A helyzet komikus komolytanságnak egyfajta szimbóluma már maga a papír is, amit kiküldtek. Az ugyanis négyrét hajtva nem fér bele a mellékelt válaszborítékba. Próbálja ki, aki nem hiszi. Na, ilyen ez az egész.


http://bombahir.hu/bombagyar/fidesz-alkotmany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A palesztinok is föllázadnak?
  2011-03-06 12:48:17, vasárnap
 
  2011-03-06. 11:45
A palesztinok is föllázadnak?


Musztafa BarghoutiAz arab világban zajló forradalmak arra ösztönözhetik a palesztinokat, hogy békés tüntetéseken követeljék a földjeiket megszállva tartó izraeli erők távozását - jelentette ki Musztafa Barghouti, a Palesztin Nemzeti Kezdeményezés elnevezésű szervezet egyik vezetője.
A politikus, aki a 2005-ös elnökválasztáson Mahmúd Abbász mögött a második helyre szorult (a szavazatok 19%-ával), úgy vélekedett, hogy az elmúlt két évtizedben zajló úgynevezett béketárgyalások kudarca nyomán a palesztinok számára nem marad más megoldás, mint a tömeges - ugyanakkor erőszakmentes - tiltakozás. Barghouti rámutatott: az arab államokban jelenleg zajló népfölkelések nyomán jelentős változások várhatók. A Közel-Keleten kitört forradalmak sokkal gyorsabban vezettek komoly eredményekhez, mint a brit uralom ellen békés harcot hirdető Mahatma Gandhi vezette indiai népmozgalom, vagy éppen Martin Luther King irányítása alatt álló polgárjogi küzdelem idején - jelentette ki a palesztin politikus.
Barghouti a Reuters hírügynökség számára adott interjújában hangsúlyozta azt is, hogy amennyiben Izrael brutális erőszakkal igyekszik elfojtani a palesztin tömegmozgalmat, a nemzetközi közvélemény súlyos kritikájára számíthat. A palesztin politikus felidézte, hogy az első palesztin intifáda idején, az 1980-as évtized végén is szembe kellett néznie a zsidó államnak a külvilág elítélő véleményével, holott akkoriban a média nem adott átfogó tájékoztatást arról, ami Palesztinában történt.
"Képzeljük csak el, hogy hasonló megmozdulásokra kerülne sor, mint az első intifáda idején. Manapság minden egyes mobiltelefon egy kamera... Úgy hiszem, óriási hatalom a tömegkommunikáció, és ez lesz az, ami felszabadíthatja Palesztinát... Ami Tunéziában, Líbiában és Egyiptomban történik, önbizalommal és reménnyel tölti el a palesztin ifjúságot és a palesztin népet" - hangoztatta Musztafa Barghouti, hozzátéve, hogy minden arab országban a fiatalok állnak a diktatúrák elleni harc élvonalában. ,,Mihelyst a palesztin fiatalok levonják az arab országokban zajló forradalmak tanulságait, az erőszakmentes ellenállás hihetetlen megerősödésére számíthatunk" - vélekedett a palesztin vezető.
A palesztinok feszült figyelemmel követik a Közel-Keleten bekövetkezett történelmi változásokat, mindamellett egyelőre kevés jele van valamiféle nagyszabású népmozgalom kialakulásának. A Ciszjordániát irányító és az izraeli megszállókkal együttműködő Abbász-féle vezetés persze igyekszik csírájában elfojtani mindenféle tiltakozást és tüntetést, attól tartva, a tömegek haragjának célpontja elsősorban épp a korrupt és kollaboráns ramallahi kormányzat lenne.
Musztafa Barghouti egyébként már régóta úgy véli, hogy a palesztinok számára a legjobb megoldás egy a Mahatma Gandhi-féle, kizárólag erőszakmentes eszközöket felhasználó ellenállási mozgalom életre hívása lenne. Az ötlet nem tűnik rossznak, kérdés persze, meddig maradhat meg békés keretek között egy olyan mozgalom, mellyel szemben éveken keresztül brutális erőszakkal lépnek fel?
Barghouti szerint az úgynevezett béketárgyalások folytatásának immár semmi értelme nincs. (Csak emlékeztetőül: amióta a ,,békefolyamat" zajlik, Izrael telepek sokaságát építette föl a megszállt Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben, és a tárgyalások is azért szakadtak meg, mert a zsidók nem voltak hajlandók még csak felfüggeszteni sem az életterük folyamatos bővítését.) ,,Még ha tovább tárgyalnának is, ismét zátonyra futna az egyezkedés. Úgy gondolom, az erőszakmentes ellenállásnak az ideje érkezett el" - jelentette ki Musztafa Barghouti, a palesztin ellenállás egyik vezető személyisége.
Perge Ottó

(Forrás itt)

http://kuruc.info/r/1/75428/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 420 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.