Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Nem jár szavazati jog a gyerek
  2011-03-08 21:26:28, kedd
 
  Nem jár szavazati jog a gyerekek után - minek a kérdőív?


barikad.hu
2011, március 7 - 21:43

Kövér László, az országgyűlés elnöke közölte, hogy nem kezdeményezik a gyerekek után járó szavati jog bevezetését, hangzott el a TV2 Tények című hírműsorában.
Cikk Front kép - 280x185:

Kövér László, az országgyűlés elnöke közölte, hogy nem kezdeményezik a gyerekek után járó szavati jog bevezetését, hangzott el a TV2 Tények című hírműsorában. A gyerekek után járó plusz szavazati jog ügye a siófoki háromnapos Fidesz-KDNP frakcióülésen került elő újra Szájer József kezdeményezésére.

Az ötlettel korábban, három évvel ezelőtt Révész Máriusz fideszes képviselő állt elő azzal érvelve, hogy az extra szavazatok növelnék a gyereket nevelő családok érdekérvényesítő képességét. Kövér hétfőn azt mondta: nem érett meg a helyzet arra, hogy indulatok, előítéletek és hecckampány nélkül lehessen megvitatni azt a kérdést, hogy kapjanak a szülők szavazati jogot gyerekeik után.

Orbán Viktor miniszterelnök pedig a Tényekben azt erősítette meg, hogy marad az abortusz jelenlegi szabályozása. Az Index információ szerint a siófoki frakcióülésen eldőlt már, hogy nem lesz az eddiginél szigorúbb abortuszkorlátozás az alkotmány megszövegezése után, a Fidesz-KDNP képviselői megszavazták, hogy az alkotmányozási folyamat se okozzon változást a magzatvédelmi törvényben. A változás eshetősége azért merült fel, mert az alkotmányozásról folyó tárgyalások során a kereszténydemokraták szorgalmazták, hogy a magzati élet védelme kerüljön bele az új alkotmányba.

Mindezek fényében el kell gondolkodnunk azon, miért is küldte ki a nemzeti konzultációs testület az új alkotmány előkészítésével kapcsolatban a tizenkét kérdésből álló kérdőívet. A kérdőívek költségét firtató újságírói felvetésre Szájer azt mondta: töredékébe kerül annak, mint amit egy országos népszavazás elrendelése jelentene. Úgy tűnik, ez a töredék is sokkal több annál, mint amennyit ér az egész, és az sem elhanyagolandó szempont, hogy mindeközben Magyarországon gyerekek éheznek. Ki sem merem számolni, hány gyerek lakott volna jól a vacak, értelmetlenül kiküldött kérdőívek árából! - a szerk.



NK



index nyomán- barikad.hu

http://barikad.hu/nem_j%C3%A1r_szavazati_jog_gyerekek_ut%C3%A1n-_minek_k%C3%A9rd% C5%91%C3%ADv-20110307?honnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az új WC csészék is tele vanna
  2011-03-08 20:41:39, kedd
 
  Az új WC csészék is tele vannak sz@rral

Akárhogy is nézzük azért érdekes és legfőképp tanulságos ez a napokban kipattant koszovói fürdőszobaszalon ügy. Ismét egy olyan történet, ami pontosan rávilágít arra a mocsokra, amit mi Magyarországon valamilyen óriási tévedés folytán politikának nevezünk. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy másutt a politikai adok-kapokban nincsenek piszkos ügyek, mert biztosan vannak, de az talán ritka, hogy a pofátlanság, a gátlástalanság és az abszurditás ilyen elegyet alkosson, mint ebben az ügyben, vagy tágabban értelmezve a honi elszámoltatási ügyekben.

Gondolom, már sokan hallottak róla, hogy az elvtársak regnálása idején a Szekeres Imre vezette Honvédelmi Minisztérium egyik vagyongazdálkodási cége, a HM Ei Zrt. valamilyen rejtélyes, vagy mondjuk inkább úgy pénzlopási céllal fürdőszobaszalont nyitott Koszovóban, a magyar békefenntartó bázis területén.

A szalon kialakítása potom kilencvennégy millió forintjába került a minisztériumnak, azaz az adófizetőknek és további milliók mentek még el az üzlet fenntartására is. Így például annak az egyelőre még ismeretlen bonyolítónak a bérezésére, aki három éven át havi hétszázötvenezer forint díjazást vett fel a semmiért. Igen a semmiért, hisz az üzlet a teljes működése alatt mindössze 4 millió forint bevételt hozott. Nem hasznot, bevételt...

Azon talán kár is elmélkedni, hogy mégis milyen épeszű indoka lehetett annak, hogy a magyar honvédség fürdőszobaszalont nyisson egy külföldön létesített katonai bázison? Mégis milyen gazdaságossági számítások igazolhatták azt, hogy ez majd rentábilis lesz? Vajon milyen harcászati előnye és jelentősége lehetett ennek a dolognak? És még lehetne sorolni tovább az ilyen jellegű kérdéseket, de azt hiszem ez teljesen felesleges. Egyszerűen azért, mert ezekre képtelenség, hogy létezzen valami értelmes válasz.

Ezért inkább nézzük meg az ügy egy másik oldalát, ami azt hiszem, valósághűen bemutatja az elvtársak hozzáállását a mindennapi dolgokhoz. Az, hogy a történet pénzlenyúlásról, visszaosztásról, leánykori nevén nevezve lopásról szól, az nem kétséges, nem lehet kérdéses. Azonban az már igen, hogy akik ezt kitalálták, azok mit gondolhattak erről az egészről.

Gondolom, ha valaki lopni készül, akkor előzetesen megvizsgál minden eshetőséget, végiggondol minden lehetőséget, ami az esetleges lebukáshoz vezethet. Minden bizonnyal így tettek az elvtársak is, és mint látszik, teljesen rendben találták a dolgot. Úgy érezték, hogy ez a fürdőszobaszalon még minden további nélkül belefér. Hogy ez sima ügy, hogy ez soha, senkinek nem fog majd szemet szúrni.

Vajon ennyire hülyék lettek volna? Vagy inkább ennyire magabiztosak?

Én az utóbbira tippelnék. Az elvtársak elhitték, hogy ők ezt is megcsinálhatják, hogy nekik ezt is lehet, hogy ez úgyse fog sose kiderülni. És az egészben ez a durva. Ez az érinthetetlennek gondolt, felsőbbrendű hozzáállás. Hogy van egy olyan réteg, akik elhiszik magukról, hogy mindenek felett állnak. Akik ezt szokták meg, akik ezt a rendszert működtették évtizedekig, és akik azt hitték, hogy ez így lesz most már mindörökké.

Azonban nem lett így, pontosabban a felszínen úgy néz ki, mintha most már nem így lenne. De azért ne legyenek illúzióink: a lényeg nem fog változni, csak a módszerek lesznek mások. Most Hende Csaba honvédelmi miniszter és Budai Gyula kormánybiztos előadja a nagy elszámoltatót, de azt nem nagyon fejtik ki, hogy tavaly nyár óta, amikor is bezárták a koszovói boltot, azóta vajon miért nem történt előrelépés az ügyben? Miért csak most, hosszú hónapok után lesz ez érdekes, miért csak most kezdik csepegtetni az ügy részleteit? Ha már akkor tudták, hogy mi történt, miért nincsenek még mindig felelősök?

Természetesen a kérdés csak költői, hisz a választ szerintem sokan tudják. Folyamatosan fenn kell tartani az elszámoltatás látszatát, el kell hitetni az emberekkel, hogy a dolgok mennek előre. Minden napra kell valami cirkusz a népnek, ha már kenyér nem nagyon jut. Aztán a végén majd vagy elévül az ügy, vagy lenyomnak valaki huszadrangú akárkit, akinek nyakába varrják az egészet. Az igazi felelősök pedig megússzák, mint mindig. Szekeres sohasem fog a vádlottak padján ülni, úgy ahogy Juhász Ferenc sem, lehetett bármennyi, milliókkal teli viszkisdoboz is a kezében.

Az egész narancsos elszámoltatás nem más, mint egy ócska színjáték, aminek egy-egy kisebb arc majd áldozatul esik azok, akikről az elvtársak valamilyen belső leszámolás miatt levették a kezüket. Azonban az igazi gazemberek, akik irányítanak, akik összefogják a szálakat, mindig érinthetetlenek maradnak és csinálják tovább a maguk játékait.

Budai Gyula pedig csak kapirgál tovább a nagy szemétdomb vörös szegfűvel díszített felén, és úgy tesz, mintha annak a narancsos fele makulátlanul tiszta lenne. Aztán amikor szólnak neki, hogy esetleg turkálhatna a saját háza táján is, hogy esetleg megvizsgálhatná, mondjuk mi folyt az elmúlt években Esztergomban, akkor Budai elszámoltatási kormánybiztos pökhendien és cinikusan a következőket nyilatkozza: ,,Nem vizsgálhatok mindent az utolsó fűszál eltűnéséig mind a 3200 magyar önkormányzatnál."

És nem zavarja, hogy az Állami Számvevőszék átvilágította Esztergom 2007-2010 közötti gazdálkodását és számtalan szabálytalanságot talált. Nem zavarja, hogy a korábbi években 25 millió forint közpénzt költöttek el Meggyes Tamás, volt fideszes polgármester és Bayer Zsolt újságíró magánvádas pereinek ügyvédi költségeire. És nem zavarja az sem, hogy a narancsos többségű testület ugyanerre a célra az idei évre még 30 millió forintot megszavazott, miközben a város költségvetésében az egész évre csak 3-3 millió forint jut árvízi védekezésre és útfelújításra, a zöldterületek és a játszóterek gondozására, valamint karbantartására pedig egészen pontosan nulla forint...

...fürdőszobaszalon egy katonai bázison..., visszaosztott pénzzel teli viszkisdobozok..., közpénzből finanszírozott magánvádas perek..., magukat ártatlannak valló és mindent megúszó felelősök..., a saját stiklik előtt szemet hunyó elszámolási kormányhivatalnok...

A gyanútlan szemlélődő pedig csak kapkodja a fejét, és nem nagyon érti, hogy mi történik körülötte. Nem érti, de valahol érzi, hogy az egész, úgy egy az egyben bűzlik. Hogy hiába hozták haza az eladatlan szanitereket Koszovóból, hogy hiába mondják azt, hogy ki lett takarítva, vagy le lett lecserélve az összes budi. Akinek van orra, az érzi: az újnak mondott WC csészék is tele vannak sz@rral...


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/03/az-uj-wc-cseszek-is-tele-van-szrral.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álnéven mutatkozott be a cigiz
  2011-03-08 20:04:59, kedd
 
  Álnéven mutatkozott be a cigiző képviselő

2011.03.08. 11:43


Mennyire igaza volt Kövér László házelnöknek, amikor elintézte, hogy az újságírók csak a kijelölt helyeken készíthessenek interjúkat az Országgyűlés épületében! És a pimasz zugfirkászok a világos szabályok ellenére még mindig összevissza cikáznak az épületben, hogy ott kellemetlenkedjenek, ahol csak bírnak!

A lassan tarthatatlanná váló állapotokat illusztrálta hétfőn Kerényi János fideszes képviselő és a hvg.hu újságírójának találkozása. A parlament épülete nagy, a képviselő esendő, és a sűrű törvényalkotási napon Kerényi Jánosnak épp nem volt ideje átbattyogni a kijelölt dohányzóba: pártja frakcióirodája előtt gyújtott rá a parlamentben.



Ekkor azonban orvul lecsapott rá a csakis ilyen alkalmakra leső újságíró, és arról kérdezte, megszavazza-e a dohányzásra vonatkozó törvény szigorítását (igen), és akkor miért cigizik az épületben (majd nem fog, ha életbe lép a módosítás).

Az addig kiszámítható mederben zajló beszélgetés ekkor váratlan fordulatot vett: mivel nem ismerte fel arcról Kerényit, az újságíró megkérdezte, hogy hívják. Simon Zoltánnak - válaszolta Kerényi János.

Emeljük ki fejünket a homokból, és a felelősség alól való kibújásról szóló álságos moralizálás helyett szemléljük az esetet a maga éles rögvalójában, ehhez pedig forrásul válasszuk magát az érintettet. "Odajött, be sem mutatkozott, én meg azt gondoltam, ha vicc, hát legyen vicc, és amikor kérdezte, más nevet mondtam" - mondja Kerényi.

"Az egész ügynek nincs jelentősége. Normális esetben odajön, és vagy tudja a nevem, vagy bemutatkozik, amire én is. De erről szó nem volt, ott futkározott a frakcióiroda előtt, ahol semmi keresnivalója. Az én véleményem szerint ez nem stílus."


http://kepviselofunky.blog.hu/2011/03/08/alneven_mutatkozott_be_egy_cigizo_kepvis elo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Siránkozik a Hetek
  2011-03-08 19:57:46, kedd
 
  Siránkozik a Hetek
2011. 03. 8. kedd. - 18:19

A zsidó érdekeltségű Hetek azon siránkozik, hogy "Raffael Sándor és Sztojka Iván a roma polgárjogi mozgalom több évtizedes munkáját tette tönkre." Tetszik érteni? Gondolatmenetük a következő:

"A Veszprémben gyilkosságba keveredő Raffael Sándor és Sztojka Iván a roma polgárjogi mozgalom több évtizedes munkáját tette tönkre. Méghozzá elementáris erővel. Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolása kapcsán megdőlni látszik a cigányok által elkövetett bűncselekményeket övező tabu. Kormánypárti körökben tartanak attól, hogy kezelhetetlen indulatok szabadulnak el az országban. A Fidesz szerint korszakhatárhoz érkeztünk."

Ha még ezek után sem érti a kedves olvasó, akkor a hiba nem az Ön készülékében van. Roma polgárjogi mozgalom több évtizedes munkája? Miről beszélnek? Ez a tabu legkésőbb 1993. augusztusá 23-án, Kecskeméten megdőlt már, s azóta számos tragédia követte... És sajnos fogja is, amíg a rendteremtés hangoztatása csupán politikai lózung.

(Hetek nyomán Kitartás.hu)

http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/sirankozik-hetek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tévhit, hogy a kilakoltatási m
  2011-03-08 19:53:49, kedd
 
  2011.03.08. 14:52
Tévhit, hogy a kilakoltatási moratórium alatt nem nő az adósság


Nem azért vezették be 2009 októberében a kilakoltatási moratóriumot, hogy bárki is megmeneküljön a hitelek visszafizetése elől, vagy fizetési könnyítéseket hozzon - mondta a Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesületének elnöke, aki szerint ebből a szempontból a lakosság nem került megtévesztésre.


Azt azonban sokan nem tudják, hogy a moratórium ideje alatt is folyamatosan növekszik az adósságuk, akákr csak a késedelmi kamattal, vagy aki végrehajtás alatt áll, annak a végrehajtás költségeivel - hívta fel a figyelmet Kézdi Zsolt.

Kézdi azt is elmondta, egy négy pontból álló javaslatot terjesztettek elő, amely arra irányul, hogy ebben a megváltozott helyzetben minden piaci szereplőnek, így a banknak, az államnak és az adósnak is vállalnia kellene a ráeső terheket. Kérdés azonban, hogy az érintett 107 ezer családot egy homogén masszaként kezeljük, vagy pedig megpróbáljuk őket csoportosítani, például fizetőképesség szerint, vagy az alapján, hogy a hitel felmondása milyen indokkal történt - mondta a Hiteltanácsadók Egyesületének elnöke. Vannak olyanok, akik egyébként rendesen fizették a törlesztőrészletüket és valamilyen más okból, például közüzemi tartozás miatt mondták fel a hitelszerződésüket.

Kézdi Zsolt szerint egyébként szó sincs arról, hogy a moratórium lejárta után tömegek kerülnének az utcára, az érintett családoknak csupán töredékét fenyegeti közvetlenül a kilakoltatás veszélye. Mint mondta, nekik valóban állami segítségre van szükségük, ők azok, akik egyáltalán nem terhelhetőek. Úgy véli, a majdan felállítandó nemzeti eszközkezelő éppen azokra fog korlátozódni, akik valóban rászorulnak.

Kézdi azt is megjegyezte, mindig csak a devizahitelesekről beszélünk, miközben a kamatemeléseket a forinthitelesek sem ússzák meg. Úgy véli, amikor csak a devizahitelesek megsegítéséről beszélünk, egy társadalmi igazságtalanságot próbálunk bevinni a rendszerbe, amely a rendesen törlesztőket, a forinthiteleseket és a hitellel nem rendelkezőket egyaránt kedvezőtlenül érinti.

atv.hu

http://atv.hu/belfold/20110308_kezdi_zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzemanyagárak: kétoldali koton
  2011-03-08 19:44:49, kedd
 
  Üzemanyagárak: kétoldali kotonhámozás

Miközben a várhatóan az egekbe szökő olajárakat illetően a legnagyobb nemzetközi piaci elemző cégek egymást túllicitálva szörnyűbbnél szörnyűbb jóslatokkal képesztik el a nagyérdeműt, addig idehaza egymást anyázza kormány és ellenzék a benzinárak miatt.

Egészen pontosan nem is az üzemanyagárakról, hanem az abban foglalt jövedéki adóról van szó, ami örök vitatéma a mindenkori koalíció és ellenzéke között. Legutóbb éppen az MSZP állt ki minden magyar polgár érdekei nevében, mondván, hogy most már aztán tényleg itt az ideje széjjelcsapni a népnyúzó Fidesz háza táján, ihaj, biz'a csökkenteni köll a benzin és a gázolaj árában foglalt adót! Igen, ez valóban így is van. De azért nem baj, ha emlékszünk rá, hogy ezt az adót annak előtte éppen az MSZP-kormány emelte meg, nem csekély mértékben, először 2009 júliusától, majd 2010. január 1-jével.

Enyhén szólva szemforgatónak tűnik tehát az MSZP viselkedése - de legalább ennyire az is, ahogyan a Fidesz áll ehhez a kérdéshez. Nem áll sehogyan sem, ugyanis. Kussol, ahogyan ez szokása a kínos helyzetekben az Orbán Viktor vezette formációnak, amely annak előtte pedig pontosan ugyanezért fikázta az MSZP-kabinetet. Mindössze annyi történt ez ügyben, hogy immár egyértelműen kiderült: nem tervezik az üzemanyagok áfa- és jövedékiadó-tartalmának csökkentését.

Mindez akkor vált igazán érdekessé, amikor a horvát kormány a rendkívüli ülését követően bejelentette, hogy az elszabadult olajárak miatt csökkenti az üzemanyagok jövedéki adóját. Nos, annyira azért nem kell hanyatt esni a döntéstől: a csökkenés mindössze literenként 5,5 forinttal mérsékli a benzin- és a gázolajárat szomszédunknál. A kormány lépése tehát inkább jelképes, mint valóban zsebbevágó, mind a büdzsé, mind a fogyasztók szempontjából.

Vajon miért söpörte le az asztalról pártunk és kormányunk ezt a lehetőséget? Ez annál is inkább érdekes kérdés, mivel az amúgy is igencsak megtépázott imázsú Fidesz-KDNP alakulat számára egy falat kenyér lenne egy mégoly aprócska gesztus a választók felé. Igen ám, csakhogy Orbán Viktort a legkevésbé sem érdekli a választók véleménye - legalábbis most, a ciklus elején egészen biztosan nem - másfelől a jövedéki adó csökkentésének van egy kis stichje mostan, jelesül, hogy az ötlet az MSZP-é... Márpedig a Fidesz soha a büdös életben nem fog olyat tenni, ami akár csak a legcsekélyebb mértékben is pozitív összefüggésbe hozható a legnagyobb riválisával.

A kérdést tehát ezúttal is a kormányzati dölyf fogja eldönteni. Nem beszélve a költségvetés elképesztő éhségéről, ami miatt képtelen lemondani az - egyébként éppen a túl magas üzemanyagárak miatt csökkenő fogyasztásból eredően - egyre kevesebb adóforint egyetlen fillérjéről sem.

Vajon elképzelhető-e, hogy a forgatókönyv ezúttal ne a régi legyen? Várható-e annyi bátorság a kormánytól, hogy kivételesen a társadalom érdekeire is figyelemmel legyen? Mondjuk úgy, hogy a régi jó módszeréhez nyúl, és - kisajátítva az MSZP köpönyegforgató ötletét - vesz egy nagy levegőt, majd bejelenti, hogy a nép és a gazdasági fellendülés érdekében, korábbi ígéretéhez híven, csökkenti az adót?

http://napizeje.blog.hu/2011/03/08/uzemanyagarak_ketoldali_kotonhamozas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: Pest megye csődben van
  2011-03-08 19:41:11, kedd
 
  Jobbik: Pest megye csődben van

2011. március 08. kedd, 16:04

Az ellenzéki párt szerint a megye több hónapja egyensúlyos a fizetésképtelenség határán, a Pest Megyei Önkormányzat "tulajdonképpen csődben van, csak jogilag nincsen".

Csanádi Gábor, a Jobbik Pest megyei frakcióvezetője a fővárosban tartott sajtótájékoztatót, amelyen elmondta, 18 megyei intézményben hat napja nincsen meleg étkeztetés, mivel az ételszállító cég felmondta szerződését az önkormányzattal. Ez azt jelenti, hogy 2900 tanuló nem jut meleg ételhez, aminek oka az ellenzéki párt szerint a megyei önkormányzat fizetésképtelensége.

A párt szerint a Pest Megyei Önkormányzat lejárt tartozásai a 4,5 milliárd forintot is meghaladják, összes tartozása pedig 10 milliárd forintnál is többre rúgnak. A probléma kezelésének első lépéseként a párt a szolgáltatási szerződések újratárgyalását kezdeményezi. Szerintük az sem biztos, hogy az önkormányzat a jövő hónapban a fizetéseket ki tudja fizetni, ezért a kormányt szólítják fel a megyék és önkormányzatok konszolidálására.


http://bombahir.hu/videk/jobbik-pest-megye-csodben-van
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schmitt Pál beindította a máso
  2011-03-08 19:28:52, kedd
 
  Schmitt Pál beindította a második nyelvújítási mozgalmat


2011. március 8., kedd

A köztársasági elnök meglátása szerint az utóbbi hónapok fontos témáival kapcsolatos közbeszédben túl sok idegen szót használtunk, így a preambulum átkeresztelésén túl szükség van további magyarosított kifejezések bevezetésre is.

"Arra, lettem figyelmes , hogy nagyon sok olyan szót halok nap, mintnap, amit nem ismerek. Így, érezhete magát, annak idején Kazincy is nem?" - áll a köztársasági elnök sajtóhoz eljuttatott közleményében, amiben a magyar nyelv védelmét egyik fő feladatának tekintő Schmitt Pál kifejezte afeletti örömét, hogy úgy tűnik, sikerült elérnie, hogy a készülő új alkotmány bevezetőjéről preambulum helyett mostantól Nemzeti Hitvallásként beszéljenek, mert az sokkal magyarosabb. Itt azonban nem szabad megállni, emlékeztetett, hiszen továbbra is rendkívül sok olyan szó forog a politikusok és a média száján, amik nem magyarok, idegenül csengnek az egyszerű választópolgárok fülében.

Ennek értelmében a köztársasági elnök indítványozta egy új magyar nyelvújítási mozgalom beindítását, első körben pedig saját maga gyűjtött egy kisebb csokrot a feltétlenül magyarosítandó kifejezésekből. A parlament ezentúl mint "nagy nemzeti vezérsátor" szerepelne, míg plenáris ülések helyett "nemzeti közös ülések"-en vitatkozhatnának a képviselők. A politikus szó helyett a "nemzeti előmozdító", míg a miniszterek helyett a "nemzetvezető mesterek" kifejezés használatát látná szívesen.

Az utóbbi idők törvénykezése több magyartalan elnevezést is felszínre hozott. Schmitt Pál szerint többek között a média szót sokkal ildomosabb lenne "nemzettájékoztató"-ra cserélni, míg az objektív helyett a "nemzeti jólmegmondás" kifejezést támogatná. Az abortusz szó helyett a "nemzetietlen babátlanítás", a homoszexuális helyett a "hátsó ajtósok", míg a hamburger helyett a "német nemzeti húspogácsa" használata lenne a megfelelő. A roma kisebbséget, az olasz főváros nevével való keveredések kivédése érdekében, inkább "nemzeti kisfüstösség" néven illetné. Ezen kívül megemlíti, hogy az iPad kifejezést továbbra sem érti, de egyszerűbb lesz csak Szájer Józsefet megkérni, hogy ne használja.

Schmitt Pál azt is vázolta, hogy az Európa szó helyett is ki kellene találni valamit, hiszen nyilvánvalóan nem magyar, ebben az esetben talán a "Körülöttünk" lenne a legmegfelelőbb. Az arab világ eseményeire reflektálva elmondta, hogy a magyar emberek számára sokkal jobb lenne, ha az idegen szívű, magyartalan Egyiptom és Líbia helyett Erdélyt, esetleg Bácskát használnánk, míg az EU-s ügyek kapcsán sokszor felmerülő, szinte kimondhatatlan Brüsszel helyett szerepeljen csak egyszerűen Mosonmagyaróvár, vagy Belgaváros. Egyes lapértesülések szerint Schmitt a vezetéknevekkel sem lenne kíméletes, állítólag már meg is kérte Deutsch Tamást neve megváltoztatására.


http://hircsarda.blog.hu/2011/03/08/schmitt_pal_beinditotta_a_masodik_nyelvujitas i_mozgalmat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nőnapi kapatos sorok az alkotm
  2011-03-08 19:24:00, kedd
 
  Nőnapi kapatos sorok az alkotmányozásról

2011.03.08. 14:35

A Magyar Hírlapban ma elég korán kezdődhetett a szerkesztőségi nőnapi ünnepség, mert aligha hiszem, hogy a ,,Himnusz, hit, Szent Korona" című cikket a szerzője teljesen józanul írta volna.

Ugyanis rögtön azzal nyit, miszerint megtudta, hogy ,,Több fontos kérdés is eldőlt a Fidesz alkotmánytervezetével kapcsolatban a kormánypártban."

(Olyan frekventált témákat sorol fel ezek között, mint például a gyermekes családok plusz szavazata, a magzat védelme, konstruktív bizalmatlansági indítvány joga, házasság intézményének védelme, stb.)

Ez a ,,több fontos kérdés is eldőlt" állítás azért is nagyon érdekes, mert az index szintén mai híre szerint viszont a képviselők (csak) szerda este kapják meg a szövet tervezetét, a kormánypárti frakciók pedig csütörtökön délután szavaznak majd róla. (Nem beszélve arról, hogy mi, felelősségérzettel átitatott választópolgárok meg még el sem küldtük hasznos javaslatainkat.)

Na persze nem kizárt, hogy borban az igazság, s a cikkíró elszólta magát, miszerint az alkotmányozással kapcsolatos igazán fontos kérdések már rég eldőltek Orbán Viktor dolgozószobájának környékén.

A br szignójú újságíró úgy tudja egyébként, hogy az alkotmányunk Nemzeti Hitvallás címet viselő preambuluma a himnusz első mondatával kezdődik majd. Azt csak remélni merem, hogy ennek megszövegezését nem a köztársasági elnökre és csapatára bízzák. Mert akkor lehet, hogy szégyenszemre hazánk alaptörvénye úgy kezdődne: Isten áld meg a magyart jó kedvel, bőséggel. (Persze nem kizárt, hogy a kétharmados hatalom a magyar helyesírás szabályait is az elnöki stábhoz igazítja majd e tárgykörben.)

Én egyébként nem sokat szaroznék az alkotmányozásban durcásan részt nem venni szándékozó pártocskákkal sem.

Ahogyan szankcionálni lehet majd az országgyűlési bizottsági ülésekre meghallgatásra meghívottak megjelentésének elmulasztását, úgy megtehetnék ezt eme sokkal fontosabb témakörben is.

Aki nem hajlandó alkotmányozni, annak első körben súlyos pénzbüntetés, aztán, ha az a rohadt komcsi még mindig nem gondolta volna meg magát, mehetne a kóterba örökre. Plusz persze teljes vagyonelkobzással fűszerezve.

Már hallom a Jobbik azon módosító javaslatát is, hogy az ilyeneket természetesen ,,kigyúrt cigányok" mellé kellene bekasztlizni.

http://proszektura.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HOGy LESZ EBBŐL HÁROM SZÁZALÉK
  2011-03-08 19:19:42, kedd
 
  HOGY LESZ EBBŐL HÁROM SZÁZALÉKOS HIÁNY?

HOGY LESZ EBBŐL HÁROM SZÁZALÉKOS HIÁNY?
2011. március 8. 00:37:37


Két hónap alatt az éves hiány
80 százaléka már összejött


Február végéig 560 milliárd forintnyi hiány jött össze a költségvetésben, az éves hiányterv több mint nyolcvan százaléka máris felhalmozódott. Az NGM szerint viszont biztonságosan tartható a 3 százalék alatti GDP-arányos deficitcél.

Már a januári költségvetési hiányadat sem volt szép. Az elmúlt néhány év legrosszabb hiányadatát jelentette a 123 milliárdos egyhavi deficit, a februári teljesítmény erre még rátett egy lapáttal.

A költségvetésért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium ma kiadott gyorsjelentése szerint az év második hónapjában 437 milliárd forinttal költött többet bevételénél a költségvetés, így az első két hónapban 560 milliárd forintnyi hiány halmozódott fel. Ezzel a teljes évi hiányterv, a 687 milliárd forintos cél több mint négyötödét már elérte az év elejétől kumulálódott deficit. Ilyen rossz mutatóra az elmúlt jónéhány évben sem volt példa, tavaly, választási évben az arányszám csupán 40 százalékon állt, ezt megelőzően, 2005-ben volt 38 százalékon ez a mutató.

A minisztérium mindenesetre nem aggódik, mivel szerinte "a magas februári hiánynak nem fundamentális, hanem a kiadások és bevételek ütemezésében rejlő okai vannak." Például a különadókból az év első két hónapjában nincs bevétel, míg a nemrég elrendelt 250 milliárd forintos zárolás csak később érezteti egyenlegjavító hatását, és a magánnyugdíjrendszerből az állami pillérbe történő átlépéssel az államhoz idén kerülő 529 milliárd csak a második félévben landol az államkasszában.

Az NGM leszögezi: a 3 százalék alatti (egészen pontosan 2,94 százalékos) GDP-arányos hiánycél "biztonságosan tartható." Ez az első két hónap folyamatai láttán is elég konzervatív állításnak mondható, hiszen az uniós módszertan szerint a teljes áthozott nyugdíjpénztári vagyon, a körülbelül 2500 milliárd forintnyi, a GDP 9 százalékának megfelelő vagyont be kell számolni idén az egyenlegbe, így ez 5 százalék körüli többletbe fordítja az államháztartási szaldót.

MHO/Origo.hu

Forrás: Magyar Hirlap online


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=79586
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 420 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 8497
  • e Év: 161993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.