Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Európa 2029-ben
  2011-03-09 22:40:37, szerda
 
  Európa 2029-ben


http://www.youtube.com/watch?v=IjPVdxoD5nc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kivérezteti a kormány az önkor
  2011-03-09 22:25:41, szerda
 
  Kivérezteti a kormány az önkormányzatokat?


2009.08.15. 18:25

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke mai nyilatkozatában a 800 milliárdra rúgó önkormányzati adósságállomány (állami) konszolidációját sürgette, hasonlóan a kilencvenes évek bankkonszolidációjához.

Az önkormányzatok hitelállománya 800 milliárd forint körüli, de ez az utóbbi négy évben duplázódott meg - mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke. A gödöllői polgármester kifejtette: ebből a működési hitel 100-120 milliárd, ezt görgetik maguk előtt az önkormányzatok, a többi a fejlesztési hitelállomány, aminek egy része kötvény.

Gémesi György szerint az önkormányzatoknak hasonló konszolidációra lenne szükségük, mint a bankoknak. A települések kényszerből, az állami feladatok ellátására és fejlesztésre vettek fel hitelt - emelte ki. Évek óta csökken az állami finanszírozás reálértéke, idén nominálértéken is, és ebből akarnak még 10 százalékot levenni, ami nonszensz - hangsúlyozta a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.

Az önkormányzatok adósságállományának növekedésére, illetve az ebből fakadó kockázatkora az ÁSZ többször is felhívta a figyelmet. Legutóbb éppen a helyi önkormányzatok 2008. évi ellenőrzéséről szóló jelentésében.

Ebből a jelentésből a következő tények világlanak ki:

1. Az önkormányzatok adósságállománya nem az elmúlt négy évben indult ugrásszerű fejlődésnek, hanem 2006-ot követően.

2. Az adósságállomány ebben az időszakban a legnagyobb mértékben a megyei jogú városokban, a megyékben és városokban növekedett, míg a fővárosi, a fővárosi kerületi és a települési önkormányzatok adósságállománya lényegesen szerényebb mértékben növekedett. (Aki akarja vesse ezt össze a választási térképekkel.)

3. Ahogy azt Gémesi mondja, az adósságállomány zömét nem a működési kiadásokra vették fel (az életveszélyes lenne), hanem fejlesztésekre, beruházásokra. Az önkormányzatok befektetett eszközeinek állománya 946,5 milliárd forinttal növekedett, ami több, mint a rövid- és hosszú lejáratú adósságállomány 692,7 milliárd forintos növekedése. Vagyis az eladósodás egyáltalán nem egy kényszer eredménye, hanem egy tudatos beruházási és finanszírozási stratégiáé.

4. Az önkormányzatok értékpapírokból származó bevételei 2005 és 2008 között 36 milliárd forintról 227 milliárd forintra nőttek. A növekmény jóval nagyobb, mint az adósságszolgálat növekménye ugyanebben az időszakban. Az önkormányzatok a felvett hosszú távú fejlesztési hiteleik egy részéből rövid lejáratú értékpapírokat (állampapírokat) vásároltak és rövid- és hosszútávú kamatkülönbözet révén extra jövedelemre tesznek szert.

5. A központi költségvetés támogatásában igazából 2006-ban volt egy egyszeri, jelentős reálcsökkenés, azóta reálértékben és GDP-arányosan nem csökken a központi költségvetési támogatás (az szja-bevételeket is beleszámítva), sőt 2008-ban nőtt is. A központi költségvetés a GDP 5,3%-át fordítja az önkormányzati alrendszer támogatására.

6. 2009 II. negyedévében a GDP az Ecostat szerint 7,6%-kal csökkent az előlző év azonos időszakához képest. A 2008-as GDP 26.621 milliárd Ft, ennek a 7,6%-ának az 5,3%-a 108 m Ft. Körülbelül ennyit (pontosabban 120 milliárd forintot) tervez elvonni a Bajnai-kormány az önkormányzatoktól - magyarul nem történik más, mint hogy egy kisebb tortából kisebb szelet jut.

Nyilvánvaló, hogy az országosan összesített adatok mögött az egyes önkormányzati szinteken (főváros, megyék, nagyvárosok, falvak) teljesen eltérő eladósodottsági és finanszírozási technikák, lehetőségek és szakmai hozzáértés húzódnak meg. De az is tagadhatatlan, hogy a fideszes vezetésű önkormányzatok 2006 óta egy sajátos "adósságból fejlesztés" elvű önkormányzati költségvetési politikát követnek, aminek pozitív oldala a helyi fejlődés, a negatív oldala az állam eladósodottsága és a pénzügyi kockázatok növekedése, melynek megfelelő kezelésére nyilvánvalóan nincs meg mindenhol a megfelelő szakértelem.

Gémesi Györggyel ellentétben úgy vélem, hogy semmi szükség az önkormányzati adósságállomány állami konszolidációjára. Biztosak lehetünk benne, hogy a hiteleket nem főtéri szőkökútra és viacolor burkolatra vették fel, hanem olyan beruházási célokra, amelyek fejlesztik a helyi gazdaságot, csökkentik a munkanélküliséget, ezen keresztül javítják a helyi lakosok és vállalkozások adóztathatóságát és végső soron biztosítják a felvett hitelek visszafizetésének fedezetét.

Ez lenne a fideszes modell, nem? Működik, nem?

Akkor minek a konszolidáció?


http://orulunkvincent.blog.hu/2009/08/15/kiverezteti_a_kormany_az_onkormanyzatoka t#c12856039
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár László!!!
  2011-03-09 22:12:21, szerda
 
 
http://nemzeti1.hu/index.php?p=watch&id=283


N1TV - HÍRADÓ - 2011. 03. 04. (kísérleti adás)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Hülyék Alkotmánya
  2011-03-09 22:10:37, szerda
 
  A Hülyék Alkotmánya

2011.03.09. 10:04


Amikor azt olvassuk, hogy az új alkotmány ismeretlen szövegezőiben felmerült, hogy a Magyar Köztársaságot mostantól hivatalosan Magyarországnak nevezzék, azaz a hivatalos neve ne utaljon az államformájára, kerül, amibe kerül, az emberben a következő gondolatok cikáznak végig:

WTF?
Ezek hülyék?
Biztos csak kamuznak.
Uramisten, ezek komolyan gondolják.

A kormányváltás óta Magyarországot elözönlötték az idióták. Az idióták mindig is köztünk voltak, csak valahogy talán le voltak fedve valamivel és valami nehezék is lehetett rajtuk. Ennek most vége.

Gubcsi Lajos, a HM kiadójának a kormányváltás után kinevezett ügyvezetője a Duna tévében beszélt arról, milyen virágzó pénzmosodát örökölt. Gubcsi, aki a múlt rendszerben akkora kommunista volt, hogy az óvodában sortűz volt a jele, egy évtizeden keresztül írogatta Orbán Viktornak az intelmeit, viszonzatlanul, és még ki is adta könyvben. Nem mi neveztük bolondnak, hanem a Magyar Nemzet, és ők nem dobálóznak a jelzőkkel. Ettől még lehetett (mit lehetett: volt) szoci pénzmosoda a HM-ben, de ennek a feltárását egy futóbolondra bízni: WTF?, Ezek hülyék? stb.

Matolcsy György Nemzetgazdasági Minisztériuma februárra összehozott egy akkora időarányos hiányt, amekkorát az előző kormánynak csak májusra sikerült. A tavaly májusi 80%-os hiányadat volt a matolcsysta politikai gazdaságtanban az örökölt 7%-os hiányról szóló mítosz alapja. Most már gyakorlatilag nincs hét, hogy az NGM le ne bukna valami buta hazugsággal. Egy koszos Word dokumentumot nem tudnak úgy kiadni a kezükből, hogy benne ne hagyják a bűnjeleket. Elképesztő.

Járai Zsigmond, az MNB felügyelőbizottságának az elnöke nyilvánosságra hozta az fb vizsgálatának az eredményeit a jegybanknál tapasztalható indokolatlanul magas személyi juttatásokról. A vizsgálatot egyébként nem az fb alá tartozó független belső ellenőrzés, hanem a felügyelő bizottság ellenőrzési tapasztalatokkal nem rendelkező titkársága végezte, köztük olyanok, akik korábban maguk is a Nemzeti Banknál dolgoztak, és kirúgásukkor többtízmillió forintnyi pofás végkielégítéssel távoztak (-98% különadó, ha csak el nem néztünk egy Lex Járait). Hogy Járainak, akinek személyes szerepe volt a Költségvetési Tanács elemzési feladatokat végző titkárságának kinyírásában, miért van szüksége az MNB-nél titkárságra, felfoghatatlan. Havonta egyszer üléseznek, a kávét gép főzi, a vizsgálatokat a belső ellenőrzés végzi, hülyék ezek?

Most, hogy önkormányzatok, közintézmények, kórházak tömegei vannak de facto csődben, a Magyar Olimpiai Bizottság költségvetését a tizenkétszeresére növelik. De nem titokban, ahogy a tábornokok sikkasztottak, a mi hülyéink inkább melldöngetve sikkasztanak.

És most még ez az alkotmány is. Pártunk és kormányunk legnagyobb problémája, hogy kikerüljön a köztársaság szó az új alkotmányból, hogy vármegyének nevezzék vissza a megyéket, hogy alkotmányos hiánykorlátot állapítsanak meg, hogy nemzeti hitvallásnak nevezzék a preambulumot. Egyébként minden rendben, de ez még valahogy hiányzott.

Az Orbán-kormány menthetetlenül belekerült egy kudarc-spirálba. Az Orbán Viktor személyes ízlését leképező személyzeti politika meghozta - férges - gyümölcsét. Hülyéket választott maga mellé, akik hülyeségeket mondanak és tesznek, kudarcot kudarcra halmoznak, ettől még jobban elvesztik az önkontrolljukat és frusztráltságukban még több hülyeséget mondanak és tesznek. És így tovább. Hónapok óta csak az Isten állatkertje rovatba tudunk bekerülni a nemzetközi sajtóban, ez biztos így jó.

Rendben. Nézzünk szembe a ténnyel: Magyarország - hülyeország. Ezt írják bele az alkotmányba államformának.

És ha már itt tartunk, az Alkotmány is kaphatna valami új nevet, ami jobban kifejezi a fülkeforradalom szellemiségét.

UPDATE: a Hülyék Alkotmányának március 9-i változata letölthető innen.

http://orulunkvincent.blog.hu/2011/03/09/a_hulyek_alkotmanya#c12856169
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az alkotmány is két nyelven ké
  2011-03-09 22:07:25, szerda
 
  Az alkotmány is két nyelven készül?


Javaslom, hogy Magyarország hivatalos nyelve legyen az angol. Egyrészt világnyelv, másrészt meg kormányunk jobban beszéli, mint az anyanyelvét. Egyben megkérem SkiccPalit, hagyjon fel a magyar nyelv őrzésével, preferálja ő is inkább az angolt, no pain-no gain, ugye? Ebben az esetben talán elkerülhetik legközelebb, hogy az egyszeri választópolgár csak pislogjon a Széll Kálmán terv angol nyelvű változatára, mint egyszeri médiatanácsnok Ice-T beélesített kurvaanyázására.

Ha Orbán Viktor szerint fontosabb a londoni elemzőkkel megismertetni a megszorító csomag részleteit, mint velünk, - akik megfizetjük - akkor adja magát a kérdés: Orbán kiknek a miniszterelnöke vajon? A miénk? Aligha. Magyarország miniszterelnöke a Nemzeti Együttműködés Rendszerében hisz állítólag, abban meg a londoni pénzpiaci elemzők elsőbbsége nem szerepel, ha jól emlékszem.

Persze értjük mi, hogy a leminősítések alkalmával a szakértelem hiányával és dilettantizmussal vádolt elemzők véleménye egyszeriben fontos. Azt is átérezzük micsoda nehézségek árán sikerülhetett bejutni hozzájuk a szellőző rendszeren keresztül, és gépre installálni a nekünk szánt szöveg helyett írt kifelé beszédet.
Igaz a lemezen rajta maradt egy hangfelvétel, amint egy feldúlt ember ordítja: hogy SzűzMariska fingja homlokon ezeket is narancsmaggal, nem megint a műanyag Mao szoborral, a Reobek cipővel és a csillámpónikkal dobtak minket egy polcra?! -de Londonban magyarul kevesen beszélnek, így a barátság nincs veszélyben.

Már csak az érdekelne, hogy ha az utóbbi hónapok fontos törvényei ( média és Széll Kálmán )két nyelven, ennek megfelelően két variációban készültek, akkor az alkotmányunk is így fog? Lesz egy nekünk itthon olyan amilyen, és lesz egy a külföldnek angolul, ami szerint nem is a Fidesz pártalkotmánya lesz, bibií? Ha így haladunk az alkotmány megszavazásának napja érdekes fordulatot vehet: Orbán és a narobotok ájtatos pofával gombot nyomnak, a fordítók elkezdik tartalommal megtölteni az "Alkotmány B" feiratú mappát, az ellenzék meg kvízjátékon vehet részt, aminek címe: A 13.151.- milliárdos játszma.

http://varanus.blog.hu/2011/03/09/az_alkotmany_is_ket_nyelven_keszul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérdés a kormányhoz !!!!!!!!!!
  2011-03-09 22:05:33, szerda
 
  Kérdés a kormányhoz !!!!!!!!!!!!!


Az lenne a kérdésem, a kormány kíván-e büntető eljárást kezdeményezni a Cégbíróság ellen rasszizmusra hivatkozva, amiért az Országos Cigány Önkormányzatot ezen a néven vette nyilvántartásba ???????
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Apple-alkalmazást készített Sz
  2011-03-09 22:04:47, szerda
 
  Apple-alkalmazást készített Szájer József

2011. március 9., szerda

Az alkotmányozó applikáció lényege, hogy bárhol-bármikor tudjunk alkotmányt készíteni, amelyet aztán rögtön meg is oszthatunk barátainkkal.

Az egyelőre csak iPadra és iPhone4-esre optimalizált alkalmazással percek alatt elkészíthetjük saját alkotmányunkat. 3G-s vagy wifis internetkapcsolaton keresztül pedig rögtön ki is rakhatjuk Facebookra, Twitterre vagy éppen Tumblr-re, de csatolhatjuk e-mailhez.

Az alkalmazásnak van egy közösségi élményt erősítő része is: ha bejelentkezünk az adatbázisba, az app felrak minket egy térképre, ahol a szintén bejelentkezett barátainkat is láthatjuk, ha éppen alkotmányt készítenek. A belső chat-ten pedig érdeklődhetünk, hogy az előre megírt alkotmánypanelek közül ők melyiket használják. A kész műveket pedig pontozhatjuk is. Remek szórakozás!

Mint kiderült, az app egyik fejlesztője maga Szájer József volt, aki az Appstore-ban (az Apple online alkalmazás-boltja), a p_Szijjarto művésznéven regisztrált, mint alkalmazásfejlesztő, de véletlenül saját fotóját töltötte fel az adatlapra.

Az alkalmazás iConstitute néven már elérhető az online szoftverboltbó


http://hircsarda.blog.hu/2011/03/09/apple_alkalmazast_keszit_szajer_jozsef
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alföldivel és Hellerrel nincs
  2011-03-09 21:59:17, szerda
 
  Alföldivel és Hellerrel nincs baja a Fidesznek, de a Szálasi-emlékkoncertet lemondatták


2011. március 9. 16:06:11
A szekszárdi közgyűlés határozatban tiltakozott a tolnai megyeszékhelyen március 12-re meghirdetett Szálasi Ferenc-emlékkoncert ellen. A rendezvénynek helyet adó egyesület lemondta a koncertet.
A közgyűlés kedden hozott határozatában kifejezte: az emberi jogokat, "a nemzeti és vallási hovatartozást sértő rendezvénynek a város nem ad helyet". A határozatot a közgyűlés egyhangúlag támogatta.
Horváth István (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: felhívta a rendezvénynek helyet adó Zug egyesület vezetőjének figyelmét arra, hogy "a helyzetet oldják meg". A polgármester tájékoztatása szerint a koncertet lemondták. Az eseményt plakátok hirdetik Szekszárd és Tolna közterein a Zug Ifjúsági Művelődési és Művészeti Egyesület - önkormányzati ingatlanban működő - Garay téri klubjába, ahol szombaton a Hunnia és a Vádló Bitófák nevű nemzeti érzelmű rockzenekar lépett volna fel.
Halmosi István, az egyesület ügyvezetője a közgyűlési határozat elfogadása után közölte: az egyesület a koncert lemondásáról levélben értesítette az önkormányzatot és a rendőrséget. A szervezésről elmondta: szekszárdi fiatalok keresték meg azzal, hogy helyet kérnek a koncertnek; a zenekarokról tudott, de a plakátok tartalmáról nem volt tudomása. Hozzátette: a Szekszárdon húsz éve működő kulturális egyesület elhatárolódik a rendezvénytől.
Buda Bernadett, a szekszárdi rendőrkapitányság sajtóreferense a távirati iroda érdeklődésére közölte: a koncerttel kapcsolatban nem érkezett feljelentés a kapitányságra.


(MTI korrigálva)


Vesd össze ezzel:
- Alföldi kiváló színész és rendező, TGM és Heller nagy gondolkodók Szőcs Géza szerint - korábban Imre Kerteszt és egy SZDSZ-es politikust mentegetett
- "A magyar értelmiségi elit színe-javát" látja Heller Ágnesben és elvtársaiban Szőcs Géza

Forrás: Kuruc.info

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=79640
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az állam vs. a sajókazai Bódié
  2011-03-09 21:56:18, szerda
 
  Az állam vs. a sajókazai Bódiék
Szerző: zero
- 2011.03.09. 11:41

A sajókazai Bódi Józseffel és feleségével Bódiné Rusznyák Annánával nem bír a magyar állam, pedig már mindent bevetettek.

Évek óta húzódó történet, sok tanulsággal. Az állam pedig nem "szeretne" sokat, csak annyit, hogy a gyerekek járjanak rendesen iskolába.

1. Az iskola feljelentést tett a gyámügyi hivatalnál. De nem történt változás.

2. Az iskola értesítette az önkormányzatot és a családvédelmi szolgálatot. De nem történt változás.

3. Az iskola többször beszéltek a szülőkkel. Az iskolaigazgató legalább hússzor. De nem történt változás.

4. Figyelmeztetést és 5000 forint pénzbírságot kaptak. De nem történt változás.

5. 2006-ban 6 hónap felfüggesztett börtönre ítélték őket a gyerekek iskolai hiányzásai miatt. De nem történt változás.

6. 2007-ben harmincöt nap közérdekű munkára börtönre ítélték őket a gyerekek iskolai hiányzásai miatt. De nem történt változás.

7. 2009-ben tíz hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték őket a gyerekek iskolai hiányzásai miatt. De nem történt változás.

8. 2010 március: jogerősen ismét tíz hónap börtönre és egy év közügyektől eltiltásra ítélte a házaspárt kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság. Indoklásuk szerint a 36 éves férfi és 34 éves felesége megszegték kötelességüket, mert elmulasztották gyermekeik iskolába járását biztosítani, s nem ellenőrizték, hogy azok reggelenként valóban elmennek-e az oktatási intézménybe: ezzel veszélyeztették szellemi és értelmi fejlődésüket.

2009-ben, amikor megkapták a letöltendőt, kipattant a botrány: aktivizálta magát a TASZ, Herczog Mária és Draskovics akkor igazságügyi miniszter is, és villámgyorsan beadták a kérvényt az elnöki kegyelemre, és csak pislogtunk, mikor Sólyom László köztársasági elnök megadta nekik.


Látjuk, az iskola, a jegyző, a családvédelmi szolgálat, az ügyészség és a bíróság is mindent megpróbált, de nem, csak nem járnak rendesen a gyerekek az iskolába ... mit lehet még tenni? Semmit ...

2009-ben még azt mondtam, hogy nagyon helyes, menjenek börtönbe ... de most már azt mondom, hogy minek?

Aki a köztársasági elnöki kegyelem után (!) újra elköveti ugyanazt, az annyira buta, hogy a börtönbüntetésből sem fog tanulni semmit. Leüli, kap minden nap enni, meleg is van, kijön és megy minden tovább.

Két évvel ezelőtt Anna, az egyik gyerek 13 éves volt, a 2007/08-as tanévben 499 igazolatlan órája volt, és másodikos volt.

A TASZ szerint (még 2009-ben) "valószínűsíthetően roma származásukkal kapcsolatban is összefüggésben gyakran voltak kitéve hátrányos megkülönböztetésnek, sőt, nem egyszer komoly fizikai atrocitásoknak is."

A sajókazai igazgatóhelyettes (2011-ben): "Az idejáró tanulók nyolcvan százaléka cigány gyerek, többségük rendesen jár órákra, versenyekre visszük őket, sikereket érnek el.Van olyan család, ahonnét szülői kísérettel jönnek be reggel a gyerekek, s délután szintén valamelyik családtag kíséri haza őket, így ugyanis biztos, hogy nem máshol csatangolnak. Ha a szülő ebben nem segít, az iskola is tehetetlen. A gyermekjóléti szolgálat munkatársaitól nem lehet elvárni, hogy mindennap idekísérjék a notórius hiányzókat."

Egy iskolában, hogy szinte minden tanuló roma, milyen atrocitás éri a származása miatt?

Anna most 15 éves, az idei tanévben már több mint 100 órát hiányzott. A családi pótlékot már letiltották, a pénzből a helyi gyermekjóléti szolgálat munkatársai vásárolnak élelmiszert, ruhát. Sokat nem használt. Nincs visszatartó ereje.

"Nem szeretek odajárni. Mindig csúfolnak, amiért tizenöt évesen még csak harmadikos vagyok. Pedig tanulni jó, matekból is kaptam nemrég egy ötöst. De ha iskolába kell menni, összeszorul a gyomrom. Mint amikor beteg vagyok." - mondta Anna a NOL-nak.

"Mit lehet tenni? Börtönbe megyünk és kész. Kértem a bíróságot, hogy adjanak haladékot, hogy a férjemmel ne egyszerre kelljen bemennünk a börtönbe, legyen, aki vigyázzon a gyerekere. Nem tehetek róla, hiába nógatom, nem szeret odamenni, mert csúfolják, amiért tizenöt évesen is alsó tagozatba jár." - nyilatkozta Bódiné, az anyuka.

A 15 éves, harmadik osztályos lány amúgy jó tanuló, csak a sok az igazolatlan óra miatt nem lehetett átengedni.

Tavaly külön mentor-tanár foglalkozott Annával. A felzárkóztatásnak köszönhetően félévkor a második osztályból különbözeti vizsgával átmehetett a harmadikosok közé. Év végére azonban a lány 371 igazolatlan órát halmozott fel, és újra megbukott.

A szülők készülődnek a börtönbe, a gyerekek járogatnak az iskolába, Anna még mindig harmadikos ...

Ha megszavazzák Orbán őrült ötletét a tankötelezettség 15 éves korhatárra való lecsökkentéséről, Anna már akár mehetne is a munkaügyi központba. 15 évesen, 3 elvégzett osztállyal. Milyen esélyei vannak Annának? 3 osztállyal és roma származással. Ki fog neki munkát adni? Senki.

Nagyon el kellene gondolkozni azon, hogyan szeretné az állam megakadályozni, hogy végzettség nélküli fiatalok hagyják el az oktatási rendszert, mert belőlük csak munkanélküliek és/vagy megélhetési bűnözők lesznek. Mert itt már nem is arról van szó, hogy nincs semmilyen szakmájuk, hanem hogy még a 8 osztályuk sincs meg, még pénztárosnak sem tudnak elmenni, mert nem tudja kiszámolni a visszajárót ...

Sajnos vannak olyan szülők, akik egyszerűen nem értik meg, hogy miért kell a gyermeküknek iskolába járniuk. Nem értik, akárhányszor is figyelmeztetik, büntetik meg őket. Velük nem lehet mit csinálni ...

Csak így mi lesz a gyerekekkel?


http://vastagbor.blog.hu/2011/03/09/allam_sajokaza_bodiek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriási bajba kerülhet az euró
  2011-03-09 21:52:05, szerda
 
  Óriási bajba kerülhet az euró
2011. március 8. - 12:01

A hétvégén mindkét nagy európai pártcsalád, a szocialisták és a konzervatívok is összegyűltek, hogy a márciusi csúcstalálkozót megelőzően előkészítsék a közös stratégiát. A német-francia paktum eddig sem élvezett túl nagy támogatást, de az új szocialista terv, melynek részletei egyelőre ismeretlenek, lesöpörheti Merkel és Sarkozy javaslatait az asztalról. Az eurózónát érintő vitába nyártól már a dánok is beszállhatnak, ugyanis ismét szavazásra bocsátják a közös valuta bevezetését.

Ellentétes álláspontra jutott hétvégi egyeztetésén a két nagy európai pártcsalád. A márciusban esedékes euróövezeti és uniós csúcstalálkozót megelőzően, a baloldalt tömörítő Európai Szocialisták Pártja (PES) Athénban, a jobbközép Európai Néppárt (EPP) képviselői pedig Helsinkiben tárgyaltak közös célkitűzéseikről. Az EPP egyeztetésén egységes álláspontként fogalmazódott meg a nemzeti költségvetések ellenőrzésének, a befektetői teherviselésnek és a stabilitási paktum szigorításának szükségessége.

Angela Merkel kijelentette, a tagállami költségvetések konszolidálása és további szigorítások bevezetése nélkül lehetetlen az eurózóna stabilitásának és versenyképességének megőrzése. A német kancellár a helsinki találkozón nem meglepő módon a márciusban ismét terítékre kerülő német-francia paktum támogatására szólította fel az európai konzervatívokat.

A Merkel és Sarkozy duó jelentős harcra számíthat a közelgő uniós csúcstalálkozón, ugyanis a hétvégi egyeztetésen a szocialisták is megfogalmazták saját gazdaságserkentő tervüket. Poul Nyrup Rasmussen, az európai szocialisták vezetője hangsúlyozta, a német-francia paktumhoz hasonlóan javaslataik szintén a gazdasági kilábalást és a fiskális konszolidációt célozzák. A szocialisták álláspontja szerint a közös európai kötvények, valamint a pénzügyi tranzakciókra kivetendő adók bevezetése, a beruházók és bankok megterhelése nélkül 250 milliárd eurót hozna a 27 tagú blokk számára. Az athéni találkozón felvetődött olyan igény is, miszerint az Európai Bizottságnak csökkentenie kellene a görög és ír kamatlábakat.

Az EPP képviselői a görög és ír mentőcsomag után fizetendő, jelenleg közel hat százalékos kamat csökkentésétől szilárdan elzárkóznak: a házigazda finn pénzügyminiszter és Angela Merkel német kancellár is elutasítóan reagált a kérésre. Az Euobserver jelentése szerint a finn Jyrki Katainen, Enda Kenny ír kormányfő felvetésére élesen úgy fogalmazott, már ,,nincs ingyen ebéd". Berlin a mentőcsomag terheinek enyhítése mellett elzárkózott az uniós mentőalap kötvényvásárlási jogának megteremtésétől is.

Emellett sorakozott fel Finnország, Franciaország, Ausztria és Hollandia is, ezzel szemben a megszorítások terheit viselő déli államok, valamint az Európai Tanács elnöke, Herman Van Rompuy is a mentőcsomag megerősítése mellett szállt partra. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a közelgő csúcstalálkozón a két fél egységes csomag kidolgozására lesz képes, várhatóan a vízválasztó ismét Merkel lesz, aki a súlyos adóssággal küzdő tagállamok felajánlásai nyomán dönt arról, mennyit enged a német-francia paktum követeléseiből.

Dán dillema

A jobbközép dán kormány a 2000-es sikertelen szavazás után ismét referendumra bocsátaná az euró bevezetésének kérdését. Koppenhága nem akar kimaradni az eurózóna gazdaságpolitikai együttműködéséből, így Lars Lokke Rasmussan kormányfő még a júniusi EU-csúcs előtt kikérné a polgárok véleményét a közös valutáról. A jelenlegi felmérések szerint egy népszavazás esetén enyhe támogatás kísérné bevezetését.

Megszorítás helyett ismét extrák

Az Európai Parlament úgy döntött, havi 1500 euróval emeli a személyzetre és az irodai költségekre szánt kiadásokat annak ellenére, hogy köztudott, az európai tagállamokban szinte kivétel nélkül jelentős megszorításokra kényszerülnek az állampolgárok. A javaslatot a csütörtöki szavazáson a jobbközép és szocialista képviselők támogatták, míg a többi csoport megalapozatlannak tartotta a döntést - olvasható az Euobserveren.

A német zöldpárti Helga Trüpel úgy nyilatkozott, ,,az európai jogalkotók egyértelműen nincsenek tisztában a költségvetési realitásokkal és helytelen jelet küldenek az uniós polgárok felé". A támogatók viszont azt állítják, az extra juttatás nélkül képtelenek a dolgozói létszám bővítésére, ugyanakkor ez a feladatok számának növekedése miatt szükségessé vált. Az uniós büdzsé kerete rendre vitát szül a tagállamok és az EP között, legutóbb a két fél több fordulós tárgyalások alkalmával is alig tudott megegyezni a 2011-es uniós büdzsé célszámairól.

Kitekintő.hu - Matus Dóra

http://szebbjovo.hu/node/7090
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2011.03 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 420 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 122
  • e Hét: 2382
  • e Hónap: 19175
  • e Év: 152092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.