Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Kohut Katalin: Ég Veletek!
  2011-04-01 11:27:23, péntek
 
  Egyedül álltam ki a próbákat, nem tudtam ellen állni a csapásoknak, közben szüntelen segítségben reménykedtem. Vége? Ennyi volt hamar elszaladt ifjúságom szele legyezget most is. Érdekes torzzá változni a víz alatti pálma súlyok alatt. Tegnap kérdezték: ha katasztrófa lenne, mit vinnék magammal? Leplezésemmel azt feleltem: a sminkkészletemet és a ruháimat. E kettő, amivel vigasztalok és menedéket nyújtok állandóan halni készülő szívemnek. Egyedül vagyok. Nincs senki, semmi a világon, ami, s aki segédkezet nyújtana, nincs kihez fordulnom, hogy lecsendesüljön háborgásom. Szeretnék a világa lenni valakinek, egyetlen világa, aki, mint én tenném vele, a tenyerén hordozna, akinek fontos lennék, aki féltőn óvna engem minden sötéttől, veszélytől! Az ál-barátokon nem csodálkozom. Nagy szavakat használnak érzelmeik kifejezésére, de ezek üresek, nincs mögöttük a szívük, nem fogadtak be magukba, vagy talán én tiltakozom az ellen, hogy közelebb kerüljek hozzájuk?
Pokoli kínban vegetálva várom a megmentőt, s azzal vígasztalom magamat, hogy Élet a neve, s nem Halál. Nem, a Halál elfut tőlem, ha akart volna, már rég szabaddá tette volna égő szívemet. Élni kell, égő lángban, feszítő sötét karmok között, mert erre ítéltek sokan. Remélj szív, egyszer eljő a szabadító, s nem pörölnek égtől és földtől karmikus bűneikkel tovább! Már megszakadt régen, összetört, az utolsó lángocska ég talán, annyi remény van e megfáradt testben.
Mások megértik szenvedésedet, vagy csak gyönyörködnek a szép szavakban? Eggyé tudnak-e válni veled, átérzik-e súlyát a meg nem értettnek? Jobb így magányban elmúlni, mint társaságban magányosnak lenni, úgyis félre állsz, ha egy röpke villanással is jelzik, te lettél a mellőzött. Szabad utat engedsz más gondolatainak, s már el is hagytad a színterét a barátkozásoknak. Mindig mellőzted magad, ha őszintétlenség, vagy kirekesztettség ért, nem vártál arra, hogy szemedbe mondják az igazságot. Vannak megérzéseid, a hetedik érzéked súgja. Itt nincs rád szükség, nem égtél be a szívbe, hogy hiányodat érezzék.
Mennyire szép emlékek voltak, amikor nem tudtak nélkülözni egyetlen napig sem családban, s munkahelyeden! Nincs felemelőbb a nemesítő, szorgalmas munkánál! Már nem tartanak igényt rád, legyőztek. Add át magad a győzelemittas seregnek és mondd el búcsú beszéded, ha megértik ilyen sok idő után!
Vesztesnek is lenni kell, s a szív gyenge, nem menekít ki a bajból. Ég Veletek!

péntek, 2011. április 1.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin:Április elsejére
  2011-04-01 08:30:53, péntek
 
 

Április elsején
Azt kívánom én,
Guruljon az almám
Labdaként felém.
Alma-labdám kerek,
Mint a nagyvilág,
Ezzel megnyerjük
A waterlooi csatát.
Két pókhálót állítok
Pálya oldalaként,
Fehér és fekete kutya
Lesz kapufogó legény.
Fociznak a gyerekek,
Mint sárga Jehova,
Nézd meg, mit tudunk,
Este jer' oda!
Álmunkban folyik
A labda-ütközet,
De az egyik kutyánk
Bekapta a labdát,
Tátva maradt a szánk.
Így lett vége meccsnek
Álom-mezején,
Álmodjunk, mókázzunk
Április elsején!

péntek, 2011. április 1.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 268 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 631
  • e Hét: 1760
  • e Hónap: 4119
  • e Év: 56385
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.