Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Április
  2011-04-01 22:55:01, péntek
 
  Pete László Miklós - Április


Napfényből - porcelán szipka,
Fellegekből - csörgősipka;
Csúfondáros a szél szava:
Ma jött meg április hava.

Napos úton sárfolt-ragya,
A tél itt felejtett fagya,
Derült égből böjti szelek;
Megjött április, emberek.

Szürke az Isten fellege,
S a reggel megint fekete,
Aki ezt fehérnek mondja,
Az mind április bolondja.

Újul ezer veszedelem,
Meg az egyetlen Szerelem;
Mert az Élet borsa, sava:
Olyan, mint április hava.

Forrás:Poet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Szeretlek
  2011-04-01 22:53:44, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerelem, boldogság  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-04-01 22:03:24, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Angyali üzenet
  2011-04-01 22:00:49, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Vacsora
  2011-04-01 20:39:46, péntek
 
  Jó étvágyat a finom vacsorához



 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Szombat - menü ajánlat
  2011-04-01 20:36:36, péntek
 
  Szombat - menü ajánlat

Reggeli: Bundáskenyér
Előétel: Kukorica-krémleves
Főétel: Húsgombóc fokhagymaszósszal és párolt rizzsel
Desszert: Zsiga juhtúrós pogácsája
Vacsora: Waldorf-saláta
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsó francia módra


Bundáskenyér - másként:

Hozzávalók:
4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg)
5 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 dl tej
2 evőkanál olaj
1 teáskanál ételízesítő
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág
a tepsihez 2 evőkanál olaj.

Elkészítés:
A sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát.

Minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.





Megjegyzés:
Fotó: Zizzi32


Hideg kukoricakrémleves füstölt hallal:

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg burgonya
1 szál póréhagyma
1/2 dl olívaolaj
60 dkg fagyasztott vagy konzerv kukorica
2 evőkanál vágott kapor
1 dl tejszín
15 dkg füstölt hal

Elkészítés:
A burgonyát és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük.

Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a burgonyát, a pórét, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük 7 dl vízzel (vagy használhatunk hozzá ugyanennyi, leveskockából készített zöldségalaplevet is). Beletesszük a kukoricát, kis lángon a zöldségeket puhulásig főzzük. Amikor minden megpuhult, beleszórjuk a kapor felét, beleöntjük a tejszínt, és botmixerrel (vagy turmixgépben) összeturmixoljuk. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön. Tálalás előtt a füstölt halat vékony csíkokra vágjuk, a maradék kaporral együtt a levesbe szórjuk.





Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 448 kcal

Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zotlán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.


Kukoricakrémleves:

Hozzávalók:
1 kg kukorica
2 dl főzőtejszín
só, bors
sajt
kruton (pirított zsemlekocka)

Elkészítés:
A kukoricát felteszem főni annyi vízzel, hogy kb. két ujjnyi legyen felette, ízesítem sóval, borssal. Több borssal finomabb. Amikor megfőtt, botmixerrel összeturmixolom. Átpasszírozom, majd visszateszem főni. Mikor elkezdett forrni, beleteszem a tejszínt, és egyet rottyantok rajta. Sok-sok reszelt sajttal és kicsit kevesebb krutonnal tálalom.

Megjegyzés:
Nagyon egyszerű, és szerintem még egytálételnek is jó. Nagyon laktató és persze isteni finom.

A receptet Kata küldte. Köszönjük!


Húsgombóc fokhagymaszószban:

Hozzávalók:
A gombóchoz:
50 dkg darált hús
1 evőkanál mustár
1 evőkanál ételízesítő
1 kávéskanál zsálya
1 kávéskanál fokhagymapor vagy 2 gerezd fokhagyma (lehet több is)
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál majoránna
fél bögre rizs
A szószhoz:
5 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál finomliszt
1 evőkanál fokhagymakrém
1 kávéskanál vöröshagymakrém
kb. 5 dl tej

Elkészítés:
A gombóchoz valókat összekeverjük, és gombócokat formálunk belőle. Olajos sós vízben (ami már zubog) kifőzzük őket kb. 15-20 perc alatt, attól függ mekkora gombócokat teszünk a vízbe. Fontos, hogy közepes, nem nagyon zubogó vízbe főzzük, mert különben széteshetnek.

A szószhoz a vajat felolvasztjuk, majd a lisztet beletesszük, és egy kissé barna rántást készítünk (kis lángon). Ha kész, lehúzzuk a tűzről, beletesszük a krémeket, összekeverjük, ezután visszatesszük a tűzre, és folyamatosan adagoljuk a tejet, miközben habverővel folyamatosan keverjük. Nagyjából hígabb puding sűrűségűnek kell a szósznak lennie. Inkább kevesebb tejet tegyünk bele első neki futásra (úgy 3 dl), mert a sűrűt hígítani könnyebb, mint a hígat sűríteni!





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Igarfield küldte. Köszönjük!


Zsiga juhtúrós pogácsája:

Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
10 dkg juhtúró
4 csapott teáskanál só
5 dkg langyos tejben megfuttatott élesztő
2 db tojás (1 fehérjét a tetejére kenni)
kb. 2-3 evőkanál tejföl

Elkészítés:
Egy nyújtódeszkán összemorzsoljuk a lisztet, a margarint, a juhtúrót és a sót, majd a többi hozzávalót is belegyúrjuk. Viszonylag kemény tésztát készítünk, így ha az ujjunkat belenyomjuk és a nyoma megmarad, akkor jó! 1-1,5 óra pihentetés után (nem túl meleg helyen) csak annyira gyúrjuk át a tésztát, hogy a levegő kimenjen belőle. Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk, és lisztezett formával kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben, 2. fokozaton kb. 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük.





Megjegyzés:
A receptet Ordódy Zsigmond (3,5 éves) és Ordódy Miklósné (a nagymamája) küldte. Köszönjük!


Waldorf-saláta:

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg zellergumó
1citrom leve
30 dkg alma
10 dkg dióbél
1 dl kefir
1 dl tejföl
mustár ízlés szerint
1 fej fejes saláta

Elkészítés:

A zellert meghámozzuk, gyufaszál vékonyságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, meglocsoljuk citromlével. A megtisztított almát vékony metéltre vágjuk, szintén meglocsoljuk citromlével. A dióból néhány szemet félreteszünk díszítésre, a többit durva darabokra vágjuk. A kefirből és a tejfölből a mustárral, sóval, őrölt fehérborssal tartármártásszerű öntetet készítünk. Az alma- és a zellercsíkokat összekeverjük a dióval, majd az öntettel. A keveréket tépett salátalevelekre halmozzuk, tetejét az egészben hagyott diódarabokkal díszítjük, és 1-2 órai hűtés után tálaljuk.

Energia: 1084 kJ/259 kcal
Szénhidrát: 13,7 g


Zöldborsó francia módra:

Hozzávalók:
40 dkg mirelit zöldborsó
fél fejes saláta
1 fej hagyma
1,5 dl zöldségerőleves
5 dkg vaj
fél csokor petrezselyem
fél csokor turbolya (el is maradhat)

fehér bors

Elkészítés:
2 dkg megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a mirelit zöldborsót és 2 percig pároljuk. Felöntjük a levessel és fedő alatt megfőzzük. A fedőt levéve, a lé nagy részét elpárologtatjuk. Hozzáadjuk a darabokra tépdesett fejes salátát. Sóval, fehér borssal, frissen vágott petrezselyemmel és turbolyával ízesítjük. A tányéron rámorzsoljuk a maradék, hideg vajat. Párolt rizzsel körítjük.

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Április
  2011-04-01 20:21:03, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Virághozó április
  2011-04-01 20:16:52, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Április hónapja
  2011-04-01 20:14:12, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Április
  2011-04-01 20:12:50, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1997
  • e Hét: 6578
  • e Hónap: 20483
  • e Év: 150190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.